Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 19:40   #3811
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja znowu miałam 2 h. drzemkę normalnie jak w I trymestrze... jutro mnie czeka latanie po mieście no i fryzjer hehe kurcze nie wiem jak mam ściąć te włosy??? czy tylko odświeżyć czy jakoś zaszaleć? Może grzywkę na moje mikroskopijne czoło... nie wiem ... ale coś zrobić trzeba

ja w piątek też idę do fryzjera co zrobię sama jeszcze nie wiem może fryzjerka coś mi doradzi

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:42   #3812
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny!

no właśnie ja to nazywam zazdrością, o to że mi jest lepiej niż jej
ja się w ogóle nie przejmuję jej zachowaniem, z resztą jak wszyscy, nikt z nią nie rozmawia, nikt nic jej nie mówi, jak czegoś się dowiaduje to tylko z podsłuchiwania pod drzwiami, jak wchodzi do pokoju to albo nikt nie zwraca na nią uwagi, albo po prostu przestajemy rozmawiać o rzeczach istotnych... sama jest sobie winna... nie ma przyjaciół i znajomych, no ale jak można mieć jak jest się tak zgorzkniałym

dlatego dziewczyny doceniajcie swoje szwagierki i szwagrów mimo, że czasami Was wkurzają, ale pamiętajcie zawsze można było trafić gorzej
Biedna sama siebie krzywdzi. Kiedy do niej to dojdzie może być już za późno żeby to naprawić...

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No to u mnie tez nie raz sie zjawiali, a my w lozku lezymy, bo akurat oboje mielismy wolne i chcielismy poleniuchowac, ale oczywiscie komentarzy sie musialam nasluchac, ze co tak dlugo ze my jeszcze w lozku itd. No a Twoj tesc to tez moglby sie pohamowac z komentarzami
Moja teściowa też tego nie rozumie, że mam ochotę czasem poleżeć z mężem i poleniuchować. Według niej najwyraźniej jak już się ma dzieci to precz z życiem małżeńskim. A przecież to też jest ważne

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u mnie tak samo, jak szwagierka urodzila to byla obraza majestatu ze nie byliśmy z mężem u niej w szpitalu no co za baba! ja jej zamierzam z góry powiedzieć ze nie życzę sobie jej w szpitalu ewentualnie w domu później, teściów jakoś przeżyje
Jak ja się cieszę, że w moim szpitalu nie można wejść na oddział położniczy. Wstęp ma tylko mąż ew. jak się zgodzi pielęgniarka ktoś z najbliższej rodziny. Ale to tylko raz na to pozwalają albo wcale. Dziecko może wynieść do rodziny położna pokazać i spowrotem do łóżeczka. I wtedy nie ma problemu z nachalnością w szpitalu poza tym ja bym nawet nie miała prawa wynieść sama swoje dziecko na korytarz.

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
ja się smaruję tą mustelą przeciw rozstępom ale zamierzam rzucić ją w kąt i spróbowac oleju migdałowego. Polecany jest bardzo przeciw rozstępom i do masażu krocza później
A mustela niby taka super-hiper a tez mnie wysusza
Drogi jest ten olejek? I gdzie go można kupić w kosmetycznym czy w normalnym supermarkecie bo zainteresowałaś mnie tym

Ja miałam wizytę i pani po raz drugi mówi, że jajeczek nie widzi tylko raczej wargi także na chwilę obecną DZIEWCZYNKA Glukoza na czczo 69, po godzinie 103 a po 2 godzinach 97. Także ok
Badanie moczu jest w normie no i hemoglobina 10,6 także żelazo mam nadal brać.

A pytałam co z tym żylakiem. Zbadała mnie ginekologicznie i nie jest taki duży, także z naturalnym porodem nie będzie problemu. Do tego mam w wolnych chwilach leżeć z nogami do góry, żeby poprawić krążenie w nogach i jakieś tabletki mi dała żeby mieć lepszy przepływ w żyłach.

No i później was nadrobie bo narazie nie mam czasu
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:46   #3813
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja w piątek też idę do fryzjera co zrobię sama jeszcze nie wiem może fryzjerka coś mi doradzi

No proszę No właśnie moja m pewnie też coś doradzi... jutro mam na 12:00 więc wrócę odmieniona, zresztą z moimi kręconymi włosami to nigdy nie widać, że coś robiłam tylko ja widzę różnicę...lepiej się układają i takie tam a wyglądam podobnie jak zawsze...dlatego myślę o czymś innym...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:50   #3814
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja miałam wizytę i pani po raz drugi mówi, że jajeczek nie widzi tylko raczej wargi także na chwilę obecną DZIEWCZYNKA Glukoza na czczo 69, po godzinie 103 a po 2 godzinach 97. Także ok

A pytałam co z tym żylakiem. Zbadała mnie ginekologicznie i nie jest taki duży, także z naturalnym porodem nie będzie problemu. Do tego mam w wolnych chwilach leżeć z nogami do góry, żeby poprawić krążenie w nogach i jakieś tabletki mi dała żeby mieć lepszy przepływ w żyłach.

No to będziesz miała parkę Fajnie, starszy braciszek będzie dbał o siostrzyczkę i dobrze, że oceniła ten żylak, może na prawdę niedługo zniknie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:50   #3815
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę No właśnie moja m pewnie też coś doradzi... jutro mam na 12:00 więc wrócę odmieniona, zresztą z moimi kręconymi włosami to nigdy nie widać, że coś robiłam tylko ja widzę różnicę...lepiej się układają i takie tam a wyglądam podobnie jak zawsze...dlatego myślę o czymś innym...
tez myślałam nad jakas zmiana u siebie ale kompletnie nie wiem co zmienić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:52   #3816
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Moje włosy są straszne ani nie są proste ani kręcone tylko takie nijakie dlatego często używam prostownicy chyba, że nie wychodzę z domu to sobie ją daruje...
Jedyny błąd jaki w życiu popełniłam to przefarbowanie się z blondu na brąz masakra i tak chodziłam kilka miesięcy porażka
Robiłam też różne pasemka ale nic mi nie odpowiada ;/
Miałam też grzywkę, ale nigdy do niej nie wrócę...
Często myślę o rudych włosach, ale nie wiem czy będą mi pasowały

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-14, 20:02   #3817
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Oj to Cię wymęczą... Ale trzeba dać radę
I fotkiiii chwal się prezentami
No właśnie porobiłam zdjęcia mojej kolekcji zamieszczam w załączeniu - to tylko część ciuszków, która jest dla noworodka, mam jeszcze nie rozpakowane torby dla większego dziecka

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wspolczuje problemow z cukrem a dlaczego do okulisty? na kontrole czy cos sie dzieje?
Dziękuję do okulisty muszę iść ze względu na wadę wzroku spowodowaną wrodzoną zaćmą, ma zobaczyć czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego...

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Pempek, ja na czczo jestem tylko o 5.30
Mierzę cukier, zjadam jedną, dwie kromki chleba i idę spać. Nie traktuję tego jako posiłku tylko "załatanie dziury do śniadania". Śniadanie jem dopiero jak wstanę. Obojętnie czy to jest 8 rano czy 10. W nosie to mam i tyle. Nikt nie będzie układał mi planu dnia skoro ja w nocy spać nie mogę. Po posiłku tez nie mozna od razu sie połozyć.
No właśnie też mam ten problem, że w nocy spać nie mogę i odsypiam rano... a od tej położnej normalnie ochrzan dostałam, że przecież nie jestem małe dziecko, że jak można tak długo spać, że o tej godzinie się nie je śniadania i że mam wstawać o 7:00!!! a martwię się tym cukrem, tzn. moją córeczką, bo potrafię mieć cukry do 160 po godzinie od śniadania, na które jem np. 3 kromki chleba żytniego z wędliną drobiową i do tego herbata...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg body małe.jpg (68,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body najmniejsze.jpg (75,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajace małe.jpg (92,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajace najmniejsze.jpg (79,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne.jpg (74,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szuflada.jpg (55,6 KB, 25 załadowań)
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 20:17   #3818
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
No właśnie porobiłam zdjęcia mojej kolekcji zamieszczam w załączeniu - to tylko część ciuszków, która jest dla noworodka, mam jeszcze nie rozpakowane torby dla większego dziecka

Dziękuję do okulisty muszę iść ze względu na wadę wzroku spowodowaną wrodzoną zaćmą, ma zobaczyć czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego...

No właśnie też mam ten problem, że w nocy spać nie mogę i odsypiam rano... a od tej położnej normalnie ochrzan dostałam, że przecież nie jestem małe dziecko, że jak można tak długo spać, że o tej godzinie się nie je śniadania i że mam wstawać o 7:00!!! a martwię się tym cukrem, tzn. moją córeczką, bo potrafię mieć cukry do 160 po godzinie od śniadania, na które jem np. 3 kromki chleba żytniego z wędliną drobiową i do tego herbata...
Dodaj do tego pomidor i ogórek, one powodują wolniejsze wchłanianie cukru. Mi dodatkowo zaleciła, aby przez godzinę od zjedzenia trochę się poruszać ale pod żadnym pozorem nie kłaść się bezczynnie.
Chociaż jak tak patrzę, to indeks glikemiczny śniadania masz bardzo niski więc cukier nie powinien tak podskoczyć. a sprawdalaś jak organizm reaguje na zwykły chleb?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-14, 20:21   #3819
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
tez myślałam nad jakas zmiana u siebie ale kompletnie nie wiem co zmienić
no właśnie ja bym chciała zmianę a u mnie to tylko na łyso chyba lub drastycznie kolor...

więc może zrobię grzywkę...jedynie co mnie powstrzymuje to to, że ja ostatnio lubię w spiętych chodzić i lekko uniesionych u góry a jak będę miała grzywkę to jej nie zepnę...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 20:21   #3820
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

moje dziecko urządza sobie dyskoteke w brzuchu

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-14, 20:28   #3821
joanaros
Zakorzenienie

Dzwoniłam do gina w sprawie tego cukru. Dalej nie wiem jak bardzo wyniki są złe ale powiedział mi że albo kładę się na oddział albo powtórzę test za 3 tyg. To wybrałam powtórkę. Mam przez ten czas bezwzględnie przestrzegać diety, absolutnie wystrzegać się cukru i wszystkiego co go zawiera i sama już nie wiem bo o diebetologu nic nie wspomniał
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 20:33   #3822
Zia_
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
malo ostatnio pisze, jakos nie mam natchnienia. Cale dnie spedzam w pracy, ciagle ciemno na dworze, najchetniej bym sie przykryla kocem i przeczekala na kanapie do wiosny
Jedyna radocha ostatnio to kopniaki Ani Wczoraj puszczalam jej piosenke wieczorem przy smarowaniu brzucha, jak sie konczyla to przestawala kopac, zeby znow pokopala to musialam wlaczac jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
właśnie takie sukienko- body to super rozwiązanie, znalazłam właśnie takie w necie

http://www.gluck.com.pl/ubranka/body_sukienka_2387.html
A ja takie na H&M-owej stronie: http://www.hm.com/de/product/95197?article=95197-B

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio glupie sny.Ostatniej nocy snilo mi sie,ze moglam otwierac brzuch,byly w nim drzwiczki i ogladac dziecko.Zakazali mi je wyjmowac,ale ja mimo wszystko wyjmowalam,kladlam obok siebie w lozku(miescilo mi sie w dloni)i przytulalam.A jak bylo wyjete to musialam karmic je bo sie odlaczalo od pepowiny i wtedy karmilam...bigosem
Chyba ciaza mi na mozg pada.
Czytam opis w napieciu i parsknelam przy bigosiku
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 20:46   #3823
tynka88
Zadomowienie

mój mały kopie mnie dzis wysoko nad pepkiem szaleje mi dziecko cały dzien

ja do fryzjera chodze co 4 miesiace podciac koncowki na prosto, nie kombinuje nic ,nie farbuje bo sie boje włosy mi sie same dobrze kreca , czasem spinam w jakiegos koka, czasem zwiazuje w wysokiego kucyka , opaska , jakas spinka i jest ok

pempek super kolekcja)

mam taki pyszny wiejski chlebek

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 20:51   #3824
rybka13
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Wpadlam sie przywitac tylko i napisac, ze miewam sie dobrze. Od soboty jestem w Polsce, wiec sie nacieszam rodzina i biegam po lekarzach :p ogolnie wszytko dobrze, wczoraj bylam u gina, widzialam malutka- nic sie nie zmienila nadal jest wstydliwa i buzki nie chciala pokazac. Przede mna test glukozowy i inne. Odezwe sie wolnym czasem. Mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze. Trzymajcie sie cieplo. Buzki
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:15   #3825
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaj do tego pomidor i ogórek, one powodują wolniejsze wchłanianie cukru. Mi dodatkowo zaleciła, aby przez godzinę od zjedzenia trochę się poruszać ale pod żadnym pozorem nie kłaść się bezczynnie.
Chociaż jak tak patrzę, to indeks glikemiczny śniadania masz bardzo niski więc cukier nie powinien tak podskoczyć. a sprawdalaś jak organizm reaguje na zwykły chleb?
wiesz co, ja nigdy nie jadłam za bardzo białego pieczywa, więc nie próbowałam ze zwykłym chlebem.. a myslisz, że może być lepiej niż z ciemnym? Ja w ogóle mam dziwną akcję z tymi cukrami, bo np. po macu ostatnio (co prawda po sałatce, ale z sosem 1000 wysp) miałam 88 i weź tu bądź mądry
Joanaros a jakie ty miałaś te wyniki, że masz się aż na oddział kłaść?
Ja powtarzałam glukozę po tygodniu bezwzględnej diety i po 2h miałam 195 chociaż dziś mi lekarka powiedziała, że już pierwszy wynik 175 bezwzględnie wskazywał na cukrzycę...
Stary 2011-12-14, 21:16   #3826
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Biedna sama siebie krzywdzi. Kiedy do niej to dojdzie może być już za późno żeby to naprawić...

Moja teściowa też tego nie rozumie, że mam ochotę czasem poleżeć z mężem i poleniuchować. Według niej najwyraźniej jak już się ma dzieci to precz z życiem małżeńskim. A przecież to też jest ważne

Jak ja się cieszę, że w moim szpitalu nie można wejść na oddział położniczy. Wstęp ma tylko mąż ew. jak się zgodzi pielęgniarka ktoś z najbliższej rodziny. Ale to tylko raz na to pozwalają albo wcale. Dziecko może wynieść do rodziny położna pokazać i spowrotem do łóżeczka. I wtedy nie ma problemu z nachalnością w szpitalu poza tym ja bym nawet nie miała prawa wynieść sama swoje dziecko na korytarz.

Drogi jest ten olejek? I gdzie go można kupić w kosmetycznym czy w normalnym supermarkecie bo zainteresowałaś mnie tym

Wow, super ze tym razem dziewczynka! Oby tylko tak zostalo

Rybka, ciesz sie rodzinka, krajem i dopieszczaj sie jak tylko mozesz!

Aguska jeszcze nie wrocila?
Albo chce nas troche potrzymac w napieciu moze

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:17   #3827
pempek
Zakorzenienie

A i jeszcze miałam zapytać: Wam też tak puchną dłonie??? ja już 3 miesiące temu musiałam zdjąć pierścionki a teraz to mam takie serdle, że nie mogę ich zginać do końca
Stary 2011-12-14, 21:21   #3828
tynka88
Zadomowienie

mnie nie puchna, ale w nocy strasznie mi dretwieja

lece ogladac z TZ tv dobranoc

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:22   #3829
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
A i jeszcze miałam zapytać: Wam też tak puchną dłonie??? ja już 3 miesiące temu musiałam zdjąć pierścionki a teraz to mam takie serdle, że nie mogę ich zginać do końca
mi nie i o dziwo zaczęły mi pierścionki spadać

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-14, 21:24   #3830
cziqua
Zadomowienie

a ja właśnie porodówkę oglądam i wyję

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:28   #3831
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, ja nigdy nie jadłam za bardzo białego pieczywa, więc nie próbowałam ze zwykłym chlebem.. a myslisz, że może być lepiej niż z ciemnym? Ja w ogóle mam dziwną akcję z tymi cukrami, bo np. po macu ostatnio (co prawda po sałatce, ale z sosem 1000 wysp) miałam 88 i weź tu bądź mądry
Joanaros a jakie ty miałaś te wyniki, że masz się aż na oddział kłaść?
Ja powtarzałam glukozę po tygodniu bezwzględnej diety i po 2h miałam 195 chociaż dziś mi lekarka powiedziała, że już pierwszy wynik 175 bezwzględnie wskazywał na cukrzycę...
Na kolację za to się najadłam (zamiast 3 to zjadłam 5 kanapek ciemnego pieczywa zytniego razowego z serem żółtym i ogórkiem, do tego szklanka soku jabłkowego). i cukier 138. Niby nie tak źle. Ale fakt, trochę za dużo. Ale za dużo zjadłam po drugie ser też wzięłam pierwszy lepszy bez namysłu. osobiście wolę zwykły, biały chleb... mniej go muszę zjeść
Ale to dopiero moje początki, będziemy się badać przez te kilka tygodni i zobaczymy na co reaguję dobrze a na co źle

Cytat:
tylko wieczorem, tylko jak jest mi ciepło i tylko jak czymś sie zmęczę, tak jak teraz.
Byłam z psem na dworze a ta małpa jedna wytarzała sie w kupie i musiałam ją kąpać i spuchły mi ręce :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-14, 21:32   #3832
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Na kolację za to się najadłam (zamiast 3 to zjadłam 5 kanapek ciemnego pieczywa zytniego razowego z serem żółtym i ogórkiem, do tego szklanka soku jabłkowego). i cukier 138. Niby nie tak źle. Ale fakt, trochę za dużo. Ale za dużo zjadłam po drugie ser też wzięłam pierwszy lepszy bez namysłu. osobiście wolę zwykły, biały chleb... mniej go muszę zjeść
Ale to dopiero moje początki, będziemy się badać przez te kilka tygodni i zobaczymy na co reaguję dobrze a na co źle

tylko wieczorem, tylko jak jest mi ciepło i tylko jak czymś sie zmęczę, tak jak teraz.
Byłam z psem na dworze a ta małpa jedna wytarzała sie w kupie i musiałam ją kąpać i spuchły mi ręce :/
Ja też już mam lekko opuchnięte, pierścionek mi latał teraz widzę że nawet ani drgnie.. Co do drętwienia to stopy często i dłonie również.Mój mały kopie jak by chciał wyjść tupie w stronę wzgórka łonowego

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:34   #3833
pempek
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, mam nadzieję, że nauczę się jakoś kontrolować ten cukier dietą, niestety bardziej rygorystyczną niż twoja ale dla malutkiej wszystko
Mi puchną rano i wieczorem, chociaż rzeczywiście bardziej pod wieczór.

Co do pieska to współczuję... mój M. ostatnio kota mi napoił na noc mlekiem i koło 4 nad ranem kotek zrobił kupkę, koło kuwety!! rzadką!! i musiałam to sprzątać, bo Mariuszek spał i nie chciało mu się wstawać dał mi radę, żebym to zasypała żwirkiem i się kładła masakra....
Stary 2011-12-14, 21:36   #3834
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie, mam nadzieję, że nauczę się jakoś kontrolować ten cukier dietą, niestety bardziej rygorystyczną niż twoja ale dla malutkiej wszystko
Mi puchną rano i wieczorem, chociaż rzeczywiście bardziej pod wieczór.

Co do pieska to współczuję... mój M. ostatnio kota mi napoił na noc mlekiem i koło 4 nad ranem kotek zrobił kupkę, koło kuwety!! rzadką!! i musiałam to sprzątać, bo Mariuszek spał i nie chciało mu się wstawać dał mi radę, żebym to zasypała żwirkiem i się kładła masakra....

Samo się rozłoży

Dziewczyny czy wy często miewacie takie jak by tupanie nóżką w stronę szyjki macicy ? nisko pod pępkiem?

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-12-14 o 21:43
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:51   #3835
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Samo się rozłoży

Dziewczyny czy wy często miewacie takie jak by tupanie nóżką w stronę szyjki macicy ? nisko pod pępkiem?
ja mam często tupanie po pęcherzu
Stary 2011-12-14, 21:53   #3836
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zaraz Was poczytam, ale najpierw napisze co u mnie po wizycie.
A wiec szyjka super, nie skrocila sie nic od 3 tygodni, dalej ma 2,8 cm, wiec bardzo sie ciesze
Synek ulozony dzis posladkowo, wazy ponad 900 gram i mam go bardzo wysoko ogolnie, bo jak doktor robil mi usg to jezdzil dosc wysoko ta glowica
Łozysko mam wysoko, tak jak nalezy, ilosc wod plodowych prawidlowa.
Doktorowi tylko sie nie podoba kolor mojej skory, ze jestem taka blada, no wiec dopisal jeszcze 2 opakowania tego drogiego zelaza.
Odnosnie tego co mam na wardze srom. to rzeczywiscie jest zylak, ale jest maly, wiec powiedzial, ze to nie jest wskazanie do cesarki. Doktor mowi, ze to w ciazy sie tworzy przez ucisk zyly glownej. I po porodzie samo schodzi, przynajmniej powinno. Ale przepisal oslonowo cyclo3fort (ktory stosuje sie przy niewydolnych zylach).
Takze tyle u mnie.
Ciesze sie, ze bede miala spokojne Swieta
W piatek planuje wysprzatac z mama chalupe a w sobote chce ubrac choinke
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:55   #3837
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Alamig ja byłam w krakowskiej w poniedziałek koło 12:00 to nawet spokojnie było. Ale to co w sobotę się działo to ciężko opisać. byłam tylko na chwilę w galerii bo czekałam na Tżta aż po mnie przyjedzie, a byłam na uczelni, a że nie chciałam stać na polu to poszłam koleżankę na dworzec odprowadzić i czekałam w galerii. Rodzice z dziećmi, gdzie dzieci na nogach same latały, plątały się pod nogami ludzi chodzących, a rodzice w wózkach mieli prezenty. z tym, że rodzice po witrynach się rozglądali a dzieci sobie koszmar!
Dlatego w ciągu tygodnia polecam Bonarke Jest dużo luźniej w sklepach w ciągu tygodnia.

Cytat:
Mój mąż był właśnie dzidziusiem z cukrzycy ciążowej -ważył w dniu porodu 5200kg. Moja teściowa urodziła go naturalnie i miała szwy aż do pośladka :/ Ale w tamtych czasach nikt tak jak dzisiaj nie kontrolował zjawiska cukrzycy ciążowej. Także dziewczyny musicie przetrzymać dietę i niedogodności dla dobra swoich maluszków i swoim własnym

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Babeczka już jest niezła, 1780 gramów
Ooo jaka ładna waga Jesteśmy na podobnym etapie-to może moja córcia też ma podobną wagę... na usg poczekam jeszcze ponad 2 tygodnie więc mogę tylko domniemywać.

Cytat:
a mi znowu stwardniała gulka na brzuchu, w nocy ostatni raz tak miałam.. Czy wy takie stawianie się macicy macie codziennie?
Tak, kilka razy dziennie.

A propos snów to ja od 2 nocy toczę walkę we śnie o wybór wózka -tej nocy na topie była firma Graco, aż ciekawa jestem jaka marka tej nocy mi się objawi :P żeby to jeszcze przyjemne sny były- a tutaj takie męczące :P

Jutro idę na masaż prenatalny -specjalnie dla kobiet w ciąży -mam nadzieje że będzie fajnie i że zrelaksuje się porządnie

Aha i jednak będę zażywać żelazo -dostałam tardyferon fol i mam tylko nadzieje że nie będę miała sensacji żołądkowych po nim.

Pozdrawiamy
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:56   #3838
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dodaj do tego pomidor i ogórek, one powodują wolniejsze wchłanianie cukru.
Nie wiem czy wiecie ze nie powinno sie laczyc pomidora i ogorka(chyba ze kwaszony),bo ogorek pozbawia pomidor wit c.To taka ciekawostka.
Stary 2011-12-14, 21:56   #3839
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Samo się rozłoży

Często może nie, ale czasem mam, moim zdaniem to rączkami albo nóżkami dzieciątko daje czadu jak ma główkę do góry
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:57   #3840
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ale przepisal oslonowo cyclo3fort (ktory stosuje sie przy niewydolnych zylach).
Super że z szyjką wszystko ok i macie się dobrze!!
Ja też dostałam cyclo4fort - jako profilaktykę obrzęków i hemoroidów.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości