|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Hej mamiszcza
no wiec wlasnie wrocilismy z usg brzuszka Mikuśka, wszystko jest w jak najlepszym porzadku wiec refluks jest w tym momencie wykluczony, ciesze sie strasznie Ł czuje sie juz o wiele lepiej za to ja mam takie mdlosci ze koniec, ogolnie czuje sie zle wiec chyba zaraz skorzystam z tego ze mam tżta w domku i pojde sie polozyc bo autentycznie cos jest nie halo. Poczytam co tam naskrobalyscie zanim pojde legnac, ehh to uzaleznienie, normalnie przydalby mi sie jakis rehab czy cus
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Przezylam wszystkie wizyty,przezylam zapalenie piersi z 41 stopniami goraczki. Wychodze na prosta. Podczytuje, ale dopiero teraz moge spokojnie pisac. Postaram sie nadrobic. Tylko co do wybuchanie-zdarza sie, ale przy dwojce staram sie panowac nad soba. Jak nie daje rady to robie tak jak pisala ktoras dziewczyna-kierunek lazienka i tam krzycze. Piotrus ma sie dobrze, byl szczepiony juz na gruzlice, pneumokoki i caly pierwszy zestaw. bez problemowo dalismy rade. Dzis ma dokladnie 2 miesiace i wazy 6320. Buziaki dla dzisiejszych malych jubilatow Bartlomieja i Michala. Milego popoludnia
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
lulka no to Mikuś jest zdrowy jak rybka, super
A Ty marsz do łóżka odpoczywać!Ulcia Ty też miałaś zapalenie? Biedna Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-14 o 14:42 |
|
|
|
#3394 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrabiam od rana.... młoda pospała dzis od rana moze 2h w ratach po 15-30 min...chyba bąki ją budzą. Na szczescie nie płacze tylko guga i sie smieje ![]() Cytat:
![]() a moja nusia sie jeszcze nie smieje...tylko bezzębne cudne usmiechy rozdaje, najbardziej kocham jak rano sie obudzi, zobaczy mnie i cieszy pyska Cytat:
moze tez małzowi kupie, a to gdzies zamawiasz?kolęda teraz? dziwnie troche ![]() Cytat:
za powrót do normy. Moja grzeczna córcia tez chyba do mnie wróciła /tfu tu odpukać....baaardzo jest niedobra /Cytat:
kciuki za wizyte i poprawe z wysypkąCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a za wage ![]() Cytat:
są tylko ludzmiwpadaj chociaz na chwilke badzcie z PIotrulkiem dzielniCytat:
a ty odpocznij znowu mi ucieło połowę cytatów...no tak to jest jak sie cały dzien cytaty zbiera i potem na raz odpisuje |
|||||||||
|
|
|
#3395 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za miłe przyjecie
Gabrys smieje sie i juz rozmawia "swoim jezykiem" że wszystkie nieprzespane noce ida w niepamiec;poza tym jest strasznie zwiercony i starch juz go zostaiwac samego na łózku bo zjezdza, wiec jest obłożony poduszkami/kocami. Mielismy ok miesieczny problem ze wzdeciami, ale juz mineły i jest luzik ![]() jesli chodzi o karmiennie to dokarmiam modyfikowanym, bo nie najada sie, jak mu zrobie modyfikowane wypije 120ml to jeszcze potrafi cyca ciagnac, oczywisce staram sie jak najczesciej cyca dawac mimo ze z mlekiem to wygoda w szczegolnosci jak sie gdzies spieszymy i mysimy wyjsc. Cytat:
Cytat:
cotynato ja tez nie ufam tym przychodniom. jak bylismy na szczepieniu to pediatra mówi ze ma wzdety brzuszek i pyta sie mnie czy nie placze, ja mówie ze juz nie, od dwóch tyg mamy spokój a ona swoje, a ja mówie ze ma brzuszek miekki. teraz brzuszek taki sam jest, poprostu grubasek az w kombinezonach sie nie miesci, teraz zakladamy na 6-9miesicy
|
||
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
![]() nadrabiałam, poznaczałam i głupia wyłączyłam se wizaż ![]() ajj co do pieczenia mięska , chyba moonik pisała, ja tez dzień wcześniej rzucam w przypawy, jakie tylko mam, czosnek, zamiast soli, używam soli do peklowania mięsa (mięsko wtedy czerwone w środku). Po dobie wyciągam, osuszam, wkładam w rękaw i pięke aj jutro jadę po miesko bo aż mi ślinka cieknie na to swoje pieczone ![]() jak was czytam to aż ze zdziwieniem, niby jeden kraj a o nie których potrawach pierwsze słyszę ![]() u mnie to rządzi karp, ryba po grecku, kompot z suszu, pierogi z kapuchą i grzybami, śledzie pod każdą postacią, barszyk i deser w postaci pączków ![]() co do przesypiania dzieciaczków , Stanislaw wstaje tak ze 3-4 razy od 20 do 7-8 rano, ale coś mu się pokićkało ostatnio i mi się budzi o 3 bądź o 4 i nie śpi po 1,5 godziny a potem jak jakimś cudem uśnie to budzi się o przed 9 dziś to już zła byłam normalnie w nocy na niego boo rzucał się jak opętany a podobno chrzest miał wygonić diabełka
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
co do wnerwiania sie na dzieciaczki, każda z nas pewnie ma chwilę zwątpienia i jakoś musi sobie z tym radzić.
Ja czasem powiem głośniej "cisza" to zamilknie i patrzy się na mnie takim zbolałam wzrokiem, to mi szkoda go odrazu ![]() czasem to oddaje go na ręce do mamy chociaż na pół godziny i wracam jako nowonarodzona matka z wielkimi pokładami cierpliwości
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Przedstawiam naszego szkraba, zdjecie jest z pazdziernika wiec juz troche sie zmienił. Aktualne zdjecia mamy w dziwnym formacie robione i nie moge ich zmienic na jpg, jak cos pokombinuje i mi sie uda to wkleje aktualne.
jesli chodzi o pieczone miesko, to my w sobote bedziemy wedzic ![]() danika brzuszek ma duzy, jak bylismy na szczepieniu to 6kg wazył, a teraz nie wiem. smieje sie z niego bo tułów wyglada jak u żabki.
MY http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800800830.png jak ten czas leci ![]() GABRYŚ http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli1urid44j.png Laura http://www.suwaczki.com/tickers/bhywt5od6j7a6i21.png Edytowane przez magdulec Czas edycji: 2011-12-14 o 15:21 |
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
udało sie, zdjecie z grudnia
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
malutkie zdjęcie ale słodziaka widać
patrzyłam na poczekalni czy jest juz wątek mam IX-X 2012 ale jeszcze nie ma pewnie na dniach sie pojawi....
|
|
|
|
#3402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dacie radę
i choć na chwilkę czasem wpadnij dać znać, że u Was wszystko dobrze Cytat:
kurna Lullcia widzę, że Ciebie chyciło ;/ niedobrze, niedobrze kurujcie się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i te moczonki czy jakoś tak, makielki. Ale fajnie, że jest tak różnorodnie bo ciekawie ![]() a pączki u mnie też są obowiązkowo, a u męża znowu nie ma nic słodkiego na wigilii ![]() z tych co wymieniłaś u mnie nie ma ryby po grecku za to mamy kapustę z grochem hah, nie dało się większego, nic nie widać taki mały skrzacik
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-14 o 16:37 |
||||
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
danika
Dawkowaliśmy 5 kropli dz. przed posiłkiem Dziewczyny zaczynam się martwić znów... Wasze dzieciaczki takie duże a ten mój niejadek ledwo 5 kg przekroczył ... za to długi już strasznie jest! Dziś się załamałam.. bo nie mam go już w co ubierać zakupy się klaniają...Domek posprzątany, pranie zrobione, pierniki upieczone (w tym roku chyba bezwstydne zostaną... czyli bez lukru )... czekamy na księdza ... aha... a młody śpiocha![]() U nas na wigilię też zupa z ryby, taki rosół...pycha!!! |
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3405 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Oddychaj Natalia oddychaj... mały dzisiaj daje czadu, że hej
Cytat:
i jak sie uspokoi to pije normalnie![]() Cytat:
Pomysł niezłyCytat:
![]() Cytat:
Nie pocieszę Cię ale tu tylko kilka dzieciaczków przesypia całe noce![]() Witam w klubie maluchów ze skokiem ![]() Zdarza się, ale staram się go wtedy oddać w czyjeś ręce i wyjść na chwilę, głosu nie podniosłam jeszcze... Cytat:
![]() Cytat:
Kuruj sięCzeee Cytat:
![]() Magdulec szkoda, że takie malutkie te zdjęcia
|
|||||||
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia dzieki za odp
|
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
nie umiem za bardzo tym programem do obróbki zdjec sie posługiwac, ale jeszcze raz spróbowałam
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny ja juz nie wiem co z tym moim leniuchem robic....wogóle nie chce leżeć na brzuchu, głowy to nie podnosi nawet pod kątem 30 stopni....wcale nie chce jej nawet obrócić do przodu, tylko na boku trzyma i ryczy jak obdzierana ze skóry martwie sie, ze coś z nią nie tak... w ksiażkach i na różnych stronach czytam ze na 3 m-ce powinna podnosic pod kątem 90 stopni....w zyciu nie podniesie |
|
|
|
|
#3409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a napis na bodziaku wymiata ![]() Cytat:
Jeszcze też polecają kłaść się razem z dzieckiem na podłodze na brzuchach, żeby dziecię widziało twarz matki i wtedy podnosiło główkę, może spróbujcie? NIe martw się na pewno jest wszystko dobrze z Olgą, może to tylko leniuszek mały i odrobina ćwiczeń wystarczy
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3411 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Zdrówka Wam życzę ![]() Cytat:
Jak się pojawią to będę podczytywac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj. Napewno jest wszystko okej ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Kwilon wstał. Uciekam
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
aaa i zapomniałam
miss.hot czy mozemy prosic o wpisanie nas na liste dzieciaczków ![]() Gabriel ur. 27.09.2011 (t.p. 07.10.2011) |
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Olgi - na pewno wszystko jest ok. Spróbuj z tym ręcznikiem pod łokciami i te ćwiczenia co Tusia, kiedyś wklejała. A gdybyś bardzo się martwiła może lekarz Cię uspokoi |
|
|
|
|
#3414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja ją kłade na macie, albo wlasnie na przewijaku. Tylko kłopot w tym, ze ona wcale nie patrzy za zabawką ani za mną...znaczy patrzy, ale mając głowę na boku - patrzy dopóki widzi, a jak jej zniknie z pola widzenia to nie przekręca łepka tylko w ryk dzisiaj zaczełam jej trzymac rączki bo tez jej sie rozjeżdzają. Musze sie za to ostro wziąć od jutra, jak do świat nie zacznie podnosic chociaz troche to chyba poszukam jakiegos rehabilitanta czy fizjoterapeuty.... ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Agus te ćwiczenia od Tusi robimy |
|||
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rób z nią tylko nic na siłę bo będzie jeszcze gorzej jak moją zaczynałam kłaść na brzuch to też wytrzymywała chwilę i był ryk, dlatego starałam się ją zbierać zanim się zdenerwuje i pomagało, bo leżenie kojarzy się jej z przyjemnością a nie tym, że się męczy i zaczyna płakać (tak samo się psa trenuje haha ) i też polecam te ćwiczenia z linku Tusi
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas chyba skok Na rękach marudzi, na leżąco marudzi, w leżaczku marudzi, jeść nie, spać nie, bawić się też niekoniecznie
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
haallluu
polezalam troszke na kanapie, zasnac mi sie co prawda do konca nie udalo ale czuje sie troszke lepiej, chociaz mdlosci tez jeszcze sa moje dziecie sie tak rozgadalo dzisiaj ze koniec
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Doszła mata, doszła mata
![]() mam większą frajdę niż FIlip Aktualnie jestem zadowolona z wyboru. Mały zainteresował się zabawkami, głównie jedną, skopał panel do kopania iu zrobił prawie pełen obrót jak zegareczek, cały zafascynowany tym co go otacza. Ile było uśmiechów, prób łapania, no mówię wam. Wahałam się, ale coś czuję, że to dobry zakup Przepraszam, ze tak o sobie ostatnio
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj Lulka biedaku....oby szybko przeszło |
|
|
|
|
#3420 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
danika jakbym czytała o moim Matim ... mam to samo! Obawiam się, że nam rehabilitację zalecą na kontroli przedszczepiennej...Dziewczyny błagam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

no wiec wlasnie wrocilismy z usg brzuszka Mikuśka, wszystko jest w jak najlepszym porzadku wiec refluks jest w tym momencie wykluczony, ciesze sie strasznie
Ł czuje sie juz o wiele lepiej za to ja mam takie mdlosci ze koniec, ogolnie czuje sie zle wiec chyba zaraz skorzystam z tego ze mam tżta w domku i pojde sie polozyc bo autentycznie cos jest nie halo. Poczytam co tam naskrobalyscie zanim pojde legnac, ehh to uzaleznienie, normalnie przydalby mi sie jakis rehab czy cus

A Ty marsz do łóżka odpoczywać!

... i już się tego boję...

Zdarza się wam też czasem nie wytrzymać?? ja tak pierwszy raz miałam..
a potem jak jakimś cudem uśnie to budzi się o przed 9 

i choć na chwilkę czasem wpadnij dać znać, że u Was wszystko dobrze
... za to długi już strasznie jest! Dziś się załamałam.. bo nie mam go już w co ubierać
zakupy się klaniają...