![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
|
Dot.: "Hey baby, I think I wanna marry you!" - Zazdrośnice cz. 45 :brzydal:
Cytat:
Edytowane przez kkasia007 Czas edycji: 2011-12-13 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Wtajemniczenie
|
Kasia al ja sie czuje w tym wszystkim tak jakby ktos zabrał mi prawo do przezywania, do płakania i do byia smutną, bo mam pocieszac matkę. Wszystko musze robic pod dyktando. Mam jechac,m mam zrobic swieta, jak nie przyjade to bede wyrodna, jak przyjade i zrobie to bede egoistką bo sie rządze w jej domu. Zero dziekuje, zero: słuchaj nie czuje sie na siłach, pomoz mi. Ona wysyła sygnał: rób co chcesz a potem o to ochrzania. ja nie moge wiecznie zgadywac o co jej chodzi. Jak nie potrafi jasno komunikowac to jest jej problem. tez mi jest ciezko i ona mi nie pomaga sorry. Dlaczego ode mnie sie wymaga ze mam byc silniejsza? Dlaczego ja mam to wszystko ogarniac? Aha i jeszcze jedno: proponowałam jej niejednokrotnie, że jeśli nie ma siły i ochoty robić świąt w domu bo moze tam nie chcieć przebywac, to ja ją zapraszam do Krakowa. Stwierdziła, że nie: że ok zrobi święta w domu. To niech robi a nie zwala na mnie.
Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2011-12-13 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Zuzik współczuję, wiem jak to jest być "tą silniejszą i zaradną"... A czasem pewnie chciałabyś być po prostu dzieckiem swojej mamy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
zuza, ciężka sprawa... mama wysyła sprzeczne sygnały i nie wiadomo jak to odczytać. a jak już odczytasz jeden to okazuje się, że źle. mam nadzieje jednak, że z odrobiną jej chęci i Waszej cierpliwości swięta się udadzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
rain dziękuję baaaardzo bede sie starać dbać o tego kwiatka ;] ale ja nie mam do tego talentu
![]() Ilsa fajer!!!! ![]() Capri ![]() By Tak bo już wam nie pisałam, tyle miałam na głowie po stłuczce że jakoś zapomniałam :/ jeden dzie ń wracałam z pracy autem i nagle trach stanął na środku ulicy o 12 w nocy ![]() ![]() ![]() okazało się ze oni sprawdzili tylko powierzchowne uszkodzenia a tam cos się stało w środku w silniku i nie powinnismy jezdzic tym autem wcale, dodatkowo uszkodził się wahacz od koła i mogłam wylądowac w rowie ;/ miałam szczęscie powiedzieli, bo kolo w kazdej chwili mogło się odczepić, nie wiem jak to mozliwe ze takie uszkodzenia wyszły nagle, owszem maska była wgięta, zderzak popękany itd, ale myślałam ze to nie bylo az tak groźne jak wyszło, cos tam się naruszyło ja pogorszyłam sprawę ze pojechałam nim do pracy i dlatego ze jeździłam nim nie dali dodatkowej kasy z ubezpieczenia zakończyło się na tym 2800zł i teraz musimy dopłacić za resztę jednak bardzo sympatyczni ludzie tam pracują, i na te dodatkowe rzeczy dostaliśmy 50% rabatu i 0zł za robociznę i zero opłat za auto zastępcze. pod koniec tyg auto powinno być, mam nadzieję. tych mechaników polecił mi chłopak który przyjechał lawetą po auto, porządny warsztat i w tym stacja kontroli pojazdów wszystko na faktury, żadnej fuszerki, pijanych dziadków którzy tylko kombinują jak na lewo coś załatwić i wyłudzić jak najwięcej kasy aaa i mam wiadomośc do gwizdaka i crozee, Tż pytał czy nie załatwić wam książek takich oto; dla Gwizdaka: :http://www.rebis.com.pl/rebis/public....002&shop=shop http://www.rebis.com.pl/rebis/public...t&id=K4630.002 i dla crozee :http://www.rebis.com.pl/rebis/public...4707&shop=shop http://www.rebis.com.pl/rebis/public...t&id=K5000.007 bo wyszła nowa seria, a on wie ze mam na forum nowe mamuśki, a na święta może wziąć z pracy za bezcen. zresztą teraz on wszystkie książki w okresie przedswiatecznym może brać za grosze wiec jakby któraś z was coś na prezent chciała to polecam ![]()
Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. ![]() Edytowane przez karola991 Czas edycji: 2011-12-13 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Zuzik, przykre co piszesz... Ale wiesz, z żałobą to jest tak, że każdy ją przeżywa inaczej.... Dla nas dzieci, to naturalna kolej rzeczy, że kiedyś stracimy rodziców. Kiedy to się dzieje, jest to koszmar, ale tak ma być. A dla Twojej mamy? Miała z Tatą spędzić całe życie, a jego już nie ma. Dzieci ma dorosłe, w dodatku złe na nią. Została sama. Oczekujemy po rodzicach nadludzkich sił i że zawsze będą dla nas wsparciem, tymczasem oni też są tylko ludźmi, niejednokrotnie psychicznie słabszymi od swoich dzieci... Rozumiem, że jesteś na nią zła i rozumiem czemu się tak czujesz, tyle, że jak się tak nasrożysz, to ani Tobie, ani jej nie pomoże. Może by spróbować z nią szczerze porozmawiać o uczuciach? Może ona też na to czeka? W końcu to mama i już tylko mama z rodziców Ci została... chyba warto zadbać o tę relację......
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
Zuzik ile masz lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
gwizdak
![]() zuz usiądz na spokojnie z mama wylejcie wszystkie swoje żale popłaczcie razem, złapcie wspólną więź, powiedz jej jak ty się z tym czujesz niech ona ci tez powie, może bedzie wam łatwiej. musisz dbac o mame nawet jak teraz zycie z nia nie jest lekkie
#4899 |
Wtajemniczenie
|
23 i pół.
to jest troche bardziej skomplikowana sytuacja Gwizd jej sie z tatą długo bardzo nie układało. Ona myslała o rozwodzie, on ją wpedził w depresje. Sam na własne zyczenie chorował i doprowadzal sie do takiego stanu, a ona jako pielegniarka wiidziała co go czeka i jak to sie skonczy. Z reszta skoro od kilka lat nie byla szczesliwa to tez nie rozumiem zycia złudzeniami. Mogła inaczej to zycie sobie ułozyc, Kazdego dnia podejmowała decyzje ze chce zyc w taki sposob, wiec teraz biadolenie ze ona jest biedna i nieszczesliwa nic nie daje. Swoją drogą pomijam fakt, ze mogla nam oszczedzic wielu upokozen, rozchodzac sie z ojcem. On tez nie byl szczesliwy. I co, jak miala swiadomosc tego wszystkiego to teraz nagle świat jej sie zawalił? Wiedziała, że tak będzie. Przykre to, ale wiedziała. Po prostu. nie dziewczyny ja nie chce z nią rozmawiac o uczuciach, ani płakac, ani łapac wiezi, bo wszystko co było miedzy nami cała przyjaźń była budowana przeze mnie, bo kiedy jej było tak naprawde źle z ojcem to zrobiłam tak jak mówicie i było super. Tylko ze jako młoda dziewczyna słuchałam mega intymnych relacji zycia swojej matki, a potem dowiedziałam sie ze cała ta relacja to był błąd, ze jestem egoistką i dbam o nia tylko dlatego zeby sie innym pokazac. Jesli tak mysli to jest mi jej zal, ale mam do niej duzo złosci o to, ze zostawia mojego najmlodszego brata samego, on sobie nie umie zyciowo z wieloma rzeczami poradzic, a ona woli sie teraz zajmowac sobą i rozkładac rece. Mnie sie naprawde W OGÓle nie pyta co z praca, studiami, z facetem. nie chce jednostronnej fałszywej relacji po prostu. Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2011-12-13 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
zu przytulam Cie
![]() ![]()
#4901 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Zuzik bardzo mi przykro,że tak jest. I trudno coś powiedzieć bo nie wiem co czujesz.
![]() ![]()
#4903 |
Zadomowienie
|
Zuzik ja miałam niecałe 17 lat jak mi umarła mama. 17 letnia dziewczyna w 1 klasie liceum. Zostałam z ojcem, który nie był święty, wierz mi że nie miałam z nim łatwego dzieciństwa. Po śmierci mamy tata bardzo chorował, włącznie z operacją serca. Biegałam codziennie do szpitala, czasem 2-3 razy dziennie. Moja rodzeństwo ma swoje rodziny i nie zawsze byli w stanie zajść 1 raz w tygodniu. To ja z nim byłam, to ja mu myłam stopy, podnosiłam z łóżka. Jak miałam 19 lat i chciałam gdzieś wyjść to mi mówił "idź jak umrę to nie ucieknę" wiesz jak to wpływało na psychikę młodej dziewczyny. On udawał twardego, silnego po śmierci mamy. a nie raz słyszałam jak płacze po nocach. Rodzeństwo chciało mnie kiedyś odciążyć ale oczywiście tata nei chciał nigdzie jeździć. Nie raz było bardzo źle miedzy nami, uciekałam z domu, przesiadywałam na cmentarzu. Wigilie zawsze mieliśmy w domu, tu gdzie ja mieszkam i przez 22 lata moje rodzeństwo nei interesowało się przygotowaniami. Wiesz jak mi się wyć chciało jak całą wigilię i kilka dni przed ja robiłam wszytsko, oni przychodzili odświętnie ubrani a ja jak kocmołuch bo od rana piekłam, gotowałam I nie miałam czasu nawet się przebrać. Rozumiem twój żal. Rozumiem brak chęci rozmowy z mamą. Ale jedź do niej, zrób co umiesz a nie zastaw się a postaw się. Braciom będzie miło. Tata umarł prawie 3 lata temu i to co sie dzieje między mną a moim rodzeństwem to szok. Jak ludzie bliscy mogą sie tak oddalić od siebie. Zuziu nigdy nei masz pewności że za rok spotkacie się w tym samym składzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z kolokwium, koło 15 powinien być TŻ i kupimy część rzeczy na sylwestra i mam koleżance poszukać jednego perfumu (yyyyyyyy) i mam tydzień na napisanie dwóch prac po 3 strony na fakultet :/ ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- nie bo między kamienicami utworzył się komin i smród poszedł w górę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
kkasiu Ciebie też mocno tulę. Nie miałaś łatwego dzieciństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie to samo pomyślałam jak przeczytałam posta Kasi. Kasiu
![]() Ilsa, jednych perfum ![]()
#4907 |
Zakorzenienie
|
kkasia, zuzia...
![]() kasia, kciukam za jutro - będzie dobrze! ![]() carmi, widzę, że zamówiłaś owcę, mnie się podoba owca i koala ![]() kawka, tenskniem już! ![]() ![]() capri, super, że okap założony! ![]() maya, wyściskaj Mrówkę od najfajniejszej cioci ![]() Ilsa, o matko! ![]() ![]() Stefcia, kciukam mocno, by zadziałały te leki ![]() Dzięki za kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
na prawdę myślicie,że zdam ?
#4909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No pewnie że zdasz ja już kciukam ![]() Łatwo nie było, teraz próbuje żyć po swojemu. Nie chce wracać pamięcią w przeszłość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
zdasz, uwierz w siebie i się ucz, a nie siedź z nami
![]()
#4911 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia, jest szansa 50 na 50, albo zdasz albo nie ![]() ![]() Stefcia, miałam Aknemycin maść na moje nogi. nie wyleczyło, ale odrobinę pomogło. powodzenia w tej trudnej walce ![]() Zuzia ![]() ![]() Edytowane przez hawananana Czas edycji: 2011-12-13 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
#4914 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Smerf wiem,ale muszę robić przerwy bo głowa mi pęka od tego.
#4915 |
Zakorzenienie
|
Zuziu, pisałyśmy już na ten temat, więc nie pozostaje mi nic innego jak Cię wyściskać
![]() Wróciłam na tarczy! ![]() ![]() To było tak, że w sobotę po spektaklu na parkingu facet stał prostopadle do mnie na parkingu i chciał wycofać, no i wjechał mi w przednie drzwi (dobrze, że nie we mnie, bo dopiero wsiadłam, nawet nie zdążyłam drzwi zamknąć...). Wgniecenie jakoś o średnicy 40 cm. Nie wygląda źle... ale okazało się, że trzeba wymienić całe drzwi, bo to aluminium, jakieś zabezpieczenia, cudawianki... Byliśmy u dwóch blacharzy, jeden zmierzył mi lakier na całym samochodzie i okazało się, że kupiłam samochód prawie bezwypadkowy (tzn. nie ma nigdzie szpachli, tylko jakieś polerki, no to m.in. ta, którą ja sobie zażyczyłam jakiś czas temu). No i zrobili ekspertyzę, wycenę, pan się zdecydował na pokrycie z polisy, pojechaliśmy do ubezpieczalni i zgłosiliśmy szkodę. Więc na plus, bo będą nowe drzwi ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko śpiąco mi i głowa bolii ![]()
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
OK, idę się zdrzemnąć, bo słabo spałam ze stresu, ale oczywiście moja promotorka jest najlepszym dziekanem do spraw studenckich na świecie, więc niepotrzebnie się przejmowałam. Wiecie co - ona jest naprawdę cudowna. Przede wszystkim - nie pisałam do niej od maja, widziałam ją w czerwcu przez chwilę, wcześniej widywała mnie w miarę regularnie na czwartym roku, a mimo to (i mimo to, że jest prodziekanem) pamięta mnie!!! Wchodzę, a ona do mnie: "Pani Najeczko (oczywiście podała moje imię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ach, nie zasłużyłam na taką promotorkę... ![]() I moja pani z dziekanatu też mnie pamięta i lubi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i ponawiam pytanie do Twej skromnej osoby: czy widzisz sie z nami jutro? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
Zuzia wysłali już te kiecki wam??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |||
Zakorzenienie
|
oczywiście
![]() Cytat:
Tak - zostałam skreślona, czyli mam zaliczone 10 semestrów studiów. nie wiem, czy to wykształcenie wyższe niepełne, ale chyba tak. skończyłam studia, ale nie jestem magistrem. Cytat:
![]() ![]() miałam wszystko zaliczone przez wszystkie lata, tylko nie napisałam pracy magisterskiej i brakowało mi wpisu z seminarium. teraz mam wpis, a że nie zdążę się obronić w czasie studiów, to obronię się już po ich skończeniu ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-12-13 o 12:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
to przez to że masz za mało czasu żeby oddać pracę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.