Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 13:12   #3211
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Jestem załamana
Dostałam właśnie maila z firmy kurierskiej że jedna z moich paczek jest gabarytem i czas dostawy to 14 dni roboczych..... W poniedziałek rozmawiałam z gościem że taką paczkę gabarytowa mam i powiedział że ok tylko ze będzie droższa, 60 euro zamiast 25e. Teraz sie okazało że 86euro i taka długa dostawa.......nie wiem co mam zrobić......ryczę....i mam wszystkiego dość.....a wiem że to moja wina bo mogłam się gibnąć wcześniej z tym wózkiem. W paczce są tez rzeczy potrzebne do szpitala, kosmetyki dla dziecka....no masakra........
Kasiakzaki a jaka to firma spedycyjna? Niestety w Europie gabaryty mają fracht 1 lub 2 razy w tygodniu między krajami. Konsolidują przesyłki a potem w danym kraju rozwożą je do klienta. Dlatego to tak długo trwa.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:15   #3212
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
a dlaczego cc masz mieć?

Ze względu na wielopoziomową dyskopatię kręgosłupa. I Znieczulenie będe miała ogóle.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:27   #3213
Blanszor
Rozeznanie

Witam Dziewczynki

byłam wczoraj na wycieczce po Otwockich przychodniach i szpitalach. Ciąże prowadziłam w luxmedzie, a mój lekarz jest położnikiem w Warszawie na Madalińskiego, ale ja wolę rodzić w Otwocku. Zapisałam się do przychodni przyszpitalnej i Pani dr powiedziała, że w piątek mam przyjść na KTG. Potem przeszłam się do szpitala na oddział zapytać jaka jest procedura jak dzidzia się nie przekręci główką w dół. Jak się nie przekręci to kazali mi się stawić bez skierowania na oddziale ok. 6 stycznia - będzie cc. Chyba że coś wcześniej zacznie się dziać ale na to nie wygląda. Lekarze byli bardzo mili i już jestem pewna że chce tam rodzić. Nie dociera do mnie że to już za około 3 tygodnie
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:29   #3214
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
jejciu dziewczyny tyle piszecie ze teraz to ja nwet czytac nie nadażam :/
wogóle od poniedziałku jestem na maternity ale czasu na fora to mam mniej niz jak bylam w pracy :/

Wczoraj bylam u lekarza Moja Livka bedzie taka srednia dziewczynka bo na pierwszy dzien 32 tygodna wazy 1782 g a wiec spoko szyjam na 25 mm lekazr mowi ze jest oki i jest zamknieta Młoda młoda juz gowke ma nisko ale wszystko pozamykane

Wczoraj dostałam paczke z Pl ze wszystkim kocykami pieluszkami itp jestem taka szczesliwa

Całuje WAs bardzo mocno *
Kasiahexe a gdzie w UK zrobili Ci dowcipne badanie??? Ja tam wogóle pojęcia nie mam co z moją szyjką
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:34   #3215
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kochana nie pozostaje ci nic innego jak oszczędny tryb życia i doczekanie w dwupaku tych 2tyg plus codzienne telefony do firmy kurierskiej, moze dostarcza wczesniej jak będa cie mieli dość
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kasik, może się uda, że przyjdzie wcześniej
Kurczę, szkoda, że tak wyszło, może lepiej było wysłać dwie paczki - jedną z rzeczami do szpitala, a drugą z wózkiem Przynajmniej część rzeczy by doszła... Ale może się uda
Ja to mam w 2 paczkach i ta z wózkiem jest za duża. Jeszcze mi nic nie odpisali ale jak tej drugiej paczki(tej o dobrych rozmiarach) nie zrealizują szybciej to może uda mi się wysłać innym kurierem. A na wózek niestety będę musiała czekac, z tym że 14 dni roboczych to 3 tyg
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Kasiakzaki a jaka to firma spedycyjna? Niestety w Europie gabaryty mają fracht 1 lub 2 razy w tygodniu między krajami. Konsolidują przesyłki a potem w danym kraju rozwożą je do klienta. Dlatego to tak długo trwa.
Dzięki, ja nawet nie wiedziałam ze istnieje cos takiego jak fracht. Nie znam się na tym w ogóle, a firma chyba spedycyjna bo nazwa "euro spedycja". Nie pozostaje mi nic innego jak czekać.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:37   #3216
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
ja znowu muszę się pożalić wczoraj się zalałam łzami bo ojciec powiedział że na żadne "podpisanie kontraktu" się nie wybiera ;/ w sobotę biorę cywilny przykro mi bardzo że nie chce iść ;( powiedział że my to chyba w Boga nie wierzymy że kościelnego nie bierzemy.... ehhhhh na serio to przykre
Mój ojciec też nie był na moim ślubie cywilnym bo uwaga ...... pokłócił się z moja mama.slub brałam na Mazurach w rodzinnym mieście tż.Mój ojciec to w ogóle nigdy jakoś nie umiał z nami rozmawiac i nie jest takim prawdziwym ojcem ,że pogada czy coś ,ważne zawsze było czy wszyscy są i w domu i oglądanie telewizorka.Na kościelnym juz był ,ale i tak wiele razy udowodnił że tak jakoś nie zależy mu na dzieciach.Niby zarabiał na rodzinę i niczego nam nie brakowało,ale brakowała na pewno zwykłego okazania miłości.Za to mamcia nadrabia za niego,nieba by nam uchyliła

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki
Mam do was pytanie dziś się rano obudziłam i mam opryszczkę na ustach powiedzcie mi czy czymś to grozi w ciąży bo ja z tego co wyczytałam na necie to jak bym się w ciąży zaraziła pierwszy raz to może to mieć jakieś konsekwencje dla płodu ale jak wcześniej miałam to niby nic ale jak to ja i tak się martwię :-( .Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na to świństwo żeby się szybko pozbyć to chętnie skorzystam.
Już 3 razy miałam i używałam do tego maść antivir,w ciaży można i przykładałam czasami srebro kiloidalne ,albo ząbek czosnku i w miarę szybko schodziło.Taka opryszcza może na początku byc groźna,ja chyba dla tego 1 ciaze poroniłam ,ale już w tak zaawasowanej nie bój się

Dziś przyjechała do mnie siostra ze szwagrem ,pomyli mi wszystkie okna,wyprali firany i nawet odkurzył mi szwagier.Mąż okien nie chciał myć ,ale i tak wszystko robi w domu wiec już mu darowałam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:42   #3217
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
no własnie tak było jak kupowalam materac dla Ali ale teraz wręcz taki odradzaja bo 1. materac do 6 msc nie może być twardy 2. gryka to odpad przemysłowy do tego jeżeli się zmoczy to materac jest do wyrzucenia (puchnie i gnije co akurat potwierdzam bo mam w przedpokoju taki właśnie materac do wyrzucenia). Z tego co już wyczytałam to polecają lateks lub ewentualnie zwykłą piankę, ewentualnie z mata kokosowa ale można użyć dopiero po 6 msc. I właśnie tłumaczą, że to pianka byla uzywana od lat, a wkładki pojawiły się stosunkowo niedawno i u rodziców pokutuje stwierdzenie że to jest dobre Nic podpytam jeszcze tej lekarki
Likas to później podziel się z nami swoją wiedzą, kurcze to co teraz trzeba nowy kupować

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Jestem załamana
Dostałam właśnie maila z firmy kurierskiej że jedna z moich paczek jest gabarytem i czas dostawy to 14 dni roboczych..... W poniedziałek rozmawiałam z gościem że taką paczkę gabarytowa mam i powiedział że ok tylko ze będzie droższa, 60 euro zamiast 25e. Teraz sie okazało że 86euro i taka długa dostawa.......nie wiem co mam zrobić......ryczę....i mam wszystkiego dość.....a wiem że to moja wina bo mogłam się gibnąć wcześniej z tym wózkiem. W paczce są tez rzeczy potrzebne do szpitala, kosmetyki dla dziecka....no masakra........
Kasik
Stary 2011-12-14, 13:57   #3218
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ze względu na wielopoziomową dyskopatię kręgosłupa. I Znieczulenie będe miała ogóle.
wlasnie myslalam o tym ostatnio ze jak oni mi chca zaszczyk dac w kregoslup skoro mam uszkodzony?? nawet zdjecia nie chcieli..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:04   #3219
bambusiek
Zakorzenienie

Kurcze, znów się ból boku odezwał nie taki jak wczoraj, ale znów jestem kaleka

Laski... mam na obiad 2 gołębie, takie spore, jak do tego dołożę ryż + ciemny sos z paczki, to jakoś styknie???
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:06   #3220
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Kurcze, znów się ból boku odezwał nie taki jak wczoraj, ale znów jestem kaleka

Laski... mam na obiad 2 gołębie, takie spore, jak do tego dołożę ryż + ciemny sos z paczki, to jakoś styknie???
blagam tylko powiedz ze te golebie ta taka kapusta z farszem a nie ptaszek?

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:28   #3221
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no ale skoro mój mąż i tak zwol lek musi zawieźć to weźmie już dziś ciekawe jaka kaska w tym roku

o jaaaa jak bym wypiła takie cudo, a nie mam sokowirówki ani nawet tego kolca do cytryny żeby sobie zrobić taki soczek co najwyżej mus ale to nie to bo nie mam bitej śmietanki jak ta w musie Grycana a na gwiazdkę zażyczyłam sobie toster
oby dużo pieniązków dali
przyjedz do mnie to cie poczestuje
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Choroba nic mi nie przechodzi, dalej leże w łóżku.
Pojechałam wczoraj na szkołę rodzenia, ale nie chciało mi się tam siedzieć i urwałam się. Siadłam z dala od babeczek żeby je nie zarazić

Dostałam dzisiaj paczkę z allegro, zostało kupić już tylko pampersy i dodatkowa pościel.

Mama moja kupiła już wyprawkę dla niuni na wyjście ze szpitala
oo to wyprawka juz gotowa prawie że
co kupiła mama fajnego? pochwal się
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

Hehe po takim maratonie to ciekawe co widzi jak te oczy wkońcu zamknie
same pipciochy pewnie
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak zwykle pojechaliśmy spóźnieni na wizytę. Oczywiście nic się nie stało, do doktor jeszcze nie przyjmował. Jakaś godzinka poślizgu z jego strony była. Wlazłam jako pierwsza (tylko i wyłącznie dzięki znajomości mojej matki z panią w rejestracji)
Nie opowiadałam jak się zapomniałam umówić na kolejną wizytę, bo się tak przejęłam tym leżeniem i skracaniem szyjki hheehe. No to zadzwoniłam parę dni potem do przychodni się spytać na którą godzinę mam tego 13stego, a tam mi pani mówi, że nie ma mnie na liście i juz jest tak pełna, ze mnie nie wciśnie. Po chwili pyta czy to córka Krysi I takim sposobem przerzuciła mnie na początek
To wlazłam pierwsza... Przytyłam przez te dwa ostatnie tygodnie 1,5kg :/ Cholera dobiję do 20kg na plusie jak tak dalej będzie szło, a wszystko na to wskazuje :/
Krew super, grupa krwi na plusie bo się bałam jak nie wiem tego konfliktu.
Mocz też gitara, aż sobie przyklaskam hiihi
Wchodzę do pana doktora. On się kazał położyć na leżance gdzie się usg robi. Pierwszy raz nie musiałam włazić na kozła
I mówi, że sobie pobierzemy... na tego paciorkowca. A ja taaaaaaaaaaakieeeeeeee wielkie gały na niego. Bo jak sie cholera oczytałam Was, że krew, ze boli i ten patyk do jakoś głęboko no..... A on to widział, bo ja jakoś nie umiem strachu ukryć :/ To spytał co jest. A ja mu kuźwa mać opowiedziałam o tej krwi i całej reszcie którą przeczytałam. Śmiał się ze mnie jak nie wiem
I mi ten patyczek w przedsionek tylko tak ciuń, ciuń, ciuń Hehee, a facet jest jak dąb chcę Wam powiedzieć
Poza tym szyjka przestała się tak na maksa skracać, ale jest miękka - mówił. Dał dalej noSpę Forte i asmag forte po jednej 3 razy dziennie. Na recepcie wypisał trochę inaczej, ale jak mu się przyznałam, że sobie pomyliłam wcześniejsze branie tabletek, bo zamiast 3x2 i 3x1 to ja brałam 3x1 i 2x1 i to na odwrót w dodatku z tego stresu (nie spisałam z recepty jak tam było) to mi zmienił
Kolejną wizytę mam na 2 stycznia. Śmiałam się, ze jak zdążę wytrzeźwieć to może się pojawię
A i pozwolił się troszkę poruszać, ale "nie biegać po sklepach, tylko prowadzić bardzo oszczędny tryb życia"
Pozwolił tez na szkołę rodzenia pójść
I termin zostaje jaki był - już nie wcześniejszy
Nie wiem co tam jeszcze go wypytałam, ale ogień był krzyżowy jak mi się gęba otworzyła cała w pytajnikach
Po wizycie na sklepy - no bo okazja była połazić hehe. Samych spożywczych to pół samochodu No tak jakoś wyszło...

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę
to udana wizyta byla! super a znajomości się bardzo przydają
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja juz 2 pranka zrobilam zjadlam paroweczki i teraz robie muffinki
lepszy humorek kochana? podziel sie muffinką

Cytat:

Ja też jeszcze wyrka nie wylazłam Ale Renata mi smaka na fetę narobiła i już mi burczy w brzuchu.....na szczęście mam takową bo wczoraj sałatkę grecką do gyrosa robiłam i została jeszcze
hihi
Cytat:
A powiedzcie mi, planujecie zakup pasa poporodowego??, koleżanka mnie namawia(sama też jest w ciąży).....a ja w sumie sama nie wiem, kiedys czytałam opinie i nie podjęłam decyzji....a jak jest u Was ??
ja planuje ale może napierw poczytam
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

http://www.bialyjelen.pl/zele-do-hig...--nowosc-.html

http://www.bialyjelen.pl/miniatury_5...e---50-ml.html

Jedyne co, to mój dzidziol się okręciłi z tego co czuję główkę na w okolicach żeber no i kopytka wywala mi idealnie po drugiej stronie brzucha niż wcześniej... zobaczymy w przyszły piątek na USG
dziekizakupie sobie na pewno
ale niegrzeczny dzidzioł! ale może jak taki kręciołek to jeszcze sie odkręci
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
zostaw piankę

jesli chodzi o materacyk to do mnie te gryki i kokosy nie przemawiają specjalnie....
moja kuzynka pediatra twierdzi (ma 2 dzieci), ze materac piankowy w zupełności wystarcza takim maluszkom...
i lepiej położyć malucha na piance, nawet jakby miał ja przemoczyć niż na kokosie i na ceracie, która nie przepuszcza powietrza...

my mamy taki z ikei piankowy ze zdejmowanym pokrowcem, Iga tez go miała i sprawdził się znakomicie, nawet jak ją odpieluchowywałam i zdarzały się wpadki, to ten pokrowiec jest dość gruby i dużo na materac nie przechodziło, zresztą piankę mozna łatwo wyprać
mówicie że pianka? bo musze kupić do kołyski nowy patrzyłam na lateksy ale na 6miesiecy 150złto sie chyba nie opłaca

poukładałam rzeczy kruszynce mojej i przygotowałam na wyjscie w roz 56 i 62 osobno jakby co. w sumie to wszystko juz jest oprócz tego wózka i nowego materacyka ale ciagle mysle czy kupować bo mam stary

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mój ojciec też nie był na moim ślubie cywilnym bo uwaga ...... pokłócił się z moja mama.slub brałam na Mazurach w rodzinnym mieście tż.Mój ojciec to w ogóle nigdy jakoś nie umiał z nami rozmawiac i nie jest takim prawdziwym ojcem ,że pogada czy coś ,ważne zawsze było czy wszyscy są i w domu i oglądanie telewizorka.Na kościelnym juz był ,ale i tak wiele razy udowodnił że tak jakoś nie zależy mu na dzieciach.Niby zarabiał na rodzinę i niczego nam nie brakowało,ale brakowała na pewno zwykłego okazania miłości.Za to mamcia nadrabia za niego,nieba by nam uchyliła

Dziś przyjechała do mnie siostra ze szwagrem ,pomyli mi wszystkie okna,wyprali firany i nawet odkurzył mi szwagier.Mąż okien nie chciał myć ,ale i tak wszystko robi w domu wiec już mu darowałam
szkoda ze takiego tate masz...ale chociaz tyle ze dba o was faceci niektórzy tacy sa i trudno...podziwiam twoja mame
i wielkie brawa dla siostry i szwagra
Cytat:

pytałam o to juz kiedys ale zapytam znowu: co myslicie o tym?
http://allegro.pl/fisher-price-4w1-h...972966387.html

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:34   #3222
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, żaden ptaszek
Dostałam takie dwa giganty faszerowane mięskiem z imienin cioci, a że moi rodzice nie mogą takiego jedzonka jeść to nam się skapnęło tak samo sałatka

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ale niegrzeczny dzidzioł! ale może jak taki kręciołek to jeszcze sie odkręci

Oby już mu się zdarzało okręcać, ale zazwyczaj na kilka godzin, max. dzień, a tu już drugi czy nawet trzeci upływa

Gdybym nie miała już leżaczka-bujaczka, to bym się pewnie skusiła
_________________________ ____
Dobra, zmykam. Małżon zaraz będzie
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-14, 14:35   #3223
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej, nadrobiłam po łebkach tylko.

za wizyty wszystkie

Kasikzaki a poszukaj inne firmy może... moja siostra kurierem będzie przewozić łóżeczko i materac, a to spora przesyłka.

No i dzwoniłam po wyniki moje wczorajsze i sama nie wiem co o tym myśleć... mam sporo podwyższony kwas moczowy w krwi, nogi opuchnięte okropnie... lekarz nawet o nic nie pytał tylko kazał przyjechać po skierowanie i do szpitala...

no więc byliśmy po skierowanie ale taki misz masz, że tylko pielęgniarka dała skierowanie i wyniki, od lekarza się niczego nie dowiedziałam, o co dokładnie chodzi...

Na skierowaniu jest napisane 'nieokreślone nadciśnienie ciężarnej'...
od wczoraj mierzę sobie ciśnienie i jest cały czas w okolicach 130/85 a to chyba dobre

do szpitala jedziemy później, mam nadzieję, że tylko na kilka dni

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-12-14 o 14:38
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:35   #3224
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

szkoda ze takiego tate masz...ale chociaz tyle ze dba o was faceci niektórzy tacy sa i trudno...podziwiam twoja mame
i wielkie brawa dla siostry i szwagra

Teraz to już mieszkam z mężem więc dbać o mnienie musi,ale i tak przykre to,a zestaw wydaje się fajny ,tyle rzeczy w jednym.Szukałaś jakis opini
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:36   #3225
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
oo to wyprawka juz gotowa prawie że
co kupiła mama fajnego? pochwal się

Jak przyjdzie z allegro to się pochwalę bo ona sama zamawiała a to krzesełko bardzo fajne, ale jaka cena

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:44   #3226
Zadomowienie

Bambusiek no własnie dostaniemy leżaczek od kuzynek ale dopiero w czerwcu a ja bym chciala wczesniej juz miec bo to bardzo pomocne...
BebiBebi cena niby spora ale tak logicznie myśląc to krzesełko do karmienia i tak trzeba bedzie kupić, leżaczek wiadomo że potzrebny a krzesełko już dla takiego starszego dziecka to sie założe ze każda z nas bedzie miała i pewnie do tego stoliczek...i w sumie wyjdzie cenowo podobnie....
eliza jeszcze nie szukałam to chyba jakaś nowość ale zaraz popatrze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-14, 14:46   #3227
bambusiek
Zakorzenienie

Jednak jestem, bo małżon będzie za godzinkę dopiero szkoda, że obiad ciepły czeka...
Jesteśmy już z małym głodni, więc zjemy sami, a co
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-14, 14:48   #3228
Mijus
Rozeznanie

Cześć kobitki

Dzwoniła do mnie dziś kuzynka tż która urodziła 3 tyg temu. Nigdy nie słyszałam jej tak szczęśliwej, mówiła że zazdrości mi że mam przed sobą poród bo to było niesamowite przeżycie i nigdy nie przeżyła czegoś tak mistycznego i nadzwyczajnego Rodziła naturalnie, bez znieczulenia ( wody jej odeszły o 2, o 9 mały pojawił się na świecie).
Powiedziała, że bardzo dużo dało jej to że był przy niej tż i poprostu trzymał za rękę, no i mówiła żeby zaufać personelowi i nastawić się pozytywnie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
byłaś oglądać oddział? Bo ja właśnie od tygodnia dzwonię i się umawiam przydatne informacje, bo ja jeśli nie zacznę rodzić wcześniej chcę właśnie do mswia iść
masz tam jakąś położną? opłacasz ją?
Tak widziałam oddział Robi bardzo miłe wrażenie, atmosfera przyjazna, kobitki bardzo miłe więc mam nadzieje, że pozytywne opinie na temat tego oddziału to nie bajka
Położnej nie mam, liczę na to że wszystkie tam są ludzkie i będą dla mnie wsparciem
Chodzę do lekarza który tam pracuje i on sobie bardzo chwali personel Fajne jest to, że jak wszystko jest ok po porodzie to na drugi dzień wychodzisz do domu

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
ja znowu muszę się pożalić wczoraj się zalałam łzami bo ojciec powiedział że na żadne "podpisanie kontraktu" się nie wybiera ;/ w sobotę biorę cywilny przykro mi bardzo że nie chce iść ;( powiedział że my to chyba w Boga nie wierzymy że kościelnego nie bierzemy.... ehhhhh na serio to przykre
to bardzo przykre mam nadzieje, że się opamieta i jednak przyjdzie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak zwykle pojechaliśmy spóźnieni na wizytę. Oczywiście nic się nie stało, do doktor jeszcze nie przyjmował. Jakaś godzinka poślizgu z jego strony była. Wlazłam jako pierwsza (tylko i wyłącznie dzięki znajomości mojej matki z panią w rejestracji)
Nie opowiadałam jak się zapomniałam umówić na kolejną wizytę, bo się tak przejęłam tym leżeniem i skracaniem szyjki hheehe. No to zadzwoniłam parę dni potem do przychodni się spytać na którą godzinę mam tego 13stego, a tam mi pani mówi, że nie ma mnie na liście i juz jest tak pełna, ze mnie nie wciśnie. Po chwili pyta czy to córka Krysi I takim sposobem przerzuciła mnie na początek
To wlazłam pierwsza... Przytyłam przez te dwa ostatnie tygodnie 1,5kg :/ Cholera dobiję do 20kg na plusie jak tak dalej będzie szło, a wszystko na to wskazuje :/
Krew super, grupa krwi na plusie bo się bałam jak nie wiem tego konfliktu.
Mocz też gitara, aż sobie przyklaskam hiihi
Wchodzę do pana doktora. On się kazał położyć na leżance gdzie się usg robi. Pierwszy raz nie musiałam włazić na kozła
I mówi, że sobie pobierzemy... na tego paciorkowca. A ja taaaaaaaaaaakieeeeeeee wielkie gały na niego. Bo jak sie cholera oczytałam Was, że krew, ze boli i ten patyk do jakoś głęboko no..... A on to widział, bo ja jakoś nie umiem strachu ukryć :/ To spytał co jest. A ja mu kuźwa mać opowiedziałam o tej krwi i całej reszcie którą przeczytałam. Śmiał się ze mnie jak nie wiem
I mi ten patyczek w przedsionek tylko tak ciuń, ciuń, ciuń Hehee, a facet jest jak dąb chcę Wam powiedzieć
Poza tym szyjka przestała się tak na maksa skracać, ale jest miękka - mówił. Dał dalej noSpę Forte i asmag forte po jednej 3 razy dziennie. Na recepcie wypisał trochę inaczej, ale jak mu się przyznałam, że sobie pomyliłam wcześniejsze branie tabletek, bo zamiast 3x2 i 3x1 to ja brałam 3x1 i 2x1 i to na odwrót w dodatku z tego stresu (nie spisałam z recepty jak tam było) to mi zmienił
Kolejną wizytę mam na 2 stycznia. Śmiałam się, ze jak zdążę wytrzeźwieć to może się pojawię
A i pozwolił się troszkę poruszać, ale "nie biegać po sklepach, tylko prowadzić bardzo oszczędny tryb życia"
Pozwolił tez na szkołę rodzenia pójść
I termin zostaje jaki był - już nie wcześniejszy
Nie wiem co tam jeszcze go wypytałam, ale ogień był krzyżowy jak mi się gęba otworzyła cała w pytajnikach
Po wizycie na sklepy - no bo okazja była połazić hehe. Samych spożywczych to pół samochodu No tak jakoś wyszło...

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę
Gratulacje za udaną wizytę

Cytat:
Jestem załamana
o cholercia! oby udało się coś załatwić...trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie sprawy!
Stary 2011-12-14, 14:50   #3229
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

przeczytałam po łebkach bo dzisiaj akcja sprzątanie. od rana tz mi pomagał ale poszedł do pracy,..... no i zostały firanki do zawieszenia (ale to mama zrobi bo jak tz zawiesi to wiecie ), wyczyscic kanape i krzesła... no i na przyszły tydzien podłogi i łazienka ale to lajcik....

co do materaca ja mam gryka kokos i w srodku pianka

co do opryszczki to grozna dla dzidziolka jest tylko ta na narządach płciowych. ta na ustach nie

hmmm zaopmniałam co jeszcze chciałam ;/

a i gratuluje udanych wizyt

Inutil przykro ze musisz isc do szpitala ael niech lepiej sparwdzą co i jak. wracaj do nas szybko i w dwupaku jeszcze
mowiłas ze nie spakowałas torby- ja tez jeszcze nie

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

agacia przykro mi, ze ojciec nie chce przyjsc..ale moze jszcze zmieni zdanie...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:51   #3230
Mijus
Rozeznanie

Cytat:

No i dzwoniłam po wyniki moje wczorajsze i sama nie wiem co o tym myśleć... mam sporo podwyższony kwas moczowy w krwi, nogi opuchnięte okropnie... lekarz nawet o nic nie pytał tylko kazał przyjechać po skierowanie i do szpitala...

no więc byliśmy po skierowanie ale taki misz masz, że tylko pielęgniarka dała skierowanie i wyniki, od lekarza się niczego nie dowiedziałam, o co dokładnie chodzi...

od wczoraj mierzę sobie ciśnienie i jest cały czas w okolicach 130/85 a to chyba dobre

O cholercia Dziwne to, skoro ciśnienie masz ok...wszystko będzie git Do którego szpitala będziesz jechać?
Stary 2011-12-14, 14:52   #3231
Zadomowienie

Inutil co za cholerstwo cytowałam twój post i nie zacytowało ehhh wracaj do nas szybciutko i oby cie wyleczyli ładnie

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-14, 14:52   #3232
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

aaa co d o pasa poporodowego to ja czytałam ze bardzo osłabia mięsnie brzucha- tzn jak sie pasa nie nosi to miesnie same są zmuszane do tego zeby pracowac i brzuszek sie "kurczy" a jak sie pas załozy to mięśnie robią sobie relaks i mają w nosie kurczenie się i potem moze zostać obwisły brzuch.... ale nie wiem czy to prawda bo tylko czytałam... chociaz moze i logiczne...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:53   #3233
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to mam w 2 paczkach i ta z wózkiem jest za duża. Jeszcze mi nic nie odpisali ale jak tej drugiej paczki(tej o dobrych rozmiarach) nie zrealizują szybciej to może uda mi się wysłać innym kurierem. A na wózek niestety będę musiała czekac, z tym że 14 dni roboczych to 3 tyg

Dzięki, ja nawet nie wiedziałam ze istnieje cos takiego jak fracht. Nie znam się na tym w ogóle, a firma chyba spedycyjna bo nazwa "euro spedycja". Nie pozostaje mi nic innego jak czekać.
Aha
Kasik, to super, wózkiem się tak nie przejmuj, ważne, żeby ta mniejsza paczka przyszła wcześniej

Renatka,
wyglada ciekawie, ale jak dla mnie zbędny gadżet A poza tym cena powala
Ale jak uważasz, że Ci się przyda i masz gdzie to postawić, to jak najbardziej

Cytat:
hej, nadrobiłam po łebkach tylko.

za wizyty wszystkie

Kasikzaki a poszukaj inne firmy może... moja siostra kurierem będzie przewozić łóżeczko i materac, a to spora przesyłka.

Inutil, to trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze Daj nam znać, co Ci powiedzą w szpitalu i oby szybko puścli Was do domu

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:53   #3234
Zadomowienie

ide prasowac i cos zjemy chyba

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-14, 14:58   #3235
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Bambusiek no własnie dostaniemy leżaczek od kuzynek ale dopiero w czerwcu a ja bym chciala wczesniej juz miec bo to bardzo pomocne...
BebiBebi cena niby spora ale tak logicznie myśląc to krzesełko do karmienia i tak trzeba bedzie kupić, leżaczek wiadomo że potzrebny a krzesełko już dla takiego starszego dziecka to sie założe ze każda z nas bedzie miała i pewnie do tego stoliczek...i w sumie wyjdzie cenowo podobnie....
eliza jeszcze nie szukałam to chyba jakaś nowość ale zaraz popatrze
Renatka, a w czym leżaczek jest pomocny
Ja nie planuję zakupu ani leżaczka, ani krzesełka do karmienia, bo nie mam gdzie tego postawić Tzn. leżaczek by się zmieścił, ale krzesełko na pewno nie ;/ Chyba, że ktos mi zrobi prezent, to gdzieś się upchnie

Ja czekam na TZta, mam nadzieję, że szybko przyjedzie, bo umieram z głodu :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-14 o 14:59
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:03   #3236
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasiahexe a gdzie w UK zrobili Ci dowcipne badanie??? Ja tam wogóle pojęcia nie mam co z moją szyjką
kochana ja chodze prywatnie do polskiego gina w Londynie i on wczoraj sprawdził mi wszytko co było mozliwe nawet kieszonk wód płodowych mierzył

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:05   #3237
snesha
Rozeznanie

Halo - nie było mnie 2 dni i lecę nadrabiać. A siedzę jak na szpilkach bo właśnie zapowiedział się kurier z wózkiem że zaraz przyjedzie.
A z tym wózkiem to dziwnie wyszło, bo mieliśmy zamawiać po Nowym Roku. Ale koleżanka mnie nastraszyła, że na swój czekała 8 tygodni, więc zadzwoniłam do sklepu jak z tym wózkiem i powiedzieli że faktycznie na niektóre kolory trzeba czekać, ale nie powiedzą mi ile i muszę po prostu zamówić. Zamówiłam wczoraj ok. 13.00, po godzinie dzwoni Pani, że paczka jest gotowa do wysłania. Trochę nas zaskoczyła
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:08   #3238
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Halo - nie było mnie 2 dni i lecę nadrabiać. A siedzę jak na szpilkach bo właśnie zapowiedział się kurier z wózkiem że zaraz przyjedzie.
A z tym wózkiem to dziwnie wyszło, bo mieliśmy zamawiać po Nowym Roku. Ale koleżanka mnie nastraszyła, że na swój czekała 8 tygodni, więc zadzwoniłam do sklepu jak z tym wózkiem i powiedzieli że faktycznie na niektóre kolory trzeba czekać, ale nie powiedzą mi ile i muszę po prostu zamówić. Zamówiłam wczoraj ok. 13.00, po godzinie dzwoni Pani, że paczka jest gotowa do wysłania. Trochę nas zaskoczyła
Ja na swój czekałam prawie 6 tyg
Stary 2011-12-14, 15:18   #3239
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
poukładałam rzeczy kruszynce mojej i przygotowałam na wyjscie w roz 56 i 62 osobno jakby co. w sumie to wszystko juz jest oprócz tego wózka i nowego materacyka ale ciagle mysle czy kupować bo mam stary
Renata a na jaki wózek wkońcu się zdecydowaliście?

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

Inutil trzymaj się Kochana, oby wszystko było dobrze Napisz jakiegoś smsa do którejś z dziewczyn jak już będzie coś wiadomo.
Stary 2011-12-14, 15:20   #3240
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Jadę do Miejskiego, bo Biziela już znam... oblukam jak jest tam

mam nadzieję, że wypuszczą mnie szybko i będzie ok dam znać co i jak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości