Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 23:18   #3871
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

monika krk wiadomo, ze najgorzej jest nastawic sie na konkretna plec, ja mam synka i chcialam druga dziewczynke, do parki i ciagle sobie wmawialam ze mam dziewczynke w brzuszku A to bach, chlopak drugi, oczywiscie swoje przeplakalam ale potem sie pukalam w glowke, jaka niepowazna jestem
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:19   #3872
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
no to pewnie tak bedzie hehe
Oczywiscie ze pomiary sa pi razy oko
Moja kolezanka co ma tez Filipka mlodszego o poltorej m-ca od mojego, miala urodzic synka o przecietnej wadze a urodzila 5kg

Tak, tez sie bardzo ciesze, ze z tymi zylakami sie wyjasnilo
Mi wychodziło w 38 tyg. coś koło 4 kg ( duża głowka chyba to tak zaburzała ten pomiar) to myślałam,że pewnie z 4300 będzie mieć, a tu "tylko"3860
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:20   #3873
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
I jeszcze coś odkryłam....że własne dziecko męczy mnie mniej....tzn. z obcym przed ciążą wytrzymywalam parę godzin i już miałam dosyć, myslałam jak to będzie z własnym 24/24 , a jest inaczej niż z obcym, tak to natura super wykombinowała
a no oczywiscie
A to dlatego, ze przy nie swoim dzieciaczku poswiecasz wiecej uwagi, tzn ja np corke brata rozpieszczalam wymyslalam 1500 zabaw, ona to wykorzystywala bo ciocia sie z nia duzo bawila i bylo fajnie, ja padalam, a z Filipem owszem tez sie duzo bawie, ale jednak mniej, bo nie ma na to tak czasu. Poza tym do swojego dziecka ma sie wiecej asertywnosci
SZYMONEK

Stary 2011-12-14, 23:25   #3874
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
monika krk wiadomo, ze najgorzej jest nastawic sie na konkretna plec, ja mam synka i chcialam druga dziewczynke, do parki i ciagle sobie wmawialam ze mam dziewczynke w brzuszku A to bach, chlopak drugi, oczywiscie swoje przeplakalam ale potem sie pukalam w glowke, jaka niepowazna jestem
mi też się broda zatrzęsła jak do TŻ dzwoniłam , że jednak nie dam mu synka, ależ to było głupie , napisałam potem smsa czy nie jest mu przykro? czujecie to ? przykro, no debilne to było, a On mi pięknie wtedy odpisał i sie poryczałam na środku ulicy
A teraz jak sobie w tv oglądam te chore dzieci i mam tą sprawę Patrycji to aż mi wstyd ,że mogłam wybrzydzać nad płcią.
Stary 2011-12-14, 23:27   #3875
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
ładnie Wam się udało ....brawo

a propos placzu w ciązy to ja w poprzedniej ciąży nie mogłam znieść ,że uchwyt do sluchawki w prysznicu jest za wysoko, tzn jest normalnie, ale mi się za wysoko wydaje, ile ja dymu o to zrobiłam....potem był spokoj, a teraz w ciąży znów mnie to drażni, ale już nie ryczę, tylko się nie przyglądam temu.....ale jest za wysoko[COLOR="Silver"]
Ajjj te ciąże. U mnie firanka prawdopodobnie też była zawieszona jak należy jak mi mówiono, ale dla mnie było nie równo i koniec.... Dla mnie nawet ton głosu czasami był nie taki jak należy i to był powód do płaczu a teraz szczerze zęby jak głupia hehe
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:28   #3876
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziękuję muszę przyznać, że jak dziewczynka pozostanie do końca dziewczynką to będę pierwsza w mojej rodzinie, której udało się mieć w ostatnim czasie parkę. Zresztą w rodzinie TŻ tylko jednym się to udało

Ale pomimo tego, że miałam bardzo podobne objawy w ciąży to przy synku byłam starsznie płaczliwa i kłótliwa. W zeszłym roku też taka byłam, ale poroniłam ciążę w 7 tyg, a tym razem to wcale nie płaczę, większy spokój we mnie jest i cierpliwość. Gdyby nie to, że brak okresu to pewnie bym samej sobie nie uwierzyła, że w ciąży jestem.

A tak sobie przypomniałam, że jak byłam w ciąży z synkiem i przyszły porządki świąteczne to źle zawiesiłam firankę. Znaczy, nie równe odstępy były i przepłakałam z tego powodu cały dzień byłam zapuchnięta i różowa jak prosiaczek teraz się z tego śmieję a wtedy to był obraz nędzy i rozpaczy
farciara

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Moniczka spokojnie jestem pewna że odnajdziesz się natychmiast w roli mamusi dziewczynki. Jesteś śliczna i pewnie córeczka będzie miała twoje atrybuty po Tobie. Pomyśl o plusach bycia mamą dziewczynki i wprowadzania jej w nasz babski świat

Dobranoc wszystkim!
Dzięki Ivonka za ciepłe słowa wiem, że po prostu muszę się przestawić- pracuję nad tym i szukam plusów np. dziewczynki podobno są grzeczniejsze
też uciekam spać!
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:28   #3877
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
a no oczywiscie
A to dlatego, ze przy nie swoim dzieciaczku poswiecasz wiecej uwagi, tzn ja np corke brata rozpieszczalam wymyslalam 1500 zabaw, ona to wykorzystywala bo ciocia sie z nia duzo bawila i bylo fajnie, ja padalam, a z Filipem owszem tez sie duzo bawie, ale jednak mniej, bo nie ma na to tak czasu. Poza tym do swojego dziecka ma sie wiecej asertywnosci
ja tam podejrzewam jakieś biologiczne zakodowane zdolności,ze jednak swoje geny to swoje i dziecko własne tak nie "denerwuje", ale też pewnie prawda jest taka,że o nie swoje pod naszą opieką bardziej się obawiamy jakoś podświadomie no i dodać to co piszesz i mamy oto nową teorię do podręcznika dla mam
Stary 2011-12-14, 23:31   #3878
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
A ja ostatnio dostałam paczke z USA z chłopięcymi ubrankami i sobie myśle ile mniej mnie wydatku czeka i zabawki te same hehe A tu bach ubranka się nie przydadzą, zabawki będą inne ( nie wiem gdzie ja to pomieszcze) no i trzeba kupić dziewczęce ubranka
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:40   #3879
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Joanaros a jakie ty miałaś te wyniki, że masz się aż na oddział kłaść?
Ja powtarzałam glukozę po tygodniu bezwzględnej diety i po 2h miałam 195 chociaż dziś mi lekarka powiedziała, że już pierwszy wynik 175 bezwzględnie wskazywał na cukrzycę...
Miałam 7,2 a norma jest 5,9. Sama nie mogłam się rozeznać w tych jednostkach ale poszperałam i znalazłam że 7,8=140. To moje oscyluje coś poniżej 140

Któraś pytała się o test to robiłam go dopiero pierwszy raz, drugi i mam nadzieję ostatni po Nowym Roku będzie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:46   #3880
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mam doła...dziś to ja siedzę i ryczę bo już mam dość. Mąż siedzi po 14h w pacy i wszystko na mojej głowie. Za niedługo w ogóle zapomnę jak on wygląda. Jeszcze wypalił mi z tekstem, że nie będzie się mamy prosił, żeby wysłała nam paczkę z wędliną z PL. Najlepiej zostać z niczym na święta. Mam go serdecznie dość! Mam ochotę jechać do PL i zostawić go przynajmniej na 3 miesiące. Tylko psa nie zostawię .
Bedzie lepiej,wypocznij i pogadaj z nim na spokojnie.

Ja obejrzalam wlasnie film "Drive" i moge wam polecic,chociaz dziecie mi sie w brzuszku denerwowalo,pod wplywem moich emocji.
Stary 2011-12-14, 23:48   #3881
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
mi też się broda zatrzęsła jak do TŻ dzwoniłam , że jednak nie dam mu synka, ależ to było głupie , napisałam potem smsa czy nie jest mu przykro? czujecie to ? przykro, no debilne to było, a On mi pięknie wtedy odpisał i sie poryczałam na środku ulicy
A teraz jak sobie w tv oglądam te chore dzieci i mam tą sprawę Patrycji to aż mi wstyd ,że mogłam wybrzydzać nad płcią.
Cytat:
ja właśnie ten błąd zrobiłam, nastawiłam się na synka, bo tak mi intuicja (!?) mówiła, bo dostałam 5 kartonów ubranek dla chłopca od szwagierki, bo lekarka na USG powiedziała, że na 60% i tak się tym wszystkim nakręciłam, że zdązyłam nawet body z bajki Cars kupić no ale powoli do mnie dociera, że będzie dziewczynka

Doskonale sobie zdaję sprawę, że to głupie wszystko i sama tak do siebie nawet mówię, ale same rozumiecie, że to czasem silniejsze od nas bywa, a zwłaszcza w ciąży wiadomo jak to z humorkami... ale najważniejsze to mieć zdrową dzidzię
a w ogóle my baby tak się przejmujemy, chcemy dziewczynkę, żeby jej warkoczyki pleść albo chłopca dać partnerowi, a przecież to i tak wszystko zawsze jest w jego rękach, albo raczej w .... (wiadomo gdzie) i nie mamy na to za bardzo wpływu to w końcu jego plemnik decyduje
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 00:16   #3882
Aguśkaa83
Zakorzenienie

I tak o wszystkim bociek decyduje

Cytat:
no wlasnie, jakie my czasem jestesmy niemadre
Cytat:
ja tam podejrzewam jakieś biologiczne zakodowane zdolności,ze jednak swoje geny to swoje i dziecko własne tak nie "denerwuje", ale też pewnie prawda jest taka,że o nie swoje pod naszą opieką bardziej się obawiamy jakoś podświadomie no i dodać to co piszesz i mamy oto nową teorię do podręcznika dla mam
a jednak madre jestesmy ogolnie rzecz biorac
Cytat:
A ja ostatnio dostałam paczke z USA z chłopięcymi ubrankami i sobie myśle ile mniej mnie wydatku czeka i zabawki te same hehe A tu bach ubranka się nie przydadzą, zabawki będą inne ( nie wiem gdzie ja to pomieszcze) no i trzeba kupić dziewczęce ubranka
hehe a dziewczynki autkami tez sie bawia
SZYMONEK

Stary 2011-12-15, 07:29   #3883
aalegna
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
ciesze sie z wami że wszystkie wizyty udane i że z maluszkami wszystko ok

ja nie zaglądałam wczoraj bo podobnie jak tikki mam doła, bo też wszystko na mojej głowie, mąż w sobote imieniny sobie wyprawia a w piątek jedzie wieczorem na wigilie firmowa (a to jest jednoznaczne z piciem) i musze wszystko sama i posprzątać i jeszcze jego imieninki wyprawić a jak prosiłam że ma nie jechać na tą wigilie tylko mi pomóc bo nie mam tyle siły żeby wszystko sama ogarnąć to usłyszałam że raz na rok chce gdzieś wieczorem wyjść a ja go ograniczam

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja obejrzalam wlasnie film "Drive" i moge wam polecic,chociaz dziecie mi sie w brzuszku denerwowalo,pod wplywem moich emocji.
Też widziałam ten filmik, to prawda trzymał w napięciu a wczoraj obejrzeliśmy "wyścig z czasem" też fajny
Stary 2011-12-15, 07:41   #3884
iw32
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Zanim nadrobię , daję krótki raport z wczorajszego USG 3D.

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków Chłopiec nadal jest chłopcem i mam to dość wyraźnie uwidocznione na zdjęciu Wszystkie badania, które można było przeprowadzić są w normie Termin porodu jak zwykle wychodzi mi tylko o dzień różnicy z OM.

A teraz idę sobie trochę poczytać.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:08   #3885
pempek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wstałam o tej za*ranej 7:00, a nawet 15 minut wcześniej, zmierzyłam cukier - 80, więc pięknie. Potem śniadanko: 2 kromki chleba razowego z wędliną drobiową i pomidorem oraz kubek zielonej herbaty i jaki cukier? 150!!!!! i o co chodzi?? Zła jestem

idę spać dalej
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:22   #3886
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz Was poczytam, ale najpierw napisze co u mnie po wizycie.
A wiec szyjka super, nie skrocila sie nic od 3 tygodni, dalej ma 2,8 cm, wiec bardzo sie ciesze
Synek ulozony dzis posladkowo, wazy ponad 900 gram i mam go bardzo wysoko ogolnie, bo jak doktor robil mi usg to jezdzil dosc wysoko ta glowica
Łozysko mam wysoko, tak jak nalezy, ilosc wod plodowych prawidlowa.
Doktorowi tylko sie nie podoba kolor mojej skory, ze jestem taka blada, no wiec dopisal jeszcze 2 opakowania tego drogiego zelaza.
Odnosnie tego co mam na wardze srom. to rzeczywiscie jest zylak, ale jest maly, wiec powiedzial, ze to nie jest wskazanie do cesarki. Doktor mowi, ze to w ciazy sie tworzy przez ucisk zyly glownej. I po porodzie samo schodzi, przynajmniej powinno. Ale przepisal oslonowo cyclo3fort (ktory stosuje sie przy niewydolnych zylach).
Takze tyle u mnie.
Ciesze sie, ze bede miala spokojne Swieta
W piatek planuje wysprzatac z mama chalupe a w sobote chce ubrac choinke
No to kamien z serca! Bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku!
Mam nadzieje ze to drogie zelazo pomoze!

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
dzięki kochana (już myślałam że wcięło mi tamtego posta) fajnie że idziesz niedługo na wolne. w sam raz zdążysz odpocząć od pracy i przygotować się psychicznie do porodu.
pisałaś jakiś czas temu o zabawkach LAMAZE i dziś w TESCO była promocja właśnie na nie 30%, pewnie do świąt się utrzyma. niestety nie było tego pieska z wibratorkiem co wpadł mi w oko na necie ale chyba zdecyduję się na ośmiorniczkę.
odkąd moja sis jest też w ciąży jestem jakoś przyjaźniej nastawiona do świata i widzę że jednak rodzina jest najważniejsza. przyjaciele się zmieniają, autorytety się zmieniają a siostra, mama i tata zawsze będą ze mną i będą mnie wspierać.
widzę to szczególnie w ciąży, że dla mamy zawszę będę najważniejsza ja a dopiero na drugim miejscu moje dziecko. ta myśl mnie podtrzymuje na duchu przez ostatnie tygodnie. i jak będę w szpitalu to chciałabym żeby tylko mama mnie odwiedziła oprócz tż, bo wiem że ona przyjdzie przede wszystkim do mnie. może mam takie odczucia bo mieszkam z teściami i tu zawsze będę na końcu w hierarchii.
żeby się nie dołować staram się omijać zgorzkniałych, zmęczonych życiem i sfrustrowanych ludzi nastawionych tylko na atakowanie innych - nie warto. jak ktoś nie chce widzieć dobrych stron to nie warto go przekonywać, bo jeszcze można się zarazić tą frustracją.
sorki za filozofowanie, dobranoc
Zgadzam sie w 100% , oczywiscie wazne zeby miec przyjaciol ale czesto oni odchodza bo takie jest zycie!

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hej

Ja też już po wizycie i nadrobieniu paru stron

A więc, szyjka nie skróciła się więcej i w końcu dopytałam jaka jest jej dokładna długość, bo zawsze zapominałam, okazuje się że ma 15mm.
Piotruś pokazał w miarę ładnie buzie i wszystko jest w porządku

Pani doktor się generalnie bardzo mną przejmuje... powiedziała mi że zawsze jak dzwoni do niej ktoś z nieznanego numeru to się boi że to ja, że jest coś nie tak. W ogóle to fajna babka z niej... w rejestracji pracuje moja szwagierka i Pani doktor ją zawsze podpytuje jak się czuję i czy na pewno leżę
Mam jeszcze brać dodatkowo oprócz luteiny, fenoterolu, magnezu no-spę forte 3 razy dziennie...nie za dużo tego? jak myślicie...

Najgorsze jest to, że zapomniała mi wypisać skierowanie na test glukozy...a ja zapomniałam się upomnieć. następną wizytę mam 5 stycznia...będę wtedy w 27 tygodniu...nie będzie za późno na to?
Najwyżej za tydzień będę musiała specjalnie po te skierowanie się wybrać...

Mi narazie nic nie puchnie...a pierścionki właśnie też o dziwo są luźne

Bardzo często...mam wrażenie jakby Piotruś biegał po całej macicy, raz kopniak przy szyjce, a raz nad pępkiem... może on taki długi już jest
Super wiesci i dla Twojej Pani doktor!
Fajnie wiedziec ze sie tak przejmuje!
Co do glukozy to ja albo bym sobie przez szwagierke zalatwila skierowanie albo poszla prywatnie tak jak Aguska doradzila, dla wlasnego spokoju na Swieta!

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mam doła...dziś to ja siedzę i ryczę bo już mam dość. Mąż siedzi po 14h w pacy i wszystko na mojej głowie. Za niedługo w ogóle zapomnę jak on wygląda. Jeszcze wypalił mi z tekstem, że nie będzie się mamy prosił, żeby wysłała nam paczkę z wędliną z PL. Najlepiej zostać z niczym na święta. Mam go serdecznie dość! Mam ochotę jechać do PL i zostawić go przynajmniej na 3 miesiące. Tylko psa nie zostawię .
Biedna Ty
Niedobry ze paczki nie zalatwi, wiemjak bardzo sie na obczyznie teskni za naszymi polskimi wyrobami!
Pomaltretuj go troche to napewno zrobi tak jak chcesz!
Powodzenia!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:23   #3887
iw32
Rozeznanie

desia, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
Stary 2011-12-15, 08:28   #3888
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień dobry - nie śpię od 6 nie wiem co się dzieje, ale teraz ani zasnąc ani pospa rano dłużej nie mogę;/

Aguśka super że wszystko ok i szyjka utrzymuje swoją długośc

karo_z gratuluję udanej wizyty cieszę się że wszystk dobrze

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
hehe a dziewczynki autkami tez sie bawia
oj ja uwielbiałam się bawic samochodami jako dziecko! miałam tez super czołg - sterowany
Stary 2011-12-15, 08:30   #3889
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję muszę przyznać, że jak dziewczynka pozostanie do końca dziewczynką to będę pierwsza w mojej rodzinie, której udało się mieć w ostatnim czasie parkę. Zresztą w rodzinie TŻ tylko jednym się to udało

Ale pomimo tego, że miałam bardzo podobne objawy w ciąży to przy synku byłam starsznie płaczliwa i kłótliwa. W zeszłym roku też taka byłam, ale poroniłam ciążę w 7 tyg, a tym razem to wcale nie płaczę, większy spokój we mnie jest i cierpliwość. Gdyby nie to, że brak okresu to pewnie bym samej sobie nie uwierzyła, że w ciąży jestem.

A tak sobie przypomniałam, że jak byłam w ciąży z synkiem i przyszły porządki świąteczne to źle zawiesiłam firankę. Znaczy, nie równe odstępy były i przepłakałam z tego powodu cały dzień byłam zapuchnięta i różowa jak prosiaczek teraz się z tego śmieję a wtedy to był obraz nędzy i rozpaczy
Dziewczyny cos w tym jest bo rowniez Aguska chyba i Konia tez zauwazyly ze w drugiej ciazy sa spokojniejsze i ja rowniez! Sama siebie nie poznaje
U mnie wynika to chyba z tego ze juz mniej wiecej wiem co mnie czeka i nie jestem juz taka spanikowana. W koncu zawsze najbardziej przeraza nas nieznane!
Ja plakalam w poprzedniej ciazy pod koniec kazdego ranka jaka to ja gruba i brzydka jestem
A teraz mam to gdzies, co za roznica, wiem ze schudne i bede znowu taka piekna jak bylam

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:39   #3890
lena_mi
Zakorzenienie

iw32 gratuluję udanej wizyty)))
Stary 2011-12-15, 08:41   #3891
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Wstałam o tej za*ranej 7:00, a nawet 15 minut wcześniej, zmierzyłam cukier - 80, więc pięknie. Potem śniadanko: 2 kromki chleba razowego z wędliną drobiową i pomidorem oraz kubek zielonej herbaty i jaki cukier? 150!!!!! i o co chodzi?? Zła jestem

idę spać dalej
nie złość się... najlepiej zmierz cukier jeszcze o 9.00. mój TŻ ma cukrzycę i we wszystkich dzienniczkach jest do wpisania przed posiłkiem i 2 godziny po posiłku. zobaczysz wynik będzie lepszy.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:41   #3892
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
iw32 gratuluję udanej wizyty)))
Dzięki
Stary 2011-12-15, 08:44   #3893
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dziewczyny cos w tym jest bo rowniez Aguska chyba i Konia tez zauwazyly ze w drugiej ciazy sa spokojniejsze i ja rowniez! Sama siebie nie poznaje
U mnie wynika to chyba z tego ze juz mniej wiecej wiem co mnie czeka i nie jestem juz taka spanikowana. W koncu zawsze najbardziej przeraza nas nieznane!
Ja plakalam w poprzedniej ciazy pod koniec kazdego ranka jaka to ja gruba i brzydka jestem
A teraz mam to gdzies, co za roznica, wiem ze schudne i bede znowu taka piekna jak bylam
Pocieszające jest to co napisałaś i masz racje: ja najbardziej boje się nieznanego i faktycznie wydaje mi się ze już taka gruba zostanę na zawszę

Stary 2011-12-15, 08:49   #3894
joanaros
Zakorzenienie

Doberek
Zaczynamy dietowanie

pempek nie złość się, stres też podnosi cukier podobno
Stary 2011-12-15, 08:56   #3895
emigra
Zakorzenienie

Aguska, ciesze sie ze z szyjka ok - najwazniejsze ze sie nic nie pogarsza
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hej

Ja też już po wizycie i nadrobieniu paru stron

A więc, szyjka nie skróciła się więcej i w końcu dopytałam jaka jest jej dokładna długość, bo zawsze zapominałam, okazuje się że ma 15mm.
Piotruś pokazał w miarę ładnie buzie i wszystko jest w porządku

Pani doktor się generalnie bardzo mną przejmuje... powiedziała mi że zawsze jak dzwoni do niej ktoś z nieznanego numeru to się boi że to ja, że jest coś nie tak. W ogóle to fajna babka z niej... w rejestracji pracuje moja szwagierka i Pani doktor ją zawsze podpytuje jak się czuję i czy na pewno leżę
Mam jeszcze brać dodatkowo oprócz luteiny, fenoterolu, magnezu no-spę forte 3 razy dziennie...nie za dużo tego? jak myślicie...

Najgorsze jest to, że zapomniała mi wypisać skierowanie na test glukozy...a ja zapomniałam się upomnieć. następną wizytę mam 5 stycznia...będę wtedy w 27 tygodniu...nie będzie za późno na to?
Najwyżej za tydzień będę musiała specjalnie po te skierowanie się wybrać...

Mi narazie nic nie puchnie...a pierścionki właśnie też o dziwo są luźne

Bardzo często...mam wrażenie jakby Piotruś biegał po całej macicy, raz kopniak przy szyjce, a raz nad pępkiem... może on taki długi już jest
Fajna masz pania doktor - malo ktory lekarz tak sie przejmuje losem swojego pacjenta moj pan doktor tez zawsze dopytuje jak sie czuje, ma taki troskliwy glos i po 100 razy pyta czy nie mam zadnych dolegliwosci (chyba zdziwiony, ze zadnych problemow tfu tfu nie mamy)
Cytat:
Ja tez mialam takie jakby wyrzuty sumienia, bo wiedzialam jak bardzo moj maz marzy o synku, a tu lekarz oswiadczyl ze spodziewamy sie coreczki. Z tym ze moj mezus byl widocznie zawiedziony tym faktem przez pierwsze chwile i byl pewien ze go wkrecam ... ale jak wrocil z pracy (bylam sama na wizycie wtedy) to przytulil ''swoje dziewczyny'' i teraz cieszy sie z coreczki, sam powtarza ze fakt ze chcialby miec synka nie znaczy ze mniej bedzie kochal Juleczke, po prostu bedziemy pozniej probowac celnac w chlopaczka Teraz jak widze jak dotyka i caluje brzuszka, jak mowi do Julki to wiem ze bedzie corusia tatusia
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Miałam 7,2 a norma jest 5,9. Sama nie mogłam się rozeznać w tych jednostkach ale poszperałam i znalazłam że 7,8=140. To moje oscyluje coś poniżej 140

Któraś pytała się o test to robiłam go dopiero pierwszy raz, drugi i mam nadzieję ostatni po Nowym Roku będzie
Ja mialam na czczo 84, po godzinie 147 a po dwoch 107 albo 109. Lekarka mi powiedziala ze wynik mam super.
Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków Chłopiec nadal jest chłopcem i mam to dość wyraźnie uwidocznione na zdjęciu Wszystkie badania, które można było przeprowadzić są w normie Termin porodu jak zwykle wychodzi mi tylko o dzień różnicy z OM.

A teraz idę sobie trochę poczytać.

Cytat:
Dzień dobry

idę spać dalej
kurcze, ciezka sprawa

Moj mezus dopiero przed chwilka ruszyl do pracy, dzisiaj po robocie maja uroczystosc swiateczna i ida do restauracji a potem jeszcze na kregle, wiec pewnie wroci nie wczesniej jak po 21. A ja mam caly dzien dla siebie, nie musze nawet gotowac pojde sobie do polskiego sklepu po kapuche kiszona chyba
Wczoraj wieczorem Julka porzadnie skopala mezusia, ale to tak ze musialam podskakiwac co jakis czas, skad te dziecie ma tyle sily? maz byl wniebowziety, naprawde do tej pory jeszcze jej tak mocno nie czulismy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:57   #3896
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
A ja ostatnio dostałam paczke z USA z chłopięcymi ubrankami i sobie myśle ile mniej mnie wydatku czeka i zabawki te same hehe A tu bach ubranka się nie przydadzą, zabawki będą inne ( nie wiem gdzie ja to pomieszcze) no i trzeba kupić dziewczęce
ubranka

ja dostałam wczoraj z niemiec paczke z ciuszkami dla dziewczynki a lekarz nie jest na 100% pewny najwyzej sie wymienimy tylko wiecie co mnie drażni że te wszystkie ciuszki co z niemiec przyszly no prawie wszystkie różowe już mężowi powiedzialam ze jak ktos bedzie chcial jakies ciuchy dziecku kupic to napewno nie rózowe bo az slodko w gębie od tego różu sie robi

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:17   #3897
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja dostałam wczoraj z niemiec paczke z ciuszkami dla dziewczynki a lekarz nie jest na 100% pewny najwyzej sie wymienimy tylko wiecie co mnie drażni że te wszystkie ciuszki co z niemiec przyszly no prawie wszystkie różowe już mężowi powiedzialam ze jak ktos bedzie chcial jakies ciuchy dziecku kupic to napewno nie rózowe bo az slodko w gębie od tego różu sie robi
wy to chociaż fajne te ciuszki używane dostajecie, a mi jak brat tż przywiózł paczkę to myślałam że się rozpłaczę - 2 ogromne paki które najchętniej bym wyrzuciła bo ciuszki takie poplamione że wstyd dziecko w to ubierać. Ja bym nie śmiała komuś zawozić porozwalanych butów. jeszcze teściowa przyszła na rozpakowywanie i odkryła że wszystko co ona kupiła nigdy dziecku nie założyli (mi zresztą tez sie nie podoba bo wszystko z poliestru ale jej na razie nie powiem) i wylewała swoje żale, chyba się jeszcze wybiorę do ciucholandu bo tam kupie lepsze ciuszki po 1 zł niż te co na razie dostałam

Stary 2011-12-15, 09:22   #3898
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

cieszę się, że same dobre wieści.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Pocieszające jest to co napisałaś i masz racje: ja najbardziej boje się nieznanego i faktycznie wydaje mi się ze już taka gruba zostanę na zawszę
Ja też mam takie myśli od jakiegoś czasu

Hej dziewczyny
jak tam dziś się czujecie? mam nadzieję, że humorki jednak się polepszyły
Ja mam dzisiaj kolokwium, na które nic nie umiem, ale liczę na farta jak się nie uda to no cóż... poprawimy
Jutro wreszcie zobaczę się z TŻ i jadę do domku
A dziś mamy równo 24 tc skończony

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:25   #3899
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aguska, ciesze sie ze z szyjka ok - najwazniejsze ze sie nic nie pogarsza

Fajna masz pania doktor - malo ktory lekarz tak sie przejmuje losem swojego pacjenta moj pan doktor tez zawsze dopytuje jak sie czuje, ma taki troskliwy glos i po 100 razy pyta czy nie mam zadnych dolegliwosci (chyba zdziwiony, ze zadnych problemow tfu tfu nie mamy)

Ja tez mialam takie jakby wyrzuty sumienia, bo wiedzialam jak bardzo moj maz marzy o synku, a tu lekarz oswiadczyl ze spodziewamy sie coreczki. Z tym ze moj mezus byl widocznie zawiedziony tym faktem przez pierwsze chwile i byl pewien ze go wkrecam ... ale jak wrocil z pracy (bylam sama na wizycie wtedy) to przytulil ''swoje dziewczyny'' i teraz cieszy sie z coreczki, sam powtarza ze fakt ze chcialby miec synka nie znaczy ze mniej bedzie kochal Juleczke, po prostu bedziemy pozniej probowac celnac w chlopaczka Teraz jak widze jak dotyka i caluje brzuszka, jak mowi do Julki to wiem ze bedzie corusia tatusia

Ja mialam na czczo 84, po godzinie 147 a po dwoch 107 albo 109. Lekarka mi powiedziala ze wynik mam super.

kurcze, ciezka sprawa

Moj mezus dopiero przed chwilka ruszyl do pracy, dzisiaj po robocie maja uroczystosc swiateczna i ida do restauracji a potem jeszcze na kregle, wiec pewnie wroci nie wczesniej jak po 21. A ja mam caly dzien dla siebie, nie musze nawet gotowac pojde sobie do polskiego sklepu po kapuche kiszona chyba
Wczoraj wieczorem Julka porzadnie skopala mezusia, ale to tak ze musialam podskakiwac co jakis czas, skad te dziecie ma tyle sily? maz byl wniebowziety, naprawde do tej pory jeszcze jej tak mocno nie czulismy
Dzięki

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
cieszę się, że same dobre wieści.

Ja też mam takie myśli od jakiegoś czasu

Hej dziewczyny
jak tam dziś się czujecie? mam nadzieję, że humorki jednak się polepszyły
Ja mam dzisiaj kolokwium, na które nic nie umiem, ale liczę na farta jak się nie uda to no cóż... poprawimy
Jutro wreszcie zobaczę się z TŻ i jadę do domku
A dziś mamy równo 24 tc skończony
Dziękuję i gratuluję skończonego 24 tc Ja z OM mam termin na 6.04 a z USG na 5.04
Stary 2011-12-15, 09:29   #3900
joanaros
Zakorzenienie

Mi by było wstyd dac komuś poplamione rzeczy

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Gratulacje skończonych tygodni

Które terminy bardziej bierze się pod uwagę te z OM czy z USG?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości