Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 22:01   #3841
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Zaraz Was poczytam, ale najpierw napisze co u mnie po wizycie.
A wiec szyjka super, nie skrocila sie nic od 3 tygodni, dalej ma 2,8 cm, wiec bardzo sie ciesze
Synek ulozony dzis posladkowo, wazy ponad 900 gram i mam go bardzo wysoko ogolnie, bo jak doktor robil mi usg to jezdzil dosc wysoko ta glowica
Łozysko mam wysoko, tak jak nalezy, ilosc wod plodowych prawidlowa.
Doktorowi tylko sie nie podoba kolor mojej skory, ze jestem taka blada, no wiec dopisal jeszcze 2 opakowania tego drogiego zelaza.
Odnosnie tego co mam na wardze srom. to rzeczywiscie jest zylak, ale jest maly, wiec powiedzial, ze to nie jest wskazanie do cesarki. Doktor mowi, ze to w ciazy sie tworzy przez ucisk zyly glownej. I po porodzie samo schodzi, przynajmniej powinno. Ale przepisal oslonowo cyclo3fort (ktory stosuje sie przy niewydolnych zylach).
Takze tyle u mnie.
Ciesze sie, ze bede miala spokojne Swieta
W piatek planuje wysprzatac z mama chalupe a w sobote chce ubrac choinke
już się nie mogłam doczekać co tam u Ciebie po wizycie Świetnie, że z szyjką wszystko ok i synek został synkiem?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:02   #3842
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Aguśka
Ivonka Moja może być dość duża po nas, bo my nie byliśmy malutkimi niemowlakami, teraz też jesteśmy dość duzi , ale ogólnie to fajnie się słyszy,że to już prawie 2 kg, to już dziecko całkiem całkiem spore

Dzisiaj złapał mnie skurcz w palce od stóp na spacerze się zaczyna ....muszę pamiętać o tym MagneB6 bo będzie kiepsko.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:12   #3843
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Aguśkaa super, że wszystko ok

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:16   #3844
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
A wiec szyjka super, nie skrocila sie nic od 3 tygodni, dalej ma 2,8 cm, wiec bardzo sie ciesze
Synek ulozony dzis posladkowo, wazy ponad 900 gram i mam go bardzo wysoko ogolnie, bo jak doktor robil mi usg to jezdzil dosc wysoko ta glowica
Doktorowi tylko sie nie podoba kolor mojej skory, ze jestem taka blada, no wiec dopisal jeszcze 2 opakowania tego drogiego zelaza.
Odnosnie tego co mam na wardze srom. to rzeczywiscie jest zylak, ale jest maly, wiec powiedzial, ze to nie jest wskazanie do cesarki. Doktor mowi, ze to w ciazy sie tworzy przez ucisk zyly glownej. I po porodzie samo schodzi, przynajmniej powinno. Ale przepisal oslonowo cyclo3fort (ktory stosuje sie przy niewydolnych zylach).
Takze tyle u mnie.
Ile super wieści
Stary 2011-12-14, 22:17   #3845
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
biedaku

no niestety mnie tez doly dopadaja w ciazy. czasem gorki czasem dolki

dzięki kochana (już myślałam że wcięło mi tamtego posta) fajnie że idziesz niedługo na wolne. w sam raz zdążysz odpocząć od pracy i przygotować się psychicznie do porodu.
pisałaś jakiś czas temu o zabawkach LAMAZE i dziś w TESCO była promocja właśnie na nie 30%, pewnie do świąt się utrzyma. niestety nie było tego pieska z wibratorkiem co wpadł mi w oko na necie ale chyba zdecyduję się na ośmiorniczkę.
odkąd moja sis jest też w ciąży jestem jakoś przyjaźniej nastawiona do świata i widzę że jednak rodzina jest najważniejsza. przyjaciele się zmieniają, autorytety się zmieniają a siostra, mama i tata zawsze będą ze mną i będą mnie wspierać.
widzę to szczególnie w ciąży, że dla mamy zawszę będę najważniejsza ja a dopiero na drugim miejscu moje dziecko. ta myśl mnie podtrzymuje na duchu przez ostatnie tygodnie. i jak będę w szpitalu to chciałabym żeby tylko mama mnie odwiedziła oprócz tż, bo wiem że ona przyjdzie przede wszystkim do mnie. może mam takie odczucia bo mieszkam z teściami i tu zawsze będę na końcu w hierarchii.
żeby się nie dołować staram się omijać zgorzkniałych, zmęczonych życiem i sfrustrowanych ludzi nastawionych tylko na atakowanie innych - nie warto. jak ktoś nie chce widzieć dobrych stron to nie warto go przekonywać, bo jeszcze można się zarazić tą frustracją.
sorki za filozofowanie, dobranoc

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:19   #3846
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej, hej....

ja po wizycie wszystko ok , 3 D nie zrobiliśmy , bo Mała zaczęła zasłaniać dziubek rączkami i nie za bardzo było widać, a że mi aż tak bardzo nie zależało to sobie odpuściłam ...
Nasza raczej Babeczka już jest niezła, 1780 gramów . Ziewała chyba z 2 razy, a potem zasłoniła buźkę i tyle z oglądania ..., główka do góry , pod żołądkiem ,łożysko na tylnej ścianie. Pogadałam z doktorkiem o tym jak ważne ,żeby dzieci były zdrowe,że wszystko inne to pikuś itd. Bo mu się "pochwaliłam" że oglądałam program o "Cuda dziecięcej chirurgii" czy jakoś tak, stwierdził,że nie powinnam takich programów w ciązy oglądać..
Oj to mala wstydnisia Ale niezla babeczka z niej rosnie
Super ze wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Czesc
podczytuje ukradkiem w pracy ale nie mam za diabla czasu pisac. taka maskara u mnie...
ostatnie przygotowania przed mega meetingiem marketingowym w centrali wiec mnostwo prezentacji no i dodatkowo przygotowuje biuro dla mojej zastepczyni
po swietach tylko 3 tygodnie szkolenia nowej i .... WOLNE

Dziewczyny w nocy dopadla mnie mega zgaga. Po prostu nie moglam sie ruszyc. Kazdy ruch powodowal bol niemozliwy. Myslalam ze wrzod mi pekl albo cos... meczylam sie 3 godziny od 7-9 wieczorem a potem w nocy to samo od 2-4 rano
Rennie w koncu pomogl ale i tak caly dzien cierpie.
Dodatkowo jestem przeziebiona wiec oglnie jest srednio

dobrze ze humor mam dobry bo juz niedlugo swieta
Wspolczuje zgagi, niestety mnie tez tak bardzo meczyla w poprzedniej ciazy, teraz wlasciwie nie miewam, ciekawe od czego to zalezy
W dzien pomagalo mi bardzo chrupanie migdalow, gorzej w nocy, ale spanie w pozycji polsiedzacej pomaga.
Wspolczuje sytuacji z tesciami, ja wogole nie rozumie jak mozna faworyzowac jedno z dzieci, nie wyobrazam sobie tego
No i super ze juz bedziesz miala wolne w koncu odpoczniesz
Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane,

Cały czas z Wami jestem-nie odzywam się, bo czasu mało, tylko czytam wszystko. Do tego problemy z mężem. Ale zobaczymy, może będzie lepiej.

Po wczorajszym usg na 100% dziewczynka rety pełne zaskoczenie, byliśmy przekonani, ze chłopak będzie. Jestesmy szcześliwi-musimy wymyslic imię
O gratuluje dziewuszkiSuper!
Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Widzę, że nasze słodkie grono się powiększyło Ja dziś cały dzień spędziłam na oddziale patologii ciąży w szpitalu na Karowej właśnie w związku z moją cukrzycą. Niestety nie dowiedziałam się nic nowego, dostałam rozpiskę z przykładową dietą, receptę na paski do glukometru i skierowanie na konsultację okulistyczną (nie związaną z cukrzycą).
Myślałam że dowiem się czegoś więcej, bo już od ponad tygodnia mierzę cukier glukometrem po posiłkach, a dowiedziałam się tylko że mogę sobie te moje pomiary w buty wsadzić, bo o 9:00 to ja już nie jestem na czczo i że to się nie liczy. I w ogóle jak można tak późno wstawać?! Mam wstawać o 7:00, mierzyć na czczo jeść śniadanie, po godzinie znowu mierzyć i dopiero mogę iść spać Wiec podejrzewam, że jeszcze będę musiała jechać na tą karową.... bo cukry mam nie za fajne...
No to się wyżaliłam
A tak poza tym to wszystko u mnie ok dostaam kupę ciuszków od mojego brata i bratowej, są śliczne, niestety dla chłopców, bo oni mają synów, ale większość z nich nada się i dla dziewczynki. Wszystkie super jakościowo, głównie H&M, Next i GAP, więc jestem wniebowziętawózek też już mam i też jest superowy także się cieszę
Biedna jestes z tym mierzeniem cukrow, ale pomysl ze to wszystko dla dzidzi. Potrafimy duzo zniesc, bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja miałam wizytę i pani po raz drugi mówi, że jajeczek nie widzi tylko raczej wargi także na chwilę obecną DZIEWCZYNKA Glukoza na czczo 69, po godzinie 103 a po 2 godzinach 97. Także ok
Badanie moczu jest w normie no i hemoglobina 10,6 także żelazo mam nadal brać.

A pytałam co z tym żylakiem. Zbadała mnie ginekologicznie i nie jest taki duży, także z naturalnym porodem nie będzie problemu. Do tego mam w wolnych chwilach leżeć z nogami do góry, żeby poprawić krążenie w nogach i jakieś tabletki mi dała żeby mieć lepszy przepływ w żyłach.

No i później was nadrobie bo narazie nie mam czasu
To cudownie ze rosnie Ci mala siostrzyczka dla malego
Gratuluje
No i widze ze z zylakiem to samo co u mnie
A jaki lek dostalas?
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do gina w sprawie tego cukru. Dalej nie wiem jak bardzo wyniki są złe ale powiedział mi że albo kładę się na oddział albo powtórzę test za 3 tyg. To wybrałam powtórkę. Mam przez ten czas bezwzględnie przestrzegać diety, absolutnie wystrzegać się cukru i wszystkiego co go zawiera i sama już nie wiem bo o diebetologu nic nie wspomniał
Tez wolalabym powtorzyc test, jednak podziwiam za wytrzymalosc.
Bo Ty juz chyba trzeci raz robisz ten test?
Wspolczuje diety, mam nadzieje, ze nastepnym razem wyniki beda dobre!
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Aguska jeszcze nie wrocila?
Albo chce nas troche potrzymac w napieciu moze

Bylam po wizycie z mezem i malym w sklepie.
A potem kapalismy malego, jeszcze mu bajki czytalam spiewalam i wkoncu zasnal.
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Jutro idę na masaż prenatalny -specjalnie dla kobiet w ciąży -mam nadzieje że będzie fajnie i że zrelaksuje się porządnie

Aha i jednak będę zażywać żelazo -dostałam tardyferon fol i mam tylko nadzieje że nie będę miała sensacji żołądkowych po nim.

Pozdrawiamy
O jak Ci dobrze Wiec zycze milego masowania
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
już się nie mogłam doczekać co tam u Ciebie po wizycie Świetnie, że z szyjką wszystko ok i synek został synkiem?
Dzis dr nie sprawdzal plci, a ja tez nie prosilam.
Cytat:
Aguśka
Ivonka Moja może być dość duża po nas, bo my nie byliśmy malutkimi niemowlakami, teraz też jesteśmy dość duzi , ale ogólnie to fajnie się słyszy,że to już prawie 2 kg, to już dziecko całkiem całkiem spore

Dzisiaj złapał mnie skurcz w palce od stóp na spacerze się zaczyna ....muszę pamiętać o tym MagneB6 bo będzie kiepsko.
Oj te skurcze sa nieprzyjemne
Magnez powinien pomoc
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:27   #3847
karo_z
Rozeznanie

Hej

Ja też już po wizycie i nadrobieniu paru stron

A więc, szyjka nie skróciła się więcej i w końcu dopytałam jaka jest jej dokładna długość, bo zawsze zapominałam, okazuje się że ma 15mm.
Piotruś pokazał w miarę ładnie buzie i wszystko jest w porządku

Pani doktor się generalnie bardzo mną przejmuje... powiedziała mi że zawsze jak dzwoni do niej ktoś z nieznanego numeru to się boi że to ja, że jest coś nie tak. W ogóle to fajna babka z niej... w rejestracji pracuje moja szwagierka i Pani doktor ją zawsze podpytuje jak się czuję i czy na pewno leżę
Mam jeszcze brać dodatkowo oprócz luteiny, fenoterolu, magnezu no-spę forte 3 razy dziennie...nie za dużo tego? jak myślicie...

Najgorsze jest to, że zapomniała mi wypisać skierowanie na test glukozy...a ja zapomniałam się upomnieć. następną wizytę mam 5 stycznia...będę wtedy w 27 tygodniu...nie będzie za późno na to?
Najwyżej za tydzień będę musiała specjalnie po te skierowanie się wybrać...
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
mi nie i o dziwo zaczęły mi pierścionki spadać
Mi narazie nic nie puchnie...a pierścionki właśnie też o dziwo są luźne

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Samo się rozłoży

Dziewczyny czy wy często miewacie takie jak by tupanie nóżką w stronę szyjki macicy ? nisko pod pępkiem?
Bardzo często...mam wrażenie jakby Piotruś biegał po całej macicy, raz kopniak przy szyjce, a raz nad pępkiem... może on taki długi już jest
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:28   #3848
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

dzięki kochana (już myślałam że wcięło mi tamtego posta) fajnie że idziesz niedługo na wolne. w sam raz zdążysz odpocząć od pracy i przygotować się psychicznie do porodu.
pisałaś jakiś czas temu o zabawkach LAMAZE i dziś w TESCO była promocja właśnie na nie 30%, pewnie do świąt się utrzyma. niestety nie było tego pieska z wibratorkiem co wpadł mi w oko na necie ale chyba zdecyduję się na ośmiorniczkę.
odkąd moja sis jest też w ciąży jestem jakoś przyjaźniej nastawiona do świata i widzę że jednak rodzina jest najważniejsza. przyjaciele się zmieniają, autorytety się zmieniają a siostra, mama i tata zawsze będą ze mną i będą mnie wspierać.
widzę to szczególnie w ciąży, że dla mamy zawszę będę najważniejsza ja a dopiero na drugim miejscu moje dziecko. ta myśl mnie podtrzymuje na duchu przez ostatnie tygodnie. i jak będę w szpitalu to chciałabym żeby tylko mama mnie odwiedziła oprócz tż, bo wiem że ona przyjdzie przede wszystkim do mnie. może mam takie odczucia bo mieszkam z teściami i tu zawsze będę na końcu w hierarchii.
żeby się nie dołować staram się omijać zgorzkniałych, zmęczonych życiem i sfrustrowanych ludzi nastawionych tylko na atakowanie innych - nie warto. jak ktoś nie chce widzieć dobrych stron to nie warto go przekonywać, bo jeszcze można się zarazić tą frustracją.
sorki za filozofowanie, dobranoc
Wiesz... moja mama mimo iż widzimy się niemal codziennie, potrafi zadzwonić z pytaniem "jak się czujesz". Mieszkamy od siebie kilkaset metrów. Po prostu cieszy się, że znowu będzie babcią. To widać, czuć i w ogóle.
Z kolei teściowa odkąd wie, że jestem w ciąży w ogóle do nas nie zadzwoniła. Podobnie szwagierka... gdybym się sama nie odezwała, to sama z siebie nawet wiadomości na Facebooku nie zostawi pomimo iż widzę, że jest online.

W pracy zaś wszyscy wiecznie z czegoś niezadowoleni i wiecznie narzekają. Za ciepło, za zimno, a to deszcz pada (pierwszy raz od dwóch tygodni w upalne lato!), a to pochmurno i słońca nie widać, a to za mocno słońce świeci, za mało chmur, za słaby wiatr, mogłoby wiać nieco mocniej... i jak tak od rana zaczynają gorzkie żale, kiedyś powiedziałam, że albo przestaną na wszystko narzekać i zaczną cieszyć się z pięknego lata (gdzie też od czasu do czasu musi spaść deszcz) albo niech komentują to wszystko jak mnie nie będzie. I dodałam, że nigdy nie jest na tyle źle aby nie mogło być gorzej.

Nie lubię, po prostu nie lubię jak ktoś wiecznie na wszystko narzeka nie dostrzegając wielu pozytywnych rzeczy

idę się położyć spać obejrzę film i może zasnę wcześniej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:28   #3849
tikki85
Zakorzenienie

Mam doła...dziś to ja siedzę i ryczę bo już mam dość. Mąż siedzi po 14h w pacy i wszystko na mojej głowie. Za niedługo w ogóle zapomnę jak on wygląda. Jeszcze wypalił mi z tekstem, że nie będzie się mamy prosił, żeby wysłała nam paczkę z wędliną z PL. Najlepiej zostać z niczym na święta. Mam go serdecznie dość! Mam ochotę jechać do PL i zostawić go przynajmniej na 3 miesiące. Tylko psa nie zostawię .
Stary 2011-12-14, 22:31   #3850
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

karo_z super, że wszystko jest ok

co do nospy mi też jakiś czas temu lekarz kazał brać 3razy dziennie ale potem zapytałam czy muszę nadal ją brać to powiedział, że tylko przy bólu brzucha

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

U mnie widać, że teściowa i teściu się cieszą z ciąży, wnuka i wogóle.
Ale moja mama yyy ona wogóle jakaś dziwna jest bez uczuciowa, nic kompletnie ją nie interesuje...ale cóż życie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-14, 22:32   #3851
koniakonia
Zakorzenienie

Aguśka Mała jak patrzę na ta tabelkę idzie prawie 90 centylem , pewnie potem zwolni i będzie tak z 3800 miała , w sumie ma 2 kg do przybrania , więc to na 3 miesiace w sam raz

A zgaga wg moich obserwacji to raz :jedzenie, ale dwa i to ważniejsze moim zdaniem , ilość hormonów odpowiedzialnych gdzieś pośrednio za pracę mięśni zwieracza żoładka
oooo to znalazłam w wikipedi, pewnie teraz masz mniej tego hormonu

W normalnych warunkach zwieracz pozostaje w stanie ciągłego napięcia (10–15 mm Hg), które jest warunkowane działalnością nerwu błędnego. Ulega rozluźnieniu tylko w trakcie przechodzenia pokarmów. Niektóre hormony pokarmowe takie jak gastryna czy motylina zmieniają siłę skurczu mięśnia. Na zwieracz wpływ mają także żeńskie hormony płciowe. Powodują one rozkurcz zwieracza, dlatego u kobiet podczas ciąży częściej występuje refluks (u około 50%[1]). Jest to spowodowane zmianą ciśnienia w jamie brzusznej spowodowanej przez rozrastający się płód.

Stary 2011-12-14, 22:33   #3852
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Drogi jest ten olejek? I gdzie go można kupić w kosmetycznym czy w normalnym supermarkecie bo zainteresowałaś mnie tym
Około 30-40 zł za 200 ml
Ja go chyba zamówię przez net, na doz-ie albo helfach, a stacjonarnie to musisz szukać w sklepach ze zdrową żywnością itp
Znalazłam właśnie takie info o nim:
"Jako naturalny kosmetyk bezpieczny dla przyszłej mamy i jej maleństwa zalecany jest naturalny olejek migdałowy, który jest kosmetykiem ekologicznym w 100% naturalnym bez zbędnych konserwantów i chemii. Ważne aby był tłoczony na zimno.
Zaleca się wcierać go w miejsca narażone na rozstępy oraz jest rewelacyjny do masażu krocza kobiety. Stosowany do masażu krocza zapewni dużo bardziej przyjemny poród."

Cytat:
No właśnie porobiłam zdjęcia mojej kolekcji zamieszczam w załączeniu - to tylko część ciuszków, która jest dla noworodka, mam jeszcze nie rozpakowane torby dla większego dziecka
Bardzo ładna kolekcja

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mnie nie puchna, ale w nocy strasznie mi dretwieja
Mi też - aż się budzę i rozmasowuję przez kilkanaście minut

Idę sapać ze złości, bo małż mnie wkurzył
Stary 2011-12-14, 22:35   #3853
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hej

A więc, szyjka nie skróciła się więcej i w końcu dopytałam jaka jest jej dokładna długość, bo zawsze zapominałam, okazuje się że ma 15mm.

Pani doktor się generalnie bardzo mną przejmuje... powiedziała mi że zawsze jak dzwoni do niej ktoś z nieznanego numeru to się boi że to ja, że jest coś nie tak. W ogóle to fajna babka z niej... w rejestracji pracuje moja szwagierka i Pani doktor ją zawsze podpytuje jak się czuję i czy na pewno leżę
Mam jeszcze brać dodatkowo oprócz luteiny, fenoterolu, magnezu no-spę forte 3 razy dziennie...nie za dużo tego? jak myślicie...

Najgorsze jest to, że zapomniała mi wypisać skierowanie na test glukozy...a ja zapomniałam się upomnieć. następną wizytę mam 5 stycznia...będę wtedy w 27 tygodniu...nie będzie za późno na to?

Mi narazie nic nie puchnie...a pierścionki właśnie też o dziwo są luźne

Bardzo często...mam wrażenie jakby Piotruś biegał po całej macicy, raz kopniak przy szyjce, a raz nad pępkiem... może on taki długi już jest
Kolejne super wieści
Popros szwagierkę,żeby odebrała Ci to skierowanie , chyba lepiej zrobić to badanie wcześniej, ale można chyba do 28 tygodnia
Stary 2011-12-14, 22:37   #3854
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Idę sapać ze złości, bo małż mnie wkurzył
Widzę, że nie jestem dziś sama
Stary 2011-12-14, 22:39   #3855
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
A ja mam dziś o 18.00 USG 3D. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie okaże się , że chłopak stał się dziewczynką
widziałam, że wcale się nie okazało, ja chciałam akurat na odwrót ale los często robi nam na przekór... liczyłam na chłopca, a co najgorsze psychicznie się na niego nastawiłam, a w poniedziałek okazało się, że będzie dziewczynka... i teraz nie wiem co ze sobą zrobić, bo jakoś nie mogę się odnaleźć w tych różach

Cytat:
Hej, hej....

ja po wizycie wszystko ok , 3 D nie zrobiliśmy , bo Mała zaczęła zasłaniać dziubek rączkami i nie za bardzo było widać, a że mi aż tak bardzo nie zależało to sobie odpuściłam ...
Nasza raczej Babeczka już jest niezła, 1780 gramów . Ziewała chyba z 2 razy, a potem zasłoniła buźkę i tyle z oglądania ..., główka do góry , pod żołądkiem ,łożysko na tylnej ścianie. Pogadałam z doktorkiem o tym jak ważne ,żeby dzieci były zdrowe,że wszystko inne to pikuś itd. Bo mu się "pochwaliłam" że oglądałam program o "Cuda dziecięcej chirurgii" czy jakoś tak, stwierdził,że nie powinnam takich programów w ciązy oglądać..
.
To już masz takiego normalnego bobasa praktycznie, moja ma dopiero 580 g także ponad 3 razy mniejsza

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane,
Cały czas z Wami jestem-nie odzywam się, bo czasu mało, tylko czytam wszystko. Do tego problemy z mężem. Ale zobaczymy, może będzie lepiej.

Po wczorajszym usg na 100% dziewczynka rety pełne zaskoczenie, byliśmy przekonani, ze chłopak będzie. Jestesmy szcześliwi-musimy wymyslic imię
tak samo jak u mnie tylko u mnie wszyscy się cieszą z dziewczynki a ja się nie mogę odnaleźć

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
a ja ze śmiechu
a mi znowu stwardniała gulka na brzuchu, w nocy ostatni raz tak miałam.. Czy wy takie stawianie się macicy macie codziennie?
ja mam tak czasem nawet kilka razy dziennie

Cytat:
Ja miałam wizytę i pani po raz drugi mówi, że jajeczek nie widzi tylko raczej wargi także na chwilę obecną DZIEWCZYNKA Glukoza na czczo 69, po godzinie 103 a po 2 godzinach 97. Także ok
Badanie moczu jest w normie no i hemoglobina 10,6 także żelazo mam nadal brać.
Gratuluje parki! moje marzenie musisz sprzedać patent jak to się robi

Cytat:
No właśnie porobiłam zdjęcia mojej kolekcji zamieszczam w załączeniu - to tylko część ciuszków, która jest dla noworodka, mam jeszcze nie rozpakowane torby dla większego dziecka
śliczne!

Cytat:
mi nie i o dziwo zaczęły mi pierścionki spadać
ja też mam luz na palcach

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mam doła...dziś to ja siedzę i ryczę bo już mam dość. Mąż siedzi po 14h w pacy i wszystko na mojej głowie. Za niedługo w ogóle zapomnę jak on wygląda. Jeszcze wypalił mi z tekstem, że nie będzie się mamy prosił, żeby wysłała nam paczkę z wędliną z PL. Najlepiej zostać z niczym na święta. Mam go serdecznie dość! Mam ochotę jechać do PL i zostawić go przynajmniej na 3 miesiące. Tylko psa nie zostawię .
idź spać i jutro na pewno będzie lepiej... mnie też to co jakiś czas dopada, ale zawsze przechodzi
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:41   #3856
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Super, ze masz taka pania doktor, dzieki niej wiesz ze donosisz. Ja rowniez jestem bardzo wdzieczna swojemu lekarzowi, ktory tak bardzo troszczy sie o mnie i o dzidzie. Nie wszyscy prywatni lekarze sie tak martwia. Jesli chodzi o leki, mysle ze pani doktor wie co robi i mysle ze jak masz tak krotka szyjke to ona chce dobrze i wie co robi.
Ja mam teraz 27 tc, a szyjke mam 2,8 cm a moj gin tez sie martwi, bo mowi ze jest na granicy normy. Ale gdyby nie mnostwo lekow na pewno by se skrocila, takze bierz sumiennie leki jak Ci przepisala bo 15 mm szyjka to bardzo krociutka jest. Ja taka krociutka mialam wlasnie w tamtej ciazy ale udalo sie jakos donosic.
Co do testu obciazenia glukoza, mozesz zrobic sobie sama prywatnie jesli chcesz, to nie kosztuje duzo a bedziesz miala juz z glowy.
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Prosze sie nie smucic!
Na pewno nie jest Ci lekko, domyslam sie, ale kazda z nas nie ma kolorowo, uwierz mi. Jakos sie to wszystko na pewno pouklada, bedzie dobrze
SZYMONEK

Stary 2011-12-14, 22:42   #3857
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Kolejne super wieści
Popros szwagierkę,żeby odebrała Ci to skierowanie , chyba lepiej zrobić to badanie wcześniej, ale można chyba do 28 tygodnia
spróbuję tak to właśnie załatwić
masz rację lepiej nie czekać do 28 tygodnia...gdyby się okazało że mam cukrzycę, to przynajmniej będę mogła wcześniej zareagować

Stary 2011-12-14, 22:47   #3858
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hejj

mam pytanie do dziewczyn,które rodziły po jakim czasie pochwa wraca do normalnych rozmiarów ,tzn wszystko to sie tam obkurczy, bo mam nadzieje ze sie obkurczy i czy odczuwa sie po porodzie duza roznice podczas sexu? jakies luzy ? boje sie ze bede miała tam jedna wielką otchłań
Ja krwawiłam jakieś 4 tyg ok 6 pierwszy raz się z TŻ kochałam. I byłam tak ciasna, że bardziej niż wtedy gdy to był pierwszy raz. Do tej pory zresztą na początku to aż mnie strach bierze bo jestem cholernie ciasna i często bez poślizgu nie ma przyjemności.

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
No to będziesz miała parkę Fajnie, starszy braciszek będzie dbał o siostrzyczkę i dobrze, że oceniła ten żylak, może na prawdę niedługo zniknie
Mały już się cieszy Mam nadzieję, że nie będzie zazdrosny mocno jak już się mała pojawi w domu
Cytat:
Moje włosy są straszne ani nie są proste ani kręcone tylko takie nijakie dlatego często używam prostownicy chyba, że nie wychodzę z domu to sobie ją daruje...
Jedyny błąd jaki w życiu popełniłam to przefarbowanie się z blondu na brąz masakra i tak chodziłam kilka miesięcy porażka
Robiłam też różne pasemka ale nic mi nie odpowiada ;/
Miałam też grzywkę, ale nigdy do niej nie wrócę...
Często myślę o rudych włosach, ale nie wiem czy będą mi pasowały
Może spróbuj zmywalną saszetką farbująca taką do paru zmyć. Ja zawsze testowałam później dopiero malowałam trwała farbą.

Moje włosy to też porażka. Szybko się niszczą więc narazie nie maluję ich. Mają skłonność do wywijania się i nawet jak je ułożę to i tak zaraz paskudnie są ''wygięte'' największą moją zmorą jest jednak to, że są dosyć cieńkie a ja mam odstające uszy masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Wow, super ze tym razem dziewczynka! Oby tylko tak zostalo
Nawet nie wiesz jak bym chciała, żeby w domu była spokojna dziewczynka
Cytat:
Takze tyle u mnie.
Pytałaś mnie o lek na te żyły właśnie przepisała mi to samo 1 tabletka 2x dziennie.
I super, że z szyjką ok . U mnie jest dłuuga pomimo tego, że się nie oszczędzam.
Mi jeszcze powiedziała, że skoro mają żylaki w rodzinie to i taka też moja uroda a to takie miejsce gdzie krew właśnie ma utrudniony powrót stąd też to paskudzctwo.

Cytat:
karo_z super, że wszystko jest ok

co do nospy mi też jakiś czas temu lekarz kazał brać 3razy dziennie ale potem zapytałam czy muszę nadal ją brać to powiedział, że tylko przy bólu brzucha[COLOR="Silver"]
Mi też zawsze mówi, że mam brać w razie bólu. A ja nie biorę bo nie lubię faszerować się lekami. Musi mi naprawdę dokuczać, żebym się na coś przeciwbólowego zdecydowała.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:49   #3859
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Super, ze masz taka pania doktor, dzieki niej wiesz ze donosisz. Ja rowniez jestem bardzo wdzieczna swojemu lekarzowi, ktory tak bardzo troszczy sie o mnie i o dzidzie. Nie wszyscy prywatni lekarze sie tak martwia. Jesli chodzi o leki, mysle ze pani doktor wie co robi i mysle ze jak masz tak krotka szyjke to ona chce dobrze i wie co robi.
Ja mam teraz 27 tc, a szyjke mam 2,8 cm a moj gin tez sie martwi, bo mowi ze jest na granicy normy. Ale gdyby nie mnostwo lekow na pewno by se skrocila, takze bierz sumiennie leki jak Ci przepisala bo 15 mm szyjka to bardzo krociutka jest. Ja taka krociutka mialam wlasnie w tamtej ciazy ale udalo sie jakos donosic.
Co do testu obciazenia glukoza, mozesz zrobic sobie sama prywatnie jesli chcesz, to nie kosztuje duzo a bedziesz miala juz z glowy.
Racja...rzeczywiście będę brała te leki tak jak lekarka przepisała...ona w końcu się na tym zna gdyby się coś zaczęło dziać byłabym na siebie zła, że nie stosowałam się do jej zaleceń

Stary 2011-12-14, 22:50   #3860
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuję tak to właśnie załatwić
masz rację lepiej nie czekać do 28 tygodnia...gdyby się okazało że mam cukrzycę, to przynajmniej będę mogła wcześniej zareagować
tm bardziej,że święta przed nami i dużo żarełka, będziesz wiedzieć czy możesz szaleć , a tak będziesz się martwić czy czasem jednak nie masz cukrzycy i tyle z przyjemności
Stary 2011-12-14, 22:51   #3861
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka Mała jak patrzę na ta tabelkę idzie prawie 90 centylem , pewnie potem zwolni i będzie tak z 3800 miała , w sumie ma 2 kg do przybrania , więc to na 3 miesiace w sam raz

A zgaga wg moich obserwacji to raz :jedzenie, ale dwa i to ważniejsze moim zdaniem , ilość hormonów odpowiedzialnych gdzieś pośrednio za pracę mięśni zwieracza żoładka
oooo to znalazłam w wikipedi, pewnie teraz masz mniej tego hormonu

W normalnych warunkach zwieracz pozostaje w stanie ciągłego napięcia (10–15 mm Hg), które jest warunkowane działalnością nerwu błędnego. Ulega rozluźnieniu tylko w trakcie przechodzenia pokarmów. Niektóre hormony pokarmowe takie jak gastryna czy motylina zmieniają siłę skurczu mięśnia. Na zwieracz wpływ mają także żeńskie hormony płciowe. Powodują one rozkurcz zwieracza, dlatego u kobiet podczas ciąży częściej występuje refluks (u około 50%[1]). Jest to spowodowane zmianą ciśnienia w jamie brzusznej spowodowanej przez rozrastający się płód.
No tak Ty jestes o 2 tyg do przodu z ciaza, ale czujesz ze mala bedzie w granicach 4 kg?
No a z ta zgaga to super wytlumaczone
Ja sie bardzo ciesze, ze teraz nie mam zgagi.
SZYMONEK

Stary 2011-12-14, 22:53   #3862
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Może spróbuj zmywalną saszetką farbująca taką do paru zmyć. Ja zawsze testowałam później dopiero malowałam trwała farbą.

Moje włosy to też porażka. Szybko się niszczą więc narazie nie maluję ich. Mają skłonność do wywijania się i nawet jak je ułożę to i tak zaraz paskudnie są ''wygięte'' największą moją zmorą jest jednak to, że są dosyć cieńkie a ja mam odstające uszy masakra jakaś
Może spróbuję kiedyś, ale póki co nie robie na rudo w najbliższym czasie

Moje włosy ogólnie kiedyś były piękne i grube, a teraz to istne siano zniszczone i suche

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-14, 22:55   #3863
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Gratuluje parki! moje marzenie musisz sprzedać patent jak to się robi
Dziękuję muszę przyznać, że jak dziewczynka pozostanie do końca dziewczynką to będę pierwsza w mojej rodzinie, której udało się mieć w ostatnim czasie parkę. Zresztą w rodzinie TŻ tylko jednym się to udało

Ale pomimo tego, że miałam bardzo podobne objawy w ciąży to przy synku byłam starsznie płaczliwa i kłótliwa. W zeszłym roku też taka byłam, ale poroniłam ciążę w 7 tyg, a tym razem to wcale nie płaczę, większy spokój we mnie jest i cierpliwość. Gdyby nie to, że brak okresu to pewnie bym samej sobie nie uwierzyła, że w ciąży jestem.

A tak sobie przypomniałam, że jak byłam w ciąży z synkiem i przyszły porządki świąteczne to źle zawiesiłam firankę. Znaczy, nie równe odstępy były i przepłakałam z tego powodu cały dzień byłam zapuchnięta i różowa jak prosiaczek teraz się z tego śmieję a wtedy to był obraz nędzy i rozpaczy
Stary 2011-12-14, 22:57   #3864
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałaś mnie o lek na te żyły właśnie przepisała mi to samo 1 tabletka 2x dziennie.
I super, że z szyjką ok . U mnie jest dłuuga pomimo tego, że się nie oszczędzam.
Mi jeszcze powiedziała, że skoro mają żylaki w rodzinie to i taka też moja uroda a to takie miejsce gdzie krew właśnie ma utrudniony powrót stąd też to paskudzctwo.
U mnie z szyjka byly duze problemy w tamtej ciazy, musialam duzo duzo lezec. bralam bardzo duzo lekow...teraz nie jest zle, bo jej dlugosc jest na granicy normy, nie jest tez rewelacyjnie, ale dzieki lekom, nie skraca sie bardziej.
No to ja mam ten lek przepisany 3x1
I z ta sklonnoscia do zylaczkow, to chyba cos w tym jest.
Moja mama ma zylaki na nogach i mi tez naczynek duzo peka ale ja tez duzo chodze w pracy, wiec nogi sa bardziej obciazone.

Cytat:
Racja...rzeczywiście będę brała te leki tak jak lekarka przepisała...ona w końcu się na tym zna gdyby się coś zaczęło dziać byłabym na siebie zła, że nie stosowałam się do jej zaleceń
Dokladnie!
SZYMONEK

Stary 2011-12-14, 22:58   #3865
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
No tak Ty jestes o 2 tyg do przodu z ciaza, ale czujesz ze mala bedzie w granicach 4 kg?
No a z ta zgaga to super wytlumaczone
Ja sie bardzo ciesze, ze teraz nie mam zgagi.
Czuję,że będzie mieć 3870 gramów ja miałam 3850, Nina 3860

A tak ogólnie to te pomiary to też są takie wiecie.... lekko " statystyczne", bo bazują na pomiarach głowy, nogi itp. a wiadomo jak jest, można mieć wielką głowkę, długą nogę i już szacowanko zaburzone
Stary 2011-12-14, 23:02   #3866
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
widziałam, że wcale się nie okazało, ja chciałam akurat na odwrót ale los często robi nam na przekór... liczyłam na chłopca, a co najgorsze psychicznie się na niego nastawiłam, a w poniedziałek okazało się, że będzie dziewczynka... i teraz nie wiem co ze sobą zrobić, bo jakoś nie mogę się odnaleźć w tych różach
Moniczka spokojnie jestem pewna że odnajdziesz się natychmiast w roli mamusi dziewczynki. Jesteś śliczna i pewnie córeczka będzie miała twoje atrybuty po Tobie. Pomyśl o plusach bycia mamą dziewczynki i wprowadzania jej w nasz babski świat

Dobranoc wszystkim!
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:03   #3867
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
U mnie z szyjka byly duze problemy w tamtej ciazy, musialam duzo duzo lezec. bralam bardzo duzo lekow...teraz nie jest zle, bo jej dlugosc jest na granicy normy, nie jest tez rewelacyjnie, ale dzieki lekom, nie skraca sie bardziej.
No to ja mam ten lek przepisany 3x1
I z ta sklonnoscia do zylaczkow, to chyba cos w tym jest.
Moja mama ma zylaki na nogach i mi tez naczynek duzo peka ale ja tez duzo chodze w pracy, wiec nogi sa bardziej obciazone.

Dokladnie!
No i ja też jestem w ciągłym ruchu, a problemy z pękającymi naczynkami też mam niestety. Cały prawy policzek przy uchu jest czerwony ( skutek ostrej zimy i nie smarowania się kremami)

Najważniejsze, że wiemy co z tymi żylakami i że kazano nam się tym nie przejmować Kamień mi z serca spadł, wolę drugi raz rodzić sn niż cc. Wystarczy mi jedna blizna niż druga Ale ja to w ogóle jestem dziwna. Cesarskie cięcie mnie strasznie przeraża, ogólnie jakie kolwiek operacje mnie przerażają
Stary 2011-12-14, 23:12   #3868
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję muszę przyznać, że jak dziewczynka pozostanie do końca dziewczynką to będę pierwsza w mojej rodzinie, której udało się mieć w ostatnim czasie parkę. Zresztą w rodzinie TŻ tylko jednym się to udało

Ale pomimo tego, że miałam bardzo podobne objawy w ciąży to przy synku byłam starsznie płaczliwa i kłótliwa. W zeszłym roku też taka byłam, ale poroniłam ciążę w 7 tyg, a tym razem to wcale nie płaczę, większy spokój we mnie jest i cierpliwość. Gdyby nie to, że brak okresu to pewnie bym samej sobie nie uwierzyła, że w ciąży jestem.

A tak sobie przypomniałam, że jak byłam w ciąży z synkiem i przyszły porządki świąteczne to źle zawiesiłam firankę. Znaczy, nie równe odstępy były i przepłakałam z tego powodu cały dzień byłam zapuchnięta i różowa jak prosiaczek teraz się z tego śmieję a wtedy to był obraz nędzy i rozpaczy
ładnie Wam się udało ....brawo

a propos placzu w ciązy to ja w poprzedniej ciąży nie mogłam znieść ,że uchwyt do sluchawki w prysznicu jest za wysoko, tzn jest normalnie, ale mi się za wysoko wydaje, ile ja dymu o to zrobiłam....potem był spokoj, a teraz w ciąży znów mnie to drażni, ale już nie ryczę, tylko się nie przyglądam temu.....ale jest za wysoko

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Monika krk mialam to samo w pierwszej ciąży, ja od zawsze trąbiąca głośno,że chcę być matką samych synów dostalam od losu Córkę ale przywyklam do tej myśli szybko, chociaż co wizytę do końca kazałam srawdzać bułeczkę. Dziewczynki mi się wydawały takie "mimozowate", a chłopcy fajni, rezolutni, ale jak się grubo pomyliłam teraz wiem ,Nina jest malutkim łobuziakiem,do teraz nie da sobie zrobić nic z włosami i jestem szczęśliwa ,że mam Córkę Ty też zobaczysz jaka będziesz szczęśliwa i wcale nie musisz w różu się odnajdować , ani w kieckach ani w falbankach.
Stary 2011-12-14, 23:16   #3869
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję,że będzie mieć 3870 gramów ja miałam 3850, Nina 3860

A tak ogólnie to te pomiary to też są takie wiecie.... lekko " statystyczne", bo bazują na pomiarach głowy, nogi itp. a wiadomo jak jest, można mieć wielką głowkę, długą nogę i już szacowanko zaburzone
no to pewnie tak bedzie hehe
Oczywiscie ze pomiary sa pi razy oko
Moja kolezanka co ma tez Filipka mlodszego o poltorej m-ca od mojego, miala urodzic synka o przecietnej wadze a urodzila 5kg
Cytat:
No i ja też jestem w ciągłym ruchu, a problemy z pękającymi naczynkami też mam niestety. Cały prawy policzek przy uchu jest czerwony ( skutek ostrej zimy i nie smarowania się kremami)

Najważniejsze, że wiemy co z tymi żylakami i że kazano nam się tym nie przejmować Kamień mi z serca spadł, wolę drugi raz rodzić sn niż cc. Wystarczy mi jedna blizna niż druga Ale ja to w ogóle jestem dziwna. Cesarskie cięcie mnie strasznie przeraża, ogólnie jakie kolwiek operacje mnie przerażają
Tak, tez sie bardzo ciesze, ze z tymi zylakami sie wyjasnilo
SZYMONEK

Stary 2011-12-14, 23:17   #3870
koniakonia
Zakorzenienie

I jeszcze coś odkryłam....że własne dziecko męczy mnie mniej....tzn. z obcym przed ciążą wytrzymywalam parę godzin i już miałam dosyć, myslałam jak to będzie z własnym 24/24 , a jest inaczej niż z obcym, tak to natura super wykombinowała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości