|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
renata moja babka to dziwny okaz zwierza jest
Pearl pomaga tżtowi się uczyć na egzamin jakiś i dlatego nie wchodzi na wizaż. Kupiła kiecę, ale mówiła, że lepiej wygląda na pani z reklamy niż na niej, bo ona wygląda jak bałwanek 19mala83 co chwila przyjmuje gości w nowej chałupce i nikt jej nie daje spokoju Puchną jej stopy, ledwo co chodzi, bo obskakuje gości wpraszających się Była na wizycie i lekarz ją nastraszył, że może urodzić jeszcze w tym roku! 27 grudnia- obstawia lekarz... także ostro teraz zaczyna odpoczywać i dokańczać wyprawkę dla siebie&bobasa A my mamy taki sam termin!
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
nie moge umre na zawal... kolezanka tzta dodala na nk zdjecie jak lezy u gina a on jej usg robi... no szkoda ze na samolocie nie dala
|
#3303 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ma chore stawy ( dysplazja), ma chorą trzustkę i tarczycę.I codziennie dostaje leki na stawy, n trawienie, na skórę i hormony. No i sie uzbierało, lekoman nam urósł ![]() tak. Najwygodniej jest w takiej butelce polewac ranę. Cytat:
tantum rosa zawiera benzydaminę, która działa przeciwzapalnie i znieczulająco![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszcze pomocy od rodziny, ja ze wszystkim zostałam sama ![]() obyś jak najdłużej donosiła dzidzię Cytat:
Cytat:
![]() nie urodziłam ![]() sprzątam i pakuję się. Oczywiscie robota mnie przerasta, tz musial wyjechac na delegacje wiec zostalam ze wszystkim sama ![]() dzisiaj sie tak orobiłam, ze mam dość, musialam sie położyć i usnęłam ![]() poza tym nadrabiam was od rana! byle do piątku mąż pomoże ![]() Kasik kurcze niefajnie z tym kurierem... a nie mogą nadać przesyłki jako expresowej? dpd tak ma napewno. Nie dziwię się, że się stresujesz Inutil oby wszystko było dobrze za ciebie i maluszkasłuchajcie jaja z moją wanienką z allegro ciąg dalszy! wczoraj dostałam maila od allegro, że sprzedający wystąpił o zwrot prowizji z uzasadnieniem, ze towar przed wysyłką został skradziony szybko napisałam wyjasnienia do allegro, ze paczka do mnie doszła! dałam sprzedawcy neutrala i teraz czekam na rozwój wydarzen ![]() no i od wczoraj mój Oskarek jest nie do poznania obstrzyżony, wystilizowany i wyczesany zrobię mu fotkę i wam go jutro pokazę :P ślicznie wygląda no i jest gotowy na przyjście małej na świat w ogóle jutro odbieram klucze do mieszkania póki co idę z psem bo jeszcze mam siłę ![]() aa materace gryka-pianka-kokos polecane są i pasa poporodowego nie bede nosić bo mówili na SR dokładnie to o czym pisała neska - mięśnie się rozleniwiają i jest jeszcze gorzej niz przed buziaki, bede pozniej |
||||||
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten jeden - ordynator - myślałam że zdechne, aż się poryczałam na tym samolocie. Ginki były takie sobie, ani delikatne ani brutalne. Ja jeszcze nie mam tz ma sam zrobic łóżeczko dla malutkiej ale jakoś wolno się za to zabiera, śmieje się że będzie je robił w czasie kiedy ja będę leżeć w szpitalu po porodzie. ewentualnie w przerwie miedzy moimi skurczami
|
|
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ona do wszystkiego taka leniwa i codziennie cos... zwrocic uwagi jej nie mozna, a zadania ma takie ze ho ho...jakis glupi wiek, bo wczesniej tak nie bylo ![]() Cytat:
wiesz, pewnie kazalam jej posprzatac nie chcialo sie isc do kuchni wywalic, to wstawila do szafy, grunt ze na wierzchu byl porzadek
|
||
|
|
|
#3306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka rasa Także dużo siedzi, wypoczywa na spacerze zauważyłam, cały czas nie chodzi, ale trzyma się, a ma dopiero z 2 lata ![]() Chciałam zamówić materac z klinem itp od tego kolesia co zamawiałaś kiedyś i nie ma teraz go dostępnego ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle, cała rodzinka przyjedzie do nas na święta
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez komentarza.... ![]() Cytat:
a poza tym tez wszystkiego nie pamietam muszę przynieść od mamy moją książkę od farmakologii ![]() a co do kremu to nie wiem czy mi się nie zdawało ale chyba z babydreama tez jest jkis krem na brodawki?? widziała któras tez czy miałam zwidy ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
a co do kremu to juz znalazłam- z babydreama tez jest na brodawki
|
|||
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() anabelita pytałas jakiej rasy jest mój Tif. To golden retriever tak jak nikotynki smoczur ![]() inutil 3maj sie biedulko w tym szpitalu !Nie wiem co jeszcze chcialam pisać ![]() Ale mama wrociła i czuje sie dobrze. Wyjasniło sie wszystko, ze tezyczka wziela sie od tarczycy, a dokładniej po przebytej radioterapii( bo w marcu mama miała usuwanego guza piersi ) zrobila jej sie niedoczynnosc tarczycy, i to jakos mialo wpływ. Plus do tego wysiłek fizyczny + stres i tak zareagował organizm. Teraz musi raz w tygodniu robic sobie badania na poziom potasu i wapnia i zajac sie ta tarczyca.Ehh jak nie urok to sraczka ![]() No i jeszcze 3 dni i bedzie mój tż tez juz za nim tesknie |
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
poniedziałek
![]() Cytat:
nie no chyba bym cos im powiedziala, ja rozumiem wszystko, ale troszke egoistyczne zachowanie jak dla mnie
|
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama tez leczy tarczycę z tym, ze nadczynność.. |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mamy wlasnie po radioterapii z nadczynności zrobila sie niedoczynnośc
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
ide spac.. bo sie robi nie ciekawie.. mam taki mokry kaszel ze malo nie wymiotuje
dobranoc
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
klarurencja masakra!! nie możesz zaoponować? przeciez to za dużo obowiązków w naszym stanie...
Haniula dobrze ze odkryli co mamie jest to juz duzo bo można leczyć i bedze juz dobrze ja mam niedoczynność tarczycy -da sie spokojnie z tym życ i nie robi żadnych problemów raz dziennie tabletka i tyle
|
#3316 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
widzę, że będziesz miała równie ciekawie co i ja do mnie też się zwalają ale nie wiem czy mamy tylko czy jeszcze rodzina dalsza nie przyjedzie i będzie sajgon ![]() swoją drogą mogli zapytac to raz a dwa ja rozumiem ludzi bez wyobraźni! zaraz przed porodem się zwalać, do małego mieszkania i tylko robić zamieszanie moja mama stwierdzila, ze jak się bede zle czuc w wigilię albo bede zaraz po porodzie to wszyscy sobie zjedza sami a ja moge lezec na łożku i sie patrzec na nich ![]() Cytat:
![]() książkę do farmakologii to w głowie masz mieć a z kremami na brodawki to waże, żeby miały w składzie lanolinę a ten PureLan100 jest taki drogi dlatego, ze jest marką Medeli, Ziajka jest tańsza i ten z Babydream pewnie podobnie! swoją drogą musze jeszcze Maltan kupic jak tak wszystkie zachwalacie ![]() Cytat:
![]() cierpliwości kochana, zaczyna dorastać ![]() Cytat:
ojjj padam po 40 minutowym spacerze z oskarem zreszta smok też :P już śpi ze wszystkimi łapami w górze
|
|||||
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakby mi wywinęli taki numer to chyba bym zeszła... Cytat:
|
||
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
kochana jakbym pracowała w zawodzie to bym ją miała w głowie
a tak to niestety zapomina się....tym bardziej 3 lata po studiach (a w zasadzie 5 bo ta widza licencjatu dotyczy)- jak się swojej wiedzy praktycznie nie używa...
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja farmakologie na studiach mialam przekichana, koles nas meczyl ostro a na egzaminie byla rzez totalna ![]() i nie zapomne jak co zajecia sie pytal co bylo w ostatnim odcinku dr house'a bo takim fanem byl jak ktoras wiedziala od razu plusa dostawala ![]() czemu nie pracujesz w zawodzie?
|
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najprościej rzecz ujmując:lica robiłam z medycyny ratunkowej na łódzkim UMEDzie.. studia zarąbiste, normalnie chodziłam na te zajecia jak by mi ktoś dopłacał chodziłam na koła naukowe obstawy medyczne (WOŚP, juwenalia i co się dało tylko), na zajęcia dodatkowo, wolontariat nawet zrobiłam Nawet nie przeszkadzało mi chodzenie na praktyki na noc (dyżury) albo wstawanie o 5 rano Jeszcze dodatkowo chodziłam jak sie dało ![]() no i tu się oczka otworzyły- polskie realia+praca ratownika=porażka ![]() brak podstawowego sprzętu w karetkach, leków... echh długo by opowiadac... stwierdziłam, ze chyba nie dam rady psychicznie... bo nie wyobrażam sobie, ze jadę do człowieka, który umiera a ja mu nie mogę pomóc bo czegoś brakuje w karecie (koleżanka pracująca w zawodzie trafiła do karety bez defibrylatora nawet ;/) no i zrobiłam mgr ze zdrowia publicznego (u nas mgr z med rat nie było wiec albo sie na licu kończyło albo własnie mgr ze zdrowia publ)- no i tu mimo, ze studia zdecydowanie nudniejsze, to chciałabym pracowac w tym zawodzie ale nie wyszlo.. zahaczyłam sie gdzie indziej bo po studiach w zawodzie (zdr publ) nikt mnie nie chciał ... mam nadzieję, po macierzyńskim zmienic pracę bardziej juz w swoim zawodzie...ale nie wiem czy mi to wyjdzie...miałam jeszcze ochotę się doktoryzować ale na naszej uczelni to masakra była... kasiorki nie mieli dla mnie bo głównie lekarze otwieraja przewody doktorskie... Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2011-12-14 o 21:44 |
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No fakt, szkoda
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie pierwszy skurcz byl o 23 w niedziele, wiec się otarla |
||
|
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja po kosmetologii myslałam nad zdrowiem publicznym ale odpuściłam i robię mgr z zarządzania. W ogole jestem niespełnionym farmaceutą zabrakło mi pkt na UJ i musiałam się zająć czyms innym a najlepsze jest to, ze moim promotorem na kosmetologii byl gośc, który mnie odrzucił na farmację i mówił mi nie raz, ze jestem swietna z chemii i czemu nie jestem w jego katedrze jak mu powiedziałam, ze to wlaśnie on mnie odrzucił to się mocno zdziwił ![]() ![]() ![]() neska a może zamiast doktoratu byś sobie podyplomówkę walnęła? to się zawsze przydaje
Edytowane przez n1kotynka Czas edycji: 2011-12-14 o 21:50 |
|
|
|
|
#3326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie rozumiem ludzi czasami ... myślą, że sprawią Ci tym przyjemność, czy robią to celowo? Cytat:
Myślę, ze da się to teraz kontrolować i uniknąć problemów
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze chciałam w labie pracować.... albo w labie kryminalistycznymjak mieliśmy na licu zajęcia z medycyny sądowej to byłam zachwycona ![]() generalnie nasze studia to była taka "medycyna w pigułce" - wszytskiego po trochu.... no a praca w karetce na prawdę jest fajna i na pewno nie nudna chociaz na praktykach (jak to w Łodzi) do samych meneli prawie jeździlismy troszkę mi się tęskni za studiami mogłabym je jeszcze raz przejść ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- a co do podyplomówki to myślałam o tym ale jedyne co mnie interesowało "odbywało" sie w wawie... wiec dojazdy+nocleg plus to, ze podyplomówka płatna niestety na razie odpada..... |
|
|
|
|
#3328 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak urodzi się Dzidek Teraz tylko trzeba oblukać w jakim jest stanie, bo mamy po mojej siostrzenicy.Cytat:
Muszę zobaczyć jutro tą koszulę do karmienia, bo taniocha No i ubranka po 5-10 zł mnie kuszą A że jutro i tak będę w galerii, to przejdę się i do H&M i do Esotiq Dzięki za info ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
no właśnie tak ! sprawa trafiła do pracowników allegro. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Oszuści.
ciekawe co będzie dalej.. jakbym mało na głowie miała ![]() Cytat:
dermatologie też miałam fajną, tylko strasznie dużo zdjęc sie naoglądałam, takich hmm średnio przyjemnych, bo oczywiscie ludzie nie chodzą do dermatologów jak się coś dzieje, bo lepiej i taniej do kosmetyczki. i niektóre zdjęcia były dość hardcorowe ![]() no i tęskni mi się za cotygodniowymi masażami i zabiegami na pracowni a nie myślałaś żeby machnąć sobie lic z analityki medycznej? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

Puchną jej stopy, ledwo co chodzi, bo obskakuje gości wpraszających się
27 grudnia- obstawia lekarz... także ostro teraz zaczyna odpoczywać i dokańczać wyprawkę dla siebie&bobasa
A my mamy taki sam termin!

ile Twój smoczur ma lat w ogóle?? Może jakoś ładnie pachną, albo co
ale ma chore stawy ( dysplazja), ma chorą trzustkę i tarczycę.
tantum rosa zawiera benzydaminę, która działa przeciwzapalnie i znieczulająco

Są trzy możliwe opcje:
mąż pomoże
za ciebie i maluszka
mówię, że stare cipsko mu przyjdzie śmierdzące to co wtedy? też taki chętny będzie? 'a to coś dla odmiany będzie' to mnie wtedy zagiął!!
Jak musiałam, to się uczyłam, a ona mnie i tak zawsze pytała czy wszystko umiem, czy aby na pewno się nauczyłam (też tego nie nawidziłam) ...

3maj sie biedulko w tym szpitalu !