Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 11:36   #4921
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Otworzyłam dynie z ziemniaczkami fuj jak to śmierdzi.
I Emi nie smakuje, mnie też by nie smakowało !
Żanetka, a czemu Ty już Emi dajesz słoiczki? Bo ona piersiowa to mogłabyś jeszcze miesiąc-półtora zaczekać.
Stary 2011-12-15, 11:47   #4922
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Zupa jarzynowa też jej nie smakuje,
no wyrodna się robi...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Żanetka, a czemu Ty już Emi dajesz słoiczki? Bo ona piersiowa to mogłabyś jeszcze miesiąc-półtora zaczekać.
A bo czuje, że już czas.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:51   #4923
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

oj to mówicie że mu faktycznie za gorąco? ... spróbuję w samym pajacu dziś go położyć ..... mi zawsze zimno więc dziecko też tak lepiej ubierałam

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:58   #4924
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
oj to mówicie że mu faktycznie za gorąco? ... spróbuję w samym pajacu dziś go położyć ..... mi zawsze zimno więc dziecko też tak lepiej ubierałam
A Twój mąż też zmarzluch ?
bo mój to gorący chłopak jest i widzę, że Emilie taka sama będzie...

Stary 2011-12-15, 12:05   #4925
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam... (tu powinien pojawić się spocony emotikon - byłyście bardzo produktywne )
Co do testowania to u nas rocznica była 13 grudnia. Pamiętam, że pierwszy test robiony tydzień wcześniej wyszedł negatywnie, więc jak za drugim razem zobaczyłam dwie kreski to się tak podjarałam, że wyskoczyłam z kibelka jak poparzona i piszcząc z radości rzuciłam testem w śpiącego tż - a chciałam mu to w jakiś fajny sposób przekazać...
Moim zdaniem, to był całkiem fajny sposób

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Pouczylam sie troche, ide spac choc maz do mnie puszcza oko...musze cos wymyslic. Dobranoc.
No i jak doczytałam, to wymyśliłaś

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Kocham Cię za to, uwielbiam wręcz
brakowało Cię wieczorami na pasku

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mój by pojechał tekstem z kabaretu "A czy ja chcę czegoś od Twojej głowy?"
A w ogóle ADAŚ KOŃCZY DZIŚ PÓŁ ROCZKU
dla męża, po takim tekście ciężko się dalej wykręcać .
Wielkie buziaki dla ADAMA

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziś znowu lekarz (endo), mam złe wyniki... aż się boję co powie ...
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Z kotem śpicie?
Mój kot też zawsze z nami spał. W nogach i nigdzie indziej nie chciał. Teraz dostał transporter z wikliny i tam śpi

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Witam z nad trzeciego kubka kawy.
Wstałam z takim nerwem, że bez kija nie podchodź. Takiej nocy nie było odkąd Zuzka przestała być cycowa. jak wstała koło północy, zjadła, to do 4 nie spała. Milion razy zrobiła mi histerie pod tytułem 'mamo, dlaczego mi to robisz?, ja nie chce spać, ja chce się baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaawić'. co tylko poczuła, że na chwile coś odwraca moją uwage, to podnosiła głowe z ogromnym uśmiechem. A w takich sytuacjach jj uśmiech mnie nie bawi, tylko działa jak płachta na byka i doprowadza do szału. No al jak juz w koncu usnęła, to ten idiota (wrocil po 1) zaczał po domu łazić, spać nie mógł(zgadnijmy dlaczego), myslałam z go ubije. No i mamy teraz godzine 10:30, a mi leb napi*****a, żołądek mnie boli i czuje sie jakby mnie ktos pałą zdzielil. to nie bedzie dobry dzien.
Mam tak samo... Zuza obudziła się o 23.30 i nie spała do 2.00. Jak ona zasnęła, to Kuba zaczął płakać i tak całą noc na zmianę. Raz ona, raz on. Mam wrażenie jakbym wcale nie spała. To kolejna taka noc.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Potrafię i 4 wypić, ale z reguły 2 normalne i jedną mrożoną sobie robię
uwielbiam kawę mrożoną

Nie wyrabiam na zakrętach. Mam takie noce i dnie, że ledwo czytam. Odpisywanie ostatnio odpuszczam. Kuba nadal chory w domu. To co się po nocach dzieje....Jak nie jedno, to drugie coś chce.
Nie czuję nadchodzących świąt .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:21   #4926
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Zupa jarzynowa też jej nie smakuje,
no wyrodna się robi...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

A bo czuje, że już czas.
Żanetka chyba wybredna

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:22   #4927
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Żanetka chyba wybredna
Haha no własnie

Stary 2011-12-15, 12:23   #4928
agadus
Wtajemniczenie

a co do jedzenia my nie mamy żadnych problemów, i dynia z ziemniaczkami, i marcheweczka z ryżem, i jabłuszko z jagodami, i jeszcze inne, cieszę się, że moja ładnie je, jestem z niej dumna, bo jak sobie przypomnę jak karmiłam Oliwkę, to mi się włos na glowie jeży

Stary 2011-12-15, 12:24   #4929
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

[QUOTE=zanetaa88;31068287]A Twój mąż też zmarzluch ?
[/QUOTE ]
no mój TZ to raczej gorący i chyba młody ma to po nim .... a ja go grzałam niepotrzebnie

Stary 2011-12-15, 12:24   #4930
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
musze zrobic

Cytat:
Mozliwe że zęby, smaruje jejdentonixen nie raz na noc, ale to i tak nic nie daje.Nadal je tarmosi.
mam nadzieje ze pomoglam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:25   #4931
CookieMonsters
Rozeznanie

ZUZA WŁAŚNIE SAMA PRZEWRÓCIŁA SIĘ Z PLECÓW NA BRZUSZEK
nie wiem, jak to zrobiła, bo byłam zajęta umartwianiem sie nad sobą ale położyłam ją na plecach, za chwilę patrze, a ona leży na brzuchu
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:25   #4932
Natka_
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam... (tu powinien pojawić się spocony emotikon - byłyście bardzo produktywne )
Co do testowania to u nas rocznica była 13 grudnia. Pamiętam, że pierwszy test robiony tydzień wcześniej wyszedł negatywnie, więc jak za drugim razem zobaczyłam dwie kreski to się tak podjarałam, że wyskoczyłam z kibelka jak poparzona i piszcząc z radości rzuciłam testem w śpiącego tż - a chciałam mu to w jakiś fajny sposób przekazać...

Natka, projekt domu świetny- zazdroszczę!
Co do brykania Domka w łóżeczku, to może wystarczy obniżyć materac o jeden poziom?
No to fajnie poinformowałaś męża, że zostanie ojcem
Ja zadzwonilam rano, że musi zrobić badanie swojego nasienia, bo ze mna wszystko dobrze, a popołudniu z płaczem że jestem w ciąży
Płacz był oczywiście ze szczęścia
Też chcialam inaczej, ale nie wytrzymałabym do wieczora

A łóżeczko faktycznie mogę obnizyć, ale ze mnie gapa

Cytat:
Wazoniki są ze szkła, takie zwykłe przezroczyste i Ikei. A ja je tylko ozdabiam takimi kolorowymi kamykami. Jak cyrkonie tylko że w różnych kolorach. Mam taki sprzęcik (coś jak lutownica), który do tego służy i się bawię
Jutro zabieram się natomiast za wizytówki na prezenty W tym roku zamiast napisów co dla kogo będą małe zdjęcia tych osób z doczepionymi jakimiś gwiazdkami, choineczkami, bombkami itp.

A chciałam się pochwalić, że dziś przed kąpielą robiłam Tymciowi masaż. Zbierałam się do tego odkąd skończył 6 tygodni i obiecywałam sobie (jeszcze w ciąży) że będzie to taki nasz codzienny rytuał, ale nic z tego nie wyszło, bo nigdy nie mogłam się zebrać. Dziś się udało i było przemiło. Dla mnie, bo kocham go dotykać i głaskać i dla niego chyba też, bo leżał spokojniutko przez 20 minut i pozwalał sie miętosić na różne sposoby, od czasu do czasu posyłając mi słodki uśmiech
Zaliczyliśmy masażyk klatki piersiowej, rączek, nóżek i twarzy. Jutro, jak się uda, będą plecki i brzuszek.
No to pięknie, pomysłowa dziewuszka z Ciebie Chciałabym zobaczyć

A za masażyk . Mój Domek nie lubi

Kolinko ja jeszcze nie mam @, pewnie dlatego że karmie piersią cały czas

Cytat:
STO LAT ADASIU!!!

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
Natka - nie znalazłam Twojego projektu w tych czeluściach ale wybieranie go to najprzyjemniejsza rzecz my też się budujemy, domek już stoi zostały instalacje i wykończenia.
To wszystko przed nami...

A co do kuzynki, to jak to? Mieli to czy jak?

Cytat:
Natka Domek juz taki ruchliwy, może obniż łóżeczko o jeden pozim, a rosnie jak na drożdzach
Właśnie muszę tak zrobić, ja oczywiście o tym nie pomyślałam

Brunetko za piękną nockę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:25   #4933
SweetAngel1984
Zadomowienie

a ja sie chyab wybiore dzis do babci.... z Igorzastym autobusem

tak....tak zrobie lece sie myc papa
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:26   #4934
ellika
Rozeznanie

Zaraz wybieramy się na spacerek, ale wcześniej zarzucę pytanie które mnie nurtuje:

Jak się dba o pierwsze ząbki? Jakie szczoteczki używacie i polecacie? Stosuje się jakieś pasty do zębow na takie małe perełki?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:30   #4935
Natka_
Zakorzenienie

U nas też Brumkowe parówki zrobiły furorę Proste a jakie pyszne!

Sloneczko wydaje mi się, że za grugo go ubierasz... Domcio śpi w bawełnianym pajacyku i w śpiworku- takim cieńszym.

Cytat:
nie wiem, jak to zrobiła, bo byłam zajęta umartwianiem sie nad sobą ale położyłam ją na plecach, za chwilę patrze, a ona leży na brzuchu
No to dla Zuziaka !
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:34   #4936
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ja np chcialam Ci pogratulowac przyjscia @

Co do rozbawienia dziecia po kapieli to moja Blana tez tak ma. W ogole dziewczyny pisza jak ladnie zasypiaja im dzieci wieczorkiem, a moja starsza nie usnie przed 20.30, a mlodsza przed 22ga, w wyniku czego nie mam w ogole czasu dla siebie - no ok, godzine dziennie (22-23)...
również dołączam się do gratulacji

a i u nas ze spaniem jest identycznie - dziecko po kąpieli rozbudzone, zjada cyca i zabawa w najlepsze do 22. już nawet doła miałam, jak się naczytałam, że inne dzieci zasypiają po 19 i mąż mi zabronił forum czytać ale teraz odpuszczam..widocznie tak Hania ma i już. a z wiekiem pewnie z tego wyrośnie

w ogóle to witam się .
Hania własnie się wybudziła z drzemki, nakarmiłam więc dziecia, teraz się bawi na macie, a ja szybko daje znać, że żyjemy i lecę zmywać gary i zabieram małą na spacer.
dla wszystkich potrzebujących
za nowe tygodnie i miesiące

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:37   #4937
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
A no i z gorszych wieści - to nowe żelazo też ma jednak wpływ na moje maleństwo Podaję mu je od dwóch tygodni już i wszystko dotąd było ok. Ale dziś dwa dni temu zwiększyłam dawkę (choć i tak nie na taką jaką zalecał lekarka) i przestał jeść. Jutro wrócę do mniejszej dawki i zobaczymy, ale w zasadzie jestem pewna że to to, bo objawy są identyczne jak przy tym poprzednim żelazie...
Brumku moja lekarka mowiac nam o dawce powiedziala maksymalna, ale kazala obserwowac i jesli by sie cos dzialo, to dawac tylko taka dawke, po ktorej nic sie nie dzialo, wiec ja na Twoim miejscu tak bym zrobila.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:40   #4938
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas też Brumkowe parówki zrobiły furorę Proste a jakie pyszne!

Sloneczko wydaje mi się, że za grugo go ubierasz... Domcio śpi w bawełnianym pajacyku i w śpiworku- takim cieńszym.

No to dla Zuziaka !
to znaczy jakie? mnie ogolnie po parowkach mdli i u nas w domu ich nie znajdziesz, ale jak jakis fajny przepis, to może się skusze

Stary 2011-12-15, 12:51   #4939
asynastra
Raczkowanie

Natka - a tego czy mieli to ja nie wiem, się nie dopytałam. Sam fakt dawania 4miesięcznemu dziecku normalnych obiadów mnie przeraża.
Ellika - na takie świerze ząbki to są szczoteczki zakłądane na palec, a i pasta specjalna musi być.
Agadus - parówki smażone na patelni z jajkiem sadzonym. Ja osobiście tego nie lubie
dla Zuzi
Stary 2011-12-15, 12:52   #4940
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a co do jedzenia my nie mamy żadnych problemów, i dynia z ziemniaczkami, i marcheweczka z ryżem, i jabłuszko z jagodami, i jeszcze inne, cieszę się, że moja ładnie je, jestem z niej dumna, bo jak sobie przypomnę jak karmiłam Oliwkę, to mi się włos na glowie jeży

Jabłuszko z jagodami?
brzmi apetycznie
z czego to masz?
Marcheweczke z ryżem czuje że zje,
ale dynia z ziemniaczkami jej nie smakowała i zupa jarzynowa.

Można podawać już kalafior?
zrobie swoją jarzynową ?
Cytat:

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Mnie też te parówy nie zainteresowały.
Dla mnie nawet apetycznie to nie wygląda...
U mojego męża to nie przejdzie,
nie je ani parówek ani jajek.

Stary 2011-12-15, 12:56   #4941
CookieMonsters
Rozeznanie

parówki - UWIELBIAM
Stary 2011-12-15, 12:59   #4942
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Kochane, pytanko do Was w K( rozszerzenie diety)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:01   #4943
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry,

jestem trochę zła sama na siebie, miałam pojechać do CH ale się nie mogłam wybrać a teraz nie chce się pchać w korki, a i w CH będzie już dużo ludzi (tym bardziej, że wyprawa miała być z Małą).

Nocka nam minęła standardowo (1 budzenie - ale ja spać poszłam przed 3 ) i już wiadomo dlaczego nie mogłam się wybrać przed południem - dzisiaj muszę iść wcześniej spać!

Cytat:
A w ogóle ADAŚ KOŃCZY DZIŚ PÓŁ ROCZKU[/COLOR]

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zanetko a ja wlasnie przeczytalam w tym kalendarzu o to:

Niemowlę stało się niespokojne, marudne, płaczliwe? Może ciągnie się za uszy, może wzrosła mu temperatura ciała? To objawy ząbkowania. Kup gryzak oraz żel łagodzący świąd i ból dziąseł, przed karmieniem możesz przecierać dziąsła kostką lodu.

Moze dlatego tarmosi uszka
hm... zauważyłam, że Helen od paru dni zaczęła łapać się za uszka i oczywiście ślini się okropnie ... czyżby ząbki ?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Potrafię i 4 wypić, ale z reguły 2 normalne i jedną mrożoną sobie robię
A ja w ogóle kawy nie pijam, nie lubię ( a w domu stoi ekspres), najwyżej cappuccino.
Moja ciocia ciągle się dziwi jak ja mogę kawy nie pić, (ma to związek z moim zawodem - kojarzonym nie wiem dlaczego z kawą - ale o tym cicho sza)

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
No to fajnie poinformowałaś męża, że zostanie ojcem
Ja zadzwonilam rano, że musi zrobić badanie swojego nasienia, bo ze mna wszystko dobrze, a popołudniu z płaczem że jestem w ciąży
Płacz był oczywiście ze szczęścia
Też chcialam inaczej, ale nie wytrzymałabym do wieczora
Ja też inaczej planowałam poinformować męża o ciąży niż to zrobiłam.
Test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, po powrocie z pracy i była tam ledwo widoczna druga kreska - i oczywiście nie wytrzymałam i od razu do męża czy też ja widzi, czy tylko ja mam zwidy.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:04   #4944
madziaranew
Rozeznanie

Zaneta - ja mialam ten Sam problem ze wstawaniem co dwie godz , bylam u hv I powiedziala mi ze dziecko teraz potrzebuje wiecej I jesli w dzien nie zje wystarczajaco to wtedy w nocy sie tak budzi , no I ja teraz karmie co dwie godz ,a wieczorem o 7 I o 8 kapiel I znow karmie I teraz spi lepiej . Sprobuj

A ja chora , gardlo , myslalam ze dzisiejsza noc sie nie skonczy , masakra .....
Pozdrawiam Was wszystkie I sorki ze sie nie odzywam ....
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:11   #4945
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
parówki - UWIELBIAM
a wiesz co w nich jest ?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:14   #4946
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Zaneta - ja mialam ten Sam problem ze wstawaniem co dwie godz , bylam u hv I powiedziala mi ze dziecko teraz potrzebuje wiecej I jesli w dzien nie zje wystarczajaco to wtedy w nocy sie tak budzi , no I ja teraz karmie co dwie godz ,a wieczorem o 7 I o 8 kapiel I znow karmie I teraz spi lepiej . Sprobuj

A ja chora , gardlo , myslalam ze dzisiejsza noc sie nie skonczy , masakra .....
Pozdrawiam Was wszystkie I sorki ze sie nie odzywam ....
Wiesz że się zastanawiałam nad tym,
że może faktycznie o to chodzi.
Tylko, że ona zazwyczaj po 2h mi idzie spać.
Dzisiaj sprawdzam czy chodzi o butle czy o smak MM.
Jutro ewentualnie zacznę co 2h jej dawać UU.

Zdrowiej

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
a wiesz co w nich jest ?
Ja wiem

Stary 2011-12-15, 13:20   #4947
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Adasiu brawa!!!
To co Aniu, startujesz juz z jakims powaznym jedzeniem, czy jeszcze nie?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Idziemy Dzis na trzecie szczepienia. Poprosimy skromnie o kciuki
Juz zaciskam!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Piszecie o testach - my sie dowiedzielismy 11 grudnia o Malwi. Bylam bardzo podekscytowana .
DaKaro ja tez 11 grudnia testowalam...

Cytat:
Ogromne

No widzisz na kazde dziecko przychodzi jeg czas!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:27   #4948
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Agadus dziękuję, że pytasz. W nocy nie miała już gorączki, parę razy się budziła. Za to spałyśmy dzisiaj do 10 i muszę powiedzieć, że się wyspałam.
super ze juz lepiej. Dawalas cos w koncu??

Cytat:
No widzisz!!! a tak sie martwilas Gratuluje dla Zuzy

A u nas zonk, maly dostal wysypki na brodzie, wokol ust i troche na policzkach. Nie wiem od czego, obstawiam sloiczki, bom przeciez na diecie. Na szczescie mama juz zamowila warzywa ze wsi wiec sama mu pogotuje,. Tylko co ja zrobie z tym zapasem sloikow, co go zrobilam
Stary 2011-12-15, 13:27   #4949
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
a wiesz co w nich jest ?
wiem doskonale, pracowalam w zakladach misnych kiedys
Stary 2011-12-15, 13:29   #4950
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:

Brumku nie pijam kawy bo boję się że kofeina może działać na małego pobudzająco i mi spać nie pójdzie .. pijam tylko inke i zwykłej herbaty też nie piję tylko tą laktacyjną i mnóstwo wody niegaz

a mój mały nie bardzo śpi w nocy w łóżeczku ale przy cycku nawet nie obudzi się na zmianę pieluchy .... w ogóle najlepiej mu się śpi z cycem w buzi ... a jak chcę oszukać i dać mu smoczka to wypycha językiem ... więc nie daje na siłę bo po co wolę się położyć obok niego i spać z nim

Beatko, Marinko może spotkałybyśmy się na jakiejś kawce/herbatce ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości