|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
u (P?)
I. jogurt naturalny z musli orkiszowym 2 kromeczki żytniego chleba z masłem, szynką z indyka i pomidorem kawa z mlekiem II. domowa szarlotka, czekoladowe Kinder Jajko i znów kawa III. parowane mięsko z piersi kurczaka, ziemniaki, marchewka z jabłkiem kilka kruchych ciasteczek do herbaty w gościnie ![]() IV. 2 kromki /niestety/ pszennego chleba : z masłem, sałatą, żótym serem i pomidorem 2 malutkie zbożowe batoniki (takie w ten deseń) no.. to tyle. nie bardzo mi się podoba.
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-12-11 o 20:54 |
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Riddle, dzięki za ocenę
no co do drugiego śniadania – szynka jest domowa, pieczona i było jej myślę, że ze 100 g na pewno kotlet z mięsa indyczego smażony na tłuszczu, ale nie utopiony w nim, myślę, że nie był taki najgorszy, bo bez panierki :P Kinder bueno przemilczę owoce mi nie utrudniają na szczęście a co do treningu – konsultowałam się z Anią (moderatorką fitnessu), do 20 minut aerobów po siłowym jest w porządku, ale dzięki za troskę a posiłki okołotrenignowe – mam z tym problem, wynika to niejako z mojego trybu życia, który jest dość zaplątany, ale obiecałam sobie do tego usiąść i trochę poplanować tak, żeby ten potreningowy można było zabrać ze sobą na uczelnię. A tłuszczy może Ci brakować, bo zapomniałam dopisać garści orzechów nerkowca, która była do podwieczorku jeszcze raz dzięki!
Edytowane przez Sunday Rose Czas edycji: 2011-12-11 o 20:55 |
|
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
moje u
1 h rowerka (lubie treningi na czczo, bo rano nie chce mi sie nigdy jesc, dopiero po treningu apetyt wraca) - duze jablko z bialym serem (plaster) i lyzka serka wiejskiego, otrebianka (3 lyz otr owsianych, pol szkl mleka -> platki sie skonczyly) - kromka razowca pol z serkiem do smarowania, roszponka, szynka i ogorkiem, pol z mozzarella, roszponka i pomidorem -sporo salatki (pekinska, kukurydza, pomirki, ogorek, sos na bazie oliwy) -kilka pierniczków + oblizywanie palcy z czekolady -talerzyk crumble jablkowego z galka lodow biala czekolada i galka czekolada z chilli 1h rowerka, wlasnie sobie jade ![]() + w ciagu dnia w sumie ok 100 meskich pompek (seriami po 7-8), cwiczenia na miesnie brzucha (ok. 20 min) i rozciaganie (15 min) iii? Edytowane przez wizjaa Czas edycji: 2011-12-11 o 21:30 |
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
1. śniadanie na słodko 3 kromki chałwy (duże, ze środka) posmarowane każda masłem i : 1. z nutellą 2. z masłem orzechowym 3. z dżemem truskawkowym. do tego kubek kakao i duży jogurt pitny ![]() 2. II śniadanie: 2 duże naleśniki z serem białym i cynamonem. wysoka szklanka soku marchwiowo-jabłkowo-brzoskwiniowego. kilka biszkoptów. 3. obiad: miseczka rosołu z lanymi kluskami schabowy z marynacie musztardowej, ryż brązowy, sos pieczarkowy i surówka z czerwonej kapusty 4. podwieczorek: galaretka z wkrojonym bananem i kiwi. kremówka papieska. czekoladowe cappucino. 5. kolacja: 2 kromki chleba, obie z masłem i : - sałata, 2 plasterki salami, 2 plastry pomidora - makrela herbata z sokiem malinowym |
|
|
|
#4778 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no, niewiem jak ty? trzymasz wagę ?? ale jedzonko smaczne tylko dla mnie mało ale każdy ma inny apetyt itd.---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
( czy ktoś się mi sprzeciwi? )są luźne i zdrowe
|
||
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czy to od tych wegli? przeciez to mimo wszystko nieduze ilosci.. |
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak to fajnie ;d no i rozumiem Twoj bol, ja tez czesto miewam problemy z okolotreningowymi ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
przy takiej aktywnosci mysle ze Twoje zapotrzebowanie to cos sporo ponad 2 tys kcal, pewnie z 2500, a skoro to ma byc utrzymanie to ma byc tyle kalorii zjedzonych co spalonych Tymczasem jesz za mało, trening jest dziwacznie ułożony (dwa razy po godzinie aerobow plus jakies silowe w ciagu dnia?), w zwiazku z czym jest raczej bezcelowy.. tzn kazdy ruch jest fajny, ale jak juz tyle tego robisz to fajnie by bylo to ulozyc i ogarnac. Poza tym, poza kaloriami, brakuje tu konkretnego, zdrowego jedzenia(rybki, jajka, miesko, wegle)... rozumiem, slodycze na utrzymaniu sa okej, ale jak juz mowilam, jako dodatek, lub jako zastepstwo raz na jakis czas. Brak tluszczy, brak warzyw. I nie mow mi "nie jestem glodna"!Bo to jest kwestia przyzwyczajenia zoladka po prostu.
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() byłam dzisiaj jeszcze na basenie 1.5 godz i godzinę na łyżwach z bojfriendem ![]() edit: tylko na basenie to się więcej pluskałam niż pływałam
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do 'treningu' to nie traktuje tego jakos baaaardzo powaznie etc lubie sie poprostu poruszac i przyjemnosc sprawia mi sam fakt, ze wczoraj robilam max 6 pompek a dzis 7-8. male a cieszy rowerek rowniez nie zeby schudnac, a bardziej uksztaltowac nogi zeby nie byly flakowate. Dodatkowo mam problemy z zylami, krazeniem, a sport i wlasnie treningi aerobowe sa najlepszym lekiem.a jesli chodzi o jedzenie to sn bylo kolo 11, tak wiec mialam troche malo czasu zeby zmiescic wiecej posilków. Na 'prawdziwa' kolacje nie mialam ochoty, popoludniu dekorowal pierniki i wpadlo kilka ze spora iloscia czekolady. Fakt, obiad móglby byc konkretniejszy, ale kompletnie nie mialam ochoty na mieso wic zjadlam sama salatke (tu bylo sporo warzyw& oliwa wiec bez przesady z tym tluszczem i warzywami) podsumowujac dziekuje za ocene, ale kurcze, to prawda, ze wpycha sie tu ludziom zarcie! stuprocentowo normalne jest to, ze wiedzac, ze na kolacje bedzie pyszny tort, lody & ciasto w czasie dnia zjesz mniej, ot tak naturalnie. i wg mnie to ze 'nie jestem glodna' jest tu kluczem, bo jemy aby zaspokoic glod, skoro nie mam ochoty na wiecej (a moja waga jest w normie i wszytko jest ok) to po co mam zjesc dodatkowo cos jeszcze? |
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy dodaniu dodatkowej kanapki do drugiego śniadania i jakiegoś mięsa do obiadu jadłospis już prezentowałby się bardziej przyzwoicie. |
|
|
|
|
#4785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
tak, albo jak im mama zrobi kanapki, ktoś ich poczęstuje, wpadnie im w łapy cukierek albo zwyczajnie mają na coś ochotę (a nie są głodni). chyba że nie są normalni.
nie lubię się wdawac w rozmowy o normalnych ludziach, normalnośc to pojęcie względne. w sumie tak bardzo, że zaczyna byc abstrakcyjne. równie dobrze mogłabym napisac, że normalni ludzie nie pamiętają wszystkich posiłków, jakie danego dnia zjadło ich otoczenie, ile w tym byłoby prawdy możesz sama ocenic w kontekście poprzedniego zdania ![]() jak mówiłam, ja nie wartościuję i nie oceniam podejścia i normalności, po prostu wg mnie to jednak za mało dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, a że nie jestem zwolennikiem wpychania na siłę to sugerowałabym po prostu wproawdzic bardziej kaloryczne produkty. |
|
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle ze warto sie przyjrzec treningowi. A jeśli nie traktujesz treningu zbyt poważnie, to rób sobie jakieś aeroby trzy razy w tygodniu po 30 minut, bo ćwicząc tak dużo, tak nieposkładanie, i jedząc tak mało robisz sobie krzywde.2.Okej, ale warzywa pojawiaja sie praktycznie raz dziennie w tak duzej ilosci... poza tym jezeli wyjatkowo nie mialas ochoty, to okej, pamietaj jednak ze ja oceniam jeden konkretny jadlospis i nie wiem jak jesz na codzien ![]() 3. Nie, nie wpycham Ci jedzenia. Mowie Ci jakie jest prawdopodobnie Twoje zapotrzebowanie, a ile jesz na codzien. I to nie chodzi o "nie jestem glodna", bo jesli ktos je dzien w dzien za malo to organizm sie przyzwyczai... wiesz, dziewczyny na dietach 800 kcal też trochę jadą, nie są głodne, tylko, to nie jest wątek "jak przezyc na jak najmniejszej ilosci kcal" tylko wątek o zdrowym odżywianiu. Ja też potrafię nie jeść pare dni, a potem żyć na mocno uciętej dawce kalorii, glod jest uczuciem subiektywnym, i potrafię go przetrzymać bez zmrużenia oka, nie męczy mnie... tylko, po co? Tu chodzi o to zeby dostarczac swojemu organizmowi tego co mu potrzeba, i właśnie pod tym kątem oceniam Twoj jadlospis. A jeśli mam go oceniać w ten sposób, to już powiedziałam co jest źle. EDIT: poppy seed ma racje, to raz. Dwa, prosze mi nie mowic ze jestem nienormalna, bo czasem zjem coś bardziej z przymusu ("chcialam dzis potrenowac, za 2 h, nie jestem jeszcze bardzo glodna, ale zjem") albo, bo mam ochote
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2011-12-11 o 23:11 |
|
|
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
uuuu
-połowa makreli, połowa grachamki z masłem, jajko na twardo, pomidor ze szczypiorkiem -domowa pizza: połowa z tuńczykiem warzywkami i serem, połowa z wędliną warzywami i serem maźnięta sosem z majonezu, jogurtu i keczupu -jajko na twardo z majonezem i sczypiorkiem, troche tuńczykaz czerwoną fasolką , pomidor z cebylką, berlinka (taki dziwny mix) -duża porcja płatków czekoladowo-bananowych z zimnym mlekiem (miałam straszną ochote) gdzieś w ciągu dnia podgryzany słonecznik i jak to wygląda?
|
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
R-ka na dzisiaj
9.00 kawa z mlekiem i cukrem, 1 kromka zytniego pieczywa z jajecznica z 1 jajka z cebula pomidorem + maslanka naturalna szklanka 13.00 marchew starta z cytryna i jablkiem, jogurt jogovita(0% cukru i 0% tluszczu- jakas nwoa linia w biedronce z czego jestem niezmiernie zadowolona) z 1 lyzka pestek dyni + 1 ł pl owsiane, 1 ł otrab pszennych 16.00 2 kromka zytniego pieczywa z miesem mielonym z szynki wieprzowej smazonej bez tluszczu z cebula + kawalek piernika z suszonymi owocwami w srodku 19.00 serek wiejski 150 g z pomidorem Oprocz obiadu, ktory wiem ze wyglada marnie, ale jak sie jest poza domem caly dzien a nei chce sie jesc w barach gdzie jedzenie jest niewoadomo jakie, jak przedstawia sie reszta?
|
|
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
strasznie zmienił sie ten watek...kiedyś naprawde można było brać przykład z wielu jadłospisów a obecnie to można brać z nich przykład pod kątem jak sie nie odżywiać...
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w zasadzie na pewno sporo kcal mialy te platki, wiec pewnie jest w porzadku ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
#4792 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak smakuje chałwa z masłem i masłem orzechowym?? Nie zasłodziłaś się tym śniadaniem?![]() Nie chcę Cię urazić czy coś, tylko poprostu jestem w szoku (ja bym nie mogła patrzeć na słodycze z tydzień )---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
ocenicie?
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
To Ci napisałam żę możesz zastąpić je orzechami, owocami, galaretkami, budyniami, kisielami. Jako posiłki możesz też sobie zrobić ryż z jabłkami, ryż na mleku z cynamonem czy przyprawą do piernika, pancakes, jakieś sałatki z makaronem czy ryzem
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|
#4796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dlaczego pytasz?
|
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Bo U to utrzymanie? :
|
|
#4798 |
|
Zadomowienie
|
chodzi mi o to, dlaczego to pytanie dzisiaj, w sensie czy cos nie tak w moim menu
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Irish, przecież Ty sama dobrze wiesz jakie są Twoje jadłospisy, wystarczy spojrzeć choćby na U Pii Gazeli (mam nadzieję, że dobrze odmieniłam
) i porównać. Ervisha pyta, czy trzymasz wagę, bo każdy normalny człowiek by na tym schudł.
|
|
#4800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pizzy i żurku?? dobre p.s. ja nie chudnę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Widze, ze wiesz co robisz, i mysle ze juz znasz(albo szybko sie zorientujesz) czy chudniesz jedzac nabial

(uwielbiam warzywa); <fajnie, dorzuc węgle
no 

(ja bym nie mogła patrzeć na słodycze z tydzień