Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 16:26   #2881
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

No i chyba to pieczenie w mostku, to jednak nie od stanika, bo teraz siedzę w piżamie i poranniku, a boli
Ja też teraz lezałam w piżamie i piecze, boli jak diabli

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 16:33   #2882
uska000
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Bylamm w rossmanie dokupilam sobie podpasek a raczej podpachhhhhhhhhhhhhh szczoteczke do zebow nowiusia;p szare mydelko premium;p i jeszcze kilka bzdurek ;p

a potem bylam w Dino i kupilam sobie pyszniaste jogurciki biszkoptowe

BebiBebi lozeczka oba cudne

Agatek o 14 wstalas??

jutro ide na morfo, hbs i wr;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-12-12 o 16:34
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 16:41   #2883
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

a kochana kremy na rozstepy do 2-3 miesiecy minimum po porodzie trzeba stosować
to zły interes zrobiłam w takim razie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Po porodzie też trzeba smarowac brzuszek żeby ładnie wyglądał ,więc może by się jednak przydał
buu

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

ja mam tydzień czas sie zbierac i pakować torbę
ja dziś spakowałam częściowo torbę dla malucha bo swoją już mam popakowaną oprócz kosmetyków
więc mam w 80% zrobione

btw pamiętasz z SR czy potrzebujemy takich rzeczy jak pampersy, chusteczki mokre, jakieś kremiki ito z kosmetyków dla dzieci bo na tej zielonej kartce nie ma tego a notatki gdzieś wsadziłam więc tylko tą zieloną kartką info się posługuję teraz

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
byłam na mieście dzisiaj,kupiłam prezenty dla 5 i 6 latki no ale niewiem co jeszcze kupic 3,5 latce ,co myślicie o tym http://allegro.onet.pl/pies-interakt...954131527.html ,czy może dla dziewczynki prawie 4 latniej to niezbyt ciekawy prezent???

dlam oich rodziców oglądałam grubaśmy koc i coś o czym mówią od dawna no ale jakos niemogą sobie tego sprawic hehe młynek do kawy i kawę w ziarnkach - bo oni to tacy miłosnicy kawki

dla teściów brak pomysłu i dla babci tak samo!!!!!!

dla siostry tżta mamy pościel białą bo to sobie wybrała.

a dla siebie nawzajem???to sama niewiem,chcemy kupic kamerę , więc pewnie to będzie prezent dla nas
ojeju ile prezentów musicie kupić
my tylko sobie w tym roku ja już mam dla tżta od tygodnia
dla babci może jakaś chusta albo zestaw malowanych w kwiatki filiżanek
dla teściów może paterę, wazon itp? albo też koc

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
, a jak Mama bedzie musiala wrocic do domu, opiekowac sie dziadkiem, to wtedy juz mamy z przyjaciolka w planach,ze ona bierze urlop i przyjezdza na tydzien-dwa
wow to masz super przyjaciółkę, moja by nie zmarnowała sobie tyle dni urlopu na odwiedzenie mnie, nawet na weekend jej się nie chce przyjechać tu do mnie....
dobrze, że mam koleżanki na miejscu bo było by słabo
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
bardzo ładna
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wróciłam
zaliczyłam ten spr i jeszcze z mężem chodziliśmy po sklepach i orientowaliśmy się w cenach
gratuluję za spr
na co patrzyliście z tż
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kurcze mam nadzieje ze to nie rozstepiory...z musteli nie bylo na juz istniejace rozstepy wiec wzielam z pharmacerisa dostalam jeszcze jakis super krem w prezencie(w wiekszej ilosci niz ten na rozstepy a za darmo)współczuje takiej ilosci! chociaz pewnie juz tak nie panikujesz jak ja dzisiaj z rana. stwierdzialam ze spie dzisiaj na golasa i zobacze czy to nie po koszulce(bo rano miałam ja cała podwiniętą wlasnie pod biustem i moze to przez nia a nie rozstepy

smaruje sie na mokro oliwka codziennie(czasami 2 razy dziennie)i na sucho kremami przeciwko rozstepom a ze w mojej rodzinie nikt nie miał nigdy z tym problemów to nie inwestowalam straszych kwot na te kremy- ogolnie caly czas sie smarowalam gerberem, teraz mi maz kupil fissan bo gerbera nie bylo...no i nie wiem moze to zmiana kremu spowodowala
kupiłam na juz istniejace z pharmacerisa teraz- zobaczymy

elancylu tez nie bylo na juz istaniejace...wszystkie wszedzie "przeciwko powstawaniu"

ale mam jazde z tymi rozstepami musze przestac o tym myslec bo zwariuje
ja się smaruje profilaktycznymi więc zawsze coś jest, elancyl czy mustela

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

jutro ide na morfo, hbs i wr;/
ja robiłam tydz temu bo mi lekarz zlecił na ostatniej wizycie żebym do jutrzejszej miała wyniki a że tam były te dłuższe bad i gbs przy okazji więc wybrałam się na tydz przed wizyta, żeby wszystkie wyniki zdążyły się 'zrobić' - a dziś doczytałam się, że do porodu WR ważne tylko dwa tyg a skąd mam wiedzieć kiedy urodzę i co znów za 2tyg mam sobie zrobić powtórkę mam już dość upuszczania krwi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 16:57   #2884
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

[/COLOR]
ja robiłam tydz temu bo mi lekarz zlecił na ostatniej wizycie żebym do jutrzejszej miała wyniki a że tam były te dłuższe bad i gbs przy okazji więc wybrałam się na tydz przed wizyta, żeby wszystkie wyniki zdążyły się 'zrobić' - a dziś doczytałam się, że do porodu WR ważne tylko dwa tyg a skąd mam wiedzieć kiedy urodzę i co znów za 2tyg mam sobie zrobić powtórkę mam już dość upuszczania krwi
mi powiedzial ze czeka sie 3 dni termin porodu mam na 24 wiec musze 11 zrobic.. ale ze to niedziela a dzis zapomnialam;p to ide jutro i wr i morfo 2tyg wazne;/

Stary 2011-12-12, 17:26   #2885
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski

Piszecie o roztepach i jak Was czytalam to od razu polecialam po oliwke zeby sie nasmarowac bo strasznie swedzi mnie pępek, tzn jego okolice
Narazie mam dwa małe na udach ale ostatnio mam tak napiety brzuch i mała sie wypina strasznie wiec sie boje ze wszystko przede mna
I strasznie popękały mi żyłki na łydkach od cięzaru czy co

Tak piszecie o mamusiach i tesciowych Ja mam jedna i druga na miejscu, wiec pewnie beda dochodzące, tzn tesciowa mysle ze nie, bo ona nie zyje naszym zyciem, i licze ze to sie nie zmieni a pomocy mojej mamy nie odmówie bo ona raczej chce dobrze i nie jest madralinska tylko radzi. Za to tata moj sie zrobil straaasznie przemądrzały dziadkowe go zmieniło o 180stopni sie zrobił znawca, ze hej az sie boje

Ale mysle, ze tez nie powinnysmy sie tak bronic przed ich pomoca, bo napewno jest bardzo ciezko. Jedna moja znajoma urodzila miesaiac temu i sama sie przyznała, ze tak jak broniła sie przed mama/ tesciowa tak wkoncu zadzwonila zeby ktos przyjchal jej pomoc bo nie daje rady. Psychicznie miala dołki i stresy ze sobie nie poradzą, mąz tez sie bał, do tego połóg, nieprzespane noce itd.

A do mnie dziś przyszla paczka od r_p77 te podpaski bella mnie przeraziły czegos takiego nie widzialam az sie przestraszylam

Ale od 30.11 czekam na koszule nocne niby pisali ze poczta ma 14 dni, i rozumiem ze swieta no ale heloł
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:35   #2886
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A do mnie dziś przyszla paczka od r_p77 te podpaski bella mnie przeraziły czegos takiego nie widzialam az sie przestraszylam

Ale od 30.11 czekam na koszule nocne niby pisali ze poczta ma 14 dni, i rozumiem ze swieta no ale heloł
A jak długo czekałaś na paczkę od r_p77?
Mi za to koszule dziś przyszły. Milutkie i wygodne są I przyszły prawie, że ekspresem

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:36   #2887
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja ostatnio wpadłamna pomysł i jak już leżymy w łóżku to otwieramy okno, żeby się przewietrzyło - zauważyłam, że wtedy lepiej nam się śpi
Mojemu jest wiecznie zimno i co otworzę okno, to praktycznie zaraz zamyka... Ostatnio duszno mi było w nocy i stałam przy otwartym oknie i oddychałam

Dzisiaj znowu troszkę posprzątała. W całym domu starłam kurz ze ścian, zrobiłam pranie a Mężulek pomył mi okna i powiesił firanki Cieszę się, że mi pomaga, ale co chwila pyta mnie o takie rzeczy, że aż mi się coś robi, że tego nie wie np. jak ma wyłączyć pralkę?

Przeglądam koszule na allegro i zastanawiam się nad jedną taką:
http://moda.allegro.pl/muzzy-bawelni...tml#tabsAnchor
Ma któraś z Was ją?
Zastanawiam się czy faktycznie ma aż tak bardzo wycięte z przodu, że cały dekolt wystaje. Ja ogólnie wolę mieć przysłonięte w nocy piersi, a poza tym boje się, że mi piersi będą z niej uciekały. Oczywiście o ile jednak zdecydują się urosnąć

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Mi za to koszule dziś przyszły. Milutkie i wygodne są I przyszły prawie, że ekspresem
Poka
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:37   #2888
NataliaM1103
Rozeznanie

co do rozstępow to mnie strzanie bolą te cholery....,mam cały brzuch od pępka w dół i z boku na piersi tez 2 widze.wyrzucam sobie ,ze poprostu zadużo przytyła i to właśnie dlatego.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:41   #2889
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
zamawiałam 8.12

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Ja koszule kupilam zwykle takie, te z serii żyrafek itp za 15zl sztuka, bo ja strasznie nie lubie koszul i w domu nie bede z tego korzystac. najlepiej spi mi sie w pizamie, i to takiej top+ spodnie
Stary 2011-12-12, 17:41   #2890
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
mi powiedzial ze czeka sie 3 dni termin porodu mam na 24 wiec musze 11 zrobic.. ale ze to niedziela a dzis zapomnialam;p to ide jutro i wr i morfo 2tyg wazne;/
a nie 20tego
ja razem z nimi robiłam gbs i hiv więc pomyślałam, że pewnie dłużej na wyniki będe czekać (tydzień) niż zazwyczaj a skoro kazał na nast wizytę mieć to mam
a chciałam odebrać razem i przede wszystkim pobrać razem bo już sił na jazdę samochodem nie mam w tę i we tę

Cytat:
Tak piszecie o mamusiach i tesciowych Ja mam jedna i druga na miejscu, wiec pewnie beda dochodzące, tzn tesciowa mysle ze nie, bo ona nie zyje naszym zyciem, i licze ze to sie nie zmieni a pomocy mojej mamy nie odmówie bo ona raczej chce dobrze i nie jest madralinska tylko radzi. Za to tata moj sie zrobil straaasznie przemądrzały dziadkowe go zmieniło o 180stopni sie zrobił znawca, ze hej az sie boje
no i tu jest pies pogrzebany bo dochodzące a mieszkające z tobą to DUŻA RÓŻNICA
myślisz że bym nie chciała aby w okolicy w tym samym mieście mieszkała moja Mama bądź teściowa - całowałabym je po rękach gdyby na godzinę czy dwie wpadły zająć się dzieckiem, pozwalajac mi na wyjście do sklepu bądź plotki przy kawie z koleżanką
Ale jak mieszkają wiele km stąd to na godz nie wpadną, wiadomo i nie w tygodniu bo pracują

Stary 2011-12-12, 17:41   #2891
czubasek20
Zakorzenienie

Właśnie dzwoniłam do ginki zeby potwierdzić że w czwartek przyjedziemy, coś mnie tak naszło.
I bardzo dobrze ze zadzwoniłam bo okazało się że jest chora i bysmy na próżno do łodzi jechali
Powiedziała że może sie wykuruje i żeby jeszcze w czwartek ok 10 zadzwonić a jak nie to przyjechać za tydzień.

Cytat:
a nie 20tego
ja razem z nimi robiłam gbs i hiv więc pomyślałam, że pewnie dłużej na wyniki będe czekać (tydzień) niż zazwyczaj a skoro kazał na nast wizytę mieć to mam
a chciałam odebrać razem i przede wszystkim pobrać razem bo już sił na jazdę samochodem nie mam w tę i we tę

myślisz że bym nie chciała aby w okolicy w tym samym mieście mieszkała moja Mama bądź teściowa - całowałabym je po rękach gdyby na godzinę czy dwie wpadły zająć się dzieckiem, pozwalajac mi na wyjście do sklepu bądź plotki przy kawie z koleżanką
Ale jak mieszkają wiele km stąd to na godz nie wpadną, wiadomo i nie w tygodniu bo pracują
Ja mam teściową w domu a mamę 3 km dalej, wolałabym żeby było na odwrót. Mama jest spokojną i cichą osobą, nie pakuje sie tam gdzie jej nie potrzeba. teściowa znów na odwrót i boję się że mnie wpędzi z połogu do grobu jak zacznie dawać swoje dobre rady. wrrr
Zresztą ja się bardziej obawiam okresu po porodzie niż samego porodu. Ode mnie z rodziny nikt mi się nie wpakuje w tydzień po porodzie z odwiedzinami ale rodzinka Tzta najprawdopodobniej tak a wtedy będzie istny cyrk.

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-12-12 o 17:46
Stary 2011-12-12, 17:46   #2892
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
mi też dziś ostatnia przyszła bo widziałam w skrzynce ale rąk nie miałam żeby ją wyjąć

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Dzisiaj znowu troszkę posprzątała. W całym domu starłam kurz ze ścian, zrobiłam pranie a Mężulek pomył mi okna i powiesił firanki Cieszę się, że mi pomaga, ale co chwila pyta mnie o takie rzeczy, że aż mi się coś robi, że tego nie wie np. jak ma wyłączyć pralkę?

Ma któraś z Was ją?
Zastanawiam się czy faktycznie ma aż tak bardzo wycięte z przodu, że cały dekolt wystaje. Ja ogólnie wolę mieć przysłonięte w nocy piersi, a poza tym boje się, że mi piersi będą z niej uciekały. Oczywiście o ile jednak zdecydują się urosnąć
ja mam taką w wersji niebieskiej i jestem zadowolona
wzięłam L i wcale taka duża nie jest jak moje pozostałe L
nie wystaje cały nie martw sie więc

mnie zawsze choler.a bierze jak tż się zabiera do sprzątania tego co ja zazwyczaj robiłam bo nie robi tego jak ja i o wszystko się pyta a ja się wtedy gotuję i złoszczę

Stary 2011-12-12, 17:51   #2893
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
zamawiałam 8.12

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Ja koszule kupilam zwykle takie, te z serii żyrafek itp za 15zl sztuka, bo ja strasznie nie lubie koszul i w domu nie bede z tego korzystac. najlepiej spi mi sie w pizamie, i to takiej top+ spodnie
Ja też nie lubię koszul, ale chyba jednak w takiej wygodnie będzie karmić. A w piżamie to trzeba od razu całą górę zadzierać do góry :/

Cytat:
ja mam taką w wersji niebieskiej i jestem zadowolona
wzięłam L i wcale taka duża nie jest jak moje pozostałe L
nie wystaje cały nie martw sie więc
Dzięki Chyba zaryzykuję
Stary 2011-12-12, 18:00   #2894
Haniula
Zakorzenienie

Miss Zuzia wiem, ze to jest ogromna roznica, ale moze akurat podczas połogu bedzie potrzebna taka mama, np zebys sie mogła wyspać po cięzkiej nocy, albo jakis obiad ugotuje czy nawet zeby wyjsc sama na spacer. Moze warto znalesc te dobre strony

Moja mama do dzis wspomina jak tesciowa jej zaraz po urodzeniu mojego brata sie zzwaliła na pare tygodni. I na poczatku moze fajnie ale jak juz ja sie urodziłam to ją pogonili razem z tata i nie pozwolili przyjezdzać No ale sie nie dziwie, bo babcia jest specyficzna, i musi byc tak jak ona chce

Monika widze Cie pisz jak się czujesz

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Ja też nie lubię koszul, ale chyba jednak w takiej wygodnie będzie karmić. A w piżamie to trzeba od razu całą górę zadzierać do góry :/
A ja wlasnie mam te pizamy z takimi topami na ramkach wiec łatwo wyciagnąc cyca chyba nawet szybciej niz z tymi guziczkami Albo najwyzej kupie sobie jakas porzadna pizame typowo do karmienia, ale do mojego szpitala jest nakaz koszuli. Tam nawet zabraniaja majtki miec ubrane, bo maja się rany wietrzyć No ale sobie nie wyobrazam jak te śledzie - mega wielkie podpaski bez majtek zamocować
Stary 2011-12-12, 18:08   #2895
uska000
Zadomowienie

Zuzia porodu 24-26 cesarki 20 a on liczyl wg normalnego

Stary 2011-12-12, 18:09   #2896
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
denerwuja mnie tacy ludzie- pozniej czlowiek sie tak nastawia i ja pamietam kiedys jak jakas kobieta poprosila mnie zebym jej wode mineralna kupila(bylo kolo30stopni) i ja glupia odówiłam odruchowo bo sie spieszylam na pociagdo tej pory mam wyrzuty sumienia
Moja mama kiedys odmówiła chłopakowi kupienia jedzenia,sama nie wiedziała dla czego i jakos chyba nie miała kasy przy sobie i miała wyrzuty,jak sie o tym dowiedziałam z siostrą to nas zamurowało bo wiadomo ,ze sie nie odmawia i ciągle myślałam żeby ktoś przyszedl do mnie i poprosił o pomoc żebym mogła tak jak by odpłacić za mamy głupotę i wyobraźcie sobie na drugi dzień wstałam rano szykować się do pracy ,dzwonek do drzwi a tam stoi jakas babuleńka i prosi o jakąś pomoc bo nie ma na chleb na leki ,od razu wyjęłam kasę z potrfela i jej dałam i bardzo mi dziękowała.Dziwne to było bo u nas nie chodzą po klatce prosic o pomoc bo drzwi są zamknięte i ,że tak chciałam komuś pomoc zeby odpłacić za tą odmowę a na drugi dzien już to sie spełniło.Później mąz zauważył ,że na framudze od drzwi jest tak jak by krzyżyk wyryty i nie wiem czy to nie zrobiła ta babcia
Cytat:

Ma któraś z Was ją?
Ja mam z tej firmy ale to rozcięcie w dekolcie mam zasłonięte tak jak by topikiem, w tym wydaje mi się za szerokie

Cytat:
Zgadzam się to jest różnica,moja mama jak cos dojedzie ale teście będą nocować i pewnie przyjadą na długo.Nie wiem czy jak będzie mnie pouczać to wytrzymam wpuszczać jednym a wypuszczać drugim uchem.Zresztą ostatnio jak byli jechali na zakupy świąteczne i mówie mężowi żeby zobaczył pampersy po ile są bo może będą taniej niż np w tesco to ta oczywiście się wtrąciła i powiedziała że na to jest jeszcze czas i szybko wyszła .Myślałam że ją walnę , to co mam kupować gdzie kolwiek i nie patrzeć na promocje.Złotówki nie dała a będzie mi mówic co kiedy mam kupować.Tak samo kupiłam 2 sweterki używane na allegro w bardzo dobrym stanie nic nie zniszczone to piprzyła ,ze mogła bym kupic jej nowe.Kurcze to niech mi da na sweterek z naxta z 40-50zł to kupie nowy.Co za babiszon no
Mężuś teraz robi szafkę i półki na rzeczy zabawkowe do pokoju nikoli do jej pokoju.Dobrze że umie sam takie rzeczy zrobic bo zawsze to kasa zaoszczędzona,no ale wg teścia to za wceśnie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-12-12 o 18:11
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:30   #2897
Anabellita
Zadomowienie

Dobry wieczór mamuśki
Siedzę sobie wygodnie w foteliku, popijam kakao i sobie was podczytuję

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ahh zapomniałam Wam dopisać, do Waszych niezłych akcji z ludziami teściowa za młodu kiedyś kupiła zapiekankę dziecku, a ten ją wywalił do kosza za rogiem... od tamtej pory ma uprzedzenia...
Mnie jak zaczepia jakiś żulik i chce kasy to mówię, ze jestem w ciąży i mam na kogo wydawać Wiecie, że to działa
A wczoraj byliśmy z TŻ w realu na zakupach i widzieliśmy cyganów: starszego faceta, otyłą babkę i (chyba)ich córkę. Wiecie co... ja byłam w szoku - mieli dwa wielkie sklepowe wózki takie na kółkach. Jeden wózek był załadowany po brzegi baleronami, schabami i innym mięchem! W drugim wózku mieli inne spożywcze rzeczy, kilka jogurtów, deserów, chleb itd. I oni są biedni??? Mnie by w życiu na takie zakupy nie było stać. Nawet na święta mnie nie stać żeby tyle kupić.
Ta starsza cyganka tylko w kapciach na bose nogi była Po zakupach poszła do budki z fastfudami.
A dziadek mojej koleżanki ma cukiernię. Kiedyś przed Wielkanocą przyszła do tej cukierni cyganka i zaczęła biadolić... że święta... że dzieci głodne. Dziadek kolezanki powiedział zeby przyszła mu okna na zapleczu pomyć to jej da ciasta jake tylko sobie zażyczy... oczywiście nie przyszła. Za darmo to by wzięła, a popracować się nie chciało!
Wiem, jestem strasznie uprzedzona do cyganów, ale sami sobie wyrobili taką opinię.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ooo to mój mąż też coś napąknął o spaniu w łózku razem to go ochrzaniłam za głupie myślenie, bo dziecko można przypadkiem 'zabić' kliszcząc go swoim cielskiem i się po prostu udusi "taaaaaak??" a mój mąż śpi jak kamlot, ma niekontrolowane ruchy, także masakra, ja tam się budzę od byle szelestu i mam płytki sen, ale za chiny nie będę przyzwyczajać dziecka do spania z rodzicem, wystarczy, że będę karmiła na łóżku...
W łóżku to nie bardzo, rzeczywiście strach z takim maluchem spać, ale dzidziuś mojej koleżanki przez pierwsze dwa miesiace spał w wózku. Ponoć noworodki boją się w łózeczku spać bo mają za dużo przestrzeni, a w brzuszku było ciasno i są nieprzyzwyczajone Póżniej stopniowo kładła malucha do łózeczka i dookoła okładała zwiniętym kocykiem.

Mój TŻ taki sam artysta. Myśli, ze jak mamy łóżeczko i sporo ciuszków dla dziecka to już nic nie potrzeba Ostatnio był wielce zdziwiony jak zaczęłam czytać moją listę wyprawkową

Haniula, Kropeczka są takie piżamy do karmienia ze spodniami i koszulką

A powiedzcie czy wszystkie macie wystające pępki

Ja mam cały czas dziurkę

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:32   #2898
*Agatek*
Zakorzenienie

Melduję, że jestem w połowie spakowana!

Teściowa: "już się pakujesz?????? jest jeszcze czas!!!!" to jej tłumaczę, że nie zamierzam się pakować pomiędzy jednym skurczem a drugim a jak zacznę rodzić za 2 tyg to co? "ojej nie zdążyłam poprać ostatnich rzeczy, bo myślałam, że mam 'czas'" ta? No ale w końcu zrobiłam to i dzieciuna też spakowałam

Wrzuciłam do pralki jeszcze ręczniczki dla mnie i dla dzieciora, becik i troszkę ubranek co kupiłam w lumpie, bo nie mogłam się oprzeć jeszcze kupiłam pajaca takiego w kolorze... ŁOSOSIOWYM w kwiatki ale kwiatki- to tylko obróbka kwiatka była i kolorowe of kors... wygląda na dziewczęce, ale takie piękne, że no... wzięłam... jak będzie chłopak to najwyżej będę mu to zakładała na noc!

Cytat:
ooo to bedziesz nam porono zdjecia w klubie zostawiac w takim sexy staniku
pewka, że porobię foty, ale to po porodzie, jak stanik takowy sexi kupię, bo się boję, że mi zmaleją cycki
Cytat:
denerwuja mnie tacy ludzie- pozniej czlowiek sie tak nastawia i ja pamietam kiedys jak jakas kobieta poprosila mnie zebym jej wode mineralna kupila(bylo kolo30stopni) i ja glupia odówiłam odruchowo bo sie spieszylam na pociagdo tej pory mam wyrzuty sumienia
A swędzi Ciebie brzuch??? Mnie masakrycznie!!!! Co chwila! I się smaruję jak tylko zacznie swędzieć... albo się rozciąga, albo chcą wyjść nowe rozstępy oby nie, bo wtedy bym miała full serwis, a na brzuchu 'jeszcze'nie mam oby nie przyszły w ogóle!!!!!!
Cytat:
Agatek o 14 wstalas??
No tak prawie koło 13stej poszłam spać przed 3-cią masakra, coś mi się godziny wydłużyły muszę się ogarnąć troszku

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:35   #2899
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama kiedys odmówiła chłopakowi kupienia jedzenia,sama nie wiedziała dla czego i jakos chyba nie miała kasy przy sobie i miała wyrzuty,jak sie o tym dowiedziałam z siostrą to nas zamurowało bo wiadomo ,ze sie nie odmawia i ciągle myślałam żeby ktoś przyszedl do mnie i poprosił o pomoc żebym mogła tak jak by odpłacić za mamy głupotę i wyobraźcie sobie na drugi dzień wstałam rano szykować się do pracy ,dzwonek do drzwi a tam stoi jakas babuleńka i prosi o jakąś pomoc bo nie ma na chleb na leki ,od razu wyjęłam kasę z potrfela i jej dałam i bardzo mi dziękowała.Dziwne to było bo u nas nie chodzą po klatce prosic o pomoc bo drzwi są zamknięte i ,że tak chciałam komuś pomoc zeby odpłacić za tą odmowę a na drugi dzien już to sie spełniło.Później mąz zauważył ,że na framudze od drzwi jest tak jak by krzyżyk wyryty i nie wiem czy to nie zrobiła ta babcia

Ja mam z tej firmy ale to rozcięcie w dekolcie mam zasłonięte tak jak by topikiem, w tym wydaje mi się za szerokie

Zgadzam się to jest różnica,moja mama jak cos dojedzie ale teście będą nocować i pewnie przyjadą na długo.Nie wiem czy jak będzie mnie pouczać to wytrzymam wpuszczać jednym a wypuszczać drugim uchem.Zresztą ostatnio jak byli jechali na zakupy świąteczne i mówie mężowi żeby zobaczył pampersy po ile są bo może będą taniej niż np w tesco to ta oczywiście się wtrąciła i powiedziała że na to jest jeszcze czas i szybko wyszła .Myślałam że ją walnę , to co mam kupować gdzie kolwiek i nie patrzeć na promocje.Złotówki nie dała a będzie mi mówic co kiedy mam kupować.Tak samo kupiłam 2 sweterki używane na allegro w bardzo dobrym stanie nic nie zniszczone to piprzyła ,ze mogła bym kupic jej nowe.Kurcze to niech mi da na sweterek z naxta z 40-50zł to kupie nowy.Co za babiszon no
Mężuś teraz robi szafkę i półki na rzeczy zabawkowe do pokoju nikoli do jej pokoju.Dobrze że umie sam takie rzeczy zrobic bo zawsze to kasa zaoszczędzona,no ale wg teścia to za wceśnie
To u mnie była wojna o robienie prania. Oczywiście ciągle jest za wcześnie, ciagle ten sam tekst ,, zdążycie", tylko kurdę ja to będe prała i prasowała a nie moja teściowa.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dobry wieczór mamuśki
Siedzę sobie wygodnie w foteliku, popijam kakao i sobie was podczytuję

Mnie jak zaczepia jakiś żulik i chce kasy to mówię, ze jestem w ciąży i mam na kogo wydawać Wiecie, że to działa
A wczoraj byliśmy z TŻ w realu na zakupach i widzieliśmy cyganów: starszego faceta, otyłą babkę i (chyba)ich córkę. Wiecie co... ja byłam w szoku - mieli dwa wielkie sklepowe wózki takie na kółkach. Jeden wózek był załadowany po brzegi baleronami, schabami i innym mięchem! W drugim wózku mieli inne spożywcze rzeczy, kilka jogurtów, deserów, chleb itd. I oni są biedni??? Mnie by w życiu na takie zakupy nie było stać. Nawet na święta mnie nie stać żeby tyle kupić.
Ta starsza cyganka tylko w kapciach na bose nogi była Po zakupach poszła do budki z fastfudami.
A dziadek mojej koleżanki ma cukiernię. Kiedyś przed Wielkanocą przyszła do tej cukierni cyganka i zaczęła biadolić... że święta... że dzieci głodne. Dziadek kolezanki powiedział zeby przyszła mu okna na zapleczu pomyć to jej da ciasta jake tylko sobie zażyczy... oczywiście nie przyszła. Za darmo to by wzięła, a popracować się nie chciało!
Wiem, jestem strasznie uprzedzona do cyganów, ale sami sobie wyrobili taką opinię.

W łóżku to nie bardzo, rzeczywiście strach z takim maluchem spać, ale dzidziuś mojej koleżanki przez pierwsze dwa miesiace spał w wózku. Ponoć noworodki boją się w łózeczku spać bo mają za dużo przestrzeni, a w brzuszku było ciasno i są nieprzyzwyczajone Póżniej stopniowo kładła malucha do łózeczka i dookoła okładała zwiniętym kocykiem.

Mój TŻ taki sam artysta. Myśli, ze jak mamy łóżeczko i sporo ciuszków dla dziecka to już nic nie potrzeba Ostatnio był wielce zdziwiony jak zaczęłam czytać moją listę wyprawkową

Haniula, Kropeczka są takie piżamy do karmienia ze spodniami i koszulką

Ja mam cały czas dziurkę
Ja mam
tz zartuje ze to nos Hani wystaje :p

Stary 2011-12-12, 18:50   #2900
renata:)
Zadomowienie

czubasek to kiedy dla nich bedzie "ten" czas na pakowanie i organizacje wszystkiego? przeciez juz koncóweczke mamy...
Agaton swędzi mnie brzuch jak ubiore ciążowe ciuchy jak normalne to w ogóle nie swędzi chyba nie lui jak mi cos przylega...mi na razie wyszły 4rozstepy na cycach-nadal sie modle zeby okazalo sie ze to nie rozstepy
ale sie bedziemy chwalic sexy biustem pooranym rozstepiochami ale za to w pieknych staniczkach
Anabelita ja mam pól wystający jeszcze caly nie wyszedl

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:59   #2901
Haniula
Zakorzenienie

dziewczynki mi znajoma dała takie cos na istniejace rozstepy :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ow.html&next=1

nie wiem czy mozna uzywac w ciazy, ale nie sądze ja zostawilam sobie na pozniej

A myslalyscie juz co wziac dla siebie do ubrania na wyjscie ze szpitala? tzn czy ciazowe spodnie, czy normalne?
I co dla ninków, bo wiadomo w pomieszczeniu inaczej, i inaczej na dworze.
czy body z długim rekawem + kaftanik i spiochy z weluru wystarczy? No i na to wiadomo kombinezon czapka koc? I na przejscie do samochodu bedzie ok?
Stary 2011-12-12, 19:01   #2902
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam cały czas dziurkę
mój pępuś nie uległ zbytnio zmianie no może troszeczkę mniejsza jest dziurka ale i tak jest wklęsly ciągle
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:07   #2903
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki
pytanie ;D
Czy do szpitala bierzecie dzidziolkowi ubranka rozmiar 56 czy 62 ?

Agatek Ty mnie nei strasz tym pakowaniem bo u mnie w tym kierunku się nawet muchy nie gonią wszytsko mam uprane, wyprasowane...ale do torby coś daleko

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:

A myslalyscie juz co wziac dla siebie do ubrania na wyjscie ze szpitala? tzn czy ciazowe spodnie, czy normalne?
czy body z długim rekawem + kaftanik i spiochy z weluru wystarczy? No i na to wiadomo kombinezon czapka koc? I na przejscie do samochodu bedzie ok?
czytłam, ze lepiej wziąć dla siebie jeszcze ciążowe spodnie- niby wygodniej i nic nie będzie gniotło i uciskało....
a dla dzidzi myślę, ze wystarczy taki "strój"
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:07   #2904
renata:)
Zadomowienie

Haniula dla siebie ciążówki jeszcze wezme na pewno a dla małej kupiłam taki komplecik i beda body sweterek podkolanówki i spodenki na to kombinezon i czapa

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:12   #2905
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula dla siebie ciążówki jeszcze wezme na pewno a dla małej kupiłam taki komplecik i beda body sweterek podkolanówki i spodenki na to kombinezon i czapa
pokaa ten komplecik

Moja mama 'starej daty' ciagle mi truje, ze na wyjscie musi byc na bialo nie wiem skad jej sie to wzielo
Stary 2011-12-12, 19:15   #2906
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
pokaa ten komplecik

Moja mama 'starej daty' ciagle mi truje, ze na wyjscie musi byc na bialo nie wiem skad jej sie to wzielo
hehe no to lipa bo ja mam malutko białych ubranek
a kombinezon niebieski
ale czapę ma niuniuś białą ;D
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:17   #2907
uska000
Zadomowienie

Cytat:
pokaa ten komplecik

Tobie mama mi szwagierka dala taki plarowy komplet bluza i spodnie i nie ma gadania;p

wiec u mnie beda body, rajtuzki ten polarowe spodenki bluza i na to kombinezon... no chyba ze bedzie tak jak dzis 12 stopni to bede myslec;p

Stary 2011-12-12, 19:23   #2908
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
A ja wlasnie mam te pizamy z takimi topami na ramkach wiec łatwo wyciagnąc cyca chyba nawet szybciej niz z tymi guziczkami Albo najwyzej kupie sobie jakas porzadna pizame typowo do karmienia, ale do mojego szpitala jest nakaz koszuli. Tam nawet zabraniaja majtki miec ubrane, bo maja się rany wietrzyć No ale sobie nie wyobrazam jak te śledzie - mega wielkie podpaski bez majtek zamocować
No właśnie z tym nakazem koszuli, to też wolę mieć koszule. Ale myślę, żeby kupić ze 2 + jedna do porodu taka gorsza Na 3 dni w szpitalu to chyba 2 powinny być, bo jak mi mleko poleci, to przecież w brudnej chodzić nie będę :/

Cytat:
Jakby co, to pomyślałam, że zawsze mogę agrafka spiąć

Cytat:

Ja mam cały czas dziurkę
Ja mam troszkę wystający. Ale śmiesznie wygląda jak już nie ma żadnych zagłębień tylko takie kropeczki są

Cytat:
Ja na bank wezmę ciążowe ubrania dla siebie. Wątpię, żeby mi było wygodnie w zwykłych.
A dla Wojtusia wezmę kaftanik/body z długim rękawem, śpiochy/pajac z weluru, jakieś skarpetki, kombinezon i na to jeszcze kocyk. Chyba powinno być ok.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki
pytanie ;D
Wezmę po 2 komplety 56 i 62
Stary 2011-12-12, 19:25   #2909
Angelika_26
Raczkowanie

No my już po wizycie! Wszystko w porządku , dzidzia zdrowa, waży 1400g, szyjka zamknięta i długa.

Dziewczyny dziś to myślałam, że się poleje ze śmiechu, z samej siebie.Poszłam się szykować do gina ogolić giry i psioche, i stwierdzam ,że mam lustrzyce hahahaha problem z ogoleniem się. Zawołałam męża , żeby mi lusterko przyniósł. A ten cwany podglądacz drzwi nie zamknął od łazienki i luka i się śmieje ze mnie. hahaha Czy Wy też macie lustrzyce???
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:25   #2910
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
czubasek to kiedy dla nich bedzie "ten" czas na pakowanie i organizacje wszystkiego? przeciez juz koncóweczke mamy...
Nie mam pojęcia, ja juz unikam wpadania w dyskusje na te tematy po prostu słucham i sie nie odzywam albo wychodze
Cytat:

Ja biorę chyba dres, to mam w planach
a dla maleństwa taki zestaw w sam raz raczej.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki
pytanie ;D

Agatek Ty mnie nei strasz tym pakowaniem bo u mnie w tym kierunku się nawet muchy nie gonią wszytsko mam uprane, wyprasowane...ale do torby coś daleko
Ja zdecyduje po przedostatnim usg, bo nie wiem czy kruszyna nadal jest kruszyną czy nadrobiła. Ale raczej 56.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości