Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 11:30   #1321
ivoncia16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

agunia82

heheh to faktycznie dobra babcie masz
nie ma co !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:58   #1322
Balbinka1983
Rozeznanie

Moja babcia jest jeszcze lepsza oboje z mężem jesteśmy niewierzący. Braliśmy ślub cywilny.... Babcia oczywiście nie mogła tego zaakceptować. Podchodzę do niej przed ślubem, zagaduję i mówię, że się troszkę stresuję, bo taki ważny dzień, wszystkie oczy zwrócone na mnie... a ona pogardliwym tonem, że to "tylko podpisanie papierka...".
Od tej pory nie utrzymuję z nią kontaktu prawnuczka będzie sobie mogła na zdjęciu obejrzeć o ile moi rodzice jej pokażą.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ivoncia16:

Gar białego barszczu czeka w domu na konsumpcję podam go z ziemniaczkami okraszonymi smażoną cebulką i boczkiem ma się te zachciewajki
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:03   #1323
Selay
Raczkowanie

agunia82 ale mnie rozbawilas swoja babcia ciekawe czy bedzie wiedziala czy chlopczyk czy dziewczynka...ale prawde mowiac z jej intuicja mozesz smialo kupowac ciuszki pod jej odpowiedz

niedzwonilam do gina ze mam temperature...ciagle mam czolo goraca a rece zimne jak lod musze chyba do niego zadzwonic moze pozwoli mi wziasc ten cudowny paracetamol...

a tak co do prezentu to ja tesciowej kupial zestaw obiadowy (talerze itd) na 12 osob...z dedykacja ze rodzina sie powieksza i trzeba zwiekszyc ilosc talerzy na stole ...wiem ze sie przyda bo zawsze jakis wnuczek cos bije przy kazdej imprezie
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:07   #1324
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
agunia82 ale mnie rozbawilas swoja babcia ciekawe czy bedzie wiedziala czy chlopczyk czy dziewczynka...ale prawde mowiac z jej intuicja mozesz smialo kupowac ciuszki pod jej odpowiedz

niedzwonilam do gina ze mam temperature...ciagle mam czolo goraca a rece zimne jak lod musze chyba do niego zadzwonic moze pozwoli mi wziasc ten cudowny paracetamol...

a tak co do prezentu to ja tesciowej kupial zestaw obiadowy (talerze itd) na 12 osob...z dedykacja ze rodzina sie powieksza i trzeba zwiekszyc ilosc talerzy na stole ...wiem ze sie przyda bo zawsze jakis wnuczek cos bije przy kazdej imprezie
nooo o wyczynach mojej babci można by książkę napisać

Zadzwoń koniecznie, gorączka w I trymestrze jest naprawdę niebezpieczna. Paracetamol jest na pewno bezpieczny, ja mam na niego zielonego światło od mojego gina (tylko czysty paracetamol, jak w apapie)

A co do prezentu - fajny pomysł My mamy dużo osób do obkupienia więc będziemy ciąć wartości prezentów

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-13 o 12:29
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:28   #1325
ivoncia16
Wtajemniczenie

Balbinka1983

no to super ze Ci sie udal
a ja niedawno wogole nie mialam checi na slodkie
a teraz bym mogla jest i jest
paczusie mmmmmm !!!!!!!
Stary 2011-12-13, 12:30   #1326
agunia82
Zakorzenienie

Oj taki barszczyk z ziemniakami z cebulką i moja babcia robiła, pyyyyycha to było!

A co do smaków i przewidywania wg nich płci, to ja powinnam mieć bliźniaki - chłopca i dziewczynkę, bo mam ochotę i na słodkie i na kwaśne

Wczoraj i dzisiaj na obiad szamię naleśniki z nutellą i bananem, a jutro zalewajka będzie hihi

Stary 2011-12-13, 12:45   #1327
hanjah
Zakorzenienie

A ja mam znów ochotę na kwaśne i ostre-chociaż słodkim też nie pogardzę
Zabieram się właśnie za gotowanie zupy ogórkowej-takiej fest kwaśnej
Chodzi za mną babka ziemniaczana z boczkiem, ale nie wiem jak się zabrać za tarkowanie ziemniaków... przeraża mnie wizja takiej zwykłej tarki
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:56   #1328
Balbinka1983
Rozeznanie

Baba ziemniaczana:slina :
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:39   #1329
luby957
Raczkowanie

moja córka po prostu mnei zwala z nóg. Włączyłam piosenke Maleńczuka "ostatnia nocka" i zaczeły tylko pierwsze nuty leciec a ta od razu zaczyna śpiewac "boli mnie glowa i nie moge spac" dosłownie szok, bo juz dawno tej piosenki nei sluchalam

No a teraz wracając do wątku przysżłych mam przepraszam za chwilową nieobecność ale w weekend byłam na uczelni a wczoraj jakoś nie miałam czasu usiąść choć na chwilke an kompa.

W niedziele mieliśmy imieniny dziadka i stwierdziłamże jak będą tylko moi rodzice i siostry na tej imprezce to powiem rodzince o ciąży i na moje szczescie tak było jak chciałam. Mój TŻ z córcia byli wczesniej juz u dziadka niz ja bo miałam do 18 zajecia, ale przyszłam akurat w chwili kiedy wszyscy zasiadali do stołu, Po skonsumowaniu obiadu stwierdzilam ze nadszedl ten moment i wyskakuje z takim tekstem do dziadka
-" Dziadziu dostałeś prezent?"
-Dziadzio"Tak, dostałem prezent od wnuczki"
-Ja" No widzisz a teraz powiem ci o prezencie ktory dostaniesz na ręce dopiero na swoje urodziny Bo ma sie poajwić wtedy kolejny mały robczek w naszej rodzinie bo jestem w ciąży i na Twoje ur mam termin"

moich rodziców dosłownie zatkało, ale późneij sie wszyscy cieszyli, a jak już się zegnalismy bo mielismy jechac do domu to jeszcze z takim tekstem do dziadzia wyskoczyłam że "widzisz dziadek ile ja musialm nad Twoim prezentem sie glowić żeby jednym prezentem obskoczyć dwie imprezy" to myślałam że cała rodzina isę posika ze smiechu

a mam do Was pytanko, jak to w koncu jest z tymi tyg ciązy. Bo jak ustatnio byłam u lekrza tomi wychodziło z OM że jestem w 10t4dzien a doktor ze jestem w 9 tyg.

Myslalam ze mi juz przeszly mdlosci a tu z tego, bp znowu caly dzien mnie mecza a do tego doszedl bol w podbrzuszu

A tak poza tym przykro mi że niektórym z Was sie nie udało ale mam nadzieje że dalej bedziecie probowac i sie nei załamiecie, a tym które ujrzały cudowne dwie kreseczki .
Stary 2011-12-13, 14:34   #1330
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
agunia82 jedyne czym sie lecze to herbata z miodem i cytryna...jak jestem w domu to tylko bym lezala...nawet niemam sily posprzatac nic mi sie niechce

muminek82 ohhh mam nadzieje ze to mi przejdzie niedlugo bo szkoda mi tz ze w takich warunkach mieszka

w ktorym tygoniu wam ewolucja rzygania i mdlosci zaczela odchodzic..niby moga trwac do 12t a czasem i dluzej, ale chodzi mi czy jest polepszenie miedzy 6-7t a 8-9t...

od 8 siedze w pracy i kompletnie nic niezrobione...cale szczescie ze szef polecial do koreii to se poleniuchuje
mi przeszło tak w 10 tyg,to znaczy do teraz mam czasami mdłości ale takie malutkie nic w porównaniu z tym co było
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to serduszka miało prawa nie być, ale na następnej wizycie na pewno już będzie mocno biło

Ja następne USG mam już genetyczne, pewnie jakoś w przyszłym tyg (w piątek idę termin umówić) i mam trochę stracha, bo od strony mojego męża jest obciążenie wadami... Chociaż staram się myśleć, że wszystko będzie w porządku
wszystko będzie dobrze !!!
Cytat:
Napisane przez livea Pokaż wiadomość
muminek82 co kupujecie teściowej? Bo my z prezentami jak co roku problem
agunia82 myśl pozytywnie, na pewno wszystko będzie dobrze.
Gratulacje. I tak wogóle zrobiłyśmy test tego samego dnia i na tego samego wychodzą obliczenia terminu
Moja infekcja męczyła całą noc, niewytrzymałam i posmarowałam 2 razy clotrimazolum, nie wiem sama czy pomogło. Z rana pobiegłam do gin., stwierdziła, że to grzybki i przepisała mi nystatynę, więc dziś na noc wezmę pierwszą. Poza tym na usg kazała mi przyjść dopiero za 2 tyg., a nie w poniedziałek, bo stwierdziła, że wtedy będzie lepiej widać. A tak chciałam być pewna, że wszystko ok. na święta, by móc powiadomić rodzinkę. A wy macie to już za sobą?

Buziaki
my robimy sobie takie prezenty do 100zł dla każdego,wiec teściowej kupiliśmy szal w h&m i kosmetyki perfumy balsam (w zestawie) i krem z mleczkiem do demakijażu,takie drobnostki
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
u mnie juz rodzinka wie
z mojej str i str Tż-ta
balam sie reakcji jego rodzicow ale jest w pozadku
u mnie już wszyscy wiedzą,zresztą wystarczy spojrzeć na mój brzuszek widać jak nic
Cytat:
Staram się, oj staram

Ja też mam zawsze problem z prezentami...

U mnie rodzina najbliższa już wie, wszyscy się bardzo cieszą, a mamę moją aż nosi, żeby babci powiedzieć Zabroniłam jej, bo moja babcia to największa plotkara w rodzinie i zaraz by wszyscy wiedzieli, a ja uważam, że to jeszcze za wcześnie na takie rozgłaszanie. Dałam jej zielone światło na święta, to już prawie II trymestr będzie.
A nie chciałam, żeby babcia póki co wiedziała, bo nam przy ślubie niezły numer wykręciła. Tak się zdarzyło, że akurat przyjechała do mojej mamy jak i my przyjechaliśmy poinformować o zaręczynach. Ale daty ślubu jeszcze wtedy ustalonej nie mieliśmy i w ogóle o tym mowy nie było. Jak już ustaliliśmy datę ślubu, to mama zadzwoniła najpierw do mojego chrzestnego go poinformować, że we wrześniu, a ten mówi mojej mamie, że on już wie, od babci. W głowę zachodziliśmy skąd babcia wie, bo nikt jej o tym nie mówił. Okazało się, że ta po zaręczynach sobie siadła i zaczęła rozmyślać, kiedy to ślub mogę brać i jakoś tak wymyśliła, że we wrześniu, a następnie obdzwoniła całą rodzinę, że we wrześniu właśnie ślub biorę. Tym sposobem moja rodzina wiedziała o tym wcześniej niż ja ale trzeba jej przyznać, że intuicja jej nie zawiodła
Babcia agentka niezła
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Chodzi za mną babka ziemniaczana z boczkiem, ale nie wiem jak się zabrać za tarkowanie ziemniaków... przeraża mnie wizja takiej zwykłej tarki
ja mam ogrąmną ochote na kwaśne mniam mniam
luby fajnie to wyszło z dziadkiem i jego prezentem urodzinowym
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:39   #1331
Selay
Raczkowanie

agunia82 gin pozwolim wziasc paracetamol 2x co powinno uspokoic goraczke, dodatkowo spytalam kiedy paracetamol jest niewskazany to mi powiedziano ze tylko w 2 przypadkach:
1. jesli sie ma silne bole brzucha - bo mozna zaspac wskazowki ze co innego sie dzieje (jak niedaj boze poronienie lub skurcze)
2. jesli sie plami krwia - wtedy tez najpierw sie trzeba zglosic ze sie plami a nie ze boli....niby proste ale lepiej sie upewnic

kurde tak mowicie o jedzonku itd a ja nawet jak czytam to mi podchodzi do /sorry napewno apetyt mi wroci...oby szybko

kolezanka dala mi fajna stronke i wyszlo mi ze mam miec dziwczynke http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:47   #1332
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
kolezanka dala mi fajna stronke i wyszlo mi ze mam miec dziwczynke http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
Mnie też wyszła dziewczynka A z wszystkich innych kalkulatorów i kalendarza chińskiego wychodzi chłopiec Zobaczymy co to będzie Jakoś ostatnio chodzi mi po głowie, że to jednak synek
Stary 2011-12-13, 15:01   #1333
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
agunia82 gin pozwolim wziasc paracetamol 2x co powinno uspokoic goraczke, dodatkowo spytalam kiedy paracetamol jest niewskazany to mi powiedziano ze tylko w 2 przypadkach:
1. jesli sie ma silne bole brzucha - bo mozna zaspac wskazowki ze co innego sie dzieje (jak niedaj boze poronienie lub skurcze)
2. jesli sie plami krwia - wtedy tez najpierw sie trzeba zglosic ze sie plami a nie ze boli....niby proste ale lepiej sie upewnic

kurde tak mowicie o jedzonku itd a ja nawet jak czytam to mi podchodzi do /sorry napewno apetyt mi wroci...oby szybko

no tak, z tym plamieniem to oczywiste, ja bym od razu do lekarza leciała i nic nie łykała

Mi z tego kalkulatora wyszedł chłopak, ale i tak w takie coś nie wierzę Chociaż przeczucie mam od samego początku, że to chłopak będzie. Ale poczekamy zobaczymy

Stary 2011-12-13, 15:28   #1334
luby957
Raczkowanie

mi wychodzi że powinien byc chłopiec, i bardzo bym chciała żeby to był chłopiec.

U dzidaków smieliśmy sie że jak własnie bedzie chlopiec to nazwiemy go po dziadku Aleksander, no ale jeszcze nei iwem, bo to do lipca jeszcze sporo czasu wiec mam jeszcze pare miesiecy nad tym zeby sie zastanowic nad imieniem dla dziecka

Poszłam żeby uspić Amelcie a sama z nia usnełam i dopiero po godz się obudziłam a tyle miałam zrobić, no ale już posiliłam sie serkiem wiejskim i ide troche do robty bo znowu TŻ wroci z pracy i powie ze nic w domu nietknelam
Stary 2011-12-13, 15:43   #1335
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja następne USG mam już genetyczne, pewnie jakoś w przyszłym tyg (w piątek idę termin umówić) i mam trochę stracha, bo od strony mojego męża jest obciążenie wadami... Chociaż staram się myśleć, że wszystko będzie w porządku
Na pewno będzie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u ginki, zrobiła mi cytologię, usg ale jeszcze nie było widać serduszka
Przepisała mi luteinę, nospę i mam zrobić mnóstwo badań. Mam przyjść za 2 tygodnie i wtedy powinno być już serduszko.
Chciała mi odrazu wlepić l4 jak jej powiedziałam gdzie pracuję, ale narazie wziełam urlop do końca roku.
No to czekamy na serduszko

Cytat:
Napisane przez JolciaKKK Pokaż wiadomość
Witajcie ciężarówki
Mam na imię Jola - w mikołajki zrobiłam sobie test i juz po chwili zobaczyłam 2 grube wyraźne kreseczki. Dzisiaj mam pierwszą wizytę u gin więc konkrety podam wieczorkiem. Dodam tylko że to moja 2 ciąża i potwierdzam - każda jest inna , chociaż nabrzmiałość i powiększenie piersi miałam i przy poprzedniej. Przy tej doszły mdłości ( całodniowe) ale nie chociaż czasami myślę że może byłoby lepiej? i strasznie jestem wrażliwa na zapachy, nie mogę patrzeć na kawe chociaż była ona moim śniadaniem ale i tak się cieszę - udało Nam się przy pierwszym podejściu.
Według moich obliczeń powinnam mieć termin na 10 sierpnia - ale dzisiaj się wszytko zweryfikuje
Pozdrawiam cieplutko
Witaj! Gratulacje

Cytat:
pare dni mnie niebylo bo bylam na wyjezdzie sluzbowym i niemialam dostepu do neta...

melduje ze wzeszly piatek mialam pierwsze USG....jak tylko kazano mi polozyc sie to lzy same zaczely leciec i tak sie balam aby historia sie nie powotorzyla za uda tak mi sie trzesly ze strachu ze polozna zaczela je glaskac i mnie uspokajac....kiedy tylko wlaczyla monitor odrazu szukalam serca...i znalazlam...lzy jeszcze bardziej mnie dobadly tym razem ze szczescia...odmlodzono moje malenstwo o tydzien, zreszta sama powiedzialam, ze cykl bym monitorowany i owulacja mi sie przesunela o prawie tydzien ..wiec sie zgadza = termin pordu na 1 sierpnia
Super wiadomości

Cytat:
Napisane przez livea Pokaż wiadomość
. A tak chciałam być pewna, że wszystko ok. na święta, by móc powiadomić rodzinkę. A wy macie to już za sobą?

Buziaki
U mnie najbliższa rodzina już wie. Reszta pewnie się dowie pocztą pantoflową

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jej... Mnie też tak na ostre bierze Jutro robię ruskie pierogi bo kocham ziemniaki, cebulkę i biały ser

Mi z tego kalendarza wyszedł chłopiec. Ale powiem Wam, że nie bardzo wierzę tem kalendarzowi bo strasznie mało precyzyjny jest.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:04   #1336
mysza nova
Raczkowanie

Cześć dziewczynki. Cieszę się że mogę do was dołączyć. Jestem w 6 tygodniu ciąży ale już mam termin wyznaczony na 10.08.2012. Już się nie mogę doczekać
mysza nova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:42   #1337
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza nova Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Cieszę się że mogę do was dołączyć. Jestem w 6 tygodniu ciąży ale już mam termin wyznaczony na 10.08.2012. Już się nie mogę doczekać
Gratuluję
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:46   #1338
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
witaj i gratuluję

Ależ mam dzisiaj głodomorrę, chodzę i ciągle coś podjadam a i tak głoda czuję

Stary 2011-12-13, 18:03   #1339
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj gratulacje

wyszedł mi chłopak
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:10   #1340
prince_polo
Zakorzenienie

hej byłam dzis u gina
Wszystko ok. macica prawidlowo sie rozrasta, piersi ok,
mam nakaz mierzenia 4 razy dziennie cisnienia po 15 min odpoczynku. Ale bed emeirzyla tylko 2 razy dziennie bo w pracy niemam jak. Mam ograniczyc slodkie. Wyniki mam ok, tylko anemia sie pojawila.

powiedział ze z tym moi m krzyzem to najlepiej jak bym jak najwiecej lezała. Mowil bym pomyslala o l4. Spotkalam dzis moja ginka(byłam u tego co mi robuil usg ostatnio, ale kiedys bylam jego pacjentka tez fajny lekarz duzo ludzi bylo u niego dzis) i ona pwioiedziala ze tez mam jak najwiecej lezec. Ze jak mam bole krzyza z bolami brzucha to jakos to tak nazwała mowila bym odpoczywała.

lekarz dzis mi pwoiedzial zebym pomyslala o sobie i dziecku a nie o pracy. Wezme to pod uwage.
no i przezucam sie z slodkiego na owoce.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:16   #1341
mysza nova
Raczkowanie

Polecam Ci owoce i jogurty i praktycznie słodyczy zero. Bo słodycze to są puste kalorie. Ja osobiście uwielbiam dużo jabłek jeść. A soczki to najlepiej przecierowe.
Stary 2011-12-13, 18:16   #1342
agunia82
Zakorzenienie

Oj Prince strasznie szybko Ci się anemia rozwinęła, racja, owoce na pewno pomogą A z tym ciśnieniem dlaczego masz takie zalecenie?

Stary 2011-12-13, 18:24   #1343
mysza nova
Raczkowanie

muminek82 to gratulacje ze bedziesz miec chlopczyka Ja niestety plci jeszcze nie znam. Moze za 6 tygodni dopiero sie dowiem. A Ty w ktorym tyg sie dowiedzialas plec dziecka?
Ja juz nawet wymyslilam imie jakby byl chlopak ale dla dziewczynki to jeszcze nie wymyslilam. Ja sie juz ta moja ciaza strasznie nakrecam.
Stary 2011-12-13, 18:48   #1344
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Prince strasznie szybko Ci się anemia rozwinęła, racja, owoce na pewno pomogą A z tym ciśnieniem dlaczego masz takie zalecenie?
wiesz co, dzis mialam lekko podwyzszone, i moja mama i tata maja nadcisnienie. Moze dlatego.

co do slodkiego napewno odstawie. Trudno, wole napychac sie owocami, dzis np jem mandarynki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-13, 18:52   #1345
nicki86
Zadomowienie

Ja się wczoraj siostrze chwwaliłam że już się lepiej czuje, że nie wymiotuje tylko mnie czasem mdli... a tu dzisiaj rano nawrót i posiedzenie nad muszlą po sniadaniu.... najgorzej że takie wymioty to wcale ulgi nie przynoszą tylko później jeszcze gorzej jest....

Wg tego kalkulatora też chłopak wychodzi

W ogóle to witam wszystkie nowe mamuśki, staram się zapisywać na bierząco ale apeluje że jak kogoś przeocze to krzyczeć, najlepiej na priv
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:59   #1346
wanilllka82
Wtajemniczenie

mi też chłopak wychodzi, wszystkim nam tak wychodzi co tylko dowodzi że ważny jest miesiąc zapłodnienia, wszystkie mamy pażdzziernik, jakaś ściema z tym jest

prince a można zapytać ile to jest to podwyższone ciśnienie?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:05   #1347
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj siostrze chwwaliłam że już się lepiej czuje, że nie wymiotuje tylko mnie czasem mdli... a tu dzisiaj rano nawrót i posiedzenie nad muszlą po sniadaniu.... najgorzej że takie wymioty to wcale ulgi nie przynoszą tylko później jeszcze gorzej jest....

Wg tego kalkulatora też chłopak wychodzi

W ogóle to witam wszystkie nowe mamuśki, staram się zapisywać na bierząco ale apeluje że jak kogoś przeocze to krzyczeć, najlepiej na priv
a co to z akalkulator?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-13, 19:12   #1348
nicki86
Zadomowienie

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:20   #1349
ivoncia16
Wtajemniczenie

a mi wyszlo ze dziewczynka ***
a tez zaszlam w ciaze w pazdzierniku
byla by moja mala ksiezniczka <333
ale intuicja mowi mi ze jednak bedzie chlopak

a mnie tak plecy bola , caly dzien na nogach
uszka lepilam
Stary 2011-12-13, 19:26   #1350
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mi też chłopak wychodzi, wszystkim nam tak wychodzi co tylko dowodzi że ważny jest miesiąc zapłodnienia, wszystkie mamy pażdzziernik, jakaś ściema z tym jest

prince a można zapytać ile to jest to podwyższone ciśnienie?
A mnie dziewczyna wychodzi Może ważny jest też nasz wiek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości