Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 20:34   #3781
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

madziwnia, wzruszający bardzo ten filmik, i tym bardziej, nigdy, przenigdy nie chciałabym mieć bliskiej osoby z daleka od rodziny

oliwciu, ciężka sprawa z tymi alergiami, może byś poszła jeszcze do dermatologa dobrego? oni często mają inne podejście. A może te testy o których po pisała?
jeśłi to by było pokarmowe to właśnie duży problem stanowi diagnoza, bo jak dziewczyny pisały-objawy mogą się utrzymywać długo po odstawieniu podejrzanej rzeczy, a jeśli podejrzanych jest kilka, to klops....

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A my dziś znów u lekarza byłyśmy mała od rana pokazuje na ucho, ze ją boli. I tylko lekki dotyk i ryk. No i ma lekkie zapalenie ucha u nas to ostatnio jak nie urok to sraczka...

Jak Wy czyścicie uszy maluchom??
oj, przykro mi bardzo, dobrze, że w porę zareagowałaś

ja czyszczę patolem, ale tak bardziej na zewnątrz, jej dośc dużo tego tałatajstwa wyłazi, więc zgarniam

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
No też znam kilku bliźniaków i różnia się charakterami ,chociaż mają coś wspólnego spóźniają się , są roztrzepane i bałaganią ,ogólnie bliźniak to jeden z moich ulubionych znaków , nie ma bliźniaka z którym się nie dogadam

Co do cyrków to mój w sklepie cyrków nie robi i nie drze sie ale za to w domu nie raz jak mu czegoś nie dam albo cos mu nie pozwolę robić to drze ryja jakbym go ze skóry obdzierała, trza to jakoś przeczekać
Już nie wspomnę o wiecznym uciekaniu jak trzeba się ubrać albo robieniu flaka , normalnie już wysiadam nie raz , ciągle trzeba go gonić i się siłować
fajne określenie, ania to nazywała "robieniem gumy"
a ja też bliźniak i nigdy się nie spóźniam, roztrzepana jestem (ale jednocześnie poukładana i zorganizowana) i nie bałaganię.
A ja nie specjalnie w to wierzę i się na tym znam

sidorcia,
ale fajna natalcia i te włosy

izz, bardzo współczuję tego dziona, ma nadzieję że już lepiej

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Izazunia moj scene w sklepie zrobil juz jak byl wyspany. Wszytkie chrupki zaczal z pulek wyciagac.jak mu nie pozwolilam to na glebe sie walnol i ryk.i go musialam za ramie trzymac w pionie.zakneblowalam smokiem,a pani w sklepie dala mu i bratu po czekoladowym mikolaju:/i jak dziecko wychowac jak go w sumie za to pani pochealila.jeszcze wieczorem mi pewnie spiewy zaserwuje.przez godzine lub dluzej lazi po domu i krzyczy szczesliwy. Niewiem jak go tego oduczyc ani ignorowanie ani moj krzyk nie dziala. Wieczorami czasami padam na ryj inaczej nie da sie tego nazwac. Ale chwilami jest grzeczny i usluchany tylko dlatego go nie oddaje ze podmienili w szpitalu

evitka. Ja Erykowi kupuje lego te malutkie.wiec tak w ramach inwestycji ze bedzie tez dla erwinka. Ale potrzebuje jakies klocki zeby mogl sie nauczyc ukladac. A te waderowe z tych malych to wielkosciowo jak duplo czy te male lego?
to ładnie dał ci młody popalić, nie ma co

a tego co pamiętam to one wszystkie dość duże są
---
<przychodzę do pokoju, M. czyści małej gluty>
-nie mam gilów
-no cieszę się bardzo
-mamusia dumna

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:24   #3782
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Michaś (razem z rodzicami) gorąco dziękuje "Mikołajowi" za prezencik Już nie może doczekać się Wigilii

Wercia Asiulkowa
jest śliczniejsza niż na zdjęciach i fajnie się z Michasiem dziś całowała

Cytat:
nie czyszczę tylko ręcznikiem przecieram ale moje dzieciaki tej woskowiny praktycznie nie mają więc nie dłubię

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny może juz któas oglądała.. ale wrzucę tu też...
całe 10 minut wyłam jak bóbr i wymieniałam chusteczki..cos pieknego!!!
Az mam dreszzcze jak pisze i przypominam sobie miny tych ludzi

http://demotywatory.pl/3600446/Dla-takich-chwil
widziałam juz to kiedyś piękny filmik .

Pop TZ trafił ?
Stary 2011-12-13, 21:45   #3783
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
cześć dziewvzyny
Wy tu o prezentach i świętach a mnie nurtuje pytanie,co uczula moje dziecko?
znowu cały weekend jeździliśmy po lekarzach,okazało się ,że jednak to nie od rywanolu bo nadal mu wyskakiwały te"sznyty"byliśmy u alergologa(100 wyrzucona w błoto)zgoniła na infekcje tego paluszka i kazala jechac do chirurga,powiedziała,że gdyby nie ten paluszek to ona wiedzialaby co robić i dalaby zastrzyk odczulający.Pojechaliśmy do szpitala do chirurga-palec się goi prawidłowo,nic się złego nie dzieje i powiedziała,że to uczulenie to na pewno nie od rywanolu,więc kolejny lekarz-pediatra też w szpitalu)zbadala,obejrzał a-podawać calcium i fenistil do ustąpienia objawów,ale powiedziała,ze w żadnym wypadku nie powinien dostać zastrzyku z tym hydro...coś tam na odczulenie,że to się daje dzieciom,które są całe wysypane i nie ma innej metody,więc całe szczęście,że tamta mu nie dała.

a ja nadal nie wiem co go uczula,tzn jest poprawa znaczna,bo teraz już mu wyskakuje np jedna plamka a nie na rękach,nogach i głowie,tylko nie wiem czy objaw ustępuje tak powoli czy to tylko dlatego,że dostaje leki a nadal coś używa co spowodowało to uczulenie i jak przestanę mu powawac to to wroci-głupia już jestem

podejrzewałam już nawet pampersy(bo producent zmienił strukturę i są teraz jakieś cienkie,może tam cos jest)ale to chyba miałby coś z dupką a nie na ciele,możliwe,że coś co go uczuliło tak długo schodzi z organizmu?już 2 tygodnie

a wogole wiecie jak długo można podawać te krople(fenistil)??ma 3x dziennie po 13 kropli plus 2x dziennie calcium po 5ml
biedny Danielek a wychodzą mu takie plamki liszajowate jak kiedyś Amelce?? nic nie zmieniałaś z kosmetyków/płynów do płukania/proszków itp.?? kurde zastanawiające teraz jak dzieciaki jeszcze wszystko jedzą to już w ogóle ciężko dojść

Cytat:

ja tez mam płyn do rozpuszczania woskowiny, ale używam go rzadko, co jakiś czas czyszczę jej pałeczką choć wiem, że nie powinnam, ale jej tyle tego wychodzi, że nie wyobrażam sobie jej tego nie wyjąć

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Wracam po trochę długiej przerwie, mam nadzieję, że nie zapomniał nikt tu o nas. Nie miałam ani czasu ani siły żeby coś pisać, choć trochę was podczytywałam.
Nie odezwałam się po wizycie w Warszawie, bo później mieliśmy a to wizyty u psychologa (potrzebne zaświadczenie do fundacji), szczepienia, i kilka innych spraw. Dzień bardzo szybko się kończy, mało czasu mam na wszystko.

Kiedy Natalce wyrosną 5tki górne - jedziemy na zabieg. Buźka ładnie jej się zagoiła, lekarz pochwalił ją za mowę (jak na dziecko z rozszczepem mówi podobno rewelacyjnie). Ogólnie to już mówi zdaniami, np. Tata klepu, nie ma mietany (tata idź do sklepu, nie ma śmietany), co prawda nie dorównuje tu największym małym forumowym gadułom, ale ja i tak jestem z niej dumna
Intelektualnie mała rozwinięta jest na poziomie dziecka 2-2,5 letniego, spotkania z psycholożką pomogły nam trochę z kłopotem ze snem i małej nerwami.
coraz to piękniejsza ta nasza Natalka

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Zdrówka żeby szybo zapalenie minęło
Ja czyszczę tylko te części odkryte, nie pcham żadnych patyczków ani innych sprzętów w głąb. Doktor mówił że to dobrze

Żadna z podanych cech bliźniaka mnie nie dotyczy , np. potrafię się nie spóźnić nie mając zegarka ani telefonu i poruszając się srodkami komunikacji miejskiej, ot, tak mam.
Z wagami ja tez się zasadniczo dobrze dogaduję.

Mój Tż jest panna i potrafi mieć cięty dowcip, jak ja to nazywam no i potrafi być rozbrajająco szczery, jedna pani powiedziała ostatnio że agresywny. Ktoś kto go nie zna nie wie kiedy żartuje.

Ciastoline polecam w kolorze tynku. Jak pobedzie jeden dzień na nim to wyschnie i można wykruszyć. My mamy 2 kolory ale ja wyrodna matka dałam tylko jeden żeby nie było pomieszane i na dłuzej .
mój tz jest identyczny, a to skorpion. Nie wiem czy skorpionowi też przystaje
Ja się nie znam na znakach, ale uważam, że Lew jest najfajniejszy

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
waciki na patyczku
czyli pałeczki do uszu??

Libra dzięki uświadomiłaś mi, że nie tylko moja zwiewa jak mówię, że trzeba się ubrać i nie tylko ja muszę radzić sobie z "flakiem" i się siłować

Evitka śmiem twierdzić, że ty i Lenka jesteście podstawione, toż to niemożliwe, żeby takie małe dziecko tak pięknie mówiło i rozumiało (żartuję boska jest )
Ps. donoszę, że moja używa nowego zwrotu "nie mam"
Stary 2011-12-13, 22:14   #3784
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Madziwnia zryczalam sie jak bobr, tezetowi az lezki polecialy!

Libra no zgadza sie, zawsze mowie co mysle, chociaz czasem to strasznie na nie korzysc dziala,bo mozna by bylo najpierw pomyslec a pozniej klepac ozorem:P

Sidorcia malutka jest sliczna!

Wspolczuje chorym dzieciakom, naszej juz przeszlo na szczescie.

Co do alergii naszej tez wyszlo uczulenie i cholera na co;/

izazula fajny pomysl z albumem, jutro bede u rodzicow to moze cos podwedze

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

minka co do "nie mam"

mojej sie spodobalo odwrotnie "ma nie"
i np:
co tam masz?
O-dzie?
No w raczkach
O-Ma nie nic
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:18   #3785
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
waciki na patyczku
To masz fajna nazwę na nie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
izz, bardzo współczuję tego dziona, ma nadzieję że już lepiej

JUz znacznie lepiej. Zasypianie było dość długie ale spokojne.

I bardzo dobrze to ujęłaś "roztrzepana ale poukładana"

Lenka jest rozbrajająca.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mój tz jest identyczny, a to skorpion. Nie wiem czy skorpionowi też przystaje
Ja się nie znam na znakach, ale uważam, że Lew jest najfajniejszy

To wszystko zalezy od człowieka. Jeśli chodzi o lwy to znam kilka i wszystkie są inne jednak facet lew to taki typowy lew jak w przyrodzie

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
izazula fajny pomysl z albumem, jutro bede u rodzicow to moze cos podwedze
ja teraz jestem na etapie robienia prezentów z niczego
Stary 2011-12-13, 22:30   #3786
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a ja z pytaniem co dla 4 letniej dziewczynki? Sara masz jakis pomysl ?
nie mam pomysłu, fajne są te mozaiki magnetyczne do układania, ja kupiłam spadające małpi 5- letniej dziewczynce, sama taki prezent wybrała

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Iza- opis skorpiona idealnie pasuje do mojego taty

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:37   #3787
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż jest panna i potrafi mieć cięty dowcip, jak ja to nazywam no i potrafi być rozbrajająco szczery, jedna pani powiedziała ostatnio że agresywny. Ktoś kto go nie zna nie wie kiedy żartuje.

Ciastoline polecam w kolorze tynku. Jak pobedzie jeden dzień na nim to wyschnie i można wykruszyć. My mamy 2 kolory ale ja wyrodna matka dałam tylko jeden żeby nie było pomieszane i na dłuzej .
hehe to tak jak mój szwagier nigdy nie wiem kiedy żartuje a kiedy mówi prawdę
A to mozna ciastolinę na sztuki kupić? gdzie to kupujecie w sklepach zabawkowych?
Cytat:

a ja też bliźniak i nigdy się nie spóźniam, roztrzepana jestem (ale jednocześnie poukładana i zorganizowana) i nie bałaganię.
A ja nie specjalnie w to wierzę i się na tym znam
interesujesz sie astrologią?
bliźnięta jak to bliźnięta dwojaką naturę mają
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Libra dzięki uświadomiłaś mi, że nie tylko moja zwiewa jak mówię, że trzeba się ubrać i nie tylko ja muszę radzić sobie z "flakiem" i się siłować
no nie raz już nie mam siły siądę i czekam z ubraniem aż mu sie znudzi uciekanie i sam przyjdzie
Cytat:

Libra no zgadza sie, zawsze mowie co mysle, chociaz czasem to strasznie na nie korzysc dziala,bo mozna by bylo najpierw pomyslec a pozniej klepac ozorem:P
no może szczerość nie zawsze popłaca ale lepsze to niż dupolizostwo
Cytat:
To wszystko zalezy od człowieka. Jeśli chodzi o lwy to znam kilka i wszystkie są inne jednak facet lew to taki typowy lew jak w przyrodzie

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

ja teraz jestem na etapie robienia prezentów z niczego
o to to , mój mąż to lew i najlepiej jakby go tak wszyscy traktowali
Ja akurat wszystkie bliźnięta które znam (troje z rodziny) to roztrzepańce, spóźnialskie ,bałaganiarskie, nigdy nie wiedzą gdzie co mają i ciągle coś zapominają ,a i gęba im sie nie zamyka

A co tam za prezenty robisz?

Sidorcia fajna mała

Ja nie czyszczę uszu patyczkami tylko ręcznikiem wycieram , zresztą i tak zawsze tam woda wleci to muszę wytrzeć , jak myję głowę to kładę go w wannie
Mój Miko się straszny zbój robi ,zaczyna bić i nie wiem z kąd to wziął , u nikogo nie widział takiego czegoś , ja udaję że płączę i on się zaraz leci przytulić ale co tu zrobić ,jak go oduczyć czy samo przejdzie czy tak zostanie ,nie mam ochoty być wzywana do przedszkola co tydzień

Dziewczyny co wy tak narzekacie na to spanie ,do której byście chciały żeby dzieci spały? Mój śpi do 7 jesli o 7 nie wstanie to idę go budzić , bo później będzie cyrk z zaśnięciem po południu.
Usypiam go w wózku , nie ma opcji że się sam połozy i zaśnie ganiałby do wieczora i już by był taka jęczydupa nie do wytrzymania więc drzemka musowa.
Jeszcze nie dawno bywały 2 w ciągu dnia a teraz 1 tak od 1 do 2,5 h.
Zawsze jest to między 14 a 15 ,chyba że gdzies jedziemy to w aucie usnie.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:02   #3788
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dzieki dziewczyny,dzisiaj narazie widzialam tylko raz kreseczke więc jest szansa,że to mija.Właśnie chciałam zrobic testy z krwi ale jak my we dwoje nie moglismy go utrzymac do zwykłego zdjęcia trg to ja sobie nie wyobrażam jak by mu sie miały w żyłke wbić
przy szczepieniach nigdy nie robił cyrków

Madzia ja słyszałam,że jak dziecko bierze długo takie leki odczulające to powinno tez brać cos na wątrobę

Izazula no to też macie nieciekawie wlaśnie mi to podejrzane,że miał przykładane dobę tym rywanolem i nagle takie uczulenie i jak tu wierzyć lekarzom

Minka to nie są liszaje bo to sie pojawia i za kilka minutek tego nie ma,to wygląda jakbyś się żelazkiem oparzyła taka biała lekko wypukła kreska i dookoła zaczerwienienie

Jesli chodzi o spanie to Danielek przesypia całą noc,zdarza mu się obudzic na chwilę z placzem pewnie jak mu się coś śni ale to rzadkość,tylko,że ostatnio właśnie przy mojej mamie wogóle nie śpi i dopiero usypia jak tż przychodzi z pracy,więc jak uśnie ok 16 to póxniej tańcuje do 23,teraz tez jeszcze nie śpi

a jeżeli chodzi oczyszczenie uszu to ja normalnie myje podczas kąpieli a po kapieli patyczkiem wycieram tylko to co widać,nie wkładam mu do środka

Libra Danielek tez mial tak z biciem ale juz mu przechodzi,próbowalam różnych metod,udawanie,że boli i płaczę,tłumaczenie nie wolno i dalczego,krótkie nie i odejście,prowadzenie do kąta itd najbardziej u mnie sie sprawdziło-jak on mnie klapnął to nic na to nie mówiłam tylko odwaracalam jego uwagę np Danielek zobacz jaki ten pan w telewizji ma czapeczkę,gdzie położyliśmy ta książeczkę z traktorem itd.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-12-13 o 23:05
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:16   #3789
libra777
Zakorzenienie

No tak właśnie myślę że najlepsze będzie odwracanie uwagi
Stary 2011-12-13, 23:23   #3790
P0P70
Zakorzenienie

w końcu mi internet włączyli,oczywiście czytałam Was na terefonie ale tam nie lubię pisać.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Maciej dzisiaj od rana rozrabia mam już taki bałagan w mieszkaniu że aż mi słabo, wszystko co mógł powyciągał z pudeł i szuflad, wszystko porozwalane, no jeszcze tego nie grali wystarczyła mu chwila jak byłam w łazience
My mamy tak codziennie. Dobrze że u nas ma kto to wszystko zbierać. Jest nas sporo więc robimy to na zmianę i nie wydaje sie to takie męczące

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Pop ja wiem, ze doradzałas Darusi w wyporze laptopa, ale czy mogłabys mi napisać czy ten jest w miarę dobry?
seria HP DV 9000 ---320 gb
takie dane tylko od siostry dostałam
Jutro sprawdzę bo dzisiaj nie mieliśmy internetu

Cytat:
cześć dziewvzyny
Wy tu o prezentach i świętach a mnie nurtuje pytanie,co uczula moje dziecko?
znowu cały weekend jeździliśmy po lekarzach,okazało się ,że jednak to nie od rywanolu bo nadal mu wyskakiwały te"sznyty"byliśmy u alergologa(100 wyrzucona w błoto)zgoniła na infekcje tego paluszka i kazala jechac do chirurga,powiedziała,że gdyby nie ten paluszek to ona wiedzialaby co robić i dalaby zastrzyk odczulający.Pojechaliśmy do szpitala do chirurga-palec się goi prawidłowo,nic się złego nie dzieje i powiedziała,że to uczulenie to na pewno nie od rywanolu,więc kolejny lekarz-pediatra też w szpitalu)zbadala,obejrzał a-podawać calcium i fenistil do ustąpienia objawów,ale powiedziała,ze w żadnym wypadku nie powinien dostać zastrzyku z tym hydro...coś tam na odczulenie,że to się daje dzieciom,które są całe wysypane i nie ma innej metody,więc całe szczęście,że tamta mu nie dała.

a ja nadal nie wiem co go uczula,tzn jest poprawa znaczna,bo teraz już mu wyskakuje np jedna plamka a nie na rękach,nogach i głowie,tylko nie wiem czy objaw ustępuje tak powoli czy to tylko dlatego,że dostaje leki a nadal coś używa co spowodowało to uczulenie i jak przestanę mu powawac to to wroci-głupia już jestem

podejrzewałam już nawet pampersy(bo producent zmienił strukturę i są teraz jakieś cienkie,może tam cos jest)ale to chyba miałby coś z dupką a nie na ciele,możliwe,że coś co go uczuliło tak długo schodzi z organizmu?już 2 tygodnie

a wogole wiecie jak długo można podawać te krople(fenistil)??ma 3x dziennie po 13 kropli plus 2x dziennie calcium po 5ml
Biedni jesteście z tymi alergiami. Może faktycznie warto testy już jakieś zrobić.

Cytat:
Hej
Mamy dzisiaj piękną pogodę i jednocześnie trudny dzień. Wszystko zaczęło się od ubierania na spacer. Był oczywiście krzyk bo Zosia nie chciała się ubrać, wystarczyła tylko koszulka. Przy wychodzeniu krzyk bo ona chce wózek ale nie wsiadac do niego tylko zebym miała co pchać. Poszłysmy bez, trafiłyśmy na boisko, przyszedł chłopiec z piłką i bawili się chwilę ładnie po czym Zośka zabrała piłkę i oddać nie chciała. Musiałam ją z tamtąd zabrać bo osiedle postawiła na nogi. Później mnie jakaś babcia wkurzyła bo mi dziecko straszy ze zabierze a ta się drze jeszcze bardziej wiec babę zjechałam równo z góry na dół bo już nie wytrzymałam. Później jeszcze było ścięcie z panią w biedronce bo mi dziecko chciała wózkiem rozjechać, tak się spieszyła żeby być przed nami w kasie. Było jeszcze kilka ryczących akcji Zosinych po drodze i przy zasypianiu. Jestem zmęczona jak po całym dniu i mam dość. Mam nadzieję że po spaniu jej przejdzie i popołudnie będzie fajne.
Fajny dzień miałaś. I pewnie jeszcze nie jeden taki przed Wami.

Ja to się cieszę że my nie mieszkamy w bloku bo moje dziecko bardzo często krzyczy. A krzyczy bardzo głośno - głos po mamusi. JA gdy śpiewałam w chórze kościelnym to mi nigdy mikrofonu nie dawali bo i tak bez zagłuszałam wszystkich. A najfajniej jest wtedy gdy razem sobie wrzeszczymy wtedy wszyscy zatykają uszy i uciekają. Uwielbiamy razem krzyczeć i piszczeć.

Przy ubieraniu też zawsze musimy się nabiegać a że w domu ma gdzie biegać to i my mamy.
A że w domu mamy mała ekshibicjonistę to ciągle latamy i ją ubieramy a ta się rozbiera.
Na spacery to zwykle zabieramy mały wózek lub cięzarówką bo ona jak coś pcha to nie ucieka nam. Nawet do CH jak jedziemy to z mały wózkiem - rączki ma zajęte no i ciężej z tym uciekać.

Cytat:
My mamy ten zestaw z pierwszego linka (tylko większy) i moja go bardzo lubi. Poza tym ma kosz takich zwyklaków mniejszych i nimi też lubi się bawić (Lind z Michasiem dziś byli świadkami ) ale one dziadoskie bo własnie niektóre słabo łapią i się rozpadają. A te z WADERA są super. Mała lubi się nimi bawić choć dziś Michaś nauczył ją wywalac wszystkie z kosza i kopać
A gdzie zdjęcia ze spotkania??

Sidorcia - masz nie tylko śliczną córkę ale też bardzo Mądrą.

Cytat:

No też znam kilku bliźniaków i różnia się charakterami ,chociaż mają coś wspólnego spóźniają się , są roztrzepane i bałaganią ,ogólnie bliźniak to jeden z moich ulubionych znaków , nie ma bliźniaka z którym się nie dogadam

i tu sie chyba zgodzę ,często jakąś kontre zasuniesz (bez urazy) a panny takie są ,ale chociaż można liczyć że z rozbrajającą szczerością powiedzą komuś co zrobił nie tak i jak źle w tym wygląda
Są bardzo dumne na zasadzie "nie to nie ja się nie będę prosić"
Miałam taką koleżankę z pod panny właśnie to jak było coś nie tak z moim ubraniem to było wiadomo że ona mi powie na pewno
Co do Bliźniak to jeżeli chodzi tą część co napisałaś to zdecydowanie ja. Często sie spóźniam, bałaganiara straszna jestem, roztrzepana, nigdy nie wiem gdzie co położyłam. Ale jestem bardzo szczera i staram sie nie kłamać. I często słyszę że potrafię ranić słowami.

Co do Panny to się nie zgadzam z opisem - przynajmniej to nie pasuje do tych co ja znam.Główną cechą panny która mi osobiście rzuciła się w oczy to pedantyzm. Szczere nie są chyba że kogoś dobrze znają.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Pop TZ trafił ?
Trafił dziękuję. Na razie nic tam nie kupiła ale chciałam aby popatrzył na żywo jak to wygląda i pogadał na co zwracać uwagę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:39   #3791
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

PoP fajnie musi to wyglądac jak biegacie krzycząć,nakręć filmik dla nas

a ja jestem panna i się nie zgodzę,pedantyczna nie jestem lubię mieć czysto ale bez przesady a szczera przynajmniej staram się być chyba,że komus miałabym przykrosć sprawić to mijam się z prawdą hehe

u mnie akurat mama panna ojcie bliźniak połączenie fatalne,ale są ludzie i ludzie
ja akurat nie przywiązuje dużej wagi do znaków
mój malutki jest rybka a ja nie znam żadnej rybki

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-12-13 o 23:41
Stary 2011-12-13, 23:42   #3792
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
w końcu mi internet włączyli,oczywiście czytałam Was na terefonie ale tam nie lubię pisać.

My mamy tak codziennie. Dobrze że u nas ma kto to wszystko zbierać. Jest nas sporo więc robimy to na zmianę i nie wydaje sie to takie męczące

Jutro sprawdzę bo dzisiaj nie mieliśmy internetu

Biedni jesteście z tymi alergiami. Może faktycznie warto testy już jakieś zrobić.

Fajny dzień miałaś. I pewnie jeszcze nie jeden taki przed Wami.

Ja to się cieszę że my nie mieszkamy w bloku bo moje dziecko bardzo często krzyczy. A krzyczy bardzo głośno - głos po mamusi. JA gdy śpiewałam w chórze kościelnym to mi nigdy mikrofonu nie dawali bo i tak bez zagłuszałam wszystkich. A najfajniej jest wtedy gdy razem sobie wrzeszczymy wtedy wszyscy zatykają uszy i uciekają. Uwielbiamy razem krzyczeć i piszczeć.

Przy ubieraniu też zawsze musimy się nabiegać a że w domu ma gdzie biegać to i my mamy.
A że w domu mamy mała ekshibicjonistę to ciągle latamy i ją ubieramy a ta się rozbiera.
Na spacery to zwykle zabieramy mały wózek lub cięzarówką bo ona jak coś pcha to nie ucieka nam. Nawet do CH jak jedziemy to z mały wózkiem - rączki ma zajęte no i ciężej z tym uciekać.

A gdzie zdjęcia ze spotkania??

Sidorcia - masz nie tylko śliczną córkę ale też bardzo Mądrą.

Co do Bliźniak to jeżeli chodzi tą część co napisałaś to zdecydowanie ja. Często sie spóźniam, bałaganiara straszna jestem, roztrzepana, nigdy nie wiem gdzie co położyłam. Ale jestem bardzo szczera i staram sie nie kłamać. I często słyszę że potrafię ranić słowami.

Co do Panny to się nie zgadzam z opisem - przynajmniej to nie pasuje do tych co ja znam.Główną cechą panny która mi osobiście rzuciła się w oczy to pedantyzm. Szczere nie są chyba że kogoś dobrze znają.

Trafił dziękuję. Na razie nic tam nie kupiła ale chciałam aby popatrzył na żywo jak to wygląda i pogadał na co zwracać uwagę.
to ja taka panna jestem:P choc troche skrzywiona bo czesto mam balagan ale jak sprzatam to dokladnie i zawsze wiem gdzie co jest... i taka malo konkretna - niezdecydowana jestem:P
a moj tezet to waga:P nie mam pojecia czy dobre polaczenie ale daje rade:P

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2011-12-13 o 23:44
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:56   #3793
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Ja akurat wszystkie bliźnięta które znam (troje z rodziny) to roztrzepańce, spóźnialskie ,bałaganiarskie, nigdy nie wiedzą gdzie co mają i ciągle coś zapominają ,a i gęba im sie nie zamyka
wypisz wymaluj machaj chociaż u mnie w rodzinie na 5 osób 4 to bliźnięta (starszy brat się wybił i jest wodnikiem) to wszyscy jesteśmy inni... moj tato nigdy się nie spóźnia i wszyscy się śmieją że według niego zegarki można nastawiać... mama zawsze musi mieć porządek ale zawsze się spóźnia... mój brat na pewno nie jest roztrzepany ale zapominalski straszniee! powie mu się że ma coś przynieść z góry i zanim tam wejdzie to już nie pamięta a ja jestem szczęśliwą posiadaczką wszystkich cech które opisałaś

drcron- mi się podobają takie zestawy do szycia misia... masz już gotowe części i zszywa się je razem... może 4 latka sama tego nie zrobi ale rodzice mogliby pomóc poszukam.... znalazłam... oo coś takiego http://www.boskasteddies.com/sklep/g...,Wykoncz_misia

a co do prezentów pod choinkę to młoda pomęczę cię trochę pytaniami!! bo jak tak pisałyście o tych blendach to ja wpadłam na pomysł że kupię Marcinowi filtr gwiazdkowy oo taki http://allegro.pl/star-filtr-gwiazdk...993288289.html powiedz mi czy taki będzie dobry?
a o takim zestawie co myślisz? http://allegro.pl/zestaw-makro-hd-ak...980355673.html
no i jeśli ten filtr i soczewki są ok to powiedz mi (ja się kompletnie na tym nie znam więc możesz się śmiać z moich głupich pytań ) czy dobry rozmiar wybrałam... na obiektywie (tamron) wyczytałam ze ma 28-100mm i przekątną 72... w opisach pisze że filtr i soczewki też mają 72 więc pasują tak?

ja was tak podczytuję ale jakoś nie umiem się zebrać żeby odpisać... z tego co pamiętam (a że ja zapominalska to niewiele tego

darusia- zdj Oliwki i Amelki przesłodkie!!

pop- co ty piszesz nam tu ze Oliwka jest łysa?? śliczną ma fryzurkę!! a Marcin ciągle powtarza że Oliwka jest bardzo ładna i do ciebie podobna

sidorcia- Natalka naprawdę wygląda jakby żadnego zabiegu nie miała! i te jej oczy...

plmadzia- my mamy te duże klocki z wadera. mala nimi się fajnie bawiła ale odkąd ma duplo to tamte tylko raz wyciągnęła... kiedyś z tych pojedynczych zbudowała miecz i machała nim robiąc 'żuuuuu żuuuu' napatrzyła się jak kuzyn macha mieczem z gwiezdnych wojen i też sobie taki zbudowała
aa i pisałaś kiedyś że starszy lubi Samsama! to żaden wstyd! my też lubimy!! cała nasza 3ka a najbardziej łóżkosikacze! kupiliśmy dziś małej 2gą płyte z bajkami i puzzle z Samsamem będzie miała pod choinkę od mojego brata

my już od tygodnia walczymy z katarem... tzn z kala juz ok ja mam większy katar do tego głowa ciągle mnie boli i tabletki na zatoki znowu łkam;/

no to chyba tyle.. uciekam spać bo mała znowu mnie obudzi przed 9 (dziś poszła się bawić do 2giego pokoju aż w końcu nie wytrzymała i zaczęła krzyczeć 'mamo chodź!)

aa a ja miałam się wam pochwalić! moja mała 2 tyg temu jak zawsze wstała wcześniej ode mnie bawiła się w 2gim pokoju aż w końcu przyszła po mnie i ciągnąc mnie za rękę mówiła 'posze chodz! tam!' na co ja do niej dobrze ale chodź daj mamie buziaka i się przytul! a ona przytuliła się do mnie i mi powiedziała 'badzo kocham cie!'... normalnie dobrze że siedziałam bo kolana by mi się ugięły z wrażenia... jej pierwsze niewymuszone kocham
i tego samego dnia przy śniadaniu zobaczyła kalkulator na stole i kazała go zobie dać po czym 'zadzwoniła' do babci i mówiła
'Ania co obisz? u Mysi? tak! nyna uhm.' myślałam że padnę! Mysia to Marysia moja babcia a nyna to śpi

dobra może jutro uda mi się coś napisać! pa
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 23:57   #3794
libra777
Zakorzenienie

Ja często pytam ludzi o znak zodiaku , żeby mniej więcej wiedzieć co się spodziewać mówcie co chcecie ale coś w tym musi być
Stary 2011-12-14, 00:02   #3795
mloda1989
Zakorzenienie

machaj a powiedz twoj tezet lubi takie wynalazki?? chodzi mi o filtr gwiazdkowy (wogole nie wiedzialam ze cos takiego jest) bo taki efet mozna uzyskac przy dluzszym naswietlaniu zdj... i kreci go makro fotografia?? i jakie macie obiektywy
co do wielkosci to na dekielkach jest rozmiar i jesli stamtad wzielas to 72mm to bedzie ok i jakie filtry macie juz??
Stary 2011-12-14, 00:34   #3796
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
machaj a powiedz twoj tezet lubi takie wynalazki?? chodzi mi o filtr gwiazdkowy (wogole nie wiedzialam ze cos takiego jest) bo taki efet mozna uzyskac przy dluzszym naswietlaniu zdj... i kreci go makro fotografia?? i jakie macie obiektywy
co do wielkosci to na dekielkach jest rozmiar i jesli stamtad wzielas to 72mm to bedzie ok i jakie filtry macie juz??
on mi już dawno pokazywał ten gwiazdkowy i mówił że sobie kupi... do dziś nie kupił a że nie mam pomysłu na prezent (torbę którą sobie zażyczył kupiłam mu na mikołaja) to pomyślałam o tym filtrze... makro to mi się bardziej podoba ale marcin kiedyś też robił... teraz ma mniej czasu na aparat... a ja chciałabym żeby do tego wrócił i miał jakąś odskocznie od pracy i od nas
obiektywy mamy 2... jeden z sony taki mały 55.. nie używany w ogóle... bo marcin od razu zmienił na tego tamrona... rozmiar przepisałam z obiektywu więc chyba powinien pasować...
a co do filtrów to ma już polaryzacyjny...
a poleciłabyś coś fajnego? zamiast tych makro np??

libra- ja sie na znakach zodiaków nie znam kompletnie... nawet nie umiałabym powiedzieć ich w dobrej kolejności

ehh ide! bo jutro znowu będę padnięta z rana;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 00:51   #3797
mloda1989
Zakorzenienie

hmm to jesli mowil o gwiazdkowych to chyba bedzie trafiony z takimi fitrami makro nie mialam do czynienia... bo nie bawilismy sie w makro... ale w sumie fajny sposob na zwiekszenie ogniskowej...troche sobie poszperalam w necie i fajny gadzet jak robi sie zdjecia makro... tylko pisza za przy 10 moze juz byc ciezko z ostroscia... filr jaki jeszcze mozna by bylo polecic to polowkowy szary - ktory zabiera troche swiatla z polowy zdjecia
Stary 2011-12-14, 06:05   #3798
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja swoja drogą mieszkalam z 2 lwami na raz, ojciec i mąż....
tz z 28 lipca, ojciec z 27.
Czy odwrotnie? nigdy nie pamietam
oba uparte jak osły! normalnie z deszczu po rynne heheheh
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 07:30   #3799
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
pop- co ty piszesz nam tu ze Oliwka jest łysa?? śliczną ma fryzurkę!! a Marcin ciągle powtarza że Oliwka jest bardzo ładna i do ciebie podobna

aa a ja miałam się wam pochwalić! moja mała 2 tyg temu jak zawsze wstała wcześniej ode mnie bawiła się w 2gim pokoju aż w końcu przyszła po mnie i ciągnąc mnie za rękę mówiła 'posze chodz! tam!' na co ja do niej dobrze ale chodź daj mamie buziaka i się przytul! a ona przytuliła się do mnie i mi powiedziała 'badzo kocham cie!'... normalnie dobrze że siedziałam bo kolana by mi się ugięły z wrażenia... jej pierwsze niewymuszone kocham
A któż to się odezwał w końcu
JA też uważam ze Oliwka to cała ja. Oczywiście jestem w tym twierdzeniu w dużej mniejszości

Kiedy ja sie doczekam takich słów. Wtedy na pewno się poryczę ze szczęścia.

-----------------
Zacytuję Wam dialog mojej Oliwki,

Siedzę sobie a ta podchodzi z tyłu mnie
- Mamooo??
- Co Oliwka?
- JAJO!!! < i tu jej śmiech>

Miało być jajco ale trochę jej nie wyszło

----------

Tak mi sie jeszcze przypomniało o ciastolinie. My chyb w poniedziałek wieczorem sie bawiłyśmy i skończyło się tym że wszyscy włącznie z Babcią i wujkiem coś lepiliśmy. Więc to jest świetna zabawa dla wszystkich w domu.

Stary 2011-12-14, 07:42   #3800
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
no może szczerość nie zawsze popłaca ale lepsze to niż dupolizostwo

o to to , mój mąż to lew i najlepiej jakby go tak wszyscy traktowali

.
Ja też jestem szczera, przez co mam mało przyjaciółek, zawsze szczerze mówiłam jak kiepsko fryzjer obciął, lub, ciuch do figury nietrafiony, no i nagminnie wąsiki wypominam że kobieta powinna kupic sobie za kilka zł plaster wosku i usunąć jak ma, a nie zapuszczać
Co do bliźniąt to wypisz wymaluj mój Eryk.
Ja jestem lwica. I pewnie przez to teraz mam taką sytuacje jaką mamco najgorsze to wogle nie jest mi przykroJestem strasznie pamiętliwa, nigdy niczego nie zapominam
Cytat:
a jeżeli chodzi oczyszczenie uszu to ja normalnie myje podczas kąpieli a po kapieli patyczkiem wycieram tylko to co widać,nie wkładam mu do środka
.
ja robię dokładnie tak samo, i mi laryngolog kazał czyścic patyczkiem tyle co widać bez wpychania do środka.
Cytat:
plmadzia- my mamy te duże klocki z wadera. mala nimi się fajnie bawiła ale odkąd ma duplo to tamte tylko raz wyciągnęła... kiedyś z tych pojedynczych zbudowała miecz i machała nim robiąc 'żuuuuu żuuuu' napatrzyła się jak kuzyn macha mieczem z gwiezdnych wojen i też sobie taki zbudowała
aa i pisałaś kiedyś że starszy lubi Samsama! to żaden wstyd! my też lubimy!! cała nasza 3ka a najbardziej łóżkosikacze! kupiliśmy dziś małej 2gą płyte z bajkami i puzzle z Samsamem będzie miała pod choinkę od mojego brata
łózkosikacze są mi bliskie bo mlody ciągle w pieluchach śpi a już od sierpnia w dzień nie nosi
A do Eryka zawsze tz mowił że jak będzie niegrzeczny to pójdzie do lochu śmierdzącego zgniła kapustą
To kupię te małe Wadery na próbę. Dzięki dziewczyny za opinie

I mam taki problem z Eryka kolegą. Chłopiec ma tyle co Eryk czyli 7 lat. Przychodzi do nas od razu po szkole, czasami nawet jak jeszcze Eryka nie ma, to już siedzi i czeka. Potem siedzą na kompie w sypialni i grają na zmiane. Ale np wczoraj wziełam Eryka do lekcji, a ten tak siedział i sobie grał. Z lekcjami do późna nam zeszło bo w między czasie musiałam młodego do spania obrobić. I tak troche o tym chłopcze zapomniałam, i poszedł do domu o 22.30kurna a rodzice nawet do niego na komórkę nie zadzwonili. Przeważnie około 21 go przeganiam, bo Eryka do kapania wyganiam, a wczoraj miałam poślizg spory. Dziwne troche no nie Ja nawet nie znam jego rodziców i oni mnie też na oczy nie widzieli, co lepsza Eryka wogle nie znają bo u nich nie był. Jakby mi Eryk nie wrócił do 18 do domu to bym już na policje dzwoniła i szukała jakby np telefonu nie miał, a tamten chłopiec ciągle przychodzi, więc nikt nie ma do niego o to pretensji.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 08:04   #3801
P0P70
Zakorzenienie

Ja chyba nie puściłabym dziecka do obcych ludzi. Musiałabym pość i zobaczyć kto to jest. a Jakby takie maluch (7 lat) nie była w domu do tej 19-tej to zawału bym dostała i wszystkich włącznie z policją obdzwoniła.
Dziwne to trochę że go nie szukają.

AniaP - ja misia już mam w domu. wczoraj mi go przywieźli.

Stary 2011-12-14, 08:14   #3802
sara 85
Zakorzenienie

Moja siostra to panna- straszna bałaganiara, chociaż w szafkach ma porządek, ale za to w pokoju masakra.

Ja rak- uparciuch

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-12-14, 08:30   #3803
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Machaj ja bym padła chyba mimo leżenia

Madzia no pewnie,że to dziwne a to w miare normalna rodzina jest?oni się nie martwią np,ze dziecko nie jadlo tyle godzin?
Stary 2011-12-14, 08:46   #3804
aneczkkaa
Zakorzenienie

sidorcia bardzo sie cieszę że wszystko idzie w dobra stronę Natalia jest cudowna nie moge sie na nia napatrzeć zachwycające dziecko odwedzaj nas częściej

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Izazunia moj scene w sklepie zrobil juz jak byl wyspany. Wszytkie chrupki zaczal z pulek wyciagac.jak mu nie pozwolilam to na glebe sie walnol i ryk.i go musialam za ramie trzymac w pionie.zakneblowalam smokiem,a pani w sklepie dala mu i bratu po czekoladowym mikolaju:/i jak dziecko wychowac jak go w sumie za to pani pochealila.jeszcze wieczorem mi pewnie spiewy zaserwuje.przez godzine lub dluzej lazi po domu i krzyczy szczesliwy. Niewiem jak go tego oduczyc ani ignorowanie ani moj krzyk nie dziala. Wieczorami czasami padam na ryj inaczej nie da sie tego nazwac. Ale chwilami jest grzeczny i usluchany tylko dlatego go nie oddaje ze podmienili w szpitalu
ojej numerant daje ci popalić.... przynajmiej sie nie nudzisz

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Baobabek zdrówka dla Kubusia

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
minka co do "nie mam"

mojej sie spodobalo odwrotnie "ma nie"
i np:
co tam masz?
O-dzie?
No w raczkach
O-Ma nie nic
hehehe aparatka
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 08:46   #3805
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Machaj ja bym padła chyba mimo leżenia

Madzia no pewnie,że to dziwne a to w miare normalna rodzina jest?oni się nie martwią np,ze dziecko nie jadlo tyle godzin?
Nie widzialam jego rodzicow czy rodzebstwa tego chlopca. On taki malimownt. Mam wrazenie ze jakbym go nie wypraszala to by sobie dluzej siedzial. Jak u nas jest to glownie popkorn je ale mu co jakis czas cos daje do jedzienia. Ale ze taki maluch po 22 ulicami chodzi. Ja go nie mam jak odprowadzic bo chlopcow samych w domu nie zostawie.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 08:52   #3806
sara 85
Zakorzenienie

Madzia właśnie miałam pytać czy on tak sam chodzi do domu po 22? On chodzi z Erykiem do jednej klasy? Dziwne że nikt się o niego nie martwi.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-12-14, 09:05   #3807
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja swoja drogą mieszkalam z 2 lwami na raz, ojciec i mąż....
tz z 28 lipca, ojciec z 27.
Czy odwrotnie? nigdy nie pamietam
oba uparte jak osły! normalnie z deszczu po rynne heheheh
ja jestem tez Lew myśle że moj znak zodiaku pasuje do mnie jak ulał
tak wogóle to nie przywiązuje uwagi do tego kto jest spod jakiego znaku

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:

- Mamooo??
- Co Oliwka?

----------------------
Tak mi sie jeszcze przypomniało o ciastolinie. My chyb w poniedziałek wieczorem sie bawiłyśmy i skończyło się tym że wszyscy włącznie z Babcią i wujkiem coś lepiliśmy. Więc to jest świetna zabawa dla wszystkich w domu.
hehehhehe dobre

fajnie bo juz jesteśmy zdecydowani i kupimy ciastolinę

Trochę sie wkurzyłam bo wczoraj sie dowiedziałam że Maciej pod choinke dostanie prawie od wszystkich klocki duplo od nas bedą jakieś zestawy z ciastoliny.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

PL-madzia dziwne że ten chlopiec całe dnie u was spędza wychodzi na to że nikt o niego sie nie martwi , wychodzi od Was bardzo późno ... podpytaj może gdzie mieszka i obczaj jego rodzinę może, kurde nie wiem, ale to jest strasznie dziwne
20-12-14 10 tc
Stary 2011-12-14, 09:22   #3808
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
hmm to jesli mowil o gwiazdkowych to chyba bedzie trafiony z takimi fitrami makro nie mialam do czynienia... bo nie bawilismy sie w makro... ale w sumie fajny sposob na zwiekszenie ogniskowej...troche sobie poszperalam w necie i fajny gadzet jak robi sie zdjecia makro... tylko pisza za przy 10 moze juz byc ciezko z ostroscia... filr jaki jeszcze mozna by bylo polecic to polowkowy szary - ktory zabiera troche swiatla z polowy zdjecia
No ja właśnie wyłapując info od Ciebie o tym filtrze, w końcu szary połówkowy (Marumi - Hoyę odpuściłam - jak dla amatora wystarczy aż nadto) zamówiłam na gwiazdkę (liczę na śnieg tej zimy) Blendy odpuściłam
Dzięki w ogóle

Cytat:
A któż to się odezwał w końcu
JA też uważam ze Oliwka to cała ja. Oczywiście jestem w tym twierdzeniu w dużej mniejszości

Kiedy ja sie doczekam takich słów. Wtedy na pewno się poryczę ze szczęścia.

-----------------

- Mamooo??
- Co Oliwka?

----------

hihi - z moją też tak można pogadać:
- co chcesz na Gwiazdkę?
- jajo! (no i wymyślanie prezentu z głowy )

Ciastolina fajny pomysł - na pewno rozwija wyobraźnię i manualnie zresztą też.

A ja mogę polecić książeczki dla naszych dzieci:
Zobacz, gdzie mieszka Miś Bodo ładnie wyrysowane mieszkanie, dużo szczegółów do pokazywania, na jednej stronie jakieś pomieszczenie, a na drugiej przedmioty z danego pokoju z dwiema nazwami (pol+ang)

Ola jeszcze lubi taką z otwieranymi okienkami

Takiej - nie polecam - ma błędy ortograficzne

Oprócz tego puzzle - sara pytała - moja bardzo lubi, takie drewniane z bolcem już opanowała, teraz układa takie coś - skubana świetnie pamięta gdzie które zwierzątko powinno być

Edytowane przez catro
Czas edycji: 2011-12-14 o 09:24
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 09:31   #3809
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
i tego samego dnia przy śniadaniu zobaczyła kalkulator na stole i kazała go zobie dać po czym 'zadzwoniła' do babci i mówiła
'Ania co obisz? u Mysi? tak! nyna uhm.' myślałam że padnę! Mysia to Marysia moja babcia a nyna to śpi
piękne

Cytat:

- Mamooo??
- Co Oliwka?

----------

poczucie humoru to ma, bystrzacha

my na razie masą solną się bawimy (cistolina czeka) i nie wiem kto się lepiej bawi

Cytat:
I mam taki problem z Eryka kolegą. Chłopiec ma tyle co Eryk czyli 7 lat. Przychodzi do nas od razu po szkole, czasami nawet jak jeszcze Eryka nie ma, to już siedzi i czeka. Potem siedzą na kompie w sypialni i grają na zmiane. Ale np wczoraj wziełam Eryka do lekcji, a ten tak siedział i sobie grał. Z lekcjami do późna nam zeszło bo w między czasie musiałam młodego do spania obrobić. I tak troche o tym chłopcze zapomniałam, i poszedł do domu o 22.30kurna a rodzice nawet do niego na komórkę nie zadzwonili. Przeważnie około 21 go przeganiam, bo Eryka do kapania wyganiam, a wczoraj miałam poślizg spory. Dziwne troche no nie Ja nawet nie znam jego rodziców i oni mnie też na oczy nie widzieli, co lepsza Eryka wogle nie znają bo u nich nie był. Jakby mi Eryk nie wrócił do 18 do domu to bym już na policje dzwoniła i szukała jakby np telefonu nie miał, a tamten chłopiec ciągle przychodzi, więc nikt nie ma do niego o to pretensji.
po mojemu to może tacy "nowocześni" rodzice chcący mieć spokój
nie mniej jednak mnie się takie coś w głowie nie mieści-chyba bym zadzwoniła do tych rodziców

aneczka,
może zobacz sobie w smyku tą promocyjną co ja kupiłam za 39zł (jeśli bierzesz pod uwagę nie-play doh

rminka, ja sama w szoku jestem na lenuchy niektóre odpowiedzi i przynajmniej raz dziennie mam koparę w parterze. Babcia jak jej dłuższy czas nie widziała, to do tej pory nie może uwierzyć, że ona już TAK gada i z sensem i że ma taką pamięć.

A mnie ostatnio zaskakuje jak oglądamy książeczki i np. mówi
-oooo smutny misiu płacze <i mówi to smutnym głosikiem ze smutną minką> i np.go całuje
albo
-kacior zły <pokazuje na kaczora donalda ze zmarszczonymi brwiami>, boim, boim

libra, nie interesuję się, jest mi raczej to obojętne, i nie przykładam do tego wagi za bardzo. Ale skoro ty się znasz- to jak ja bliźniak a mój stary ryba to co na ten temat mówi astrologia?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 09:43   #3810
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aneczka, może zobacz sobie w smyku tą promocyjną co ja kupiłam za 39zł (jeśli bierzesz pod uwagę nie-play doh

A mnie ostatnio zaskakuje jak oglądamy książeczki i np. mówi
-oooo smutny misiu płacze <i mówi to smutnym głosikiem ze smutną minką> i np.go całuje
albo
-kacior zły <pokazuje na kaczora donalda ze zmarszczonymi brwiami>, boim, boim
dzięki bede we wrocku jutro to spojrze

dla Lenki
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości