Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 17:09   #4441
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Marchewka działa cuda!
Nie było koop po pachy

wiem, że marchewka zatwardza

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:12   #4442
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Z jednej skrajności w drugą! Najpierw wyje, sceny urządza, źle źle źle. poszła spać.. i śpi śpi śpi.. No oto ja się teraz pytam: a kto będzie spał w nocy?! obudziłabym. ALE. łeb mnie tak boli, ciśnieniowo, że jak posłysze jakiś kwęk z jej otworu gębowego, to mój mózg znajdzie się na ścianie.o tak.
Przechwaliłam, właśnie wstała.. oczywiście.. JĘCZY.. no bo co innego? Ona ostatnio nie potrafi nic innego.. kiedyś gadała(piękne czasy) śmiała się, a teraz umie tylko jęczeć i brzęczeć.. a opanowała to do takiej perfekcji, że nawet buzi przy tym nie otwiera. i kto tu jest debeściak?
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:32   #4443
zanetaa88
Zakorzenienie

Jacieeee Ja myślę, że Domek ma taki okres bliskości.Moja nie raz też tak, ma że jak tylko odłożę to stękanie.Wtedy trzymam ją na rękach żeby zasnęła i dopiero kiedy ma mocny sen jest wiotka odkładam powolutku.

Cookie moja wstaje oc 2h w nocy pomyśl o mnie, jak się będziesz budzić ,że też nie śpie będzie Nam raźniej

Patik cieszę się że Sarcia już zdrowa ! Kwarantanna zniesiona

ILE KOSZTUJĄ PNEUMO pierwsza dawka w 6 miesiącu ?

Stary 2011-12-12, 17:36   #4444
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dodałam coś w klubie w wątku o teściowych

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:37   #4445
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Bo wiecznie się pyta "co? nie słyszę", nadstawia ucho, nie słyszy co się do niego mówi, wiecznie powtarza " mów głośniej". Może mu uszy trzeba przeczyścić.

Najpierw myśleliśmy, że się zgrywa albo nas "olewa". Ale to chyba nie żarty są.

Moją też odblokujesz? plissss
no to faktycznie lepiej sprawdzić

fluidy odblokowawcze wysłane !!!!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jacieeee Ja myślę, że Domek ma taki okres bliskości.Moja nie raz też tak, ma że jak tylko odłożę to stękanie.Wtedy trzymam ją na rękach żeby zasnęła i dopiero kiedy ma mocny sen jest wiotka odkładam powolutku.

Cookie moja wstaje oc 2h w nocy pomyśl o mnie, jak się będziesz budzić ,że też nie śpie będzie Nam raźniej

a są ograniczenia podania pierwszej dawki (pytam też pozostałe mamusie) ?? bo nam pediatra powiedziała ze jak skończy pół roku to zaszczepimy 1 dawkę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:47   #4446
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

a są ograniczenia podania pierwszej dawki (pytam też pozostałe mamusie) ?? bo nam pediatra powiedziała ze jak skończy pół roku to zaszczepimy 1 dawkę
Tak u mnie też powiedział, że jak skończy pół roku i podać w 7 miesiącu.
Tylko nie wiem ile tan szpas kosztuje.

I co zjadł już coś łobuz? Pewnie w nocy będzie się budził najedzenie,
bo mu się przypomni, że w dzień nie jadł

A Ja jestem podjarana koopa marchewkową
Jezu jak się cieszę, ze nie wyszła po za tereny

Stary 2011-12-12, 18:20   #4447
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

I wszystkie smakują tak samo,czy kurczak, czy cielęcina... A jak sama ugotuje to pycha, a ze słoika fuuu...

Chyba mamy ten sam skok. Albo zęby.

Moje dziecko postanowiło dziś być noworodkiem. "Mamusiu nie będę jeść zupki daj mi mleczko". Poza tym marud okropny. Na rękach źle, leżeć źle, na brzuchu źle.

Patiku nie przejmuj się, wszytsko w swoim czasie

a wiecie, ze nieraczkujące dzieci bardzo często mają dysleksje. Bo raczkowanie pobudza jakiś tam ośrodek w mózgu,coś z koordynacją (mieliśmy to na studiach, ale nie pamiętam)
nawet ciezko nauczyc sie jezdzic samochodem...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
słoiczki - a ja sie przyznam ze słiczki doprawiam. nie solą a przyprawami: słodkie np. cynamonem, obiadki pietruszka, majerankiem... synowi bardziej smakowaly takie. poza tym ja sama gotuje wiec tych obiadkow to malo.. nawet do zlobka dawalam swoje zarcie (na poczatku, potem jadl juz wszystko jak leci)
o ciekawe

Moje zjadają teraz tzn ostatnio gołąbka młodego i lubią
Kupiłam brokuła nawet i może jutro im zrobię.

A tak wogóle to cześc nawet nie zauważyłyście,że nas nie ma, nie ładnie

Odziwiedziliśmy Łódź Kardiologa-kontrola za pół roku i audiologa i uszy sa ok i dostały certyfikat...

My z mężem padnięci,on od 5.30 na nogach a ja od 5.45...
AAAAAAAAAAAA spać, dzieci zmęczone i wcale im się nie dziwie, byliśmy 10 godz poza domem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 18:20   #4448
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Można chyba wcześniej podać pneumo. Kosztują coś kolo 300 zł/dawka. U nas szczepią po 6 miesiącu, bo dofinansowanie jest

Idem kompać młodą. Odreagowałam troche w biedronie, a rodziciel został z potomkinią

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:28   #4449
zanetaa88
Zakorzenienie

ile ???? 300zł???

Stary 2011-12-12, 18:29   #4450
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Tak u mnie też powiedział, że jak skończy pół roku i podać w 7 miesiącu.
Tylko nie wiem ile tan szpas kosztuje.

I co zjadł już coś łobuz? Pewnie w nocy będzie się budził najedzenie,
bo mu się przypomni, że w dzień nie jadł

A Ja jestem podjarana koopa marchewkową
Jezu jak się cieszę, ze nie wyszła po za tereny

no ja słyszalam ,że jedna dawka kosztuje ok 300zł
a co do terminów podania to już nie kumam jak to jest, wiele znajomych mam mówi, że im później tym mniej dawek się podaje i jedna mama 1 dawkę podała jak dziecko skończyło 2 latka

mały nie je dalej , przed snem zjadł całe 35 ml dalej nie wiem o co kaman!!!!

gratulacje za koopę
Stary 2011-12-12, 18:40   #4451
brunetka2000
Zakorzenienie

Mi tez lekarka mówiła, że teraz są 3 dawki po ok 300 zł, ale mogę też na to szczepić dziecko w wieku 2 lat i jest tylko jedna dawka

Dziubek było nakarmić go przez sen
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:49   #4452
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
oj z nim to tak łatwo nie ma,wybudza się zaraz
Stary 2011-12-12, 18:59   #4453
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
jak mam go na rękach to jest ok, ale jak tylko wsadzam mu smoczek z butli do buzi to ryk od razu. Teraz zajął się zabawką i nie płacze a jak spróbuje nakarmic to dramat Kolejna godzina bez jedzenia ...
a mozeto dlatego ze poznal slodki smak mleka a teraz musi pic to smierdzace paskudztwo??? dziewczyna ktora byla ze mna na sali w szpitalu najpierw dawala bebiko ale jak byla w szpitalu to maluszek mial juz 3 mc i jak lekarze zdecydowali o podawani HA to mialal podobne historie poprostu nie smakowalau mu wiec wolal nie jesc wcale
dopiero po kilku dnach przywykl! jak twoje dziecie sie nie zmieni i nie bedzie chcialo jesc idz do pediatry i powiedz ze nie chce tego mleka niech cos mysli!

tak cztyam nas czytam
i dochodze do wniosku ze nasze dzieci w wiekszosci
sa w jednym i tym samym okresie
MARUDZENIA JECZENIA PLACZU I FOCHOW

a ja dostałąm @ niby juz 3 od porodu ale tym razem booooooooooooli okrutnie
a mowili ze jak urodze to nie bedzie bolalo
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:06   #4454
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
noooo...a ja znam faceta co sam kupuje puszki z karma psia i zjada z chlebem bo uwielbia je jak twierdzi
a wiesz że w niektórych karmach dla psa jest więcej mięsa niż w wędlinach
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Właśnie rozmawiałam dziś z mamą i mówiła mi, że mojego brata proszek uczulił dopiero po pewnym czasie. Zmieniła na inny dzieciowy i wysypka zeszła. Ja piorę i płuczę właśnie w loveli od kiedy Mały się urodził. Możliwe żeby teraz zaczął go uczulać???
Tyle, że nóżki czyste...tylko góra uczulona
możliwe...
a u nas też na nóżkach nic, tylko ręce i brzuszek

Ad. warzyw to ciekawostka - na moim wydziale robili analizy, marchewka zwykła i "eko" z marketu miała dokładnie tyle samo zanieczyszczeń....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:09   #4455
patik87
Zakorzenienie

Zanetaa u nas ostatnio dwa razy pod rząd kopa wyszła poza teren.
A dziwiłam się jak to Emi robi..
Nie wiem ile kosztuje dawka po 6mcu.
My szczepiliśmy teraz, 3 dawki już dostała, jeszcze jedna przypominająca jak skończy rok.
My mieliśmy za darmo, ale wiem że kosztują w granicach 280-320 w zależności od apteki.
Im starsze dziecko tym mniej dawek.

Dziubek a Ty szczepisz na pneumo, kiedyś pisałaś że planujesz?

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Ania nom własnie miałam pisać kiedyś ktoś z moich znajomych robił badania na jabłkach eko i nie eko do mgr.Ten sam wynik co przy marchewce
Ogólnie jest dużo azotanów z warzyw korzeniowych, nawet na wsi i nie pryskane.
Stary 2011-12-12, 19:14   #4456
SweetAngel1984
Zadomowienie

marinko - moje dziecko siedzialo jak zaczarowane jajk mu to pusciłam

zanetko - pneumo 300zl jedna dawka a sa trzy albo jedna w wieku 2 lat!
my distalismy sie do darmowego programu ale Igus byl poszpitalu i musialismy odpuscic pozatym zasiegalam porad kilku lekarzy ze szpitala dzieciecego w Lublinie i z Centrum zdrowia dziecka w Wawie i stwierdzili ze jesli dziecko nie uczeszcza do zlobka to lepiej zaczzekac i zaszczepic w wieku 2 lat bo pnemuo+obowiazkowe szczepienia moa zabardzo obciazyc malutki organizm. lepiej zaszczepiec w wieku przedszkolnym gdzie dziecko ma stycznosc z innymi dziecmi. No ale wiem ze ty planujesz zlobek wiec wyoadaloby chyba juz

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Marchewka działa cuda!
Nie było koop po pachy

wiem, że marchewka zatwardza
dpbrze wiedziec

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

możliwe...
a u nas też na nóżkach nic, tylko ręce i brzuszek

Ad. warzyw to ciekawostka - na moim wydziale robili analizy, marchewka zwykła i "eko" z marketu miała dokładnie tyle samo zanieczyszczeń....
moze dlatego mu tak smakuja...ale to dziwnie wyglada bo to biznesmen hehe kolega ojca i zasiada i robi sobie chleb z maslem i karma dla psa
Stary 2011-12-12, 19:14   #4457
madzia1k1
Raczkowanie

Hej!!!

U nas pneumo kosztują 280zł.
I ja gdzieś czytałam, że im później się podaje tym mniej dawek jest. jak w 6tyg to są 4 dawki, jak w 6czy7mcu to 3 dawki, roczek to 1 dawka i na 2latka 1 dawka.

A co do strajków głodowych to u nas tez się czasem zdarzaja, może nie takie drastyczne ale np, że Dominik nie je przez 6h w dzień, po prostu nie jest głodny i już. czasem też zamiast 160 wypija 130 lub mniej no ale to nie jest jeszcze tragedia.

A my jesteśmy po szczepieniu 5w1+pneumo 3 dawka. jak na razie wszystko ok. I tak po krótce o wizycie:
Waga 6910 wzrost niestety mierzony od główki do pupci 51cm, wiec muszę jutro sama dla siebie Dominika zmierzyć..
Lekka anemia jeszcze jest, bo dalej blady i mamy przez następne 2mce podawać żelazo Actiferol, lekkie szmery na serduszku są dalej, ale to wg Pani dr od anemii i będziemy dalej obserwować. Dr była bardzo zachwycona jaki Dominik ruchliwy, ciągle wymachuje nóżkami i raczkami. powiedziała tez, że ładnie już trzyma wysoko główkę na brzuszku. Pochwaliła mnie, że zaczęłam już urozmaicać dietę. Mamy teraz zacząć dodawać mięsko i gluten w postaci kaszy mannej pół łyżeczki na dobę lub specjalnych biszkopcików, a w 6mc-u pół żółtka na dobę.
Co do oczek to powiedziała, że jak tak bardzo nie ropieje tylko częściej staje łza w oku to mamy dalej przemywać i masować. I tu dziwne, bo myślałam, że nas wyśle do okulisty. Dr powiedziała, że często te kanaliki się zapychają, ale zazwyczaj masaże pomagają w udrożnieniu, i ten zabieg to już ostateczność.
Na szczepieniu Dominik był bardzo dzielny, zapłakał tylko przez chwilę

Do endokrynologa dziecięcego nie dostałam sie jeszcze bo to koniec roku, ale jutro ide do mojego endo to skonsultuje wyniki tsh Dominika.

Po sczepieniu pojechaliśmy sobie na zakupy ciuszkowe, Mąż kupił sobie spodnie a mi tuniczkę i rajstopki 2pary, druga tuniczkę kupiłam jako prezent na święta od mojej mamy A dziewczyny jak lubicie smigać w leginsach albo rajstopach to polecam takie rajstopy z gatty 600DEN takie ocieplane w srodku z takim polarkiem. Super sprawa, cieplutko i wygodnie. http://www.bielizna-centrum.pl/rajst...-600-den-polar

Ah no i stało się, nie jestem już blondynką Szatynka wita w klubie. Nawet jestem zadowolona. U fryzjera jeszcze co prawda nie byłam, ale zdecydowałam, że tylko grzywkę podetnę.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:20   #4458
SweetAngel1984
Zadomowienie

Igor dostal na mikolaja tego misia http://allegro.pl/kubus-puchatek-fis...982924415.html i usypia przy nim bez smoka
Stary 2011-12-12, 19:22   #4459
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a mozeto dlatego ze poznal slodki smak mleka a teraz musi pic to smierdzace paskudztwo??? dziewczyna ktora byla ze mna na sali w szpitalu najpierw dawala bebiko ale jak byla w szpitalu to maluszek mial juz 3 mc i jak lekarze zdecydowali o podawani HA to mialal podobne historie poprostu nie smakowalau mu wiec wolal nie jesc wcale
dopiero po kilku dnach przywykl! jak twoje dziecie sie nie zmieni i nie bedzie chcialo jesc idz do pediatry i powiedz ze nie chce tego mleka niech cos mysli!
no wiesz możliwe i słyszałam o takich przypadkach tyle , że u nas jest odwrotnie on pije od 5 miesięcy pepti a to jedno z najgorszych mlek w smaku , jest bardzo gorzkie Byłam pewna, że to mleczko mu zasmakuje bo jest pyszne (spróbowałam).

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Dziubek a Ty szczepisz na pneumo, kiedyś pisałaś że planujesz?[COLOR="Silver"]
no chciałam szczepić ale na razie w styczniu będziemy podawać 3 dawkę 6w1 i nie mam kasy na następną szczepionkę a mały i tak do żłobka nie idzie przez najbliższy rok więc się nie spieszę z pneumo bo kontakt z dziećmi starszymi od siebie ma bardzo ograniczony
Ale planuję właśnie pneumo mu zafundować, za to zrezygnowałam z rota.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 19:30   #4460
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam!
U mnie kiepski poniedziałek. Rano w drodze do pracy samochód zaczął mi dymić spod maski, później żyłam tylko wizytą u mechanika i z wrażenia na stacji zatankowałam 98 zamiast 95 (dobrze, że nie ON, to by dopiero było...), a na koniec jeszcze okazało się, że w pobliskiej drogerii nie ma mojej bazy ArtDeco - wczoraj sprzedali ostatnią - musiałabym jechać na drugi koniec miasta żeby ją dostać.
Liczę, że jutro będzie lepszy dzień. To nic, że 13, w końcu 13 urodziła się moja Kropka. Jutro kończymy 5 miesiecy (Vaniliowa&Krystek już dziś przesyłamy dla was uściski). Poza tym ja do przesądnych nie należę. Mam nadzieję, że po dzisiejszym dniu jutrzejsza kanałówka u dentysty to będzie pikuś

Zapałeczko
- tyle dziewczyny już tu napisały.... bardzo współczuję Ci kłopotów małżeńskich. Życzę Ci, abyś znalazła najlepszą dla waszej trójki drogę.

Strajk głodowy - przeżywam to co jakiś czas. Zazwyczaj trwa to jeden dzień, ale ostatnio wyjątkowo męczyłyśmy się aż dwa. Tyle, że w u nas przynajmniej picie wchodzi.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:36   #4461
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pisane 1 ręką.

Powiedzcie że to mu przejdzie Dziś Dominik zasypia tylko na rękach. Jak odkładam to jest ryk. Próbowałam kłaść go jak się uspokoi i brać jak płacze i znowu kłaść, ale udało się tylko raz, przy czym drzemka trwała 20 minut. Teraz śpi mi na ręce a wszystkie próby odłożenia kończą się tak samo.
W dodatku w nocy też chce się przytulać

Dziubek kurcze Dominik nigdy nie "odmówił" jedzenia Mam wrażenie, że jakbym mu dawała co godzinę to też by jadł
jacieee u mnie to trwa juz ponad miesiac. Dziec coraz bardziej jest swiadomy tego, kto jest mama i ciezko mu sie z nia rozstac. Ja robie tak, ze klade sie z malym na lozko, biore go w ramiona, on zarzuca mi swoja raczke na szyje i usypia, jak usnie, to wkladam mu kocyk zamiast mnie i tak spi. Lekarka doradzila mi, ze moge mu dawac jakis kocyk, maskotke ale przed tem nalezy ja oswoic, czyli sama musisz sie z nia przespac aby zalapala twoj zapach

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja to juz nic w spokoju zjesc nie moge. WYciaga rece i rząda zeby jej dać.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ratunku znowu kwęka Odwiozą mnie jak nic odwiązą
ha to tak jak u nas i robi oczy kota ze Shreka

Cytat:

to zalezy ile szczepow. Ceny whaja sie od 200 do 300 zl. Ale najlepiej jak juz szczepic, to wziac na ta maksymalna ilosc szczepow, bo ta szczepionka dodatkowo chroni przed zapaleniem ucha. My sie na ta zdecydujemy. Po 6 miesiacu, wtedy sa dwie plus jedna przypominajaca. Lepiej nie czekac na ta jedna dawke, gdyz takie male dziecko najgorzej znosi te choroby. Ja jeszcze bede szczepila na meningokoki.

Cytat:
no to faktycznie lepiej sprawdzić

fluidy odblokowawcze wysłane !!!!

po pol roku dwie dawki. Pierwsza i potem druga po szesciu tygodniach a potem przypominajaca.

Ale Szymon dal mi w kosc. Marudny jak nie wiem co.
Stary 2011-12-12, 19:37   #4462
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Igor dostal na mikolaja tego misia http://allegro.pl/kubus-puchatek-fis...982924415.html i usypia przy nim bez smoka
przytulanka fajna, to chyba ten sprzedawca od WŁANCZAĆ

P.***nie ucze się.
Idę spać.Pa
Stary 2011-12-12, 19:39   #4463
Natka_
Zakorzenienie

Halo halo

DOMEK DZISIAJ SKOŃCZYŁ 5 MIESIĘCY!!!

Zapaleczka oby to co mówił było prawdą... Alkoholik zawsze będzie alkoholikiem

CrazyMachine Jutro będzie napewno lepszy dzień

Brumek, Jacieee

Zanetko dziękuję

Ahh te strajkujące dzieciaczki Musicie to poprostu przetrzymać. Mój też miał okres głodowania, ale już mu się odwidziało

Teraz od tygodnia wpycha swoje stopy do buzi My z moją mamą sikamy ze śmiechu, widok boski!

Idę wkońcu do klubu, bo mam zaległości!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:39   #4464
jacieeeee
Wtajemniczenie

Moje Dziecię śpi po męczącym dniu, a tatuś śpi przed męczącą nocą (do pracy idzie ).
A ja siedzę i się mobilizuję, żeby iść pod prysznic

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:41   #4465
Natka_
Zakorzenienie

Kajool, Brumek, Agadus pieniążki doszły
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:44   #4466
CrazyMachine
Zadomowienie

Kajool miałam pytać w klubie, ale skoro już tu jesteśmy obie, widziałam zdjęcia Twojego Małego w krzesełku, czy on już siedzi? Czy może krzesełko się rozkłada do pozycji pół leżącej - bo ciężko to ocenić na zdjęciu?

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Natko dziękuję.
: roza: - pięć kwiatków dla Domka, po jednym za każdy miesiąc!
To musi być fantastyczny widok z tymi stopami w buzi.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:48   #4467
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
no wiesz możliwe i słyszałam o takich przypadkach tyle , że u nas jest odwrotnie on pije od 5 miesięcy pepti a to jedno z najgorszych mlek w smaku , jest bardzo gorzkie Byłam pewna, że to mleczko mu zasmakuje bo jest pyszne (spróbowałam).
Dajesz Bebilon HA???? Dla mnie to takie paskudztwo i do tego mi smierdzi nie ma to jak slodzutkie Bebiczko
ale to ma inny smak wiec moze cos mu nei podeszlo albo mysli ze to nei jedzenie bo inaczej smakuje....

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
przytulanka fajna, to chyba ten sprzedawca od WŁANCZAĆ

P.***nie ucze się.
Idę spać.Pa
nie wiem nie wiem ale ja od niego nie kupowalam wzielam pierwszy lepszy zeby pokazac

brawa dla Domka

a moje dziecko nie spi
tylko sie bawi bawi i bawi

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-12-12 o 19:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 19:52   #4468
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no ja słyszalam ,że jedna dawka kosztuje ok 300zł
a co do terminów podania to już nie kumam jak to jest, wiele znajomych mam mówi, że im później tym mniej dawek się podaje i jedna mama 1 dawkę podała jak dziecko skończyło 2 latka

mały nie je dalej , przed snem zjadł całe 35 ml dalej nie wiem o co kaman!!!!

gratulacje za koopę
JA posłucham mojego pediatry.
Nawet idzie mi to na rękę, choć cena 300zł mnie przeraża + 400zł żłobek i mogę spać na grosikach a nie na milionach

Pewnie ma taki dzień, nie martw się
Jutro wstanie i będzie się domagał i domagał

Noo koopa dzisiaj rewelacja

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mi tez lekarka mówiła, że teraz są 3 dawki po ok 300 zł, ale mogę też na to szczepić dziecko w wieku 2 lat i jest tylko jedna dawka

U mnie przez sen nie da się nakarmić Emilie,
zatyka buzie i koniec.

Ja nie mogę szczepić w wieku 2 lat,bo mała idzie do żlobka.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Eko to tylko masz swoje.
To że pisze, że jest eko to nie znaczy eko jest - niestety takie czasy.
Ja tam tylko ufam warzywom i owocom z tatusiowej działki
na wiosnę z mężem zafundujemy sobie ogródkowe owoce i warzywa.

O tych karmach to słyszałam

Cytat:
No cena z kosmosu !

Cytat:

P.***nie ucze się.
Idę spać.Pa
Pa

Stary 2011-12-12, 20:11   #4469
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Kajool miałam pytać w klubie, ale skoro już tu jesteśmy obie, widziałam zdjęcia Twojego Małego w krzesełku, czy on już siedzi? Czy może krzesełko się rozkłada do pozycji pół leżącej - bo ciężko to ocenić na zdjęciu?

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------
.
maly zaczyna juz sam siedziec ale krzeselko jest z regulowanym oparciem, mozna je nawet rozlozyc do lezenia
Stary 2011-12-12, 20:13   #4470
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dajesz Bebilon HA???? Dla mnie to takie paskudztwo i do tego mi smierdzi nie ma to jak slodzutkie Bebiczko
ale to ma inny smak wiec moze cos mu nei podeszlo albo mysli ze to nei jedzenie bo inaczej smakuje.... [COLOR=Silver]
jeśli bebilon ha jest taki dla Ciebie straszny to znaczy , że nie próbowałaś bebilonu pepti to jest dopiero horror.
Dla mnie ha jest smaczny ale mały ma inne gusta niż mama
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości