|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
nie chce nawet o tym pisac..... ani myslec.... najwazniejszy dla mnie jest Igorek a on moze zniknac z mojego zycia jak cche
![]() Cytat:
![]() w dzien moze mi nie jesc i po 5 godzin i nie wola tylko sie bawi a w nocy co 2-3 drze sie o butle. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
bo po kąpieli je i zasypia. W dzień co 2h jadła tylko jako niemowlak, teraz je co 3 a wczoraj jak zjadła o 8 to o 11 jak jej chciałam dać, jak zawsze to nie. Upomniała się o 12stej - ba nawet musiałam ją zainteresować piersią. Zaczęła mi wyginać głowę do tyłu przy jedzeniu i ogląda wszystko w ten sposób... mam wrażenie, ze co raz bardziej jest świadoma, czasami aż za bardzo i dlatego takie noce. -wygina mi głowę do tyłu, - odpycha się nogami od brzucha jak mam ją na kolanach, aby głowa jej wisiała - przewraca się z brzuszka na plecy i z pleców na brzuszek - chowa górną wargę - pokaszluje w formie zwrócenia na siebie uwagi - najlepiej jakby miała coś pod nogami,bo tak cholernie chce stać. - chce siadać i jak ją dam na pół siedząco to foch,podnosi się. Czasem naprawdę myślę, że aż za szybki mi się rozwija i ona sama nie nadąża za tym, że tak leci do przodu z rozwojem ![]() Wczoraj się dowiedziałam, że Ja w ogóle nie raczkowałam tylko w 7 miesiącu zaczęłam chodzić i coś czuje że z Emilie będzie tak samo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to Emilie musiałaby już pełzać, raczkować, siadać sama
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-12-12 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Wtajemniczenie
|
Scio Dzieki za radę. Chyba wyprobuje ten spiworek bo mam jeden. Nadal jednak nie rozwiązuje to problemu wymachiwania lapkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do szybkiego chodzenia to mój mąż nie raczkował tylko zaczął chodzić w 9tym miesiacu ![]() Matko jaka Karolina jest dziś marudaaaaa. Normalnie wysiadam, a to dopiero 11-ta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz Ja chodziłam,jak miałam 7 miesiecy - nie raczkowałam, moja siostra w wieku 8 miesiecy chodziła,wiec moze to juz w genach siedzi hehe. Emi podnosi sie do siadania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
ja również ominęłam etap raczkowania i w podobnym wieku jak Filip zaczęłam chodzić
Filip samodzielnie przechodził pierwsze kroki mając 9 miesięcy raczkował ale krótko, potem dość długo wstawał i trzymając się czegoś chodził
#4389 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle to winnam wam jestem prz\eprosiny, bo głównie to was podczytujuę, ale tak to jest z Emilem że nie daje mi wytchnienia. teraz o dziwo siedzi koło mnie na kanapie i gapi sie na pilot od telewizora. ![]() podłapał w piatek jakis katar i tak sie męczymy. nie wiem co robic. wizytę tu umówic to cud- mam zadzwonic jutro o 8 rano to może znajda jakaś luke i zakwalifikują nas jako nagły wypadek. ponadto pokaszluje, ale to już bardziej jakby na niby. wydaje mi się że gdyby to był prawdziwy kaszel to w nocy tez by kaszlał ![]() Stroczku miło żew się martwiłaś o mnie. dziękuję ![]() Żanetko-mnie się twoja fryzurka podoba. ![]() Blondynko- cieszę się że już jesteś w domuku i duuuuuzo zdrówka życzę. Emil wczoraj skończył 4 miesiące i za dwa tygodnie zaczniemy mu podawac stałę jedzenie. ![]() W miarę możliwości będę dalej nadrabiac i pisac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip próbował się podnosić jak miał 3 miesiące, jak miał prawie 7 miesięcy zaczął siadać z pozycji czworakowania i nigdy nie siadał z pozycji leżącej (tak jakby miał ćwiczyć brzuszki)
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
Zanka no to widzisz Żanetki zdolne są
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się poniedziałkowo. Dzisiaj u nas słoneczko, więc wyruszymy niedługo na spacerek. Obiad mam na szczęscie wczorajszy, więc się dziś nie napracuję, aby pranko się zrobi i wybywamy. Miłego dnia dla każdej z osobna ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-12-12 o 10:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() młody dostał na mikołaja lwa z melodyjkami, orkę do wody i samochodzik strażacki od wujka taki co sam jeździ full wypas bardzo fajny dopiero wczoraj mieliśmy mikołajki takie pod wezwaniem z mikołajem (chrzestny Żbika) z aniołkami i diabłami (ojciec Żbika) ![]()
![]() |
#4394 |
Zadomowienie
|
Stronczku tez mialam zaproponowac spiworek, ale jak piszesz nie zdaje egzaminu.
Jedziemy ogladac dzialke ![]() Wygralam w konkursie Jonsona kosmetyki dla Malwinki. Wygralam cos w konkursie M jak mama ![]() Juz mam lepszy humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupujecie działeczkę? Moje dziecię zasnęło, więc spacer troszkę się odwlecze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie jazda, mały marudny jak nie wiem co ![]() ![]() juz mam dośc a to dopiero poniedziałek. Siedze z nim w domu bo M wziął auto i nie zatargam wózka na dół ... kto mnie porwie ????!!!1 ![]() my od dziś zaczynamy podawać mleko ha-aż się boję... a ceny tego mleka ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-12 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kinga odparzyla sobie tylek, nawet nie wiem dlaczego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() witam dopiero teraz bo od rana czasu brak ![]() ![]() Cytat:
coś w tym jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a w temacie wysypek, mówiłam wam że znalazłam (chyba) winowajcę, i to jednak nie Johnsonn? Zwracam mu honor ale i tak do mycia już nie używam.. Lovella ![]() ![]() ![]() Cytat:
tak kochana, przegapiłam ![]() Polewa czekoladowa na górę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Zupka jarzynowa z kurczakiem ze słoiczka ma zapach jak karma dla psa....fuuuuu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Bylam z malym do kontroli, osluchowo czysty, ale katar i kaszel jeszcze jest. Ale mam nadzieje, ze szybko sie z tym rozprawimy. Powinnam z malym siedziec w domu, a tu jak na zlosc maz ma caly tydzien na po poludniu i musze odbierac dziewczyny z przedszkola. Moglabym je wprawdzie potrzymac w domu, ale mi szkoda, jutro maja wycieczke, poza tym przygotowania do Jaselek (a Wiki jest Maryja!). Mam nadzieje, ze ta chwila na zewnatrz malemu nie zaszkodzi. Dziekujemy wszystkim za zyczenia zdrowia! Aniu musimy niestety przelozyc spotkanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
nic się nie dzieje,
zdrówka dla Antosia!!
![]() |
#4402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś już dzwonił do lekarza, także zobaczymy jak to się dalej potoczy. ![]()
![]() |
#4403 | |||
Zadomowienie
|
to moze byc jeszcze gorzej
![]() Cytat:
![]() a my od miesiaca werandujemy bo na naszym osiedlu byla ofiara swinskiej grypy i boje sie na spacery wychodzic gdziekolwiek Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
Miałam wczoraj jeszcze wpaść ale padłam zaraz po kąpaniu Sary. Daje do wiwatu, kwęk i kwęk, wszędzie źle. Pobawi się sama 10 minut i kwiczy. Usypianie- pół godziny płaczu i rzucania się czy to ręce czy wózek po to aby pospać 20-30min ![]() Chyba skok ![]() Zaczęła mniej jeść. Ledwo 110-120. A jadła 150. Byliśmy dzisiaj u alergologa. Po zaświadczenie dla pediatry żeby bez obaw przepisywała nutramigen. I co? i nie dała ![]() Zrobiliśmy, ale to podobno nie jest miarodajne u takich dzieci- kiedyś Was o to pytałam.. Przyjęła nas tak "wspaniale" miałam ochotę jej napluć w ten krzywy ryj ![]() Zaliczyliśmy też wizytę kontrolną u pediatry. Sara juz zdrowa. Możemy spacerować ![]() Jestem trochę przybita, bo mam wrażenie że moje dziecko jest sto lat za murzynami w porównaniu z naszymi lipcowymi dziećmi wątkowymi. Nie przekręca się z pleców na brzuch, na bok tylko na 1 stronę. Nie spróbowała jeszcze nowych smaków przez chorobę, a ma prawie 5mcy... Wiem że to takie drobnostki i nie powinnam się martwić, ale jakoś tak mnie naszło... Jutro dostanie swój pierwszy słoiczek- dynię i ziemniaka.. Iustyna co się takiego stało że takie przemyślenia po imprezie? nie Twoje tematy były czy jak? Ja pewnie bym to samo tu Wam napisała... Zapałeczka tak myślałam że pójdzie po rozum do głowy. Ale już nie będzie tak jak dawniej, skoro rodzice wiedzą o wszystkim Zabrał te ciuchy od Ciebie w końcu? Mam masę nauki, tak mi się nie chce, i nie ma kiedy przy tej marudzie mojej kochanej. Ps. Sara kocha małe dzieci. Śmieje się, gada do obcych na poczekalni. Super widok ![]()
#4405 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Pobieżnie, bo skok nad skokami trwa... Aż mi głupio, że nie mogę z Wami posiedzieć dłużej, ale zwyczajnie nie mam jak. To chyba prezent dla mamusi z okazji skończenie pół roku za dwa dni... Coś miałam pisać, ale skleroza. Już nie mogę doczekać się wolnego M. ( święta ), to posiedzę sobie z Wami. Mały chory, siedzimy w domu i męczymy się nawzajem sobą. uff Spadam, zgadnijcie dlaczego ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Wtajemniczenie
|
A ja Wlasnie wracam z pracy. Byłam stare kąty odwiedzić. Ale sie Stesknilam. Wszyscy narzekają na mojego zastępcę i pytają kiedy wracam. Az mi sie miło zrobiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
patik - a ja specjalnie nic nie wprowadzam do jedzenia do czasu az bedzie siedziec. moja wprawdzie na UU ale nie widze potrzeby
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Rozeznanie
|
Witam po weekendowo
![]() Ala nadal chorutka i baardzo absrobująca przez to!! Ja chodze jak zombi, mimo, że mam męża cały tydzień do pomocy, to i tak opadam z sił. Do tego powoli rozkręcamy się w temacie świąt, ozdoby, choinka, prezenty więc niewiele czasu mam na cokolwiek ![]() Idę Was teraz przy kawce ponadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, że nóżki czyste...tylko góra uczulona ![]()
![]() |
#4410 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czekolada powiadasz dobra odgapię ![]() Cytat:
![]() uwierz mi może ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.