|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Bylamm w rossmanie dokupilam sobie podpasek a raczej podpachhhhhhhhhhhhhh
szczoteczke do zebow nowiusia;p szare mydelko premium;p i jeszcze kilka bzdurek ;pa potem bylam w Dino i kupilam sobie pyszniaste jogurciki biszkoptowe ![]() BebiBebi lozeczka oba cudne ![]() Agatek o 14 wstalas?? ![]() jutro ide na morfo, hbs i wr;/
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-12-12 o 16:34 |
|
|
|
#2883 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dziś spakowałam częściowo torbę dla malucha bo swoją już mam popakowaną oprócz kosmetyków więc mam w 80% zrobione btw pamiętasz z SR czy potrzebujemy takich rzeczy jak pampersy, chusteczki mokre, jakieś kremiki ito z kosmetyków dla dzieci bo na tej zielonej kartce nie ma tego a notatki gdzieś wsadziłam więc tylko tą zieloną kartką info się posługuję teraz Cytat:
my tylko sobie w tym roku ja już mam dla tżta od tygodnia dla babci może jakaś chusta albo zestaw malowanych w kwiatki filiżanek ![]() dla teściów może paterę, wazon itp? albo też koc ![]() Cytat:
dobrze, że mam koleżanki na miejscu bo było by słabo ![]() Cytat:
Cytat:
na co patrzyliście z tż Cytat:
więc zawsze coś jest, elancyl czy mustela ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- ja robiłam tydz temu bo mi lekarz zlecił na ostatniej wizycie żebym do jutrzejszej miała wyniki a że tam były te dłuższe bad i gbs przy okazji więc wybrałam się na tydz przed wizyta, żeby wszystkie wyniki zdążyły się 'zrobić' - a dziś doczytałam się, że do porodu WR ważne tylko dwa tyg i co znów za 2tyg mam sobie zrobić powtórkę mam już dość upuszczania krwi
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wr i morfo 2tyg wazne;/
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() Piszecie o roztepach i jak Was czytalam to od razu polecialam po oliwke zeby sie nasmarowac bo strasznie swedzi mnie pępek, tzn jego okolice ![]() Narazie mam dwa małe na udach ale ostatnio mam tak napiety brzuch i mała sie wypina strasznie wiec sie boje ze wszystko przede mna ![]() I strasznie popękały mi żyłki na łydkach od cięzaru czy co ![]() Tak piszecie o mamusiach i tesciowych Ja mam jedna i druga na miejscu, wiec pewnie beda dochodzące, tzn tesciowa mysle ze nie, bo ona nie zyje naszym zyciem, i licze ze to sie nie zmieni a pomocy mojej mamy nie odmówie sie zrobił znawca, ze hej az sie bojeAle mysle, ze tez nie powinnysmy sie tak bronic przed ich pomoca, bo napewno jest bardzo ciezko. Jedna moja znajoma urodzila miesaiac temu i sama sie przyznała, ze tak jak broniła sie przed mama/ tesciowa tak wkoncu zadzwonila zeby ktos przyjchal jej pomoc bo nie daje rady. Psychicznie miala dołki i stresy ze sobie nie poradzą, mąz tez sie bał, do tego połóg, nieprzespane noce itd. A do mnie dziś przyszla paczka od r_p77 ![]() Ale od 30.11 czekam na koszule nocne niby pisali ze poczta ma 14 dni, i rozumiem ze swieta no ale heloł
|
|
|
|
#2886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi za to koszule dziś przyszły. Milutkie i wygodne są I przyszły prawie, że ekspresem
|
|
#2887 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu troszkę posprzątała. W całym domu starłam kurz ze ścian, zrobiłam pranie a Mężulek pomył mi okna i powiesił firanki Cieszę się, że mi pomaga, ale co chwila pyta mnie o takie rzeczy, że aż mi się coś robi, że tego nie wie np. jak ma wyłączyć pralkę? Przeglądam koszule na allegro i zastanawiam się nad jedną taką: http://moda.allegro.pl/muzzy-bawelni...tml#tabsAnchor Ma któraś z Was ją? Zastanawiam się czy faktycznie ma aż tak bardzo wycięte z przodu, że cały dekolt wystaje. Ja ogólnie wolę mieć przysłonięte w nocy piersi, a poza tym boje się, że mi piersi będą z niej uciekały. Oczywiście o ile jednak zdecydują się urosnąć ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2888 |
|
Rozeznanie
|
co do rozstępow to mnie strzanie bolą te cholery....,mam cały brzuch od pępka w dół i z boku na piersi tez 2 widze.wyrzucam sobie ,ze poprostu zadużo przytyła i to właśnie dlatego.
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Ja koszule kupilam zwykle takie, te z serii żyrafek itp za 15zl sztuka, bo ja strasznie nie lubie koszul i w domu nie bede z tego korzystac. najlepiej spi mi sie w pizamie, i to takiej top+ spodnie
|
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja razem z nimi robiłam gbs i hiv więc pomyślałam, że pewnie dłużej na wyniki będe czekać (tydzień) niż zazwyczaj a skoro kazał na nast wizytę mieć to mam a chciałam odebrać razem i przede wszystkim pobrać razem bo już sił na jazdę samochodem nie mam w tę i we tę Cytat:
![]() myślisz że bym nie chciała aby w okolicy w tym samym mieście mieszkała moja Mama bądź teściowa - całowałabym je po rękach gdyby na godzinę czy dwie wpadły zająć się dzieckiem, pozwalajac mi na wyjście do sklepu bądź plotki przy kawie z koleżanką ![]() ![]() ![]() Ale jak mieszkają wiele km stąd to na godz nie wpadną, wiadomo bo pracują
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwoniłam do ginki zeby potwierdzić że w czwartek przyjedziemy, coś mnie tak naszło.
I bardzo dobrze ze zadzwoniłam bo okazało się że jest chora i bysmy na próżno do łodzi jechali Powiedziała że może sie wykuruje i żeby jeszcze w czwartek ok 10 zadzwonić a jak nie to przyjechać za tydzień. Cytat:
Zresztą ja się bardziej obawiam okresu po porodzie niż samego porodu. Ode mnie z rodziny nikt mi się nie wpakuje w tydzień po porodzie z odwiedzinami ale rodzinka Tzta najprawdopodobniej tak a wtedy będzie istny cyrk. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-12 o 17:46 |
|
|
|
|
#2892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wzięłam L i wcale taka duża nie jest jak moje pozostałe L nie wystaje cały nie martw sie więc mnie zawsze choler.a bierze jak tż się zabiera do sprzątania tego co ja zazwyczaj robiłam bo nie robi tego jak ja i o wszystko się pyta a ja się wtedy gotuję i złoszczę
|
|
|
#2893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba zaryzykuję
|
||
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Miss Zuzia wiem, ze to jest ogromna roznica, ale moze akurat podczas połogu bedzie potrzebna taka mama, np zebys sie mogła wyspać po cięzkiej nocy, albo jakis obiad ugotuje czy nawet zeby wyjsc sama na spacer. Moze warto znalesc te dobre strony
Moja mama do dzis wspomina jak tesciowa jej zaraz po urodzeniu mojego brata sie zzwaliła na pare tygodni. I na poczatku moze fajnie ale jak juz ja sie urodziłam to ją pogonili razem z tata i nie pozwolili przyjezdzać ![]() Monika widze Cie ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Albo najwyzej kupie sobie jakas porzadna pizame typowo do karmienia, ale do mojego szpitala jest nakaz koszuli. Tam nawet zabraniaja majtki miec ubrane, bo maja się rany wietrzyć No ale sobie nie wyobrazam jak te śledzie - mega wielkie podpaski bez majtek zamocować
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Zuzia porodu 24-26 cesarki 20
a on liczyl wg normalnego
|
#2896 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mężuś teraz robi szafkę i półki na rzeczy zabawkowe do pokoju nikoli do jej pokoju.Dobrze że umie sam takie rzeczy zrobic bo zawsze to kasa zaoszczędzona,no ale wg teścia to za wceśnie
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-12-12 o 18:11 |
|||
|
|
|
#2897 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór mamuśki
![]() Siedzę sobie wygodnie w foteliku, popijam kakao i sobie was podczytuję ![]() Cytat:
![]() A wczoraj byliśmy z TŻ w realu na zakupach i widzieliśmy cyganów: starszego faceta, otyłą babkę i (chyba)ich córkę. Wiecie co... ja byłam w szoku - mieli dwa wielkie sklepowe wózki takie na kółkach. Jeden wózek był załadowany po brzegi baleronami, schabami i innym mięchem! W drugim wózku mieli inne spożywcze rzeczy, kilka jogurtów, deserów, chleb itd. I oni są biedni??? Mnie by w życiu na takie zakupy nie było stać. Nawet na święta mnie nie stać żeby tyle kupić. Ta starsza cyganka tylko w kapciach na bose nogi była Po zakupach poszła do budki z fastfudami.A dziadek mojej koleżanki ma cukiernię. Kiedyś przed Wielkanocą przyszła do tej cukierni cyganka i zaczęła biadolić... że święta... że dzieci głodne. Dziadek kolezanki powiedział zeby przyszła mu okna na zapleczu pomyć to jej da ciasta jake tylko sobie zażyczy... oczywiście nie przyszła. Za darmo to by wzięła, a popracować się nie chciało! Wiem, jestem strasznie uprzedzona do cyganów, ale sami sobie wyrobili taką opinię. Cytat:
Mój TŻ taki sam artysta. Myśli, ze jak mamy łóżeczko i sporo ciuszków dla dziecka to już nic nie potrzeba Ostatnio był wielce zdziwiony jak zaczęłam czytać moją listę wyprawkową![]() Haniula, Kropeczka są takie piżamy do karmienia ze spodniami i koszulką A powiedzcie czy wszystkie macie wystające pępki ![]() Ja mam cały czas dziurkę
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że jestem w połowie spakowana!
Teściowa: "już się pakujesz?????? jest jeszcze czas!!!!" to jej tłumaczę, że nie zamierzam się pakować pomiędzy jednym skurczem a drugim a jak zacznę rodzić za 2 tyg to co? "ojej nie zdążyłam poprać ostatnich rzeczy, bo myślałam, że mam 'czas'" ta? i dzieciuna też spakowałam Wrzuciłam do pralki jeszcze ręczniczki dla mnie i dla dzieciora, becik i troszkę ubranek co kupiłam w lumpie, bo nie mogłam się oprzeć jeszcze kupiłam pajaca takiego w kolorze... ŁOSOSIOWYM w kwiatki jak będzie chłopak to najwyżej będę mu to zakładała na noc! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby nie przyszły w ogóle!!!!!! ![]() No tak prawie koło 13stej masakra, coś mi się godziny wydłużyły muszę się ogarnąć troszku
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tz zartuje ze to nos Hani wystaje :p |
||
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
czubasek to kiedy dla nich bedzie "ten" czas na pakowanie i organizacje wszystkiego
? przeciez juz koncóweczke mamy...Agaton swędzi mnie brzuch jak ubiore ciążowe ciuchy jak normalne to w ogóle nie swędzi chyba nie lui jak mi cos przylega...mi na razie wyszły 4rozstepy na cycach-nadal sie modle zeby okazalo sie ze to nie rozstepy![]() ale sie bedziemy chwalic sexy biustem pooranym rozstepiochami ale za to w pieknych staniczkach ![]() Anabelita ja mam pól wystający jeszcze caly nie wyszedl
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki mi znajoma dała takie cos na istniejace rozstepy :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ow.html&next=1 nie wiem czy mozna uzywac w ciazy, ale nie sądze ja zostawilam sobie na pozniej![]() A myslalyscie juz co wziac dla siebie do ubrania na wyjscie ze szpitala? tzn czy ciazowe spodnie, czy normalne? I co dla ninków, bo wiadomo w pomieszczeniu inaczej, i inaczej na dworze. czy body z długim rekawem + kaftanik i spiochy z weluru wystarczy? No i na to wiadomo kombinezon czapka koc? I na przejscie do samochodu bedzie ok? |
|
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki
![]() pytanie ;D Czy do szpitala bierzecie dzidziolkowi ubranka rozmiar 56 czy 62 ? Agatek Ty mnie nei strasz tym pakowaniem bo u mnie w tym kierunku się nawet muchy nie gonią wszytsko mam uprane, wyprasowane...ale do torby coś daleko ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
a dla dzidzi myślę, ze wystarczy taki "strój"
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
Haniula dla siebie ciążówki jeszcze wezme na pewno a dla małej kupiłam taki komplecik i beda body sweterek podkolanówki i spodenki na to kombinezon i czapa
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama 'starej daty' ciagle mi truje, ze na wyjscie musi byc na bialo ![]()
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec u mnie beda body, rajtuzki ten polarowe spodenki bluza i na to kombinezon... no chyba ze bedzie tak jak dzis 12 stopni to bede myslec;p
|
|
#2908 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na 3 dni w szpitalu to chyba 2 powinny być, bo jak mi mleko poleci, to przecież w brudnej chodzić nie będę :/Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dla Wojtusia wezmę kaftanik/body z długim rękawem, śpiochy/pajac z weluru, jakieś skarpetki, kombinezon i na to jeszcze kocyk. Chyba powinno być ok. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
No my już po wizycie! Wszystko w porządku , dzidzia zdrowa, waży 1400g, szyjka zamknięta i długa.
![]() Dziewczyny dziś to myślałam, że się poleje ze śmiechu, z samej siebie.Poszłam się szykować do gina ogolić giry i psioche, i stwierdzam ,że mam lustrzyce hahahaha problem z ogoleniem się. Zawołałam męża , żeby mi lusterko przyniósł. A ten cwany podglądacz drzwi nie zamknął od łazienki i luka i się śmieje ze mnie. hahaha Czy Wy też macie lustrzyce???
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu słucham i sie nie odzywam albo wychodze ![]() Cytat:
![]() a dla maleństwa taki zestaw w sam raz raczej. Ja zdecyduje po przedostatnim usg, bo nie wiem czy kruszyna nadal jest kruszyną czy nadrobiła. Ale raczej 56. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

szczoteczke do zebow nowiusia;p szare mydelko premium;p i jeszcze kilka bzdurek ;p

czas sie zbierac i pakować torbę
bo na tej zielonej kartce nie ma tego a notatki gdzieś wsadziłam więc tylko tą zieloną kartką info się posługuję teraz 

"

to go ochrzaniłam za głupie myślenie, bo dziecko można przypadkiem 'zabić'
jeszcze kupiłam pajaca takiego w kolorze... ŁOSOSIOWYM w kwiatki
jak będzie chłopak to najwyżej będę mu to zakładała na noc!