Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 09:49   #3901
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Dzień dobry kochane * nagrałam sobie porodówkę i ryczę!!!

* ja po śniadaniu odpoczywam przed maratonem na mieście i szukam inspiracji bo dziś czeka mnie fryzjer

* synuś od samego rana kopie mnie masakrycznie po pęcherzu! nie wiem chyba sobie trampolinę do skakania zrobił

* Gratuluje dobrych wieści po wizytach i trzymam kciuki zw Wszystkie jakie Was czekają

* jejku ja nie mogę z tą wagą dziś o 0,5 kg więcej niż wczoraj ...a wczoraj miałam mniej troszkę niż przedwczoraj... kurcze ! nadrobiłam nieźle w jeden dzień!!!

Już mam prawie 9kg! na plus, a zaczynamy 27 t.

Ok lecę się szykować Miłego dnia drogie Panie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:55   #3902
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Dziękuję i gratuluję skończonego 24 tc Ja z OM mam termin na 6.04 a z USG na 5.04
To prawie identycznie jak ja! też z USG mam na 5.04, a z OM na 7.04
A mówił lekarz szacowaną wagę Twojego synka?

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

Gratulacje skończonych tygodni

Które terminy bardziej bierze się pod uwagę te z OM czy z USG?
właśnie ja też się zastanawiam chociaż u mnie prawie żadna różnica, więc się bardzo nie przejmuję...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:01   #3903
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
To prawie identycznie jak ja! też z USG mam na 5.04, a z OM na 7.04
A mówił lekarz szacowaną wagę Twojego synka?

właśnie ja też się zastanawiam chociaż u mnie prawie żadna różnica, więc się bardzo nie przejmuję...
Na dzień wczorajszy było 658 g co mieści się akurat w średniej
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:03   #3904
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewuszki
ciesze sie ze wizyty udane.
przeczytalam tylki dwie ostatnie strony bo jakas zmeczona dzisiaj jestem.
bylismy wczoraj na imprezce swiatecznej sluzbowej, najpierw bylo polowanie (na szczescie do sztucznych ptakow), bylo zimno, ja nie strzelalam, pilam tylko cos cieplego ciagle a pozniej poszlam do samochodu i wlaczylam sobie ogrzewanie.
po polowaniu pojechalismy do restauracji w Cambridge, bylo dobre jedzonko duzo smiechu, pierwsi sie zmylismy, bo piesio byl caly dzien sam.dyrektor strescil porod swojej zony..pewnie dlatego ze troche wypil

po powrocie do domu wzielam sie za wypisywanie kartek swiatecznych...i wyszlo ich prawie 40!!! jade dzis na poczte.

Tz powiedzial mi wczoraj: Kochanie nie martw sie sprzataniem, ja wszystko zrobie (??)...ma wolne od poniedzialku, ja od czwartku. zobaczymy czy dotrzyma obietnicy
Milego dnia Wam zycze.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:07   #3905
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

Też się nie przejmuję Tak się tylko zastanawiałam z ciekawosci.

Mi na wadze przybywa średnio 0,5 na tydzień, no chyba że mnie zaprze wtedy więcej. Teraz mam +7,5 a kończe 29 tc
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:07   #3906
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Zanim nadrobię , daję krótki raport z wczorajszego USG 3D.

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków Chłopiec nadal jest chłopcem i mam to dość wyraźnie uwidocznione na zdjęciu Wszystkie badania, które można było przeprowadzić są w normie Termin porodu jak zwykle wychodzi mi tylko o dzień różnicy z OM.

A teraz idę sobie trochę poczytać.
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:

Hej dziewczyny
jak tam dziś się czujecie? mam nadzieję, że humorki jednak się polepszyły
Ja mam dzisiaj kolokwium, na które nic nie umiem, ale liczę na farta jak się nie uda to no cóż... poprawimy
Jutro wreszcie zobaczę się z TŻ i jadę do domku
A dziś mamy równo 24 tc skończony

za dzisiejsze kolokwium

Witam wszystkie mamusie
Mój syn przed 6 zrobił sobie imprezę. Coraz wyraźniej go czuję Napisałam sms do TŻ o tej imprezce to zadał mi pytanie : "jakie to uczucie czuć jak kopie"? aż się popłakałam czytając to, niby zwykłe pytanie ale wzruszył mnie tym Mam nadzieję że za niedługo sam się przekona.
Coś strasznie mnie gardło boli była któraś z Was w ciąży chora?? (ja jeszcze nie jestem ino te gardło, ale boję się że jak mnie rozłoży czy to dziecku nie zaszkodzi) Chciałabym wziąść cholinex na gardło ale nie wiem czy można w ciąży?Na ulotce pisze że po konsultacji z lekarzem więc dzwonię do przychodni rodzinnej i chcę rozmawiać z moją lekarką. Mówię jej o co chodzi a ona że nie ma czasu teraz i d** słuchawką (muszę zmienić lekarza rodzinnego )

Czeka mnie prasowanie zasłon a tak mi się nic nie chce ;(

Ogólnie to mam jakiegoś dołka bo straszny rozstęp mi się zrobił na wewnętrznej stronie uda
Stary 2011-12-15, 10:11   #3907
joanaros
Zakorzenienie

Cholinex w ciązy odpada, coś tam ma w składzie i nie wolno.Tak mi mówili
Stary 2011-12-15, 10:14   #3908
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

desia
kciuki za wizytke!

Cytat:
Cześć dziewczyny
Zanim nadrobię , daję krótki raport z wczorajszego USG 3D.

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków Chłopiec nadal jest chłopcem i mam to dość wyraźnie uwidocznione na zdjęciu Wszystkie badania, które można było przeprowadzić są w normie Termin porodu jak zwykle wychodzi mi tylko o dzień różnicy z OM.

A teraz idę sobie trochę poczytać.
Super ze synek ma sie dobrze No i pamiatke bedziesz miala konkretna
Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wstałam o tej za*ranej 7:00, a nawet 15 minut wcześniej, zmierzyłam cukier - 80, więc pięknie. Potem śniadanko: 2 kromki chleba razowego z wędliną drobiową i pomidorem oraz kubek zielonej herbaty i jaki cukier? 150!!!!! i o co chodzi?? Zła jestem

idę spać dalej
Oj bidulko

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane * nagrałam sobie porodówkę i ryczę!!!

* ja po śniadaniu odpoczywam przed maratonem na mieście i szukam inspiracji bo dziś czeka mnie fryzjer

* synuś od samego rana kopie mnie masakrycznie po pęcherzu! nie wiem chyba sobie trampolinę do skakania zrobił

* Gratuluje dobrych wieści po wizytach i trzymam kciuki zw Wszystkie jakie Was czekają

* jejku ja nie mogę z tą wagą dziś o 0,5 kg więcej niż wczoraj ...a wczoraj miałam mniej troszkę niż przedwczoraj... kurcze ! nadrobiłam nieźle w jeden dzień!!!

Już mam prawie 9kg! na plus, a zaczynamy 27 t.

Ok lecę się szykować Miłego dnia drogie Panie
Ja mam 27tydzien i 12 kg
I czuje ze po swietach bedzie jeszcze gorzej tym bardziej ze to III trymestr.
Zycze milej wizyty u fryzjera i pochwal sie pozniej fryzurka
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:19   #3909
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty

za dzisiejsze kolokwium

Witam wszystkie mamusie
Mój syn przed 6 zrobił sobie imprezę. Coraz wyraźniej go czuję Napisałam sms do TŻ o tej imprezce to zadał mi pytanie : "jakie to uczucie czuć jak kopie"? aż się popłakałam czytając to, niby zwykłe pytanie ale wzruszył mnie tym Mam nadzieję że za niedługo sam się przekona.
Coś strasznie mnie gardło boli była któraś z Was w ciąży chora?? (ja jeszcze nie jestem ino te gardło, ale boję się że jak mnie rozłoży czy to dziecku nie zaszkodzi) Chciałabym wziąść cholinex na gardło ale nie wiem czy można w ciąży?Na ulotce pisze że po konsultacji z lekarzem więc dzwonię do przychodni rodzinnej i chcę rozmawiać z moją lekarką. Mówię jej o co chodzi a ona że nie ma czasu teraz i d** słuchawką (muszę zmienić lekarza rodzinnego )

Czeka mnie prasowanie zasłon a tak mi się nic nie chce ;(

Ogólnie to mam jakiegoś dołka bo straszny rozstęp mi się zrobił na wewnętrznej stronie uda
Dziękuję Na gardło brałam Tantum Verde w sprayu lub do ssania, w ciąży można
Stary 2011-12-15, 10:19   #3910
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Nikii sprobuj sobie plukac gardelko szalwia i jak mozesz, nasmaruj szyje amolem i zawin sie szalikiem. Jak bedziesz sie czula bardzo zle, idz do lekarza, czasem konieczny jest antybiotyk. Ja ogolnie jestem przeciwniczka antybiotykow, jednak przy infekcji bakteryjnej to jest lepsze dla dzidzi niz sama infekcja.
SZYMONEK

Stary 2011-12-15, 10:20   #3911
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

desia
kciuki za wizytke!

Super ze synek ma sie dobrze No i pamiatke bedziesz miala konkretna

Oj bidulko

Ja mam 27tydzien i 12 kg
I czuje ze po swietach bedzie jeszcze gorzej tym bardziej ze to III trymestr.
Zycze milej wizyty u fryzjera i pochwal sie pozniej fryzurka
Dzięki Cieszę się, że u Ciebie też wszystko dobrze
Stary 2011-12-15, 10:27   #3912
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry moja waga sie trzyma w ciagu dwoch tygodni przytyłam tylko pół kilo, co nie zmienia faktu ze w sumie jest 10,5,ale wazne ze juz tak szybko nie rosnie.
Jutro mam glukoze jak mnie pozbawia czekolady , to biedny bedzie TZ i cała reszta bede zła i nie do wytrzymania

i standardowo dzisiaj w nocy dretwienie rak
Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Samo się rozłoży

Dziewczyny czy wy często miewacie takie jak by tupanie nóżką w stronę szyjki macicy ? nisko pod pępkiem?
ja mam takie dni ostatnio siedzac na przystanku, ruszylam sie a tu buch, tak mnie kopnał na samym dole ze siku mi znowu troche poleciało, a mine miałam pewnie niezła, bo to tak z zaskoczenia,teraz od kilku dni czuje ruchy wysoko.

Aguska dobrze ze wszystko w porzadku i z synkiem i z szyjka i z zylakiem)
ja to musze lusterko i obejrzec czy ja tam przypadkiem jakiegos nieproszonego goscia nie mam

u nas bylo tak, ze jak na poczatku ciazy pytałam TZ jak myslisz chlopiec czy dziewczynka, to mówił wiadomo ze dziewczynka, a jak mu powiedziałam ze chlopiec to przez jeden dzien musial sie oswoic z wiadomoscia, teraz sie cieszy i wszystkim rozpowiada ,ze bedzie miał syna

dziewczyny o której moge zjesc ostatni posilek, tak zeby nie zaklocic tego testu glukozowego? bo zdarza mi sie podjadac w nocy, a to by bylo chyba nie wskazane.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-15 o 10:38
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:51   #3913
pempek
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
nie złość się... najlepiej zmierz cukier jeszcze o 9.00. mój TŻ ma cukrzycę i we wszystkich dzienniczkach jest do wpisania przed posiłkiem i 2 godziny po posiłku. zobaczysz wynik będzie lepszy.
Niestety nie mogę mierzyć 2 godziny po posiłku, bo to się nie liczy wg mojej poradni diabetologicznej... Muszę mierzyć godzinę po posiłku. Przez pierwszy tydzień diety mierzyłam 2h po posiłku to położna nawet nie chciała spojrzeć na wyniki, za to w drugim tygodniu mierzyłam w złych godzinach wg niej... więc ten tydzień będę mierzyć dokładnie w tych godzinach, które oni chcą, ale już podświadomie wiem, że czeka mnie insulinoterapia, bo w tamtym tygodniu pomimo tych złych godzin cukier miałam dobry tylko 4 razy więc nie sądzę, żeby się to miało jakoś diametralnie zmienić... a na świąteczny stół tylko sobie popatrzę.... no ale chociaż się jakoś nie roztyje, tym bardziej, że już mam +11kg (29tc)

Kurcze, tak mnie ostatnio zaczął brzuch swędzieć, że masakra - smaruje go normalnie co 15 minut, i co chwila tak swędzi, że wariuje, ale rozstępów o dziwno nie mam i dobrze
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:52   #3914
MoniaHan
Wtajemniczenie

Nikki tantum verde w sprayu ponoc dozwolone, ale skonsultuj wczesniej...tylko ze ta lekarke Twoja taka pomocna ze brak slow
jak Aguska radzi - plucz gardlo, owin szalikiem, najlepiej sie wygrzac w lozku przez te dni jak zle czujesz, a nie prasowac zaslony!!!! jak bedziesz odpoczywac to organizm szybciej sie wyleczy.
polecam tez sok z cebuli pic. przepis na pewno znajdziesz w necie, jak nie - moge Ci napisac.
Herbata z cytryna...o miodze mam negatywne zdanie jesli chodzi o zapalenie gardla, mi np. miod szkodzi i dla mojego Tz tez, Tz sie leczyl na gardlo w dobrej klinice, i tam lekarz zabronil mu spozywac miod, kiedy byly problemy z gardlem.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:53   #3915
Nikii89
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady w sprawie gardła Mam nadzieję że to coś pomoże i obejdzie się bez antybiotyków.
Stary 2011-12-15, 10:55   #3916
joanaros
Zakorzenienie

Miód podobno bardziej podrażnia gardło
Stary 2011-12-15, 10:58   #3917
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Nikki tantum verde w sprayu ponoc dozwolone, ale skonsultuj wczesniej...tylko ze ta lekarke Twoja taka pomocna ze brak slow
jak Aguska radzi - plucz gardlo, owin szalikiem, najlepiej sie wygrzac w lozku przez te dni jak zle czujesz, a nie prasowac zaslony!!!! jak bedziesz odpoczywac to organizm szybciej sie wyleczy.
polecam tez sok z cebuli pic. przepis na pewno znajdziesz w necie, jak nie - moge Ci napisac.
Herbata z cytryna...o miodze mam negatywne zdanie jesli chodzi o zapalenie gardla, mi np. miod szkodzi i dla mojego Tz tez, Tz sie leczyl na gardlo w dobrej klinice, i tam lekarz zabronil mu spozywac miod, kiedy byly problemy z gardlem.
Zadzwonię do innego lekarza i skonsultuję. i zmienię tą lekarkę bo nic pomocna a wystarczyło tylko odpowiedzieć że można lub nie.
faktycznie chyba daruję sobie te porządki i położę się do łóżka w końcu mam jeszcze cały przyszły tydzień.
co do soku z cebuli przepis znam w dzieciństwie mama mi robiła.
Kiedyś miałam zapalenie tchawicy to na gardło też odradzają pić ciepłe napoje muszą być raczej letnie.
Miłego dnia dziewczyny ja idę do tego łóżka się leczyć
Stary 2011-12-15, 11:00   #3918
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

dziewczyny o której moge zjesc ostatni posilek, tak zeby nie zaklocic tego testu glukozowego? bo zdarza mi sie podjadac w nocy, a to by bylo chyba nie wskazane.
Postaraj się być 12 godzin na czczo, no i nie najadaj się dzień przed słodyczami
Stary 2011-12-15, 11:02   #3919
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Hej hej, oj tak miód na bolące gardło nie jest wskazany, ma jakiś składnik ,który jeszcze bardziej gardło podrażnia.Dlatego ja nigdy jak jestem przeziębiona nie pije mleka z miodem jak mnie boi gardło.

Iw32- super,że wszystko ok z Synkiem
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:03   #3920
Aguśkaa83
Zakorzenienie

tynka na pewno w nocy przed testem nie powinnas podjadac
Conajmniej 6 godz przed badaniem powinnas byc na czczo, jednak lepiej troszke wiecej godzin zeby wyniki byly miarodajne.
SZYMONEK

Stary 2011-12-15, 11:04   #3921
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Wstałam o tej za*ranej 7:00, a nawet 15 minut wcześniej, zmierzyłam cukier - 80, więc pięknie. Potem śniadanko: 2 kromki chleba razowego z wędliną drobiową i pomidorem oraz kubek zielonej herbaty i jaki cukier? 150!!!!! i o co chodzi?? Zła jestem

idę spać dalej
Oj, kiepsko
Ale zobacz skład tego chleba czy nie ma na przykład cukru albo nie jest barwiony karmelem (częsta praktyka w piekarniach). Ja ciemnego razowca trochę się naszukałam, podobnie jak pieczywa chrupkiego. Wszystko albo ma cukier albo karmel.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
nie złość się... najlepiej zmierz cukier jeszcze o 9.00. mój TŻ ma cukrzycę i we wszystkich dzienniczkach jest do wpisania przed posiłkiem i 2 godziny po posiłku. zobaczysz wynik będzie lepszy.
W ciązy należy mierzyć cukier godzinę po posiłku. Ciężarna z cukrzycą ciążową na diecie powinna mieć poziom cukru tak jak zdrowy człowiek. Dla mnie to lekka przesada, ale tak mi wytłumaczono.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie

Niestety nie mogę mierzyć 2 godziny po posiłku, bo to się nie liczy wg mojej poradni diabetologicznej... Muszę mierzyć godzinę po posiłku. Przez pierwszy tydzień diety mierzyłam 2h po posiłku to położna nawet nie chciała spojrzeć na wyniki, za to w drugim tygodniu mierzyłam w złych godzinach wg niej... więc ten tydzień będę mierzyć dokładnie w tych godzinach, które oni chcą, ale już podświadomie wiem, że czeka mnie insulinoterapia, bo w tamtym tygodniu pomimo tych złych godzin cukier miałam dobry tylko 4 razy więc nie sądzę, żeby się to miało jakoś diametralnie zmienić... a na świąteczny stół tylko sobie popatrzę.... no ale chociaż się jakoś nie roztyje, tym bardziej, że już mam +11kg (29tc)

Kurcze, tak mnie ostatnio zaczął brzuch swędzieć, że masakra - smaruje go normalnie co 15 minut, i co chwila tak swędzi, że wariuje, ale rozstępów o dziwno nie mam i dobrze
Ja sobie powiedziałam, że w święta trochę pogrzeszę nie chcę przy teściowej czy szwagierce świecić oczami i wyjaśniać tajników diety, bo zaraz się nasłucham, że "ojej, taka chuda jesteś i cukrzycę masz, to niemożliwe jest, a bo za dużo samych słodyczy pewnie żresz...".
Nie chce mi się słuchać bzdur w święta i wyjaśniać wszystkiego...

Dzis z rana cukier miałam 90, więc na granicy. Zjadłam pół jabłka i poszłam spać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:06   #3922
Aguśkaa83
Zakorzenienie

evcia widzialam zdjecia z chrzesniaczkiem super!
SZYMONEK

Stary 2011-12-15, 11:09   #3923
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja sobie powiedziałam, że w święta trochę pogrzeszę nie chcę przy teściowej czy szwagierce świecić oczami i wyjaśniać tajników diety, bo zaraz się nasłucham, że "ojej, taka chuda jesteś i cukrzycę masz, to niemożliwe jest, a bo za dużo samych słodyczy pewnie żresz...".

Dzis z rana cukier miałam 90, więc na granicy. Zjadłam pół jabłka i poszłam spać
U mnie tez będą gadać i co gorsza namawiać do jedzenia, moja nie ale rodzina TŻ owszem. Ja jednak mam krótka odpowiedź " Nie jem, jestem na diecie" i wdawać się w szczegóły nie zamierzam.
Stary 2011-12-15, 11:11   #3924
tynka88
Zadomowienie

jak mierzy sie cukier samemu w domu?

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:11   #3925
koniakonia
Zakorzenienie

Slyszałam,że na diecie cukrzycowej lepiej nie jeść świeżego chleba, a czerstwy trochę albo z tostera, nie wiem jak to działa , ale ponoć mniejszy skok jest po takim.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:13   #3926
julliczka
Rozeznanie

Hej dziewczyny

za udane wizyty, potwierdzenia i poznania płci dziecka

dziękuję również za trzymanie kciuków - bardzo, bardzo się przydały , wczorajsza obrona biznesplanu to była ...masakra. Ciężko było, ale walczyłam jak lwica, podczas rozmowy byłam bardzo pewna siebie i się uśmiechałam, no i też ja powiedziałam "ostatnie słowo". Ale jak już wyszłam zza drzwi i TŻ mnie przytulił, to łzy poleciały, ale emocje były, potem mi przeszło i odpuściłam. Jak się nie uda to się nie uda.. trudno, ale robiłam co mogłam. Tak jak na to patrzę, to wszystko to droga przez mękę.. 5 miesięcy wyjęte na szkolenia, warsztaty, pisanie biznesplanu, załatwianie pierwszych spraw związanych z firmą, a potem 25minutowa rozmowa, która kompletnie rozwala człowieka . Przede mną ludzie też wychodzili z rozmów bardzo niezadowoleni. Ale komisja chyba taką ma strategię, mówią, że biznes nie taki, że nie ma szans, że mają lepszy pomysł, że w ogóle lepiej ode mnie wiedzą , a kto im bardziej się obroni tym lepiej sobie poradzi potem.. no zobaczymy. Jutro wstępne wyniki, się wszystko okaże.

Achh, tyyyle piszecie, nie sposób Was nadrobić dokładnie.. Trzeba być z Wami na bieżąco, bo inaczej wypada się z rytmu

AA i jeszcze powiem Wam rewelację z rana. Myślałam, że padnę ze śmiechu. Rano jeszcze w pidżamie jadłam sobie śniadanie, a na górę puka i wchodzi mama TŻ z .....uwaga....... z WAGĄ..... żebym na jej oczach się ZWAŻYŁA! czujeeecieee??? ja nie mam swojej wagi i się nie ważę, wisi mnie to generalnie. No i się zważyłam jak już przyniosła mi wagę i wyszło, że niewiele ponad 3 kg przytyłam od początku ciąży. Już będzie mogła się chwalić w pracy ile ja już przytyłam Opowiedziałam TŻowi - to normalnie zamarł i powiedział, że z kim my to mieszkamy...

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:18   #3927
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry moja waga sie trzyma w ciagu dwoch tygodni przytyłam tylko pół kilo, co nie zmienia faktu ze w sumie jest 10,5,ale wazne ze juz tak szybko nie rosnie.
Jutro mam glukoze jak mnie pozbawia czekolady , to biedny bedzie TZ i cała reszta bede zła i nie do wytrzymania

i standardowo dzisiaj w nocy dretwienie rak

ja mam takie dni ostatnio siedzac na przystanku, ruszylam sie a tu buch, tak mnie kopnał na samym dole ze siku mi znowu troche poleciało, a mine miałam pewnie niezła, bo to tak z zaskoczenia,teraz od kilku dni czuje ruchy wysoko.

Aguska dobrze ze wszystko w porzadku i z synkiem i z szyjka i z zylakiem)
ja to musze lusterko i obejrzec czy ja tam przypadkiem jakiegos nieproszonego goscia nie mam

u nas bylo tak, ze jak na poczatku ciazy pytałam TZ jak myslisz chlopiec czy dziewczynka, to mówił wiadomo ze dziewczynka, a jak mu powiedziałam ze chlopiec to przez jeden dzien musial sie oswoic z wiadomoscia, teraz sie cieszy i wszystkim rozpowiada ,ze bedzie miał syna

jeny jak ja Ci tej wagi zazdroszcze ja w tym tygodniu - od soboty dokladnie mam 2 kg na plusie - znowu woda mam troche obrzmiale kostki

co do bycia na czczo mi kazali 12 h przed nic nie jesc i 6 h przed nic nie pic, nawet lyka wody.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:21   #3928
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Oj, kiepsko
Ale zobacz skład tego chleba czy nie ma na przykład cukru albo nie jest barwiony karmelem (częsta praktyka w piekarniach). Ja ciemnego razowca trochę się naszukałam, podobnie jak pieczywa chrupkiego. Wszystko albo ma cukier albo karmel.

W ciązy należy mierzyć cukier godzinę po posiłku. Ciężarna z cukrzycą ciążową na diecie powinna mieć poziom cukru tak jak zdrowy człowiek. Dla mnie to lekka przesada, ale tak mi wytłumaczono.

co do chleba, to sprawdzałam na etykiecie, nie ma ani cukry, ani słodu ani karmelu, nawet drożdży nie ma, jest na zakwasie...

no tak, ja się nie muszę tłumaczyć, czemu jestem na diecie, a nie chcę ryzykować zdrowia małej, więc sobie odpuszczę najbardziej niedozwolone rzeczy mogę jeść przecież kapustę z grzybami i barszczyk i śledzia nawet
Stary 2011-12-15, 11:34   #3929
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
co do chleba, to sprawdzałam na etykiecie, nie ma ani cukry, ani słodu ani karmelu, nawet drożdży nie ma, jest na zakwasie...

no tak, ja się nie muszę tłumaczyć, czemu jestem na diecie, a nie chcę ryzykować zdrowia małej, więc sobie odpuszczę najbardziej niedozwolone rzeczy mogę jeść przecież kapustę z grzybami i barszczyk i śledzia nawet
Generalnie to dużo z wigilijnego stołu możemy jeść, u mnie dużych skoków nie ma (jak nie przesadzę z ilością!), więc na kawałek ciasta się skuszę bo umrę... a mam taką ochotę na jedno z ciast teściowej. Chyba, że akurat tego nie będzie to trudno.

Czy ktoś wie, jak to jest z orzechami przy cukrzycy?

Wczoraj zjedzony błonnik z musli i ciemnego chleba przeczyścił mi jelita ale i tak kolejne dwie pary spodni powędrowały do drugiej szafy poza brzuchem ewidentnie poszerzają mi się biodra.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:42   #3930
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

za udane wizyty, potwierdzenia i poznania płci dziecka

dziękuję również za trzymanie kciuków - bardzo, bardzo się przydały , wczorajsza obrona biznesplanu to była ...masakra. Ciężko było, ale walczyłam jak lwica, podczas rozmowy byłam bardzo pewna siebie i się uśmiechałam, no i też ja powiedziałam "ostatnie słowo". Ale jak już wyszłam zza drzwi i TŻ mnie przytulił, to łzy poleciały, ale emocje były, potem mi przeszło i odpuściłam. Jak się nie uda to się nie uda.. trudno, ale robiłam co mogłam. Tak jak na to patrzę, to wszystko to droga przez mękę.. 5 miesięcy wyjęte na szkolenia, warsztaty, pisanie biznesplanu, załatwianie pierwszych spraw związanych z firmą, a potem 25minutowa rozmowa, która kompletnie rozwala człowieka . Przede mną ludzie też wychodzili z rozmów bardzo niezadowoleni. Ale komisja chyba taką ma strategię, mówią, że biznes nie taki, że nie ma szans, że mają lepszy pomysł, że w ogóle lepiej ode mnie wiedzą , a kto im bardziej się obroni tym lepiej sobie poradzi potem.. no zobaczymy. Jutro wstępne wyniki, się wszystko okaże.

Achh, tyyyle piszecie, nie sposób Was nadrobić dokładnie.. Trzeba być z Wami na bieżąco, bo inaczej wypada się z rytmu

AA i jeszcze powiem Wam rewelację z rana. Myślałam, że padnę ze śmiechu. Rano jeszcze w pidżamie jadłam sobie śniadanie, a na górę puka i wchodzi mama TŻ z .....uwaga....... z WAGĄ..... żebym na jej oczach się ZWAŻYŁA! czujeeecieee??? ja nie mam swojej wagi i się nie ważę, wisi mnie to generalnie. No i się zważyłam jak już przyniosła mi wagę i wyszło, że niewiele ponad 3 kg przytyłam od początku ciąży. Już będzie mogła się chwalić w pracy ile ja już przytyłam Opowiedziałam TŻowi - to normalnie zamarł i powiedział, że z kim my to mieszkamy...
Gratuluje udanej obrony
Noi wspolczuje tesciowej, przesadzila kobieta naprawde
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości