Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 19:06   #4441
Mutny
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby

Kinia, też mi się wydaje, że mieszkanie w domu będzie lepsze niż w mieszkaniu Ale musicie to przedyskutować pomiędzy sobą.

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:07   #4442
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
(...) Z drugiej strony zaden zwiazek nie mialby sensu bo facet sie od razu nie deklaruje moze po prostu jeszcze nie czuje sie gotowy na slub, a na kredyt tak? no dziwne to tak jak pisalam, ale widac cos w tym jest
jasne, nikt nie deklaruje się od razu

hm, nie wiem, dla mnie po prostu nie można czuć się gotowym na jedno a na drugie nie... jeden i drugi "papier" jest ogromnym zobowiązaniem i oznaką dojrzałości oraz gotowości do pokonywania przeszkód, jedno i drugie wiąże na 30 lat

ale wiem tyle, że rozumiem Jagódkę, rozumiem, że to może być cios, tak to bym odebrała, jako ugodzenie w moją godność, miłość i zaufanie oraz nadzieje na wspólną przyszłość... nie spodziewasz się od najbliższej osoby takiego wyznania, a kiedy ono pada to boli i człowiek zastanawia się czy to jest ta sama osoba, którą kocha i z którą planowało się przyszłość? czy można poznać kogoś do końca? ja bym była rozczarowana i smutna, zareagowałabym tak jak Jagódka...

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:08   #4443
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Moim zdaniem mozna byc na jedno gotowym, a na drugie nie.... ale to juz kwestia kazdego czlowieka osobno, wewnatrz.

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:08   #4444
bluesky89
Zakorzenienie

Nie mówicie nic o bollywood, bo w pracy cały czas śpiewają te hinduskie piosenki, właśnie takie jak w filmach z bollywood lecą, albo jak szefo podjeżdża pod kfc samochodem, to specjalnie puszcza prawie na cały regulator takie piosenki a mi ciśnienie rośnie i on to robi z premedytacją.

Oglądam 4funtv, a tam leci :
http://www.youtube.com/watch?v=WsHifBX_dto

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2011-12-12 o 19:11
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:09   #4445
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pikole, nie ogarniam
A nie wazne ,z czasem ogarniesz temat
Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
(Wyjątkiem jest TŻ Kinii - już drugi raz uznaję wyjątkowość Kiniowego TŻ w tym poście, coś w tym musi być )
hahah no zapewne
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ciężka sprawa.. Ale w sumie nie lepiej w domu niż w mieszkaniu?
Wiem, że nie chcesz taty samego zostawiać. No ale w domu pewnie będziecie mieć osobne piętro, a teściówka będzie sobie gdzieś tam w pokoiku mieszkać..
osobne pietro?? na gorze sa cztery pokoje ,w tym tesciowej sypialnia i tz pokoj ,a na dole jest tylko salon ,kuchnia z jadalnia i lazienka.Poza tym tesciowa bez przerwy cos gotuje i piecze ,bo jest na emeryturze i wygladalabym po pol roku jak wielka gruba tlusta swinia
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:12   #4446
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Nienawidze Bollywood

Kinia, strasznie mi przykro z powodu mieszkania/domu. Kurde nalezy wam sie troche prywatnosci, a uwazam, ze jego mama bedzie non stop cos od niego chciala i predzej czy pozniej odbije sie to na was

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 19:13   #4447
bluesky89
Zakorzenienie

Aaaaa, myślałam, że teściowa ma np pokój na dole. No to trochę kicha, jak jest takie rozmieszczenie pokoi.
To, że piecze czy gotuje to chyba akurat na plus powinno być..
Stary 2011-12-12, 19:15   #4448
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówicie nic o bollywood, bo w pracy cały czas śpiewają te hinduskie piosenki, właśnie takie jak w filmach z bollywood lecą, albo jak szefo podjeżdża pod kfc samochodem, to specjalnie puszcza prawie na cały regulator takie piosenki a mi ciśnienie rośnie i on to robi z premedytacją.

Oglądam 4funtv, a tam leci :
http://www.youtube.com/watch?v=WsHifBX_dto
Apropo bolywood stare, ale jare kiedyś cały czas to śpiewałam
http://www.youtube.com/watch?v=oK0z7BukJ3A

Oj Kinia, tak jakbyście mieli za dużo domów do wyboru możecie jeden oddać nam

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Ale też uważam, że prędzej czy póżniej mieszkanie z teściową mogłoby nie wyjść na dobre... Chociaż z drugiej strony, jak będziecie mieszkać u Ciebie, to jest wielce prawdopodobne, że Twój TŻ będzie bardzo często jeździł do swojej mamy, bo przecież samej jej nie będzie chciał zostawiać

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:16   #4449
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo bolywood stare, ale jare kiedyś cały czas to śpiewałam
http://www.youtube.com/watch?v=oK0z7BukJ3A
Jakas totalna masakra

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 19:17   #4450
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale też uważam, że prędzej czy póżniej mieszkanie z teściową mogłoby nie wyjść na dobre... Chociaż z drugiej strony, jak będziecie mieszkać u Ciebie, to jest wielce prawdopodobne, że Twój TŻ będzie bardzo często jeździł do swojej mamy, bo przecież samej jej nie będzie chciał zostawiać
Też fakt.
Stary 2011-12-12, 19:17   #4451
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Kinia, pytanie z serii glupich pewnie sto razy mowilas, ale ja teraz na prawde nie moge skojarzyc.... twoj tż jest jedynakiem?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 19:19   #4452
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:

Kinia, strasznie mi przykro z powodu mieszkania/domu. Kurde nalezy wam sie troche prywatnosci, a uwazam, ze jego mama bedzie non stop cos od niego chciala i predzej czy pozniej odbije sie to na was
Ja tez np.sobie nie wyobrazam ,ze obgadywala by mnie po katach ,ze ona w domu gotuje ,a my na gotowe z pracy przychodzimy.
W ogole nie wiem jak to mialoby wygaladac ,co ja sie tam wprowadzam i sprzety kuchenne tez przynosze swoje ,zastawe itp??
Ja to sie krepuje herbate zrobic jak ona jest tam w domu,zeby nie mowila ,ze sie panosze po katach i jej w szafkach przestawiam.
Kiedys jak bylam na obiedzie to cos tam jej pomagalam i obieralam ziemniaki to stala jak kat nade normalnie pare cm ode mnie i sie gapila.
Wiecie ja sie przyzwyczailam ,ze kuchnia jets moim krolestwem i teraz nie wyobrazam sobie ,ze dwie kucharki mialyby tam byc.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2011-12-12 o 19:22
Stary 2011-12-12, 19:22   #4453
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natasia20 Pokaż wiadomość
(...) Mi się Czesiek nie podoba
a mi nawet, nawet... sympatyczne jest i zabawne
Cytat:
Z jednej strony przechlapane, że mieszkamy tak blisko, ale z drugiej jakbym mi przyszło iść o 3:30 nad ranem po pracy do domu nie wiadomo ile , to masakra. Tym bardziej, że nie mamy tu samochodu.
Kochana, ja już starałam się kłócić z szefem o to co mi się należy, mówiłam mu tysiące razy, że jak mam wolne, to mam i nie chce zawracania poskutkowało na tydzień. Później zaczęło się to samo. I to nie tylko ja, ale TŻ też tak ma i serdecznie czasem mamy tego dość.
U nas jest tak, że ten szef jest 3 lata starszy od nas i ja się do niego nigdy per 'szefie' nie zwracałam i jak mi tylko coś nie pasuje to mu mówię prosto z mostu i w bawełnę nie owijam.
I co najgorsze. W sobotę powiedział mi, że nauczy mnie jak otwierać i zamykać kasy, bo jemu się nie opłaca przychodzić w nocy jak nie ma nikogo na zmianie kto to umie, tylko po to, żeby zamknąć kasy. Czyli jak np w sobotę będę miała pracować do 3, to zanim posprzątam, tak jak zawsze, to jest 3:20 a zanim pozamykam kasy to będzie 4. Nie jestem z tego zadowolona. I też mu to powiedziałam, bo do k*rwy nędzy, ja jestem managerem czy on?
Tyle razy mi podnosił ciśnienie w kfc, że mogłam normalnie rzucać piorunami.
Ale zawsze się pocieszam, że jeszcze chwila i nas tu nie będzie...
Nie będę się nim przejmować, bo to nie ma sensu.
A on też jest cwany, bo sam nie zadzwonił do mnie w piątek, że mam przyjść w sobotę, bo wiedział, że go zrypie i znów się z nim pokłócę, tylko dzwoniła ta dziewczyna.
no tak, z tym nocnym wracaniem to rozumiem...
eh no faktycznie, to jakiś niereformowalny człowiek... hehe, jak ta laska dzwoni to mów że nie przyjdziesz, oddzwaniaj do szefa i mów że się nie zgodziłaś eh, wiem że łatwiej tutaj mówić na forum niż jest w rzeczywistości... podziwiam Cie, serio
ale te teksty są poniżej pasa:
Ale on twierdzi, że skoro on ma być pod telefonem non stop, to my też.
W sobotę powiedział mi, że nauczy mnie jak otwierać i zamykać kasy, bo jemu się nie opłaca przychodzić w nocy jak nie ma nikogo na zmianie kto to umie, tylko po to, żeby zamknąć kasy.

Dobrze, mówisz, no bo co jest do ch*ja!? otwierania i zamykania kas wcale bym sie nie uczyła, niech spada na bambus... wszelkie tego typu zagrywki ucinałabym tekstem "za to mi nie płacą, a Tobie tak" lub "to nie należy do moich obowiązków pracowniczych" i tyle dziękuję, do widzenia, niech się faka!
i tak jesteś aniołem

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
(...)
osobne pietro?? na gorze sa cztery pokoje ,w tym tesciowej sypialnia i tz pokoj ,a na dole jest tylko salon ,kuchnia z jadalnia i lazienka.Poza tym tesciowa bez przerwy cos gotuje i piecze ,bo jest na emeryturze i wygladalabym po pol roku jak wielka gruba tlusta swinia
Dziewczyny, wiadomo, w domu fajniej, ale kinia wie co robi, Ona ma rację
dwie gospodynie w jednej kuchni to armagedon
poza tym kinia z tatą też mają duże mieszkanie i 4pokoje (czyli dokładnie tyle co w domu u TZ)
w ogóle zacznijmy od tego że młode małżeństwo powinno mieszkać samo... no cóż, tu sie tak nie da, ale na ile orientuję się zdrowsze dla wszystkich będzie mieszkanie z Tatą kini, niż z teściową

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2011-12-12, 19:22   #4454
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Kinia doskonale cie rozumiem i mam to samo dlatego dla mnie nie do pomyslenia jest mieszkac z rodzicami z dwojga zlego to juz chyba lepiej, zeby tż jezdzil do niej jej cos pomoc niz mialybyscie sie w kuchni tasakami pozabijac...

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 19:23   #4455
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Nienawidze Bollywood

o własnie, dokładnie
niestety, może nieświadomie, ale to będzie wieczna walka o TŻta... a takie relacje na dobre żadnemu małżeństwu nie wyszły

Stary 2011-12-12, 19:27   #4456
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
o własnie, dokładnie
niestety, może nieświadomie, ale to będzie wieczna walka o TŻta... a takie relacje na dobre żadnemu małżeństwu nie wyszły
I tak bedzie i tak

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

T. do mnie czemu czarna kurtke kupilam no co za.... powiedzialam, ze jestem black metal to powiedzial: "aha, no to moze byc"

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 19:30   #4457
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Kinia, pytanie z serii glupich pewnie sto razy mowilas, ale ja teraz na prawde nie moge skojarzyc.... twoj tż jest jedynakiem?
powiem ci ,rzeczywiscie pytanie glupie ,tym bardziej ,ze o bracie tz i bratowej pisze wam z taka sama czestotliwoscia co ty o G i G .No wiec tak tz ma brata ,ktory mieszka u nas w miescie ( poza tym gdzie byly nasze zareczyny przy kominku jak nie w pustym domu jego brata!!),a tz jets chrzestnym jego dwoch corek , ma tez drugiego brata o ktorym tez wam pisalam ,on mieszka we Francji jest kawalerem dodam ,ze starym
Cytat:
Kinia doskonale cie rozumiem i mam to samo dlatego dla mnie nie do pomyslenia jest mieszkac z rodzicami z dwojga zlego to juz chyba lepiej, zeby tż jezdzil do niej jej cos pomoc niz mialybyscie sie w kuchni tasakami pozabijac...
no tym bardziej ,ze ja bym wtedy do taty musiala jezdzic cos mu pichcic wieczorami .A tz do mamy by mial 10 minut samochodem to by mogl do niej jezdzic raz na rok
Stary 2011-12-12, 19:31   #4458
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
(...) Ale też uważam, że prędzej czy póżniej mieszkanie z teściową mogłoby nie wyjść na dobre... Chociaż z drugiej strony, jak będziecie mieszkać u Ciebie, to jest wielce prawdopodobne, że Twój TŻ będzie bardzo często jeździł do swojej mamy, bo przecież samej jej nie będzie chciał zostawiać
ale relacje odwiedzin można jakoś zdrowo uregulować, np. 2razy w tygodniu, w środę niech jeździ sam do mamy a w weekend na niedziele mogą przyjeżdżać razem w odwiedziny
Cytat:
Ja tez np.sobie nie wyobrazam ,ze obgadywala by mnie po katach ,ze ona w domu gotuje ,a my na gotowe z pracy przychodzimy.
W ogole nie wiem jak to mialoby wygaladac ,co ja sie tam wprowadzam i sprzety kuchenne tez przynosze swoje ,zastawe itp??
Ja to sie krepuje herbate zrobic jak ona jest tam w domu,zeby nie mowila ,ze sie panosze po katach i jej w szafkach przestawiam.
Kiedys jak bylam na obiedzie to cos tam jej pomagalam i obieralam ziemniaki to stala jak kat nade normalnie pare cm ode mnie i sie gapila.
Wiecie ja sie przyzwyczailam ,ze kuchnia jets moim krolestwem i teraz nie wyobrazam sobie ,ze dwie kucharki mialyby tam byc.
więc tym bardziej... mieszkanie z teściową - NIET!
oczywiście, byłoby że przychodzicie na gotowe, nawet jesli nikt by nie prosił o ten obiad, a przecież gotować dwa obiady w jednym domu to bez sensu i marnotrawstwo, a jakbyś Ty miała gotować to kontrola hrabiny gwarantowana
niestety, w jej domu możesz nigdy nie poczuć się tak jak w swoim, bo zaraz będzie 'poprzestawiane'... pierwszych sygnałów z tego tytułu już doznałaś, co jest opisane wyżej, więc po raz kolejny powtarzam, mieszkanie z teściową to BARDZO zły pomysł

ja już kiedyś proponowałam taki układ, ale to bardzo ciężki i może nieprzyjemny temat, mianowicie żeby Wasi rodzicie mieszkali w jednej nieruchomości sami a Wy w drugiej sami, ale tu potrzeba dobrej woli rodziców
ale takie wyjście jest najfajniejsze moim zdaniem

ide po czekoladę

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-12-12 o 19:34 Powód: ort
Stary 2011-12-12, 19:31   #4459
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Kinia wybacz zacmienie umyslu mialam

Kurde to brat tez by sie mogl mamusia zajac

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 19:38   #4460
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Kinia wybacz zacmienie umyslu mialam

dokładnie... synów ma trzech, a co na 'dochówek' to jeden ma zostać?! (bez urazy)
rozumiem, że to transakcja wiązana, dom+mamusia a jak nie to spadówa...
przepraszam że tak bezpośrednio pisze, ale niestety takie jest życie, tak bywa...
tylko dlaczego ten najmłodszy syn ma nie doświadczyć wspaniałych pierwszych wspólnych lat tylko z żoną wg ich zasad? dom/kasa to nie wszystko
poza tym to nie jest kobieta ułomna (z tego co wiem) która potrzebuje opieki 24h/7

Stary 2011-12-12, 19:40   #4461
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:

ja już kiedyś proponowałam taki układ, ale to bardzo ciężki i może nieprzyjemny temat, mianowicie żeby Wasi rodzicie mieszkali w jednej nieruchomości sami a Wy w drugiej sami, ale tu potrzeba dobrej woli rodziców
ale takie wyjście jest najfajniejsze moim zdaniem
Propozycja mojego tz byla taka ,zebysmy wszyscy zamieszkali razme w domu ,a meiszkanei wynajeli:P
Cytat:

Ale wiesz ,to tz otrzymal dom ,a mama ma w nim dozywotke ,bratu rodzice dawno jak zakladal firme dali pieniadze ,a z drugim bratem nie wiem jak sprawa wyglada ,czy splacony czy tz musi go splacac.

A tz tak czy siak sam utrzymuje ten dom .

Moniq brat tz interesuje sie mama odwiedza ja ze swoja zona i corkami,ale co mialby ja do siebei wziac mieszkac?? A drugi brat mieszka we Francji i lepiej ,zeby tu w PLsie za czesto nie pojawial,bo tylko zdrowie i nerwy psuje calej rodzinie.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2011-12-12 o 19:43
Stary 2011-12-12, 19:41   #4462
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie... synów ma trzech, a co na 'dochówek' to jeden ma zostać?! (bez urazy)
rozumiem, że to transakcja wiązana, dom+mamusia a jak nie to spadówa...
przepraszam że tak bezpośrednio pisze, ale niestety takie jest życie, tak bywa...
tylko dlaczego ten najmłodszy syn ma nie doświadczyć wspaniałych pierwszych wspólnych lat tylko z żoną wg ich zasad? dom/kasa to nie wszystko
poza tym to nie jest kobieta ułomna (z tego co wiem) która potrzebuje opieki 24h/7
Tu się zgadzam
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:42   #4463
rudy_moniq
Zadomowienie

aaa, która wstawiła to Turco Loco? matko, jaka tragedia!

Stary 2011-12-12, 19:45   #4464
kinia860
Zakorzenienie

A ja np.nie rozumiem jak to mialoby wygladac?? dobra mama dostalem dom ,a ty wez se teraz idz do R mieszkac , bo ja se chcialem ze swierzo poslubiona zona pomieszkac??
Tesciowa se da rade ,nawet moj tz powiedzial,ze bardziej niz moj tata.
Ja to bym chciala ,zeby komus wynajela ze dwa pokoje ,bo tak to bedziemy utrzymywali dwa domy i na nic wiecej nas stac nie bedzie.
Poza tym tam jest wiecznie zimno ,ogrzewanie gazowe ,a wiec w chu....drogie ,a jak bedziemy mieli dziecko to chyba bysmy zbankrutowali na ogrzewaniu.U mnie w mieszkaniu teraz bez wlaczonych grzejnikow jest 22 stopnie,a u tz z wlaczonym piecem kolo 18 nie wiecej .

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2011-12-12 o 19:56
Stary 2011-12-12, 19:51   #4465
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz ,to tz otrzymal dom ,a mama ma w nim dozywotke ,bratu rodzice dawno jak zakladal firme dali pieniadze ,a z drugim bratem nie wiem jak sprawa wyglada ,czy splacony czy tz musi go splacac.
Ale tu nie chodzi o to co ktory dostal od nich. Kurde no matka dla kazdego taka sama to czemu jakos na zmiane nie moga sie nia zajmowac tylko jak cos trzeba to ona tylko do twojego dzwoni? to dla mnie troche jest niepojete...

edit: no dobra, doczytalam

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
A ja np.nie rozumiem jak to mialoby wygladac?? dobra mama dostalem dom ,a ty wez se teraz idz do R mieszkac , bo ja se chcialem ze swierzo poslubiona zona pomieszkac??
Tesciowa se da rade ,nawet moj tz powiedzial,ze bardziej niz moj tata.
Ja to bym chciala ,zeby komus wynajela ze dwa pokoje ,bo tak to bedziemy utryzmywali dwa domu i na nic wiecej na stac nie bedzie.
Poza tym tam jest wiecznie zimno ,ogrzewanie gazowe ,a wiec w chu....drogie ,a jak bedziemy mieli dziecko to chyba bysmy zbankrutowali na ogrzewaniu.U mnie w mieszkaniu teraz bez wlaczonych grzejnikow jest 22 stopnie,a u tz wlaczonym piecem kolo 18 nie wiecej .
No wlasnie, tak jak u mnie...

A nie mozna tego domu sprzedac i kupic dwa mieszkania? Jedno dla niej drugie dla was?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 19:55   #4466
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu nie chodzi o to co ktory dostal od nich. Kurde no matka dla kazdego taka sama to czemu jakos na zmiane nie moga sie nia zajmowac tylko jak cos trzeba to ona tylko do twojego dzwoni? to dla mnie troche jest niepojete...

edit: no dobra, doczytalam

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

No wlasnie, tak jak u mnie...

A nie mozna tego domu sprzedac i kupic dwa mieszkania? Jedno dla niej drugie dla was?
Ten dom i tak kiedys bedzie do sprzedania.Taaa dwa mieszkania,a moj tata sam w trzecim 4 pokojowym??Tak dwa musielibysmy utrzymywac (nasze i mamy) ,a do trzeciego sie dokladac.

A brat tz wozi tesciowa gdzie chce jak tz jest zajety mna.Interesuje sie matka nie ,ze tylko tz,a wiadomo tz bardziej ,bo razem mieszkaja, tz nie ma firmy na glowie i malego dziecka jak jego brat ,wiec ma wiecej czasu- teoretycznie

Dobra koniec tematu ,bo to temat rzeka trudny i nie wiem jak to sie skonczy:/
Jakby nie bylo tz mame juz od roku przygotowuje do tego ,ze pojdzie do mnie mieszkac ,a ona mowi ,ze sobie da rade , nie to ,ze go usilnie chce trzymac przy cycku:P,wiec w tym momencie plus dla niej.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2011-12-12 o 19:59
Stary 2011-12-12, 19:58   #4467
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No ale kiedys bedzie mial dziecko i co...

No nie wiem, chyba nie powinnam sie juz udzielac na ten temat

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Ja w kazdym razie Kinia trzymam kciuki, zeby w koncu jakims sposobem udalo wam sie zamieszkac na wlasnych smieciach, a jedynie dodatkowym czlonkiem rodziny zeby byly dzieci, a nie tesciowa

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 19:59   #4468
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w kazdym razie Kinia trzymam kciuki, zeby w koncu jakims sposobem udalo wam sie zamieszkac na wlasnych smieciach, a jedynie dodatkowym czlonkiem rodziny zeby byly dzieci, a nie tesciowa
dołączam się do życzeń
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:01   #4469
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-12-12, 20:01   #4470
kinia860
Zakorzenienie

hehe dzieki dziewczyny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości