Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 22:01   #3331
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
uuu trzeba było wcześniej zamówić moze jeszcze się uda dostać w tym roku, ja na łóżeczko tez musiałam chwilę poczekać
wtedy był brak kasy
napisałam do niego na allegro, ale on miał jeszcze jedną swoją stronkę nie?? Podasz mi? Jak masz zapisaną? Bo ja przepiłam ją
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O matko, co to za przesyłka, że nie chcą wydać żonie? To A. ją przysłał?
noo tak, mój mądry mąż A. znasz typka nie? myślał, że dojdzie później, a dpd wczoraj był, dziś odbieram i oni muszą ZWERYFIKOWAĆ po dowodzie osobistym nie mogę jako żona, ku.wa chyba nikim jestem chyba im ksero dam na kartce umówiłam się z kurierem, to może jutro mi załatwi muszę mu odpalić z piątaka na piwo jeśli się uda...
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

w sumie pierwszy skurcz byl o 23 w niedziele, wiec się otarla
to może cosik jej zostało z niedzielnych hihihi

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-14 o 22:03
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:04   #3332
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
wtedy był brak kasy
napisałam do niego na allegro, ale on miał jeszcze jedną swoją stronkę nie?? Podasz mi? Jak masz zapisaną? Bo ja przepiłam ją

noo tak, mój mądry mąż A. znasz typka nie? myślał, że dojdzie później, a dpd wczoraj był, dziś odbieram i oni muszą ZWERYFIKOWAĆ po dowodzie osobistym nie mogę jako żona, ku.wa chyba nikim jestem chyba im ksero dam na kartce umówiłam się z kurierem, to może jutro mi załatwi muszę mu odpalić z piątaka na piwo jeśli się uda...

to może cosik jej zostało z niedzielnych hihihi
www.more4kids.pl
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:05   #3333
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
no właśnie tak ! sprawa trafiła do pracowników allegro. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Oszuści. ciekawe co będzie dalej..
jakbym mało na głowie miała

ja tak siedziałam na chemiach i na farmakologii. Mogłabym słuchać tych wykładów godzinami
dermatologie też miałam fajną, tylko strasznie dużo zdjęc sie naoglądałam, takich hmm średnio przyjemnych, bo oczywiscie ludzie nie chodzą do dermatologów jak się coś dzieje, bo lepiej i taniej do kosmetyczki. i niektóre zdjęcia były dość hardcorowe

no i tęskni mi się za cotygodniowymi masażami i zabiegami na pracowni

a nie myślałaś żeby machnąć sobie lic z analityki medycznej?
u nas od razu mgr był z analityki... próbowałam ale się nie dostałam...
wtedy było tak, ze był egz u nas i na farme i ci co sie na farme nie dostali bo im mało punktow braklo to w pierwszej kolejnosci mogli pojsc na analityke- i takim sposobem sie nie załapałam i sie zraziłam i wiecej nie próbowałam (wiem głupie ale ja ja juz tak mam, ze jak raz cos sie nie uda to wiecej nie spróbuje)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:07   #3334
MMONIKA9
Wtajemniczenie

jestem padnięta wymęczyłam dziś mój organizm na maxa wysprzątałam całą chate na błysk, pomyłam okna, porozwieszałam pranie, teraz dopiero co wyszłam z wanny po pół godzinnym relaksie brzuchol troche boli ale to dlatego ze ja już ledwo siedze w wannie już sie ledwo w niej mieszcze mimo że siedze z rozkraczonymi nogami to tak już uciskam brzuchol bo jest ogromny

aha kupiłam pościel do łózeczka wybraliśmy z tż taką
http://allegro.pl/super-okazja-14cz-...965601154.html
kremowo białą
a łózeczko u nas będzie stać dopiero wtedy w pokoiku jak pokoik będzie skończony bo jeszcze jest wszytsko w toku

dziś byli rodzic ei mam przywiozła mi już zrobiony bigosik, groch z kapustą,ryby do usmażenia tak żebym już coś miała na święta - kochana jest
ja dorobie tylko śledzika pod pierzynką i zrobie galarcik, tż kupi jakąś kiełbache i cos do jedzonka będzie strasznie się ciesze ze mam z głowy kilka rzeczy do robienia

dzwoniłam dziś do lekarza i na pt mam wizytę w szoku był że jeszcze nie urodziłam (chociaż czasami dziś po mojej gimnastyce mogę zacząć w nocy rodzić)
jak u niego będe muszę go zapytać o te opuchnięte nogi czy to normalne bo rodzice jak mnie zobaczyli to myślałam że mama na miejscu zawału dostanie stwierdziła ze to nie jest normalna opuchlizna jej zdaniem cos jest nie tak - ale to sie okaże w pt bo może w moim przypadku to normalne

http://allegro.pl/kamizelka-dziewcze...955431496.html
http://allegro.pl/kamizelka-dziewcze...996074205.html
http://allegro.pl/bolerko-dziewczece...955433558.html

mojej bratanicy już na gwiazdkę kupiułam 2 takie sweterki i jedno bolerko dzis kurier je przywiózł są przeeeeeeeeeeeeeśliczne małe cudeńka dałam je mamie by już wzieła pod choinkę zapakowała i położyła a jedno niech teraz już da do noszenia bo niewiem co z gwiazdką tzn nie wiem gdzie będe spędzac wigilie więc niech sobie już prezencik dla mojej kochanej niusi leży i czeka

sobie na święta kupiłam taką sukienkę (ale zamawiałam długą)http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...986334276.html ale jeżeli faktycznie tego 24 wyląduje na porodówce to nawet w święta z niej nie skorzystam noo ale najwyżej na sylwka będzie i jak by co będzie sobie w szafie czekac na kolejną okazje np chrzest małego już będe miec spokoj z kreacją

kurcze pierwszy raz od bardzo dawna o tej godzinie jestem zmęczona tak mam cały czas problem bo męcze sie do 2-3 nie moge zasnać a tu po dzisiejszym dniu i wielkim sprzątaniu wkońcu jestem zmęczona wcześniej
Stary 2011-12-14, 22:11   #3335
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
jestem padnięta wymęczyłam dziś mój organizm na maxa wysprzątałam całą chate na błysk, pomyłam okna, porozwieszałam pranie, teraz dopiero co wyszłam z wanny po pół godzinnym relaksie brzuchol troche boli ale to dlatego ze ja już ledwo siedze w wannie już sie ledwo w niej mieszcze mimo że siedze z rozkraczonymi nogami to tak już uciskam brzuchol bo jest ogromny

kremowo białą
a łózeczko u nas będzie stać dopiero wtedy w pokoiku jak pokoik będzie skończony bo jeszcze jest wszytsko w toku

dziś byli rodzic ei mam przywiozła mi już zrobiony bigosik, groch z kapustą,ryby do usmażenia tak żebym już coś miała na święta - kochana jest
ja dorobie tylko śledzika pod pierzynką i zrobie galarcik, tż kupi jakąś kiełbache i cos do jedzonka będzie strasznie się ciesze ze mam z głowy kilka rzeczy do robienia

dzwoniłam dziś do lekarza i na pt mam wizytę w szoku był że jeszcze nie urodziłam (chociaż czasami dziś po mojej gimnastyce mogę zacząć w nocy rodzić)
jak u niego będe muszę go zapytać o te opuchnięte nogi czy to normalne bo rodzice jak mnie zobaczyli to myślałam że mama na miejscu zawału dostanie stwierdziła ze to nie jest normalna opuchlizna jej zdaniem cos jest nie tak - ale to sie okaże w pt bo może w moim przypadku to normalne

mojej bratanicy już na gwiazdkę kupiułam 2 takie sweterki i jedno bolerko dzis kurier je przywiózł są przeeeeeeeeeeeeeśliczne małe cudeńka dałam je mamie by już wzieła pod choinkę zapakowała i położyła a jedno niech teraz już da do noszenia bo niewiem co z gwiazdką tzn nie wiem gdzie będe spędzac wigilie więc niech sobie już prezencik dla mojej kochanej niusi leży i czeka

sobie na święta kupiłam taką sukienkę (ale zamawiałam długą)http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...986334276.html ale jeżeli faktycznie tego 24 wyląduje na porodówce to nawet w święta z niej nie skorzystam noo ale najwyżej na sylwka będzie i jak by co będzie sobie w szafie czekac na kolejną okazje np chrzest małego już będe miec spokoj z kreacją

kurcze pierwszy raz od bardzo dawna o tej godzinie jestem zmęczona tak mam cały czas problem bo męcze sie do 2-3 nie moge zasnać a tu po dzisiejszym dniu i wielkim sprzątaniu wkońcu jestem zmęczona wcześniej
no kochana poszalałas
zakupy super
tez myslałam o tej sukience na swieta bo nie bardzo mam co na siebie włozyc....
Stary 2011-12-14, 22:12   #3336
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
o dzięki Ci pani

Ale i tak tam nie ma materaca z nakładką i klineeeeeeem

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:15   #3337
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
u nas od razu mgr był z analityki... próbowałam ale się nie dostałam...
wtedy było tak, ze był egz u nas i na farme i ci co sie na farme nie dostali bo im mało punktow braklo to w pierwszej kolejnosci mogli pojsc na analityke- i takim sposobem sie nie załapałam i sie zraziłam i wiecej nie próbowałam (wiem głupie ale ja ja juz tak mam, ze jak raz cos sie nie uda to wiecej nie spróbuje)
rozumiem Cie, bo sama farmację odpuściłam ( trochę pomogła mama, ja chciałam iść do technikum, zrobić technika farmacji i jeszcze raz startować na studia) ale moja mama mnie wypchnęła na zarządzanie " bo dziecko musisz zacząc studia a nie technikum"

ale mgr nie odpuściłam i studiuję to co chcę, choć też się nie obeszło bez kombinowania i rocznej przerwy, bo moja specjalizacja jest dość chodliwa na UJ i mało tego, zmienili kryteria przyjęcia i wszyscy z prywatnych uczelni się podostawali a ci co chcieli kontynuowac studia z lic już nie

Monia na przyspieszenie porodu trzeba wypić 3 łyżki oleju rycynowego!!! rada mojej położnej pijesz i następnego dnia rodzisz
Stary 2011-12-14, 22:18   #3338
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
To na kogo on to wysłal? Na siebie? Dlaczego nie na Ciebie od razu??

Monia, zaszalałaś
Fajnie, że mama pomogła, masz już z głowy myślenie o świętach i możesz się skupić na dzidzi

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:20   #3339
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
rozumiem Cie, bo sama farmację odpuściłam ( trochę pomogła mama, ja chciałam iść do technikum, zrobić technika farmacji i jeszcze raz startować na studia) ale moja mama mnie wypchnęła na zarządzanie " bo dziecko musisz zacząc studia a nie technikum"

ale mgr nie odpuściłam i studiuję to co chcę, choć też się nie obeszło bez kombinowania i rocznej przerwy, bo moja specjalizacja jest dość chodliwa na UJ i mało tego, zmienili kryteria przyjęcia i wszyscy z prywatnych uczelni się podostawali a ci co chcieli kontynuowac studia z lic już nie

Monia na przyspieszenie porodu trzeba wypić 3 łyżki oleju rycynowego!!! rada mojej położnej pijesz i następnego dnia rodzisz
ech teraz ju nie ma co gadac o studiach ;D czas przeszły dokonany chociaz cudowny

a co do tego oleju to chyba nawet potem lewatywy nie trzeba stosowac
Stary 2011-12-14, 22:22   #3340
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
o dzięki Ci pani

Ale i tak tam nie ma materaca z nakładką i klineeeeeeem
masz wszystko od jednego sprzedawcy:

http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...997464950.html

http://allegro.pl/fiki-miki-nakladka...980112336.html

http://allegro.pl/fiki-miki-duza-pod...995592929.html
Stary 2011-12-14, 22:23   #3341
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

ojaaa ciekawe czy sie któraś odważy
chociaz gdyby nie pomogło to chyba nie zaszkodzi co ?

A mi dzis jedna babka w sklepie powiedziala ze chyba mi sie juz brzuch opuscił no mam nadzieje ze nie :boisie:
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:23   #3342
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
ech teraz ju nie ma co gadac o studiach ;D czas przeszły dokonany chociaz cudowny

a co do tego oleju to chyba nawet potem lewatywy nie trzeba stosowac
prawda

nie trzeba, jeżeli wypijesz olej jak nie zaczne rodzić po zdjęciu pessara to zamierzam sobie chlapnąć w nowym roku
Stary 2011-12-14, 22:23   #3343
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Fajne zakupy Muszę zobaczyć jutro tą koszulę do karmienia, bo taniocha No i ubranka po 5-10 zł mnie kuszą A że jutro i tak będę w galerii, to przejdę się i do H&M i do Esotiq Dzięki za info
Kochana, ale nie wiem, czy dostaniesz taką samą koszulę
ta, którą kupiłam jest z zeszłej kolekcji, koleżanka przyniosła mi ją z zaplecza...

może zapytaj, czy mają takie jeszcze na sklepie...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:25   #3344
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
ojaaa ciekawe czy sie któraś odważy
chociaz gdyby nie pomogło to chyba nie zaszkodzi co ?

A mi dzis jedna babka w sklepie powiedziala ze chyba mi sie juz brzuch opuscił no mam nadzieje ze nie :boisie:
ja się odważę

o kurcze... mi się jeszcze brzuch nie opuścił bo wciąż mam zgagę ale oddycha mi się łatwiej
szykuj się
Stary 2011-12-14, 22:27   #3345
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja się odważę

o kurcze... mi się jeszcze brzuch nie opuścił bo wciąż mam zgagę ale oddycha mi się łatwiej
szykuj się
a ja mam brzuch wysoko ale zgagi nie mam w ogole nie miewam ale oddycha mi się masakrycznie ;/
Stary 2011-12-14, 22:32   #3346
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam brzuch wysoko ale zgagi nie mam w ogole nie miewam ale oddycha mi się masakrycznie ;/
mi położna powiedziała, ze będzie jeszcze gorzej juz ledwo wyrabiam tak mnie piecze więc oby się myliła
Stary 2011-12-14, 22:36   #3347
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
ja się odważę

szykuj się
nie no nie strasz mnie ja mam jeszcze duzo czasu !

Kobita mnie widziala przez kurtke to co ona tam wie mi sie wlasnie wydaje ze mi sie dopiero uniosl do góry ten brzuch bo zgage mam jak sie kłade spac i oddycha sie kiepsko, i ciezko siedziec i w ogole

To jak se chlapniesz to zobaczymy jak to działa
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:45   #3348
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
mi położna powiedziała, ze będzie jeszcze gorzej juz ledwo wyrabiam tak mnie piecze więc oby się myliła
mam to samo fakt potwierdzam pod koniec ciązy jest jeszcze gorzej piecze jak cholera męczy przez cały dzień a ja to mam aż tak ze w nocy budzę się własnymi wymiocinami już 2 razy mi sie tak zdarzyło ze się obudziłam z tego powodu podczas snu czuję jak podchodzi mi do gardła budze sie i już to mam w przełyku taki mam nacisk na żołądek że cały czas mam zgage prawie 24h no i cały czas mi sie unosi do gardła wszystko czasami mi sie juz chce płakac z tej bezradności i bezsilnosci bo nic nie moge na to poradzic jestem non stop na reenie raz pomoze raz nie czasami przejdzie na dłużej czasami tylko na chwile
Stary 2011-12-14, 22:47   #3349
annyonne
Raczkowanie

Nadrobiłam... Tyle naskrobałyście, że nie cytuję, sił mi brak i oczka się zamykają...

Zamelduję tylko, że u lekarza ok. Szyjka twarda, zamknięta, wydłużyła się z 24 na 27 mm czyli jednym słowem robimy postępy Tylko niestety nadal nakaz leżenia, usiąść mogę sobie tylko od czasu do czasu - jak widać nie można mieć wszystkiego Najważniejsze, że jest lepiej i nie było pomysłów bym wróciła do szpitala. Kolejna wizyta za tydzień w czwartek. Aha Konrad bez zmian od połowy ciąży ułożony główką do dołu, pełna gotowość do wyruszenia na podbój świata

Dobranoc laseczki...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:47   #3350
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
nie no nie strasz mnie ja mam jeszcze duzo czasu !

Kobita mnie widziala przez kurtke to co ona tam wie mi sie wlasnie wydaje ze mi sie dopiero uniosl do góry ten brzuch bo zgage mam jak sie kłade spac i oddycha sie kiepsko, i ciezko siedziec i w ogole

To jak se chlapniesz to zobaczymy jak to działa
ok
Cytat:
mam to samo fakt potwierdzam pod koniec ciązy jest jeszcze gorzej piecze jak cholera męczy przez cały dzień a ja to mam aż tak ze w nocy budzę się własnymi wymiocinami już 2 razy mi sie tak zdarzyło ze się obudziłam z tego powodu podczas snu czuję jak podchodzi mi do gardła budze sie i już to mam w przełyku taki mam nacisk na żołądek że cały czas mam zgage prawie 24h no i cały czas mi sie unosi do gardła wszystko czasami mi sie juz chce płakac z tej bezradności i bezsilnosci bo nic nie moge na to poradzic jestem non stop na reenie raz pomoze raz nie czasami przejdzie na dłużej czasami tylko na chwile
mi rennie w ogole nie pomaga
wypijam litr mleka dziennie, jem migdały i mam gelatum alumni phosphorici na zgagę. trochę pomagają ale też się budzę w nocy i mnie piecze w gardle.

Juz niedługo Monia już niedługo nie chcesz się rycyny napić?
Stary 2011-12-14, 22:51   #3351
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
ok

mi rennie w ogole nie pomaga
wypijam litr mleka dziennie, jem migdały i mam gelatum alumni phosphorici na zgagę. trochę pomagają ale też się budzę w nocy i mnie piecze w gardle.

Juz niedługo Monia już niedługo nie chcesz się rycyny napić?
no nie podpuszczaj nie podpuszczaj bo teraz siedze i czytam co laski o tym piszą bo naprawde jak do konca tyg się nie ruszy to chyba w poniedziałek zaryzykuje a gdzies chyba nawet mam olej rycynowy albo go już wyrzuciłam hmmm muszę poszukać
Stary 2011-12-14, 22:54   #3352
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
no nie podpuszczaj nie podpuszczaj bo teraz siedze i czytam co laski o tym piszą bo naprawde jak do konca tyg się nie ruszy to chyba w poniedziałek zaryzykuje a gdzies chyba nawet mam olej rycynowy albo go już wyrzuciłam hmmm muszę poszukać

dooobra rycynka i lewatywe masz z głowy
Stary 2011-12-14, 22:58   #3353
ultraradiola
Wtajemniczenie

mi póki co całe szczęście renni na zgagę od razu pomaga i oby tak zostało już do końca

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:59   #3354
MMONIKA9
Wtajemniczenie

no ja to sie obawiam tego ze mnei by tak przeczysciło ze bym się posrała po same uszy za przeproszeniem a i tak nic innego by nie ruszyło to co faktycznie maiło by sie ruszyć i skończyło by sie czasami na tym ze tylko bym całą nockę przeleciała do wc
Stary 2011-12-14, 23:03   #3355
Dark lady
Zakorzenienie

Hej, męża brak to i wpadam późnym wieczorem na chwilkę.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, planujecie zakup pasa poporodowego??, koleżanka mnie namawia(sama też jest w ciąży).....a ja w sumie sama nie wiem, kiedys czytałam opinie i nie podjęłam decyzji....a jak jest u Was ??
Zastanawiam się nad nim, ale chyba jednak jestem na nie, tym bardziej po tym co dziewczyny napisały.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Jestem załamana
Dostałam właśnie maila z firmy kurierskiej że jedna z moich paczek jest gabarytem i czas dostawy to 14 dni roboczych..... W poniedziałek rozmawiałam z gościem że taką paczkę gabarytowa mam i powiedział że ok tylko ze będzie droższa, 60 euro zamiast 25e. Teraz sie okazało że 86euro i taka długa dostawa.......nie wiem co mam zrobić......ryczę....i mam wszystkiego dość.....a wiem że to moja wina bo mogłam się gibnąć wcześniej z tym wózkiem. W paczce są tez rzeczy potrzebne do szpitala, kosmetyki dla dziecka....no masakra........
A nie możesz tego przesłać autobusem? Tzn. chyba jakiś kursuje z Polski do tej miejscowości gdzie mieszkasz. Płacisz kierowcy 100zł czy troszkę więcej zależnie od wielkości i odbierasz na miejscu.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że po 22-iej cisza nocna obowiązuje, a nie po 18-tej
Miejmy nadzieję, że jutro się za to weźmie
O, a np. naprawy aut pod czyimś oknem są dozwolone?

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
nie moge umre na zawal... kolezanka tzta dodala na nk zdjecie jak lezy u gina a on jej usg robi... no szkoda ze na samolocie nie dala

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, cała rodzinka przyjedzie do nas na święta . Dzisiaj mi to mama oświadczyła. To będzie jakieś dziesięć osób, plus my z tżtem. Oczywiście mnie nikt o zdanie nie pytał No co, przecież jak zacznę rodzić w połowie wigilii to się nic nie stanie! Na pewno będę się supermegaextra czuć na dwóch pokoikach przepełnionych! A o gotowaniu to już nie wspomnę.

. To zrób wigilię zrzutkową, każdy niech coś przywiezie jak tak mądrze czynią.

Cytat:
Czytałam, przerażające.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:04   #3356
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, idę spać
Dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:09   #3357
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
mi póki co całe szczęście renni na zgagę od razu pomaga i oby tak zostało już do końca
szczesciara
Cytat:
no ja to sie obawiam tego ze mnei by tak przeczysciło ze bym się posrała po same uszy za przeproszeniem a i tak nic innego by nie ruszyło to co faktycznie maiło by sie ruszyć i skończyło by sie czasami na tym ze tylko bym całą nockę przeleciała do wc
jak ruszy jelita to nie ma bata zeby sie cos nie podzialo z porodem - tak twierdzi moja polozna

no nic ja jakby co bede testowac 1 stycznia
Stary 2011-12-14, 23:15   #3358
ultraradiola
Wtajemniczenie

a ja kończę patrzeć na film na TVN bo fajny leci
i uciekam spać oby się udało szybko dzisiaj

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:26   #3359
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ale jestem happy... dostałam kaskę na święta z pracy i to nawet fajna sumka zważywszy, że nie miałam nic dostać
ja też się bardzo cieszę bo też coś dostałam liczyłam na połowę mniej

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj w CH na małych przedświątecznych zakupach.... Powiem Wam, że nie dla mnie już takie chodzenie :/ co chwila musiałam siadać na ławeczce i odpoczywać....

Ale nie wiem czemu, w dziale dzieciowym w H&M, gdzie było sporo promocji, stałam chyba z pół godziny

Upolowałam troszkę ciuszków po 5 i 10zł
A w esotiqu kupiłam koszulę do karmienia za 19zł

czapeczka to ta sama, którą parę dni wcześniej dorwałam za 4zł w lumpie. Ale ta jest na roz.62 (najmniejszy). Kolory są trochę oszukane, bo robiłam fotki w sztucznym świetle :/
ijjeee ale cudowne zakupy i pomyśleć że mi się dziś na mieście nie chciało zalecieć do H&M a koszula superaśna uwielbiam rzeczy z esotiqa szkoda tylko że nie mają w rozmiarówce staników dużych rozmiarów :/ a w esotiqu są wogóle koszule do karmienia?

Cytat:
Jak byłam dziś u rodziców i u babci to jej mówiłam, że dziś zamawiam łóżeczko, a ona co??? "jeszcze nie! mam czas! Po urodzeniu kupię!" za 2 tyg będę rodzić a ta mi truje, że mam przeczekać, że potem będę szybko oddawać 'bo w radiu maryja mówili'
"uwielbiam" radio maryja

Cytat:
ja jeszcze lozeczka nie rozlozylam tzt rozlozy jak bede w szpitalu.. ale to przez to ze nie mamy pokoju dla niunia i nie chce zeby sie kurzylo..

nie ma to jak sie rozchorowac 6 dni przed porodem.. a wszystko przez ta pogode i nie wiadomo jak sie ubrac;/
ja z córką jak jechałam do porodu byłam tak zasmarkana że masakra i jak mi robili cesrakę i chyba mi tlen podawali czy coś to lekarz się wystraszył bo ja nie umiałam oddychać bo miałam nos zatkany no ale najgorsze było kichanie po cesarce masakra tak kichnąć jak cie rana ciągnie ZDROWIEJ kochana

Cytat:
nie moge umre na zawal... kolezanka tzta dodala na nk zdjecie jak lezy u gina a on jej usg robi... no szkoda ze na samolocie nie dala
porażka

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wiesz... ja tam pierwsza do ksiazek tez nie bylam ale ona do wszystkiego taka leniwa i codziennie cos... zwrocic uwagi jej nie mozna, a zadania ma takie ze ho ho...jakis glupi wiek, bo wczesniej tak nie bylo
hehehe no pomysly to ona ma wiesz, pewnie kazalam jej posprzatac nie chcialo sie isc do kuchni wywalic, to wstawila do szafy, grunt ze na wierzchu byl porzadek
kamciurka nie narzekaj na córę my nie byłyśmy lepsze w jej wieku pewnie a ja ostatnio mojej kazałam zrobić porządek na biurku to ona wszystko walnęła pod taką półkę wysuwaną i chowaną na klawiaturę która jest pusta bo nie ma kompa a moja Dominika ma 6 lat i też urodzona w poniedziałek a zaczęło się w niedzielę

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, cała rodzinka przyjedzie do nas na święta . Dzisiaj mi to mama oświadczyła. To będzie jakieś dziesięć osób, plus my z tżtem. Oczywiście mnie nikt o zdanie nie pytał No co, przecież jak zacznę rodzić w połowie wigilii to się nic nie stanie! Na pewno będę się supermegaextra czuć na dwóch pokoikach przepełnionych! A o gotowaniu to już nie wspomnę.

współczuję, pogadaj może z mamą i wytłumacz jej że będziesz trochę zmęczona i będziesz potrzebowała spokoju a nie gości

Cytat:

kremowo białą

Monia super zakupy a pościel śliczna mam nadzieję że jeszcze zdążysz zdać relację jaka jest w realu
A teraz relacja z mojej wizyty u lekarza. W sumie to nic nowego oprócz tego że Dorotka waży już 2080 g szok miesiąc temu ważyła 1 kg wszystko jest ok, szyjka twarda długa i powiedział mi że skoro przy pierwszym porodzie szyjka mi się nie rozwarła to raczej teraz też tak będzie. Poza tym byłam w pracy na wigilii i najadłam się różnych pyszności. Później jeszcze skoczyłam na miasto i kupiłam jakieś tam drobne prezenty dla teściów i dla męża nie mam jeszcze nic dla córki ale faktycznie latanie po sklepach w moim stanie to już nie lada wyczyn i na pewno nie przyjemność tylko przymus :/ Aha i wpadłam do mojej przyjaciółki po mój przewijak który miała ode mnie pożyczony. I powiem Wam że normalnie się wkurzyłam bo po 1. mi by było wstyd taki zniszczony przewijak oddawać po 2. ona go pożyczyła swojej szwagierce jeszcze bez mojej wiedzy czego nie rozumiem bo ta szwagierka jest mega nadziana i nie wiem czemu im było szkoda wydać 40 zł na nowy przewijak no ale mąż od tej mojej przyjaciółki jest mega skąpy a to rodzina więc pewnie dlatego. Kupię pokrowiec może jakoś się go jeszcze da używać a jak nie to kupię nowy trudno :/ ale wkurzyłam się i obiecałam sobie że już nigdy nikomu nic nie pożyczę ewentualnie odsprzedam
A teraz zmykam spać DOBRANOC
Stary 2011-12-14, 23:50   #3360
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
j

ijjeee ale cudowne zakupy i pomyśleć że mi się dziś na mieście nie chciało zalecieć do H&M a koszula superaśna uwielbiam rzeczy z esotiqa szkoda tylko że nie mają w rozmiarówce staników dużych rozmiarów :/ a w esotiqu są wogóle koszule do karmienia?

w tej kolekcji nie ma koszul. tak jak pisałam, ta koszula, którą dorwałam jest z zeszłego sezonu i koleżanka przyniosła mi ją z zaplecza Ale możecie popytać. Może traficie na jakieś spoko sprzedawczynie
Staniki do karmienia też mają, ale po ok.60zł i takie hmmm...zwykłe :/ dziś była jakaś promocja, dwa w cenie jednego, ale się nie zdecydowałam.

a co do przewijaka - ja dostałam od koleżanki, ale też troszkę sfatygowany - ta ceratka popękała i gąbka troszku wychodziła. Ale się tym nie przejęłam - skleiłam, a na przewijak i tak zakładam prześcieradełko z frotty - dobrze trzyma.

Ale fakt - twojej znajomej należą się baty za takie traktowanie pożyczonych rzeczy
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości