|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
#3752 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym zobaczyć jak bardzo była pod stała opieką diabetologa
|
#3756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasciwie tak
jeszcze tylko jednej osobie musimy kupic prezent, ale nie mamy pojecia co ... Cytat:
po porodzie to tylko maz moze byc, nikogo innego nie chce.. Cytat:
![]() Cytat:
ale na dzisiaj mam juz bigosik od tesciowej Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
o tym samym pomyślałam
![]() ja idę zjeść obiad i pakować dalej te rzeczy, potem na mieszkanie pojedziemy, żeby coś porobić. Tak więc miłego popołudnia, wpadnę wieczorkiem
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiłam zupkę
Mąż chciał pomidorową... to będzie miał
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny! Mam katar
. Ubiore sie na cieplo to jest zimno a jak jest cieplo to jestem za grubo ubrana...masakra. Mam termometr ale czasami stopnie stopniom nie rowne. Dodatkowo wyskoczyly mi na brzuchu swedzace krostki . Albo cos mnie uczulilo (tylko co? Balsam na rozstepy?) albo nie wiem . Poczekam czy bedzie jutro wiecej czy mniej
|
|
|
|
#3760 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moja kolezanka z cukrzyca urodzila 2 m-ce temu synka normalnych rozmiarow-3500.Miala strasznie rygorystyczna diete.Isn:dwie kanapki z chuda wedlina i warzywem,IIsn owoc,ale nie kazdy,np srednia nektarynka-nie wiecej.Do obiadu byla juz strasznie glodna i na obiad:2 ziemniaki,maly kawalek mieska,troche surowki,podwieczorek maly owoc,dwie kolacje,na jedna dwie kanapki,na druga jedna kanapka.Wszystko gorzkie do picia,zero slodyczy.Gdyby chciala wypic szklanke soku,to musiala zrezygnowac z owocu na podwieczorek.Kiedys spotkalismy sie gdy bylam w PL na pizzy ze znajomymi w tym byla ta kolezanka.Przyszla do lokalu ze swoja kanapka i urzadzeniem do mierzenia cukru.Ale mi jej bylo zal.Mowila ze ciagle glodna jest,ma mnostwo zachcianek a nie moze sobie na nie pozwolic.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2011-12-14 o 15:15 |
|
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
No nareszcie dorwałam tego misia Rudolfa z tej akcji kup misia - będzie pierwszy miś młodego
|
|
#3762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o takie sytuacje (przy weselach, chrzinach itp..) to najgorzej jest jak są osoby które - jak ich nie zaprosisz obrażą się, a jak zaprosisz to znów uważają że chcesz kasę wyciągnąc (chociaż w zasadzie niczego nie oczekujesz, wręcz przeciwnie - mi zawsze jest głupio przyjmowac prezenty..) ... Rrrany nie znosze tego..! ;/ ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Mała! ślicznie Ci w tej sukience ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- mam podobnie;/ ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Aguśka za kżdym razem jak opowiadasz o przejściach z teściową to mnie dreszcze przechodzą... współczuję ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Mam nadzieję,że trafisz na fajnego diabetologa i dobrze Cię pokieruje![]() Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-14 o 15:23 |
||||
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() I wczorajsza bezsenność była koszmarna do 3:30 oglądałam filmiki na youtube o kąpieli, karmieniu, jak ktoś się urodził i takie tam potem położyłam się spać, ale dalej nie mogłam zasnąć ok po 4 zasnęłam ale za chwile się znowu obudziłam i tak w kółko tż wrócił przed 8 bo po pracy pojechał do Tesco a potem do Castoramy i siedzieliśmy do prawie 10, zasnęliśmy ja wstałam po 12 masakra zrobiłam obiadek, zjedliśmy ja siedzę i się nudzę a tż dalej śpi ![]() wogóle tż opowiadał, że jak był w tesco to poszedł oglądać ciuszki dziecięce i spodobało mu się kilka rzeczy chciał kupić, ale nie wiedział czy jest sens bo tyle tego mamy ![]() opowiadał, że znalazł fajny kombinezon ale gruby i większy rozmiar a nam taki nie potrzebny bo wakacje będą jeszcze tam mu jakieś kompleciki wpadły w oko itp. zjadłaś?? ja rano nigdy nie mam apetytu nie wiem czemu...---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Mi szwagier i szwagierka trafili się ok choć na początku szwagier wydawał się dziwny, ale poznaliśmy się lepiej i jest jak najbardziej ok super chłopak, a ze szwagierką tak samo pierwsze co to myślałam że jest trochę nie teges ale okazała się super dziewczyną choć jej męża to nikt nie lubi porażka:P
|
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko jest uzależnione od tego jak bardzo zaawansowana jest choroba i czy wcześniej też się chorowało czy pojawiła się dopiero w ciąży. Waga, tryb zycia... wszystko ma ogromne znaczenie. Bo jakbym miała tak bardzo rygorystyczną dietę, to bym naprawdę umarła z głodu.
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis gulasz na obiad
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz, przed świętami to pewnie wszędzie tłumy..;/ ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Fajnie, że masz jeszcze przed świętami.. ja już po także pewnie przez całe święta będę myślec jak tam moje łożysko..;/
|
|
|
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ani przed ciążą ani w ciąży nie jadłam kapusty kiszonej - nie wyobrażam sobie zjeść jej tak po prostu bleee... ale każdy ma swoje zachcianki itp ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
ja ogólnie mam rozstępy niewidoczne takie z przed ciąży po kiedyś byłam gruba i schudłam sporo ale to było bardzooooo dawno może nie taka gruba, ale grubsza napewno a leniwa jestem z natury i tak mi się nie chce smarować, ale postanowiłam że wezmę się za siebie i zacznę robić to codziennie. Mój krem w aptece kosztuje ponad 30zł w innej nawet ok 40zł dlatego zamawiam z allegro jest oferta za 2 kremy chyba 54zł plus do tego 70ml gartis w tubkach i teraz zastanawiam sie czy kupić jeden zestaw czy dwa na zapas
|
||
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi sie cosik tak wydaje że będę rodzic w maju..
|
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogólnie lubię spać długo w sensie do ok 10 ale jak ostatnio cierpię na bezsenność to nie daje rady wstać o 10 i śpię do tej 12-13 ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Muszę kupić jeszcze kilka rzeczy :P ale to wybiorę się albo w piątek albo po weekendzie
|
||
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam szykowac sie na wizytke, jak zwykle mam stresa i jestem bardziej drazliwa i Filip to wyczuwa i on tez jakis taki marudny wtedy
![]() Cytat:
![]() lena_mi no jesli to skomplikowane i musicie zaprosic, to wspolczuje ze macie taka sytuacje. No ale roznie to bywa z rodzina i czasem nie ma wyboru. Ja tez wole zeby przyszli do mnie szczerzy, kochajacy nas ludzie bez prezentow, niz Ci obludni i falszywi z prezentami, bo niestety tacy w rodzinie sie zdarzaja. A tesciowa moja, no niestety taka jest i nie jest mi lekko, ale daje rade ![]() Flowerbombka
|
|
#3772 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Jolkaaa;31053186]ja ani przed ciążą ani w ciąży nie jadłam kapusty kiszonej - nie wyobrażam sobie zjeść jej tak po prostu bleee...
ale każdy ma swoje zachcianki itp ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Kapusta kiszona na poczatku ciazy mialam tak ze wlasnie kwasne rzeczy jadlam i zero slodyczy, a teraz odwrotnie, ciagnie mni do slodkiego.Ciekawe jak tam moje wyniki z glukoza, bede jutro odbierala, i jutro mam usg |
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano niestety bywają różne sytuacje w rodzinie, no nic, damy radę
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam przeczucie, że urodzę z tydzień wcześniej czyli gdzieś w okolicach 25marca
|
|
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam wszystko
także teraz jeszcze napisze tylko że dziś zaczynamy 22 tydzień! )) |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej....
ja po wizycie wszystko ok , 3 D nie zrobiliśmy , bo Mała zaczęła zasłaniać dziubek rączkami i nie za bardzo było widać, a że mi aż tak bardzo nie zależało to sobie odpuściłam ...Nasza raczej Babeczka już jest niezła, 1780 gramów . Ziewała chyba z 2 razy, a potem zasłoniła buźkę i tyle z oglądania ..., główka do góry , pod żołądkiem ,łożysko na tylnej ścianie. Pogadałam z doktorkiem o tym jak ważne ,żeby dzieci były zdrowe,że wszystko inne to pikuś itd. Bo mu się "pochwaliłam" że oglądałam program o "Cuda dziecięcej chirurgii" czy jakoś tak, stwierdził,że nie powinnam takich programów w ciązy oglądać. .Po wizycie wystartowałam na spacer z Niną, wleciałam do biedry po lody i fasolkę , a teraz siedzę objedzona jak bąk, bo jeszcze to popchnęłam malusim pączusiem. Teściowa temat rzeka, z moją kiedyś miałam niezłe przejścia...ale już jest między nami bardzo dobrze.Cieszę się,że taki stan nastał, bo trochę TŻ męczyłam za tą sytuację, choć wpływu na to nie miał za wielkiego.Mieszkam od teściów 50 km, widujemy się raz na miesiać, w tym roku po wigilii u nas zostają na noc i pierwsze święto i jestem szczęśliwa , cieszę się jak Nina bawi się z dziadkiem , jak babcie się nad nią rozpływają...no i widzę ,że mój TŻ jest też szczęśliwy ,że może mieć wszystkich obok siebie i ze panuje zgoda.Tak jest między nami teraz,że na wakacje jedziemy razem i jeszcze moja Mama jedzie z nami ![]() Teściowie nie są nachalni, nie wtrącają się nie proszeni, tak samo moja Mama postępuje, do dziecka nie wtryniała nigdy swoich 5 groszy. Ale żeby nie było zbyt różowo to ja nie widuję się z bratem moim, boli mnie to strasznie,ale taki stan jest dobry dla nas obu.Źle na siebie działamy . Tak że nigdzie nie ma tak dobrze jak w bajce .Co do odwiedzin to moi znajomi a nawet najbliżsi nie pchali się do mnie drzwiami i oknami, w szpitalu odwiedzili mnie teściowie i mama i jedna ciotka,no i tż ale to wiadomo,nawet mi trochę smutno było ,że nikt inny nie wpadł, a leżałam 2 tygodnie...ale z drugiej strony rozumiałam ,że nie wiedzieli czy powinni, a ja nie zapraszałam specjalnie...Mialam okres płaczliwy , więc w sumie może dobrze ,że było jak było...za to dzwonili , pisali i czułam ,ze są ze mna myślami ![]() Spotkałam też koleżankę od chorej córki, popłakała mi się biedna, bo już nie daję rady z tym brzuchem, chodzi, myje klatkę schodową codziennie, z psem idzie po 6 razy z 3 piętra i nic...A ja nie wiem jakie głupoty gadałam , ale udało mi się Ją rozśmieszyć...leczenie Patrycji planowane na 6 miesięcy pobytu szpitalnego z przepustkami .
|
|
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Rozeznanie
|
Konia cieszę sie ze z dzidzią ok spora ta twoja kobitka
Trzymam kciuki za twoją koleżankę i jej córeczkę oby wszystko było dobrze
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
a propos podwójnych świąt to ja mam urodziny w dzień kobiet, średnio to fajne było dla mnie jak byłam młodsza , bo wiadomo jeden prezent itd.mam nadzieję, że Córeczka nie trafi w ten dzień
, bo chce żeby miała swoje święto ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
a gin mówi,że jest w sam raz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

jeszcze tylko jednej osobie musimy kupic prezent, ale nie mamy pojecia co ...
a tak w ogóle to u Nas jak wszystko jest ok to już po 3 dniach puszczają z dzidziusiem do domu.
ale na dzisiaj mam juz bigosik od tesciowej 

. Ubiore sie na cieplo to jest zimno a jak jest cieplo to jestem za grubo ubrana...masakra. Mam termometr ale czasami stopnie stopniom nie rowne. Dodatkowo wyskoczyly mi na brzuchu swedzace krostki