|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
- tardyferon fol -monural - furaginum Tylko nie patrzałam jeszcze czy wszystkie są na ten mocz czy jakieś na te złe wyniki z krwi. Tak wiem ale dzięki lekarz wszystko mi dokładnie wyjaśnił.
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Nikki tardyferon to żelazo, sama go łykam.
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
tak tardyferon to zelazo, ja tez lykalam w poprzedniej ciazy. Furagin na uklad moczowy dziala p/bakteryjnie a monural to chyba tez przy zapaleniu pecherza moczowego sie stosuje.
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
bralam i monural i furaginum , obydwa leki na drogi moczowe
monural to taka orenzadka jesli dobrze pamietam, z tym ze ja bralam przed ciaza, bo dobry rok zmagałam sie z zapaleniem pecherza
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
co dziś w planach na kolacje??
ja zrobiłam sobie kanapeczki z pasztetem i ogórkiem korniszonym oraz z pasztetem majonezem i również korniszon
|
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Co do badania przy wizycie to mój lekarz bada mnie ginekologicznie za każdym razem i już czasem mam dość
,ale z drugiej strony wiem,że wszystko ok.Dzisiaj zrobiłam interes i kupiłam wózek X-landera (gondolka, spacerówka + fotelik z możiwością kołyski) oczywiście fotelik się nie nada do podróży samochodem i na pewno dokupimy coś lepszego z atestem ale zawsze się przyda np. w drodze do sklepu Ale dam znać jak już kurier mi go dostarczy.Co do kolacji to zupka brokułowa jeszcze z obiadku bo wyszła mi naprawdę dobra. Dzisiaj miałam się uczyć na egzamin,ale tak mnie nogi rwą,że po prostu chyba nie wytrzymam,a zwolnienia nie dostanę bo jak to mój gin. twierdzi - "na zwolnienia chodzą ludzie chorzy,anie kobiety w ciąży", a ja po prostu nie daję rady stac w jednym miejscu 8h bo po prostu później nie mogę robic kompletnie nic. Wyczynem jest dojście do domu ;/ Eh, musiałam sobie ulżyć ![]() A dziewczyny orientujecie sie może,czy w ciąży mogę brać dodatkowo magnes i potas ?? Ja zapomniałam zapytać,a w nocy miałam taki skurcz,że myślałam że sobie nogę odgryzę,albo że urodzę
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2011-12-13 o 19:01 |
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale on uważa,że skoro nie widać jeszcze żylaków to widocznie sobie wymyślam,że mnie te nogi bolą.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś mnie głowa boli
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- a ja dalej głodna jestem zjadłam takie 4 malusie kanapeczki czyli jak bym zjadła 2 normalne kanapki
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
A ja zajadam mandarynki, mam też chętkę na chlebek z masełkiem i miodem, ale nie mam chleba, i właśnie go piekę. Na dworze ziąb, przeszłam się kawałek i rozbolało mnie całe czoło mimo czapki-ale od zimna zawsze mi się tak robi-to chyba zatoki, bo dodatkowo od 2 dni z noska mi leci. Teraz gorąca herbatka z lipy, książka w łapke i pod koc
![]() aaaa....! I kupiłam dziś koszulę ciążową
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-12-13 o 19:27 |
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka pytalas kiedys o maty. Ja mam taka, Filip tu ma 3 m-ce i zaczynal sie nia interesowac
![]() A tu filmik: http://www.youtube.com/watch?v=cAaEp...ature=youtu.be tu mial 4 m-ce
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-13 o 19:41 |
|
|
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przed zjedzeniem kolacji jadłam jabłko ok 16:30 a potem 2mandarynki coś przed snem jeszcze bym zjadła, ale pytanie co ![]() jogurt z płatkami jadłam na śniadanie więc nie mam ochoty na niego... może płatki z mlekiem zjem ![]() a jutro na obiad robię nugetsy ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Miód mam ochotę na miód muszę koniecznie kupić jak będę na mieście ![]() tak dawno go nie jadłam ajj ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Co do maty koniecznie kupuję z pałąkiem ale wstrzymam się do ok miesiąca-dwóch po porodzie bo może ktoś nam kupi w prezencie ![]() ![]() Słodko Filipek wygląda na zdjęciu jejku ja już doczekać się nie mogę swojego bobaska ![]() Dziś TŻ pytał co kupujemy "Orzechowi" - czyli dzidzi w brzuszku pod choinke Dzidzi jeszcze nie ma, a ten prezent chce kupić
|
|||
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka jeszcze troche i bedziesz tulila swojego bobaska
![]() Dodalam jeszcze film, link jest pod zdjeciem Moj Filip wlasnie dostal na chrzciny od chrzestnego w prezencie (mial wlasnie wtedy 3 m-ce)
|
#3526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i czekamy na fotki wózeczka
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obejrzałam cudny, przesłodki ![]() ![]() mój brat 10lat temu miał mate, ale taką zwykłą bez pałąka teraz to ona jest już tak zniszczona bo wszędzie się walała nawet nie wiem czy czasami nie została wyrzucona ostatnio. A co do chrzcin kiedy je planujecie?? Bo szczerze sama nie wiem najpierw myślałam, że dopiero po roku...
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, że u nas chrzciny będą w wakacje - jakoś lipiec/sierpień, ponieważ ja do lipca będę w Warszawie, a później dopiero wracam w rodzinne strony. Więc mała będzie miała około 4 miesięcy... Myślę, że damy radę
O ile w ogóle nam ochrzczą nieślubne :-P ale o tym już dyskutowałyśmy
|
#3529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-13 o 19:53 |
||
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka dziekuje
Ja chrzcilam w wieku 3 miesiecy wlasnie bo wtedy dzidzia jest spokojna, nie placze bardzo a jeszcze duzo spi. Najgorzej chyba tak w wieku roczku, to taki maluszek ciagle by chcial byc w ruchu i jest problem z utrzymaniem go w ryzach
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
a chrzciny robicie skromne czy jakieś przyjęcie czy cuś??
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
to jednak ja chyba też wolę w okolicach 3miesiąca bo potem faktycznie może być problem
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Planujecie jakieś przyjęcie na cześć dzidzi? bo teraz wszystko z ameryki idzie do nas.. typu "Babyshower" |
|
|
|
|
#3533 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo mi sie podobają ich ubranka, zarówno dla chłopców i dziewczynek, a są dalekie od błyszczących i paskudnych satyn Kupowałam dla znajomych ubranko i byli bardzo zadowoleni.My pewnie będziemy chrzcili w 4 lub 5 msc. życia. Musimy poczekać aż przyleci mama chrzestna -moja siostra. A wyprawa zza oceanu z dwójką dzieciaczków to prawdziwa ekspedycja. Cytat:
Cytat:
W załączniku podrzucam wam screen z wyników. |
|||
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u Nas rodzina jest liczna troszeczkę. Na cześć dzidzi absolutnie nic nie planuje nie będę miała siły to raz, a dwa nie chce...jedynie co każdy może przyjść w gości osobno w sensie raz jedni raz drudzy itp
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Gang Iren
|
Hej.Mowicie o chrzcie,a ja wlasnie zaczelam sie zastanawiac na ten temat.Z matka chrzestna nie mam problemu,ale nie bardzo mam kogo wziac na chrzestnego.Wy mialyscie latwa decyzje,o ile juz zdecydowalycie?Szkoda,ze nie moze byc dwoch matek chrzestnych zamiast ojca
![]() Dzisiaj obkupilam corke(8 lat)w ciuchy(bluzka,sukienka,ge try,spodnie) i dodatki lancuszki,spinki itp.Ostatnio ciagle tylko rzeczy dla dzidzi i troche ja zaniedbalam,a jako siostra juz teraz jest kochana,chetnie ze mna wybiera rzeczy dla bobasa,oglada co kupilam i cieszy sie z tego,zero zazdrosci.Kochana. Karolca juz kiedys pisalam prosbe o dopisanie mnie i mialam sie przypomniec: Gosia 29lat,tp 8.04,synek.Czy pisac jeszcze raz na priv?
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() TŻ twoj sie wczuł juz w role z tymi prezentami dla dzidzi |
|
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam chrzestnych będą to świadkowie brat Męża i moja najlepsza koleżanka. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My nad chrzesntymi myśleć dopiero będziemy. I poza rodzicami, chrzestnymi i rodzeństwem zapraszać nikogo nie będziemy więc małe "przyjęcie" zrobimy w domu. Mama na pewno pomoże w kuchni.
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

ale dzięki
lekarz wszystko mi dokładnie wyjaśnił.

ja zrobiłam sobie kanapeczki z pasztetem i ogórkiem korniszonym oraz z pasztetem majonezem i również korniszon
,ale z drugiej strony wiem,że wszystko ok.
Ale dam znać jak już kurier mi go dostarczy.