Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 11:01   #3061
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Madzia, jak jednak zostaniecie sami na Sylwestra to mogę polecić Sylwestra w multikinie, myślę, że to jest impreza w sam raz dla 2 osób, można coś zjeść obejrzeć fajne filmy i potańczyć. Kiedyś byłam i nawet podobało mi się
u nas nie ma multikina

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:20   #3062
Kessi_86
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny wróciłam do was
Dopiero dzisiaj jestem w stanie siedzieć przy kompie bo od soboty aż do dzisiaj leżałam w łóżku z opuchniętą buzią nie mogłam nic jeść ani mówić ale już mi przeszło no i jeszcze do tego byłam chora
Tak mi się zaczął paskudny weekend że nawet naszego ślubu mogło nie być w przyszłym roku

Paulinko wszystkiego co najlepsze, spełnienia najskrytszych marzeń no i przede wszystkim bardzo dużo miłości

Madzia ja chyba bym na tego sylwka do tej dziewczyny nie poszła

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2011-12-13 o 11:24
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:23   #3063
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

i co pwiedzieli w DD TVN? ja w pracy, więc niezbyt mogę oglądać...
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
evoniu no i ile musi minąć wg ekspertów tvn
były same kobietki (aktorki, dziennikarski itd.) i opowiadały jak szybko oświadczyli się ich faceci . generalnie wszyscy dość szybko zdecydowali się na ślub była też mowa o tym, czy szybka decyzja o ślubie to recepta na udany związek. nie wiem czy kojarzycie Elżbetę Leńską- ona stwierdziła, że jeśli po 2-3 latach związku przychodzi kryzys, jeśli jest się małżeństwem to ludzie starają się problemy rozwiązywać i walczyć o siebie nawzajem. jeśli są z kolei tylko parą, to większość stwierdza, że lepiej iść własną drogą i jest koniec wszystkiego. w sumie dziewczyna ma rację
Stary 2011-12-13, 11:25   #3064
madzia2306
Zakorzenienie

my z tżtem mieliśmy mały kryzys właśnie po 2 czy 3 latach związku kiedy o byle bzdury sie kłóciliśmy, ale pogadaliśmy ze sobą bez nerwów wyjaśniliśmy wszystko i jest ok z dnia na dzień kochamy się jeszcze bardziej

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-12-13, 11:31   #3065
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ona stwierdziła, że jeśli po 2-3 latach związku przychodzi kryzys, jeśli jest się małżeństwem to ludzie starają się problemy rozwiązywać i walczyć o siebie nawzajem. jeśli są z kolei tylko parą, to większość stwierdza, że lepiej iść własną drogą i jest koniec wszystkiego. w sumie dziewczyna ma rację
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
my z tżtem mieliśmy mały kryzys właśnie po 2 czy 3 latach związku kiedy o byle bzdury sie kłóciliśmy, ale pogadaliśmy ze sobą bez nerwów wyjaśniliśmy wszystko i jest ok z dnia na dzień kochamy się jeszcze bardziej
My też mieliśmy kryzys i to całkiem poważny. Na tyle poważny, że się rozstaliśmy, ale nie mogliśmy bez siebie żyć i po dwóch tygodniach spróbowaliśmy znowu Jeśli się kogoś kocha, to walczy się niezależnie od tego czy jest się po ślubie czy nie, czy ma się dzieci czy nie. Ludzie i po wielu latach w małżeństwie i z trójką małych dzieci się rozwodzą, więc wg mnie nie ma reguły.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:34   #3066
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

Ale weekend byl owocny w slubne przygotowania
Sukienka zamowiona, zaliczka wplacona, odwrotu nie ma I powiem ze taki kamien spadl mi z serca ze sobie nie wyobrazacie. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie wybieranie tej sukienki i cale z nia zamieszanie to byl jeden wielki koszmar i ciesze sie mam go juz za soba. Ale mimo wszystko oplacalo sie bo z sukni jestem MEGA zadowolona!!! : jupi:Nie wyobrazam sobie isc w zadnej innej Teraz tylko czekac az bedzie w salonie by juz bezstresowo w nia zanurkowac No i najwazniejsze ze mam ja tutaj pod reka, i nie musze sie stresowac ze zobacze ja tydzien przed slubem...

Druga wazna rzecz jaka zrobilismy to Save The Date...wiem ze w PL sie tego nie praktuje za bardzo i my w sumie tez nie mielismy w planach, ale wczoraj z ciekawosci zerknelam na ceny biletow lotniczych do PL na nasz slub i o malo na zawal nie zeszlam, bo jeszcze kilka dni temu byly po 20-30euro a dzis najtansze sa po 80e a i nawet za 200e!!! tak wiec nie ma na co czekac, zaproszen nie bedziemy tak wczesnie rozdawac, a poza tym ich nie mamy. Wiec zrobilismy wczoraj na szybciochu STD i wyslalismy do wszystkich gosci z Holandii, zeby zaczeli sie powoli zastanawiac w jaki sposob chca na nasz slub dotrezc no i w razie czego kupowac bilety. A cena oczywiscie szybuje z tego wzgledu ze w dniu naszego slubu zaczyna sie Euro 2012!!!
W zalczeniu wrzucam wam nasze STD, i przypuszczam ze zaproszenia beda w podobny desen, tylko bez fotki...
STD super
i gratuluję zamówienia sukni
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
kiedyś wspominalam ale dawno temu że kuzyn TŻ miał brać ślub 2 miesiące przed Nami.. No ale niestety ślubu nie będzie.
Miał on zakupioną już wódkę której nie ma możliwości oddać i TŻ zastanawia się czy nie odkupić. (sprzeda nam o 3-4 złote taniej na butelce. Oszczędzamy prawie tysiaka) Jak myślicie brać? Czy może będzie jakaś odżałowana?
jest okazja, pewnie że brać
Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Chodzą mi po głowie sobotnie przymiarki i jedna suknia... podoba mi się bardzo, ale mam z nią taki problem, że zawsze marzyłam o księżniczce, a to jest litera A Znowu z księżniczkami mam taki problem, że jak góra jest ozdobna, to dół już nie bardzo.
Powiedzcie mi proszę, co sądzicie o tej sukni ?
ładna, dla mnie tochę zbyt strojna, ale krój ok jakby mnie ktoś zapytał co to za model, to bym powiedziała że księżniczka, wiec albo się nie znam na sukniach, albo one tak naprawdę się niewiele różnią
Jakby to było wąskie A, takie jak ja mierzyłam to byłaby różnica, ale tutaj to moim zdaniem jedna sprzedawczyni powie że to A a druga że księżniczka w ogóle nie ma się co tym przejmować
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość

Udało się i sylwestra spędzę w Pradze (TŻ tam jeszcze nie był ) - to moje ukochane miasto, zawsze chciałam tam jeszcze wrócić. Cieszę się jak głupia.
zazdroszczę kocham Pragę
Cytat:
mam problem z sylwestrem sylwestra mieliśmy spędzic z moją siostrą i szwagrem jak co roku i u nich w mieszkaniu, ale okazało się że szwagier zaprosił jeszcze kolegę z pracy ze swoją żoną której nie lubię mówię siostrze że tej laski nie lubię bo jest dziwna ostatnio na imprezie kiedy ją poznałam ona traktowała mnie i tżta jakoś tak dziwnie nie gadała z nami w ogóle, wyczuliśmy że jej się tak jakby nie spodobało że w ogóle jesteśmy na tej imprezie... no ale stwierdziłam że ok przeboleję jej towarzystwo no i się zgodziliśmy na tego sylwka... a teraz mi pisze tż że ten kolega zaproponował żeby sylwestra spędzic u tego kolegi... i teraz to już w ogóle przestało mi się to podobac... nie lubię laski i jeszcze mam u niej sylwestra spędzic... i co ja mam zrobic??? powiedziałam tżtowi że pogadamy o tym jak dzisiaj przyjedzie do mnie ale szczerze? odechciało mi się tego sylwestra...
ja bym nie poszła do ludzi których nie lubię źle bym się czułą i tyle jakby było większe grono to jeszcze ok, ale w kilka osób
Cytat:
u nas nie ma multikina
na pewno i winnych kinach też robią Sylwestra

My na Sylwestra idziemy na imprezę do pubu ze znajomymi, większą grupą. Mam nadzieję ze będzie fajnie, bo jak na razie to w ogóle nie che mi się iść, chętniej bym poszła spać

Paulinko, życzę Ci kochana wszystkiego najlepszego, samych słonecznych dni i owocnych przygotowań do najpiękniejszego dnia!!

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2011-12-13 o 11:35
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:35   #3067
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My też mieliśmy kryzys i to całkiem poważny. Na tyle poważny, że się rozstaliśmy, ale nie mogliśmy bez siebie żyć i po dwóch tygodniach spróbowaliśmy znowu Jeśli się kogoś kocha, to walczy się niezależnie od tego czy jest się po ślubie czy nie, czy ma się dzieci czy nie. Ludzie i po wielu latach w małżeństwie i z trójką małych dzieci się rozwodzą, więc wg mnie nie ma reguły.
my mieliśmy po roku kryzys i rozstanie na dobry roczek. A pozniej to tez byly jakies wzloty i upadki, jednak ciesze sie że mielismy przerwę. Bo to nas upewnilo że chcemy byc ze sobą.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:51   #3068
(kicia)
Zakorzenienie

My też mieliśmy spory kryzys po 3latach. Prawie się rozstaliśmy ale przeszliśmy to i jest ok. A w sumie to na ślub zdecydowaliśmy się po 2latach tyle że wyznaczyliśmy odległy 2012 rok
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:56   #3069
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Aha ja mam w pracy dobrą drukarkę i w związku z tym chyba ją po kryjomu wykorzystam do tego zaszczytnego celu

Niestety święta mają to do siebie, że opróżniają w znacznym stopniu kieszenie

Piona
my też w tym roku mieliśmy jechać w góry ze znajomymi, ale za późno się zdecydowaliśmy i nic z tego prawdopodobnie nie wyjdzie może pójdziemy do kolegi T i jego żony a potem na wrocławski Rynek

A nie rrromantycznie by było zrobić sylwestra tylko we dwoje?
kochana taką prośbę mam... nie rób z tego wątku wątku prawie narzeczonych;]
Stary 2011-12-13, 11:57   #3070
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki! Ale dziś ładna pogoda w stolicy

Cytat:
mam problem z sylwestrem sylwestra mieliśmy spędzic z moją siostrą i szwagrem jak co roku i u nich w mieszkaniu, ale okazało się że szwagier zaprosił jeszcze kolegę z pracy ze swoją żoną której nie lubię mówię siostrze że tej laski nie lubię bo jest dziwna ostatnio na imprezie kiedy ją poznałam ona traktowała mnie i tżta jakoś tak dziwnie nie gadała z nami w ogóle, wyczuliśmy że jej się tak jakby nie spodobało że w ogóle jesteśmy na tej imprezie... no ale stwierdziłam że ok przeboleję jej towarzystwo no i się zgodziliśmy na tego sylwka... a teraz mi pisze tż że ten kolega zaproponował żeby sylwestra spędzic u tego kolegi... i teraz to już w ogóle przestało mi się to podobac... nie lubię laski i jeszcze mam u niej sylwestra spędzic... i co ja mam zrobic??? powiedziałam tżtowi że pogadamy o tym jak dzisiaj przyjedzie do mnie ale szczerze? odechciało mi się tego sylwestra...
Ja bym nie poszła. W ogóle to ja mam problem z sylwestrem, bo nie lubię zabawy na zawołanie, takich lokalowych wynajmów, nie wiadomo jakich, wygląda jak wesele, jednym nie odpowiada muzyka, innym tamto. Ostatniego ( z problemów zdrowotnych ) spędziłam w domu z rodzicami! ( a to jest wyczyn ) i TŻ, było fajnie, zrobiliśmy se kupę jedzonka, oglądaliśmy filmy, poszliśmy spać po 1. Ani nie byłam zmęczona, a NowyRok powitaliśmy

Cytat:
były same kobietki (aktorki, dziennikarski itd.) i opowiadały jak szybko oświadczyli się ich faceci . generalnie wszyscy dość szybko zdecydowali się na ślub była też mowa o tym, czy szybka decyzja o ślubie to recepta na udany związek. nie wiem czy kojarzycie Elżbetę Leńską- ona stwierdziła, że jeśli po 2-3 latach związku przychodzi kryzys, jeśli jest się małżeństwem to ludzie starają się problemy rozwiązywać i walczyć o siebie nawzajem. jeśli są z kolei tylko parą, to większość stwierdza, że lepiej iść własną drogą i jest koniec wszystkiego. w sumie dziewczyna ma rację
Ja to się o kryzysie nie wypowiem, bo każdy dobrze go zna Powiem tyle, że ślub czy bez ślubu, jak się nie chce ratować to się każdą wymówkę znajdzie, bo dziś ludzie są mniej religijni i na pewno nie patrzą, że to grzech tylko jak im wygodniej. Uważam, że mniej grzeszę żyjąc z TŻ i szykując się do ślubu niż wiele małżeństw, które są zawierane na szybko, albo z powodu dziecka i się później non stop kłócą czy zdradzają.

PAULINKO: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2011-12-13 o 11:59
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:59   #3071
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
hehe nie kapowałam o co ci chodzi a teraz zajarzyłam

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-12-13, 12:01   #3072
Madziuniusia
Zakorzenienie

sory, ale byłam przez jakiś czas na tamtym wątku i jestem uczulona na te wszystwie "rrr" i "piona!". Moze nie powinnam sie wypowiadać tak jak w poprzednim poście, bo nie wiem jakie zdanie ma reszta dziewczyn ale ja nie zniosę tutaj tego

Madziu a co do Sylwestra to do siostry bym poszła, ale do tych ich znajomych na pewno nie! Jeszcze by cię upokarzała albo coś... Może się zbyt pewnie czuc na swoim terenie...

A my jednak nie jedziemy chyba do tej Anglii... no i w takim razie sobbie musimy cos na sylwestra przekminić... Ale nie zdziwie się jak skończymy po prostu w domu...

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2011-12-13 o 12:04
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:21   #3073
nena1984
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Nena jak tam kolejny egzamin?
no z wizażową pomocą, zawsze dobrze (tak myślę) - ja jestem zadowolona, a wyniki pewnie za miesiąc.

Ehhh pochwalę się, a co tam...moje przyjaciółki już od jakiegoś czasu zastanawiają się nad wieczorem panieńskim, podpytują co bym chciała i takie tam, generalnie interesują się tematem ślubu i za to je kocham, ale wczoraj przeszły same siebie i ogłosiły, że wieczór ten przeciągnie się w siedem dni i długi weekend majowy spędzimy w Egipcie Jestem taka excited! Teraz zostaje tylko ubłaganie szefa, żeby dał mi w tym okresie wolne, przypominam - nie mogę oficjalnie przed sierpniem wziąć urlopu. Na szczęście długi weekend wypada tak, że wystarczy w tym roku wziąć trzy dni urlopu, żeby mieć 9 dni wolnego . No i w maju temperatura w egipcie nie jest kosmiczna (około 30 stopni). Myślę że bym się idealnie zrelaksowała przed ślubem (no i przywiozła mega opaleniznę). Czy któraś z Was była w Egipcie w miejscowości Taba (bo tam się wybieramy)??

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Paulinko - wszystkiego NAJ! Dużo uśmiechu i miłości.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:22   #3074
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej!

no z wizażową pomocą, zawsze dobrze (tak myślę) - ja jestem zadowolona, a wyniki pewnie za miesiąc.

Ehhh pochwalę się, a co tam...moje przyjaciółki już od jakiegoś czasu zastanawiają się nad wieczorem panieńskim, podpytują co bym chciała i takie tam, generalnie interesują się tematem ślubu i za to je kocham, ale wczoraj przeszły same siebie i ogłosiły, że wieczór ten przeciągnie się w siedem dni i długi weekend majowy spędzimy w Egipcie Jestem taka excited! Teraz zostaje tylko ubłaganie szefa, żeby dał mi w tym okresie wolne, przypominam - nie mogę oficjalnie przed sierpniem wziąć urlopu. Na szczęście długi weekend wypada tak, że wystarczy w tym roku wziąć trzy dni urlopu, żeby mieć 9 dni wolnego . No i w maju temperatura w egipcie nie jest kosmiczna (około 30 stopni). Myślę że bym się idealnie zrelaksowała przed ślubem (no i przywiozła mega opaleniznę). Czy któraś z Was była w Egipcie w miejscowości Taba (bo tam się wybieramy)??

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Nena to świetna wiadomość godna pozazdroszczenia!!
Stary 2011-12-13, 12:26   #3075
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

wow. super masz przyjaciółki
w Egipcie nie byłam, ale filtry wysokie zabierz coby Ci skóra nie zeszła albo w paski się nie opaliła

Stary 2011-12-13, 12:30   #3076
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ale super Tylko żeby nie skończyło się jak w Kac Vegas tylko w babskiej wersji
Stary 2011-12-13, 12:36   #3077
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super Tylko żeby nie skończyło się jak w Kac Vegas tylko w babskiej wersji

Stary 2011-12-13, 12:41   #3078
(kicia)
Zakorzenienie

No to wodeczka odebrana. Napisze narazie info tu potem na poczte. Więc tak patrzyłam ceny finlandia 33zł nemiroff 19.70zł wyborowa 19.30zł. Zaznaczam że są to ceny z półki. Może przy większej ilości było by taniej. Ale nie koniecznie ponieważ jak pytaliśmy o wina to facet nam powiedział że o ile na wyrobach z ich polmosu mogą trochę obniżyć to obce alkohole biorą z hurtowni i też chcą zarobić. W razie zamawiania dużej ilości najlepiej dzwonić bo mają maly magazyn i mało im się mieści.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:41   #3079
Chatka
Wtajemniczenie

Paulinko, wszystkiego, co naj! Żeby się żyło, żeby się wiodło, żeby się chciało i żeby się mogło!

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dal mnie tydzień super się zaczął - przyszły zaproszenia ślubne (wieczorem wrzucę foto - cudne są ! ) A tak się bałam...

Udało się i sylwestra spędzę w Pradze (TŻ tam jeszcze nie był ) - to moje ukochane miasto, zawsze chciałam tam jeszcze wrócić. Cieszę się jak głupia.
Super, że zaproszenia spełniają oczekiwania
Gratuluję Pragi

Cytat:
Chatko skarbie czarodziejka z księżyca leci codziennie o 17.30 na tv4
Ooo, to chyba muszę sobie nastawić nagrywanie, bo to akurat wtedy, kiedy jemy zwykle z TŻtem obiad, jak wróci z pracy, a On raczej Czarodziejki ze mną oglądać nie będzie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Ja właśnie zbieram się na zakupy - prezent dla Mamusi na urodziny i prezent dla koleżanki z pracy. Ale nie wiem, co TŻowi kupić pod choinkę - co Wy kupujecie??
Ja sama nie wiem... Mam już dla Niego parę świetnych bokserek (pomarańczowych, bo to Jego ukochany kolor, z żabą i podpisem Książę z bajki ) i teraz się zastanawiam... Myślałam nad jakimś plecakiem, takim, żeby sobie mógł nosić na siłkę, ale żeby też w góry można go było zabrać - Górska Kozico, doradziłabyś coś? Taki jakiś pojemniejszy.

Cytat:
Hm, ciężka sytuacja. Ja bym do osoby, której nie lubię nie poszła. Tzn. może inna sytuacja, kiedy byłaby to większa impreza, wtedy można olać gospodynię i się bawić z innymi, ale jak będzie Was tylko 3 pary, to wiadomo, że będziecie całą noc razem.
Także w takiej sytuacji wolałabym Sylwester spędzić we dwoje.

Ja jeszcze nie wiem, co my z Sylwestrem robimy... Podejrzewam, że niedługo zaczną się jakieś propozycje i coś z tego wybierzemy. Ale nawet jak nie, to we dwoje też super spędzimy czas

Cytat:
Niby tak, ale to działa też w drugą stronę. Jak się za szybko pobiorą i pojawi się kryzys to czasem na siłę starają się ratować coś, co wcale ratowane być nie powinno. A potem potrafią latami żyć w takim może nawet nie piekle, ale zawieszeniu życiowym - w małżeństwie, które nie spełniło ich oczekiwań, z niespełnionymi marzeniami, trochę w takim uwięzieniu. Naprawdę, w samej mojej Rodzinie mam tyle takich przypadków, że czasem aż się płakać chce. Małżeństwa na pierwszy rzut oka poprawne, normalne, ale jak pogadasz z kobitką bardziej od serca, to widać, jak to wszystko naprawdę wygląda...
A póki ze sobą tylko chodzą, to zawsze łatwiej się rozstać, kiedy nadchodzi czas po temu, kiedy się okazuje, że nie pasują do siebie tak, jak wcześniej myśleli. Więc tak naprawdę każdy kij ma 2 końce i nie ma odpowiedniego czasu czy wieku do zawierania małżeństwa.

Cytat:
Łoooooooo, ale się Twojej babeczki postarały! Super taki panieński, będziecie się świetnie bawić

Chcecie sobie trochę popłakać? http://kwejk.pl/obrazek/736563

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:41   #3080
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień dobry!!!!
Wolno Was będę dzisiaj nadrabiać, bo mam powera i zabrałam się za mycie okien. W międzyczasie mam ogórkową na piecu i jeszcze chciałabym dzisiaj kafle w łazience pomyć i wszystkie drzwi na moim pięterku.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
gosza

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Powodzenia! Kopniak w tyleczek na szczescie!

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
gosza moje kciuki też masz

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Rozumiem Twojej rozterki, z jednej strony wiadomo, nie chce się nikogo urazić, a z drugiej wesele to nie jest miejsce dla dzieci i nie chce się, żeby one były. Owszem, co innego, jak się organizuje dzieciakom jakieś zabawy jak u goszy, wtedy wiadomo, ale jak człowiek chce zrobić imprezę dorosłych, to dlaczego na Boga ma się czuć zobowiązany do zapraszania dzieci, szczególnie, jeśli nie czuje się z nimi związany?
Ja swoich małych dzieci na pewno brać na wesela nie będę, bo uważam, że impreza z taką ilością alkoholu i hałasu małemu dziecku nie służy. Nie potrafię zrozumieć rodziców, którzy ciągną takie parolatki i 3mają kilka godzin w takim hałasie i zamieszaniu.
My przy zapraszaniu będziemy zaznaczać, że wolimy, by dzieci z kimś zostawiali. Oczywiście jeśli ktoś naprawdę nie ma z kim zostawić trudno, niech weźmie, ale generalnie nie podoba mi się prowadzanie dzieci na wesele i potem ich bieganie pod nogami, nie mówiąc o tym, że dla rodziców tych dzieci to żadna zabawa.

Moooooocne Powiedz potem, jak poszło
Za kciuki oczywiście też

A co do dzieciaków to jeszcze chciałam dodać, że my wcześnie wesele zaczynamy. Bo obiad będzie myślę max na 15. No i te dzieciaki będą, aż się zmęczą a potem albo je położymy w pokoju przy sali, albo pojadą do domku
I na prawdę tak się do nich wszyscy przyzwyczailiśmy, że nam one w ogóle nie przeszkadzają. Wręcz przeciwnie jest z nimi bardzo zabawnie. W tradycji naszej też mamy, że jest czas na sali na wierszyki dla dzieci. Wtedy dzieciaki podchodzą do mikrofonu i Młodej Parze składają życzenia w postaci wierszyków i poważnych i śmiesznych. Za taki wierszyk dostają od Młodych czekoladę. A starsi też nie raz wyskakują z wierszami, specjalnie przygotowanymi na tą okazję, no i powyżej 18 roku życia mamy przewidziana dla nich flachę małą
W trakcie wesela mamy tez specjalnie przygotowaną przez orkiestrę wiązankę taneczną dla dzieci z kaczuszkami, labado, niedźwiedziem starym, który mocno śpi i różnymi innymi piosenkami i w tym czasie Młodzi chodzą między dzieciakami i sypia cukierkami. To tak w bardzo małym skrócie. ja bym chyba kiedyś musiała spisać wszystko to co sie u nas na weselach dzieje, żebyście mogły zobaczyć jak to w innych rejonach jest

Cytat:
gosza Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
gosza trzymam kciuki!

Cytat:

Gosza, dołączam się

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Zdjęcia oczywiście pooglądamy ale Kochana jeśli myślisz, że 10.04 nie będzie mnie w kościele to się grubo mylisz Muszę sobie Was na żywo pooglądać

I oczywiście

Dziewczyny dzisiaj mam 299 DDŚ
jeju jak miło będzie
i barowo za ddś

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
powodzenia

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:47   #3081
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinko, wszystkiego, co naj! Żeby się żyło, żeby się wiodło, żeby się chciało i żeby się mogło!

Super, że zaproszenia spełniają oczekiwania
Gratuluję Pragi

Ooo, to chyba muszę sobie nastawić nagrywanie, bo to akurat wtedy, kiedy jemy zwykle z TŻtem obiad, jak wróci z pracy, a On raczej Czarodziejki ze mną oglądać nie będzie

Ja sama nie wiem... Mam już dla Niego parę świetnych bokserek (pomarańczowych, bo to Jego ukochany kolor, z żabą i podpisem Książę z bajki ) i teraz się zastanawiam... Myślałam nad jakimś plecakiem, takim, żeby sobie mógł nosić na siłkę, ale żeby też w góry można go było zabrać - Górska Kozico, doradziłabyś coś? Taki jakiś pojemniejszy.

Hm, ciężka sytuacja. Ja bym do osoby, której nie lubię nie poszła. Tzn. może inna sytuacja, kiedy byłaby to większa impreza, wtedy można olać gospodynię i się bawić z innymi, ale jak będzie Was tylko 3 pary, to wiadomo, że będziecie całą noc razem.
Także w takiej sytuacji wolałabym Sylwester spędzić we dwoje.

Ja jeszcze nie wiem, co my z Sylwestrem robimy... Podejrzewam, że niedługo zaczną się jakieś propozycje i coś z tego wybierzemy. Ale nawet jak nie, to we dwoje też super spędzimy czas

Niby tak, ale to działa też w drugą stronę. Jak się za szybko pobiorą i pojawi się kryzys to czasem na siłę starają się ratować coś, co wcale ratowane być nie powinno. A potem potrafią latami żyć w takim może nawet nie piekle, ale zawieszeniu życiowym - w małżeństwie, które nie spełniło ich oczekiwań, z niespełnionymi marzeniami, trochę w takim uwięzieniu. Naprawdę, w samej mojej Rodzinie mam tyle takich przypadków, że czasem aż się płakać chce. Małżeństwa na pierwszy rzut oka poprawne, normalne, ale jak pogadasz z kobitką bardziej od serca, to widać, jak to wszystko naprawdę wygląda...
A póki ze sobą tylko chodzą, to zawsze łatwiej się rozstać, kiedy nadchodzi czas po temu, kiedy się okazuje, że nie pasują do siebie tak, jak wcześniej myśleli. Więc tak naprawdę każdy kij ma 2 końce i nie ma odpowiedniego czasu czy wieku do zawierania małżeństwa.

Łoooooooo, ale się Twojej babeczki postarały! Super taki panieński, będziecie się świetnie bawić

obejrzałam 3 minuty i sie poryczałam przypomniało mi się jak tż wrócił do mnie z wojska, niby głupie 9 miesięcy a na ten jeden dzień czekałam z ustęsknieniem

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-12-13, 12:57   #3082
melod_y
Zakorzenienie

Chatka- wzruszający ten filmik

Stary 2011-12-13, 13:00   #3083
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ostrzegałaś, ale nie spodziewałam się takiej reakcji. A pomalowałam się już do pracy...i muszę zacząć od nowa.

W dodatku kocham tę piosenkę, kojarzy mi się i innym filmikiem, który oglądam na poprawę humoru i też żeby się wzruszyć

http://www.youtube.com/watch?v=zlfKd...eature=related
Stary 2011-12-13, 13:01   #3084
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
sory, ale byłam przez jakiś czas na tamtym wątku i jestem uczulona na te wszystwie "rrr" i "piona!". Moze nie powinnam sie wypowiadać tak jak w poprzednim poście, bo nie wiem jakie zdanie ma reszta dziewczyn ale ja nie zniosę tutaj tego
A mnie to weszło w krew i nie uważam tego za coś złego, obraźliwego, czy drażniącego/obrażającego kogokolwiek
Stary 2011-12-13, 13:04   #3085
E87
Wtajemniczenie

Paulinka wszystkiego najlepszego!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:12   #3086
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie to weszło w krew i nie uważam tego za coś złego, obraźliwego, czy drażniącego/obrażającego kogokolwiek
Nie twierdzę, że jest to obraźliwe, aczkolwiek bardzo mnie to drażni
Stary 2011-12-13, 13:16   #3087
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
hehe nie kapowałam o co ci chodzi a teraz zajarzyłam
Ja też

Wiecie, te 3 lata to chyba jakieś kryzysowe bo zawsze słyszałam, że jak się przetrwa razem 3 lata to już będzie dobrze u mnie też były kryzys
Stary 2011-12-13, 13:22   #3088
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Jakiś czas temu to widziałam i od razu mi się przypomniało jak Paulinka napisała o tym, że jej TŻ zaczął mówić tak jak ten facet z reklamy
I chciałam tylko dodać, że do piekła w taki wypadku nie pójdę

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
gosza
~~~~~~~~~~~~
No a teraz melduję: nasz ślub 8 września o godzinie 15.00 Ksiądz był całkiem całkiem (dzięki za kciuki! ) oczywiście wygadywał swoje głupoty, ale daliśmy radę!

Gratuluję ustalenia godziny w kościele

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro kupujemy obrączki

O kolejna szczęśliwa, która zamówi obrączki. I fajnie, że macie możliwość zamówienia obrączek na promocji
Ładny grawer.
Nasze obrączki będą w rozmiarach 9 i 24 A nad grawerem się jeszcze zastanawiamy. Chociaż ja bym chciała po łacinie gdzie Ty, tam i ja (podzielone na 2 obrączki) - Ubi tu... ...Ibi ego
Albo polecieć Sinatrą i dać sobie wygrawerować- Fly me to the Moon, ale będę miała taka malusią obrączkę i ten grawer mija się z celem .

Cytat:

Ze spraw ślubnych. W piątek zamówiliśmy obrączki

A gdzie zamawialiście obrączki????

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Sukienka zamowiona, zaliczka wplacona, odwrotu nie ma
(...)
Druga wazna rzecz jaka zrobilismy to Save The Date....
Gratuluję zamówienia sukni i bardzo ładnego projektu Save the date

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

gosza_m trzymam kciuki oczywiście. Też wczoraj wysyłałam kolejną partię CV.

Cytat:
kiedyś wspominalam ale dawno temu że kuzyn TŻ miał brać ślub 2 miesiące przed Nami.. No ale niestety ślubu nie będzie.
Miał on zakupioną już wódkę której nie ma możliwości oddać i TŻ zastanawia się czy nie odkupić. (sprzeda nam o 3-4 złote taniej na butelce. Oszczędzamy prawie tysiaka) Jak myślicie brać? Czy może będzie jakaś odżałowana?
Osobiście uważam, że nie ma w tym nic złego, by odkupić jego wódek. On na pewno się ucieszy, bo sie jej pozbędzie. A jeśli faktycznie Cię to męczy i nie chcesz by była "odżałowana" to weź ją za taka sama cenę za jaką kuzyn TŻta ją kupił.

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Chodzą mi po głowie sobotnie przymiarki i jedna suknia... podoba mi się bardzo, ale mam z nią taki problem, że zawsze marzyłam o księżniczce, a to jest litera A Znowu z księżniczkami mam taki problem, że jak góra jest ozdobna, to dół już nie bardzo.
Powiedzcie mi proszę, co sądzicie o tej sukni ?
Dla mnie ta suknia to też księżniczka bo taka rozłożysta jest. I dużo ozdób ma, więc myślę że dla ciebie jest bardzo dobra.

Cytat:
mam problem z sylwestrem
Przyjedź do mnie na mała prywatkę w remizie

Cytat:

Wyjazd marzenie

Margida również dziękuję za kciuki!!!!!
I wszystkim innym dziewczynom, które bardzo niechcący pominęłam równiez bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że się przydadzą. Muszą!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj w sumie to było tylko takie małe spotkanko przypominające im o mnie, a mnie o nich. Podobno są 3 faworytki. Do końca tygodnia ma być odpowiedź. Kurcze a już myślałam, że o mnie zapomnieli, a tu kazali mi wczoraj dowieść papiery. Więc byłam, uśmiechałam się, utwierdzałam siebie i ich w przekonaniu, że się nadaję, a że będę się musiała dużo nauczyć, to nie problem, bo przecież ja się szybko uczę.
Tylko boję się, że mój niemiecki może im nie wystarczyć. Niby na rozmowie było super, ale języka nie mam potwierdzonego żadnymi papierkami. Co z tego, że mieszkałam pół roku w DE. Że tam na własną rękę załatwiałam meldunek, ubezpieczenie zdrowotne, lekarzy i mieszkanie. A nawet w banku sobie radziłam. Oni przecież tego nie wiedzą. Ale muszę być dobrej myśli.

Paulinka wszystkiego co najwspanialsze z okazji urodzin!!!!!!!! Dużo zdrówka, miłości, szczęścia i pomyślności. Niech się spełniają Twoje marzenia, a dobry humor niech Cię nigdy nie opuszcza!!!!!!!!!!!
100 lat Kochana
I tym samym gratuluje pięknego prezentu, który otrzymałaś od TŻta.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:23   #3089
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Ja bym brała bez zastanawiania się. w końcu to dobra okazja. Dla Was taniej, a im nie będzie zawadzać.

Paulinchen wszystkiego co najlepsz, najwspanialsze i najukochańsze. Cudownego TŻcika zawsze i wszędzie i udanego ślubnego planowania

Nena normalnie masz mega kumpelki. Się będzie działo
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:43   #3090
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A gdzie zamawialiście obrączki????
W Rybniku. W zakładzie jubilerskim ARTIS

W ogóle to muszę wam się pochwalić Byliśmy na targach ślubnych w Rybniku i to tam ten zakłam zwrócił naszą uwagę. Pooglądaliśmy obrączki, porozmawialiśmy z przemiłą Panią, która w pewnym momencie powiedziała nam o konkursie z nagrodami. Wystarczyło dokończyć hasło: Moje wymarzone obrączki to...Wymyśliliśmy, a w zasadzie mój TŻ i wygraliśmy W nagrodę dostaliśmy bon upominkowy na realizację obrączek u nich w zakładzie na kwotę...uwaga, uwaga ...2000 zł Byliśmy tak mega szczęśliwi, że aż nie da się tego opisać. A że marzyliśmy o bardzo klasycznych obrączkach z białego złota, to wyszły nas zupełnie za darmo

Hura, hura
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości