|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
hej mamuski
![]() ja czekam na wieści od mojej mamy czy dzis wychodzi ![]() I sie nic nie wyspałam, bo Tifi mi co chwila sie krecił on mnie chyba chce przygotowac do roli mamy i dlatego mnie systematycznie w nocy budzi![]() I czytalam ze pisałyscie o menu waszych zwierzaków, nasz jest niemozliwy, jeszcze chyba nie bylo rzeczy ktorej by nie zjadł. A surowa cebula, marchewka czy ogorki to jest rarytas, bo az uszy sie trzesa Najbardziej przepada za takim przesuszonym chlebem, bo jak był mały i ząbki mu wychodziły to ktos mi radzil zeby dawac czasem sucha skórke od chleba, i teraz na dzwiek otwierajacego chlebaka on juz jest gotowy nawet ze snu go wybudzi ten dzwiektz wlasnie dzwonił od 18 mial miec urlop, a w ponieidzialek idzie na 12h do pracy a mial mi pomoc w porzadkach
|
|
|
|
#3182 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Dziewczyny potrzebuje pomocy
dziś mamy jechać po materacyk i nastawiona byłam na gryka-kokos-pianka, weszłam na strone sklepu gdzie jedziemy sprawdzić cenę i rzucił mi sie w oczy taki ale dodatkowo z wkładka sprężynową. Postanowiłam poczytać w necie i okazało się, że teraz nie polecają materaców z kokosem - sa za twarde i niezrowe dla kręgosłupa. Może mówili Wam coś na ten temat na SR W sumie jadę popołudniu a Alą do poradni rehabilitacyjne więc jak nic nie wydumamy do po prostu zapytam tam lekarki Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-12-14 o 11:30 |
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jeszcze wyrka nie wylazłam Ale Renata mi smaka na fetę narobiła i już mi burczy w brzuchu.....na szczęście mam takową bo wczoraj sałatkę grecką do gyrosa robiłam i została jeszcze
|
|
#3184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre pytanie Cytat:
![]() ale dobrze, ze wszystko jest ok, to najważniejsze |
||
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi, planujecie zakup pasa poporodowego??, koleżanka mnie namawia(sama też jest w ciąży).....a ja w sumie sama nie wiem, kiedys czytałam opinie i nie podjęłam decyzji....a jak jest u Was ??
|
#3186 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3187 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć brzuchacze
Ale miałam dziś porąbany sen wczoraj się naoglądałam 'ciąża z zaskoczenia, ciąża w ukryciu" i tak mi się śniło, że urodziłam dzisiaj w domu Brzuch po porodzie to miałam obwisły jak jakiś worek po ziemniorach, który zasłaniał pipke To było tak realistyczne, że zaczęłam się szczypać w ramię, czy to nie sen- ale mnie nie bolało, więc 'coś było nie tak' bardzo żałowałam, że mała wyszła za wcześnie(bo to była piękna dziewczynka) i będzie najmłodsza w klasie... I już miałam jechać z dzieckiem do szpitala i się obudziłam na szczęście uff ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niezłe wsparcie, będzie dobrze! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko ją podłożysz pod prześcieradło, więc rozejdzie się i wsiąknie w prześcieradło w razie co spokojnie, nie wyleje się nagle z Ciebie 3 litry żeby to spłynęło z łóżka czy coś hihi
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
co do herbatki ja kupiłam taką: http://herbapol.waw.pl/med.php?id=76
a jeżeli chodzi o pas poporodowy to ja mam taki gumowy, za pierwszym razem kilka razy zalozyłam ale naprawdę kilka |
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Dooobry
![]() Po wczorajszych sałatkowych opowieściach nabrałam ochotę na tą sałatkę z selera konserwowego Muszę się tylko wybrać do sklepu po składniki.Muszę też coś dobrego na obiad wymyślić bo dziś w końcu przychodzi kolega który będzie kładł płytki w kibelku, chłopina prosto po pracy przyjdzie i na pewno głodny będzie. Myślałam o placku po węgiersku. W koncu po 2 tyg. ruszy się coś z tym remontem, bo tak ciągle rozbabrany ten kibelek i ciągle coś stało na przeszkodzie żeby remont dokończyć ![]() Miłego dzionka
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
boroo super, że wizyta udana, a wyniki dobre!!!!
uska muffinki ![]() likas ja kupuję materac gryka-kokos jakoś ludzie używali, używają i będą używać, więc... materac ma być twardy na początku, dlatego się kładzie na kokos, a potem na grykę, a pomiędzy nimi i tak jest pianka, więc nie będzie twardo na fest- tak mi się wydaje
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Agawoo zamiast drugiego szczypiorka powinien być por, później zauważyłam błąd i edytowałam
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Zoskasamoska gupolu
|
#3193 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agatek, Ami to shih tzu ![]() Cytat:
Cytat:
A co Wy słyszałyście na ten temat?
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-12-14 o 12:06 |
|||
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Myślę, że to dobry pomysł żebyś podpytała w tej poradni |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
jejciu dziewczyny tyle piszecie ze teraz to ja nwet czytac nie nadażam :/
wogóle od poniedziałku jestem na maternity ale czasu na fora to mam mniej niz jak bylam w pracy :/ Wczoraj bylam u lekarza Moja Livka bedzie taka srednia dziewczynka bo na pierwszy dzien 32 tygodna wazy 1782 g a wiec spoko szyjam na 25 mm lekazr mowi ze jest oki i jest zamknieta Młoda młoda juz gowke ma nisko ale wszystko pozamykane ![]() Wczoraj dostałam paczke z Pl ze wszystkim kocykami pieluszkami itp jestem taka szczesliwa ![]() Całuje WAs bardzo mocno *
|
|
#3196 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.bialyjelen.pl/miniatury_5...e---50-ml.html Mój uwielbiał ogórki, ziemniaki surowe, marchewkę itp. szczególnie obierki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też zaproszono, ale nie wiem ostatecznie... powiedziałam, że jak się dokulam, to chętnie, to się poumawiali kto po mnie przyjedzie i kto odwiezie ![]() _________________________ _____ Bry ![]() W sumie nie mam co pisać, bo od wczoraj żadnych newsów ![]() Jedyne co, to mój dzidziol się okręcił i z tego co czuję główkę na w okolicach żeber no i kopytka wywala mi idealnie po drugiej stronie brzucha niż wcześniej... zobaczymy w przyszły piątek na USG
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic podpytam jeszcze tej lekarki
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także nie da rady zmoczyć a nie stać mnie na wydatek z lateksem
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Jestem załamana
Dostałam właśnie maila z firmy kurierskiej że jedna z moich paczek jest gabarytem i czas dostawy to 14 dni roboczych..... W poniedziałek rozmawiałam z gościem że taką paczkę gabarytowa mam i powiedział że ok tylko ze będzie droższa, 60 euro zamiast 25e. Teraz sie okazało że 86euro i taka długa dostawa.......nie wiem co mam zrobić......ryczę....i mam wszystkiego dość.....a wiem że to moja wina bo mogłam się gibnąć wcześniej z tym wózkiem. W paczce są tez rzeczy potrzebne do szpitala, kosmetyki dla dziecka....no masakra........
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka baby
Czubasku, o co chodzi z tym bólem skóry pod (.)? rzucił mi się wczoraj Twój post w oczy. Mnie cały czas boli skóra pod (.). Takie jakby palenie, oparzenie. Miałam badania pod kątem cholestazy, na szczęście wykluczyli. Więc nie wiem od czego to ![]() Cytat:
dzień dobry tak w ogóle |
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe kiedy dojdzie a to jakas polska firma kurierska ta z pl sklepow czy co??
|
|
#3203 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama nie wiem...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby udało się i paczka przyszła wczesniej
|
||||
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
cześć Mamuśki
Mam do was pytanie dziś się rano obudziłam i mam opryszczkę na ustach powiedzcie mi czy czymś to grozi w ciąży bo ja z tego co wyczytałam na necie to jak bym się w ciąży zaraziła pierwszy raz to może to mieć jakieś konsekwencje dla płodu ale jak wcześniej miałam to niby nic ale jak to ja i tak się martwię :-( .Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na to świństwo żeby się szybko pozbyć to chętnie skorzystam. |
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _________ Musiałabym się zabrać za odgruzowanie mieszkania, bo przez te wczorajsze skurcze jestem do tyłu a taaak mi się nie chce
|
|
#3206 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dziś będe dzwonić do mojego lekarza że jeszcze sie kulam muszę na 16.12 na wizyte sie umówić bo do 16.12 tylko zwolnienie miałam wystawione i potrzebuje nowego więc odrazu mu te nogi pokaże niech mi powie czy to normalne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jaja będa jak jeszcze do stycznia tą ciąże donosze z tym rozwarciem ale mój lekarz sie zdziwi jak mnie zobaczy bo już ostatnio mi powiedział ze on nie chce mnie już u siebie widzieć .... z brzuchem a jak ja mu tu zadzwonie dziś ze w pt chce sie zapisać na wizytę bo jeszcze nie urodziłam to chyba zawału dostanie no ja mam właśnie te bulgotki na samym środku odrazu pod biustem tam gdzie dzidziol ma dupke i te bulgotanie mam wtedy gdy się ruszam lub zginam jak za długo siedze np zgięta to tak dziwnie zaczyna bulgotac - może mały jakoś daje znać że go gniote no nie wiem a co do Zosi to pamiętam że była już taka akcja że sie na nas obraziła za to że starałyśmy sie jej doradzic no cóż ona chyba jeszcze młodziutka jest nie potrafi godzić się z różnymi opiniami, jak jej przejdzie to do nas zaglądnie napewno tak tylko spytałam bo jej tu dawno nie widziałam
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam jeszcze jednego maila, bo w sumie ja mam 2 paczki, 1 to ta gabarytowa i to jest właśnie wózek a druga to te wszystkie rzeczy co na all zamawiałam, ciuszki które dostałam i kosmetyki dla dzidziola. Ta druga nie jest gabarytowa, więc się zapytałam jaki czas dostawy będzie, może sie okaże ze krótszy(reklamują sie 3-6dni roboczych) jak tak to przynajmniej to będę mieć a na wózek to tak sobie pomyślałąm ze do 10stycznia mogę poczekać. Tylko fotelik samochodowy pożyczę bo mi dziecka ze szpitala nie wydadzą ![]() Oby mi szybko odpisali i żeby można było chociaż ta drugą paczkę wysłać
|
|
#3208 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym, że ja taki mam do łóżeczka a od urodzenia mały będzie spał w kołysce gdzie mam piankę i nadal się zastanawiam czy kupić ten bardziej twardy do kołyski czy darować sobie i zostawić piankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śmiej się śmiej, no i powiedz jak to się nazywa bo w momencie pisania postu nie mogłam sobie przypomnieć Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana nie pozostaje ci nic innego jak oszczędny tryb życia i doczekanie w dwupaku tych 2tyg plus codzienne telefony do firmy kurierskiej, moze dostarcza wczesniej jak będa cie mieli dość
|
|
|
#3209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kurczę, szkoda, że tak wyszło, może lepiej było wysłać dwie paczki - jedną z rzeczami do szpitala, a drugą z wózkiem Przynajmniej część rzeczy by doszła... Ale może się uda Cytat:
![]() Ja smaruję zwykle cebulą i pastą do zębów, żeby to wysuszyć. Ostatnio i przedostatnio ładnie podziałało
|
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli chodzi o materacyk to do mnie te gryki i kokosy nie przemawiają specjalnie.... moja kuzynka pediatra twierdzi (ma 2 dzieci), ze materac piankowy w zupełności wystarcza takim maluszkom... i lepiej położyć malucha na piance, nawet jakby miał ja przemoczyć niż na kokosie i na ceracie, która nie przepuszcza powietrza... my mamy taki z ikei piankowy ze zdejmowanym pokrowcem, Iga tez go miała i sprawdził się znakomicie, nawet jak ją odpieluchowywałam i zdarzały się wpadki, to ten pokrowiec jest dość gruby i dużo na materac nie przechodziło, zresztą piankę mozna łatwo wyprać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

on mnie chyba chce przygotowac do roli mamy i dlatego mnie systematycznie w nocy budzi

Ale Renata mi smaka na fetę narobiła i już mi burczy w brzuchu.....na szczęście mam takową bo wczoraj sałatkę grecką do gyrosa robiłam i została jeszcze
dobre pytanie
I takim sposobem przerzuciła mnie na początek
hiihi

wczoraj się naoglądałam 'ciąża z zaskoczenia, ciąża w ukryciu" i tak mi się śniło, że urodziłam dzisiaj w domu

*
ku rcze a miałam kupić hippa to mi sie wydawał jakiś be
wczoraj się zalałam łzami bo ojciec powiedział że na żadne "podpisanie kontraktu" się nie wybiera ;/ w sobotę biorę cywilny przykro mi bardzo że nie chce iść ;( powiedział że my to chyba w Boga nie wierzymy że kościelnego nie bierzemy.... ehhhhh na serio to przykre