![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Hej Dziewczyny!
Co tu taka burza? Aż piorunami leci ![]() U mnie w sumie nic nowego. Tak jak pisałam, wróciłam na bezrobocie, dokładnie 8 grudnia był mój ostatni dzień pracy. No trudno, będę szukała czegoś nowego, ale na razie daję sobie spokój, może po nowym roku - chyba, że znajdę jakąś ofertę to wyślę dokumenty. Jeśli jednak nie będzie mi szło, to chcę cośw tym czasie robić dla siebie - może podszkolę język (swoją drogą u mnie z tym słabo - na studiach się cofnęłam w angielskim, a niemiecki ostatni raz użyłam na maturze, więc nie wiem jeszcze za jaki bym się wzięła). Na pewno też muszę posiedzieć nad pracą magisterką, bo jeszcze nic nie mam, dlatego po świętach już skoczę do biblioteki z laptopem i będę pisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie piszę pracę licencjacką, chciałabym skończyć przed świętami. Bo w styczniu chciałabym ja oddać,wyznaczyć termin obrony i zająć się szukaniem pracy tak intensywniej, tak na całego, tak z większą determinacją.
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego zostawiam sobie to na później. Po prostu nie będę w stanie teraz tegpo pisać. Nawet nie mam jakoś dużo literatury. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze trochę mi zostało do napisania, mam nadzieję że się zmotywuję, bo dziś mi kiepsko idzie. A co do literatury to ja mam wszystko w pdf. Więc szukaniem możesz się już dziś zająć. Nie odkładaj jak ja ![]() Weź sobie poszukaj literatury przed świętami żeby po świętach zająć się tylko pisaniem ![]() ![]() To taki mój pkt widzenia, Ty możesz inaczej to oczywiście czuć. Sorry za OT
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Rozeznanie
|
Szakal165 - wysłałam Ci wiadomość na pv.
#4866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z pisaniem licencjatu miałam tak że musiałam mieć dzień, wene, chęci bo tak to siedziałam nad książkami i nic z tego nie wychodziło. poki co szczerze mówiąc chce trochę odpoczac. mam parę zamówień na kartki i bombki świąteczne i w dodatku bierze mnie jakieś chorobsko więc wiadomo jak jest z moja motywacja do czegokolwiek ![]() Tobie życzę w takim razie napływu motywacji i szybkiego pisania! na pewno sobie poradzisz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również w WSK poszukują finansistów. Szczególnie na zastępstwo warto probować bo mało kto chce taką umowę i jest mniejsza konkurencja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem ciekawa bo chcialabym uzupelnic swoja wiedze z zakresu kadr i płac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zazdroszczę talentu do robienia kartek i bombek.Zawsze można coś sobie dorobić. Moja koleżanka po szkole plastycznej w tym roku zaczęła konkretnie ozdabiać śluby-kościoły, auta, robić bukiety, winietki itd Robi oprócz tego stroiki, bombki, szkatułki itd Zawsze to robiła, ale teraz otworzyła firmę i jak narazie...kiepsko jej idzie. Jest wielka konkurencja. Ciekawe kiedy się jej wróci za wkład. Ale talentu jej zazdroszczę. I robienia tego co się kocha. Jak myślę o tym to zastanawiam się co ja umiem? A lepszym pytaniem jest co chcę robić, bo wtedy nauczyć się można. Mam wrażenie, że nie znam się na życiu. Nawet nie wiem kim można być, jakie są zawody i do których co potrzeba tzn czy umiejętności, chęci czy papierka. Nie wiadomo na jakie stanowiska aplikować, jak jest ogłoszenia to łatwo. Ale jak nie ma to na co aplikować do dużej firmy. Wiecie o co mi chodzi?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-12-13 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
BAN stały
|
mielec mnie nie interesuje, za daleko jak dla mnie, tyle samo km co do krakowa zapewne mam do mielca, gdyby przez rzeszów jechał. A to już do krakowa łatwiejszy dojazd, bo do mielca bezpośrednio ode mnie nawet nic nie jedzie. Tylko z przesiadkami. 2 koleżanki ode mnie ze studiów z mielca stamtąd wyjechały, bo było im trudno o pracę, jedna na kraków. Ale to już dawno temu było. Jedna czy dwie firmy w województwie to mało, na tyle bezrobotnych co jest.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
BAN stały
|
Ogłoszenia ze stron internetowych to ja znam. Codziennie przeglądam ogłoszenia na większości portalach i jest ich co raz mniej ostatnio lub w kółko te same ogłoszenia na te same stanowiska od tych samych sklepów, banków, firm .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Ankę i Pumas, które mądrze piszą i udzielają mądrych rad. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
BAN stały
|
A do WSK były kiedyś na necie oferty przeglądam właśnie oferty do nich do finansów i wymagają w jednej ofercie minimum 2 lata doświadczenia jako analityk finansowy, w innych też chcą doświadczenia jako analityk. A ja nie mam doświadczenia niestety jako analityk. Innych ofert nie mają. czytam też PZL mielec mają kilka i każda też z doświadczeniem, i to konretnym np księgowość zobowiązań, czy doświadczenie w firmie produkcyjnej, zagranicznej, doświadczenie w HR i itd. Nie spełniam wymagań.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-12-13 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Tylko trzeba też wziąć pod uwagę,że ogłoszenia kreują idealnego pracownika,skoro masz jakiekolwiek doświadczenie - co stoi na przeszkodzie,żebyś wysłała?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
BAN stały
|
Często śle na ogłoszenia. na które nie spełniam wszystkich wymagań. Ale nikt się nie odezwał do mnie z tych ogłoszeń. A w księgowości firmy mam miesiąc i tydz , reszta doświadczenia to pracownik biurowy, świetlica ..
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-12-13 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Tiaaaa.... U mnie są 2 rzeczy, które tak naprawdę należą do mnie: a)komórka- wiadomo, że jej nie sprzedam b)komputer (btw na kredyt, który pomimo bezrobocia muszę spłacać), którego z wiadomych względów nie sprzedam. Nie wiem, co takiego bezrobotni posiadają, żeby sprzedać ![]()
![]() |
#4879 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki, nie mogłam się powstrzymać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Ja zawsze odpowiadam nawet na najgłupsze i najbardziej intymne pytania, na które wcale nie muszę odpowiadać np.:" czy ma Pani faceta". Lol. To bezrobocie całkiem odebrało mi rozum. ![]() Poza tym Ludzie zastanówcie się chwilę i pomyślcie dobrze. Fakt, jesteśmy bezrobotni. Jest ciężko. Ale bezrobocie jest zawsze. Nawet w najlepiej rozwijającym się państwie. Statystycznie rzecz biorąc większość ludzi JEDNAK PRACUJE!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbowałam tych kartek jak szłam na ten staż do warsztatu terapii zajęciowej żeby czegoś nowego ich nauczyć itp. Tak się spodobało, że robiłam to też poza pracą. Wiadomo, to tak trochę w ramach hobby ale co nie co mogę dorobić sobie. Firmy raczej w tym kierunku nie otworzę, ale kto wie ![]() Wiem o co Ci chodzi, też tak mam w sumie. Ale staram się o tym nie myśleć. Czasem nachodzą takie dni, nie ukrywam, ale jakoś sobie trzeba z nimi radzić ![]() Btw. ale jestem nerwowa, jak ktoś mi się dzisiaj nawinie to nie ręczę za siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
A jak niby inaczej?? Ale w wolnej chwili mam zamiar wysyłać do wszystkich firm maila z cv. A nuż widelec.
![]() |
#4886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To takie moim zdaniem marne szukanie. Przynajmniej u mnie. U mnie bardzo mało ofert na stronach internetowych. Oprócz tego czasem wysyłam do firm które nigdzie nie dały ogłoszenia(szkoda, że tak mało firm ma podany adres email), idę osobiście jak usłyszę że szukają kogoś, lub czasem ' z głupa' idę tak po prostu. W nowym roku mam zamiar chodzić tak 'WSZĘDZIE'. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Powiedzcie mi jak na tej stronie się zarejestrować? http://www.praca4u.net/index.php?str...ja=rejestracja
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
BAN stały
|
Wymyśleć login swój hasło, wpisać adres mailowy . tak właśnie zrobiłam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mogę nic wpisać:/ Spróbuję na innej przeglądarce.
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
BAN stały
|
Udało
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.