|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Dzień dobry kochane
* nagrałam sobie porodówkę i ryczę!!!* ja po śniadaniu odpoczywam przed maratonem na mieście i szukam inspiracji bo dziś czeka mnie fryzjer ![]() * synuś od samego rana kopie mnie masakrycznie po pęcherzu! nie wiem chyba sobie trampolinę do skakania zrobił ![]() * Gratuluje dobrych wieści po wizytach i trzymam kciuki zw Wszystkie jakie Was czekają ![]() * jejku ja nie mogę z tą wagą dziś o 0,5 kg więcej niż wczoraj ...a wczoraj miałam mniej troszkę niż przedwczoraj... kurcze ! nadrobiłam nieźle w jeden dzień!!! Już mam prawie 9kg! na plus, a zaczynamy 27 t. Ok lecę się szykować Miłego dnia drogie Panie
|
#3902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
też z USG mam na 5.04, a z OM na 7.04 A mówił lekarz szacowaną wagę Twojego synka? Cytat:
chociaż u mnie prawie żadna różnica, więc się bardzo nie przejmuję...
|
|
#3903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewuszki
![]() ciesze sie ze wizyty udane. przeczytalam tylki dwie ostatnie strony bo jakas zmeczona dzisiaj jestem. bylismy wczoraj na imprezce swiatecznej sluzbowej, najpierw bylo polowanie (na szczescie do sztucznych ptakow), bylo zimno, ja nie strzelalam, pilam tylko cos cieplego ciagle a pozniej poszlam do samochodu i wlaczylam sobie ogrzewanie. po polowaniu pojechalismy do restauracji w Cambridge, bylo dobre jedzonko duzo smiechu, pierwsi sie zmylismy, bo piesio byl caly dzien sam.dyrektor strescil porod swojej zony..pewnie dlatego ze troche wypil ![]() po powrocie do domu wzielam sie za wypisywanie kartek swiatecznych...i wyszlo ich prawie 40!!! jade dzis na poczte. Tz powiedzial mi wczoraj: Kochanie nie martw sie sprzataniem, ja wszystko zrobie (??)...ma wolne od poniedzialku, ja od czwartku. zobaczymy czy dotrzyma obietnicy ![]() Milego dnia Wam zycze. |
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się tylko zastanawiałam z ciekawosci.Mi na wadze przybywa średnio 0,5 na tydzień, no chyba że mnie zaprze wtedy więcej. Teraz mam +7,5 a kończe 29 tc |
|
|
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za dzisiejsze kolokwium ![]() Witam wszystkie mamusie ![]() Mój syn przed 6 zrobił sobie imprezę. Coraz wyraźniej go czuję Napisałam sms do TŻ o tej imprezce to zadał mi pytanie : "jakie to uczucie czuć jak kopie"? aż się popłakałam czytając to, niby zwykłe pytanie ale wzruszył mnie tym Mam nadzieję że za niedługo sam się przekona.Coś strasznie mnie gardło boli była któraś z Was w ciąży chora?? (ja jeszcze nie jestem ino te gardło, ale boję się że jak mnie rozłoży czy to dziecku nie zaszkodzi) Chciałabym wziąść cholinex na gardło ale nie wiem czy można w ciąży?Na ulotce pisze że po konsultacji z lekarzem więc dzwonię do przychodni rodzinnej i chcę rozmawiać z moją lekarką. Mówię jej o co chodzi a ona że nie ma czasu teraz i d** słuchawką Czeka mnie prasowanie zasłon a tak mi się nic nie chce ;( Ogólnie to mam jakiegoś dołka bo straszny rozstęp mi się zrobił na wewnętrznej stronie uda
|
||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Cholinex w ciązy odpada, coś tam ma w składzie i nie wolno.Tak mi mówili
|
|
|
|
#3908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() desia kciuki za wizytke! ![]() ![]() Cytat:
No i pamiatke bedziesz miala konkretna ![]() Cytat:
Cytat:
I czuje ze po swietach bedzie jeszcze gorzej tym bardziej ze to III trymestr. Zycze milej wizyty u fryzjera i pochwal sie pozniej fryzurka
|
|
#3909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii sprobuj sobie plukac gardelko szalwia i jak mozesz, nasmaruj szyje amolem i zawin sie szalikiem. Jak bedziesz sie czula bardzo zle, idz do lekarza, czasem konieczny jest antybiotyk. Ja ogolnie jestem przeciwniczka antybiotykow, jednak przy infekcji bakteryjnej to jest lepsze dla dzidzi niz sama infekcja.
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
w ciagu dwoch tygodni przytyłam tylko pół kilo, co nie zmienia faktu ze w sumie jest 10,5 ,ale wazne ze juz tak szybko nie rosnie.Jutro mam glukoze jak mnie pozbawia czekolady , to biedny bedzie TZ i cała reszta bede zła i nie do wytrzymania![]() i standardowo dzisiaj w nocy dretwienie rak Cytat:
ostatnio siedzac na przystanku, ruszylam sie a tu buch, tak mnie kopnał na samym dole ze siku mi znowu troche poleciało, a mine miałam pewnie niezła, bo to tak z zaskoczenia,teraz od kilku dni czuje ruchy wysoko.Aguska ) ja to musze lusterko i obejrzec czy ja tam przypadkiem jakiegos nieproszonego goscia nie mam ![]() u nas bylo tak, ze jak na poczatku ciazy pytałam TZ jak myslisz chlopiec czy dziewczynka, to mówił wiadomo ze dziewczynka, a jak mu powiedziałam ze chlopiec to przez jeden dzien musial sie oswoic z wiadomoscia, teraz sie cieszy i wszystkim rozpowiada ,ze bedzie miał syna ![]() dziewczyny o której moge zjesc ostatni posilek, tak zeby nie zaklocic tego testu glukozowego? bo zdarza mi sie podjadac w nocy, a to by bylo chyba nie wskazane.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-15 o 10:38 |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Cytat:
więc nie sądzę, żeby się to miało jakoś diametralnie zmienić... a na świąteczny stół tylko sobie popatrzę.... no ale chociaż się jakoś nie roztyje, tym bardziej, że już mam +11kg (29tc)![]() Kurcze, tak mnie ostatnio zaczął brzuch swędzieć, że masakra - smaruje go normalnie co 15 minut, i co chwila tak swędzi, że wariuje, ale rozstępów o dziwno nie mam i dobrze![]()
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikki tantum verde w sprayu ponoc dozwolone, ale skonsultuj wczesniej...tylko ze ta lekarke Twoja taka pomocna ze brak slow
![]() jak Aguska radzi - plucz gardlo, owin szalikiem, najlepiej sie wygrzac w lozku przez te dni jak zle czujesz, a nie prasowac zaslony!!!! jak bedziesz odpoczywac to organizm szybciej sie wyleczy. polecam tez sok z cebuli pic. przepis na pewno znajdziesz w necie, jak nie - moge Ci napisac. Herbata z cytryna...o miodze mam negatywne zdanie jesli chodzi o zapalenie gardla, mi np. miod szkodzi i dla mojego Tz tez, Tz sie leczyl na gardlo w dobrej klinice, i tam lekarz zabronil mu spozywac miod, kiedy byly problemy z gardlem. |
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady w sprawie gardła
Mam nadzieję że to coś pomoże i obejdzie się bez antybiotyków.
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Miód podobno bardziej podrażnia gardło
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zmienię tą lekarkę bo nic pomocna a wystarczyło tylko odpowiedzieć że można lub nie.faktycznie chyba daruję sobie te porządki i położę się do łóżka w końcu mam jeszcze cały przyszły tydzień. co do soku z cebuli przepis znam w dzieciństwie mama mi robiła.Kiedyś miałam zapalenie tchawicy to na gardło też odradzają pić ciepłe napoje muszą być raczej letnie. Miłego dnia dziewczyny ja idę do tego łóżka się leczyć
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej hej, oj tak miód na bolące gardło nie jest wskazany, ma jakiś składnik ,który jeszcze bardziej gardło podrażnia.Dlatego ja nigdy jak jestem przeziębiona nie pije mleka z miodem jak mnie boi gardło. Iw32- super,że wszystko ok z Synkiem
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
tynka na pewno w nocy przed testem nie powinnas podjadac
Conajmniej 6 godz przed badaniem powinnas byc na czczo, jednak lepiej troszke wiecej godzin zeby wyniki byly miarodajne.
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zobacz skład tego chleba czy nie ma na przykład cukru albo nie jest barwiony karmelem (częsta praktyka w piekarniach). Ja ciemnego razowca trochę się naszukałam, podobnie jak pieczywa chrupkiego. Wszystko albo ma cukier albo karmel. Cytat:
Cytat:
nie chcę przy teściowej czy szwagierce świecić oczami i wyjaśniać tajników diety, bo zaraz się nasłucham, że "ojej, taka chuda jesteś i cukrzycę masz, to niemożliwe jest, a bo za dużo samych słodyczy pewnie żresz...".Nie chce mi się słuchać bzdur w święta i wyjaśniać wszystkiego... Dzis z rana cukier miałam 90, więc na granicy. Zjadłam pół jabłka i poszłam spać
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
evcia widzialam zdjecia z chrzesniaczkiem
super!
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
jak mierzy sie cukier samemu w domu?
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Slyszałam,że na diecie cukrzycowej lepiej nie jeść świeżego chleba, a czerstwy trochę albo z tostera, nie wiem jak to działa , ale ponoć mniejszy skok jest po takim.
|
|
|
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
za udane wizyty, potwierdzenia i poznania płci dziecka dziękuję również za trzymanie kciuków - bardzo, bardzo się przydały , wczorajsza obrona biznesplanu to była ...masakra. Ciężko było, ale walczyłam jak lwica, podczas rozmowy byłam bardzo pewna siebie i się uśmiechałam, no i też ja powiedziałam "ostatnie słowo". Ale jak już wyszłam zza drzwi i TŻ mnie przytulił, to łzy poleciały, ale emocje były, potem mi przeszło i odpuściłam. Jak się nie uda to się nie uda.. trudno, ale robiłam co mogłam. Tak jak na to patrzę, to wszystko to droga przez mękę.. 5 miesięcy wyjęte na szkolenia, warsztaty, pisanie biznesplanu, załatwianie pierwszych spraw związanych z firmą, a potem 25minutowa rozmowa, która kompletnie rozwala człowieka . Przede mną ludzie też wychodzili z rozmów bardzo niezadowoleni. Ale komisja chyba taką ma strategię, mówią, że biznes nie taki, że nie ma szans, że mają lepszy pomysł, że w ogóle lepiej ode mnie wiedzą , a kto im bardziej się obroni tym lepiej sobie poradzi potem.. no zobaczymy. Jutro wstępne wyniki, się wszystko okaże. Achh, tyyyle piszecie, nie sposób Was nadrobić dokładnie.. Trzeba być z Wami na bieżąco, bo inaczej wypada się z rytmu ![]() AA i jeszcze powiem Wam rewelację z rana. Myślałam, że padnę ze śmiechu. Rano jeszcze w pidżamie jadłam sobie śniadanie, a na górę puka i wchodzi mama TŻ z .....uwaga....... z WAGĄ..... żebym na jej oczach się ZWAŻYŁA! czujeeecieee??? Opowiedziałam TŻowi - to normalnie zamarł i powiedział, że z kim my to mieszkamy...
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w tym tygodniu - od soboty dokladnie mam 2 kg na plusie - znowu woda co do bycia na czczo mi kazali 12 h przed nic nie jesc i 6 h przed nic nie pic, nawet lyka wody.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, ja się nie muszę tłumaczyć, czemu jestem na diecie, a nie chcę ryzykować zdrowia małej, więc sobie odpuszczę najbardziej niedozwolone rzeczy mogę jeść przecież kapustę z grzybami i barszczyk i śledzia nawet
|
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo umrę... a mam taką ochotę na jedno z ciast teściowej. Chyba, że akurat tego nie będzie to trudno.Czy ktoś wie, jak to jest z orzechami przy cukrzycy? Wczoraj zjedzony błonnik z musli i ciemnego chleba przeczyścił mi jelita poza brzuchem ewidentnie poszerzają mi się biodra.
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noi wspolczuje tesciowej, przesadzila kobieta naprawde
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

* nagrałam sobie porodówkę i ryczę!!!

też z USG mam na 5.04, a z OM na 7.04
chociaż u mnie prawie żadna różnica, więc się bardzo nie przejmuję... 

za dzisiejsze kolokwium 
była któraś z Was w ciąży chora?? (ja jeszcze nie jestem ino te gardło, ale boję się że jak mnie rozłoży czy to dziecku nie zaszkodzi) Chciałabym wziąść cholinex na gardło ale nie wiem czy można w ciąży?Na ulotce pisze że po konsultacji z lekarzem więc dzwonię do przychodni rodzinnej i chcę rozmawiać z moją lekarką. Mówię jej o co chodzi a ona że nie ma czasu teraz i d** słuchawką 

jak mnie pozbawia czekolady , to biedny bedzie TZ i cała reszta
i dobrze