Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 07:43   #3661
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
A ja mam dziś o 18.00 USG 3D. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie okaże się , że chłopak stał się dziewczynką
Stary 2011-12-14, 07:47   #3662
iw32
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Dzięki
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 07:51   #3663
julliczka
Rozeznanie

Życzę samych udanych wizyt Jak wrócę popołudniu to Was nadrobię, bo widzę, że z 5 stron mam do nadrobienia

Dziś mam spotkanie - obronę swojego biznesplanu, trzymajcie kciuki pliss

Miłego dzionka

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 07:59   #3664
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Życzę samych udanych wizyt Jak wrócę popołudniu to Was nadrobię, bo widzę, że z 5 stron mam do nadrobienia

Miłego dzionka
Trzymamy
Stary 2011-12-14, 08:32   #3665
joanaros
Zakorzenienie

Doberek
Nadrobiłam, ale macie tempo wieczorem

Co do odwiedzin to moja mama na pewno na początku będzie częstym gościem. Akurat z tego się cieszę bo dużo mi pomoże. Tato pewnie już do szpitala przyjedzie, siostra ze szwagrem w zależności od tego jak się będę czuła. Ona się nie obrazi. A teściów to zaproszę min miesiąc po porodzie. Gdyby chcieli wcześniej się zjawic to po prostu powiem że nie czuję się dobrze i to nie jest najlepszy w tej chwili czas. Myślę że będą taktowni

Kciuki za wizyty

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

karolca a mówiła ci jakie owoce możesz jeśc? Wszystkie?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 08:48   #3666
aaagga
Raczkowanie

cześć, nie było mnie 5 dni - miałam doła, ale widzę że to na forum coraz częstsze
jak się okazało ciągle piasek mi schodzi z nerek - b.liczne szczawiany wapnia w moczu - a już myślałam że się pozbyłam tego dziadostwa. Automatycznie zaczęło coś mnie kłuć w boku, ale to chyba autosugestia.
wczoraj byłam z TŻ na zakupach dla Dominika: materacyk gryczano-kokosowy, nieprzemakalny pokrowiec PUL+frotta, rożek z kokosem i fajny zestaw pościeli do łóżeczka z ochroniaczami za 200 zł za wszystko ! (ale to w hurtowni i po znajomości) jestem mega zadowolona
wczoraj nakupiłam czasopism dla mam i w jednym były 2 próbki : olejek do kąpieli balneum dla bobasa 10 ml i lotion na rozstępy cocoa butter palmers'a. I jeszcze kupon 30% do reala na pieluszki huggies new born ważny do końca roku. No i naklejka na auto "mama w aucie" zaraz sobie nakleję bo wybieram się zawieźć L4 do pracy, a wszędzie takiej naklejki szukałam, choć ten trochę przypomina znaczek "niepełnosprawny w aucie" tylko jest różowy

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 09:08   #3667
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry laseczki jak humorki?
Ja Was wczoraj probowalam podczytac, ale bylam z mezem w firmie, a tam ciagle gadalam z kolezanka i co wzielam sie za czytanie to znowu o czyms zaczynalysmy rozmawiac Ona sie stara kupe czasu o bobaska i w tym cyklu (mimo ze nastawiona jest na niepowodzenie bo czeka na laparoskopie) ma tak dziwne zachcianki i bola ja cycuszki ze zacisnelam mocno kciuki zeby laparo nie byla potrzebna, zeby mieli prezencik pod choinke

My czujemy sie dobrze, Juleczka dokazuje, mieszkanko udekorowane na swieta, brakuje tylko choinki chyba dzisiaj po nia pojade, tzn jade i tak na zakupy bo maz w domku i mam autko wiec jak bedzie choinka to nie zawaham sie jej kupic bo ciezko mi do soboty wytrzymac
Wlacza mi sie syndrom wicia gniazda ciagle mysle co przestawic, wysprzatac, ustawic, przemeblowac, przemalowac, jak urzadzic pokoj malej itp ale wezmiemy sie za to po nowym roku napewno.

Zamowilam sobie nowy olejek p/rozstepom dla ciezarnych z firmy Frei, ciekawa jestem jaki jest bo ma bardzo dobre recenzje
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 09:15   #3668
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja Was wczoraj probowalam podczytac, ale bylam z mezem w firmie, a tam ciagle gadalam z kolezanka i co wzielam sie za czytanie to znowu o czyms zaczynalysmy rozmawiac Ona sie stara kupe czasu o bobaska i w tym cyklu (mimo ze nastawiona jest na niepowodzenie bo czeka na laparoskopie) ma tak dziwne zachcianki i bola ja cycuszki ze zacisnelam mocno kciuki zeby laparo nie byla potrzebna, zeby mieli prezencik pod choinke

My czujemy sie dobrze, Juleczka dokazuje, mieszkanko udekorowane na swieta, brakuje tylko choinki chyba dzisiaj po nia pojade, tzn jade i tak na zakupy bo maz w domku i mam autko wiec jak bedzie choinka to nie zawaham sie jej kupic bo ciezko mi do soboty wytrzymac
Wlacza mi sie syndrom wicia gniazda ciagle mysle co przestawic, wysprzatac, ustawic, przemeblowac, przemalowac, jak urzadzic pokoj malej itp ale wezmiemy sie za to po nowym roku napewno.

Zamowilam sobie nowy olejek p/rozstepom dla ciezarnych z firmy Frei, ciekawa jestem jaki jest bo ma bardzo dobre recenzje

A mi się w tym roku jakoś nie bardzo chce dekorować Za chwilę będę się wyprowadzać a w nowym domu na święta jeszcze nie będziemy i tak cały czas jestem na rozdrożu. W sumie już prawie nie tu a jeszcze nie tam . Za to codziennie słucham sobie świątecznych piosenek i to mnie wprawia w świąteczny nastrój. Zapalę sobie świeczkę, wejdę pod kocyk i tak mijają dni
Stary 2011-12-14, 09:19   #3669
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się w tym roku jakoś nie bardzo chce dekorować Za chwilę będę się wyprowadzać a w nowym domu na święta jeszcze nie będziemy i tak cały czas jestem na rozdrożu. W sumie już prawie nie tu a jeszcze nie tam . Za to codziennie słucham sobie świątecznych piosenek i to mnie wprawia w świąteczny nastrój. Zapalę sobie świeczkę, wejdę pod kocyk i tak mijają dni
oj no to nieciekawie, ale w nastepne swieta juz bedziesz dekorowac my przenieslismy sie na poczatku pazdziernika, wiec juz sie zdazylismy zaaklimatyzowac
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-14, 09:23   #3670
iw32
Rozeznanie

Cytat:
oj no to nieciekawie, ale w nastepne swieta juz bedziesz dekorowac my przenieslismy sie na poczatku pazdziernika, wiec juz sie zdazylismy zaaklimatyzowac
No widzisz, to masz fajniej

Ja sobie na następny rok obiecuję żywą choinkę w salonie i rozpalony ogień w kominku, do tego dekoracje w domu i na zewnątrz (tam akurat jakieś małe, nie takie co wywalają korki w całej okolicy
Stary 2011-12-14, 09:30   #3671
desia888
Wtajemniczenie

Witam Was!
Przede wszystkim kciuki za wszytskie wizyty dzisiejsze, troche ich jest.
Rowniez za juliczke i spotkanie trzymam!
Ja nadal nie w humorze i przygaszona, czekam na jutrzejszawizyte i co sie okaze z tymi nerkami
A w sumie to chcialam Was troche pocieszyc, pisalyscie o tym jak sie dochodzi do siebie po porodzie, ja po moim bylam szybciutko na nogach, rana mi nie dokuczala, mialm tylko 4 albo 5 szwow , juz nie pamietam dokladnie po peknieciu, ktore praktycznie wogole mi nie dokuczaly. Generalnie to tej samej nocy co urodzilam chodzilam juz po korytarzu z malym na rekach, poniekad bylam zmuszona bo niestety nikt mi nie zaproponowal ze zajmie sie dzieckiem a ja sie w tym czasie wyspie
No ale nie o tym chcialam pisac, w kazdym razie ja doszlam do siebie w mgnieniu oka
Acha i jeszcze o tesciowych , ja za moja nie przepadam, ale jak adasia urodzilam to rowniez przyjechala do mnie moja mama i mieszkala i pomagala nam, w zwiazku z tym uwazam ze wysoce niesprawiedliwe byloby zabronienie drugiej babci wizyty kiedy ona poczuje potrzebe spotkania wnuka, oczywiscie mozna wczesniej zadzwonic i uzgodnic ze np za 30 min i wtedy ok, ale nie wyobrazam sobie ze bym jej zabronila i zaprosila ja dopiero po tygodniu, dwoch czy nawet po m-cu
W koncu to matka TZ i babcia na rowni z moja mama!
A jesli by jej przeszkadzalo ze jest balagan, ja w poranniku i nieuczesana albo ze kawy nie dostanie to ani troche by mnie to nie martwilo
Jej problem a nie moj.
Ale to takie moje zdanie, ktore chcialam wyrazic

Iw32, my tyle co sie wprowadzilismy i tez jakos tak troszke czasu mi to zajmie zeby poczuc sie w nowym miejscu jak w domu!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 09:31   #3672
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, to masz fajniej

Ja sobie na następny rok obiecuję żywą choinkę w salonie i rozpalony ogień w kominku, do tego dekoracje w domu i na zewnątrz (tam akurat jakieś małe, nie takie co wywalają korki w całej okolicy
no moze i fajniej na ta chwile, ale my cisniemy sie w bloku za kilka latek przeniesiemy sie znowu, z tym ze juz do wlasnego mieszkania lub domku

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-14, 09:32   #3673
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Oj tak, byłam 3 razy w Krynicy Morskiej , podobało mi się

uwielbiam Krynicę a szczególnie zimą i te dziki
a ja kupiłam wczoraj woreczek niesamowicie pysznych bezów i już 1/2 nie ma takie kruche delikatne a w środku lekkie ciągutki

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 09:36   #3674
Mała!
Zakorzenienie

Cześć

A ja od rana jakaś mega głodna zjadłam dwie kromki i nadal mnie ssie...

Iw . i w ogóle za wszystkie Wasze wizyty trzymam

Idę z moim psiakiem...bo się obudziła...jejku jaka ona słodka jak śpi

* muszę dziś przeglądnąć szafę... zrobić porządki i zobaczyć co mi się już nie przyda...
* tak samo w ozdobami na choinkę...
* w ogóle ciągle bym coś robiła a nie wiem za co się zabrać...
* i mam sklerozę serio! wszystkiego ostatnio zapominam... i o wszystkim...jestem strasznie rozkojarzona...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 09:39   #3675
joanaros
Zakorzenienie

Moi teściowie mieszkają 200km ode mnie więc przyjazd wiąże się z noclegiem. Nie wyobrażam sobie skakania koło nich, robienia im jedzenia, zabawiania rozmową itp w tym czasie. Zwłaszcza że jak mnie coś boli, czuje się niekomfortowo to nie mam ochoty spotykac się towarzysko
Sadzę, że spokojnie sobie poczekają z odwiedzinami
Stary 2011-12-14, 09:46   #3676
agator74
Rozeznanie

Byłam na badaniu, sama glukoza do przezycia ale potem jakos zaczelo mnie mdlic, dobrze ze juz w domciu i po sniadaniu
mały szalal po glukozie hehe chyba zrobie sobie dzis spaghetti bo mi sie chce a juz daaaawno nie jadlam

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:17   #3677
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej dziewczyny!
Wy to dajecie na noc z tymi postami i o czym? O żarciu to ja od rana też zacznę Byłam w sklepie już 8.10 i zakupiłam big rogalika w czekoladzie z masą kakaową w środku, ogromną chałkę (będę wcinać cały dzień z dżemem), czekoladę bąboladę białą, dwa banany i sok pomarańcza-mango Rogalik zjedzony oczywiście z kakao - bo się naczytałam!

Też lubię jeździć na wakacje nad morze Pierwszy raz w życiu byłam na kolonii w wieku 10 lat właśnie w Mrzeżynie było super! Poznałam tam dziewczynę, z którą kontakt mam do dziś, a potem do mnie przyjeżdżała parę razy na wakacje i to z rodzicami (są ze Szczecina). Bywałam też dużo razy w Trójmieście, na Helu (jest cudownie!), we Władku, w Jastrzębiej Górze, w Krynicy Morskiej, kilka razy w Łebie uwielbiam morze. W tym roku zrezygnowaliśmy i pojechaliśmy w góry, ale jednak to nie mój klimat, ja wolę leżeć, wygrzewać się, pływać, a nie łazić

Mała, śliczna sukienka bardzo ładnie wyglądasz

za wizyty jeszcze raz i mega mocno!
Ja dziś muszę cały dzień się uczyć, bo mam jutro kolokwium z dysleksji rozwojowej nie chce mi się

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:17   #3678
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Dzis mam wizyte. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, chcialabym spokojne Swieta

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

mi się w sumie spać nie chce...no może odrobinkę, ale chyba też powoli zabieram się z przed kompa, mam jutro zamiar posprzątać mieszkanie... przeglądnąć ozdoby na choinkę i dokupić nowe...[ ale kupowanie zostawię na czwartek!] no i obiad oczywiście taka mi ta masala pyszna wyszła dzisiaj, że zjedliśmy prawie wszystko a było z 800gr kurczaka więc mega mega dużo! dorobię jutro... bo mam znowu smaka
co to jest masala?
Cytat:
A ja mam dziś o 18.00 USG 3D. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie okaże się , że chłopak stał się dziewczynką
Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Acha i jeszcze o tesciowych , ja za moja nie przepadam, ale jak adasia urodzilam to rowniez przyjechala do mnie moja mama i mieszkala i pomagala nam, w zwiazku z tym uwazam ze wysoce niesprawiedliwe byloby zabronienie drugiej babci wizyty kiedy ona poczuje potrzebe spotkania wnuka, oczywiscie mozna wczesniej zadzwonic i uzgodnic ze np za 30 min i wtedy ok, ale nie wyobrazam sobie ze bym jej zabronila i zaprosila ja dopiero po tygodniu, dwoch czy nawet po m-cu
W koncu to matka TZ i babcia na rowni z moja mama!
A jesli by jej przeszkadzalo ze jest balagan, ja w poranniku i nieuczesana albo ze kawy nie dostanie to ani troche by mnie to nie martwilo
Jej problem a nie moj.
Ale to takie moje zdanie, ktore chcialam wyrazic
Sa rozne tesciowe. Niektore nie maja wyczucia, wtracaja sie nieproszone jak moja. Moja tesciowa oczywiscie przyjdzie zobaczyc maluszka, ale niech zobaczy, przytuli i wystarczy i do widzenia.
Niestety musze byc taka sucha w stosunku do niej, bo jej jak nie okresli sie zasad to niestety ale bedzie tak natarczywa ze sobie z nia nie poradze.
Moze to glupie ale ja naprawde wolalabym sie sama pomeczyc niz skorzystac z jej pomocy. Ona ciagle musi w czyms doradzac, a co mnie najbardziej wkurza to to ze lubi robic po swojemu. Wiem co mowie, bo jak wrocilam do pracy jak Filip mial pol roczku, to niestety bylam na nia zdana i ja ja prosilam o cos a ona po swojemu robila i tak, to jest bardzo denerwujace. Juz nie wspomne o tym, ze mi sama pranie przewieszala po swojemu Bo ona inaczej spodnie mezowi wiesza i ja tez powinnam.
Tescie mieszkaja klatke obok i gdybym nie narzucila z gory kiedy moga przychodzic to najchetniej tesciowa przesiadywalaby u mnie codziennie pare razy dziennie. Jesli ona nie umie zapukac do drzwi tylko szarpie za klamke, to przepraszam bardzo, ale dlaczego mam goscic takiego niekulturalnego czlowieka. Wczoraj np zadzwonila do meza o 22, maly juz spal a maz ma glosny dzwiek, a to zadzwonila zeby sobie pogadac o dup ie marynie, o glupotach. Ona ma takie pory dzwonienia i mimo iz tak blisko mieszka to wydzwania codziennie pare razy dziennie do meza, no nadgorliwa baba ze cos okropnego. Maz ja opiernicza bo ona nawet o 24 potrafi zadzwonic ale do niej nie dociera. No i wogole zaglada nam w okna czy juz spimy czy nie i dzwoni do meza, czemu u nas o 23 sie jeszcze swieci swiatlo??? No PARANOJA!
Takze owszem mam szacunek do tesciowej jako ze to mama mojego meza, ale nie musze jej lubiec i zyc z nia jak z przyjaciolka, onie!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:20   #3679
joanaros
Zakorzenienie

Aguśka podziwiam ja bym nerwowo nie wytrzymała
Stary 2011-12-14, 10:21   #3680
mag_99
Rozeznanie

hej Dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Naprawdę współczuję Ci tego jaka ta dziewczyna jest dla Ciebie nie czuła. Wydaje mi się, że jej zachowanie wynika głównie z tego, że chce obarczyć swoimi problemami innych z tego powodu, że dostała niezłego kopa i nie umie sobie z nim poradzić. Ulgę daje jej natomiast każde niepowodzenie jakie zdaży się w jej rodzinie. Także dlatego jest pewnie dla Ciebie taka wredna bo widzi, że jesteś szczęśliwa, masz to czego ona już nie ma bądź nawet nie miała i chce sobie ulżyć Twoim kosztem.
Niestety historia nie musi się powtarzać. Każdy ma swoje probemy przecież.
no właśnie ja to nazywam zazdrością, o to że mi jest lepiej niż jej
ja się w ogóle nie przejmuję jej zachowaniem, z resztą jak wszyscy, nikt z nią nie rozmawia, nikt nic jej nie mówi, jak czegoś się dowiaduje to tylko z podsłuchiwania pod drzwiami, jak wchodzi do pokoju to albo nikt nie zwraca na nią uwagi, albo po prostu przestajemy rozmawiać o rzeczach istotnych... sama jest sobie winna... nie ma przyjaciół i znajomych, no ale jak można mieć jak jest się tak zgorzkniałym

dlatego dziewczyny doceniajcie swoje szwagierki i szwagrów mimo, że czasami Was wkurzają, ale pamiętajcie zawsze można było trafić gorzej

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:25   #3681
gosica502
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, ja mam wyniki cukru po obciążeniu właśnie i za dobrze to nie wygląda :/ Po godzinie po wypiciu 50g wyszło mi prawie 240 :/Mam iść dziś do lekarza i pewnie skieruje mnie do poradni diabetologicznej. Miałam iść na zakupy dziś i nie poszłam, strasznie mam zepsuty humor
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:26   #3682
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska kciuki trzymam!
co do teściów moi lubia przychodzić bez zapowiedzi, popołudniu jak cie mogę jeszcze ale zdarzało sie w niedziele ok 12(po kościele) gdzie my często i gęsto leżeliśmy w łóżku jeszcze i teść z głupimi tekstami o bzykaniu do nas ale juz ich trochę nauczyłam od czego sa telefony i dzwonią ze ida i jest git, człowiek ma inne nastawienie juz
Stary 2011-12-14, 10:29   #3683
joanaros
Zakorzenienie

też odebrałam wyniki i po 2 godzinach wyszło mi 7,2. Kurna jakies inne normy a norma jest 6
Stary 2011-12-14, 10:29   #3684
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja mam wyniki cukru po obciążeniu właśnie i za dobrze to nie wygląda :/ Po godzinie po wypiciu 50g wyszło mi prawie 240 :/Mam iść dziś do lekarza i pewnie skieruje mnie do poradni diabetologicznej. Miałam iść na zakupy dziś i nie poszłam, strasznie mam zepsuty humor
No to nie za dobry wynik musisz koniecznie zgłosić się do diabetologa, a do tego momentu jeśli masz możliwość to dobrze samemu sobie kontrolować cukier glukometrem. Będzie dobrze

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:33   #3685
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Dzis mam wizyte. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, chcialabym spokojne Swieta

co to jest masala?

Trzymam kciuki!

Sa rozne tesciowe. Niektore nie maja wyczucia, wtracaja sie nieproszone jak moja. Moja tesciowa oczywiscie przyjdzie zobaczyc maluszka, ale niech zobaczy, przytuli i wystarczy i do widzenia.
Niestety musze byc taka sucha w stosunku do niej, bo jej jak nie okresli sie zasad to niestety ale bedzie tak natarczywa ze sobie z nia nie poradze.
Moze to glupie ale ja naprawde wolalabym sie sama pomeczyc niz skorzystac z jej pomocy. Ona ciagle musi w czyms doradzac, a co mnie najbardziej wkurza to to ze lubi robic po swojemu. Wiem co mowie, bo jak wrocilam do pracy jak Filip mial pol roczku, to niestety bylam na nia zdana i ja ja prosilam o cos a ona po swojemu robila i tak, to jest bardzo denerwujace. Juz nie wspomne o tym, ze mi sama pranie przewieszala po swojemu Bo ona inaczej spodnie mezowi wiesza i ja tez powinnam.
Tescie mieszkaja klatke obok i gdybym nie narzucila z gory kiedy moga przychodzic to najchetniej tesciowa przesiadywalaby u mnie codziennie pare razy dziennie. Jesli ona nie umie zapukac do drzwi tylko szarpie za klamke, to przepraszam bardzo, ale dlaczego mam goscic takiego niekulturalnego czlowieka. Wczoraj np zadzwonila do meza o 22, maly juz spal a maz ma glosny dzwiek, a to zadzwonila zeby sobie pogadac o dup ie marynie, o glupotach. Ona ma takie pory dzwonienia i mimo iz tak blisko mieszka to wydzwania codziennie pare razy dziennie do meza, no nadgorliwa baba ze cos okropnego. Maz ja opiernicza bo ona nawet o 24 potrafi zadzwonic ale do niej nie dociera. No i wogole zaglada nam w okna czy juz spimy czy nie i dzwoni do meza, czemu u nas o 23 sie jeszcze swieci swiatlo??? No PARANOJA!
Takze owszem mam szacunek do tesciowej jako ze to mama mojego meza, ale nie musze jej lubiec i zyc z nia jak z przyjaciolka, onie!
Ja sie z Toba Aguska zgadzam i faktycznie nie ma kultury Twoja tesciowa, o mojej ja tez moglabym dlugo opowiadac, wierz mi
No ale z drugiek strony nie wyobrazam sobei jakos ze moglabym jej odmowic spotkania wnuka, pomimo ze ona wnuczat juz sobie nie zyczy
No nie potrafilabym powiedziec nie, ale po pierwsze to ona mieszkala tez bliziutko, wiec o zadnym goszczeniu sie nie bylo mowy, obiadkach itd, najwyzej mogl Tz zrobic kawe, pozatym to ja zawsze go uczylam (prawie mi sie udalo) ze jak jego mama przychodzi to nie ma znikania przy komputerze czy cos, tylko prosze siedziec i sie Nia zajmowac. Na poczatku lubil mnie z nia zostawiac i zajac sie czyms tam swoim a ja z Ta kobieta niestety nie mam o czym rozmawiac
Ale ze moja mama przyjezdzala do Nas do szwecji i wtedy to bylo na kilka dni i byla gosciem to dlatego pisze ze byloby mi przykro gdyby On okazal kiedys mojej mamie ze nie jest mile widziana dlatego ze Jego mama byla nie mile widziana przez mnie!gA ze nigdy sie to nie zdazylo i zawsze byla moja mama super ugoszczona przez Niego to tym samym staralam sie zawsze jemu odwdzieczyc bez wzgledu na to jaka kobieta jest jego mama.
A pozatym to ja ja zawsze jakos wykorzystalam, zaraz dostala adasia na rece a ja robilam co musialam, o zadnym goszczeniu sie nie bylo mowy
W koncu jesli przyszla wnuka zobaczyc i spedzic z Nim czas to prosze bardzo
Tak ze Aguska swietnie Cie rozumiem, bo ja najchetniej tez bym jej nie spotykala wogole, ale ja tak nie potrafie bo wiem ze mimo wsystko byloby jej niezmiernie przykro i rowniez Tz-owi!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:44   #3686
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie jest przypadek, że dziewczynka (kuzynka) ma tylko jedną chrzestną - nie wiem dlaczego tak wyszło, ale tak właśnie jest. Więc może dwie kobiety można
U mnie będzie mój jedyny brat i TŻta starsza siostra (ma jeszcze jedną siostrę i dwóch braci), więc po rodzinie bardzo
Od kuzyna TŻ syn ma dwie chrzestne

Cytat:

Cytat:

Miłego dzionka

Cytat:
Kciuki za koleżankę . Daj znać jak będziesz wiedziała czy prezent pod choinkę w formie fasolki się udał

Cytat:
Hej

Będzie dobrze

Co do chrzcin to my osobiście jeszcze nie myśleliśmy gdzie i kiedy ale ludzi też nam się zbierze bo : moi rodzice, rodzice TŻ, mój brat, mój brat (chrzestny)z żoną, Brat TŻ, brat TŻ z żoną, kuzynka TŻ(chrzestna)z mężem i 3 dzieci, dziadek TŻ (bo mieszka z nami więc jak go nie zaprosić), i moi dziadkowie (4 osoby bo jak zapraszamy dziadka TŻ to głupio moich nie wziąść) = 20 osób + my = 22 Prawie jak małe wesele ;D

Rozmawiałam ostatnio z mamą i jak TŻ nie zdecyduje się być przy porodzie (bo nie chcę go zmuszać) to mama jest chętna (a chcę kogoś mieć bo wtedy całkiem inaczej Cię traktują w szpitalu)

Dziś rozpoczynamy 23 tydzień
Stary 2011-12-14, 10:47   #3687
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

To rzeczywiście Karolca musiałaś być na samym początku sezonu. Ja mieszkałam (moi rodzice nadal) 7 km od Sarbinowa i tam latem nigdy nie jest spokojnie. Nie ma jak przejechać przez wioskę bo wszyscy chodzą po ulicy zamiast po chodniku, na plaży nie ma gdzie rozłożyć ręcznika bo tyle ludzi.

za wizytę
Tak, byliśmy na początku, przełom czerwiec/lipiec. Zawsze tak jeździmy

Cytat:

Miłego dzionka

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

karolca a mówiła ci jakie owoce możesz jeśc? Wszystkie?
Banany nie są wskazane, rodzynki.
Zapomniałam zapytać o orzechy bo bardzo lubię w okresie świąt pomielić w szczęce orzechy włoskie.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
uwielbiam Krynicę a szczególnie zimą i te dziki
a ja kupiłam wczoraj woreczek niesamowicie pysznych bezów i już 1/2 nie ma takie kruche delikatne a w środku lekkie ciągutki
Musisz tak kusić

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Wy to dajecie na noc z tymi postami i o czym? O żarciu to ja od rana też zacznę Byłam w sklepie już 8.10 i zakupiłam big rogalika w czekoladzie z masą kakaową w środku, ogromną chałkę (będę wcinać cały dzień z dżemem), czekoladę bąboladę białą, dwa banany i sok pomarańcza-mango Rogalik zjedzony oczywiście z kakao - bo się naczytałam!

Też lubię jeździć na wakacje nad morze Pierwszy raz w życiu byłam na kolonii w wieku 10 lat właśnie w Mrzeżynie było super! Poznałam tam dziewczynę, z którą kontakt mam do dziś, a potem do mnie przyjeżdżała parę razy na wakacje i to z rodzicami (są ze Szczecina). Bywałam też dużo razy w Trójmieście, na Helu (jest cudownie!), we Władku, w Jastrzębiej Górze, w Krynicy Morskiej, kilka razy w Łebie uwielbiam morze. W tym roku zrezygnowaliśmy i pojechaliśmy w góry, ale jednak to nie mój klimat, ja wolę leżeć, wygrzewać się, pływać, a nie łazić

Mała, śliczna sukienka bardzo ładnie wyglądasz

za wizyty jeszcze raz i mega mocno!
Ja dziś muszę cały dzień się uczyć, bo mam jutro kolokwium z dysleksji rozwojowej nie chce mi się
następna co o pysznościach pisze

Cytat:
Hej

również zaciskam Na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Oj, to faktycznie wynik nie za ciekawy. Pociesz się, że nie jesteś jedyna tutaj, która będzie miała dietkę Będziemy się wspierać, motywować i wymieniać pomysłami na posiłki Masz nadwagę albo przytyłaś więcej jak 10 kg? Jeśli tak, to dostaniesz rozpiskę na 7 posiłków, ale mniejszych. Bo ja mam tyle na śniadanie, że szok!

No i wracając do mojego śniadania, to faktycznie... co prawda mam zwykły biały chleb, który również nie jest zalecany (nie kupiłam na razie nic innego), do tego wędlina ze schaby z warzywami, sok owocowy i owoc. I czuję się najedzona. Teraz muszę się trochę poruszać i za 50 minut mierzymy cukier

W nocy malutka dokazywała. Przytuliłam się brzucholkiem do męża. Rozmawiamy rano i mówi, że czuł się skopany Nareszcie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-12-14 o 10:48
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:48   #3688
Mała!
Zakorzenienie

Aguśka masala to typowo indyjskie danie sos + kurczak ( najlepiej smarzony na głębokim oleju) + ryż ( brązowy ) + czosnek, który dodajesz na samym końcu (dość sporo) jak kto lubi
Ma specyficzny smak ... sosy można kupić gotowe w słoikach ( ale tanie nie są ) My zawsze dostajemy zapas na cały rok z Londynu do tego przyprawy masala i madras PYCHA!

Dziś muszę dorobić, wczoraj zjedliśmy za dużo i na dziś nie starczyło właśnie byłam po pierś...i będę działać

Zrobiłam fotkę jak wygląda Nasz sos i przyprawy

* dziewczyny co do teściów a dokładnie damskiej strony to ja mam szczęście chyba...idealnie nie jest bo teściowa ma charakterek a mój mąż po niej...ale rozumie mnie, wie jaka jestem i jakie mam podejście do wielu spraw... i się nie wtrąca... do tego wszystko co się mówi pamięta, więc jak wspomnę przy okazji że po porodzie będę chciała odpocząć to na pewno nie przyjdzie bez zaproszenia! zreszta ona nigdy bez zapowiedzi i zaproszenia nie przyjdzie, nigdy jej do Nas wyciągnąć nie możemy chcieliśmy się wózkiem pochwalić bo dokładali nam i zawsze mówi " Przecież zdążę zobaczyć " i nie przyszli hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0230.jpg (90,6 KB, 23 załadowań)

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-12-14 o 10:54
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:54   #3689
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
:

Oj, to faktycznie wynik nie za ciekawy. Pociesz się, że nie jesteś jedyna tutaj, która będzie miała dietkę Będziemy się wspierać, motywować i wymieniać pomysłami na posiłki Masz nadwagę albo przytyłaś więcej jak 10 kg? Jeśli tak, to dostaniesz rozpiskę na 7 posiłków, ale mniejszych. Bo ja mam tyle na śniadanie, że szok!
No właśnie nie, ogóle to przed ciążą ważyłam 64 kg, w pierwszym trymestrze schudłam do 58 i teraz ważę 62 więc za bardzo nie przytyłam szczerze mówiąc, nie pomyślałam nawet ze taki cukier mogę miec. Mam nadzieję że obejdzie się na diecie i bez insuliny. No ale zobaczymy
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:57   #3690
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Aguśka podziwiam ja bym nerwowo nie wytrzymała
Nie jest lekko, ogolnie to dobra kobieta ktora chce dobrze, bo chyba zlosliwosci w sobie nie ma, choc ostatnio to juz nie wiem czy ona taka niemadra jest czy specjalnie wydzwania, juz ciezko mi to ocenic.
Ona np tlumaczy wydzwanianie mezowi o 23 ze swieci sie u nas swiatlo, tym, ze martwi sie zebysmy za duzo za prad nie placili, ze moze zasnelismy oboje i swiatlo bedzie cala noc sie swiecic co nigdy sie nie zdarzylo, ale ona to tak tlumaczy. Wiec ja juz nie wiem czy ona rzeczywiscie martwi sie o nas czy nie ma co robic i jest po prostu taka zlosliwa.
Cytat:
Oj bidulko, to rzeczywiscie cukier wysoki.
Ale nie martw sie, po to sa diabetolodzy, ze pomoga tak jak w przypadku innych dziewczyn ktore maja problemy z wysokim cukrem.
Trzymaj sie kochana i daj znac co lekarz powiedzial.
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska kciuki trzymam!
co do teściów moi lubia przychodzić bez zapowiedzi, popołudniu jak cie mogę jeszcze ale zdarzało sie w niedziele ok 12(po kościele) gdzie my często i gęsto leżeliśmy w łóżku jeszcze i teść z głupimi tekstami o bzykaniu do nas ale juz ich trochę nauczyłam od czego sa telefony i dzwonią ze ida i jest git, człowiek ma inne nastawienie juz
dzieki
No to u mnie tez nie raz sie zjawiali, a my w lozku lezymy, bo akurat oboje mielismy wolne i chcielismy poleniuchowac, ale oczywiscie komentarzy sie musialam nasluchac, ze co tak dlugo ze my jeszcze w lozku itd. No a Twoj tesc to tez moglby sie pohamowac z komentarzami
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja sie z Toba Aguska zgadzam i faktycznie nie ma kultury Twoja tesciowa, o mojej ja tez moglabym dlugo opowiadac, wierz mi
No ale z drugiek strony nie wyobrazam sobei jakos ze moglabym jej odmowic spotkania wnuka, pomimo ze ona wnuczat juz sobie nie zyczy
No nie potrafilabym powiedziec nie, ale po pierwsze to ona mieszkala tez bliziutko, wiec o zadnym goszczeniu sie nie bylo mowy, obiadkach itd, najwyzej mogl Tz zrobic kawe, pozatym to ja zawsze go uczylam (prawie mi sie udalo) ze jak jego mama przychodzi to nie ma znikania przy komputerze czy cos, tylko prosze siedziec i sie Nia zajmowac. Na poczatku lubil mnie z nia zostawiac i zajac sie czyms tam swoim a ja z Ta kobieta niestety nie mam o czym rozmawiac
Ale ze moja mama przyjezdzala do Nas do szwecji i wtedy to bylo na kilka dni i byla gosciem to dlatego pisze ze byloby mi przykro gdyby On okazal kiedys mojej mamie ze nie jest mile widziana dlatego ze Jego mama byla nie mile widziana przez mnie!gA ze nigdy sie to nie zdazylo i zawsze byla moja mama super ugoszczona przez Niego to tym samym staralam sie zawsze jemu odwdzieczyc bez wzgledu na to jaka kobieta jest jego mama.
A pozatym to ja ja zawsze jakos wykorzystalam, zaraz dostala adasia na rece a ja robilam co musialam, o zadnym goszczeniu sie nie bylo mowy
W koncu jesli przyszla wnuka zobaczyc i spedzic z Nim czas to prosze bardzo
Tak ze Aguska swietnie Cie rozumiem, bo ja najchetniej tez bym jej nie spotykala wogole, ale ja tak nie potrafie bo wiem ze mimo wsystko byloby jej niezmiernie przykro i rowniez Tz-owi!
Wiesz Wy macie inna sytuacja, bo mieszkacie daleko. Jednak i tak podziwiam Cie, ze ja tak grzecznie przyjmujesz. Wiem ze to dla tzta ale jednak na pewno dla Ciebie to duze poswiecenie.
Ja oczywiscie nie zabraniam widywac sie mojej z Filipem i widuje sie z nim bardzo czesto, jestem jej wdzieczna za pomoc, ze zostawala z nim jak szlam do pracy, ze wczesnie rano przychodzila i ze chciala, bo nie kazda chce pomagac. Jednak ona by sobie u mnie z checia drugi dom zrobila, urzadzila go po swojemu, to jest strasznie irytyjace. Moj maz uwaza, ze czemu nie, przeciez to jego mama, ja nie mam nic przeciwko zeby czula sie u mnie dobrze, ale bez przesady tez. I tez mialam taka sytuacje dawno temu jak Ty, ze moj maz jak ona przychodzila, to do kompa albo tv a ja z nia musialam gadac ale teraz juz nie I kaze mezowi sie nia zajac, tzn mowie mu, zrob mamie herbate zapytaj czy chce to czy tamto, to jego mama a nie moja.
No i staram sie byc grzeczna, mila, obdarowuje ja szacunkiem, jednak to wszystko jest takie sztuczne a ja nie lubie sztucznosci i ostatnio nie potrafie robic dobrej miny do zlej gry, moze to hormony w ciazy, nie wiem, ale jakos mi tak trudno byc milym kiedy rzuca mi sie w oczy jej natarczywosc i byc moze zlosliwosc. Bo juz nie wiem czy ona sie nie domysla pewnych rzeczy, czy rzeczywiscie do niej nie dociera to co mowimy, czy po prostu chce nam zrobic na zlosc.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości