|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Kiedyś dużo kobiet pracowało do końca a teraz większość jest na zwolnieniach. Moja teściowa opowiadała że w dzień terminu była jeszcze w pracy a w nocy pojechała rodzić
![]() Z tym że kobiety tak szybko nie wracały do pracy po porodzie. Dużo ich zostawało na wychowawczym |
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- ale kiedyś też kobietę w ciąży traktowano inaczej.
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Przy innych kasach mi nie zalerzy, ale jeśli coś jest wyraznie oznaczone, to jak najbardziej!Idę po czekoladkę i na kawę inkę, ostanio dużo mleka piję... |
|
|
|
|
#3304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najgorsze, ze dla dziewczynek jest tyle fajnych aukcji, a dla chłopaków znacznie mniej. Wczoraj udało mi się wylicytować taki kombinezonik za grosze http://allegro.pl/sliczny-kremowy-ko...962854957.html Tego chomiczego nie mogę przeboleć, ale tak jak pisałyście byłby za ciepły na kwiecień. Cytat:
Na szczęście w miarę szybko przeszło.Negila, Evcia i MegMakeUp super, ze wszystko z dzieciaczkami ok. Joanaros powodzenia z glukozą. Ja robię w przyszłym tygodniu. mam nadzieję, ze będzie możliwość rozcieńczenia tego w mniej niż 250 ml wody, bo kurcze mam problemy z wypiciem na raz takie ilości picia. |
||
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
popieram ewelajna trzeba byc walecznym
ja czasami sama nie mam na to siły, ale mój TZ zawsze zwarty i gotowy do ataku )) i sytuacja w tesco czy innym supermarkecie gdzie sa dwie kasy pierwszenstwa, a stoja przy nich ludzie ktorzy na inwalidów nie wygladaja, a ja z brzuchem w tej duchocie mam tam zemdlec? trzeba sie upominac i juz. dzis na obiad zrobiłam sobie jajo sadzone z boczkiem nalesniki beda na kolacje
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biorę się za obiadek, bo jest pracochłonny trochę...Nie wiem czemu, ale ja dziś mega senna jestem, a teraz coraz bardziej opuszczają mnie siły i chyba nastawię ziemniaki i się połozę. |
|
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Mniej więcej nadrobilam Pojawiła się kwestia latania,wieć powiem co wiem A mianowicie Wizzair pozwala latać do 30tc z tym że od 24 trzeba mieć zaświadczenie ( pani z infolinii tak mi powiedziała ). I ponoć nie mieli przypadków,że dziewczyna jednak lecieć nie mogła mimo zaświadczenia. I jak dla mnie lot samolotem byłby wygodniejszy niż podróż autem. Mniej wymęczą te 2h lotu niż te 24h jazdy... A co do opóźnień to nam się to tylko raz zdrazyło,ale wtedy ewidentnie zawiodla pogoda (pamiętacie początek grudnia zeszłego roku ) Po prostu skrzydła samolotu bardzo szybko lodowaciały i była obawa że tam w górze może być jeszcze gorzej. no i nie nadążali z odśnieżaniem pasa startowego. Więc jak widać póki co nie ma obawy żeby loty były opóźnione bo pogoda jest niezlaUff miałam busy dzień, ledwie chodzę... Wszystkie okna pomyłam,firanki popralam i poprasowałam, umyłam lodówkę i zamrażarkę, wyprałam pokowiec na materacyk do łóżeczka ( nie mogłam go do pralki dać bo bałam się że te woreczki z gorczycą się rozpieprza ), i zrobiłam na obiad pizze Tomasz się ucieszy W ogóle przez wujka jest przybity więc próbuje jakoś go od tego wszystkiego odciągnąć możliwymi sposobami... co do wujka okazało się,że to jednak tetniaki są. zoperowali go,ale nadal jest w śpiączce. wczoraj gadałam z teściową i miala mi dać znać jakby cos się dowiedziała. Ale jak na razie cisza jest... a no i od 13stycznia (czyli od urodzin ) idę na Maternity. Wkurzyłam się na mojego "bossa", byłam nawet w jego sprawie w Citizen Advice Bureau ale oczywiście guzik to dało... Więc sobie popracowałama i jutro będziemy oglądać nasze wymarzone mieszkanko oby udało nam sie je wynająć
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja dziś wstałam o 12 tylko dlatego, że siedzieliśmy z tż do ok 4 i filmy oglądaliśmy potem pojechaliśmy na zakupy itp. kupiłam mamie maszyne do szycia, ale w MediaMarkt poza tym serwis obiadowy również i jestem zadowolona ![]() Teraz na dniach muszę koniecznie kupić jakąś bieliznę mam ochotę na coś specjalnego jakiś fajny komplecik W piątek fryzjer wkońcu a teraz wszamałam malusie prince polo i mam ochotę na mandarynki, które zaraz zjem no chyba, że najdzie mnie na coś innego ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- claudia śliczny brzusio, a jaki już duży
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo zazdroszcza ze mamy troszke lepiej niz one. Nie wiem z czego to wynika, ale ja interpretuje ich zachowanie i miny tak jakby myslaly: "ja sie meczylam, to Ty tez sie pomecz" Ale to moja interpretacja...:rolleyes :
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za gratki
Ja też licytuję jeden kombinezonik i dziś koleżanka znalazła mi w szmateksie fajną sukienusię, rozm. 62 ![]() Kurcze, taka rwa mnie złapała, że ledwo chodzę
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna zgadzam sie z Toba
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-12 o 18:05 |
|
|
|
|
#3313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
też myślę o zakupie ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Evvcia, MegMakeUp super że wszystko w porządku po wizycie! ![]() |
|||
|
|
|
#3314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż pewnie z takich mini-jeansów na jesień/zimę ne zrezygnuję bo są cudne ![]() Noo - teść w końcu strzelił dzika - właśnie została mi dostarczona porządna porcja kiełbas, kabanosów i innych cudów. Brzuch mam pełen ale idę chociaż powąchać
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
MegMakeUp ja tez robiłam może nie przemeblowanie ale porządki we wszystkich szafkach
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
jaaaaaa zżarło mi posta
będę później , jak Małą położę
|
|
|
|
#3317 |
|
Raczkowanie
|
Hej, do dziewczyn, które szukają "mini męskich ciuszków" na all, właśnie trafiłam na taki kombinezon http://allegro.pl/kombinezon-chlopie...984152257.html, ale czy nie będzie za ciepły na kwiecień?
Sorki dziewczyny, że ja się mało udzielam pisemnie, ale czytam Was na bieżąco. |
|
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
Co do tych ciuszków jeansy itp to mogę swoje 5groszy dołożyć... Nie mam jeszcze dzidziusia,ale wiem że np moja siostrzyczka do dziś nie chodzi w takich 'dorosłych" ubrankach.. owszem dostała sporo takich jeansów ogordniczek i zwykłych, sukieneczek, spódniczek,ale nie ubieralismy jej w to (no może na specjalne okazje miała na sobie sukienkę). po pierwsze ona nie lubi takich ubrań, zawsze płakała jak w takie rzeczy ją ubierałam.. pochodziła godzine,dwie i trzeba było ją przebierać bo się niemilosiernie wkurzała. Zazwyczaj krępowały jej ruchy, pociła się w nich bardziej, ciągle plecki miała na wierzchu..A po drugie takie spodnie na szelkach czy z guzikiem i suwakiem są niepraktyczne. Bo początkowo za dużo czasu schodzi ze zmianą pieluszki,a potem jak już dziecko zaczyna korzystać z nocnika to przez te dodatkowe zapięcia maluch zazwyczaj "popuszcza" w majteczki. no i trzeba i tak przebierac
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja ostatnio nie mogę Was nadrobić bo co już zacznę to cos mi przerywa a w pracy nie mam ostatnio szans
.W sobotę tż zabrał mnie do kina na Listy do M. rewelacja polecam W sobotę byłam u mamy i załapałam sie na czerninę ![]() Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Rozeznanie
|
Hm... ja znowu z tematem z innej beczki.
Na Mikołajki pisałam Wam,że nie będziemy sobie z TŻ robić prezentów,ale teraz sobie pomyślałam,że miło by było jednak zrobić dla TŻ-a niespodziankę ![]() Może podpowiecie co planujecie kupić swoim facetom ? Ja jakoś nie mam pomysłu... Myślałam nad golarką elektryczną bo TŻ nie lubi jednorazówek,ale sama nie wiem czy to dobry prezent. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
,ale później dała sobie spokój z powodów takich które właśnie wymieniłaś
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam dokładnie taką samą w MediaMarkt ![]() http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-...966458641.html ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- zjadłam 2kiwi zamiast mandarynek dalej czuję, że coś mi się chce ![]() ale poczekam do kolacji
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ nie ma duzych wymagań, zbiera modele zabytkowych samochodów, więc zadanie mam znacznie ułatwione Poza tym znalazł w sklepie narzędzia jakie chciałby mieć a które pomogłyby mu przy samochodzie.
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może coś jeszcze do kupie może nie nie wiem sama
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę mojej teściowej wyperswadować z głowy zakupy takich słodkich ciuszków, bo ona ma już zakusy a ja uważam, że właśnie są mało praktyczne w pierwszych miesiącach zycia dziecka, a zresztą, ja stawiam na wygodę-zarówno swoją jak i maluszka! Może ciuszki wyglądają słodko i uroczo, ale dzidziuś to nie lalka...Wiem, że niektózi np moja bratowa stroją swoje pociechy w sukieneczki itp, ale nie będę naśladować. Zgadzam się z Balbinką, na strojenie przyjdzie czas jak maluch podrośnie! Claudia, no nieładnie Twój Tz się zachował, ale może jak sobie przemyśli i chwilę po pracy odpocznie, to zadzwoni i przeprosi za swoje zachowanie! Przyszła dziś do nas paczka-brakująca gondola plus akcesoria, ale jeszcze nie oglądałam, bo dostawa była do pracy Tż. Oczywiście, na pewno założymy niezwłocznie po rozpakowaniu Ostanio włozyliśmy do fotelika samochodowego 3 kg ciężarek i woziliśmy po domu, by wypróbować, jak się będzie wózeczek prowadził, ale to na pewno nie to samo, co normalne dziecko. Ehh, nie mogę się doczekać jak już będę mogła przytulić dzidzię
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ma spodnie od garnituru wiec damy radę jutro
|
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() generalnie mam podobne zdanie do Was - dzidzia przede wszystkim musi miec wygodnie
|
||
|
|
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
Thx za odpowiedź, też odniosłam takie wrażenie. W ogóle ciężko mi coś zakupić na początkowe spacery, bo nie wiadomo jaka będzie pogoda w kwietniu. Może być ciepło, wiosennie, a na drugi dzień może spaść śnieg, bo wiadomo kwiecień plecień
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem czy dobra? mówili coś o niej w media? Jaka cena? Przepraszam że tak wypytuję, ale mnie ostatnio strasznie wzięło na posiadanie maszyny
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-12 o 19:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Przy innych kasach mi nie zalerzy, ale jeśli coś jest wyraznie oznaczone, to jak najbardziej!
ja czasami sama nie mam na to siły, ale mój TZ zawsze zwarty i gotowy do ataku
Tomasz się ucieszy