Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 12:32   #3721
alamig
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Hejka

Ja dziś znów wyruszam na polowanie na prezenty. Mam nadzieję, że to już będzie ostatnie takie wyjście i uda mi się wreszcie wszystko kupić.

A Wy macie już skompletowane prezenty?
Stary 2011-12-14, 12:43   #3722
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hejka

Ja dziś znów wyruszam na polowanie na prezenty. Mam nadzieję, że to już będzie ostatnie takie wyjście i uda mi się wreszcie wszystko kupić.

Zakupy prezentowe jeszcze przede mną

Musze kupić coś dla Tż-ta ale to prezent urodzinowy, bo on wigilijne dziecko jest i zostaną mi tylko prezenty dla dzieci (siostrzenic i bratanicy)- bo innych nie robimy, kupujemy zawsze tylko coś maluchom pod choinkę.
Tż dodatkowo z rodzeństwem zrzucają się na coś dla rodziców, ja dla moich prezent już mam
Stary 2011-12-14, 12:45   #3723
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wow.... moja tesciowa przyjdzie pewnie do mnie do szpitala, ale nie mamy tu tyle rodziny naszczescie zeby naspraszala - ona nawet bala sie komus mowic o naszej ciazy, zebysmy sie nie pogniewali wiec ja wychowalismy a tak to pozwolenie na odwiedziny w szpitalu maja jeszcze tylko nasi przyjaciele (wlasnie ci co moga miec prezenta pod choinka w postaci fasolinki ) ale tez maja zapowiedziane, ze jesli nie bede czula sie na silach to poprosze ich zeby nie przychodzili
Ja powiedziałam wszystkim że nie chcę odwiedzić zaraz po porodzie że mają odczekać z dzień i dopiero wtedy jak będą chcieli to przyjechać do szpitala, ale też nie w ilości hurtowej a tak w ogóle to u Nas jak wszystko jest ok to już po 3 dniach puszczają z dzidziusiem do domu.

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze?
Nie pisałam nic w tym watku, przeprowadzilismy sie z mezem do naszego mieszkanka, nie musze Wam mowic ile pracy, sprzatania to od nas wymagalo. Tak wiec ostatni okres spedzilam bardzo pracowicie, na ile oczywiscie synek mi pozwolil. Nie mamy tu jeszcze internetu, korzystam z bezprzewodowego, ale on dziala jakby chcial a nie mogl...

Bylismy tydzien temu na usg, wszystko jest w najlepszym porzadku, maly wazyl ok. 500g, najgorsze jest to ze ja caly czas go nie czuje!!! ale lekarz stwierdzil, ze maly jest ulozony miednicowo i mam sie niczym nie martwic.

Poszalalam ostatnio z zakupami, sporo ciuszkow zakuppilam. Wybralismy tez wozek, chyba ostatecznie zdecydujemy sie na Bartatine firmy Jedo na paskach, jest niesamowicie mieciutka. Co prawda nie ma skretnych kol, ale komfort dzieciaczka najwazniejszy. Tylko musimy przymierzyc czy nam dos amochodu wejdzie, bo spora jest
Staram sie Was podczytywtac w wolnych chwilach, ale ostatnio mam ich niewiele, a i lacze kiepskie, wiec juz nei jestem niestety z Wami na bierzaco
Witaj fajnie że wszystko jest OK
Ja czuję mojego syna delikatnie. Niektóre dziewczyny jak piszą że talerz już skacze na brzuchu lub TŻ już czuje to też się obawiałam że coś jest nie tak. Ale lekarz mówi że jest wszystko dobrze. No i każda kobieta różnie odczuwa ciąże i w różnych tygodniach te silniejsze kopniaki

Cytat:
Hejka

Jeszcze jedziemy w weekend na świąteczne zakupy Najłatwiej mam z TŻ bo powiedział mi co chce dostać
Stary 2011-12-14, 12:47   #3724
gosica502
Wtajemniczenie

Ja nawet nie zaczęłąm jeszcze gwiadkowych zakupów, jutro pojadę i mam nadzieję, ze coś powybieram.
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:58   #3725
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Zakupy prezentowe jeszcze przede mną

Musze kupić coś dla Tż-ta ale to prezent urodzinowy, bo on wigilijne dziecko jest i zostaną mi tylko prezenty dla dzieci (siostrzenic i bratanicy)- bo innych nie robimy, kupujemy zawsze tylko coś maluchom pod choinkę.
Tż dodatkowo z rodzeństwem zrzucają się na coś dla rodziców, ja dla moich prezent już mam
Mój ma imieniny w Wigilię i kiedyś w żartach mi powiedział, że jako dziecko zawsze był poszkodowany, że dostawał tylko jeden prezent Dlatego też od tamtej pory dostaje ode mnie osobno pod choinkę i na imieniny, żeby nie czuł się poszkodowany

Ja chcę jak najszybciej wszystko pokupować, bo w weekend to będzie masakra w sklepach. Już są teraz tłumy w galeriach. Wczoraj jak pojechałam, to w Galerii Krakowskiej o godzinie 11:00 nie mogłam znaleźć miejsca parkingowego! Zastanawiam się czy ludzie nie pracują o tej porze? Rozumiem, że są kobiety tak jak ja na zwolnieniu, macierzyńskim czy coś w tym stylu, ale aż tyle?
Stary 2011-12-14, 13:04   #3726
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Masz racje Aguska , ze kazdy jest inny i na rozne sprawy roznie reagujemy. Akurat u Nas jest wszystko strasznie pokomplikowane i wiele czynnikow sklada sie na to ze On jedzie, pierwszy i najwazniejszy ze moj Tz ma syna z poprzedniego zwiazku, ktory ma 20 lat ( pewnie sie w tym momencie zdziwicie moj TZ jest 15 lat starszy ode mnie) no i tesciowa mu tak wjezdza na psychike ze ja z Go wysylam i z calego serca zapewniam ze my damy sobie rade a jego sumienie jest dla mnie wazne, mysle ze okazuje mu w ten sposob jak go kocham, to tak w wielkim skrocie. Pozatym to On (syn TZ) moglby byc u Nas bo praktycznie ja mu za matke robilam od kiedy sie przeprowadzilam do szwecji tzn od 8 lat , ale z kolei inne sprawy zlozyly sie na to ze On zostaje w szwecji ( nawet nie chce pisac)
No wiec nie zawsze w zyciu jest wszytsko biale lub czarne i kazdy kij ma 2 konce itd
No tak, to jest zupelnie inna sytuacja. Na pewno nie jest ona dla Ciebie komfortowa, podziwiam ze dajesz rade, bo to na pewno wszystko nie jest proste.
Cytat:
Nie pisałam nic w tym watku, przeprowadzilismy sie z mezem do naszego mieszkanka, nie musze Wam mowic ile pracy, sprzatania to od nas wymagalo. Tak wiec ostatni okres spedzilam bardzo pracowicie, na ile oczywiscie synek mi pozwolil. Nie mamy tu jeszcze internetu, korzystam z bezprzewodowego, ale on dziala jakby chcial a nie mogl...

Bylismy tydzien temu na usg, wszystko jest w najlepszym porzadku, maly wazyl ok. 500g, najgorsze jest to ze ja caly czas go nie czuje!!! ale lekarz stwierdzil, ze maly jest ulozony miednicowo i mam sie niczym nie martwic.

Poszalalam ostatnio z zakupami, sporo ciuszkow zakuppilam. Wybralismy tez wozek, chyba ostatecznie zdecydujemy sie na Bartatine firmy Jedo na paskach, jest niesamowicie mieciutka. Co prawda nie ma skretnych kol, ale komfort dzieciaczka najwazniejszy. Tylko musimy przymierzyc czy nam dos amochodu wejdzie, bo spora jest
Staram sie Was podczytywtac w wolnych chwilach, ale ostatnio mam ich niewiele, a i lacze kiepskie, wiec juz nei jestem niestety z Wami na bierzaco
Pewnie ze pamietamy Super ze sie odezwalas i ze u Was wszystko dobrze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:04   #3727
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój ma imieniny w Wigilię i kiedyś w żartach mi powiedział, że jako dziecko zawsze był poszkodowany, że dostawał tylko jeden prezent Dlatego też od tamtej pory dostaje ode mnie osobno pod choinkę i na imieniny, żeby nie czuł się poszkodowany
Mój ma i imieniny i urodziny i gwiazdkę w jednym, także jeszcze bardziej poszkodowany
Ale duży prezent już dostał - aparat, więc dokupię mu tylko jakiś sweter czy koszulę i będzie ok
Stary 2011-12-14, 13:06   #3728
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma i imieniny i urodziny i gwiazdkę w jednym, także jeszcze bardziej poszkodowany
Ale duży prezent już dostał - aparat, więc dokupię mu tylko jakiś sweter czy koszulę i będzie ok
Czyżby Adam?
Stary 2011-12-14, 13:07   #3729
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyżby Adam?

w wigilię urodzony, więc imię dla Teściowej było oczywiste
Stary 2011-12-14, 13:07   #3730
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
O rany ....to co tam się stało ? A balowałaś "pod namiotami" ? ( aguśka bez skojarzeń , to były takie potańcówki dla młodzieży od 18-70 lat)

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

się podpiszę
hihi Uwielbiam taką młodzież

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Życzę samych udanych wizyt Jak wrócę popołudniu to Was nadrobię, bo widzę, że z 5 stron mam do nadrobienia

Dziś mam spotkanie - obronę swojego biznesplanu, trzymajcie kciuki pliss

Miłego dzionka

ale nuuudy, przed świętami ma spaść śnieg i ma się utrzymać pocieszające.. Uwielbiam śnieg wtedy ogarnia mnie atmosfera świąt, no a w sobotę stroję choinkę.
co do sióstr to w ogóle siostra mojego TŻta pomimo że ma 19 lat (młodsza ode mnie o rok) to głupkowato bardzo myśli że aż żal nieraz patrzeć.. Mam chęć nieraz zwrócić jej uwagę ale sądzę że nie ma sensu..

Mały wczoraj się rozbrykał przed snem a później przez całą noc i nad ranem był bardzo spokojny aż się wystraszyłam, wstał chyba dopiero koło 11:50 ale już bryka więc jestem spokojna.

Za 2 dni wizyta oby święta były spokojne.

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:09
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:10   #3731
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

w wigilię urodzony, więc imię dla Teściowej było oczywiste
Mój też Adam A na dodatek nasz synek też będzie Szymek

Twoja teściowa ekonomicznie podeszła do sprawy. Zamiast trzech prezentów, kupuje jeden
Stary 2011-12-14, 13:11   #3732
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

nie ma przypalić mleko
Stary 2011-12-14, 13:15   #3733
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

wiem o czym mówisz, bo sama teraz się przeprowadzam, sprzątam tam co chwile i jeszcze bajzel wgl nie wiem jak mam się pakować, co zabrać, czego nie muszę. No masakra... tyle dobrze, że mam 8 km z mieszkania do domu, więc jak coś będę potrzebować to po prostu podjadę

Alamig ja byłam w krakowskiej w poniedziałek koło 12:00 to nawet spokojnie było. Ale to co w sobotę się działo to ciężko opisać. byłam tylko na chwilę w galerii bo czekałam na Tżta aż po mnie przyjedzie, a byłam na uczelni, a że nie chciałam stać na polu to poszłam koleżankę na dworzec odprowadzić i czekałam w galerii. Rodzice z dziećmi, gdzie dzieci na nogach same latały, plątały się pod nogami ludzi chodzących, a rodzice w wózkach mieli prezenty. z tym, że rodzice po witrynach się rozglądali a dzieci sobie koszmar!

Mi zostało kupić prezent dla mojego taty, dokupić coś mamom jakiś drobiazg, i mojemu bratu kupić coś. Z tym, że prezent wymyśliliśmy, i właśnie muszę jechać z nim w przyszłym tygodniu do krakowskiej, żeby to kupić bo go nie ma w Pl a musi to przymierzyć, ale pojedziemy z rana jak najwcześniej, żeby ominąć te tłumy.
My też zaczęliśmy wcześniej zakupy gwiazdkowe, bo nie jeden raz się okazało w ostatniej chwili, że nie mamy czegoś dla kogoś, albo dla samych siebie z Tż nie mieliśmy prezentów.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:15   #3734
tynka88
Zadomowienie

hejj

mam pytanie do dziewczyn,które rodziły po jakim czasie pochwa wraca do normalnych rozmiarów ,tzn wszystko to sie tam obkurczy, bo mam nadzieje ze sie obkurczy i czy odczuwa sie po porodzie duza roznice podczas sexu? jakies luzy ? boje sie ze bede miała tam jedna wielką otchłań

Mała sliczna ta sukienka ii bardzo ladnie Ci w niej mąż sam wybrał??

aguśka a czy ta mata jest jakiejs konkretnej firmy? super Filipek wierzga nózkami

chcrzciny jak mały bedzie miał ze 3 miesiace ,pewnie w wakacje moze na nasza rocznice slubu , przypada na koniec sierpnia ii raczej skromnie,rodzice, rodzenstwo i chrzestni,nastawiam sie na zaproszenie gosci do restauracji-nie wiem czy to dobry pomysl, ale przeraza mnie wizja kilkunastu osob u nas w domu i ja biegajaca kolo nich,a tak obiad, jakis deser ,beda chcieli to moze byc alkohol ,posiedza a my spokojnie wrocimy do czystego domku wiadomo ze po takiej imprezce sprzatanie gwarantowane

chrzestnym bedzie mój brat, chrzesta bardzo bysmy chieli zone brata ciotecznego mojego TZ ,ale ona tez ma termin porodu na wiosne , na 30 kwietnia i nie wiemy jak to wszystko wyjdzie,ale to bedziemy sie martwic pozniej,

ja raczej dzidzi nie bede kapac codziennie

U mnie tez wialkanoc moze byc na porodówce ale mam nadzieje ze wykurze dzidzie wczesniej)

Co do morza to ja najmilej wspominam pobyty w niechorzu)

Co do smarowanie to mnie o smarowaniu brzucha i cyców przypomina TZ) mówi do mnie kochanie smaruj tego brzuchola, to moze pozniej jakos dojdziesz do siebie dodajac oczywiscie ze jestem jak obelix

U nas jezeli nie bede miala ochoty na odwiedziny to po prostu powiem, ze jestem zmeczona i zapraszam za jakis czas jak dojde do siebie.

Kurcze ja tez sie tearz boje tego testu , mam w piatek ii jak bede musiała przejsc na diete to ja nie wiem jak to bedzie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:21   #3735
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój też Adam A na dodatek nasz synek też będzie Szymek
No proszę jak ładnie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hejj

mam pytanie do dziewczyn,które rodziły po jakim czasie pochwa wraca do normalnych rozmiarów ,tzn wszystko to sie tam obkurczy, bo mam nadzieje ze sie obkurczy i czy odczuwa sie po porodzie duza roznice podczas sexu? jakies luzy ? boje sie ze bede miała tam jedna wielką otchłań
Też mam takie obawy. ja to w sumie mam same obawy - ostatnio stwierdziłam, że po porodzie to pewnie siądę pod łóżeczkiem i będe płakać razem z dzieckiem

A póki co to się wkurzam tym wiszącym w powietrzu remontem - przyszły pokój dziecka jest w tej chwili jakąś graciarnia, ewentualnie garderobą Tż-ta Jestem ciekawa, kiedy się zabierze do roboty
Stary 2011-12-14, 13:22   #3736
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Zakupy świąteczne przed nami, czekamy na informacje czy mąż będzie miał jakaś premię świąteczną czy nie.

Cytat:
Mój w sumie też ma wszystko w jednym, bo urodziny i imieniny ma zaraz przed świętami.

Zrobiłam trochę zakupów spożywczych z listą od diabetologa w ręku. Jak tak zobaczyłam ile to dwie szklanki zupy i że to dopiero połowa obiadu to zaczęłam się zastanawiać jak ja mam to wszystko zjeść
Ale mam owoce, będziemy zapychać się owocami a co!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:24   #3737
desia888
Wtajemniczenie

Nie no, Aguska nie jest tak zle!
Kiedys juz byla mowa o tym ze genarlanie czesto narzekamy bez powodu a nie doceniamy co mamy, wiec ja zawsze staram sie docenic to co mam i patrzec na wszystko z kilku perpsektyw
Ja rozumiem TZ dylemat po prostu a juz tym bardziej ze sam wychowal sie bez ojca!

Tynka, kiedy pochwa wraca to Ci nie powiem, nie pamietam!
Moge tylko powiedziec ze ja jestem taka sama jak bylam , wiem ze wielek kobiet robi sie luzniejszych ale jednak chyba nie wszytskie!
Moze to tez jest po kilku porodach dopiero, nie wiem. W kazdym razie ja nei narzekam i TZ tez nie

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:26   #3738
mag_99
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanko - kupowała któraś z Was pościel u któregoś z dostawców?

belbina

my-baby-love

nadia

jak z jakością i przede wszystkim z miękkością pościeli? bo chcę kupić od razu ze 2 komplety, żeby na wymianę były

w Askocie u nas są piękne zestawy... ale 179 zł za komplet jakoś do mnie nie przemawia

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:27
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:29   #3739
karolca
Zakorzenienie

Śniło mi się dzisiaj, że moje malutkie dzieciątko nie lubiło mieć niedrapek na rączkach i bardzo wtedy płakała. Jak tylko jej zdjęliśmy, to był spokój

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-14, 13:35   #3740
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
hejj

mam pytanie do dziewczyn,które rodziły po jakim czasie pochwa wraca do normalnych rozmiarów ,tzn wszystko to sie tam obkurczy, bo mam nadzieje ze sie obkurczy i czy odczuwa sie po porodzie duza roznice podczas sexu? jakies luzy
U mnie wszystko wrocilo do normy bardzo szybko,ale nie powiedziane ze teraz bedzie tak samo.Kilka tyg po porodzie nie odczuwalam roznicy z przed i po,maz tak samo.Ale np kolezanka po pierwszej ciazy ok,a po drugiej cos strasznego jej zostalo,ale ja zmusili do rodzenia bardzo duzego dziecka-4800!Tak ze obecnie zbiera na operacje w tamtym rejonie i leczy depresje,tak sie to na niej odbilo.Mowi ze ma miedzy nogami wielki kanion.
Stary 2011-12-14, 13:39   #3741
Aguśkaa83
Zakorzenienie

desia dokladnie

tynka ja moge Ci powiedziec, ze po porodzie ja mam wrazenie jakby bylo mniej luzu u mnie. Mowi sie ze to zalezy jak zszyje lekarz,nie wiem czy to prawda, ale jak juz doszlam do siebie po porodzie, po prawie 2 m-cach mialam mega chcice no i pierwszy raz byl dosc nieprzyjemny, ciezko bylo ze wspolzyciem, bylo bardzo ciasno, oczywiscie bez nawilzenia ani rusz
Pozniej wydaje mi sie, ze wszystko wrocilo do normy, procz tego, ze za kazdymrazem jesc sucho i bez wspomagaczy ani rusz
Odnosnie maty, palak mam w piwnicy, mam mate w szafie tylko ale nie wiem czy tam jest metka z logo fimry, sprawdze to, to jak bedzie to napisze, bo nie pamietam jaka to firma

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

mag ja kupowalam posciel Filipowi w hurtowni dzieciecej. Placilam chyba ok 60 zl za komplet, nie pamietam dokladnie, ale wazne zebys zwrocila uwage z czego jest posciel i poszewki. Poszewki najlepiej ze 100% bawelny, wtedy dziecko nie bedzie Ci sie pod tym pocic.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:41   #3742
tynka88
Zadomowienie

Kulka ja tez wlasnie nie wiem co zrobie jak dojdzie do tego pierwszego zblizenia po porodzie a tu jedna wielka przestrzen a ja mam teraz taka ochote ale i jakas blokade masakra! i mam w planach po porodzie sobie odbic ta abstynencje

Aguśka to musze TZ powiedziec zeby przypilnował jak mnie beda zszywac, zeby pozniej nie mial do mnie pretensji o ile w ogole mnie rozetna

Desia to mnie troche uspokoiłaś

mag ja kupowalam u belbina posciel i nie tylko ,wydaje mi sie ze posciel jest ok, ale to sie okaze jak upiore. Za 200 zl kupiłam dwa komplety poscieli, wypelnienie, ochraniacz na całe lozeczko, dwa rozki i dwa przescieradelka.

a takie niedrapki to przez jaki okres czasu trzeba zakladac?

Karolca chyba ostatnio pisała cos o klopsikach w sosie pomidorowym, jaka mam ochote tylko nie wiem co na to TZ , ale bedzie musiał sie dostosowac.I tu mam pytanie czy kupic gotowy sos czy lepiej zrobic samemu, jesli tak to jak?)

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:44
Stary 2011-12-14, 13:49   #3743
Kulkaaga
Wtajemniczenie

jak czytam ten wątek to dziękuję opatrzności za te wątkowe doświadczone mamusie i ich wszystkie odpowiedzi na nasze pytania
Stary 2011-12-14, 13:54   #3744
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca chyba ostatnio pisała cos o klopsikach w sosie pomidorowym, jaka mam ochote tylko nie wiem co na to TZ , ale bedzie musiał sie dostosowac.I tu mam pytanie czy kupic gotowy sos czy lepiej zrobic samemu, jesli tak to jak?)
Już Ci mówię.
Mięso mielone przygotowujesz tak jak na kotlety - jajko, sól, pieprz, inną ulubioną przyprawę (ja dodaję przyprawę do mięsa mielonego) możesz dosypać bułki tartej aby były "ciaśniejsze" i mniej lepkie.
w garnku wlewasz wodę, przyprawiasz do smaku solą, pieprzem i vegetą (albo inną przyprawą). Uformowane klopsiki wkładasz do wody (już ciepłej). Ja gotuję na małym ogniu około 40 minut, wyciągam klopsiki, dodaję koncentrat pomidorowy (jak na zupę pomidorową). Czasem dodaję trochę śmietany, zaciągam mąką. Czasem trzeba doprawić do smaku. Wrzucam klopsiki, chwilę jeszcze pogotuję i gotowe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-14, 13:56   #3745
Flowerbombka
Zadomowienie

Aaaa..dobrnęlam do końca, ale rzeście naprodukowały

Mag ach ta Twoja szwagierka

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
babyshower bedzie wystarczajacy w domu jak sie dzidzia urodzi, takie babyshower ze z koszuli nocnej nie wyjdziesz przez conajmniej 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Mnie to te ceny przerażają za 150zł to się zastanawiam czy ja sobie sukienkę kupię zawsze, a co dopiero dziecku 60parocentymetrowemu ech. Niestety takie właśnie są te ceny.
Dlatego ja kocham lumpki, a zwłaszcza jeden taki przy domu...dziś za 25 zł kupiłam 2 welurowe dresiki i bodziaka, a wszystko jakby nigdy nie było noszone.
Co prawda na chrzest kupię normalnie w sklepie ale tak jak Aguska planuję jakiś ładniejsze i białe ale śpioszki, body itp. bo to i potem mozna założyć.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Wielkanocy to ja nie wiem czy nie spędzę w szpitalu bo pierwszy termin był właśnie na 8kwietnia, ale zmienił się na 2kwietnia więc możliwe że na Wielkanoc czeka mnie porodówka
Ja z kolei czuję, że będę rodzić w weekend majowy. Z om mam termin na połowę kwietnia, ale z owu i usg na 27 kwietnia, a jeszcze jak kilka dni przenoszę, to jak nic początek maja.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Byłam dziś na Jasełkach u siostrzeńca w przedszkolu.
Trochę się niesmaku najadłam na to przedszkole (chociaż sama tam chodziłam naście lat temu).
Siostra rano nie miała jak dać koszuli dla młodego więc przyjechaliśmy wczesniej, aby go ładnie ubrać (był Pasterzem). Na to wychowawczyni grupy mówi, że Kubuś jest już przebrany i go w koszulę nie ubierze.
I go przebrali... założyli na zwykłą koszulkę kamizelkę, na głowę czapkę.
I płaci się takie pieniądze za to przedszkole a oni tak traktują dzieci. Bardzo mi się to nie spodobało i powiedziałam, że choćby drugie przedszkole w okolicy kosztowało 100 czy 200 zł więcej moje dziecko pójdzie właśnie tam. Nosz co za baby tam są wredne.
Może akurat taka wychowawczyni sie trafiła, a przedszkole może jest ok.
Ja pracuję w przedszkolu i jest kilkanaście pań i większość jest super, a tylko kilka mniej fajnych

Wogóle jak były jakies występy np. na dzień Mamy to sobie chodziłam i oglądałam jak dzieciaczki wystepują, to powiem wam, że obce dzieci a byłam wzruszona. Co to będzie jak moje tak będzie śpiewało i recytowało. Będę ryczeć jak bóbr pewnie.

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja sobie na następny rok obiecuję żywą choinkę w salonie i rozpalony ogień w kominku, do tego dekoracje w domu i na zewnątrz (tam akurat jakieś małe, nie takie co wywalają korki w całej okolicy
Ja dziś sobie zdałam sprawę, że w przyszłym roku na Święta to chyba z żywej choinki nici, bo nasze dzieci będa już chyba pełzające i nie daj Boże trafi się jakas kolka na podłodze.

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Byłam na badaniu, sama glukoza do przezycia ale potem jakos zaczelo mnie mdlic, dobrze ze juz w domciu i po sniadaniu
Dobrze, że masz już to za sobą

Gosica, Joanaros
to pewnie dietka was czeka....ale z tego co Karolca pisze to nie będzie tak źle z tym menu

Madziara super że wyniki ok

Aguśka trzymam kciuki za wizytkę.

Co do plaż to ja kocha Ustkę
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:56   #3746
tynka88
Zadomowienie

dziekuje karolca, jutro bede działać , TZ najwyzej zostawie troche miesa i usmaze , jakby miał marudzic.

a ja mam przeczucie ze urodze 1 kwietnia

a tak teraz mysle i mysle i mam ochote na dobry kapusniak jeszcze ii jescze na barszcz biały chyba mi sie włączaja zachcianki...

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-14 o 14:01
Stary 2011-12-14, 13:58   #3747
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Może akurat taka wychowawczyni sie trafiła, a przedszkole może jest ok.
Ja pracuję w przedszkolu i jest kilkanaście pań i większość jest super, a tylko kilka mniej fajnych

Wogóle jak były jakies występy np. na dzień Mamy to sobie chodziłam i oglądałam jak dzieciaczki wystepują, to powiem wam, że obce dzieci a byłam wzruszona. Co to będzie jak moje tak będzie śpiewało i recytowało. Będę ryczeć jak bóbr pewnie.
Nie wiem... poprzednie jakie miał w młodszych grupach podobnie się zachowywały.

Cytat:
dziekuje karolca, jutro bede działać , TZ najwyzej zostawie troche miesa i usmaze , jakby miał marudzic.

a ja mam przeczucie ze urodze 1 kwietnia
Proszę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-14, 14:02   #3748
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
tynka
Pozniej wydaje mi sie, ze wszystko wrocilo do normy, procz tego, ze za kazdymrazem jesc sucho i bez wspomagaczy ani rusz
Odnosnie maty, palak mam w piwnicy, mam mate w szafie tylko ale nie wiem czy tam jest metka z logo fimry, sprawdze to, to jak bedzie to napisze, bo nie pamietam jaka to firma

no to koniecznie bo mi też się podoba

Cytat:
mag ja kupowalam posciel Filipowi w hurtowni dzieciecej. Placilam chyba ok 60 zl za komplet, nie pamietam dokladnie, ale wazne zebys zwrocila uwage z czego jest posciel i poszewki. Poszewki najlepiej ze 100% bawelny, wtedy dziecko nie bedzie Ci sie pod tym pocic.
no wiem właśnie, że musi być bawełna - ale na tych aukcjach wszędzie jest napisane 100% bawełny a potem w komentarzach, że np. twardy i szorstki materiał :/ dlatego chcę się dowiedzieć od kogoś zaufanego
co do wypełnienia to kupiłam już takie wypełnienie łączone - na lato jedna warstwa a jak jest zimniej można dopiąć drugą

Cytat:
mag ja kupowalam u belbina posciel i nie tylko ,wydaje mi sie ze posciel jest ok, ale to sie okaze jak upiore. Za 200 zl kupiłam dwa komplety poscieli, wypelnienie, ochraniacz na całe lozeczko, dwa rozki i dwa przescieradelka.
hm ochraniacz na całe łóżeczko? to muszę zobaczyć bo ja tylko takie częściowe widziałam

Cytat:
jak czytam ten wątek to dziękuję opatrzności za te wątkowe doświadczone mamusie i ich wszystkie odpowiedzi na nasze pytania
ja też i w sumie to nurtuje mnie pytanie, na które też mogą odpowiedzieć już mamy, które rodziły - dziewczyny jak kupić staniki do karmienia??
skąd ja mam wiedzieć ile urośnie mój biust?

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:02   #3749
karolca
Zakorzenienie

co powiecie na to?
http://dzieci.pl/breedingAid,1408031...puticaid=6d8e7

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-14, 14:05   #3750
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

Ja chcę jak najszybciej wszystko pokupować, bo w weekend to będzie masakra w sklepach. Już są teraz tłumy w galeriach. Wczoraj jak pojechałam, to w Galerii Krakowskiej o godzinie 11:00 nie mogłam znaleźć miejsca parkingowego! Zastanawiam się czy ludzie nie pracują o tej porze? Rozumiem, że są kobiety tak jak ja na zwolnieniu, macierzyńskim czy coś w tym stylu, ale aż tyle?
Ja też imieniny w Wigilię ale co zrobić My zakupy działamy w piątek troszkę - taki plan jest

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko - kupowała któraś z Was pościel u któregoś z dostawców?

belbina

my-baby-love

nadia

jak z jakością i przede wszystkim z miękkością pościeli? bo chcę kupić od razu ze 2 komplety, żeby na wymianę były

w Askocie u nas są piękne zestawy... ale 179 zł za komplet jakoś do mnie nie przemawia
Ja kupowałam rożki od Belbiny i są bardzo ok a z pościelą to nie wiem...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości