Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 11:25   #3421
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

ja w nocy nie wstaję - za to rano TŻ wie, że nie może mi blokować łazienki bo pierwsze co robię to sikam i to litrami

no i na mieście też już mam obczajone wszystkie toalety wychodząc z domu sikam, wchodzę np. do galerii handlowej sikam, wychodzę po godzinie sikam i jak wracam do domu to sikam

TŻ się tylko ze mnie śmieje ile to można w sobie mieć płynów do sikania, ale już wie, że po przyjściu do domu to 1 co robię to sikam więc już nawet otwiera mi drzwi, bo czasami to nawet kurtki nie zdejmuję

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:28   #3422
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja w nocy nie wstaję - za to rano TŻ wie, że nie może mi blokować łazienki bo pierwsze co robię to sikam i to litrami

no i na mieście też już mam obczajone wszystkie toalety wychodząc z domu sikam, wchodzę np. do galerii handlowej sikam, wychodzę po godzinie sikam i jak wracam do domu to sikam

TŻ się tylko ze mnie śmieje ile to można w sobie mieć płynów do sikania, ale już wie, że po przyjściu do domu to 1 co robię to sikam więc już nawet otwiera mi drzwi, bo czasami to nawet kurtki nie zdejmuję
Mi się wydaję, że ja wszystko wydalam w postaci moczu - nawet jak zjem bułkę to za chwilę idę ja wysikać
Stary 2011-12-13, 11:30   #3423
ona10101
Raczkowanie

Cytat:

Czasem to sikanie to uciążliwe jest, a jakbym była tak jak teraz w 7 miesiacu ciąży np w lato gdzie wypija sie o wiele wiecej plynów to chyba bym z lazienki nie wychodzila
Wrzucilam na maila zdjecie mieszkanka mojego synusia ma gdzie kopać
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:35   #3424
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Czasem to sikanie to uciążliwe jest, a jakbym była tak jak teraz w 7 miesiacu ciąży np w lato gdzie wypija sie o wiele wiecej plynów to chyba bym z lazienki nie wychodzila
Wrzucilam na maila zdjecie mieszkanka mojego synusia ma gdzie kopać
no ale z drugiej strony latem może nie reagowałybyśmy tak na zimno, mi od razu po wyjściu z domu chce się siku jak tylko poczuję chłód, a poza tym latem jednak więcej wody potrzebujemy do nawodnienia organizmu z powodu upałów

a co do sikania przed snem to ja sikam minimum 3 razy - przed kąpielą, po kąpieli i po codziennym głaskaniu brzuszka spowodowanym wcieraniem balsamów na rozstępy , a no i jeszcze czasami po myciu zębów

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-13, 11:44   #3425
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak mam Mój Tż też już wie że gdziekolwiek idziemy to ja muszę pierw WC zwiedzić Wczoraj byliśmy kupić rybę do akwa i kobieta zauważyła że jestem w ciąży i mówi abym sobie usiadła bo to potrwa, mąż chyba w oczach wyczytał bo rzucił tekst "siadaj bo jest Was dwóch, a z łazienki skorzystać nie chcesz?" na to kobieta już wskazywała mi łazienkę a fakt chciało mi się masakrycznie
Stary 2011-12-13, 11:44   #3426
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jeśli chodzi o moją łobuziarę to ona najbardziej uaktywnia się ok 6.30 rano Potem tak ok 13 i na wieczór w okolicach 22-23 to masakra jest No i tez ją czuję bardziej po bokach, wcześniej z lewej strony a teraz ostatnio jakoś tak z prawej

Jeśli chodzi o ubranka to póki co właśnie takie bawełniane, bieliźniane bardziej mam. Ewentualnie jakąś bawełnianą sukieneczkę jej zakupię
Hehe, rosną nam łobuziary moja mała tez właśnie po 22 zaczyna najbardziej balować w brzuchu, a koło północy to już w ogóle! Muszę zmienić tryb życia na nocny Zdrzemnęłam się teraz, znowu jakieś dziwne sny mnie dopadły.
Wyżarłam wieli talerz nesquika z mlekiem, a teraz czekam na kuriera bo ma przywieźć paczkę z prezentami dla TŻ i mojej mamy. W zasadzie to się biorę za przygotowania na jutrzejszą ważną rozmowę - obronę mojego biznesplanu

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Wróciłam z glukozy. Co za ohyda Bardziej co prawda zapach niż smak. Z cytryny korzystac nie musiałam. Z to moja mała rozszalała się jak nigdy, waliła aż brzuch skakał Jakoś dziwnie mi robili ten test: pobrali krew, musiałam odczekac 40 min, wypic glukozę i po 2 godz znów pobrali

Wczoraj pokłóciłam się z TŻ o........................ ... telewizor
Chce wstawic jakiegos grata od swoich rodziców do sypialni na co ja absolutnie się nie zgadzam. Nie zamierzam psuc wystroju a dwa zasypiac przy grającym pudle. Uważam że TV w salonie w zupełnosci wystarczy. Oczywiście obrażony jest wielce
I słusznie! Nie pozwól, żeby wstawiał TV do sypialni My nie mamy i jest git

Nikii trzymamy

a co do sikania w nocy, w ogóle nie wstaję, nie mam takiej potrzeby, za to mój TŻ tak, przynajmniej raz się zrywa na siusiu przejął po mnie ten "obowiązek"

Kulkaaga no moja też o północy dawała czadu, ach te dzieciaki się zgadały no

mag nieźle z tym sikaniem. Ja nawet w ciągu dnia nie mam jakiegoś takiego ciśnienia. Fakt ciut częściej chodzę do toalety, ale nie aż tak jak niektóre z Was hm, pewnie dlatego, że niewiele piję, choć piję więcej jak przed ciążą

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:51   #3427
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Też tak uważam.
Najgorsze, że jego rodzice nauczyli go spania przy TV Dla mnie to nie do pomyślenia
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:54   #3428
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Hehe, rosną nam łobuziary moja mała tez właśnie po 22 zaczyna najbardziej balować w brzuchu, a koło północy to już w ogóle! Muszę zmienić tryb życia na nocny Zdrzemnęłam się teraz, znowu jakieś dziwne sny mnie dopadły.
Wyżarłam wieli talerz nesquika z mlekiem, a teraz czekam na kuriera bo ma przywieźć paczkę z prezentami dla TŻ i mojej mamy. W zasadzie to się biorę za przygotowania na jutrzejszą ważną rozmowę - obronę mojego biznesplanu
to powodzenia!!
Cytat:
a ja mam - na razie taki starodawny - pudełkowy i malutki, ale przymierzamy się do zakupu takiego płaskiego na ścianę tylko nie za wielkiego - jakieś 32 cale, na razie odwlekamy do w październiku kupiliśmy sobie duży do salonu
ja tam lubię wieczorem wiadomości o 23 obejrzeć w łóżku, a i tak nigdy nie zasypiamy przy tv bo mój TŻ musi mieć idealną ciszę do zaśnięcia, a poza tym przydaje się jak chcę oglądać np. top madl, bo w tym samym czasie na 2 jest liga mistrzów....

Cytat:
mag nieźle z tym sikaniem. Ja nawet w ciągu dnia nie mam jakiegoś takiego ciśnienia. Fakt ciut częściej chodzę do toalety, ale nie aż tak jak niektóre z Was hm, pewnie dlatego, że niewiele piję, choć piję więcej jak przed ciążą
no jest śmiesznie ale to chyba moja jedyna - jak na razie - dolegliwość ciążowa

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2011-12-13 o 11:55
Stary 2011-12-13, 12:06   #3429
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
to powodzenia!!

a ja mam - na razie taki starodawny - pudełkowy i malutki, ale przymierzamy się do zakupu takiego płaskiego na ścianę tylko nie za wielkiego - jakieś 32 cale, na razie odwlekamy do w październiku kupiliśmy sobie duży do salonu
ja tam lubię wieczorem wiadomości o 23 obejrzeć w łóżku, a i tak nigdy nie zasypiamy przy tv bo mój TŻ musi mieć idealną ciszę do zaśnięcia, a poza tym przydaje się jak chcę oglądać np. top madl, bo w tym samym czasie na 2 jest liga mistrzów....

no jest śmiesznie ale to chyba moja jedyna - jak na razie - dolegliwość ciążowa
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

Z tv to różnie bywa, ale jak Twój TŻ zasypia bez tv to ok. Kiedyś mieliśmy tv w sypialni ale to była głupota jak dla nas, generalnie w sypialni nie powinno być czegoś co rozprasza podczas zasypiania czy przytulania , a teraz to i tak po mini remoncie nie ma gdzie postawić tv, poza tym dzidzia niebawem zamieszka w naszej sypialni to musi być to pokoik - oaza spokoju. A rzadko oglądamy tv, więc mamy jeden telewizor i nam w zupełności wystarcza. Ale jak para chce oglądać w jednym czasie dwa różne programy to ok, ja rozumiem posiadanie dwóch telewizorów.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:14   #3430
mag_99
Rozeznanie

Cytat:

Z tv to różnie bywa, ale jak Twój TŻ zasypia bez tv to ok. Kiedyś mieliśmy tv w sypialni ale to była głupota jak dla nas, generalnie w sypialni nie powinno być czegoś co rozprasza podczas zasypiania czy przytulania , a teraz to i tak po mini remoncie nie ma gdzie postawić tv, poza tym dzidzia niebawem zamieszka w naszej sypialni to musi być to pokoik - oaza spokoju. A rzadko oglądamy tv, więc mamy jeden telewizor i nam w zupełności wystarcza. Ale jak para chce oglądać w jednym czasie dwa różne programy to ok, ja rozumiem posiadanie dwóch telewizorów.
no my też rzadko oglądamy tv, w sumie chyba nawet częściej ten w sypialni odpalamy... no ale właśnie zdarza się tak, że jak już w ogóle coś oglądam to TŻ ma wtedy mecz
ja to najczęściej właśnie późno wieczorem jak się smaruję specyfikami na rozstępy (trochę to trwa ostatnio) obejrzę wiadomości, no albo jak już mówiłam szłam sobie oglądać tap madl

ale nie zniosłabym czegoś takiego, że telewizor grałby przez całą noc bo TŻ zasnął

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-13, 12:19   #3431
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

My nie posiadamy telewizora, wszystko, co chcemy obejżeć, oglądamy na necie i nam to wystarcza. Czasem właczamy teleekspres czy wiadomości, ale to też tą samą drogą. Także nawet nie wiem, jakie są najnowsze reklamy, bo nie muszę ich oglądać hehe

Ale fakt, w domu u Tż TV ciągle na chodzie, nawet przy obiedzie, i wówczas ogląda. Ma także TV w pokoju, i czasem także go włącza, choć bardzo rzadko, bo w PL jesteśmy zawsze zalatani i mamy inne priorytety. Patrząc na tą sytuację, wiem na pewno, że u nas TV nie będzie ani w sypialni ani nawet w domu, bo generalnie oboje uważamy, że nam jest telewizor zbędny. A najgorsze, co może być, to wstawianie TV do pokoju dziecka! Widziałam już takie sytuacje kilka razy, TV w salonie, TV w małżęńskiej sypialni plus TV w pokoju dziecka-zgroza
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:19   #3432
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Ja kupie jak mały będzie miał ok. 3 miesiąca, wcześniej się nie przyda, a tylko będzie miejsce zajmować.
Poluję na tą http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fi...969228590.html

Ale przed urodzeniem Alka, na bank kupię http://allegro.pl/urodzinowa-promocj...954906202.html

Oczarowała mnie żyrafka

A i jeszcze tego konika kupię przed urodzeniem syna http://allegro.pl/konik-morski-fishe...971402422.html
O tak tego konika morskiego to i ja muszę zakupić..jeszcze w ciązy nie byłam a już mnie oczarował

A z ta żyrafką to nie wiem o co chodzi, że taki szał na nią nastał

Maty narazie nie kupuję, bo możliwe że synek dostanie od kogoś. A jak nie to tak w 2 miesiącu życia się kupi.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dla mnie ubieranie dziecka w sztywne marynarki czy garniturki (nawet na chrzciny) jest okropne i nigdy Filipa w to nie ubralam i nawet teraz nie ubieram. Jeansy dla maluszka takiego po urodzeniu tez odpadaja. Dziecko musi miec swobode ruchu szczegolnie w 1 roku zycia: najlepsze, spiochy, polspioszki, jakies kompleciki moga byc ale z miekkiego materialy zeby dzidzia mogla pomachac do woli nozkami i raczkami. Apropo chrztu, ja sie nie dziwie jak niektore bobasy placza, jak mamusie je ubieraja w sztywne garniturki, to jak ma nie plakac. Placze bo mu niewygodnie! Ale to moje zdanie jest
A spodnie dresowe dla takiego maluszka mogą być?

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
a ja na siusiu wstaję co 2-3godziny średnio.już nie mogę tego wytrzymać.co tylko sie roześpię to bach trzeba wstać
Ja też tak mam...w nocy to 3 razy to standard, mimo że ogólnie stosunkowo nie duzo piję.

Kathi duża ta twoja córeczka

Cytat:

Dlaczego ja mam takie durne sny , jakaś masakra!
Mi się codziennie śpi , że nie mogę tabletki przełknąc i się męczę.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

A wam pojawia sie kreska na brzuchu?
Ja jeszcze nie mam.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:23   #3433
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Widziałam już takie sytuacje kilka razy, TV w salonie, TV w małżęńskiej sypialni plus TV w pokoju dziecka-zgroza
Dlatego własnie tak oponuję Boję się że doszło by do takiej sytuacji
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:28   #3434
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
O tak tego konika morskiego to i ja muszę zakupić..jeszcze w ciązy nie byłam a już mnie oczarował :love
A od jakiego wieku jest dopuszczony ten konik? Bo nie moge coś znaleźć takiej informacji
Stary 2011-12-13, 12:32   #3435
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
też mam krese, już od jakiegoś czasu, teraz coraz instensywniejsza. Wcześniej była tylko pod pępkiem a teraz mam też nad

Kathi duża dziewuszka ale to może jeszcze się pewnie zmienic? Fajnie że ok po wizycie

Matę edukacyjną już mamy i myślę, że będziemy używac od początku (jest przeznaczona dla dzieci 0m+)

Nikki trzymam kciuki za wizytę!

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:

Kulkaaga no moja też o północy dawała czadu, ach te dzieciaki się zgadały no

Moja Dzidzia chyba do Waszych dołączyła - też w nocy szalała! jakaś wspólna impreza?
Stary 2011-12-13, 12:33   #3436
Flowerbombka
Zadomowienie

Wiesz, że nie wiem od jakiego wieku.
Ale ja zamierzam kłaść w łóżeczku od początku.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:35   #3437
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Moja Dzidzia chyba do Waszych dołączyła - też w nocy szalała! jakaś wspólna impreza?
My na wątku gadamy a maluchy widać na swój sposób też się zgadały

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Wiesz, że nie wiem od jakiego wieku.
Ale ja zamierzam kłaść w łóżeczku od początku.
Chyba też go kupię

Znalazłam - wiek 0+

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2011-12-13 o 12:38
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:35   #3438
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Mi się wydaję, że ja wszystko wydalam w postaci moczu - nawet jak zjem bułkę to za chwilę idę ja wysikać
hahaha ja mam tak samo! jeszcze mam tak ze jak siedzę to spoko ale jak zacznę łazić po domu np to juz mnie pęcherz ciśnie

ona ale masz fajne brzucho

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-13 o 12:37
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:38   #3439
koniakonia
Zakorzenienie

Hej hej,
wczoraj padłam razem z Młodą...
W temacie odzieżowym...
Sukienki...
miałam letnie sukieneczki no i właśnie mnie zawiodły, bo jak dziecko się wyciągało z wózka to się to wszystko podnosiło do góry albo jak fikalo w wózku girkami, to miało gołe pół ciałka, a pod szyją same marszczenia , znów jak bym chciała body pod to założyć to było za ciepło.....
Ale tak to już jest z ciuchami przeważnie ,że albo jest praktycznie albo super ładnie...
W domu to jak Nina była malusia to wiadomo body albo nawet pajac i na to dla ozdoby kiecka, znów ten sam scenariusz, wszystko pod szyje podchodziło , mała się darła i tak się kończyły prezentacje.
Jak czworaczkowała spódnice odpadały i kiecki, bo sobie przyciskała je kolanami ..
Tak że ja w takie ciuszki nie idę, bo raz że drogie to potem leżą ....
teraz też spódnice , sukienki itp używamy od święta, bo do piaskownicy, na zjeżdżalnie ( myślę o ciepłych dniach ) to spódniczki wcale się nie sprawdzały.

Pewnie na strojenie przyjdzie czas w czasach przedszkola i się zacznie na całego ....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:47   #3440
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej,
wczoraj padłam razem z Młodą...
W temacie odzieżowym...
Sukienki...
miałam letnie sukieneczki no i właśnie mnie zawiodły, bo jak dziecko się wyciągało z wózka to się to wszystko podnosiło do góry albo jak fikalo w wózku girkami, to miało gołe pół ciałka, a pod szyją same marszczenia , znów jak bym chciała body pod to założyć to było za ciepło.....
Ale tak to już jest z ciuchami przeważnie ,że albo jest praktycznie albo super ładnie...
W domu to jak Nina była malusia to wiadomo body albo nawet pajac i na to dla ozdoby kiecka, znów ten sam scenariusz, wszystko pod szyje podchodziło , mała się darła i tak się kończyły prezentacje.
Jak czworaczkowała spódnice odpadały i kiecki, bo sobie przyciskała je kolanami ..
Tak że ja w takie ciuszki nie idę, bo raz że drogie to potem leżą ....
teraz też spódnice , sukienki itp używamy od święta, bo do piaskownicy, na zjeżdżalnie ( myślę o ciepłych dniach ) to spódniczki wcale się nie sprawdzały.

Pewnie na strojenie przyjdzie czas w czasach przedszkola i się zacznie na całego ....
Ja mam kilka sukienusiek, ale tez zamierzam ich rzadko uzywac, o ile w ogole. My odkupilismy calosci od znajomych to nie wybrzydzalam, ale mysle ze wygodniejsze dla dzidzi beda spodenki krotkie lub chocby sam bodziak na upal
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:51   #3441
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Bosko to zabrzmiało =p

Mój mały też urządza sobie balange po 23 no i od 4 rano też już się budzi a w dzień to cały czas kopie i wierzga

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:53   #3442
Nikii89
Zakorzenienie

Iw32, Kulkaaga, Julliczka, Lena_mi dzięki za trzymanie kciuków
Na wizytę idę dopiero na 15 więc wieczorkiem dam znać co i jak
Stary 2011-12-13, 12:58   #3443
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
A mnie jutro glukoza czeka i już się boję No nic, wezmę książkę i się będę nudzić na głodniaka w ośrodku
Też miałam taki plan, ale niestety stare babki nie dały mi się ponudzić. Miały "sto pytań do"...

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Widzę że temat siusiania się nawiązał. Ja mam różnie raz wstaję w nocy co 2-3 godz, a czasem wcale.
Najgorzej mam jak gdzieś wychodzimy - przed wyjściem się załatwię a jak wyjdę na chłód to zaraz znów muszę iść

Przyszła mi ochota na fasolkę po bretońsku mniam

Dzisiaj mam wizytę u gina więc trzymcie kciuki
i to mocne za wizytę
A ja w nocy nie wstaję, dopiero rano biegnę do toalety ale mam jak większość, że gdzie nie idę to pierwsze co odwiedzam WC.

Jakoś słabo się dziś czuję. Niewyspana, pobolewa mnie brzuszek i o.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:05   #3444
negila
Rozeznanie

Cytat:
Co do ubierania dziecka, to ja stawiam na dresiki, bawełniane rzeczy, bo sama lubie jak mi jest wygodnie

A tz sie wczoraj zainteresował moja kreska na brzuszku, taki byl ciekaw co to takiego
z serii piękne i niepraktyczne mamy piękną kurtkę jeansową w rozm 62- jest przeurocza ale co z tego chyba raczej nie będę dziecka w to ubierać
i jeszcze malusi biały sweterek rozm 56 wkładany przez głowę i to jeszcze z kapturkiem- szybciej bym chyba głowę dziecku ukręciła niż go włożyła

a kreseczka jest coraz wyraźniejsza

Cytat:
coś w tym musi być bo nasz dziedź wczoraj przeszedł samego siebie
mąż mi zrobił kolację a że mnie kręgosłup okropnie bolał to przyjęłam pozycję półleżącą a talerz położyłam na brzuchu. jak tylko zjadłam to talerz zaczął mi tańczyć raz z jednej raz z drugiej strony- został tak skopany że kilka razy o mało nie spadł ma siłę brzdąc. trwało to może z 15-20 minut, żałuję że nie nagraliśmy.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:05   #3445
Madziara 26
Rozeznanie

KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY

Ja dziś na glukozie byłam a feeee. A po wczorajszej wizycie wszystko oki termin przesunoł się na 29 marca Tż się smieje ze on chce na urodziny już bo ma 15 . A synek waży już 700g

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:07   #3446
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie jutro glukoza czeka i już się boję No nic, wezmę książkę i się będę nudzić na głodniaka w ośrodku
mnie książka strasznie usypiała, zresztą stałam się w tedy jakaś mega senna, że musiałam sobie podrzemać na korytarzu z pół godzinki

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytę u gina więc trzymcie kciuki

Cytat:
Ale tak jest wiem, że sporo pokarmów jest filtrowanych przez nerki i wydalanych w moczu coś kojarzę z fizjologii na studiach, ale dokładnie nie powiem jak to jest bo Pan wykładowca bardzo szybko i krótko o tym wspomniał

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Też tak uważam.
Najgorsze, że jego rodzice nauczyli go spania przy TV Dla mnie to nie do pomyślenia
Mój Tż też zawsze usypiał przy tv oduczyłam go, bo mnie denerwuje jak tv idzie a ja chcę w spokoju usnąć. Chociaż nie powiem czasem mi się zdarza przysnąć przy tv
Tż teraz też chce tv w sypialni, póki co będzie tylko w salonie, będzie jakoś musiał wytrzymać.

Cytat:
Moje też chyba imprezowało z Waszymi dawała czadu o północy, potem tż wstawał w nocy koło 2-3 to też się wierciła, no i rano przed 8 też nie pozwoliła mamusi zapomnieć o sobie jednym słowem, nie wiem czy ona wgl spała w nocy

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:12   #3447
tikki85
Zakorzenienie

Mój mąż też chce TV w sypialni . Nie dość, że ciągle jest zmęczony po pracy i rano niewyspany to jeszcze chce się męczyć przy TV zamiast spać . Dla mnie to głupota totalna. Nie mieliśmy 1,5 roku TV w sypialni i było fajnie...teraz znowu zaczynają się mediacje
Stary 2011-12-13, 13:12   #3448
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny a maty edukacyjne kiedy będziecie kupowały?
Mate tak po 3 mcu bo wcześniej sie dzidzia nie zainteresuje to po co ma leżeć i sie kurzyć. Ja raczej nie bede jej kupować może dostaniemy na chrzciny od kogoś a jak nie to później kupie

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:13   #3449
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Na temat sukieneczek wypowiadac sie nie moge bo nie wiem
nie dane mi bylo sie dowiedziec
Natomiast mowilam o garniturkach, marynarkach, sztywnych spodniach w rozmiarze 56, 62,68....nawet niektore nastepne rozmiary choc dziecko jest wieksze juz.
Dla mnie ubieranie dziecka w sztywne marynarki czy garniturki (nawet na chrzciny) jest okropne i nigdy Filipa w to nie ubralam i nawet teraz nie ubieram. Jeansy dla maluszka takiego po urodzeniu tez odpadaja. Dziecko musi miec swobode ruchu szczegolnie w 1 roku zycia: najlepsze, spiochy, polspioszki, jakies kompleciki moga byc ale z miekkiego materialy zeby dzidzia mogla pomachac do woli nozkami i raczkami. Apropo chrztu, ja sie nie dziwie jak niektore bobasy placza, jak mamusie je ubieraja w sztywne garniturki, to jak ma nie plakac. Placze bo mu niewygodnie! Ale to moje zdanie jest

Moi tesciowie to tez bardzo dobrzy ludzie, naprawde serca nam duzo daja, kochaja Filipka, pomagaja nam kiedy tylko potrzebujemy, podrzucaja pyszne jedzonko dla niego, dla nas, wiec nie moge tak bardzo narzekac, bo bym byla nie w porzadku! Jednak tesciowa jest bardzo nachalna, mysle ze dlatego ze jest swiadkiem jehowy, a niestety Ci ludzie maja takie cechy natarczywosci mimo sprzeciwu.
Ja na chrzest najpierw kupiłam kieckę śliczną, z falbanami ,przyszłam do domu ,przymierzyłam Małej i tak samo szybko byłam w sklepie wymienić na mięciutką sukieneczkę, skromniejszą , ale za to wygodniejszą .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:15   #3450
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Znaczysz teren

Wróciłam niedawno od lekarza.
Generalnie nie jest źle, lekarka powiedziała, że przyrost wagi jest bardzo ładny (bo przed ciążą ważyłam 55 kg, potem schudłam... i dopiero zaczęłam tyć, więc interesowała ją waga przed schudnięciem).
Policzyła wielkość i ilość posiłków. Głodna na pewno nie będę.
Na śniadanie 3,5 kromki chleba, warzywa (sałata, ogórek, pomidor, papryka... w ogóle nie liczę, bo tego mogę jeść ile dusza zapragnie), nabiał. na drugie śniadanie 2 produkty mączne. Obiad również całkiem sensowny, potem podwieczorek - również 2 produkty mączne, kolacja podobnie jak śniadanie, druga kolacja sok lub owoc (wg tabeli wychodzi np. 2 kiwi), i przed samym snem 2 kromki chleba z chudą wędliną, serem, pomidorem czy czym chcę.
Cukier mam mierzyć 4 razy dziennie
unikać mam wszystkiego, co zawiera cukier biały. Miód również znalazł się na liście produktów zakazanych
Tak więc jest dobrze Spodziewałam się czegoś znacznie gorszego.

W szpitalu udało uniknąć mi się wszelkich kolejek Do rejestracji stała przede mną tylko starsza kobieta, do diabetologa kolejki w ogóle nie było... ale lekarka sama powiedziała, że wtorki są takie spokojne, bo w rejestracji mówią, że dziś tylko konsultacje dla ciężarnych.

Następną wizytę mam za 2-3 tygodnie. W zależności jaki poziom cukru będę miała.
Damy radę. Mąż może trochę schudnie jak go tak zdrowo podkarmię

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości