|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
ja też mam opcję wizyty z dzieckiem może nie zostawię go u mamy nie no muszę iść, zmieniam lekarkę i jakos tak mam stresa ... Carmelka zbierasz się już na ten aqua aerobik?? W czwartek idziemy, żebys zdążyła przyjechać Oświećcie mnie z tymi szczepieniami. Co oprócz 6 w 1 muszę zafundować małemu w najbliższym czasie ?? Mały 2 stycznia kończy 6 miesięcy dla przypomnienia |
|
|
|
|
#4742 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Witamy się
![]() Wstaliśmy dzisiaj o 10, ale Domek znowu odpływa, ja w tym czasie pójdę kuchnie sprzątnąć i siebie przy okazji też. ZMALOWANA CAŁY CZAS O TOBIE MYŚLĘ!!! MAM NADZIEJE, ŻE JESTEŚCIE JUŻ PO I JEST WSZYSTKO PO NASZEJ MYŚLI! Dokładnie, wydaje mi się że zrobił się taki stereotyp, że szpinak jest niedobry i już. Często ludzie, którzy jeszcze nawet nie spóbowali mówią, że nie lubią. A ja uwielbiam Dzisiaj sobie zrobię![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jejku kiedy to zleciało!Cytat:
A kiedyś się tych wizyt doczekać nie mogłyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowanatrzymam kciuki od rana
czekamy na jakieś info Cytat:
![]() Brumeczku bank niestety nie mógł cofna ć bo odbirca miał konto w tym samym banku i księgowanie nastąpiło natychmiastowo w przeciwnym razie dałoby rade cofnąć wszystko a ja sama kiedyś pracownikowi to konto pomagałam zakładać, wiec założyłam w moim banku Cytat:
zostałam w Banku poinformowana że w ostateczności mogę założyc sprawę w sądzie i otrzymam oświadczenie z banku o reklaamacji, wiec raczej nie powinno być problemu ale to są koszty no i czas udało się skontaktować z tym pracownikiem jutro ma przyjść do mojego biura tam mój brat z nim pogada ta sprwa wygląda groteskowo, bo uznaliśmy że lepiej nie mówić mu o tym przelewie bo ten facet to niestety to osoba z problemem alkoholowym(dlatego też stracił pracę u nas) i podjrzewam że na rękę mu ten mój bład, wiec musimy go poprosić na miejscu żeby zrobił ten przelew Cytat:
![]() ![]() zaciskam kciukasy dla was dziękuję Wam kobitki za miłe słowa pocieszenia dzis obudziła się we mnie nadzieja że może da radę odkręcić mój błąd mąż mój leży dziś chorutki w domu mam nadzieje że nas nie pozaraża Miłego dzionka mamuśki
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
corka wlasciciela byla w Top Model? jak sie tam wybierasz to pilnuj torebki bo to miejsce spotkan zlodzieji gangsterowo i innych typow z pod ciemnej gwiazdy! |
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-14 o 11:19 |
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tą wizyta ta faktycznie masz rację a teraz mogłabym odwlekać i odwlekać ![]() Cytat:
faktycznie , lepiej nie dawać mu czasu na informowanie się co może w takiej sytuacji zrobić ![]() Brumku info o macie w klubie
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-14 o 11:24 |
||
|
|
|
#4747 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ZMALOWANA - JAK TAM????????????
Cytat:
Ale i tak myślę że możecie liczyć na jego uczciwość ![]() I kciuki za męża ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.szczepienia.pl/KalendarzSzczepien.aspx ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ![]() Cytat:
Brawo!!!! To już mega poważny wiek Prorokuję że od tej chwili mały Rogi stanie się aniołem, który nie wie co to krzyk i marudzenie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() zamierzam zamierzam, ale jeszcze nie wiem kiedy, na razie wprowadzamy warzywka i deserki ![]() ![]() no i zapomniałas się przywitac, a więc witam wszystkie mamy Natalka spi, więc mogę troszke poklikać, ale pewnie zaraz sie obudzi, bo w dzień w domu to spi po 30-40 min, czasami mniej wczoraj od 12 w ogole nie spała, usnęła dopiero o 19 przy cysiu, ale ogudziła się o 20 i zaczeła gadać, no i na dobrą sprawę usnęła przed 22, dzisiaj u nas ładna pogoda więc ok 13 idziemy na spacerek, to sobie troszkę pośpi na dworze, myslę, że tak ze 2 h ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- brunetka u mnie dady kosztuję 26 zł, a myslalam, że wszędzie są takie same cenki, |
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
przedwczoraj zamówiłam mustelę, do tego szampon z tej samej linii
mam nadzieję że pomoże, w razie w wpisuję na listę Twoją propozycję dzięki! ale zauwazylam powyżej, że sweet ma wizytę u ortopedy, trzymam za dobre wiesci ![]() tyle odczytalam... kolejnych 5stron teraz nie dam rady zaraz ruszam na poszukiwanie choinki (chciałam żywą ale są drogie - 169zl za ok 180cm, ściętą, bez doniczki i możliwości zasadzenia... to za dużo, już wolę sztuczną kupić paradoks, las widzę z okna a choinki żywej nie mogę dostać a właściwie to przyszłam do was z nowiną, dziś dostałam @ ale nowina, co?
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku
|
|
|
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaa zapomnialam!
Zmalowana, trzymam mocno by wszystko poszło po Twojej myśli
|
#4754 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wrzaskiem bo mu smakowała a matka tylko łyżeczke dała Niestety prawa jazdy nie posiadam i musiałabym zabrać Tża a jego żołądek to studnia bez dna i tu sie bój ![]() Cytat:
![]() A o glutenie już Ci Carmela napisała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do Ciebie mam blisko ![]() Witam wszystkie |
|||||
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko buziaki dla Igorka za piękny wiek
![]()
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana myślę o Tobie cały czas... ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- A właśnie jak robicie szpinak? I jaki kupujecie?
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova
autobusy jeszcze jeżdżą a odwieźć Cie mogę ja ![]() Zmalowana juz po, będzie później to wszystko opisze , ale ogólnie jest ok
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-14 o 12:37 |
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
No i mały dostał antybiotyk
![]() Ma gardełko... ehh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie podkreśliło mi no:P Cytat:
)))Cytat:
A czujesz je czy jak? Wczoraj zadbał o linię Cytat:
cały czas jesteśmy myślami z Tobą!Wow! Jak ten czas leci ![]() ![]() ![]() A ja jestem. Zrobiłam ciasto bananowca, obiad i zaraz wyruszam w miasto. Wykupić receptę bo nigdzie nie mieli dla mnie leku ![]() Wstawałam sobie o 24,2,4,6 i 8 koniec spania... Moja Emi śpi na wznak, ale wiecznie głowa przekręca ![]() rączki w uszach grzebie i nie śpi tak mocno jakby chciała... O co może chodzić ? W dzień śpi nie ruszając się nawet... |
||||
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam jak z wami tu bywac bo komp mi sie rozwalil, a wlasciwie kabel zasilajacy. daje go na swieta do przeczyszczenia i niech sprawdzac czy to kabel czy gniazdko jest zepsute. w sobote juz wyjezdzam wiec bede tylko z doskoku. na szczescie maz bedzie mial kompa, to troche z wami jednak bede. gdyby jednak nie to juz zycze wesołych swiat!!! i zdrowka!!!!
moze nadrobie jeszcze, mam "tylko" 7 stron... ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- lili- ja tez do pol roczku same UU, wiec dopiero w lutym zaczne, zanim do zloba pojdzie |
|
|
|
#4761 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4762 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jej znowu....... ? co sie go tak czepia wszsytko ostatnio ![]() a dlugo ma brac? Cytat:
po takiej nocy jeszcze ciasto robic ![]() Cytat:
robie z jajkiem zawsze p[oszukaj przepisow w necie jest duzo fajnych ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- no mysle ze to rozwieje wszelkie watpliwosci co do wprowadzanai glutenu http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...PDF/gluten.pdf
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-14 o 12:54 |
|||
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Rozeznanie
|
Największa w Polsce dziewczynka przyszła na świat we wtorek w jednym z gdańskich szpitali. Waży blisko 7 kg i mierzy 69 cm.
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noi nie mozna juz powiedziec ale sliczna mala kruszynka tylko kawal baby
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze 4 strony... a pisałam że kinga sobie odparzyła nie wiem jak tyłek? no to pisze!!! ma cały czerwony. wlasciwie nie tylek a przód, wiec chyba nie od kupki... żebym jeszcze trzymała ciagle w mokrym pampersie... walcze juz 3 dzien, kapiele w nadmanganianie potasu, w krochmalu, sudocrem, puder, inne swinstwa na tyłek, wietrzenie... nie jest gorzej ale szału nie ma. wogóle jak to jej zaczelo wysuszac sie, wyglada jakby jej sie skóra zdarła! jak nie bedzie lepiej to w piatek ide do lekarza... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-12-14 o 12:57 |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wychodze i zamykam drzwi musze troche ogarnac w pokoju i pooowoli szykujemy sie do wyjscia..... |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- szpinakożercy - moje dziecię powiedziało mi wczoraj (reakcja na zupę-ciapę pt. warzywana z przewaga brokuła z kaszą jaglaną za dużo wsypaną) że zielonego jesć nie bezie bo się zielony zrobi wiec chyba szpinak (a lubie jak ktos mi dobrze go zrobi!) odpada. poza tym mąż tez nieszpinakowy, ew zupa ze szpinakiem (królewska - z mieszanki mrożonki) podchodzi jeszcze
|
|
|
|
|
#4769 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana zagladaj i pisz jak bylo.
za powazny wiek! Cytat:
![]() Cytat:
i za wage tez!Oj to niedobrze! Oby antybiotyk szybko pomogl! Cytat:
Antkowi tez sie cos w nocy pomieszalo. Ten pierszy sen po kapaniu jest dlugi, bo budzi sie miedzy 24 a 1, za to potem to juz nawet nie wiem ile razy wstawalam. W koncu o 4 sciagnelam katar, czym go calkiem rozbudzilam, ale dalam smoka i wlaczylam suszarke. Choc tyle dobrze, ze dosypia do 8:30, ale musze jakos przetrzymac te nocne pobudki. No i nie moge sie doczekac kiedy w koncu pojdziemy na normalny dlugi sacer. |
|||
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

i sie udalo, tylko powidzial zeby nastepnym razem ( za 3 opakowania tabletek) przyjsc do badania, czyli dla jasnosci BEZ dziecka
ja też mam opcję wizyty z dzieckiem
może nie zostawię go u mamy
nie no muszę iść, zmieniam lekarkę i jakos tak mam stresa ... 

Dzisiaj sobie zrobię
jejku kiedy to zleciało!

umieram ze stresu