|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
Zresztą nie ważne kim jest...ja nie wiem jak można być na tyle bezczelnym by komentować sposób wychowywania . Każda matka wie najlepiej co dla jej dziecka najlepsze. Ja nie odważyłabym się dawać rad mojej bratowej Co do chrztu- że tak akurat jest to nie ma się co dziwić. Ja już czekam na saigon który będzie u mnie. Teraz temat ucinam bo mi się nie chcę się denerwować- ale jakbym nie ucinała to już awantura by była. Nie daj się !!!!
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
To bratowa męża...Gdyby to były tylko rady to bym olała sikiem prostym,ale ona jest zwyczajne bezczelna z tym swoim "jestes nienormalna ". Co do chrztu,nie zmienimy zdania,chocby skały srały
![]() Nie dam się,co to to nie
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć.
Cytat:
Cytat:
ja mam dziś wyjątkowo spokojny dzień, aż sama jestem w szoku, bo jest 10.30 a ja się z papierologią wyrobiłam. jeszcze 2 spotkania z klientami i wolne ![]() ale w ubiegłym tygodniu dramaty małe były, mój był szef bardzi ciekawe rzeczy wygaduje na mój temat tłumaczac sie z braku sprzedaży. ale nie powiem 2 dni chodziłam zła jak osa.
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezły ma tupet.Skoro ona taka bezczelna to Ty też bądź i powiedz jej żeby spadała
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
powiedziałam
i to ile razy..
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
I d%upa...
Nie dam rady tego zrobić do jutra. Odpuszczam.... Ale oczywiście wyrzut sumienia i pytania, czy odpowiednie priorytety miałam ostatnio? Wiedziałam, że nie powinnam luzować w ubiegłym tygodniu |
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stokrotko, współczuję bardzo. Nie wyobrażam sobie być w tak napiętych relacjach z moją teściową. Czasem też daje "dobre rady", ale nigdy aż tak, żeby doprowadziło to do kłótni. A "bratowa męża" to zupełnie dla Ciebie nie-rodzina, nie rozumiem, jakim prawem się wtrąca
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu ja jestem ogolnie pokojowo nastawiona ,ale kiedy tesciowa zaczyna wrzeszczec na nas ,ze dziekcu krzywde robimy (brak chrztu),ze to na pewno przez to,ze ja mam złe wzorce z domu (rodzice po rozwodzie i nie chodzą/nie chodzili raczje do kosciola),ze maz mnie bedzie zdradzal,bo mała sypia z nami,ze do czego to dochodzi,zeby jej syn zapierdzielał na mnie ,że to takie glupie i nienowoczesne itd... to konczy się tym,że TZ ją wyprasza.
Podjelismy pewe decyzje,w tym taką,ze nie wracam narazie do pracy oboje ,zgodnie,świadomie. Tak nam pasuje. A jej nic do tego,ale nie moze tego przezyc.
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez komentarza.Świetnie, że stoicie z mężem po jednej stronie barykady, że się nie waha "komu wierzyć kto ma rację". Mój czasem nie wie, co ma sądzić w sprawie opieki nad dzieckiem (ale tylko w tej kwestii) i bywa, że skłania się ku opinii swojej mamy, ale to nie są sprawy fundamentalne, tylko jakieś drobnostki. |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
emi_lka, obrazek dla Ciebie: http://pl.memgenerator.pl/mem-image/...ie-ojtam-ojtam
stokrotka_to_ja , ja bym tymczasowo przestała się widywać ze szwagierką i teściową. Skoro nie potrafią uszanować waszych wyborów, najeżdżają na was, lepiej sobie podarować taki kontakt. Przed zerwaniem kontaktu dałabym im jeszcze ostatnie ostrzeżenie - możemy się spotkać, ale pod jednym warunkiem - nie wtrącacie się w nasze decyzje, jeśli jeszcze raz poruszycie kwestie chrztu, wychowania małej, mojego urlopu wychowawczego, to to będzie nasze ostatnie spotkanie. |
|
|
|
#1451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyli nie jestem sama, bo ja krolika lubie najbardziej Cytat:
![]() nie daj sie i skoro do Ciebie ktos zwraca sie niekulturalnie to Ty tez zacznij ![]() ad. ciuszkow - mnie tez draznil roz, kwiatki-sratki ale teraz jest mi wszystko jedno bo Mania brudzi tak bardzo - zaczyna jesc sama+turlanie sie po podlodze - ze ostatnio juz prawie nie miala w czym chodzic, poza tym miala jakis skok i tak urosla ze miala dwie bluzeczki dobre wiec na biegu lecialam do sklepu uzupelnic komode i bralam co lecialo roz nie roz, chlopieca nie chlopieca hahaha![]() aaa i w sobote moja corka zaliczyla pierwsza wizyte u fryzjera hahaha calkiem darmowa wizyta byla ale w koncu wyglada jak maly czlowiek a nie wyplosz
|
|||
|
|
|
#1452 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
ciągle brakuje mi czasu na wszystko Gdyby jednak starszy syn zechciał współpracować wszystko dałoby się ogarnąć bez problemu. Teraz na szczęście śpi (młodszy też) więc mam chwilę spokoju.Nie wiem jak wy, ale ja w ogóle nie czuję jakoś świątecznego klimatu. Mimo że prezenty mam już prawie wszystkie, część już nawet zapakowaną, choinki i mikołaje w sklepach... A propos Mikołaja jak u Was było? Mikołaj przychodził 6.XII? a prezenty pod choinkę kto przynosił? Muszę jakąś wersję ustalić do dzieciaków. Jak na razie Mikołaj przychodzi dwa razy ![]() Cytat:
ad. kaczki to dobrze przyrządzona sucha nie jest i smakuje wyśmienicie, widoczne teściowa specem od kaczki nie jest ![]() a ubranka....też mnie te różowe helołkity odrzucają. Na szczęście z chłopięcymi ubrankami jest pod tym względem lepiej, choć aktualnie panujący Zygzak McQueen też się doczepił ![]() Cytat:
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Stokrotko Haniu ja jakoś dla chłopców nie wiedziałam ładnych ciuszków, ale w sumie nie wiele tez oglądałam. Zuza u mnie i w Mikołajki i w Wigilię przychodzi Mikołaj ![]() Ja dziś troszkę padam... bo miałam jeszcze zastępstwo w pracy za koleżankę. |
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy własnie twierdzą że teściowa specem od kaczki jest. Robi od lat na każde większe okazje - na różne sposoby. Po prostu jak dla mnie to na tej kaczce po wytopieniu tłuszczu nic mięsa nie pozostaje. Same kości ![]() U mnie w Wigilię jest gwiazdka ..ale nie pamiętam z dzieciństwa jaka była w związku z tym historia. Dlaczego i jak gwiazdka prezenty pod choinką zostawiała .Mój bratanek ma niesamowitę "jazdę" na punkcie samochodów. Od dawna wszystkie ubrania musi mieć z samochodem albo motorem. Po obejrzeniu bajki Auta jeszcze się to nasiliło..Zygzak i Złomek rządzą .Ale przyznam radość i duma z jaką nosi bluzkę ze Złomkiem - bezcenna
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj mój dzidziol rusza się coraz cześciej. Wcześniej tylko wieczorem i to nie codziennie go czułam. A od wczoraj praktycznie cały dzień mam latającego motylka w brzuszku. Szczególnie jak muzyki słucham. A że teraz z dziećmi przygotowujemy się z kolęd to aż mi sie śmiać chce, bo mnie mały od środka gilgicze
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma 14 miesiecy (28.12. skonczy 15) i obcinala sie bez problemu Pani zalozyla jej "pokrowiec" z kotkami i trzymalam ja na rekach a ona sie cieszyla hahaha i potem w domu tacie pokazywala jak jej pani ciach-ciach robila i brala szczoteczke do wlosow (ta dla niemowlaczkow|) i miziala sie po szyi |
|
|
|
|
#1459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
A czy ingenio będą kłopotliwe to się okaże Żelazka dalej nie wybrałam strasznie niezdecydowana jestem ![]() Stokrotko współczucia Pogoń te dewoty.Co za bezczel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, a ja uwielbiam te słodkie ubranka dla dziewczynek , ale dzieci to co innego)
|
|
#1460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, usprawiedliwiam się, bo cały czas coś robię... pytanie, czy nie powinnam innej selekcji pierwszeństwa zastosować ![]() Już nieważne, znieczulam się Desperadosem. Cytat:
Współczuję, nienormalne te baby, naprawdę, jak można tak się pchać z buciorami w cudze życie i nie szanować świadomych decyzji???? Cytat:
No niestety nie mogę tak się poczuć, bo naprawdę pracuję na siebie i tylko ja tracę... plus ewentualnie opinia o moim zaangażowaniu...:rolleyes : Cytat:
Co do żelazka, to ja mam stare MPM, czy coś takiego, też przydałoby się wymienić, ale nie ma ciśnienia... Które modele bierzesz pod uwagę? Ad. prezentów u nas zdecydowanie Mikołaj. Prezenty mikołajkowe są tylko symboliczne, a świąteczny Mikołaj jest zawsze okazały |
||||
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie piję piwa wcale, bo nie lubię, a desprados jest jedynym, na które się skuszę raz na pół roku Moja teściowa ma sentyment do Olkusza i zawsze powtarza, że to bardzo dobra firma Biorę pod uwagę: http://allegro.pl/zelazko-bosch-tda-...981116813.html http://allegro.pl/zelazko-tefal-fv45...976444357.html http://allegro.pl/zelazko-zelmer-28z...989891535.html Tż jest za zelmerem, ale z wyglądu jest najbrzydsze (Tż tak nie uważa ) jak na złość na całym allegro nie ma nikt tego modelu w fiolecie,a do czarnego nie jestem przekonana.Chyba przesadzam z tym żelazkiem Popadam ze skrajności w skrajność.Albo robię zakup natychmiastowy praktycznie bez zastanowienia, albo zastanawiam się tydzień nad jedną pierdołą
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
hmm chyba zostaniemy przy dwóch Mikołajach, u mnie tak było. U TŻ w Wigilie była Gwiazdka, ale jakoś to do mnie nie przemawia
![]() a w przedszkolu przychodził Gwiazdor Cytat:
- poezja!mój mały też kocha auta, ale na szczęście "nie choruje" na żadną postać z bajki. Zresztą Aut nie oglądał. Ma oczywiście ubranka w samochody, ale w zasadzie jest mu wszystko jedno czy nosi koszulkę z autem czy bez. Cytat:
|
|
|
#1463 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ostatnio ciągle jestem w czarnej dupie. i co gorsza nie odpuszczam ciekawe ile jeszcze tak wytrzymam ![]() Cytat:
![]() tylko tak, jak u emilki. 6 to jakieś słodycze, w tym roku dostałam super, bo książkę. a na gwiazdkę to już wypas ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Pół dnia szukam prezentów na necie. Starszy siostrzeniec załatwiony. Zaszalałam. Mam nadzieję że będzie radocha
![]() Siostra dostanie kolce z Pakamery - myślę że też się bardzo ucieszy. Teraz mam problem z 10 latkiem. Kurde nie ma wypasionych ubrań dla takich chłopców. Na allu w rozmiarze 146 jest dosłownie kilka rzeczy . A chciałam jakąś drogą firmówkę
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Pisałam kiedyś wiersz do Dzieciątka o prezenty, tzn. już wiedziałam, że tym "dzieciątkiem" są rodzice, muszę go poszukać.Chyba byłam dość zdolnym dzieckiem ![]() To bardzo dobry środek znieczulający ![]() Cytat:
Czasami np. do sprzątania wieczornego w kuchni czy łazience otwieram sobie buteleczkę ![]() Idę zrobić sobie kawę, bo jestem nieprzytomna. Młoda obudziła się w środku nocy, wierciła się, gadała... I tak przez ok. 2 godziny. Chyba zacznę myśleć o jej pokoju, tylko boję się, że dopiero się nie wyśpię
|
||
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
zdecydowanie nie mam weny do pisania z Wami ostatnio. Ja o świętach nawet na razie nie myślę - nic nie mam gotowego w domu... pomysłów na gotowanie i prezenty brak... |
|
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
hej.
powoli przestawiam się na tryb "spanie po kilka godzin" więc dzisiaj obudziłam się po godzinie 6 (po 5 godzinach snu) i z nudów poszłam na zajęcia ![]() niestety do świąt nie mam NIC. poza pomysłami na kilka prezentów. w tym roku wyjątkowo nie wiem co kupić tż-towi, ani mojemu bratu. a co gorsza ten drugi ma dzisiaj urodziny, a ja nadal bez prezentu chyba pójdę po najprostszej linii oporu i kupię mu karnet na basen.
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Ja jak tylko robi się ciepło pierwsze co robię po przyjściu z pracy to idę do lodówki i wyjmuję z niej piwko Nie wiem jak ja w tym roku bez tego wytrzymałam. ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Ja mam tryb 10 godzinny. Jestem umówiona na godz.12 z kuzynką i musiałam budzik nastawić na 10 O dziwo sama z siebie obudziłam się o 9;30![]() Karnet na basen to jest najprostrza linia oporu?! W moim wydaniu to jest po prostu 100 zł w kopercie
|
|
#1469 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć wtorkowo!
Słońce Cytat:
Szczególnie czarny.Tefal jest też fajny Ale myślę, że szybka decyzja byłaby wskazana W końcu to tylko żelazko![]() Ceny na allegro są powalające Cytat:
Patrzę do przodu i ruszam do przodu U nas z Mikołajem tak samo, bo jesteśmy krajankami ![]() Pochodzę z łódzkiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz już zaliczenia na studiach? Jak idzie? Cytat:
Dla TŻ - zero wizji. Dla mamy jedynie - krem, książka i może coś jeszcze... Chciałam jej kupić takie krzesło http://www.sklep.meble.pl/p90009,krz...wo-czarne.html ale nie mieli ostatnio na stanie... Teraz to już się nie wyrobię. Dla taty na pewno koszulę, ale przydałoby się coś jeszcze. Dla brata może wyszukam jakiś grupon do restauracji, bo lubi testować nowe smaki... Eh. Trzeba się za to zabrać... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Bardzo mi się podobają bransoletki! Jakie kolczyki wybrałaś? |
||||||
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam tą stronę. Mają taki wybór że można zgłupieć. Siosra nosi tylko proste wkrętki- żadnych dyndaczy. Tak więc pola do popisu nie miałam za bardzo. http://www.pakamera.pl/kolczyki-mine...e-nr568447.htm http://www.pakamera.pl/kolczyki-mine...i-nr558175.htm ...... Ależ się włściekłam. Weszłam sprawdzić czy bluzę wysłali...a tam na froncie strony wielki napis "tylko 13 grudnia wszystkie bluzy K1X za 149 zł" 12 grudnia o 23:35 kupiłam za 280 zł
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-12-13 o 11:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

tłumaczac sie z braku sprzedaży. ale nie powiem 2 dni chodziłam zła jak osa.
Niezły ma tupet.

Gdyby jednak starszy syn zechciał współpracować wszystko dałoby się ogarnąć bez problemu. Teraz na szczęście śpi (młodszy też) więc mam chwilę spokoju.
.
(Tż tak nie uważa
- poezja!