|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#50551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. X - jubileuszowa
Aoirghe błagam nie poddawaj się
pamiętaj, że niektóre z nas dochodziły miesiącami do zadowalających efektów. Ty masz śliczne fale, takie delikatne, kobiece. Bardzo mi się podobająMilena pamiętasz co Ci ostatnio powiedziałam? Co Cię czeka jak będziesz narzekać na włosy Rozumiem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i to przede wszystkim Ty musisz się dobrze czuć ale uwierz, że masz na prawdę przepiękne włosyPoza tym jak Ci one urosły Brawo
|
|
|
|
#50552 |
|
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
I jest!
Nowa XI część ![]() Link do X części Przydatne linki dla kręconowłosych: Lista używanych skrótów i odniesień Wątek wymiankowy z kosmetykami do loków (na start duńsko-polski) nowość dla początkujących i dla przypomnienia FAQ - czyli odpowiedzi na podstawowe pytania ![]() pigułka pielęgnacyjna tłumaczenia zagranicznych artykułów o lokach i falach, gdzie warto zaglądać po więcej wiedzy. Należy jednak pamiętać, iż artykuły stanowią tłumaczenia różnych punktów widzenia. Komentarze i dyskusje wskazane (najlepiej w wątku o pielęgnacji, by nikt nie przeoczył). o małych lokasach o szczegółach pielęgnacji i cięciu początki kręconowłosych z cg oleje i olejki do włosów post z krótka informacją olejową nowość mycie włosów odżywką No poo - czyli nowa metoda mycia włosów codziennik kręconowłosych samodzielne cieniowanie cięcie i cieniowanie włosów kręconych o kosmetykach do włosów produkty do włosów bez silikonów analizy, opinie, ciekawostki o kosmetykach dla kręconych zagraniczne produkty dla kręconowłosych (menu dla tych spoza kraju) żel lniany - naturalny stylista przegląd żeli do włosów - BLOG Myszki nowość produkty kosmetyczne dla ortodoksyjnych CG, czyli BLOG MAŁGOSI odżywki dostępne zawierające proteiny hydrolizowane - BLOG AJRISZMARTY wskazówki dla wrażliwców osiągnięcia kręconowłosych dziennik regeneracji naturalnych fal i loków upięcia z kręconych włosów polecani fryzjerzy z całej Polski - włosy kręcone lektury kręconowłosych - dzięki linkom tutaj umieszczonych znajdziesz wiele interesujących informacji, filmików, zdjęć i porad - blog Volyovej Oraz zasady CG w punktach (na podstawie "Curly Girl" Lorraine Massey we własnej interpretacji): - uważaj na siarczany (suflates, np. SLS, SLES), - uważaj na silikony - obchodź sie delikatnie z włosami: nie czesz na sucho, nie susz gorącym nawiewem, nie używaj ręczników - zwracaj uwagę na to, czy w składzie odżywki/maski znajdują się nawilżacze (np. kwasy tłuszczowe, aloes), proteiny (roślinne), humektanty (np. panthenol, roślinna gliceryna, sorbitol) i/lub emolienty (np. masło shea, oleje roślinne) - zaprzyjaźnij się z żelem do włosów (ważne by nie zawierał alkoholu oraz mało lub wcale nie miał zapachu) - nie dotykaj włosów, dopóki całkowicie nie wyschną. Oraz UWAGA: metodę pielęgnacji należy zawsze dostosowywać do siebie, nigdy siebie do pielęgnacji. Nie jest powiedziane, że to, co służy jednej kręconowłosej, posłuży też innej - to kwestia indywidualna. Dlatego testy i obserwacje to ścieżka obowiązkowa każdej kręconowłosej. Warto na początku zrezygnować z silikonów i siarczanów, by przekonać się, czy taka dieta służy naszym włosom. Wszystkie wprowadzone później składniki łatwiej będzie sprawdzić i określić jako sprzyjające lub niesprzyjające włosom. Pielęgnacja to też określone cnoty (jakby to nie brzmiało Kochaj swoje włosy w przeciwnym wypadku nie będziesz dla nich tak delikatna, jak trzeba, Poznawaj, bo kręcone wymagają wiedzy o nich i ich potrzebach Pracuj, pielęgnując konsekwentnie i w odpowiedni sposób, nawet gdy wymaga to większych nakładów niż dotychczas Bądź cierpliwa , ponieważ nie ma natychmiastowych efektów, ale gdy się pojawią, mogą zaskoczyć Miej odwagę iść pod prąd, gdyż nasze metody (a w zasadzie metoda Lorraine) są dość kontrowersyjne I... sprawdzaj prognozę pogody! Pielęgnację warto dobrać do pory roku, wilgotności okreslanej punktem rosy i procentową wartością. Skrót do prognozy pogody z DP (trzeba ustawić swoje miasto) Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-02-06 o 09:45 |
|
|
|
#50553 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
A wy się zastanawiałyście czy do świąt będzie nowa
|
#50554 |
|
Zakorzenienie
|
Już jest
|
|
|
|
#50555 |
|
Strażnik Wizażu
|
Jestem, cały czas zakręcona i nie zamierzam tego zmieniać
|
|
|
|
#50556 |
|
Strażnik Wizażu
|
Przenosimy się
znaczy kontynuujemy ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post31023542 |
|
|
|
#50557 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, już kolejna część
|
|
|
|
#50558 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa ZAŁOŻYŁAM nową część
![]() Non omnis moriar ![]() ** heh co mnie ostatnio na łacinę bierze? Oby chociaż poprawnie
|
|
|
|
#50559 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się
|
|
|
|
#50560 |
|
Rozeznanie
|
Ależ mamy zawrotne tempo
|
|
|
|
#50561 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#50562 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś właśnie robie maskę z bingo z elastyną , dodam jakiś olej, moze miód, coś pokombinuję. Naftę też muszę kiedyś wypróbować. Ale jeszcze nie kupiłam. Cytat:
Cytat:
Oooo, muszę wypróbować, tylko nie mam takiej buteleczki. Mam z pompką, ale z wężykiem, to chyba za bardzo piana sie nie zrobi, bo on z dołu bierze. Cytat:
I fajne falki! Przyłaczam się też do zachwytów nad oczętami. Cytat:
Ależ to jest wyjatkowe przeżycie, nie? Cytat:
[1=e3f6c88d6ed19a2d153d941 b99d3420b7491bf80_6236734 0ec74d;31017741]Witałam się wczoraj, a że mój post nie pojawił się od razu, to i zaginął w gąszczu słów jakieś siedem stron temu. ^^ Co polecałybyście jako maskę przed myciem (i przy okazji: jak długo ją na włosach trzymać?)? Myślałam o tej z Alterry, z granatem i aloesem, ale poradzić się na pewno nie zaszkodzi. ^^[/QUOTE] Witamy. Ja oczywiście polecam maski samorobione , ewentualnie kupione uszlachetniane czym się da. (j/w)
|
|
#50563 |
|
Zadomowienie
|
to już?
melduję się rzecz jasna |
|
|
|
#50564 |
|
Rozeznanie
|
No, ładnie, nowa część, a ja się naprodukowałam w starej. Teraz chyba wkleję tu llink do tego mojego postu. Zaczęłam pisać o 17.00, ale młoda musiała stworzyć kartkę pocztową w paintcie i dopiero niedawno skończyła <bęc>
Klik.
|
#50565 |
|
Rozeznanie
|
Ajrisz co to za skrót na Twoim blogu przy maskach bingo kas ?
Nałożyłam maskę glorie, potem wymyłam włosy, dałam Isane z babasem. Zobaczymy co tym razem po niej wyjdzie. Stale liczę na ten efekt jaki był w styczniu (wklejałam jakiś czas temu zdjęcie). Ale widzę po mokrych włosach, że to na pewno nie będzie to ![]() Jeszcze do Ajrisz: popraw w pierwszym poście odnośnik do X części bo jest do IX
Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2011-12-12 o 21:08 |
|
|
|
#50566 | |||
|
Konto usunięte
|
Ojej, szybkie jesteście... ^^
Ewcia, z zamiarem naolejowania się noszę, tylko tak jakoś mi to jeszcze nie wyszło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#50567 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pocytowane ale z tego całego zakładania zaginęło w akcji
![]() Milena - Jantar i Saponics mają inny skład, nie że łagodniejszy czy mniej łagodny. Oba ziołowe, trochę inny zakres. Nie przejmowałabym się dedykacją do skóry suchej czy przetłuszczającej. Oba nie mają substrancji ewidentnie drażniących jak alkohol czy sól i oba mają humektanty i ciut emolientów ale też alergiczny koktajl mołotowa z nieszczególnym konserwantem na deser. Zużyłam na jesieni butelkę Jantara i na następną może zdobędę się na wiosnę. Było OK, doskonale nawilża skalp Milva - jeśli nie masz skóry wrażliwej to możesz używać mgiełki na skalp, włosy omijać |
|
|
|
#50568 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#50569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow ależ Wy dziewczyny macie tempo
|
|
#50570 |
|
Zakorzenienie
|
ale pędzicie jak szalone
|
#50571 |
|
ma zielone pojęcie
|
Kupiłam dzisiaj jeszcze szampon Jantar. Ma taki skład (brałam z KWC):
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Amber Extract, Polysorbate-20, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acid, PABA, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Parfum, Limonene Myślicie, że będzie dobry? SLeS nie jest mi straszny
|
#50572 |
|
Rozeznanie
|
kurczę, lecimy jak burza
|
|
|
|
#50573 |
|
lubi eks swojego męża
|
włączam tryb spamerki:
skoro wszystkie zakręcone w euforii przeniosły się tutaj, to ja nieśmiało poproszę o zerknięcie do wątku o cięciu kręciołów - i pomoc, oczywiście, w ramach własnych możliwości... <rumieni się> no to tak, to tego, to tyle. to całuję was gorąco, o.
|
#50574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli piecze po upływie takiego czasu to nie będzie to wina kosmetyków tylko skóry - jakaś choroba, poważniejszy brak równowagi? - albo warunków zewnętrznych. Grzybki w miejscu pracy? Czapka wypłukana w złym płynie? zbyt suche powietrze? albo długotrwały wpływ np wysuszania, ale jak przeszłaś z SLS na lżejsze to brzmi to mało prawdopodobnie ;] Cytat:
Żadnych re-natłuszczaczy (czy jak to nie brzmi ;P ) Oczyści do spodu Twój wybórMi by paznokcie z wrażenia wypadły na sam widok butelki O.o ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Szkoda że linka nie dałaś, byłoby szybciej Niestety się nie znam ale ktoś tam pewnie zaraz zajrzy
|
|||
|
|
|
#50575 |
|
lubi eks swojego męża
|
jeśli chodzi o linka, to link o tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=833
help?
|
#50576 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Aleś Ty ładna |
|
|
|
|
#50577 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A gdyby szampon mi się nie spodobał, to zrobię z niego mydło w płynie albo coś w ten deseń
|
|
#50578 |
|
lubi eks swojego męża
|
ach, pozwalam sobie się zarumienić
miło mi, och, jak miło.
|
#50579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A degażówki to takie nożyczki z zębami jak grzebień. O takie
|
|
#50580 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać w nowej części i uciekam do nauki
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

pamiętaj, że niektóre z nas dochodziły miesiącami do zadowalających efektów. Ty masz śliczne fale, takie delikatne, kobiece. Bardzo mi się podobają
Rozumiem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i to przede wszystkim Ty musisz się dobrze czuć ale uwierz, że masz na prawdę przepiękne włosy
Brawo

Nowa XI część 

znaczy kontynuujemy

)
z przodu chyba tylko, muszę się przyjrzeć bardziej...ale on nie jest suchy, tylko dopiero jak drapnę to coś tam widać...nie wiem skąd to badziewie, eh...
Tylko się nie przestraszcie
miło mi, och, jak miło.