|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
agunia82
heheh to faktycznie dobra babcie masz ![]() nie ma co ! |
|
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
Moja babcia jest jeszcze lepsza
oboje z mężem jesteśmy niewierzący. Braliśmy ślub cywilny.... Babcia oczywiście nie mogła tego zaakceptować. Podchodzę do niej przed ślubem, zagaduję i mówię, że się troszkę stresuję, bo taki ważny dzień, wszystkie oczy zwrócone na mnie... a ona pogardliwym tonem, że to "tylko podpisanie papierka...".Od tej pory nie utrzymuję z nią kontaktu prawnuczka będzie sobie mogła na zdjęciu obejrzeć o ile moi rodzice jej pokażą.---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ivoncia16: Gar białego barszczu czeka w domu na konsumpcję podam go z ziemniaczkami okraszonymi smażoną cebulką i boczkiem ma się te zachciewajki
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
agunia82 ale mnie rozbawilas swoja babcia
niedzwonilam do gina ze mam temperature...ciagle mam czolo goraca a rece zimne jak lod musze chyba do niego zadzwonic moze pozwoli mi wziasc ten cudowny paracetamol...a tak co do prezentu to ja tesciowej kupial zestaw obiadowy (talerze itd) na 12 osob...z dedykacja ze rodzina sie powieksza i trzeba zwiekszyc ilosc talerzy na stole
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadzwoń koniecznie, gorączka w I trymestrze jest naprawdę niebezpieczna. Paracetamol jest na pewno bezpieczny, ja mam na niego zielonego światło od mojego gina (tylko czysty paracetamol, jak w apapie) A co do prezentu - fajny pomysł My mamy dużo osób do obkupienia więc będziemy ciąć wartości prezentów
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-12-13 o 12:29 |
|
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinka1983
no to super ze Ci sie udal ![]() a ja niedawno wogole nie mialam checi na slodkie a teraz bym mogla jest i jest ![]() paczusie mmmmmm !!!!!!! |
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Oj taki barszczyk z ziemniakami z cebulką i moja babcia robiła, pyyyyycha to było!
A co do smaków i przewidywania wg nich płci, to ja powinnam mieć bliźniaki - chłopca i dziewczynkę, bo mam ochotę i na słodkie i na kwaśne ![]() Wczoraj i dzisiaj na obiad szamię naleśniki z nutellą i bananem, a jutro zalewajka będzie hihi
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam znów ochotę na kwaśne i ostre-chociaż słodkim też nie pogardzę
![]() Zabieram się właśnie za gotowanie zupy ogórkowej-takiej fest kwaśnej ![]() Chodzi za mną babka ziemniaczana z boczkiem, ale nie wiem jak się zabrać za tarkowanie ziemniaków... przeraża mnie wizja takiej zwykłej tarki
|
|
|
|
#1328 |
|
Rozeznanie
|
Baba ziemniaczana
:slina :![]()
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
moja córka po prostu mnei zwala z nóg. Włączyłam piosenke Maleńczuka "ostatnia nocka" i zaczeły tylko pierwsze nuty leciec a ta od razu zaczyna śpiewac "boli mnie glowa i nie moge spac" dosłownie szok, bo juz dawno tej piosenki nei sluchalam
No a teraz wracając do wątku przysżłych mam przepraszam za chwilową nieobecność ale w weekend byłam na uczelni a wczoraj jakoś nie miałam czasu usiąść choć na chwilke an kompa.W niedziele mieliśmy imieniny dziadka i stwierdziłamże jak będą tylko moi rodzice i siostry na tej imprezce to powiem rodzince o ciąży i na moje szczescie tak było jak chciałam. Mój TŻ z córcia byli wczesniej juz u dziadka niz ja bo miałam do 18 zajecia, ale przyszłam akurat w chwili kiedy wszyscy zasiadali do stołu, Po skonsumowaniu obiadu stwierdzilam ze nadszedl ten moment i wyskakuje z takim tekstem do dziadka -" Dziadziu dostałeś prezent?" -Dziadzio"Tak, dostałem prezent od wnuczki" -Ja" No widzisz a teraz powiem ci o prezencie ktory dostaniesz na ręce dopiero na swoje urodziny Bo ma sie poajwić wtedy kolejny mały robczek w naszej rodzinie bo jestem w ciąży i na Twoje ur mam termin"moich rodziców dosłownie zatkało, ale późneij sie wszyscy cieszyli, a jak już się zegnalismy bo mielismy jechac do domu to jeszcze z takim tekstem do dziadzia wyskoczyłam że "widzisz dziadek ile ja musialm nad Twoim prezentem sie glowić żeby jednym prezentem obskoczyć dwie imprezy" to myślałam że cała rodzina isę posika ze smiechu a mam do Was pytanko, jak to w koncu jest z tymi tyg ciązy. Bo jak ustatnio byłam u lekrza tomi wychodziło z OM że jestem w 10t4dzien a doktor ze jestem w 9 tyg. Myslalam ze mi juz przeszly mdlosci a tu A tak poza tym przykro mi że niektórym z Was sie nie udało .
|
#1330 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() luby fajnie to wyszło z dziadkiem i jego prezentem urodzinowym
|
||||||
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
agunia82 gin pozwolim wziasc paracetamol 2x co powinno uspokoic goraczke, dodatkowo spytalam kiedy paracetamol jest niewskazany to mi powiedziano ze tylko w 2 przypadkach:
1. jesli sie ma silne bole brzucha - bo mozna zaspac wskazowki ze co innego sie dzieje (jak niedaj boze poronienie lub skurcze) 2. jesli sie plami krwia - wtedy tez najpierw sie trzeba zglosic ze sie plami a nie ze boli....niby proste ale lepiej sie upewnic ![]() kurde tak mowicie o jedzonku itd a ja nawet jak czytam to mi podchodzi do /sorry napewno apetyt mi wroci...oby szybko ![]() kolezanka dala mi fajna stronke i wyszlo mi ze mam miec dziwczynke http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html ![]()
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z wszystkich innych kalkulatorów i kalendarza chińskiego wychodzi chłopiec Zobaczymy co to będzie Jakoś ostatnio chodzi mi po głowie, że to jednak synek
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi z tego kalkulatora wyszedł chłopak, ale i tak w takie coś nie wierzę Chociaż przeczucie mam od samego początku, że to chłopak będzie. Ale poczekamy zobaczymy
|
|
#1334 |
|
Raczkowanie
|
mi wychodzi że powinien byc chłopiec, i bardzo bym chciała żeby to był chłopiec.
U dzidaków smieliśmy sie że jak własnie bedzie chlopiec to nazwiemy go po dziadku Aleksander, no ale jeszcze nei iwem, bo to do lipca jeszcze sporo czasu wiec mam jeszcze pare miesiecy nad tym zeby sie zastanowic nad imieniem dla dziecka Poszłam żeby uspić Amelcie a sama z nia usnełam i dopiero po godz się obudziłam
|
#1335 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro robię ruskie pierogi bo kocham ziemniaki, cebulkę i biały ser![]() Mi z tego kalendarza wyszedł chłopiec. Ale powiem Wam, że nie bardzo wierzę tem kalendarzowi bo strasznie mało precyzyjny jest.
|
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki. Cieszę się że mogę do was dołączyć. Jestem w 6 tygodniu ciąży
ale już mam termin wyznaczony na 10.08.2012. Już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ mam dzisiaj głodomorrę, chodzę i ciągle coś podjadam a i tak głoda czuję
|
|
#1339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyszedł mi chłopak
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
hej byłam dzis u gina
![]() Wszystko ok. macica prawidlowo sie rozrasta, piersi ok, mam nakaz mierzenia 4 razy dziennie cisnienia po 15 min odpoczynku. Ale bed emeirzyla tylko 2 razy dziennie bo w pracy niemam jak. Mam ograniczyc slodkie. Wyniki mam ok, tylko anemia sie pojawila. powiedział ze z tym moi m krzyzem to najlepiej jak bym jak najwiecej lezała. Mowil bym pomyslala o l4. Spotkalam dzis moja ginka(byłam u tego co mi robuil usg ostatnio, ale kiedys bylam jego pacjentka tez fajny lekarz duzo ludzi bylo u niego dzis) i ona pwioiedziala ze tez mam jak najwiecej lezec. Ze jak mam bole krzyza z bolami brzucha to jakos to tak nazwała mowila bym odpoczywała. lekarz dzis mi pwoiedzial zebym pomyslala o sobie i dziecku a nie o pracy. Wezme to pod uwage. no i przezucam sie z slodkiego na owoce.
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Polecam Ci owoce i jogurty i praktycznie słodyczy zero. Bo słodycze to są puste kalorie. Ja osobiście uwielbiam dużo jabłek jeść. A soczki to najlepiej przecierowe.
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Prince strasznie szybko Ci się anemia rozwinęła, racja, owoce na pewno pomogą
A z tym ciśnieniem dlaczego masz takie zalecenie?
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
muminek82 to gratulacje ze bedziesz miec chlopczyka
Ja niestety plci jeszcze nie znam. Moze za 6 tygodni dopiero sie dowiem. A Ty w ktorym tyg sie dowiedzialas plec dziecka? Ja juz nawet wymyslilam imie jakby byl chlopak ale dla dziewczynki to jeszcze nie wymyslilam. Ja sie juz ta moja ciaza strasznie nakrecam. |
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do slodkiego napewno odstawie. Trudno, wole napychac sie owocami, dzis np jem mandarynki
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
Ja się wczoraj siostrze chwwaliłam że już się lepiej czuje, że nie wymiotuje tylko mnie czasem mdli... a tu dzisiaj rano nawrót i posiedzenie nad muszlą po sniadaniu.... najgorzej że takie wymioty to wcale ulgi nie przynoszą tylko później jeszcze gorzej jest....
Wg tego kalkulatora też chłopak wychodzi ![]() W ogóle to witam wszystkie nowe mamuśki, staram się zapisywać na bierząco ale apeluje że jak kogoś przeocze to krzyczeć, najlepiej na priv
|
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też chłopak wychodzi, wszystkim nam tak wychodzi co tylko dowodzi że ważny jest miesiąc zapłodnienia, wszystkie mamy pażdzziernik, jakaś ściema z tym jest
prince a można zapytać ile to jest to podwyższone ciśnienie? |
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi wyszlo ze dziewczynka
***a tez zaszlam w ciaze w pazdzierniku byla by moja mala ksiezniczka <333 ale intuicja mowi mi ze jednak bedzie chlopak a mnie tak plecy bola , caly dzien na nogach uszka lepilam
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ważny jest też nasz wiek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

oboje z mężem jesteśmy niewierzący. Braliśmy ślub cywilny.... Babcia oczywiście nie mogła tego zaakceptować. Podchodzę do niej przed ślubem, zagaduję i mówię, że się troszkę stresuję, bo taki ważny dzień, wszystkie oczy zwrócone na mnie... a ona pogardliwym tonem, że to "tylko podpisanie papierka...".
prawnuczka będzie sobie mogła na zdjęciu obejrzeć o ile moi rodzice jej pokażą.
ma się te zachciewajki
musze chyba do niego zadzwonic moze pozwoli mi wziasc ten cudowny paracetamol...

.
/sorry napewno apetyt mi wroci...oby szybko