Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 14:28   #3391
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Hej mamiszczazapomniala m z tego wszystkiego wczoraj nap ze dzisiaj mamy usg brzuszka no wiec wlasnie wrocilismy z usg brzuszka Mikuśka, wszystko jest w jak najlepszym porzadku wiec refluks jest w tym momencie wykluczony, ciesze sie strasznie Ł czuje sie juz o wiele lepiej za to ja mam takie mdlosci ze koniec, ogolnie czuje sie zle wiec chyba zaraz skorzystam z tego ze mam tżta w domku i pojde sie polozyc bo autentycznie cos jest nie halo. Poczytam co tam naskrobalyscie zanim pojde legnac, ehh to uzaleznienie, normalnie przydalby mi sie jakis rehab czy cus
Stary 2011-12-14, 14:33   #3392
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Witajcie:jupi :

Przezylam wszystkie wizyty,przezylam zapalenie piersi z 41 stopniami goraczki. Wychodze na prosta. Podczytuje, ale dopiero teraz moge spokojnie pisac.

Postaram sie nadrobic. Tylko co do wybuchanie-zdarza sie, ale przy dwojce staram sie panowac nad soba. Jak nie daje rady to robie tak jak pisala ktoras dziewczyna-kierunek lazienka i tam krzycze.

Piotrus ma sie dobrze, byl szczepiony juz na gruzlice, pneumokoki i caly pierwszy zestaw. bez problemowo dalismy rade. Dzis ma dokladnie 2 miesiace i wazy 6320.

Buziaki dla dzisiejszych malych jubilatow Bartlomieja i Michala.

Milego popoludnia

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:41   #3393
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lulka no to Mikuś jest zdrowy jak rybka, super A Ty marsz do łóżka odpoczywać!

Ulcia Ty też miałaś zapalenie? Biedna Dobrze, że jak to określiłaś - wychodzisz na prostą. A Piotruś to duuuży chłopak, wow! Fakt, że już przy urodzeniu był spory.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-12-14 o 14:42
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:04   #3394
danika
Zakorzenienie

hej

nadrabiam od rana....

młoda pospała dzis od rana moze 2h w ratach po 15-30 min...chyba bąki ją budzą. Na szczescie nie płacze tylko guga i sie smieje

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

A mój szwagier uważa, że tylko na wodzie są najlepsze
Jemy biały żurek gotowany na głowach ryb - mmmmmm

Ja usłyszałam pierwszy raz w sobotę I jak głupia się poryczałam A mamie wmówiłam, że to ze śmiechu
nigdy nie jadłam zupy z ryby

a moja nusia sie jeszcze nie smieje...tylko bezzębne cudne usmiechy rozdaje, najbardziej kocham jak rano sie obudzi, zobaczy mnie i cieszy pyska

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
My mieliśmy też ten dicoflor i nam dał znaczną poprawę. Lekarze zalecają go nawet stale podawać... ale ja nie widzę na razie potrzeby.

tez kupiłam... a jak to podajesz? ile kropelek na dzien?

my się szczepimy 19... i już się tego boję... Dziewczyny szczepiła już któraś na pneumo??????

kciuki są

Dla tż-ta zastanawiam się nad nieśmiertelnikiem z wygrawerowanym zdjęciem Matiego... ale czy go to ucieszy? (mnie by ucieszyło)...

Dziś dzień pełen zaplanowanych zajęć...kolęda, pranie, pierniczki... tyle czy młody pozwoli? Zwłaszcza, że skok trwa....
Uciekam bo się zbudziłni kicha
ja bym chciała taki prezent dostać moze tez małzowi kupie, a to gdzies zamawiasz?

kolęda teraz? dziwnie troche

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Malutka po kąpieli wczoraj normalnie zasnęła,przespała całą noc, wstała rano zadowolona i uśmiechnięta i co najważniejsze nie marudzi jak maruda stulecia, tylko rozmawia ze zwierzątkami mam nadzieję,że to oznacza powrót do normalności
za powrót do normy. Moja grzeczna córcia tez chyba do mnie wróciła /tfu tu odpukać....baaardzo jest niedobra /

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Dzisiaj przylatują już moi rodzice i wybywam do nich z Zuzką więc już mnie tak systematycznie na forum nie będzie albo może kto wie będę tu częściej bo zamierzam dać babci się wykazać i dziadkowi też więc mówię sobie że jadę na ferie zimowe hehe odpocząć
korzystaj z pomocy dziadków i odpoczywaj ile sie da kciuki za wizyte i poprawe z wysypką

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry środowo oj jakiś ciężkawy pod wzgledem humoru mam dzień, wstałam dwiema lewymi nogami i dorzucam jeszcze dwie lewe ręce. zapodałam sobie melisę może przejdzie. choć pewnie lepsze byłoby

przytulamy

a poza tym uświadomiłam sobie, ze jadę do taty na 1,5 tyg i nie wiem jakie ciuchy zabrać Małej moja strojnisia musi zadać szyku u dziadka
ale bedzie mała dama dziadkowa

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Kiedy Wasze maluszki zaczęły nocki przesypiać? Uczyłyście je jakoś, czy tak same z siebie? Wiem, że jeszcze za wcześnie u nas, ale już bym tak chciała się wyspać
moja od szczepienia spi od 21.30-22 do 5-6 rano, ale nie wiem jak długo to potrwa

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hej.
Przepraszam, że zniknęłam tak bez słowa i teraz wpadam jakby nigdy nic ale przechodzimy okropny skok rozwojowy
trzymajcie sie, skok jak to skok w koncu minie

a za wage

Cytat:
Napisane przez Thaya Pokaż wiadomość

ale jestem zła na siebie bo wczoraj tak marudził, dosłownie cały dzień chciał na rękach ja już rady nie dawałam, w końcu już prawie 7 kilo, mąż jak na złość miał wrócić z pracy później niż zwykle i tak chodziłam z nim na tych rękach chodziłam, nawet nic od rana zjeść się nie dało i co go chciałam odłożyć, zabawić to ryk, i w końcu nie wytrzymałam i też na niego krzyknęłam 'co ci dziecko jest, nie wytrzymam z tobą' a on tak się spojrzał i w jeszcze większy płacz i tak smutno mi się zrobiło i żal jego... Zdarza się wam też czasem nie wytrzymać?? ja tak pierwszy raz miałam..
zdarza sie, ale staram sie opanować, najwyzej wychodze z pokoju na chwile...na szczescie maluszki nie beda nam tego pamietać, a nawet takie super mamuski jak my są tylko ludzmi

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No to jestem w domu.
Nie wiem kiedy będę miała czas by tu wpaść
wpadaj chociaz na chwilke badzcie z PIotrulkiem dzielni

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Hej mamiszczazapomniala m z tego wszystkiego wczoraj nap ze dzisiaj mamy usg brzuszka no wiec wlasnie wrocilismy z usg brzuszka Mikuśka, wszystko jest w jak najlepszym porzadku wiec refluks jest w tym momencie wykluczony, ciesze sie strasznie Ł czuje sie juz o wiele lepiej za to ja mam takie mdlosci ze koniec, ogolnie czuje sie zle wiec chyba zaraz skorzystam z tego ze mam tżta w domku i pojde sie polozyc bo autentycznie cos jest nie halo. Poczytam co tam naskrobalyscie zanim pojde legnac, ehh to uzaleznienie, normalnie przydalby mi sie jakis rehab czy cus
super ze chłopaki obaj w porządku a ty odpocznij

znowu mi ucieło połowę cytatów...no tak to jest jak sie cały dzien cytaty zbiera i potem na raz odpisuje
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:06   #3395
magdulec
Zadomowienie

Dziekuje za miłe przyjecie

Gabrys smieje sie i juz rozmawia "swoim jezykiem" że wszystkie nieprzespane noce ida w niepamiec;poza tym jest strasznie zwiercony i starch juz go zostaiwac samego na łózku bo zjezdza, wiec jest obłożony poduszkami/kocami.

Mielismy ok miesieczny problem ze wzdeciami, ale juz mineły i jest luzik

jesli chodzi o karmiennie to dokarmiam modyfikowanym, bo nie najada sie, jak mu zrobie modyfikowane wypije 120ml to jeszcze potrafi cyca ciagnac, oczywisce staram sie jak najczesciej cyca dawac mimo ze z mlekiem to wygoda w szczegolnosci jak sie gdzies spieszymy i mysimy wyjsc.
Cytat:
Wiec Ł udalo sie wczesniej wejsc do lekarza i okazalo sie ze ma jakiegos wirusa ukladu pokarmowego, podobno to teraz jest jakas masakra i mnostwo ludzi to ma, babka powiedziala ze wczoraj miala pacjenta ktory jej zwymiotowal w gabinecie bo nie zdazyl. Masakra.
zdrówka dla TŻta.
Cytat:
Dzień dobry mamusie.
Nie wiem co sie mojemu dziecku poprzestawiało... Usypia ślicznie sama po kąpieli i butli ok. 20 i ostatnio śpi do ok 1 w nocy. Tylko że jak się obudzi na jedzenie, to 2 godziny niewyjęte bez spania Jak w końcu uśnie ok 3-4 to się budzi w okolicach 6 bo znowu głodna. I dzisiaj już nie usnęła. Więc się naspałam że hej Nie wiem czy ją jakoś przestawiać, czy co? Kłaść później raczej odpada, bo w okolicach 19 już się robi marudna.
Kiedy Wasze maluszki zaczęły nocki przesypiać? Uczyłyście je jakoś, czy tak same z siebie? Wiem, że jeszcze za wcześnie u nas, ale już bym tak chciała się wyspać
Ocho, widzę że usnęła w wózku to może i ja pójdę sie położę. Chociaż nie umiem usnąć jak już wstanę. Ale może chociaż poleżę...
Ponadrabiam Was później
Gabrys w nocy spi z nami. Ogólnie zasypia 22-23 i spi do 2/3 i biore go do nas bo juz kilka razy miałam sytuacje ze karmiłam i trzymałam go na rekach i zasypialam ze spadłabym z nim z łózka, wiec stwierdziłam ze bedziemy na lezaco jesc i wtedy ja z nim zasypiam i jak sie budze i chce go odłozyc to sie przebudza i znowu chce jesc

cotynato ja tez nie ufam tym przychodniom. jak bylismy na szczepieniu to pediatra mówi ze ma wzdety brzuszek i pyta sie mnie czy nie placze, ja mówie ze juz nie, od dwóch tyg mamy spokój a ona swoje, a ja mówie ze ma brzuszek miekki. teraz brzuszek taki sam jest, poprostu grubasek az w kombinezonach sie nie miesci, teraz zakladamy na 6-9miesicy
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:06   #3396
MalgosiaM8
Zakorzenienie

hejka!

nadrabiałam, poznaczałam i głupia wyłączyłam se wizaż

ajj

co do pieczenia mięska , chyba moonik pisała, ja tez dzień wcześniej rzucam w przypawy, jakie tylko mam, czosnek, zamiast soli, używam soli do peklowania mięsa (mięsko wtedy czerwone w środku).
Po dobie wyciągam, osuszam, wkładam w rękaw i pięke aj
jutro jadę po miesko bo aż mi ślinka cieknie na to swoje pieczone

jak was czytam to aż ze zdziwieniem, niby jeden kraj a o nie których potrawach pierwsze słyszę

u mnie to rządzi karp, ryba po grecku, kompot z suszu, pierogi z kapuchą i grzybami, śledzie pod każdą postacią, barszyk i deser w postaci pączków

co do przesypiania dzieciaczków , Stanislaw wstaje tak ze 3-4 razy od 20 do 7-8 rano, ale coś mu się pokićkało ostatnio i mi się budzi o 3 bądź o 4 i nie śpi po 1,5 godziny a potem jak jakimś cudem uśnie to budzi się o przed 9 dziś to już zła byłam normalnie w nocy na niego boo rzucał się jak opętany a podobno chrzest miał wygonić diabełka

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:09   #3397
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
D

cotynato ja tez nie ufam tym przychodniom. jak bylismy na szczepieniu to pediatra mówi ze ma wzdety brzuszek i pyta sie mnie czy nie placze, ja mówie ze juz nie, od dwóch tyg mamy spokój a ona swoje, a ja mówie ze ma brzuszek miekki. teraz brzuszek taki sam jest, poprostu grubasek az w kombinezonach sie nie miesci, teraz zakladamy na 6-9miesicy
to ile Gabryś waży? faktycznie taki pulpecik czy tylko brzuszek ma duzy?
Stary 2011-12-14, 15:10   #3398
MalgosiaM8
Zakorzenienie

co do wnerwiania sie na dzieciaczki, każda z nas pewnie ma chwilę zwątpienia i jakoś musi sobie z tym radzić.
Ja czasem powiem głośniej "cisza" to zamilknie i patrzy się na mnie takim zbolałam wzrokiem, to mi szkoda go odrazu
czasem to oddaje go na ręce do mamy chociaż na pół godziny i wracam jako nowonarodzona matka z wielkimi pokładami cierpliwości

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:19   #3399
magdulec
Zadomowienie

Przedstawiam naszego szkraba, zdjecie jest z pazdziernika wiec juz troche sie zmienił. Aktualne zdjecia mamy w dziwnym formacie robione i nie moge ich zmienic na jpg, jak cos pokombinuje i mi sie uda to wkleje aktualne.

jesli chodzi o pieczone miesko, to my w sobote bedziemy wedzic

danika brzuszek ma duzy, jak bylismy na szczepieniu to 6kg wazył, a teraz nie wiem. smieje sie z niego bo tułów wyglada jak u żabki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg TE084298.resized.JPG (30,4 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez magdulec
Czas edycji: 2011-12-14 o 15:21
Stary 2011-12-14, 15:26   #3400
magdulec
Zadomowienie

udało sie, zdjecie z grudnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg _C044580.resized.jpeg (19,6 KB, 50 załadowań)
Stary 2011-12-14, 16:22   #3401
danika
Zakorzenienie

Cytat:
malutkie zdjęcie ale słodziaka widać

patrzyłam na poczekalni czy jest juz wątek mam IX-X 2012 ale jeszcze nie ma pewnie na dniach sie pojawi....
Stary 2011-12-14, 16:35   #3402
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
No to jestem w domu.
dacie radę i choć na chwilkę czasem wpadnij dać znać, że u Was wszystko dobrze

Cytat:
no to super wieści o Mikim kurna Lullcia widzę, że Ciebie chyciło ;/ niedobrze, niedobrze kurujcie się

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Przezylam wszystkie wizyty,przezylam zapalenie piersi z 41 stopniami goraczki. Wychodze na prosta. Podczytuje, ale dopiero teraz moge spokojnie pisac.
cześć Ula dobrze, że pomału się u Ciebie też normuje, a Piotruś duży chłopak

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
młoda pospała dzis od rana moze 2h w ratach po 15-30 min...chyba bąki ją budzą. Na szczescie nie płacze tylko guga i sie smieje

no własnie po tym poznaję, że moja wróciła do normy- nie śpi w dzień wcale, tyle co na spacerku pospała godzinkę

a moja nusia sie jeszcze nie smieje...tylko bezzębne cudne usmiechy rozdaje, najbardziej kocham jak rano sie obudzi, zobaczy mnie i cieszy pyska

ojjjj taaaaaaak cudne jest takie powitanie

za powrót do normy. Moja grzeczna córcia tez chyba do mnie wróciła /tfu tu odpukać....baaardzo jest niedobra /
tfu tfu, obie takie niegrzeczne że hej ..

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
jak was czytam to aż ze zdziwieniem, niby jeden kraj a o nie których potrawach pierwsze słyszę

u mnie to rządzi karp, ryba po grecku, kompot z suszu, pierogi z kapuchą i grzybami, śledzie pod każdą postacią, barszyk i deser w postaci pączków
ja tak samo się dziwię - np. o zupie z ryb 1sze słyszę i te moczonki czy jakoś tak, makielki. Ale fajnie, że jest tak różnorodnie bo ciekawie
a pączki u mnie też są obowiązkowo, a u męża znowu nie ma nic słodkiego na wigilii
z tych co wymieniłaś u mnie nie ma ryby po grecku za to mamy kapustę z grochem

Cytat:
hah, nie dało się większego, nic nie widać taki mały skrzacik

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-12-14 o 16:37
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 16:42   #3403
SONIA004
Zadomowienie

danika już nie podaję, bo wszystko się ładnie unormowało (nawet nie skończyliśmy opakowania... czeka na gorszy czas w lodówce). Bardzo możliwe, że te zielone koooopy i śluz był spowodowany nabialem, którego już nie jem (ale w przyszłym tyg. chcę na próbę coś wprowadzać powoli).
Dawkowaliśmy 5 kropli dz. przed posiłkiem

Dziewczyny zaczynam się martwić znów... Wasze dzieciaczki takie duże a ten mój niejadek ledwo 5 kg przekroczył... za to długi już strasznie jest! Dziś się załamałam.. bo nie mam go już w co ubierać zakupy się klaniają...

Domek posprzątany, pranie zrobione, pierniki upieczone (w tym roku chyba bezwstydne zostaną... czyli bez lukru)... czekamy na księdza... aha... a młody śpiocha

U nas na wigilię też zupa z ryby, taki rosół...pycha!!!
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:12   #3404
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

patrzyłam na poczekalni czy jest juz wątek mam IX-X 2012 ale jeszcze nie ma pewnie na dniach sie pojawi....
I już się wzruszam, masakra

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:32   #3405
19natka88
Zakorzenienie

Oddychaj Natalia oddychaj... mały dzisiaj daje czadu, że hej

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A śmiech z odgosami to cudna sprawa. My to codziennie się staramy go rozśmieszyć, ale różnie bywa. A ja to bym mogła na okrągło

Hhahaha rozbraja mnie ten strach dzieci naszych przed cycem. Pierw Acelineczkowa teraz Natalkowy hi hi, wcześniej też były różne historie.
Ale to jest jakaś masakra z tym rykiem przy cycu - bo jeszcze nie zdążę go wyjąć a ten już ryk i jak sie uspokoi to pije normalnie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
strraszne... Nie mam ani 1 prezentu! Niby w tym roku tylko symbolicznie... ale nawet na symboliczne zakupy trzeba mieć czas. Do tej pory głowa zajęta chrzcinami... a tu już święta za parę dni!
Dla tż-ta zastanawiam się nad nieśmiertelnikiem z wygrawerowanym zdjęciem Matiego... ale czy go to ucieszy? (mnie by ucieszyło)...

Dziś dzień pełen zaplanowanych zajęć...kolęda, pranie, pierniczki... tyle czy młody pozwoli? Zwłaszcza, że skok trwa....
Uciekam bo się zbudziłni kicha
ja mam 1 i 1/2 prezentu Pomysł niezły

Cytat:
Dzień Dobry!

Malutka po kąpieli wczoraj normalnie zasnęła,przespała całą noc, wstała rano zadowolona i uśmiechnięta i co najważniejsze nie marudzi jak maruda stulecia, tylko rozmawia ze zwierzątkami mam nadzieję,że to oznacza powrót do normalności

oby to było to

a weź ja tak się poryczałam jak moja pierwszy uśmiech mi zapodała ale to są takie rozczulające sprawy,że chyba większość z nas się wzrusza
Po sobie sie tego nie spodziewałam

Cytat:
Dzień dobry mamusie.
Nie wiem co sie mojemu dziecku poprzestawiało... Usypia ślicznie sama po kąpieli i butli ok. 20 i ostatnio śpi do ok 1 w nocy. Tylko że jak się obudzi na jedzenie, to 2 godziny niewyjęte bez spania Jak w końcu uśnie ok 3-4 to się budzi w okolicach 6 bo znowu głodna. I dzisiaj już nie usnęła. Więc się naspałam że hej Nie wiem czy ją jakoś przestawiać, czy co? Kłaść później raczej odpada, bo w okolicach 19 już się robi marudna.
Ocho, widzę że usnęła w wózku to może i ja pójdę sie położę. Chociaż nie umiem usnąć jak już wstanę. Ale może chociaż poleżę...
Ponadrabiam Was później
Współczuję przebojóów nocnych, u nas dzisiaj podobna nocka Nie pocieszę Cię ale tu tylko kilka dzieciaczków przesypia całe noce

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hej.
Witam w klubie maluchów ze skokiem

Cytat:
Napisane przez Thaya Pokaż wiadomość
Zdarza się wam też czasem nie wytrzymać?? ja tak pierwszy raz miałam..
Zdarza się, ale staram się go wtedy oddać w czyjeś ręce i wyjść na chwilę, głosu nie podniosłam jeszcze...

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
żurek na rybie? Pierwsze słysze, znów coś nowego u nas zupa z karpia ale tak bardziej jak rosół robiona i z grzankami jemy, pycha!
O widzisz, co wieś to inne zwyczaje

Cytat:
Super, że wszystko ok Kuruj się

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Witajcie
Czeee Wpadaj częściej

Cytat:
nigdy nie jadłam zupy z ryby

żałuj

Szymon też tak robił, dopóki się nie zepsuł...

Magdulec szkoda, że takie malutkie te zdjęcia

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:39   #3406
danika
Zakorzenienie

Sonia dzieki za odp
Stary 2011-12-14, 17:42   #3407
magdulec
Zadomowienie

nie umiem za bardzo tym programem do obróbki zdjec sie posługiwac, ale jeszcze raz spróbowałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _C044580.resized.jpg (72,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-12-14, 17:47   #3408
danika
Zakorzenienie

Cytat:
nie umiem za bardzo tym programem do obróbki zdjec sie posługiwac, ale jeszcze raz spróbowałam
no teraz widać super

dziewczyny ja juz nie wiem co z tym moim leniuchem robic....wogóle nie chce leżeć na brzuchu, głowy to nie podnosi nawet pod kątem 30 stopni....wcale nie chce jej nawet obrócić do przodu, tylko na boku trzyma i ryczy jak obdzierana ze skóry martwie sie, ze coś z nią nie tak... w ksiażkach i na różnych stronach czytam ze na 3 m-ce powinna podnosic pod kątem 90 stopni....w zyciu nie podniesie
Stary 2011-12-14, 18:03   #3409
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Oddychaj Natalia oddychaj... mały dzisiaj daje czadu, że hej

a u Was to skok, czy co się dzieje??

Po sobie sie tego nie spodziewałam
widzisz co takie małe potrafi zrobić z dorosłym

Cytat:
noo teraz widać elegancko- super chłopak a napis na bodziaku wymiata

Cytat:
dziewczyny ja juz nie wiem co z tym moim leniuchem robic....wogóle nie chce leżeć na brzuchu, głowy to nie podnosi nawet pod kątem 30 stopni....wcale nie chce jej nawet obrócić do przodu, tylko na boku trzyma i ryczy jak obdzierana ze skóry martwie sie, ze coś z nią nie tak... w ksiażkach i na różnych stronach czytam ze na 3 m-ce powinna podnosic pod kątem 90 stopni....w zyciu nie podniesie
Danika a próbowałaś cwiczyć z tym wałeczkiem pod paszkami? Może tak jej będzie łatwiej leżeć na brzuchu. A z zabawką próbowałaś, żeby jej przed oczami dawać i delikatnie podnosić do góry, żeby ona wodziła za nią wzrokiem?
Jeszcze też polecają kłaść się razem z dzieckiem na podłodze na brzuchach, żeby dziecię widziało twarz matki i wtedy podnosiło główkę, może spróbujcie? NIe martw się na pewno jest wszystko dobrze z Olgą, może to tylko leniuszek mały i odrobina ćwiczeń wystarczy

Julitka

Stary 2011-12-14, 18:13   #3410
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
no teraz widać super

ortopeda mi polecił aby kłaść dziecko na brzuchu i jak zaczyna płakać lekko klepac po pupci bo to je podobno uspokaja, u nas to działa i Gabrys nawet juz sam od dawna w dzien zasypia na brzuchu; moze mu łatwiej bo duzo lezał jak miał wzdecia. jak lezy na brzuchu spróbuj przed dzidzia siasc lub sie połozyc i głaskac po buzi i wołac po imeniu.
Stary 2011-12-14, 18:19   #3411
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
No to jestem w domu.

Cytat:
Hej mamiszczazapomniala m z tego wszystkiego wczoraj nap ze dzisiaj mamy usg brzuszka no wiec wlasnie wrocilismy z usg brzuszka Mikuśka, wszystko jest w jak najlepszym porzadku wiec refluks jest w tym momencie wykluczony, ciesze sie strasznie
super, że usg wyszło okej, a Ty się Lula kuruj Zdrówka Wam życzę

Cytat:
Jeeeee następczynie Jak się pojawią to będę podczytywac

Cytat:
Oooo teraz to to elegancko widać! Super chłopak i faktycznie brzuszek jak żabka

Cytat:
no teraz widać super

Mycha, a gdzie masz przewijak? Bo mój na lóżku nie chciał podnosić. Dopiero jak go położyłam na przewijaku który mam na łóżeczku i kucnęłam tak żeby mnie widział to zaczął dzwigać. Asekuruję go żeby nie daj Boże spadł. Poza tym rozjeżdzają mu się rączki na boki więc pomagamu i ściągam jakby pod klatkę pieriową i on wtedy ma podparcie i dźwiga jeszcze wyżej. No i oczywiście trzeba się uśmiechać i rozśmieszać bo inaczej to ciężko Spróbuj. Napewno jest wszystko okej

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
ortopeda mi polecił aby kłaść dziecko na brzuchu i jak zaczyna płakać lekko klepac po pupci bo to je podobno uspokaja, u nas to działa i Gabrys nawet juz sam od dawna w dzien zasypia na brzuchu; moze mu łatwiej bo duzo lezał jak miał wzdecia. jak lezy na brzuchu spróbuj przed dzidzia siasc lub sie połozyc i głaskac po buzi i wołac po imeniu.
Dokładnie po pupci też luvi. Albo jak np. położe go normalnie na pleckach i zaczyna płakać to podnosze mu nóżki do góry i poklepuję po pupci, to też się uspakaja.

Kwilon wstał. Uciekam
Stary 2011-12-14, 18:26   #3412
magdulec
Zadomowienie

aaa i zapomniałam

miss.hot czy mozemy prosic o wpisanie nas na liste dzieciaczków

Gabriel ur. 27.09.2011 (t.p. 07.10.2011)
Stary 2011-12-14, 18:29   #3413
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
też już podglądałam

A co do Olgi - na pewno wszystko jest ok. Spróbuj z tym ręcznikiem pod łokciami i te ćwiczenia co Tusia, kiedyś wklejała. A gdybyś bardzo się martwiła może lekarz Cię uspokoi

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:38   #3414
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Danika a próbowałaś cwiczyć z tym wałeczkiem pod paszkami? Może tak jej będzie łatwiej leżeć na brzuchu. A z zabawką próbowałaś, żeby jej przed oczami dawać i delikatnie podnosić do góry, żeby ona wodziła za nią wzrokiem?
Jeszcze też polecają kłaść się razem z dzieckiem na podłodze na brzuchach, żeby dziecię widziało twarz matki i wtedy podnosiło główkę, może spróbujcie? NIe martw się na pewno jest wszystko dobrze z Olgą, może to tylko leniuszek mały i odrobina ćwiczeń wystarczy
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Mycha, a gdzie masz przewijak? Bo mój na lóżku nie chciał podnosić. Dopiero jak go położyłam na przewijaku który mam na łóżeczku i kucnęłam tak żeby mnie widział to zaczął dzwigać. Asekuruję go żeby nie daj Boże spadł. Poza tym rozjeżdzają mu się rączki na boki więc pomagamu i ściągam jakby pod klatkę pieriową i on wtedy ma podparcie i dźwiga jeszcze wyżej. No i oczywiście trzeba się uśmiechać i rozśmieszać bo inaczej to ciężko Spróbuj. Napewno jest wszystko okej
dzieki
ja ją kłade na macie, albo wlasnie na przewijaku. Tylko kłopot w tym, ze ona wcale nie patrzy za zabawką ani za mną...znaczy patrzy, ale mając głowę na boku - patrzy dopóki widzi, a jak jej zniknie z pola widzenia to nie przekręca łepka tylko w ryk

dzisiaj zaczełam jej trzymac rączki bo tez jej sie rozjeżdzają. Musze sie za to ostro wziąć od jutra, jak do świat nie zacznie podnosic chociaz troche to chyba poszukam jakiegos rehabilitanta czy fizjoterapeuty....

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Agus te ćwiczenia od Tusi robimy
Stary 2011-12-14, 18:40   #3415
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
ja ją kłade na macie, albo wlasnie na przewijaku. Tylko kłopot w tym, ze ona wcale nie patrzy za zabawką ani za mną...znaczy patrzy, ale mając głowę na boku - patrzy dopóki widzi, a jak jej zniknie z pola widzenia to nie przekręca łepka tylko w ryk

dzisiaj zaczełam jej trzymac rączki bo tez jej sie rozjeżdzają. Musze sie za to ostro wziąć od jutra, jak do świat nie zacznie podnosic chociaz troche to chyba poszukam jakiegos rehabilitanta czy fizjoterapeuty....
a jak leży na plecach to wodzi wzrokiem za zabawką jak jej przesuwasz nad głową?
nie rób z nią tylko nic na siłę bo będzie jeszcze gorzej jak moją zaczynałam kłaść na brzuch to też wytrzymywała chwilę i był ryk, dlatego starałam się ją zbierać zanim się zdenerwuje i pomagało, bo leżenie kojarzy się jej z przyjemnością a nie tym, że się męczy i zaczyna płakać (tak samo się psa trenuje haha) i też polecam te ćwiczenia z linku Tusi

Julitka

Stary 2011-12-14, 18:51   #3416
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz co takie małe potrafi zrobić z dorosłym

noo teraz widać elegancko- super chłopak a napis na bodziaku wymiata

heh a no potrafi nieźle porobić

U nas chyba skok Na rękach marudzi, na leżąco marudzi, w leżaczku marudzi, jeść nie, spać nie, bawić się też niekoniecznie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:54   #3417
lullaby_ml
Zakorzenienie

haallluu polezalam troszke na kanapie, zasnac mi sie co prawda do konca nie udalo ale czuje sie troszke lepiej, chociaz mdlosci tez jeszcze sa moje dziecie sie tak rozgadalo dzisiaj ze koniec
Stary 2011-12-14, 19:07   #3418
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Doszła mata, doszła mata
mam większą frajdę niż FIlip

Aktualnie jestem zadowolona z wyboru. Mały zainteresował się zabawkami, głównie jedną, skopał panel do kopania iu zrobił prawie pełen obrót jak zegareczek, cały zafascynowany tym co go otacza. Ile było uśmiechów, prób łapania, no mówię wam. Wahałam się, ale coś czuję, że to dobry zakup
Przepraszam, ze tak o sobie ostatnio

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:21   #3419
danika
Zakorzenienie

Cytat:
a jak leży na plecach to wodzi wzrokiem za zabawką jak jej przesuwasz nad głową?
nie rób z nią tylko nic na siłę bo będzie jeszcze gorzej jak moją zaczynałam kłaść na brzuch to też wytrzymywała chwilę i był ryk, dlatego starałam się ją zbierać zanim się zdenerwuje i pomagało, bo leżenie kojarzy się jej z przyjemnością a nie tym, że się męczy i zaczyna płakać (tak samo się psa trenuje haha) i też polecam te ćwiczenia z linku Tusi
jak na pleckach lezy to patrzy, na rękach tez....bo to wysiłku nie trzeba a na brzuchu małemu leniowi sie nie chce

oj Lulka biedaku....oby szybko przeszło
Stary 2011-12-14, 19:32   #3420
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
dzieki

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Agus te ćwiczenia od Tusi robimy

danika jakbym czytała o moim Matim... mam to samo! Obawiam się, że nam rehabilitację zalecą na kontroli przedszczepiennej...

Dziewczyny błagam wklejcie ten link z ćwiczeniami od Tusi, bo chyba przegapiłam

Cytat:
haallluu polezalam troszke na kanapie, zasnac mi sie co prawda do konca nie udalo ale czuje sie troszke lepiej, chociaz mdlosci tez jeszcze sa moje dziecie sie tak rozgadalo dzisiaj ze koniec
lulla dobrze, że już lepiej... kurujcie się dalej. Widzę, że jednak jakieś świństwo panuje, bo u nas też powaliło naszą kuzynkę. Niestety nie było jej na chrzcie, zadzwoniła chwilę przed chrztem, że aż mdleje z osłabienia

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Doszła mata, doszła mata
mam większą frajdę niż FIlip

Aktualnie jestem zadowolona z wyboru. Mały zainteresował się zabawkami, głównie jedną, skopał panel do kopania iu zrobił prawie pełen obrót jak zegareczek, cały zafascynowany tym co go otacza. Ile było uśmiechów, prób łapania, no mówię wam. Wahałam się, ale coś czuję, że to dobry zakup
Przepraszam, ze tak o sobie ostatnio
Ciesz się kochana i bawcie się dobrze. a może jakieś zdjęcie na macie dla ciotek...?
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości