Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 22:30   #4861
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A i słyszałam w radio, że od nowego roku mają być pneumokoki obowiązkowe, bezpłatne.
Słyszała któraś?
tak , jest nowa rozpiska szczepień od przyszłego roku ale nie jest tak dobrze tutaj fragment kto będzie miał bezpłatne :

Jak informuje GIS, obowiązkowe szczepienia przeciw pneumokokom od przyszłego roku przeprowadzone będą na większej grupie niemowląt. Obejmą również wszystkie wcześniaki do ukończenia pierwszego roku życia (urodzone po 30 września 2011 r.) oraz dzieci do piątego roku życia, które są przewlekle chore na serce, płuca, nerki, śledzionę, mają cukrzycę oraz inne schorzenia metaboliczne.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:48   #4862
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kajool, DaKaro, Marina dziękuję kochane , bo już myślałam, że odpisuje się tutaj tylko wybranym osobom !
czasami tez to przychodzi mi do glowy, cos napisze a nikt nie zauwaza

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
NEROLKA KAJ ŻECH JEEEE ? JACIEEE ?! KOLINA?WODAUQA ?!
ja jestem, smigiem/migiem przeczytalam dzisiejsze posty, jedna reka na laptopie, druga naciagalam "wibrujacego" ludzika, ktory wisi nad Dawidem
czytam ze dzieci zasypiaja wam po kapieli, a moj Dawid nie
po kapieli jest rozbawiony i glodny oczywiscie, zje i jest gotowy do zabawy
tak sobie siedzimy codziennie

probowalam mu podawac jabluszko, ale cos mu nie sluzy, zrobilam test, podalam w sobote, dwa dni przerwy i wczoraj
w dniu podania marudzil bardzo wieczorem
moze nie lubi jablek, tak jak ja? bo z jablek toleruje tylko sok jablkowy z fortuny, najpyszniejszy, w ciazy pilam go calymi litrami, natomiast surowe jablko powoduje u mnie zdecia

jeszcze sie pochwale ze kupilam dzisiaj choinke piekna, wielka
i dwa stroiki
jeszcze tylko lampek mi brakuje
wianek z zywej choinki mam zamowiony u takiej kobitki na wsi - i mam nadzieje ze ten pusty jeszcze dom jakos sie zapelni

bylam tez w smyku i kupilam kilka ciuszkow Dawidowi
Stary 2011-12-14, 22:56   #4863
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Madziulka Super,ze się odezwałaś... jak Szymek zniósł podróż?
Drogę na lotnisko Olsztyn - Gdańsk całą przespał
A jeżeli chodzi o lot to rozpłakał się przy starcie, później zasnął i obudził się przed samym lądowaniem

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Halo halo Co tam u Was? Opowiadaj
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Madziulka witaj gdzie dokładnie jesteście?
W dzielnicy Londynu - Dagenham - jak dobrze patrzę to około 30 mil od Ciebie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no hej , jak tam podróż?? wreszcie szczęsliwa co ??
O tak!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Madziu, super że się odzywasz Pisz co u Was dokładnie!
Natko, Dziubku, Brumku - przepraszam, że się nie odezwałam przed wylotem

W czwartek przyleciał mój mąż po mnie i po Szymcia, w piątek się pakowaliśmy, a na sobotę mieliśmy umówiony transport rzeczy do Londynu. My mieliśmy wylot z Gdańska o 9.50 w niedzielę.
Z transportem mieliśmy masę przygód, ale wkońcu wszystko szczęśliwie dojechało...
U Nas wszystko ok, nie mam jeszcze internetu. Mąż ma tylko w komórce także mogę dopiero do Was zajrzeć jak wróci z pracy...
Mąż wynajął całkiem fajne mieszkanko - kuchnia, łazienka, 2 pokoje, przedpokój, balkonik, ogród. Jak narazie dni mi mijają na rozpakowywaniu i zajmowaniu się Szymciem

Natko śliczny projekt domu

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:09   #4864
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Odebraliśmy dziś ten obraz dla teściów, który zrobiliśmy ze zdjęcia Tymka (50 x 50 cm) i powiem tak … wyszedł bosko! Nie spodziewałam się że aż tak ładnie to robią. Polecam wszystkim Teraz zrobimy dla siebie, ale taki 100 x 100 minimum

Poza tym byłam dziś w swojej pracy złożyć wniosek o dodatkowy macierzyński. Bo ten normalny kończy mi się 8 stycznia, więc to już ostatni dzwonek na składanie. Wzięłam Tymcia i oczarował panie kadrowe Wdzięczył się, uśmiechał, trzepotał rzęsami i gadał, szczególnie do jednej Wyliczyły mi też ile mam urlopu wypoczynkowego do wykorzystania i wyszło że razem z 2012 rokiem mam - UWAGA UWAGA - 94 dni Ale sobie nachomikowałam, co?

A no i z gorszych wieści - to nowe żelazo też ma jednak wpływ na moje maleństwo Podaję mu je od dwóch tygodni już i wszystko dotąd było ok. Ale dziś dwa dni temu zwiększyłam dawkę (choć i tak nie na taką jaką zalecał lekarka) i przestał jeść. Jutro wrócę do mniejszej dawki i zobaczymy, ale w zasadzie jestem pewna że to to, bo objawy są identyczne jak przy tym poprzednim żelazie...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
No i mały dostał antybiotyk
Ma gardełko...
ehh
Biedactwo. Ale teraz szybko przejdzie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja cie znam!!!!!!! z watku o (nie) biciu dzieci witamy!!!
To jest wątek o biciu dzieci Aż się boję spytać czy są zwolennicy tej metody

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Największa w Polsce dziewczynka przyszła na świat we wtorek w jednym z gdańskich szpitali. Waży blisko 7 kg i mierzy 69 cm.
Boże, straszne w gruncie rzeczy... To mama pewnie cukrzyka czy coś takiego.
Edit: doczytałam, że tak

Cytat:
j
a pisałam że kinga sobie odparzyła nie wiem jak tyłek? no to pisze!!! ma cały czerwony. wlasciwie nie tylek a przód, wiec chyba nie od kupki... żebym jeszcze trzymała ciagle w mokrym pampersie... walcze juz 3 dzien, kapiele w nadmanganianie potasu, w krochmalu, sudocrem, puder, inne swinstwa na tyłek, wietrzenie... nie jest gorzej ale szału nie ma. wogóle jak to jej zaczelo wysuszac sie, wyglada jakby jej sie skóra zdarła! jak nie bedzie lepiej to w piatek ide do lekarza...
Biedna , bo ponoć to mocno bolesne

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja na szybko bo Lila zaraz się obudzi a dopiero co uśpiłam Filipa...
Jakoś ostatnio nie wyrabiam na zakrętach, tżta nie ma całe dnie bo jeszcze pracuje dla obecnego pracodawcy za ekstra kasę i dodatkowe spotkania robi, dziś pojechał do Elbląga.. wstał o 3:30 i pewnie wróci dopiero wieczorem...
Youyou, a kiedy druga tura rozmów? Kiedy kciuki trzymamy?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
jestem
wróciłam z uczelni, Adaś był ze mną, oczywiście w towarzystwie jak aniołek, więc się wszyscy rozpływali nad nim
Nawet moja promotorka wzięła go na ręce to zaczął się śmiać, co mnie bardzo zdziwiło bo na obcych reaguje z dystansem, bądź rykiem jeśli go biorą na ręce(jak na teścia w niedzielę). A tu się chichotał i w ogóle strasznie rozgadany był
Umie kobiety czarować mały macho Dobrze, niech się wprawi od małego

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem Zaraz opiszę wszystko w klubie. Bardzoooo dziękuje za kciuki
Lecę czytać

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny wrzucam zdjęcia po prostowaniu, japy mojej całkiem nie widać, przed wrzucę tez, jak m. wróci z roboty. Sama se robiłam.
Marina, Tobie powinni zabronić chodzenia po ulicach, bo możesz wypadki powodować. Jesteś nieziemsko piękną kobietą Naprawdę nieprzeciętnie.

...i nadrabiam dalej.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-12-14 o 23:11
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:10   #4865
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

A brumeczka nie ma?

No i jest
Nasze obrazy tez cudowne szczególnie w rozm. 120x80
My zamowilismy 7 w tym 3 dla nas w rozm 60x40

I to się nazywa ześwirowanie

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-12-14 o 23:24
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:12   #4866
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
zawsze ktos zauwazy
ja np chcialam Ci pogratulowac przyjscia @

Co do rozbawienia dziecia po kapieli to moja Blana tez tak ma. W ogole dziewczyny pisza jak ladnie zasypiaja im dzieci wieczorkiem, a moja starsza nie usnie przed 20.30, a mlodsza przed 22ga, w wyniku czego nie mam w ogole czasu dla siebie - no ok, godzine dziennie (22-23)...

jutro w tesco sa przeceny na artykuly swiateczne, ja potrzebuje choinke i wszsytko do niej i co? siedze sama z dwojka dzieci w tym jednym oficjalnie jeszcze chorym i duuupa - nie mam tam jak pojsc, a popoludniu jest za duzo ludzi. A, mam kiedy - po 22giej... tylko wtedy juz pustki na regalach...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:22   #4867
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

u nas też super
bioderka zdrowe, ale dla zasady za 2 miesiące trzeba przyjść
dziękuję za kciuki, są mega pomocne

Cytat:
(...)przynajmniej seks mnie ominie

Madziulka to świtnie, że tak wszystko Wam sie układa Najważniejsze, że jesteście już wszyscy razem

Brumku, Aniu a Wy się dziwicie, że chłopcy robią taką furorę? Bo ja wcale

Brumku ajć to żelazo tulę Tymcia

Meszsares przyprowadź dzieci do mnie i idź do tesco
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:26   #4868
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam doła...byłam u gina ...
Co się stało? Czemu doła? W ciąży jesteś?

Cytat:
Marina ale z Ciebie laska! Efekt super, ja już się swojego doczekać nie mogę!
To Ty też wpadłaś w prostowanie? Ile z Was to robi?
A nie boicie się o włoski?

Cytat:

My po kąpieli, mały śpi....od dłuższego czasu kąpiel wygląda tak że z wody w wanience co najmniej 1/4 ląduje na ścianach i podłodze, a 1/4 na matce ale jakie dziecko szczęśliwe że tak chlapie
Aniu, u nas to samo, przy czym my kąpiemy w dużej wannie, więc jest dużo wody do wychlapania Od kilku dni mam nawet całą głowę mokrą, tak rozpryskuje. A mąż, który siedzi obok wanny w zasadzie też zalicza dzięki temu kąpiel

Cytat:
u nas też super
bioderka zdrowe, ale dla zasady za 2 miesiące trzeba przyjść
dziękuję za kciuki, są mega pomocne

A nam ostatnio, czyli po drugiej kontroli, powiedział, że już nie musimy przychodzić więcej...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Malwi zjadla z dwoch piersi: lewej, prawej, jeszcze raz lewej...placz. Zrobiam MM - z placzem zjazdla 90ml, usnela na 20 minut, po obudzeniu znowu placz, teraz znowu dojada z UU.... Nie rozumiem, az tyle potrzebuje?
Dziwne, ale może własnie ma takie okres, że gwałtownie jej potrzeby wzrosły, a za jakiś czas snowu się to uspokoi

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja jutro zrobię sobe mały relaksik, został mi do wykorzystania voucher do salonu SPA Clarinsa i jade sobie jakiś zabieg na twarz zrobić
Nie powiem, żebym nie zzieleniała z zazdrości Clarins to moja ukochana firma

Cytat:
1. radical ampułki, mgiełkę i odzywkę bez spłukiwania. - gdzie to się kupuje?

2. Pokłóciłam się z TŻ
Wkurzył mnie strasznie.

3. A i słyszałam w radio, że od nowego roku mają być pneumokoki obowiązkowe, bezpłatne.
Słyszała któraś?
1. Ja kupuję w aptekach internetowych, ale na pewno sa w Superpharmie.
2. O co poszło?
3. Takie mieli plany, ale chyba jednak się ograniczą jeszcze w 2012 do niektórych dzieci, z grupy podwyższonego ryzyka. Ale w następnym roku już wszystkie powinny mieć. Tak jest w całej Europie.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
W czwartek przyleciał mój mąż po mnie i po Szymcia, w piątek się pakowaliśmy, a na sobotę mieliśmy umówiony transport rzeczy do Londynu. My mieliśmy wylot z Gdańska o 9.50 w niedzielę.
Z transportem mieliśmy masę przygód, ale wkońcu wszystko szczęśliwie dojechało...
U Nas wszystko ok, nie mam jeszcze internetu. Mąż ma tylko w komórce także mogę dopiero do Was zajrzeć jak wróci z pracy...
Mąż wynajął całkiem fajne mieszkanko - kuchnia, łazienka, 2 pokoje, przedpokój, balkonik, ogród. Jak narazie dni mi mijają na rozpakowywaniu i zajmowaniu się Szymciem

Natko śliczny projekt domu
No to sporo się u Was dzieje. Życie pełne przygód Czekamy w takim razie na regularne wieści

Cytat:
zamrazam ... w silikonowych formach do muffinek jak sie zamrozi to wyciagam, wkladam do woreczka foliowego i spowrotem do zamrazarki
Brawa za pomysłowość To Kingusia miał ładne zupki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A brumeczka nie ma?
A jest

Cytat:
A w pupę chcesz? Zawsze zauważam że Cię nie ma i odpowiadam na Twoje posty, moja panno
Choinki gratuluję. My ubieramy dzień przed Wigilią dopiero (może w tym roku dwa dni wcześniej się uda), więc jeszcze sporo czasu.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Brumku ajć to żelazo tulę Tymcia
Tylko cichutko, bo śpi
Stary 2011-12-14, 23:26   #4869
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Meszsares przyprowadź dzieci do mnie i idź do tesco
he he nie chcialabym, zebys 15.12.2012 uwazala za najgorszy dzien w calym roku ale dziekuje za propozycje
gdyby Klara nie doleczala szkarlatyny to bylaby jutro w zlobku, a ja nie mialabym problemu, ale niestety - jeszcze sie wsrod ludzi nie moze pokazywac
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:29   #4870
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
zawsze ktos zauwazy

jutro w tesco sa przeceny na artykuly swiateczne, ja potrzebuje choinke i wszsytko do niej i co? siedze sama z dwojka dzieci w tym jednym oficjalnie jeszcze chorym i duuupa - nie mam tam jak pojsc, a popoludniu jest za duzo ludzi. A, mam kiedy - po 22giej... tylko wtedy juz pustki na regalach...
Zostaw z nami ciociami wizazowymi
brumeczku zacznij zjadać świnki i krówki!!!
Żelazo będzie zbędne

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-12-14 o 23:34
Stary 2011-12-14, 23:37   #4871
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Brawo dla iPada

Zapomniałam:
dziś dokładnie rok minąl od pierwszego testu ciążowego Pamiętam to jak dziś i trudno mi uwierzyć, że okazało się to prawdą i mam teraz Tymcia A ten test to było takie zaskoczenie, że się pośmialiśmy z niego i nie uwierzyliśmy Bo kreska była taka blada.
Mnie jednak podkusiło coś i kupiłam jeszcze jeden i choć dalej kreseczka była słaba, to jakby ciut mocniejsza. A mąz nawet po trzech testach nie uwierzył ani chyba nawet po pierwszej wizycie u gina. Dopiero po drugiej, jak już było wiadomo na 100% zaczął się cieszyć

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
brumeczku zacznij zjadać świnki i krówki!!!
Żelazo będzie zbędne
Świki i krówki to ja lubię głaska i przytulać! Krówki ewentualnie ciągutki mogę zjeść

Cały wieczór dziś siedziałam i robiłam cholerne wazoniki dla rodziny na dodatki do prezentów. Palce sobie poparzyłam

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-12-14 o 23:38
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:38   #4872
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Brawo dla iPada

Zapomniałam:
dziś dokładnie rok minąl od pierwszego testu ciążowego Pamiętam to jak dziś i trudno mi uwierzyć, że okazało się to prawdą i mam teraz Tymcia A ten test to było takie zaskoczenie, że się pośmialiśmy z niego i nie uwierzyliśmy Bo kreska była taka blada.
Mnie jednak podkusiło coś i kupiłam jeszcze jeden i choć dalej kreseczka była słaba, to jakby ciut mocniejsza. A mąz nawet po trzech testach nie uwierzył ani chyba nawet po pierwszej wizycie u gina. Dopiero po drugiej, jak już było wiadomo na 100% zaczął się cieszyć
U nas pierwszy test był negatywny, więc dopiero miałam prezent w święta

No nie mogę wazoniki?!?! Oddaj mi trochę swojego zorganizowania

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-12-14 o 23:40
Stary 2011-12-14, 23:45   #4873
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Brawo dla iPada

Zapomniałam:

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Świki i krówki to ja lubię głaska i przytulać! Krówki ewentualnie ciągutki mogę zjeść

Cały wieczór dziś siedziałam i robiłam cholerne wazoniki dla rodziny na dodatki do prezentów. Palce sobie poparzyłam
U mnie jutro bedzie rok. Jakoś tak po 7 rano

Madziulka Musze sprawdzic gdzie ta Twoja dzielnica. Moje Slough to koło Heathrow. Samoloty mi nad głowa fruwaja.

Telik ja tez używam TAPATALK w moim iPhone ale jak pisałam wczesniej nie moge wielocytowac. A u Ciebie sie da?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 23:48   #4874
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty też wpadłaś w prostowanie? Ile z Was to robi?
A nie boicie się o włoski?
Ja mam swoje loki i od paru lat prostuję, więc takie "trwałe" prostowanie to coś dla mnie
Chętnie spróbuję

Cytat:
he he nie chcialabym, zebys 15.12.2012 uwazala za najgorszy dzien w calym roku ale dziekuje za propozycje
gdyby Klara nie doleczala szkarlatyny to bylaby jutro w zlobku, a ja nie mialabym problemu, ale niestety - jeszcze sie wsrod ludzi nie moze pokazywac
Ajć zapomniałam, że Klareczka ma tą szkarlatynę

Mój Domek też wylewa duuuuże ilości wody przy kąpieli. Dobrze, że to mąż po nas sprząta

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Brumku jakie wazoniki? Z czego? Pochwal się
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 00:05   #4875
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
zawsze ktos zauwazy

Co do rozbawienia dziecia po kapieli to moja Blana tez tak ma. W ogole dziewczyny pisza jak ladnie zasypiaja im dzieci wieczorkiem, a moja starsza nie usnie przed 20.30, a mlodsza przed 22ga, w wyniku czego nie mam w ogole czasu dla siebie - no ok, godzine dziennie (22-23)...

dziekuje
chyba wiekszosci z was juz wrocil @, no mnie dopiero teraz

Cytat:
A w pupę chcesz? Zawsze zauważam że Cię nie ma i odpowiadam na Twoje posty, moja panno
Choinki gratuluję. My ubieramy dzień przed Wigilią dopiero (może w tym roku dwa dni wcześniej się uda), więc jeszcze sporo czasu.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Tylko cichutko, bo śpi
nie chce

choinke kupilam ale jest jeszcze w samochodzie, zreszta sa dwie, bo moj asiostra tez kupila
jesli na tym parkingu byl monitoring to jutro na youtubie pojawi sie filmik z pakowania ich do samochodu
dwie baby i dwie choinki ---> ile kombinacji i pomyslow bo nie chcialy sie zmiescic w bagazniku (choinki, nie baby), ostatecznie mniejsza przyjechala w bagazniku a wieksza na tylnim siedzeniu

Cytat:
Brawo dla iPada

Zapomniałam:

ja rok temu o tej porze jeszcze nie wiedzialam, w swieta zaczelam "cos podejrzewac", a po swietach zrobilam test
koncem listopada minal rok od poczecia fasolki

krowki pyyyyszne robia w Zywcu, w takiej spoldzielni, na papierku jest rysunek kwiatuszka, ciaaaaaaagna sie, sa pyszne

pokaz wazoniki i pokaz obraz (w klubie?)- przypomnisz gdzie robilas?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

dziecko mi zasnelo
Stary 2011-12-15, 00:06   #4876
zanka205
Zakorzenienie

Brumek mój Filip miał raz usg, ale wszystko było ok
a dzisiejsze usg Lenki było 4., no i w związku z tym, że wcześniej było niezupełnie idealne więc trzeba robić te kontrolne
lekarz powiedział, że normalnie jeśli są takie niedociągnięcia z bioderkami to ostatnie usg robi się jak dziecko ma 6 miesięcy, ale skoro młoda ma już 5 to kazał przyjechać za 2 miesiące
jednak nie widzi nic nieprawidłowego

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 00:24   #4877
CookieMonsters
Rozeznanie

pomyliłam się o 2 godziny.. właśnie wstała i z uśmiechniętą paszczą podbija właśnie drugi metr łóżka.. ehh.. woda na mleko się studzi
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 00:53   #4878
marzena_S
Zadomowienie

Uff nadrobiłam... (tu powinien pojawić się spocony emotikon - byłyście bardzo produktywne )
Co do testowania to u nas rocznica była 13 grudnia. Pamiętam, że pierwszy test robiony tydzień wcześniej wyszedł negatywnie, więc jak za drugim razem zobaczyłam dwie kreski to się tak podjarałam, że wyskoczyłam z kibelka jak poparzona i piszcząc z radości rzuciłam testem w śpiącego tż - a chciałam mu to w jakiś fajny sposób przekazać...

Z tego co pamiętam to:

Zmalowana, właśnie się zastanawiałam jak Ci poszło. Doczytałam, że dobrze i nie musiałaś patrzeć na dawcę.

Marina, gratuluję skończonych 6 miesięcy Igorka oby teraz już było z górki.
Efekt prostowania świetny, a ty laska nieziemska. Ja podobnie jak Natka i Lili mam zamiar prostować keratyną po odstawieniu małej od piersi.

Telik,
oj współczuję z tym przelewem. Trzymam kciuki, żeby były pracownik zachował się honorowo.

Wodaqua,
za pierwszy obiadek Zosi.

Natka, projekt domu świetny- zazdroszczę!
Co do brykania Domka w łóżeczku, to może wystarczy obniżyć materac o jeden poziom?

Meszsares
, opis z wizyty Klary u lekarza rozłożył mnie na łopatki- niezła z niej agentka.

Monia, Twoje muffinkowe zupki też świetne- pomysłowa z Ciebie mama.

Co do historyjek z dziećmi w roli głównej to ostatnio Tymka (bratanka) odebrał ze żłobka wujek Szymon. Wrócili do domu, a Tymek do niego "Chcę jajo". Szymon się trochę zdziwił, że mały głodny po żłobku, ale otworzył lodówkę, pokazał jajko i zapytał czy o takie chodzi. Mały potwierdził , więc mu je ugotował i podał. Tymek zjadł a za chwilę dalej swoje "Chcę jajo". Szymon coraz bardziej zdziwiony zadzwonił do brata skonsultować, czy taka ilość jajek małemu nie zaszkodzi, a ten wybuchł śmiechem, bo Tymek mianem "jajo" określa gumowe ośmiorniczki do kąpieli.

Tak w ogóle to nie wiem co ja tu jeszcze robię o tej porze... Moje dziecko też zamieniło się w noworodka (Zaneta łączę się w bólu) i je co 2 godziny lub częściej PRZEZ CAŁĄ DOBĘ! Do tego wybudza się w nocy z płaczem, przez bolące dziąsła, więc chodzę jak zombiak... ehh byle do 18-stki.
Stary 2011-12-15, 01:04   #4879
DaKaro
Zadomowienie

Pouczylam sie troche, ide spac choc maz do mnie puszcza oko...musze cos wymyslic. Dobranoc.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 01:41   #4880
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze obrazy tez cudowne szczególnie w rozm. 120x80
My zamowilismy 7 w tym 3 dla nas w rozm 60x40

I to się nazywa ześwirowanie
Dopiero teraz doczytałam Faktycznie zaszaleliście A te dla siebie to jakie? Tylko Jaś, czy Wy i Jaś, czy tylko Wy? A taki 120x80 to musi być czad Nie pokazałabyś go w Klubie?

Cytat:
No nie mogę wazoniki?!?! Oddaj mi trochę swojego zorganizowania
Prosze bardzo A tak serio, to wieczory mam wolne, więc mogę wazonikować. Przecież mój Mały Miś już śpi

Cytat:

Brumku jakie wazoniki? Z czego? Pochwal się
Wazoniki są ze szkła, takie zwykłe przezroczyste i Ikei. A ja je tylko ozdabiam takimi kolorowymi kamykami. Jak cyrkonie tylko że w różnych kolorach. Mam taki sprzęcik (coś jak lutownica), który do tego służy i się bawię
Jutro zabieram się natomiast za wizytówki na prezenty W tym roku zamiast napisów co dla kogo będą małe zdjęcia tych osób z doczepionymi jakimiś gwiazdkami, choineczkami, bombkami itp.

Cytat:

nie chce

choinke kupilam ale jest jeszcze w samochodzie, zreszta sa dwie, bo moj asiostra tez kupila
jesli na tym parkingu byl monitoring to jutro na youtubie pojawi sie filmik z pakowania ich do samochodu
dwie baby i dwie choinki ---> ile kombinacji i pomyslow bo nie chcialy sie zmiescic w bagazniku (choinki, nie baby), ostatecznie mniejsza przyjechala w bagazniku a wieksza na tylnim siedzeniu

pokaz wazoniki i pokaz obraz (w klubie?)- przypomnisz gdzie robilas?
No to po kolei
1. Mi @ nie wrócił
2. To dobrze, bo ja mocno biję
3. Hahaha, wyobraziłam to sobie
4. Cyknę już jutro, ok? Bo teraz już sprzątnęłam kramik i leże w łóżku

Cytat:
Brumek mój Filip miał raz usg, ale wszystko było ok
a dzisiejsze usg Lenki było 4., no i w związku z tym, że wcześniej było niezupełnie idealne więc trzeba robić te kontrolne
lekarz powiedział, że normalnie jeśli są takie niedociągnięcia z bioderkami to ostatnie usg robi się jak dziecko ma 6 miesięcy, ale skoro młoda ma już 5 to kazał przyjechać za 2 miesiące
jednak nie widzi nic nieprawidłowego
A no fakt, zapomniałam o tym poprzednim usg, że nie było idealne...

Cytat:
Pouczylam sie troche, ide spac choc maz do mnie puszcza oko...musze cos wymyslic. Dobranoc.
A stare dobre "głowa mnie boli, kochanie" nie zadziała?

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Sama tu już chyba siedzę, ale cały czas mi się przypomina, że coś chciałam napisać, więc tak pisze "gadam" sama ze sobą jak jakaś nawiedzona

A chciałam się pochwalić, że dziś przed kąpielą robiłam Tymciowi masaż. Zbierałam się do tego odkąd skończył 6 tygodni i obiecywałam sobie (jeszcze w ciąży) że będzie to taki nasz codzienny rytuał, ale nic z tego nie wyszło, bo nigdy nie mogłam się zebrać. Dziś się udało i było przemiło. Dla mnie, bo kocham go dotykać i głaskać i dla niego chyba też, bo leżał spokojniutko przez 20 minut i pozwalał sie miętosić na różne sposoby, od czasu do czasu posyłając mi słodki uśmiech
Zaliczyliśmy masażyk klatki piersiowej, rączek, nóżek i twarzy. Jutro, jak się uda, będą plecki i brzuszek.
Stary 2011-12-15, 02:09   #4881
piwnooka77
Raczkowanie

Uff powiedzmy, że nadrobiłam, może nie jakoś mega dokładnie, bardziej po łebkach ale lepiej tak niż wcale

Z tego co pamiętam:
Lili83 - ja zamierzam karmić tylko UU do skończonego 6 miesiąca
Natka - bardzo fajny projekt, to jest chyba jedna z przyjemniejszych rzeczy w budowie a raczej w przygotowaniach - szukanie projektu... my mamy projekt indywidualny ze względu na przebudowę z rozbudową.

...i dalej pamięć szwankuje... a miałam tyle napisać..

aaa
Stokrotko witaj
Marina jaka Ty jesteś śliczna...

@ do mnie też jeszcze nie wróciło

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Gdzie Piwnooka?
Kocham Cię za to, uwielbiam wręcz

Gratuluje wszystkim skończonych miesiąców: oklaski:, udanych wizyt
Trzymam kciuki za każdego komu potrzeba

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

Cytat:
[/COLOR]Sama tu już chyba siedzę, ale cały czas mi się przypomina, że coś chciałam napisać, więc tak pisze "gadam" sama ze sobą jak jakaś nawiedzona .
ja byłam, tylko na innej stronie, bo nadrabiałam

teraz ja zostałam sama, więc zmykam spać
gaszę światło "pstryk"

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2011-12-15 o 02:10
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 06:45   #4882
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Nie ma możliwości nalana do brodzika pod prysznicem?
czy go nie macie ? JAk ie to wiesz co myślę, kupić taką piaskownicę i wsadzić pod prysznic i nalać wody. Ona jest szeroka i głęboka ?

pomysł fajny
A i tak skłaniam się do wanny bo już za nią tęsknię....

Cytat:
radical ampułki, mgiełkę i odzywkę bez spłukiwania. - gdzie to się kupuje?
generalnie drogerie, choćby w Rossmanie widziałam

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kajool, DaKaro, Marina dziękuję kochane , bo już myślałam, że odpisuje się tutaj tylko wybranym osobom !
Brunetka, wyluzuj Jak ktoś nie odpisuje to po prostu pewnie nie zna odpowiedzi na Twoje pytanie.

Cytat:
Brumku, Aniu a Wy się dziwicie, że chłopcy robią taką furorę? Bo ja wcale

Cytat:
Zapomniałam:

Ale leci!
O wazoniki miałam pytać ale już doczytałam

I w ogóle mi nie zacytowało reszty Twoich wypowiedzi

Cytat:
dziekuje
Mnie jeszcze nie

Cytat:
A stare dobre "głowa mnie boli, kochanie" nie zadziała?

Mój by pojechał tekstem z kabaretu "A czy ja chcę czegoś od Twojej głowy?"

Jadę zaraz na uczelnię, potem prosto z małym na kontrolę do pediatry.....pewnie wieczorem zajrzę..

A w ogóle ADAŚ KOŃCZY DZIŚ PÓŁ ROCZKU

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 07:27   #4883
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

telik
brumek
skąd brałyście te obrazy?
allegro?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:20   #4884
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

NEROLKA KAJ ŻECH JEEEE ? JACIEEE ?! KOLINA?WODAUQA ?!
Jestem, jestem. Czytałam, ale nie miałam weny pisać

Cytat:
Ooo nie. Na Tesco już mnie nie namówicie

Cytat:
A może tylko coś mu wpadło do oka? Trzymam kciuki żeby tak było
Kurde to chyba jako jedna z nielicznych nie mam problemów z popędem.

Cytat:

A w ogóle ADAŚ KOŃCZY DZIŚ PÓŁ ROCZKU
No to buziaki dla Adasia

Witam.
Kawa już wypita, Dominik drzemie. Noc bardzo średnia. Kilka pobudek z płaczem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:46   #4885
ellika
Rozeznanie

Witam i zmykam, podczutuje cały czas ale pisać nie mam czasu, moja krzykaczka chce 100% mojej uwagi

dla Igorka i Adasia za pół roczku
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:17   #4886
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
telik
brumek
skąd brałyście te obrazy?
allegro?
a zobacz sobie na stronie fotojokera, maja dział fotoatrakcje a tam fotoobrazy jak ja zamawiałam to była promocja za obraz 40*60 cena 69,99 , droższe gdy dobierzesz sobie ramę bo jest taka możliwość.

dla Adasia za pół roczku!!!

bry mamusie ,
my już wszyscy po śniadanku (Brumku Twoje parówki robią u mnie furorę )

dziś znowu lekarz (endo), mam złe wyniki... aż się boję co powie ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:38   #4887
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Adasiu najlepszego buziaczk od cioci i Agatki

mam w domu bobovity słoiczek od pół roku i tam w składzie jest pietruszka. W ogóle juz nie jest taka ciapka tylko jakieś grudki się pojawiają.
Szukałam wczoraj owoców w słoiczkach i zostaje przy gerberze, bo hipp dosładza owoce Patrzyłam na śliwki i gerber nie dość, ze tańszy to bez cukru

Carmela moja Agata zeby sie najesc sklepowym słoiczkiem musi zjesc ten uzy, jak sama zrobie to wystarczy porcja wielkosci tego małego

Dziubku za endo

zapomniałam co miałam napisać.

Nocka taka se. Agata obudziła się o 2 wzięliśmy ją do łóżka i spała do 7. A ja co chwile się budziłam i przesuwałam kota, albo M. zeby jej nie było ciasno

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:49   #4888
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Adasiu najlepszego buziaczk od cioci i Agatki

mam w domu bobovity słoiczek od pół roku i tam w składzie jest pietruszka. W ogóle juz nie jest taka ciapka tylko jakieś grudki się pojawiają.
Szukałam wczoraj owoców w słoiczkach i zostaje przy gerberze, bo hipp dosładza owoce Patrzyłam na śliwki i gerber nie dość, ze tańszy to bez cukru

Carmela moja Agata zeby sie najesc sklepowym słoiczkiem musi zjesc ten uzy, jak sama zrobie to wystarczy porcja wielkosci tego małego

Dziubku za endo

zapomniałam co miałam napisać.

Nocka taka se. Agata obudziła się o 2 wzięliśmy ją do łóżka i spała do 7. A ja co chwile się budziłam i przesuwałam kota, albo M. zeby jej nie było ciasno
Z kotem śpicie?
Stary 2011-12-15, 09:53   #4889
Marina1
Zakorzenienie

Wrrrrrrrrrr napisałam MEGA posta i mi wcięło!!!

Wrrrr

Dzień dobry dziewczynki.

ADASIU KOCHANY!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:54   #4890
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
a zobacz sobie na stronie fotojokera, maja dział fotoatrakcje a tam fotoobrazy jak ja zamawiałam to była promocja za obraz 40*60 cena 69,99 , droższe gdy dobierzesz sobie ramę bo jest taka możliwość.
bry mamusie ,
my już wszyscy po śniadanku (Brumku Twoje parówki robią u mnie furorę )

dziś znowu lekarz (endo), mam złe wyniki... aż się boję co powie ...
Dzieki sprawdze w jokerze
Co za parówki (czy ja przespałam jeden wątek że nic nie ogarniam )

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Daje Sarce śliwki juz chyba ze 3 dni, bo po miesnej zupce zrobiła kupe-kamienia

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości