Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 14:07   #3751
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:07   #3752
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
o matko!!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:08   #3753
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
OMG
Stary 2011-12-14, 14:10   #3754
karolca
Zakorzenienie

chciałabym zobaczyć jak bardzo była pod stała opieką diabetologa

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:13   #3755
alamig
Zakorzenienie

O rany! Jakoś nie mogę sobie wyobrazić noworodka o takich wymiarach
Stary 2011-12-14, 14:13   #3756
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
A Wy macie już skompletowane prezenty?
Ja wlasciwie tak jeszcze tylko jednej osobie musimy kupic prezent, ale nie mamy pojecia co ...
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja powiedziałam wszystkim że nie chcę odwiedzić zaraz po porodzie że mają odczekać z dzień i dopiero wtedy jak będą chcieli to przyjechać do szpitala, ale też nie w ilości hurtowej a tak w ogóle to u Nas jak wszystko jest ok to już po 3 dniach puszczają z dzidziusiem do domu.
No ja tez nie chce zaraz po porodzie, najwczesniej na drugi dzien po porodzie to tylko maz moze byc, nikogo innego nie chce..
Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
A póki co to się wkurzam tym wiszącym w powietrzu remontem - przyszły pokój dziecka jest w tej chwili jakąś graciarnia, ewentualnie garderobą Tż-ta Jestem ciekawa, kiedy się zabierze do roboty
hm ... u nas wyglada to dokladnie tak samo ... ale w styczniu bedziemy malowac i ogarniac
Cytat:
Już Ci mówię.
Mięso mielone przygotowujesz tak jak na kotlety - jajko, sól, pieprz, inną ulubioną przyprawę (ja dodaję przyprawę do mięsa mielonego) możesz dosypać bułki tartej aby były "ciaśniejsze" i mniej lepkie.
w garnku wlewasz wodę, przyprawiasz do smaku solą, pieprzem i vegetą (albo inną przyprawą). Uformowane klopsiki wkładasz do wody (już ciepłej). Ja gotuję na małym ogniu około 40 minut, wyciągam klopsiki, dodaję koncentrat pomidorowy (jak na zupę pomidorową). Czasem dodaję trochę śmietany, zaciągam mąką. Czasem trzeba doprawić do smaku. Wrzucam klopsiki, chwilę jeszcze pogotuję i gotowe
mmmmm slinka mi cieknie ale na dzisiaj mam juz bigosik od tesciowej
Cytat:
wow
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:33   #3757
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym zobaczyć jak bardzo była pod stała opieką diabetologa
o tym samym pomyślałam

ja idę zjeść obiad i pakować dalej te rzeczy, potem na mieszkanie pojedziemy, żeby coś porobić.
Tak więc miłego popołudnia, wpadnę wieczorkiem

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:40   #3758
karolca
Zakorzenienie

wstawiłam zupkę Mąż chciał pomidorową... to będzie miał

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-14, 15:05   #3759
tikki85
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny! Mam katar . Ubiore sie na cieplo to jest zimno a jak jest cieplo to jestem za grubo ubrana...masakra. Mam termometr ale czasami stopnie stopniom nie rowne. Dodatkowo wyskoczyly mi na brzuchu swedzace krostki . Albo cos mnie uczulilo (tylko co? Balsam na rozstepy?) albo nie wiem . Poczekam czy bedzie jutro wiecej czy mniej
Stary 2011-12-14, 15:14   #3760
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No podobno to czeste,ze u matek z cukrzyca rodza sie duze dzieci,ale to jest naprawde mega duze.
Moja kolezanka z cukrzyca urodzila 2 m-ce temu synka normalnych rozmiarow-3500.Miala strasznie rygorystyczna diete.Isn:dwie kanapki z chuda wedlina i warzywem,IIsn owoc,ale nie kazdy,np srednia nektarynka-nie wiecej.Do obiadu byla juz strasznie glodna i na obiad:2 ziemniaki,maly kawalek mieska,troche surowki,podwieczorek maly owoc,dwie kolacje,na jedna dwie kanapki,na druga jedna kanapka.Wszystko gorzkie do picia,zero slodyczy.Gdyby chciala wypic szklanke soku,to musiala zrezygnowac z owocu na podwieczorek.Kiedys spotkalismy sie gdy bylam w PL na pizzy ze znajomymi w tym byla ta kolezanka.Przyszla do lokalu ze swoja kanapka i urzadzeniem do mierzenia cukru.Ale mi jej bylo zal.Mowila ze ciagle glodna jest,ma mnostwo zachcianek a nie moze sobie na nie pozwolic.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2011-12-14 o 15:15
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:16   #3761
Kulkaaga
Wtajemniczenie

No nareszcie dorwałam tego misia Rudolfa z tej akcji kup misia - będzie pierwszy miś młodego
Stary 2011-12-14, 15:18   #3762
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
lena na chrzcinach powinna byc tylko najblizsza rodzina.
Tak jak piszesz, przeciez to nie wesele, wiec rodzice, tescie, rodzenstwo i chrzestni i koniec. To jest i tak juz wystarczajaca ilosc osob mysle
A Ci ktorzy sie obrazaja to ich sprawa jak fochy chca niech maja.
Kazdy robi jak uwaza i na co go stac. Ja robilam tez skromnie w domu, nie gotowalam zadnych obiadow, ale bylo ciasto, salatki, itd.
Aguśka bardzo bym chciała ograniczyc chrzciny do kameralnego spotkania najbliższych, ale to wszystko jest trochę bardziej skomplikowane niestety..

A jeśli chodzi o takie sytuacje (przy weselach, chrzinach itp..) to najgorzej jest jak są osoby które - jak ich nie zaprosisz obrażą się, a jak zaprosisz to znów uważają że chcesz kasę wyciągnąc (chociaż w zasadzie niczego nie oczekujesz, wręcz przeciwnie - mi zawsze jest głupio przyjmowac prezenty..) ... Rrrany nie znosze tego..! ;/

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
oj to długa historia... w sumie kiedyś już coś tam mówiłam... generalnie ma żal do wszystkich i o wszystko... a to że pieniędzy nie ma (a nigdy w życiu nie pracowała), a to że męża ma beznadziejnego, a to że musiała się z nim rozwieść i wprowadzić do rodziców z 3 dzieci, jak ktoś coś sobie kupi to aż ją zżera z zazdrości

no a największe żale ma do mnie - bo cytuję "przyszła wieśniara z nie wiadomo-kąd i się panoszy i jeszcze tak dobrze ma", generalnie cały czas wykorzystuje swoich rodziców i próbowała to samo robić z moim TŻtem - potrafił o 22-23 jechać zawieść jej mleko dla dzieci bo "ona zapomniała kupić a już sklep zamknięty" i to tylko dlatego żeby on to kupił bo oczywiście kasy mu nie zwracała i ciągle coś od niego chciała, jakby co najmniej był jej mężem, a to żeby gdzieś ją zawiózł a to przywiózł, a to coś jej kupił...

generalnie zazdrości nam wszystkiego... zrobiła nam nawet kłótnię o to, że my ślub i wesele mieliśmy takie jak chcieliśmy, o to że sobie po świecie trochę pojeździliśmy, o to że mieszkanie mamy, a ona nie... jakby to była nasza wina, albo nie wiem mieliśmy jej to zasponsorować?

od czasu kiedy wyzwała mnie od kostuch (normalnie ważę ok. 50 kg przy wzroście 168 cm a ona jakieś 95 kg po ciążach), która nigdy nie zajdzie w ciążę kompletnie z nią nie rozmawiam, a od momentu gdy poroniłam i dla niej było to zabawne "bo powinnam obiad w tym czasie zrobić a nie siedzieć i płakać przez 3 dni w pokoju jakby się coś wielkiego stało" nie mam do niej w ogóle szacunku

a tak dla lepszego obrazu - potrafi zrobić awanturę, że kogoś na dentystę stać, albo ostatni hit - że moja teściówka kupiła sobie krem na cellulit i w sumie to powinna jej oddać, "bo przecież ona już stara jest i na randki z goła dupą chodzić nie będzie"
o matko.... współczuję Kochana.. wcale się nie dziwię, że nie chcesz miec z nią nic do czynienia.. Ale nie ma co się przyjmowac na kogoś czy coś na co nie ma się wpływu.. najlepiej unikac!

Mała! ślicznie Ci w tej sukience

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
cierpię na bezsenność masakra a potem rano śpię do południa
mam podobnie;/

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Aguśka za kżdym razem jak opowiadasz o przejściach z teściową to mnie dreszcze przechodzą... współczuję

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
dlatego dziewczyny doceniajcie swoje szwagierki i szwagrów mimo, że czasami Was wkurzają, ale pamiętajcie zawsze można było trafić gorzej
czasem to się cieszę że mój mąż jest jedynakiem

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja mam wyniki cukru po obciążeniu właśnie i za dobrze to nie wygląda :/ Po godzinie po wypiciu 50g wyszło mi prawie 240 :/Mam iść dziś do lekarza i pewnie skieruje mnie do poradni diabetologicznej. Miałam iść na zakupy dziś i nie poszłam, strasznie mam zepsuty humor
nie martw się, trzymam kciuki żeby było ok! Mam nadzieję,że trafisz na fajnego diabetologa i dobrze Cię pokieruje

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-12-14 o 15:23
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:24   #3763
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Bry

I wczorajsza bezsenność była koszmarna do 3:30 oglądałam filmiki na youtube o kąpieli, karmieniu, jak ktoś się urodził i takie tam potem położyłam się spać, ale dalej nie mogłam zasnąć ok po 4 zasnęłam ale za chwile się znowu obudziłam i tak w kółko tż wrócił przed 8 bo po pracy pojechał do Tesco a potem do Castoramy i siedzieliśmy do prawie 10, zasnęliśmy ja wstałam po 12 masakra
zrobiłam obiadek, zjedliśmy ja siedzę i się nudzę a tż dalej śpi

wogóle tż opowiadał, że jak był w tesco to poszedł oglądać ciuszki dziecięce i spodobało mu się kilka rzeczy chciał kupić, ale nie wiedział czy jest sens bo tyle tego mamy
opowiadał, że znalazł fajny kombinezon ale gruby i większy rozmiar a nam taki nie potrzebny bo wakacje będą
jeszcze tam mu jakieś kompleciki wpadły w oko itp.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

mi tż na śniadanie o 6.30 dal batonika
zjadłaś??
ja rano nigdy nie mam apetytu nie wiem czemu...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:

dlatego dziewczyny doceniajcie swoje szwagierki i szwagrów mimo, że czasami Was wkurzają, ale pamiętajcie zawsze można było trafić gorzej

Mi szwagier i szwagierka trafili się ok choć na początku szwagier wydawał się dziwny, ale poznaliśmy się lepiej i jest jak najbardziej ok super chłopak, a ze szwagierką tak samo pierwsze co to myślałam że jest trochę nie teges ale okazała się super dziewczyną choć jej męża to nikt nie lubi porażka:P

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:26   #3764
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No podobno to czeste,ze u matek z cukrzyca rodza sie duze dzieci,ale to jest naprawde mega duze.
Moja kolezanka z cukrzyca urodzila 2 m-ce temu synka normalnych rozmiarow-3500.Miala strasznie rygorystyczna diete.Isn:dwie kanapki z chuda wedlina i warzywem,IIsn owoc,ale nie kazdy,np srednia nektarynka-nie wiecej.Do obiadu byla juz strasznie glodna i na obiad:2 ziemniaki,maly kawalek mieska,troche surowki,podwieczorek maly owoc,dwie kolacje,na jedna dwie kanapki,na druga jedna kanapka.Wszystko gorzkie do picia,zero slodyczy.Gdyby chciala wypic szklanke soku,to musiala zrezygnowac z owocu na podwieczorek.Kiedys spotkalismy sie gdy bylam w PL na pizzy ze znajomymi w tym byla ta kolezanka.Przyszla do lokalu ze swoja kanapka i urzadzeniem do mierzenia cukru.Ale mi jej bylo zal.Mowila ze ciagle glodna jest,ma mnostwo zachcianek a nie moze sobie na nie pozwolic.
No ja muszę zjeść np. 3,5 kanapki na śniadanie i na kolację. na drugie śniedanie muszę dwa produkty mączne (czyli np. 2xporcja musli, pieczywo chrupkie, sucharek) plus coś do tego - sok, mleko, jogurt, kefir. W zależności co sobie wybiorę. Warzyw, wędliny i mięsa się nie liczy.
Wszystko jest uzależnione od tego jak bardzo zaawansowana jest choroba i czy wcześniej też się chorowało czy pojawiła się dopiero w ciąży. Waga, tryb zycia... wszystko ma ogromne znaczenie.
Bo jakbym miała tak bardzo rygorystyczną dietę, to bym naprawdę umarła z głodu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-14, 15:27   #3765
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
wstawiłam zupkę Mąż chciał pomidorową... to będzie miał
u mnie dzis gulasz na obiad
Stary 2011-12-14, 15:30   #3766
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę jak najszybciej wszystko pokupować, bo w weekend to będzie masakra w sklepach. Już są teraz tłumy w galeriach. Wczoraj jak pojechałam, to w Galerii Krakowskiej o godzinie 11:00 nie mogłam znaleźć miejsca parkingowego! Zastanawiam się czy ludzie nie pracują o tej porze? Rozumiem, że są kobiety tak jak ja na zwolnieniu, macierzyńskim czy coś w tym stylu, ale aż tyle?
Podobna masakra jest też w Galerii Echo (tej co ją rozbudowali w Ck) - kiedyś jak byłam u Rodziców w odwiedziny pojechaliśmy tam w weekend i musieliśmy czekac w kolejce na parking podziemny - aż się zwolnią miejsca (facet wuszedł na ulicę z tabliczką "brak wolnych miejsc parkingowych")...
Teraz, przed świętami to pewnie wszędzie tłumy..;/

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość

Za 2 dni wizyta oby święta były spokojne.
Fajnie, że masz jeszcze przed świętami.. ja już po także pewnie przez całe święta będę myślec jak tam moje łożysko..;/
Stary 2011-12-14, 15:33   #3767
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
mnie to właśnie bierze bardziej na słodkie, chociaż kwaśnej kapusty czy ogórków sobie nie odmawiam

ja ani przed ciążą ani w ciąży nie jadłam kapusty kiszonej - nie wyobrażam sobie zjeść jej tak po prostu bleee... ale każdy ma swoje zachcianki itp

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:

ja bym nie dała rady, mam strasznie suchą skórę i muszę się codziennie smarować. na oliwkę w żelu mnie uczuliło, więc teraz smaruję ciałko balsamami nawilżającymi, a przede wszystkim z Nivea dla dzieci balsam nawilżający jest super
produktom przeciw rozstępom podziękowałam, bo miałam jeszcze bardziej suchą skórę po nich, smarowanie co godzinę nawet nie dawało rezultatu, więc odpuściłam.

ja ogólnie mam rozstępy niewidoczne takie z przed ciąży po kiedyś byłam gruba i schudłam sporo ale to było bardzooooo dawno może nie taka gruba, ale grubsza napewno
a leniwa jestem z natury i tak mi się nie chce smarować, ale postanowiłam że wezmę się za siebie i zacznę robić to codziennie. Mój krem w aptece kosztuje ponad 30zł w innej nawet ok 40zł dlatego zamawiam z allegro jest oferta za 2 kremy chyba 54zł plus do tego 70ml gartis w tubkach i teraz zastanawiam sie czy kupić jeden zestaw czy dwa na zapas

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-14, 15:36   #3768
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Ja z kolei czuję, że będę rodzić w weekend majowy. Z om mam termin na połowę kwietnia, ale z owu i usg na 27 kwietnia, a jeszcze jak kilka dni przenoszę, to jak nic początek maja.

też mi sie cosik tak wydaje że będę rodzic w maju..
Stary 2011-12-14, 15:38   #3769
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
też tak miałam, że siedzieć mogłam do późna, a potem spanie do 10. :/
zaczęłam chodzić codziennie spać co raz wcześniej, aż doszłam do 22, tak wiec mogę wstać koło 8 i być wyspaną, ale że luuubię spać, to zwykle wstaję jak na zegarku pojawia się10

ja ogólnie lubię spać długo w sensie do ok 10 ale jak ostatnio cierpię na bezsenność to nie daje rady wstać o 10 i śpię do tej 12-13

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Hejka

Ja dziś znów wyruszam na polowanie na prezenty. Mam nadzieję, że to już będzie ostatnie takie wyjście i uda mi się wreszcie wszystko kupić.

A Wy macie już skompletowane prezenty?
Ja część mam, a część nie...
Muszę kupić jeszcze kilka rzeczy :P ale to wybiorę się albo w piątek albo po weekendzie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-14, 15:39   #3770
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2011-12-14, 15:39   #3771
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Uciekam szykowac sie na wizytke, jak zwykle mam stresa i jestem bardziej drazliwa i Filip to wyczuwa i on tez jakis taki marudny wtedy

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny! Mam katar . Ubiore sie na cieplo to jest zimno a jak jest cieplo to jestem za grubo ubrana...masakra. Mam termometr ale czasami stopnie stopniom nie rowne. Dodatkowo wyskoczyly mi na brzuchu swedzace krostki . Albo cos mnie uczulilo (tylko co? Balsam na rozstepy?) albo nie wiem . Poczekam czy bedzie jutro wiecej czy mniej
zycze zdrowka kochana

lena_mi no jesli to skomplikowane i musicie zaprosic, to wspolczuje ze macie taka sytuacje. No ale roznie to bywa z rodzina i czasem nie ma wyboru. Ja tez wole zeby przyszli do mnie szczerzy, kochajacy nas ludzie bez prezentow, niz Ci obludni i falszywi z prezentami, bo niestety tacy w rodzinie sie zdarzaja.
A tesciowa moja, no niestety taka jest i nie jest mi lekko, ale daje rade

Flowerbombka
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:40   #3772
agator74
Rozeznanie

[QUOTE=Jolkaaa;31053186]ja ani przed ciążą ani w ciąży nie jadłam kapusty kiszonej - nie wyobrażam sobie zjeść jej tak po prostu bleee... ale każdy ma swoje zachcianki itp

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Kapusta kiszona o ja, ale bym zjadla, dobrze ze na weekend jedziemy do rodzicow to sobie troche podjem na poczatku ciazy mialam tak ze wlasnie kwasne rzeczy jadlam i zero slodyczy, a teraz odwrotnie, ciagnie mni do slodkiego.
Ciekawe jak tam moje wyniki z glukoza, bede jutro odbierala, i jutro mam usgale fajnie tak popatrzec na maluszka

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:44   #3773
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Uciekam szykowac sie na wizytke, jak zwykle mam stresa i jestem bardziej drazliwa i Filip to wyczuwa i on tez jakis taki marudny wtedy

zycze zdrowka kochana

lena_mi no jesli to skomplikowane i musicie zaprosic, to wspolczuje ze macie taka sytuacje. No ale roznie to bywa z rodzina i czasem nie ma wyboru. Ja tez wole zeby przyszli do mnie szczerzy, kochajacy nas ludzie bez prezentow, niz Ci obludni i falszywi z prezentami, bo niestety tacy w rodzinie sie zdarzaja.
A tesciowa moja, no niestety taka jest i nie jest mi lekko, ale daje rade

Flowerbombka
Trzymam kciuki Kochana za wizytę
ano niestety bywają różne sytuacje w rodzinie, no nic, damy radę
Stary 2011-12-14, 15:45   #3774
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
a ja mam przeczucie ze urodze 1 kwietnia

a ja mam przeczucie, że urodzę z tydzień wcześniej czyli gdzieś w okolicach 25marca

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-14, 15:46   #3775
Madziara 26
Rozeznanie

Cytat:
to 2/3 ciuszków nam odpadnie

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:50   #3776
lena_mi
Zakorzenienie

Nadrobiłam wszystko także teraz jeszcze napisze tylko że dziś zaczynamy
22 tydzień! ))
Stary 2011-12-14, 15:50   #3777
koniakonia
Zakorzenienie

Hej, hej....

ja po wizycie wszystko ok , 3 D nie zrobiliśmy , bo Mała zaczęła zasłaniać dziubek rączkami i nie za bardzo było widać, a że mi aż tak bardzo nie zależało to sobie odpuściłam ...
Nasza raczej Babeczka już jest niezła, 1780 gramów . Ziewała chyba z 2 razy, a potem zasłoniła buźkę i tyle z oglądania ..., główka do góry , pod żołądkiem ,łożysko na tylnej ścianie. Pogadałam z doktorkiem o tym jak ważne ,żeby dzieci były zdrowe,że wszystko inne to pikuś itd. Bo mu się "pochwaliłam" że oglądałam program o "Cuda dziecięcej chirurgii" czy jakoś tak, stwierdził,że nie powinnam takich programów w ciązy oglądać..

Po wizycie wystartowałam na spacer z Niną, wleciałam do biedry po lody i fasolkę , a teraz siedzę objedzona jak bąk, bo jeszcze to popchnęłam malusim pączusiem.

Teściowa temat rzeka, z moją kiedyś miałam niezłe przejścia...ale już jest między nami bardzo dobrze.Cieszę się,że taki stan nastał, bo trochę TŻ męczyłam za tą sytuację, choć wpływu na to nie miał za wielkiego.Mieszkam od teściów 50 km, widujemy się raz na miesiać, w tym roku po wigilii u nas zostają na noc i pierwsze święto i jestem szczęśliwa , cieszę się jak Nina bawi się z dziadkiem , jak babcie się nad nią rozpływają...no i widzę ,że mój TŻ jest też szczęśliwy ,że może mieć wszystkich obok siebie i ze panuje zgoda.Tak jest między nami teraz,że na wakacje jedziemy razem i jeszcze moja Mama jedzie z nami
Teściowie nie są nachalni, nie wtrącają się nie proszeni, tak samo moja Mama postępuje, do dziecka nie wtryniała nigdy swoich 5 groszy.
Ale żeby nie było zbyt różowo to ja nie widuję się z bratem moim, boli mnie to strasznie,ale taki stan jest dobry dla nas obu.Źle na siebie działamy . Tak że nigdzie nie ma tak dobrze jak w bajce .

Co do odwiedzin to moi znajomi a nawet najbliżsi nie pchali się do mnie drzwiami i oknami, w szpitalu odwiedzili mnie teściowie i mama i jedna ciotka,no i tż ale to wiadomo,nawet mi trochę smutno było ,że nikt inny nie wpadł, a leżałam 2 tygodnie...ale z drugiej strony rozumiałam ,że nie wiedzieli czy powinni, a ja nie zapraszałam specjalnie...Mialam okres płaczliwy , więc w sumie może dobrze ,że było jak było...za to dzwonili , pisali i czułam ,ze są ze mna myślami

Spotkałam też koleżankę od chorej córki, popłakała mi się biedna, bo już nie daję rady z tym brzuchem, chodzi, myje klatkę schodową codziennie, z psem idzie po 6 razy z 3 piętra i nic...A ja nie wiem jakie głupoty gadałam , ale udało mi się Ją rozśmieszyć...leczenie Patrycji planowane na 6 miesięcy pobytu szpitalnego z przepustkami .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:58   #3778
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

o matko.... współczuję Kochana.. wcale się nie dziwię, że nie chcesz miec z nią nic do czynienia.. Ale nie ma co się przyjmowac na kogoś czy coś na co nie ma się wpływu.. najlepiej unikac!
hehehe a ja to współczuję raczej jej... nie wiem jak można tak żyć bez przyjaciół, bez znajomych, bez możliwości odezwania się do kogokolwiek - bo nikogo ona nie obchodzi... jedyną "koleżanką" jaką ma jest 70 letnia Pani która wychowuje samotnie wnuczkę w wieku jej dzieci... to musi być strasznie przykre jak wszyscy w około dają sobie prezenty, składają życzenia na urodziny czy jakieś święta, albo po prostu rozmawiają o swoich problemach i radościach - a nią się nikt kompletnie nie interesuje, jest to jest, nie ma jej to nie... no ale cóż zapracowała sobie na to

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 16:01   #3779
Madziara 26
Rozeznanie

Konia cieszę sie ze z dzidzią ok spora ta twoja kobitka Trzymam kciuki za twoją koleżankę i jej córeczkę oby wszystko było dobrze

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 16:03   #3780
koniakonia
Zakorzenienie

a propos podwójnych świąt to ja mam urodziny w dzień kobiet, średnio to fajne było dla mnie jak byłam młodsza , bo wiadomo jeden prezent itd.mam nadzieję, że Córeczka nie trafi w ten dzień , bo chce żeby miała swoje święto

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Konia cieszę sie ze z dzidzią ok spora ta twoja kobitka Trzymam kciuki za twoją koleżankę i jej córeczkę oby wszystko było dobrze
Ja też jestem zdziwiona,że taka duża a gin mówi,że jest w sam raz
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości