|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() napisałam do niego na allegro, ale on miał jeszcze jedną swoją stronkę nie?? Podasz mi? Jak masz zapisaną? Bo ja przepiłam ją ![]() Cytat:
myślał, że dojdzie później, a dpd wczoraj był, dziś odbieram i oni muszą ZWERYFIKOWAĆ po dowodzie osobistym nie mogę jako żona, ku.wa chyba nikim jestem ![]() to może cosik jej zostało z niedzielnych hihihi
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-14 o 22:03 |
||
|
|
|
#3332 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy było tak, ze był egz u nas i na farme i ci co sie na farme nie dostali bo im mało punktow braklo to w pierwszej kolejnosci mogli pojsc na analityke- i takim sposobem sie nie załapałam i sie zraziłam i wiecej nie próbowałam (wiem głupie ale ja ja juz tak mam, ze jak raz cos sie nie uda to wiecej nie spróbuje) |
|
|
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem padnięta wymęczyłam dziś mój organizm na maxa wysprzątałam całą chate na błysk, pomyłam okna, porozwieszałam pranie, teraz dopiero co wyszłam z wanny po pół godzinnym relaksie
brzuchol troche boli ale to dlatego ze ja już ledwo siedze w wannie już sie ledwo w niej mieszcze mimo że siedze z rozkraczonymi nogami to tak już uciskam brzuchol bo jest ogromny ![]() aha kupiłam pościel do łózeczka wybraliśmy z tż taką http://allegro.pl/super-okazja-14cz-...965601154.html kremowo białą a łózeczko u nas będzie stać dopiero wtedy w pokoiku jak pokoik będzie skończony bo jeszcze jest wszytsko w toku ![]() dziś byli rodzic ei mam przywiozła mi już zrobiony bigosik, groch z kapustą,ryby do usmażenia tak żebym już coś miała na święta - kochana jest ja dorobie tylko śledzika pod pierzynką i zrobie galarcik, tż kupi jakąś kiełbache i cos do jedzonka będzie strasznie się ciesze ze mam z głowy kilka rzeczy do robienia dzwoniłam dziś do lekarza i na pt mam wizytę w szoku był że jeszcze nie urodziłam (chociaż czasami dziś po mojej gimnastyce mogę zacząć w nocy rodzić) jak u niego będe muszę go zapytać o te opuchnięte nogi czy to normalne bo rodzice jak mnie zobaczyli to myślałam że mama na miejscu zawału dostanie stwierdziła ze to nie jest normalna opuchlizna jej zdaniem cos jest nie tak - ale to sie okaże w pt bo może w moim przypadku to normalne http://allegro.pl/kamizelka-dziewcze...955431496.html http://allegro.pl/kamizelka-dziewcze...996074205.html http://allegro.pl/bolerko-dziewczece...955433558.html mojej bratanicy już na gwiazdkę kupiułam 2 takie sweterki i jedno bolerko dzis kurier je przywiózł są przeeeeeeeeeeeeeśliczne małe cudeńka dałam je mamie by już wzieła pod choinkę zapakowała i położyła a jedno niech teraz już da do noszenia bo niewiem co z gwiazdką tzn nie wiem gdzie będe spędzac wigilie więc niech sobie już prezencik dla mojej kochanej niusi leży i czeka ![]() sobie na święta kupiłam taką sukienkę (ale zamawiałam długą)http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...986334276.html ale jeżeli faktycznie tego 24 wyląduje na porodówce to nawet w święta z niej nie skorzystam noo ale najwyżej na sylwka będzie i jak by co będzie sobie w szafie czekac na kolejną okazje np chrzest małego już będe miec spokoj z kreacją kurcze pierwszy raz od bardzo dawna o tej godzinie jestem zmęczona tak mam cały czas problem bo męcze sie do 2-3 nie moge zasnać a tu po dzisiejszym dniu i wielkim sprzątaniu wkońcu jestem zmęczona wcześniej
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zakupy super ![]() tez myslałam o tej sukience na swieta bo nie bardzo mam co na siebie włozyc.... |
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak tam nie ma materaca z nakładką i klineeeeeeem
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale mgr nie odpuściłam i studiuję to co chcę, choć też się nie obeszło bez kombinowania i rocznej przerwy, bo moja specjalizacja jest dość chodliwa na UJ i mało tego, zmienili kryteria przyjęcia i wszyscy z prywatnych uczelni się podostawali a ci co chcieli kontynuowac studia z lic już nie Monia na przyspieszenie porodu trzeba wypić 3 łyżki oleju rycynowego!!! rada mojej położnej
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia, zaszalałaś Fajnie, że mama pomogła, masz już z głowy myślenie o świętach i możesz się skupić na dzidzi
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz cudowny ![]() a co do tego oleju to chyba nawet potem lewatywy nie trzeba stosowac
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...997464950.html http://allegro.pl/fiki-miki-nakladka...980112336.html http://allegro.pl/fiki-miki-duza-pod...995592929.html |
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy sie któraś odważy chociaz gdyby nie pomogło to chyba nie zaszkodzi co ? ![]() A mi dzis jedna babka w sklepie powiedziala ze chyba mi sie juz brzuch opuscił no mam nadzieje ze nie :boisie:
|
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie trzeba, jeżeli wypijesz olej jak nie zaczne rodzić po zdjęciu pessara to zamierzam sobie chlapnąć w nowym roku ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta, którą kupiłam jest z zeszłej kolekcji, koleżanka przyniosła mi ją z zaplecza... może zapytaj, czy mają takie jeszcze na sklepie...
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o kurcze... mi się jeszcze brzuch nie opuścił bo wciąż mam zgagę ale oddycha mi się łatwiej szykuj się |
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jeszcze duzo czasu ! ![]() Kobita mnie widziala przez kurtke to co ona tam wie mi sie wlasnie wydaje ze mi sie dopiero uniosl do góry ten brzuch bo zgage mam jak sie kłade spac i oddycha sie kiepsko, i ciezko siedziec i w ogole![]() To jak se chlapniesz to zobaczymy jak to działa
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
mam to samo fakt potwierdzam pod koniec ciązy jest jeszcze gorzej piecze jak cholera męczy przez cały dzień a ja to mam aż tak ze w nocy budzę się własnymi wymiocinami już 2 razy mi sie tak zdarzyło ze się obudziłam z tego powodu podczas snu czuję jak podchodzi mi do gardła budze sie i już to mam w przełyku taki mam nacisk na żołądek że cały czas mam zgage prawie 24h no i cały czas mi sie unosi do gardła wszystko czasami mi sie juz chce płakac z tej bezradności i bezsilnosci bo nic nie moge na to poradzic jestem non stop na reenie raz pomoze raz nie czasami przejdzie na dłużej czasami tylko na chwile
|
#3349 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam... Tyle naskrobałyście, że nie cytuję, sił mi brak i oczka się zamykają...
Zamelduję tylko, że u lekarza ok. Szyjka twarda, zamknięta, wydłużyła się z 24 na 27 mm czyli jednym słowem robimy postępy Tylko niestety nadal nakaz leżenia, usiąść mogę sobie tylko od czasu do czasu - jak widać nie można mieć wszystkiego Dobranoc laseczki...
|
#3350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wypijam litr mleka dziennie, jem migdały i mam gelatum alumni phosphorici na zgagę. trochę pomagają ale też się budzę w nocy i mnie piecze w gardle. Juz niedługo Monia już niedługo nie chcesz się rycyny napić?
|
||
|
|
|
#3351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo teraz siedze i czytam co laski o tym piszą bo naprawde jak do konca tyg się nie ruszy to chyba w poniedziałek zaryzykuje a gdzies chyba nawet mam olej rycynowy albo go już wyrzuciłam hmmm muszę poszukać
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dooobra rycynka i lewatywe masz z głowy
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
mi póki co całe szczęście renni na zgagę od razu pomaga i oby tak zostało już do końca
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja to sie obawiam tego ze mnei by tak przeczysciło ze bym się posrała po same uszy za przeproszeniem
a i tak nic innego by nie ruszyło to co faktycznie maiło by sie ruszyć i skończyło by sie czasami na tym ze tylko bym całą nockę przeleciała do wc
|
#3355 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, męża brak to i wpadam późnym wieczorem na chwilkę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. To zrób wigilię zrzutkową, każdy niech coś przywiezie jak tak mądrze czynią.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, idę spać
![]() Dobranoc
|
|
#3357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no nic ja jakby co bede testowac 1 stycznia
|
||
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja kończę patrzeć na film na TVN bo fajny leci
i uciekam spać oby się udało szybko dzisiaj
|
#3359 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja ostatnio mojej kazałam zrobić porządek na biurku to ona wszystko walnęła pod taką półkę wysuwaną i chowaną na klawiaturę która jest pusta bo nie ma kompa a moja Dominika ma 6 lat i też urodzona w poniedziałek a zaczęło się w niedzielę ![]() Cytat:
zmęczona i będziesz potrzebowała spokoju a nie gościCytat:
![]() __________ A teraz relacja z mojej wizyty u lekarza. W sumie to nic nowego oprócz tego że Dorotka waży już 2080 g szok miesiąc temu ważyła 1 kg wszystko jest ok, szyjka twarda długa i powiedział mi że skoro przy pierwszym porodzie szyjka mi się nie rozwarła to raczej teraz też tak będzie. Poza tym byłam w pracy na wigilii i najadłam się różnych pyszności. Później jeszcze skoczyłam na miasto i kupiłam jakieś tam drobne prezenty dla teściów i dla męża nie mam jeszcze nic dla córki ale faktycznie latanie po sklepach w moim stanie to już nie lada wyczyn i na pewno nie przyjemność tylko przymus :/ Aha i wpadłam do mojej przyjaciółki po mój przewijak który miała ode mnie pożyczony. I powiem Wam że normalnie się wkurzyłam bo po 1. mi by było wstyd taki zniszczony przewijak oddawać po 2. ona go pożyczyła swojej szwagierce jeszcze bez mojej wiedzy czego nie rozumiem bo ta szwagierka jest mega nadziana i nie wiem czemu im było szkoda wydać 40 zł na nowy przewijak no ale mąż od tej mojej przyjaciółki jest mega skąpy a to rodzina więc pewnie dlatego. Kupię pokrowiec może jakoś się go jeszcze da używać a jak nie to kupię nowy trudno :/ ale wkurzyłam się i obiecałam sobie że już nigdy nikomu nic nie pożyczę ewentualnie odsprzedam ![]() A teraz zmykam spać DOBRANOC
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale możecie popytać. Może traficie na jakieś spoko sprzedawczynie ![]() Staniki do karmienia też mają, ale po ok.60zł i takie hmmm...zwykłe :/ dziś była jakaś promocja, dwa w cenie jednego, ale się nie zdecydowałam. a co do przewijaka - ja dostałam od koleżanki, ale też troszkę sfatygowany - ta ceratka popękała i gąbka troszku wychodziła. Ale się tym nie przejęłam - skleiłam, a na przewijak i tak zakładam prześcieradełko z frotty - dobrze trzyma. Ale fakt - twojej znajomej należą się baty za takie traktowanie pożyczonych rzeczy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

myślał, że dojdzie później, a dpd wczoraj był, dziś odbieram i oni muszą ZWERYFIKOWAĆ po dowodzie osobistym
nie mogę jako żona, ku.wa chyba nikim jestem

ciekawe co będzie dalej..
brzuchol troche boli ale to dlatego ze ja już ledwo siedze w wannie już sie ledwo w niej mieszcze mimo że siedze z rozkraczonymi nogami to tak już uciskam brzuchol bo jest ogromny 

ale oddycha mi się łatwiej
ja mam jeszcze duzo czasu !
mi sie wlasnie wydaje ze mi sie dopiero uniosl do góry ten brzuch
muszę poszukać