|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Hejka
![]() Ja dziś znów wyruszam na polowanie na prezenty. Mam nadzieję, że to już będzie ostatnie takie wyjście i uda mi się wreszcie wszystko kupić. A Wy macie już skompletowane prezenty?
|
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Musze kupić coś dla Tż-ta ale to prezent urodzinowy, bo on wigilijne dziecko jest i zostaną mi tylko prezenty dla dzieci (siostrzenic i bratanicy)- bo innych nie robimy, kupujemy zawsze tylko coś maluchom pod choinkę. Tż dodatkowo z rodzeństwem zrzucają się na coś dla rodziców, ja dla moich prezent już mam
|
|
|
#3723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle to u Nas jak wszystko jest ok to już po 3 dniach puszczają z dzidziusiem do domu.Cytat:
fajnie że wszystko jest OK ![]() Ja czuję mojego syna delikatnie. Niektóre dziewczyny jak piszą że talerz już skacze na brzuchu lub TŻ już czuje to też się obawiałam że coś jest nie tak. Ale lekarz mówi że jest wszystko dobrze. No i każda kobieta różnie odczuwa ciąże i w różnych tygodniach te silniejsze kopniaki ![]() Cytat:
Najłatwiej mam z TŻ bo powiedział mi co chce dostać
|
|||
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie zaczęłąm jeszcze gwiadkowych zakupów, jutro pojadę i mam nadzieję, ze coś powybieram.
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego też od tamtej pory dostaje ode mnie osobno pod choinkę i na imieniny, żeby nie czuł się poszkodowany ![]() Ja chcę jak najszybciej wszystko pokupować, bo w weekend to będzie masakra w sklepach. Już są teraz tłumy w galeriach. Wczoraj jak pojechałam, to w Galerii Krakowskiej o godzinie 11:00 nie mogłam znaleźć miejsca parkingowego! Zastanawiam się czy ludzie nie pracują o tej porze? Rozumiem, że są kobiety tak jak ja na zwolnieniu, macierzyńskim czy coś w tym stylu, ale aż tyle?
|
|
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super ze sie odezwalas i ze u Was wszystko dobrze
|
|
#3727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale duży prezent już dostał - aparat, więc dokupię mu tylko jakiś sweter czy koszulę i będzie ok
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
w wigilię urodzony, więc imię dla Teściowej było oczywiste
|
|
#3730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale nuuudy, przed świętami ma spaść śnieg i ma się utrzymać pocieszające.. Uwielbiam śnieg wtedy ogarnia mnie atmosfera świąt, no a w sobotę stroję choinkę. co do sióstr to w ogóle siostra mojego TŻta pomimo że ma 19 lat (młodsza ode mnie o rok) to głupkowato bardzo myśli że aż żal nieraz patrzeć.. Mam chęć nieraz zwrócić jej uwagę ale sądzę że nie ma sensu.. Mały wczoraj się rozbrykał przed snem a później przez całą noc i nad ranem był bardzo spokojny aż się wystraszyłam, wstał chyba dopiero koło 11:50 ale już bryka więc jestem spokojna. Za 2 dni wizyta oby święta były spokojne.
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-14 o 13:09 |
||
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też Adam
A na dodatek nasz synek też będzie Szymek ![]() Twoja teściowa ekonomicznie podeszła do sprawy. Zamiast trzech prezentów, kupuje jeden |
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma przypalić mleko
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wgl nie wiem jak mam się pakować, co zabrać, czego nie muszę. No masakra... Alamig ja byłam w krakowskiej w poniedziałek koło 12:00 to nawet spokojnie było. Ale to co w sobotę się działo to ciężko opisać. byłam tylko na chwilę w galerii bo czekałam na Tżta aż po mnie przyjedzie, a byłam na uczelni, a że nie chciałam stać na polu to poszłam koleżankę na dworzec odprowadzić i czekałam w galerii. Rodzice z dziećmi, gdzie dzieci na nogach same latały, plątały się pod nogami ludzi chodzących, a rodzice w wózkach mieli prezenty. z tym, że rodzice po witrynach się rozglądali a dzieci sobie Mi zostało kupić prezent dla mojego taty, dokupić coś mamom jakiś drobiazg, i mojemu bratu kupić coś. Z tym, że prezent wymyśliliśmy, i właśnie muszę jechać z nim w przyszłym tygodniu do krakowskiej, żeby to kupić bo go nie ma w Pl a musi to przymierzyć, ale pojedziemy z rana jak najwcześniej, żeby ominąć te tłumy. My też zaczęliśmy wcześniej zakupy gwiazdkowe, bo nie jeden raz się okazało w ostatniej chwili, że nie mamy czegoś dla kogoś, albo dla samych siebie z Tż nie mieliśmy prezentów.
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
hejj
![]() mam pytanie do dziewczyn,które rodziły po jakim czasie pochwa wraca do normalnych rozmiarów ,tzn wszystko to sie tam obkurczy, bo mam nadzieje ze sie obkurczy i czy odczuwa sie po porodzie duza roznice podczas sexu? jakies luzy ? boje sie ze bede miała tam jedna wielką otchłań![]() Mała sliczna ta sukienka ii bardzo ladnie Ci w niej mąż sam wybrał??aguśka a czy ta mata jest jakiejs konkretnej firmy? super Filipek wierzga nózkami ![]() chcrzciny jak mały bedzie miał ze 3 miesiace ,pewnie w wakacje moze na nasza rocznice slubu , przypada na koniec sierpnia ii raczej skromnie,rodzice, rodzenstwo i chrzestni,nastawiam sie na zaproszenie gosci do restauracji-nie wiem czy to dobry pomysl, ale przeraza mnie wizja kilkunastu osob u nas w domu i ja biegajaca kolo nich,a tak obiad, jakis deser ,beda chcieli to moze byc alkohol ,posiedza a my spokojnie wrocimy do czystego domku wiadomo ze po takiej imprezce sprzatanie gwarantowane![]() chrzestnym bedzie mój brat, chrzesta bardzo bysmy chieli zone brata ciotecznego mojego TZ ,ale ona tez ma termin porodu na wiosne , na 30 kwietnia i nie wiemy jak to wszystko wyjdzie ,ale to bedziemy sie martwic pozniej,ja raczej dzidzi nie bede kapac codziennie ![]() U mnie tez wialkanoc moze byc na porodówce ale mam nadzieje ze wykurze dzidzie wczesniej )Co do morza to ja najmilej wspominam pobyty w niechorzu )Co do smarowanie to mnie o smarowaniu brzucha i cyców przypomina TZ ) mówi do mnie kochanie smaruj tego brzuchola, to moze pozniej jakos dojdziesz do siebie ![]() dodajac oczywiscie ze jestem jak obelix![]() U nas jezeli nie bede miala ochoty na odwiedziny to po prostu powiem, ze jestem zmeczona i zapraszam za jakis czas jak dojde do siebie. Kurcze ja tez sie tearz boje tego testu , mam w piatek ii jak bede musiała przejsc na diete to ja nie wiem jak to bedzie
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
No proszę jak ładnie
![]() Cytat:
A póki co to się wkurzam tym wiszącym w powietrzu remontem - przyszły pokój dziecka jest w tej chwili jakąś graciarnia, ewentualnie garderobą Tż-ta Jestem ciekawa, kiedy się zabierze do roboty
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam trochę zakupów spożywczych z listą od diabetologa w ręku. Jak tak zobaczyłam ile to dwie szklanki zupy i że to dopiero połowa obiadu to zaczęłam się zastanawiać jak ja mam to wszystko zjeść Ale mam owoce, będziemy zapychać się owocami a co!
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, Aguska nie jest tak zle!
Kiedys juz byla mowa o tym ze genarlanie czesto narzekamy bez powodu a nie doceniamy co mamy, wiec ja zawsze staram sie docenic to co mam i patrzec na wszystko z kilku perpsektyw Ja rozumiem TZ dylemat po prostu a juz tym bardziej ze sam wychowal sie bez ojca! Tynka, kiedy pochwa wraca to Ci nie powiem, nie pamietam! Moge tylko powiedziec ze ja jestem taka sama jak bylam , wiem ze wielek kobiet robi sie luzniejszych ale jednak chyba nie wszytskie! Moze to tez jest po kilku porodach dopiero, nie wiem. W kazdym razie ja nei narzekam i TZ tez nie
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko - kupowała któraś z Was pościel u któregoś z dostawców?
belbina my-baby-love nadia jak z jakością i przede wszystkim z miękkością pościeli? bo chcę kupić od razu ze 2 komplety, żeby na wymianę były ![]() w Askocie u nas są piękne zestawy... ale 179 zł za komplet jakoś do mnie nie przemawia Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-12-14 o 13:27 |
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się dzisiaj, że moje malutkie dzieciątko nie lubiło mieć niedrapek na rączkach i bardzo wtedy płakała.
Jak tylko jej zdjęliśmy, to był spokój
|
#3740 |
|
Gang Iren
|
U mnie wszystko wrocilo do normy bardzo szybko,ale nie powiedziane ze teraz bedzie tak samo.Kilka tyg po porodzie nie odczuwalam roznicy z przed i po,maz tak samo.Ale np kolezanka po pierwszej ciazy ok,a po drugiej cos strasznego jej zostalo,ale ja zmusili do rodzenia bardzo duzego dziecka-4800!Tak ze obecnie zbiera na operacje w tamtym rejonie i leczy depresje,tak sie to na niej odbilo.Mowi ze ma miedzy nogami wielki kanion.
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
desia dokladnie
![]() tynka ja moge Ci powiedziec, ze po porodzie ja mam wrazenie jakby bylo mniej luzu u mnie. Mowi sie ze to zalezy jak zszyje lekarz,nie wiem czy to prawda, ale jak juz doszlam do siebie po porodzie, po prawie 2 m-cach mialam mega chcice no i pierwszy raz byl dosc nieprzyjemny, ciezko bylo ze wspolzyciem, bylo bardzo ciasno, oczywiscie bez nawilzenia ani rusz Pozniej wydaje mi sie, ze wszystko wrocilo do normy, procz tego, ze za kazdymrazem jesc sucho i bez wspomagaczy ani rusz ![]() Odnosnie maty, palak mam w piwnicy, mam mate w szafie tylko ale nie wiem czy tam jest metka z logo fimry, sprawdze to, to jak bedzie to napisze, bo nie pamietam jaka to firma ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- mag ja kupowalam posciel Filipowi w hurtowni dzieciecej. Placilam chyba ok 60 zl za komplet, nie pamietam dokladnie, ale wazne zebys zwrocila uwage z czego jest posciel i poszewki. Poszewki najlepiej ze 100% bawelny, wtedy dziecko nie bedzie Ci sie pod tym pocic.
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Kulka ja tez wlasnie nie wiem co zrobie jak dojdzie do tego pierwszego zblizenia po porodzie a tu jedna wielka przestrzen
a ja mam teraz taka ochote ale i jakas blokade masakra! i mam w planach po porodzie sobie odbic ta abstynencje![]() Aguśka to musze TZ powiedziec zeby przypilnował jak mnie beda zszywac, zeby pozniej nie mial do mnie pretensji o ile w ogole mnie rozetna![]() Desia to mnie troche uspokoiłaś ![]() mag ja kupowalam u belbina posciel i nie tylko ,wydaje mi sie ze posciel jest ok, ale to sie okaze jak upiore. Za 200 zl kupiłam dwa komplety poscieli, wypelnienie, ochraniacz na całe lozeczko, dwa rozki i dwa przescieradelka.a takie niedrapki to przez jaki okres czasu trzeba zakladac? Karolca chyba ostatnio pisała cos o klopsikach w sosie pomidorowym, jaka mam ochote tylko nie wiem co na to TZ , ale bedzie musiał sie dostosowac.I tu mam pytanie czy kupic gotowy sos czy lepiej zrobic samemu, jesli tak to jak? )
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-14 o 13:44 |
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
jak czytam ten wątek to dziękuję opatrzności za te wątkowe doświadczone mamusie i ich wszystkie odpowiedzi na nasze pytania
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięso mielone przygotowujesz tak jak na kotlety - jajko, sól, pieprz, inną ulubioną przyprawę (ja dodaję przyprawę do mięsa mielonego) możesz dosypać bułki tartej aby były "ciaśniejsze" i mniej lepkie. w garnku wlewasz wodę, przyprawiasz do smaku solą, pieprzem i vegetą (albo inną przyprawą). Uformowane klopsiki wkładasz do wody (już ciepłej). Ja gotuję na małym ogniu około 40 minut, wyciągam klopsiki, dodaję koncentrat pomidorowy (jak na zupę pomidorową). Czasem dodaję trochę śmietany, zaciągam mąką. Czasem trzeba doprawić do smaku. Wrzucam klopsiki, chwilę jeszcze pogotuję i gotowe
|
|
#3745 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Aaaa..dobrnęlam do końca, ale rzeście naprodukowały
Mag ach ta Twoja szwagierka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda na chrzest kupię normalnie w sklepie ale tak jak Aguska planuję jakiś ładniejsze i białe ale śpioszki, body itp. bo to i potem mozna założyć. Cytat:
Cytat:
Ja pracuję w przedszkolu i jest kilkanaście pań i większość jest super, a tylko kilka mniej fajnych ![]() Wogóle jak były jakies występy np. na dzień Mamy to sobie chodziłam i oglądałam jak dzieciaczki wystepują, to powiem wam, że obce dzieci a byłam wzruszona. Co to będzie jak moje tak będzie śpiewało i recytowało. Będę ryczeć jak bóbr pewnie.Cytat:
Cytat:
Gosica, Joanaros to pewnie dietka was czeka....ale z tego co Karolca pisze to nie będzie tak źle z tym menu ![]() Madziara super że wyniki ok Aguśka trzymam kciuki za wizytkę. Co do plaż to ja kocha Ustkę |
||||||
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje karolca, jutro bede działać , TZ najwyzej zostawie troche miesa i usmaze , jakby miał marudzic.
a ja mam przeczucie ze urodze 1 kwietnia ![]() a tak teraz mysle i mysle i mam ochote na dobry kapusniak jeszcze ii jescze na barszcz biały chyba mi sie włączaja zachcianki...
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-14 o 14:01 |
|
|
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3748 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to koniecznie bo mi też się podoba ![]() Cytat:
![]() co do wypełnienia to kupiłam już takie wypełnienie łączone - na lato jedna warstwa a jak jest zimniej można dopiąć drugą Cytat:
Cytat:
skąd ja mam wiedzieć ile urośnie mój biust? |
||||
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
co powiecie na to?
http://dzieci.pl/breedingAid,1408031...puticaid=6d8e7
|
#3750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zakupy działamy w piątek troszkę - taki plan jest ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

) ale tez maja zapowiedziane, ze jesli nie bede czula sie na silach to poprosze ich zeby nie przychodzili 

)

Jak wrócę popołudniu to Was nadrobię, bo widzę, że z 5 stron mam do nadrobienia

wgl nie wiem jak mam się pakować, co zabrać, czego nie muszę. No masakra...

ech. Niestety takie właśnie są te ceny.