![]() |
#4981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
Gdybym czytała Twoje i Pumas posty,jak szukałam rok temu pracy,myślę,że potoczyłoby się wszystko nieco lepiej-z mądrych rad warto korzystać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() ja szukam pracy więc po NR z pewnością z wielu skorzystam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam, pracowałam 7 miesięcy,a teraz nie pracuję-jestem na doktoracie i mam stypendium oraz przykaz,by uwinąć się ze wszystkim rok wcześniej,więc siedzę nad książkami i zakuwam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Raczkowanie
|
i jak się tu nie wkur....wić;/
w poniedziałek mialam zacząć pracę jednak dziś dostałam telefon i ktoś tam się rozmyślił i lipa ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |
Kawaii strona mocy
|
Przepraszam, ale nie mogę wytrzymać, miałam już nic nie pisać, ale jednak nie dałam rady
![]() Dlaczego? Bo zostałaś spacyfikowana? ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny, nie wysyłajcie cv tylko w miejsca, gdzie pojawiają się ogłoszenia. Ostatnio tak zrobiłam, napisałam maile gdzie chciałam mimo braku informacji na stronie i dostałam 2 pozytywne odpowiedzi o praktyki a wcześniej o staż, a w kolejnym miejscu zostałam wpisana na listę osób zainteresowanych. Nie piszę tego, aby się pochwalić, tylko aby pokazać, że przez wysłanie maila "w ciemno" niczym się nie ryzykuje a można zyskać ![]() Tajkuno, to że złożysz cv nie zawsze przecież znaczy, że od razu Cię gdzieś przyjmą albo będą klaskać w dłonie ze szczęścia. Niestety takie jest życie i trzeba próbować. Może czasem warto też dołącyć do cv list motywacyjny, gdzie dokładnie opiszesz swoje doświadczenia, obowiązki, zawsze to lepsze niż samo suche cv, a przy odrobinie kreatywności, można zaciekaweć potencjalnego pracodawcę. I mimo Twojego nastawienia radziłabym jednak uczyć się języków, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś pracujący w handlu nie znał podstaw angielskiego ![]() ![]() To chyba dobrze, że dziewczyny stopniowo się wyłamują z tego wątku, nie ma co się kisić w jego negatywnej atmosferze, lepiej zająć się czymś przyjemniejszym czy bardziej praktycznym. Więc albo się ocknęły, że tutaj tylko humor się pogorszy albo udało im się coś już znaleźć. Są też takie, które mimo pracy starają się podtrzymać inne osoby na duchu, co jest miłe ![]() ![]() ![]() Żabciu, pisz licencjat, żeby mieć wyższe wykształcenie, może wtedy będzie łatwiej. Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2011-12-14 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić
![]() zdałam prawko (wprawdzie za 2 razem ale się udało), myślałam, że już nie zrobię, bo mam 26 lat, rodzinę, brak kaski ale zawzięłam się i się udało ![]() ![]() Nie wzięli mnie na te darmowe praktyki do banku, wszystko niby było już dogadane a nagle kierowniczka się rozmyśliła, wolą studentów bo zawierają umowę z Uczelnią, ale nie dam się , nie w tym banku to gdzieś indziej. Już się nastawiłam psychicznie, że będę pracować za darmo przez jakiś czas, a nuż się później uda zostać. Jak możecie to podpowiedzcie mi jak przekonać pracodawcę do darmowych praktyk w przypadku gdy już nie studiuję (mam mgr)? Bo patrzą na mnie jak na kosmitkę gdy to proponuję...i często słyszę odp, że praktyki to tylko studenckie. A wiem, że to dla mnie ostatnia szansa na zdobycie większego doświadczenia (mam 3 letnie) i na etat. Edytowane przez AsiaW** Czas edycji: 2011-12-14 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie staram się dołączać LM o ile wiem na jakie konkretne stanowisko aplikować. Bo nic się nie ryzykuję, a może przykuć uwagę. Co do licencjata...to chyba to był mój błąd, ale trzeba do końca to doprowadzić. Wykształcenie wyższe będzie. Ale kierunek..nie wiem czy dobrze zrobiłam. Wiecie to niestety jest tak, że jestem długo bez stałej pracy (nie piszę o pracy sezonowej, czy jakiejś chwilowej na czarno) i po prostu nie mam ambicji, przyznam się do tego. Kierunku jaki skończyłam się boję, jest odpowiedzialny. Ambicji narazie brak, mam nadzieję że jak znajdę jakąś pracę to wtedy ambicje się pojawią?! ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Gratuluję! I zazdroszczę, ja zaprzestałam robienia prawka. Mam cały kurs.
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |
Zakorzenienie
|
Mam coś takiego w sobie że jeśli ktoś mi zarzuci brak jakichś umiejętności/wiedzy to natychmiast się za to zabieram.
I nie, nie jestem osobą pewną siebie/zamożną/ze znajomościami/ też długo szukam pracy, i też jestem z Podkarpacia (jak niektóre z Was). Ale robię dużo żeby tą pracę w końcu znaleźć. Miałam ostatnio rozmowę (a właściwie test) z kadr/księgowości i na paru pytaniach poległam (oj jak było mi wstyd) i od razu po powrocie do domu zabrałam się za powtarzanie wiadomości, szukanie w necie darmowych kursów z tej dziedziny i doszkalam się. Na tej rozmowie się nie udało ale wiedza mi się przyda być może do kolejnej no i próbuję załatwić te praktyki darmowe ale nie wiedziałam że "nikt" nie chce darmowego pracownika ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stać mnie Kochana.
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Raczkowanie
|
Tak sobie czytam wczorajsze i dzisiejsze posty i... nie dźwigam
![]() Powiem krótko: tytuł wątku to "Bezrobotni łączmy się", więc proszę Was - wspierajmy się... Jeśli nie przestaniecie się kłócić to normalnie... wrzucę Was wszystkie do basenu z kisielem i każę walczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
zabciajs, mam tak samo. 4,5 roku temu 3 razy oblałam egzamin na prawko i dałam sobie spokój
![]() Jestem straszną panikarą, niezdecydowaną, niepewną, boję się jeździć ![]()
![]() |
#4996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
AsiaW** - proponuję wynegocjować to samo, ale używając innych nazw - np. magicznego słowa "wolontariat" ![]() A w ogóle to witam wszystkich w wątku, atmosfera tu jest koszmarna, ale mimo wszystko miałam chęć się wypowiedzieć. Może kolejna część zacznie się w zdrowszej atmosferze ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-12-14 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, babcia chciała mi dać pieniądze swoje odłożone. Właśnie chciała żeby zrobiła przed lutym.
Po pierwsze nie dowiadywałam się ile godzin muszę wykupić. Po drugie kiedyś nie zdałam 3 razy na głupiej banalnej rzeczy mi najgorzej szło. Wtyd mi do dziś. A poza tym nie chce brać od niej/nich(dziadków) nie chce brać kasę. Ciągle mi pomagają, studia opłacili. Może jestem głupia ale parę lat temu postanowiłam zdać prawko jak będę mieć pracę na dłużej. Proszę nie cytuj.
![]() |
#4998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
Echh
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-12-14 o 13:50 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ja zdałam za 4 razem dopiero, a ile godzin dokupiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie chodzi o te godziny, o tą kasę. Fajnie za swoją kasę nie zdać. Bo jak za czyjąś to mam wrażenie że patrzą na Ciebie inaczej... I poza tym czujesz się wtedy winna, że oni zamiast na coś innego muszą dać znów na Ciebie,bo nie zdałaś.
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Zakorzenienie
|
Cóż, wychodzę z założenia, że nie każdy nadaje się na kierowcę
![]() zabciajs, mi również kurs opłacili dziadkowie...
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-12-14 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkurza mnie, że się porobiła tak, że prawo jazdy jest konieczne. Sporo ofert pracy zawiera tę "potrzebę". Nie wiem po jaką cholerę, bo czasem nigdzie się z tego biurka nie ruszysz, ale wymagają ![]() Więc ludzie na siłę kombinują, a potem na drogach jest jak jest ![]() Ja oblałam już 6 razy, ale nie dlatego że się boję, tylko że nie byłam wystarczająco przygotowana + nerwy. Teraz podchodzę znów do tematu. W lutym się okaże czy coś się lepiej przygotowałam ![]() pani-jesień nie martw się, może i na Ciebie przyjdzie czas, a jak nie- pewnie jesteś lepsza od innych w innych kwestiach, więc nie ma co załamywać rąk ![]()
![]() |
#5004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Konto usunięte
|
Chyba wypadałoby nowy wątek założyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później jeździłam autem z koleżanką - RAJ! Ale to idzie wszystko przeżyć. Do tej pory odczuwam brak prawka. Chciałabym zawieź gdzieś dziadków, żeby nie musieli iść na busa. Czasem nie mam busa i muszę jechać gdzieś godzinę wcześniej itd Ale jedno jest najgorsze, myśl że gdybym miała prawko miałabym szersze perspektywy co do szukania pracy. (A ja nie należę do tych panikar na drodze, sądzę że jakbym się odpowiednio dużo przygotowała byłoby dobrze.)
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-12-14 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() Odzywam się tutaj po raz pierwszy i od razu lecę z pytankiem: Mam jutro rozmowę o pracę w PZU. Nie jako agent, ale na stanowisko administracyjne w jednym z działów ![]() Wiecie może coś o tym, jaką politykę rekrutacyjną prowadzi ta firma? Mam na myśli to, czy spodziewać się jakiegoś testu z wiedzy teoretycznej i praktycznej, czy wynajmują ludzi z zewnątrz, czyli PR-wców, czy po prostu ich pracownik przepytuje jak na standardowej rozmowie kwalifikacyjnej? Nie wiem jak się nastawić, w sumie zadzwonili na ostatnią chwilę, wygląda na to, że chodzi o ofertę sprzed 2 miesięcy i dziwi mnie to, co tak późno? ![]() Pewnie to ostatnie pozostanie już tylko w moich rozmyśleniach, no ale przychodzi mi do głowy to, że może zrobili rekrutację beze mnie, wybrali kogoś, ktoś się nie sprawdził i od razu po miesiącu mu podziękowali, a teraz zapraszają "resztę" z tych osób, co się wcześniej zgłosiły... Przy okazji kciukasy się przydadzą, jeśli można o nie prosić ![]() ![]() Zależy mi bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak w ogóle to nie mam pracy dopiero od 2. tygodni, więc jestem pełna optymizmu. Daję sobie pół roku na ten optymizm, jak do tego czasu niczego nie znajdę, to pozwolę sobie na popadnięcie w depresję ![]() Za ostatnim i przedostatnim razem szukałam pracy ok. 1-1,5 miesiąca.
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-12-14 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie na założenie nowego wątku.
Mam nadzieję, że to nie błąd. Nie weszłam Wam w jakąś strukturę?! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post31052768 Jeśli tak, to zmienimy to ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.