|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby
Kinia, też mi się wydaje, że mieszkanie w domu będzie lepsze niż w mieszkaniu
Ale musicie to przedyskutować pomiędzy sobą.
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hm, nie wiem, dla mnie po prostu nie można czuć się gotowym na jedno a na drugie nie... jeden i drugi "papier" jest ogromnym zobowiązaniem i oznaką dojrzałości oraz gotowości do pokonywania przeszkód, jedno i drugie wiąże na 30 lat ale wiem tyle, że rozumiem Jagódkę, rozumiem, że to może być cios, tak to bym odebrała, jako ugodzenie w moją godność, miłość i zaufanie oraz nadzieje na wspólną przyszłość... nie spodziewasz się od najbliższej osoby takiego wyznania, a kiedy ono pada to boli i człowiek zastanawia się czy to jest ta sama osoba, którą kocha i z którą planowało się przyszłość? czy można poznać kogoś do końca? ja bym była rozczarowana i smutna, zareagowałabym tak jak Jagódka...
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem mozna byc na jedno gotowym, a na drugie nie.... ale to juz kwestia kazdego czlowieka osobno, wewnatrz.
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówicie nic o bollywood, bo w pracy cały czas śpiewają te hinduskie piosenki, właśnie takie jak w filmach z bollywood lecą, albo jak szefo podjeżdża pod kfc samochodem, to specjalnie puszcza prawie na cały regulator takie piosenki a mi ciśnienie rośnie
Oglądam 4funtv, a tam leci : http://www.youtube.com/watch?v=WsHifBX_dto Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2011-12-12 o 19:11 |
|
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
A nie wazne ,z czasem ogarniesz temat
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidze Bollywood
![]() Kinia, strasznie mi przykro z powodu mieszkania/domu. Kurde nalezy wam sie troche prywatnosci, a uwazam, ze jego mama bedzie non stop cos od niego chciala i predzej czy pozniej odbije sie to na was
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, myślałam, że teściowa ma np pokój na dole. No to trochę kicha, jak jest takie rozmieszczenie pokoi.
To, że piecze czy gotuje to chyba akurat na plus powinno być.. |
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stare, ale jare kiedyś cały czas to śpiewałam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=oK0z7BukJ3A Oj Kinia, tak jakbyście mieli za dużo domów do wyboru możecie jeden oddać nam ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Ale też uważam, że prędzej czy póżniej mieszkanie z teściową mogłoby nie wyjść na dobre... Chociaż z drugiej strony, jak będziecie mieszkać u Ciebie, to jest wielce prawdopodobne, że Twój TŻ będzie bardzo często jeździł do swojej mamy, bo przecież samej jej nie będzie chciał zostawiać
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia, pytanie z serii glupich
pewnie sto razy mowilas, ale ja teraz na prawde nie moge skojarzyc.... twoj tż jest jedynakiem?
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole nie wiem jak to mialoby wygaladac ,co ja sie tam wprowadzam i sprzety kuchenne tez przynosze swoje ,zastawe itp?? Ja to sie krepuje herbate zrobic jak ona jest tam w domu ,zeby nie mowila ,ze sie panosze po katach i jej w szafkach przestawiam.Kiedys jak bylam na obiedzie to cos tam jej pomagalam i obieralam ziemniaki to stala jak kat nade normalnie pare cm ode mnie i sie gapila. Wiecie ja sie przyzwyczailam ,ze kuchnia jets moim krolestwem i teraz nie wyobrazam sobie ,ze dwie kucharki mialyby tam byc.
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-12-12 o 19:22 |
|
|
|
|
#4453 | ||
|
Zadomowienie
|
a mi nawet, nawet... sympatyczne jest i zabawne
![]() Cytat:
eh no faktycznie, to jakiś niereformowalny człowiek... hehe, jak ta laska dzwoni to mów że nie przyjdziesz, oddzwaniaj do szefa i mów że się nie zgodziłaś ale te teksty są poniżej pasa: Ale on twierdzi, że skoro on ma być pod telefonem non stop, to my też. W sobotę powiedział mi, że nauczy mnie jak otwierać i zamykać kasy, bo jemu się nie opłaca przychodzić w nocy jak nie ma nikogo na zmianie kto to umie, tylko po to, żeby zamknąć kasy. Dobrze, mówisz, no bo co jest do ch*ja!? otwierania i zamykania kas wcale bym sie nie uczyła, niech spada na bambus... wszelkie tego typu zagrywki ucinałabym tekstem "za to mi nie płacą, a Tobie tak" lub "to nie należy do moich obowiązków pracowniczych" i tyle dziękuję, do widzenia, niech się faka!i tak jesteś aniołem ![]() Cytat:
dwie gospodynie w jednej kuchni to armagedon poza tym kinia z tatą też mają duże mieszkanie i 4pokoje (czyli dokładnie tyle co w domu u TZ) w ogóle zacznijmy od tego że młode małżeństwo powinno mieszkać samo... no cóż, tu sie tak nie da, ale na ile orientuję się zdrowsze dla wszystkich będzie mieszkanie z Tatą kini, niż z teściową
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia doskonale cie rozumiem i mam to samo dlatego dla mnie nie do pomyslenia jest mieszkac z rodzicami
z dwojga zlego to juz chyba lepiej, zeby tż jezdzil do niej jej cos pomoc niz mialybyscie sie w kuchni tasakami pozabijac...
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety, może nieświadomie, ale to będzie wieczna walka o TŻta... a takie relacje na dobre żadnemu małżeństwu nie wyszły
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- T. do mnie czemu czarna kurtke kupilam no co za.... powiedzialam, ze jestem black metal to powiedzial: "aha, no to moze byc"
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ),a tz jets chrzestnym jego dwoch corek , ma tez drugiego brata o ktorym tez wam pisalam ,on mieszka we Francji jest kawalerem dodam ,ze starym![]() Cytat:
![]()
|
|
#4458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście, byłoby że przychodzicie na gotowe, nawet jesli nikt by nie prosił o ten obiad, a przecież gotować dwa obiady w jednym domu to bez sensu i marnotrawstwo, a jakbyś Ty miała gotować to kontrola hrabiny gwarantowana niestety, w jej domu możesz nigdy nie poczuć się tak jak w swoim, bo zaraz będzie 'poprzestawiane'... pierwszych sygnałów z tego tytułu już doznałaś, co jest opisane wyżej, więc po raz kolejny powtarzam, mieszkanie z teściową to BARDZO zły pomysł ja już kiedyś proponowałam taki układ, ale to bardzo ciężki i może nieprzyjemny temat, mianowicie żeby Wasi rodzicie mieszkali w jednej nieruchomości sami a Wy w drugiej sami, ale tu potrzeba dobrej woli rodziców ale takie wyjście jest najfajniejsze moim zdaniem ide po czekoladę
1986... rocznik czarnobylski ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-12-12 o 19:34 Powód: ort |
||
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia wybacz
zacmienie umyslu mialam ![]() Kurde to brat tez by sie mogl mamusia zajac
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem, że to transakcja wiązana, dom+mamusia a jak nie to spadówa... przepraszam że tak bezpośrednio pisze, ale niestety takie jest życie, tak bywa... tylko dlaczego ten najmłodszy syn ma nie doświadczyć wspaniałych pierwszych wspólnych lat tylko z żoną wg ich zasad? dom/kasa to nie wszystko poza tym to nie jest kobieta ułomna (z tego co wiem) która potrzebuje opieki 24h/7
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz ,to tz otrzymal dom ,a mama ma w nim dozywotke ,bratu rodzice dawno jak zakladal firme dali pieniadze ,a z drugim bratem nie wiem jak sprawa wyglada ,czy splacony czy tz musi go splacac. A tz tak czy siak sam utrzymuje ten dom . Moniq brat tz interesuje sie mama odwiedza ja ze swoja zona i corkami,ale co mialby ja do siebei wziac mieszkac?? A drugi brat mieszka we Francji i lepiej ,zeby tu w PLsie za czesto nie pojawial,bo tylko zdrowie i nerwy psuje calej rodzinie.
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-12-12 o 19:43 |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
aaa, która wstawiła to Turco Loco? matko, jaka tragedia!
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
A ja np.nie rozumiem jak to mialoby wygladac?? dobra mama dostalem dom ,a ty wez se teraz idz do R mieszkac , bo ja se chcialem ze swierzo poslubiona zona pomieszkac??
Tesciowa se da rade ,nawet moj tz powiedzial,ze bardziej niz moj tata. Ja to bym chciala ,zeby komus wynajela ze dwa pokoje ,bo tak to bedziemy utrzymywali dwa domy i na nic wiecej nas stac nie bedzie. Poza tym tam jest wiecznie zimno ,ogrzewanie gazowe ,a wiec w chu....drogie ,a jak bedziemy mieli dziecko to chyba bysmy zbankrutowali na ogrzewaniu.U mnie w mieszkaniu teraz bez wlaczonych grzejnikow jest 22 stopnie,a u tz z wlaczonym piecem kolo 18 nie wiecej .
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-12-12 o 19:56 |
|
|
|
#4465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: no dobra, doczytalam ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
A nie mozna tego domu sprzedac i kupic dwa mieszkania? Jedno dla niej drugie dla was?
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brat tz wozi tesciowa gdzie chce jak tz jest zajety mna.Interesuje sie matka nie ,ze tylko tz,a wiadomo tz bardziej ,bo razem mieszkaja, tz nie ma firmy na glowie i malego dziecka jak jego brat ,wiec ma wiecej czasu- teoretycznie Dobra koniec tematu ,bo to temat rzeka trudny i nie wiem jak to sie skonczy:/ Jakby nie bylo tz mame juz od roku przygotowuje do tego ,ze pojdzie do mnie mieszkac ,a ona mowi ,ze sobie da rade , nie to ,ze go usilnie chce trzymac przy cycku:P,wiec w tym momencie plus dla niej.
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-12-12 o 19:59 |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
No ale kiedys bedzie mial dziecko i co...
No nie wiem, chyba nie powinnam sie juz udzielac na ten temat ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Ja w kazdym razie Kinia trzymam kciuki, zeby w koncu jakims sposobem udalo wam sie zamieszkac na wlasnych smieciach, a jedynie dodatkowym czlonkiem rodziny zeby byly dzieci, a nie tesciowa
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w kazdym razie Kinia trzymam kciuki, zeby w koncu jakims sposobem udalo wam sie zamieszkac na wlasnych smieciach, a jedynie dodatkowym czlonkiem rodziny zeby byly dzieci, a nie tesciowa
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dzieki dziewczyny
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Ale musicie to przedyskutować pomiędzy sobą. 

moze po prostu jeszcze nie czuje sie gotowy na slub, a na kredyt tak? no dziwne to tak jak pisalam, ale widac cos w tym jest 
)

pewnie sto razy mowilas, ale ja teraz na prawde nie moge skojarzyc.... twoj tż jest jedynakiem?

Czyli jak np w sobotę będę miała pracować do 3, to zanim posprzątam, tak jak zawsze, to jest 3:20 a zanim pozamykam kasy to będzie 4. Nie jestem z tego zadowolona. I też mu to powiedziałam, bo do k*rwy nędzy, ja jestem managerem czy on?
dziękuję, do widzenia, niech się faka!