|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
ja w piątek też idę do fryzjera co zrobię sama jeszcze nie wiem może fryzjerka coś mi doradzi
|
|
|
|
|
#3812 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja miałam wizytę i pani po raz drugi mówi, że jajeczek nie widzi tylko raczej wargi także na chwilę obecną DZIEWCZYNKA Glukoza na czczo 69, po godzinie 103 a po 2 godzinach 97. Także ok Badanie moczu jest w normie no i hemoglobina 10,6 także żelazo mam nadal brać. A pytałam co z tym żylakiem. Zbadała mnie ginekologicznie i nie jest taki duży, także z naturalnym porodem nie będzie problemu. Do tego mam w wolnych chwilach leżeć z nogami do góry, żeby poprawić krążenie w nogach i jakieś tabletki mi dała żeby mieć lepszy przepływ w żyłach. No i później was nadrobie bo narazie nie mam czasu
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No proszę No właśnie moja m pewnie też coś doradzi... jutro mam na 12:00 więc wrócę odmieniona, zresztą z moimi kręconymi włosami to nigdy nie widać, że coś robiłam tylko ja widzę różnicę...lepiej się układają i takie tam a wyglądam podobnie jak zawsze...dlatego myślę o czymś innym...
|
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dobrze, że oceniła ten żylak, może na prawdę niedługo zniknie
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani nie są proste ani kręcone tylko takie nijakie dlatego często używam prostownicy chyba, że nie wychodzę z domu to sobie ją daruje...Jedyny błąd jaki w życiu popełniłam to przefarbowanie się z blondu na brąz masakra i tak chodziłam kilka miesięcy porażka ![]() Robiłam też różne pasemka ale nic mi nie odpowiada ;/ Miałam też grzywkę, ale nigdy do niej nie wrócę... Często myślę o rudych włosach, ale nie wiem czy będą mi pasowały
|
|
|
|
|
#3817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamieszczam w załączeniu - to tylko część ciuszków, która jest dla noworodka, mam jeszcze nie rozpakowane torby dla większego dziecka![]() Cytat:
Cytat:
i że mam wstawać o 7:00!!! a martwię się tym cukrem, tzn. moją córeczką, bo potrafię mieć cukry do 160 po godzinie od śniadania, na które jem np. 3 kromki chleba żytniego z wędliną drobiową i do tego herbata...![]()
|
|||
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak tak patrzę, to indeks glikemiczny śniadania masz bardzo niski więc cukier nie powinien tak podskoczyć. a sprawdalaś jak organizm reaguje na zwykły chleb?
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub drastycznie kolor...więc może zrobię grzywkę...jedynie co mnie powstrzymuje to to, że ja ostatnio lubię w spiętych chodzić i lekko uniesionych u góry a jak będę miała grzywkę to jej nie zepnę...
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do gina w sprawie tego cukru. Dalej nie wiem jak bardzo wyniki są złe ale powiedział mi że albo kładę się na oddział albo powtórzę test za 3 tyg. To wybrałam powtórkę. Mam przez ten czas bezwzględnie przestrzegać diety, absolutnie wystrzegać się cukru i wszystkiego co go zawiera i sama już nie wiem bo o diebetologu nic nie wspomniał
|
|
|
|
#3822 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
malo ostatnio pisze, jakos nie mam natchnienia. Cale dnie spedzam w pracy, ciagle ciemno na dworze, najchetniej bym sie przykryla kocem i przeczekala na kanapie do wiosny ![]() Jedyna radocha ostatnio to kopniaki Ani Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
mój mały kopie mnie dzis wysoko nad pepkiem
szaleje mi dziecko cały dzien![]() ja do fryzjera chodze co 4 miesiace podciac koncowki na prosto, nie kombinuje nic ,nie farbuje bo sie boje włosy mi sie same dobrze kreca , czasem spinam w jakiegos koka, czasem zwiazuje w wysokiego kucyka , opaska , jakas spinka i jest ok![]() pempek super kolekcja )mam taki pyszny wiejski chlebek
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Wpadlam sie przywitac tylko i napisac, ze miewam sie dobrze. Od soboty jestem w Polsce, wiec sie nacieszam rodzina i biegam po lekarzach :p ogolnie wszytko dobrze, wczoraj bylam u gina, widzialam malutka- nic sie nie zmienila nadal jest wstydliwa i buzki nie chciala pokazac. Przede mna test glukozowy i inne. Odezwe sie wolnym czasem. Mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze. Trzymajcie sie cieplo. Buzki
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i weź tu bądź mądry![]() Joanaros a jakie ty miałaś te wyniki, że masz się aż na oddział kłaść? Ja powtarzałam glukozę po tygodniu bezwzględnej diety i po 2h miałam 195 chociaż dziś mi lekarka powiedziała, że już pierwszy wynik 175 bezwzględnie wskazywał na cukrzycę...
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybka, ciesz sie rodzinka, krajem i dopieszczaj sie jak tylko mozesz! Aguska jeszcze nie wrocila? Albo chce nas troche potrzymac w napieciu moze
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze miałam zapytać: Wam też tak puchną dłonie??? ja już 3 miesiące temu musiałam zdjąć pierścionki a teraz to mam takie serdle, że nie mogę ich zginać do końca
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
mnie nie puchna, ale w nocy strasznie mi dretwieja
![]() lece ogladac z TZ tv dobranoc
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie porodówkę oglądam i wyję
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie ser też wzięłam pierwszy lepszy bez namysłu. osobiście wolę zwykły, biały chleb... mniej go muszę zjeść ![]() Ale to dopiero moje początki, będziemy się badać przez te kilka tygodni i zobaczymy na co reaguję dobrze a na co źle ![]() Cytat:
Byłam z psem na dworze a ta małpa jedna wytarzała sie w kupie i spuchły mi ręce :/
|
|
#3832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla malutkiej wszystko![]() Mi puchną rano i wieczorem, chociaż rzeczywiście bardziej pod wieczór. Co do pieska to współczuję... mój M. ostatnio kota mi napoił na noc mlekiem i koło 4 nad ranem kotek zrobił kupkę, koło kuwety!! rzadką!! i musiałam to sprzątać, bo Mariuszek spał i nie chciało mu się wstawać dał mi radę, żebym to zasypała żwirkiem i się kładła masakra....
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Samo się rozłoży Dziewczyny czy wy często miewacie takie jak by tupanie nóżką w stronę szyjki macicy ? nisko pod pępkiem? Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-14 o 21:43 |
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Was poczytam, ale najpierw napisze co u mnie po wizycie.
A wiec szyjka super, nie skrocila sie nic od 3 tygodni, dalej ma 2,8 cm, wiec bardzo sie ciesze ![]() Synek ulozony dzis posladkowo, wazy ponad 900 gram i mam go bardzo wysoko ogolnie, bo jak doktor robil mi usg to jezdzil dosc wysoko ta glowica ![]() Łozysko mam wysoko, tak jak nalezy, ilosc wod plodowych prawidlowa. Doktorowi tylko sie nie podoba kolor mojej skory, ze jestem taka blada, no wiec dopisal jeszcze 2 opakowania tego drogiego zelaza. Odnosnie tego co mam na wardze srom. to rzeczywiscie jest zylak, ale jest maly, wiec powiedzial, ze to nie jest wskazanie do cesarki. Doktor mowi, ze to w ciazy sie tworzy przez ucisk zyly glownej. I po porodzie samo schodzi, przynajmniej powinno. Ale przepisal oslonowo cyclo3fort (ktory stosuje sie przy niewydolnych zylach). Takze tyle u mnie. Ciesze sie, ze bede miala spokojne Swieta ![]() W piatek planuje wysprzatac z mama chalupe a w sobote chce ubrac choinke
|
#3837 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest dużo luźniej w sklepach w ciągu tygodnia.Cytat:
![]() Ooo jaka ładna waga Jesteśmy na podobnym etapie-to może moja córcia też ma podobną wagę... na usg poczekam jeszcze ponad 2 tygodnie więc mogę tylko domniemywać.Cytat:
A propos snów to ja od 2 nocy toczę walkę we śnie o wybór wózka -tej nocy na topie była firma Graco, aż ciekawa jestem jaka marka tej nocy mi się objawi :P żeby to jeszcze przyjemne sny były- a tutaj takie męczące :P Jutro idę na masaż prenatalny -specjalnie dla kobiet w ciąży -mam nadzieje że będzie fajnie i że zrelaksuje się porządnie ![]() Aha i jednak będę zażywać żelazo -dostałam tardyferon fol i mam tylko nadzieje że nie będę miała sensacji żołądkowych po nim. Pozdrawiamy
|
|||
|
|
|
#3838 |
|
Gang Iren
|
Nie wiem czy wiecie ze nie powinno sie laczyc pomidora i ogorka(chyba ze kwaszony),bo ogorek pozbawia pomidor wit c.To taka ciekawostka.
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ma główkę do góry
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i macie się dobrze!!Ja też dostałam cyclo4fort - jako profilaktykę obrzęków i hemoroidów. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

normalnie jak w I trymestrze... jutro mnie czeka latanie po mieście no i fryzjer

ani nie są proste ani kręcone tylko takie nijakie dlatego często używam prostownicy chyba, że nie wychodzę z domu to sobie ją daruje...
a dlaczego do okulisty? na kontrole czy cos sie dzieje?
i że mam wstawać o 7:00!!! a martwię się tym cukrem, tzn. moją córeczką, bo potrafię mieć cukry do 160 po godzinie od śniadania, na które jem np. 3 kromki chleba żytniego z wędliną drobiową i do tego herbata...

i spuchły mi ręce :/