![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- A co to jeden kawałeczek pizzy???? My z siostrą to zjadamy po 4 czy 5 ![]()
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się wchodzić w dyskusję, dziewczyny Ci tyle razy radziły i nic z tym nie robisz. Ja na diecie jedząc sporadycznie pizzę (w szalonej ilości jednego kawałka) oraz żurek chudłam, więc nie do końca pojmuję Twój ironiczny ton. Może poćwicz trochę, żeby rozbujać metabolizm, skoro nie próbujesz jeść lepiej? No chyba, że odpowiada Ci jedzenie takich ilości.
Jeśli chodzi o mnie - od dwóch tygodni ćwiczę na siłowni i staram się odżywiać naprawdę zdrowo, wstawiam tu zresztą czasem jadłospisy. Dziś się zważyłam i w stosunku do wagi sprzed 2 tygodni mam 0,1 kg na plusie. Powinnam się dziwić? Przyznam, że trochę mnie to zmartwiło. Miałam nadzieję niedługo przechodzić na U, liczyłam na jakikolwiek spadek po tych dwóch tygodniach.. Dzisiejszy jadłospis I owsianka (serek wiejski, 3 łyżki płatków, jabłko, cynamon) II grahamka z domową pieczoną szynką, warzywami ; 2 mandarynki III serek homo waniliowy IV filet z indyka z przyprawami, sałatka z zielonego ogórka z kurkumą, pół woreczka ryżu brązowego V pół makreli wędzonej, jakieś warzywo ![]()
![]() |
#4803 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() U/R I. Owsianka z jabłkiem i słonecznikiem (40g płatków i szklanka mleka), słodzona miodem II. Koktajl ze 100g twarogu, banana, szklanki mleka i łyżki gorzkiego kakao III. 100g piersi z kurczaka z 40g kaszy i papryką Ćwiczenia siłowe plus rozciąganie i joga IV. 2 pulpety mięsne z 50g kaszy i jakimiś warzywami V. Sałatka warzywna z oliwą i kromką chleba razowego z 2 plastrami szynki drobiowej i masłem VI. Sałatka (sałata, 100g tuńczyka, łyżka oliwy) Razem wychodzi 1850 kcal i rozkład BWT: 125/190/64 Jak to się prezentuje? Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-12-12 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Rozeznanie
|
Uuuu
![]() śniad; ciabatta- pół z masłem orzechowym i miodem, pół z masłem i pieczona roladą z indyka nadziewaną śliwkami suszonymi by ciocia ![]() 2śniad; miseczka kaszki manny na mleku z pieczonym bananem i sosem karmelowym, jabłko obiad; spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym i mielonym mięsem wołowym, sok pomaranczowy - duo podw; serek wiejski z choccapic duo, gruszka i kilka marchewek kolacja; 2 kromki razowca z masłem i twarogiem, 3/4 wędzonej makreli,kilka ogórków kiszonych |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4806 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Tak czy siak podoba mi się
![]()
#4808 |
Rozeznanie
|
a pewnie tak, jakoś mało domyślna jestem
![]() Pia, sory ![]() Sunday, sama nie wiem dlaczego tak...a jak obwody i ogólnie wygląd ? Widzisz po sobie że Cię "ubyło" ?
#4809 |
Rozeznanie
|
jak w domu? ja studiuje;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Myślałam ze może puścili Was do domu czy coś
![]()
#4811 |
Rozeznanie
|
uuuuuu
i jak ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() I śn: owsianka (4/5 łych płatków owsianych/musli, z jabłkiem i łyżeczką rodzynek, cynamon) II śn: 2 kromki razowego z masłem (cienko bo grubo nie lubię), szynką i pomidorem, gruszka O: 1/3 lub pół woreczka kaszy gryczanej z lekko podsmażoną na maleńkiej łyżeczce oleju kiełbaską, warzywka (co mi wpadnie w rękę) P: jogurt naturalny K: serek wiejski z ogórkiem/porem/cebulką i pom. lub np: I śn: owsianka (to moje ulubione śniadanie ![]() II śn: jabco, 2 pajdki razowego z chudą szyneczką i ogórem O: 2 jaja na twardo /omlet z dwóch jaj, surówka (z jog. nat.) P: Mandarynka (chociaż raczej staram się unikać owoców tak późno), 2 kromeczki Wasy z serkiem śmietankowym w plasterkach (taki a'la Capresi, kojarzycie?ten serek to niezbyt chyba na R ale mam słabość, czy to duży grzech?) K: pół kostki/kostka (zależy jaką czuję potrzebę) twarożku chudego z warzywami i odrobiną soli Dodam, że mam 157cm i obecnie ważę 54,5 kg (7 za mną) z czego mięśni nie ma nic więc mimo, że BMI niby ok to mało lekki tłuszczyk zajmuje baardzo dużo miejsca ![]() Pracę mam siedzącą. Ćwiczę na orbitreku rano, ok. 45 min. STARAM SIĘ wypijać chociaż 1,5l wody mineralnej. Nie krzyczcie, wiem, że mało warzywek ale tak jakoś zawsze wychodzi ;(.. Główne moje pytania to czy faktycznie zmienić twarożek na półtłusty, czy jogurt naturalny na kolację to zło (wiem, że węgle i na R powinna być kolacja białkowa, ale na serki wiejskie czasem już nie mogę patrzeć, a na kurczaczka co dzień- no po prostu mnie nie stać raczej). I najważniejsze- czy pokrywam w miarę odpowiednie zapotrzebowanie przy swoich wymiarach i wysiłku fizycznym ( ![]() Baaaardzo ogromnie poprosiłabym o wszelkie porady i z góry wielkie dzięki za pomoc : * ! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
miewłaśnie, chałka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Konto usunięte
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31019481]Hej dziewczyny
![]() ![]() U/R I. Owsianka z jabłkiem i słonecznikiem (40g płatków i szklanka mleka), słodzona miodem II. Koktajl ze 100g twarogu, banana, szklanki mleka i łyżki gorzkiego kakao III. 100g piersi z kurczaka z 40g kaszy i papryką Ćwiczenia siłowe plus rozciąganie i joga IV. 2 pulpety mięsne z 50g kaszy i jakimiś warzywami V. Sałatka warzywna z oliwą i kromką chleba razowego z 2 plastrami szynki drobiowej i masłem VI. Sałatka (sałata, 100g tuńczyka, łyżka oliwy) Razem wychodzi 1850 kcal i rozkład BWT: 125/190/64 Jak to się prezentuje?[/QUOTE] Up? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31019481]Hej dziewczyny ![]() ![]() U/R I. Owsianka z jabłkiem i słonecznikiem (40g płatków i szklanka mleka), słodzona miodem II. Koktajl ze 100g twarogu, banana, szklanki mleka i łyżki gorzkiego kakao III. 100g piersi z kurczaka z 40g kaszy i papryką Ćwiczenia siłowe plus rozciąganie i joga IV. 2 pulpety mięsne z 50g kaszy i jakimiś warzywami V. Sałatka warzywna z oliwą i kromką chleba razowego z 2 plastrami szynki drobiowej i masłem VI. Sałatka (sałata, 100g tuńczyka, łyżka oliwy) Razem wychodzi 1850 kcal i rozkład BWT: 125/190/64 Jak to się prezentuje?[/QUOTE] bomba! ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
mi sie podoba, jest oryginalnie, ale wyglada smacznie, duzo skladnikow ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() |
#4817 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Raczkowanie
|
Moje grzeszne R
![]() 1. pół bułki fitness żytniej z odrobiną masła i chudym twarogiem cieniutka kromka białego pieczywa z piersią z kury 2.jabłko, kaw z mlekiem 3.gołąbek, sok z marchewki 4.pomarańcza, pauch ze słonecznikem 5.mała gałka lodów orzechowych 6.twaróg chudy, szklanka mleka Odziwo waże 0,5 kg mniej ![]() Myślicie, że jak będe jadła 1200 + codzienny trening oprócz świąt to do sylwestra będzie -3 kg ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Raczkowanie
|
R-ka taka srednia malo rygorystyczna
Sniadanie 1 bulka ciemna z sezemamem i kminkiem + 1 lyzka serka wiejskiego z pomidorem i plastrem wedliny sopockiej + plaster bardzo cienki sera zoltego ( ma 23 kcal- chcialam pokazac jaki cienki on naprawde byl, bron boze nie licze kalorii), + wedlina sopocka z pomidorem, kawa z mlekiem i 1 lyzeczka cukru Sniadanie II plaster piernika Obiad szklanka ugotwanej kaszy jeczmiennej + sos( mieso mielone z szynki wieprzowej, papryka, przecier pomidorowy, cebula,marchew) Podwieczorek koktajl ( maslanka + garsc truskawek+ pol banana) Kolacja jajecznica z 2 jaj z pomidorem i cebula Kurcze wiem , ze troche slodyczy wpadnie, ale chyba nie moge w ogole nie dostarczyc cukruw prostych jak za chwile mam egzamin i naprawde intensywnie sie ucze moj mozg inaczej odmawia posluszenswa... Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-12-13 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Dorzuć do niego jakieś orzechy i będzie ok
![]()
#4821 |
Raczkowanie
|
U
![]() śniadanie - duża bułka razowa przekrojona na 4, każda część z masłem, dwa jajka na twardo, kilka plastrów kiełbasy domowego wyrobu z dziczyzny ![]() 2 śniadanie - crumble jabłkowe z cynamonem i jogurtem greckim obiad - słuszna porcja chilli con carne z mięsem mielonym i brązowym ryżem kolacja - twaróg półtłusty z miodem, orzechami i żurawiną. kubek kakao
#4822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4823 |
Raczkowanie
|
Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie" czy jest prawidłowy? Proszę o ocenę i poprawę błędów. Na krytykę się nie obrażam.
Śniadanie - 2 bułki pszenne z masłem jedna z polędwicą sopocką, ogóraskiem kiszonym, pomidorkiem i sałatą lodową, druga z nutellą i kubek kakao na mleku 3,2% Po Śniadaniu - szklanka budyniu czekoladowego, rodzynki II Śniadanie - rogal 7days max orzechowy, banan (duży), 4 mandarynki i garść mieszanki studenckiej, szklanka soku marchwiowego Obiad - schab duszony w domowym sosie ze śmietaną, ziemniaki polane sosem, dużo surówki z majonezem, zupa krupnik z grzybami na gęsto, szklanka herbaty z miodem Deser - szklanka kiślu truskawkowego, ciasto drożdżowe Podwieczorek - 2 jajka na twardo, 2 kromki razowca z masłem i szynką wiejską, pomidor, ogórek, rzodkiwka, kawa zbożowa z mlekiem 3,2 Kolacja - 3 naleśniki jeden z dżemem wiśniowym, drugi z białym serem, trzeci z serkiem homo, reszta serka homo, kubek kakao na mleku 3,2 Po kolacji - banan, mieszanka studencka |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Rozeznanie
|
trochę zaoffuję, ale trudno.
Sunday_Rose - po pierwsze, pisałaś że zaczęłaś ćwiczyć siłowo. widzę, że dbasz też o białko i zdrowe odżywianie, tak jak piszesz - możliwe że pobudziłaś mięśnie do pracy, są teraz trochę spuchnięte itp. Po 2 - nie ma się co sugerować tym głupim urządzeniem ![]() ![]() ![]() Tyle ode mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4826 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Ładnie i wreście jakieś zmiany ![]() Lepiej się czuję gdy nie jem tyle słodkości, chociaż nie mam mdłości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
Moje P
ŚN: 5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 1,5%, kiwi, 2 łyżki tropikalnego musli, łyżeczka masła orzechowego, trochę migdałów, łyżeczka lnu i czekoladka z kalendarza adwentowego, kawa z mlekiem W SZKOLE: 2 kromki (z tych takich dużych) chleba razowego posmarowane margaryną, jedna z twarożkiem/szynką i ogórkiem + jabłko + saszetka musli żurawinowego + kawa z mlekiem z automatu OBIAD: cynamonowe pancakes z cukinii (połowa proporcji z przepisu TEGO, łyżeczką syropu z agawy, trzema łyżkami waniliowego deserku z pianką PODWIECZOREK: reszta deserku, jakiś jogurt do tego, masło orzechowe i batonik musli/czekoladka KOLACJA: 1 kromka razowego chleba z margaryną, szynką i ogórkiem, jogurt naturalny z kilkoma łyżkami płatków, otrębami i lnem mielonym Proszę pięknie o rady, bo uznałam, że powinnam trochę przytyć całkiem niedawno i nie wiem, jak jeść i czy na tym będę już tyła. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() żeby nie było samego offowania, dzisiejsza R: I owsianka (4 łyżki płatków, mleko, domowy mus jabłkowy) II dwie duże kromki grahama z masłem, kilkoma plastrami polędwicy, pomidorem, papryką, duża mandarynka III makaron durum, filet z indyka, sos warzywny ; lizak od tż :P IV 2 jajka na miękko, sałatka z pomidora z cebulką V puszka szprotek w sosie pomidorowym jestem chora, nie mogę ćwiczyć i zupełnie nie mam apetytu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej się czuję gdy nie jem tyle słodkości, chociaż nie mam mdłości.[/QUOTE] Wiesz jak masz ocotę na słodkie to jedz oczywiście. Sięgaj bo batony itp. ale nie jedz ich tylko po to by za wszelką cenę przytyć. Twoja dieta powinna być nie tylko smaczna, urozmaicona ale i zdrowa ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Moje U Śniadanie - duża grahamka na pół obie z twarogiem ze śmietaną i papryką (około 200 gram twarogu), kubek gorącej domowej czekolady do picia z wiśniami II Śniadanie - serek wiejski ze startym małym jabłkiem, gruszką wkruszonym mini Grześkiem (wiem znowu ser, ale siostra go otworzyła bo pomyliła go ze śmietaną i musiałam zjeść by się nie zepsuł) Obiad - talerz kopytek z sosem grzybowym (duża porcja ![]() Podwieczorek - 2 kromki chleba słonecznikowego z miseczką sałatki jarzynowej Kolacja - grahamka na pół obie połówki z serkiem śmietankowym wymieszanym ze startym chrzanem, tuńczykiem, ogórkiem zielonym i listkami bazyli ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-12-13 o 16:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to bardzo mało jak na P wg mni ena tym nie przytyjesz;/ Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2011-12-13 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.