|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Żanetka, a czemu Ty już Emi dajesz słoiczki? Bo ona piersiowa to mogłabyś jeszcze miesiąc-półtora zaczekać.
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Zupa jarzynowa też jej nie smakuje,
no wyrodna się robi... ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- A bo czuje, że już czas. |
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
oj to mówicie że mu faktycznie za gorąco? ... spróbuję w samym pajacu dziś go położyć ..... mi zawsze zimno więc dziecko też tak lepiej ubierałam
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój to gorący chłopak jest i widzę, że Emilie taka sama będzie... |
|
|
|
|
#4925 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brakowało Cię wieczorami na pasku ![]() Cytat:
dla męża, po takim tekście ciężko się dalej wykręcać .Wielkie buziaki dla ADAMA Cytat:
Mój kot też zawsze z nami spał. W nogach i nigdzie indziej nie chciał. Teraz dostał transporter z wikliny i tam śpi Cytat:
Cytat:
![]() Nie wyrabiam na zakrętach. Mam takie noce i dnie, że ledwo czytam. Odpisywanie ostatnio odpuszczam. Kuba nadal chory w domu. To co się po nocach dzieje....Jak nie jedno, to drugie coś chce. Nie czuję nadchodzących świąt
|
|
|
#4926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do jedzenia my nie mamy żadnych problemów, i dynia z ziemniaczkami, i marcheweczka z ryżem, i jabłuszko z jagodami, i jeszcze inne, cieszę się, że moja ładnie je, jestem z niej dumna, bo jak sobie przypomnę jak karmiłam Oliwkę, to mi się włos na glowie jeży
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zanetaa88;31068287]A Twój mąż też zmarzluch ?
[/QUOTE ] no mój TZ to raczej gorący i chyba młody ma to po nim .... a ja go grzałam niepotrzebnie
|
|
|
|
#4930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze zrobicCytat:
mam nadzieje ze pomoglam
|
||
|
|
|
#4931 |
|
Rozeznanie
|
ZUZA WŁAŚNIE SAMA PRZEWRÓCIŁA SIĘ Z PLECÓW NA BRZUSZEK
![]() nie wiem, jak to zrobiła, bo byłam zajęta umartwianiem sie nad sobą ale położyłam ją na plecach, za chwilę patrze, a ona leży na brzuchu
|
|
|
|
#4932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
Ja zadzwonilam rano, że musi zrobić badanie swojego nasienia, bo ze mna wszystko dobrze, a popołudniu z płaczem że jestem w ciąży ![]() Płacz był oczywiście ze szczęścia ![]() Też chcialam inaczej, ale nie wytrzymałabym do wieczora A łóżeczko faktycznie mogę obnizyć, ale ze mnie gapa ![]() Cytat:
Chciałabym zobaczyć![]() A za masażyk . Mój Domek nie lubi ![]() Kolinko ja jeszcze nie mam @, pewnie dlatego że karmie piersią cały czas ![]() STO LAT ADASIU!!! ![]() Cytat:
![]() A co do kuzynki, to jak to? Mieli to czy jak? Cytat:
![]() Brunetko za piękną nockę
|
||||
|
|
|
#4933 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie chyab wybiore dzis do babci.... z Igorzastym autobusem
tak....tak zrobie lece sie myc papa |
|
|
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz wybieramy się na spacerek, ale wcześniej zarzucę pytanie które mnie nurtuje:
Jak się dba o pierwsze ząbki? Jakie szczoteczki używacie i polecacie? Stosuje się jakieś pasty do zębow na takie małe perełki? |
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas też Brumkowe parówki zrobiły furorę
Proste a jakie pyszne!Sloneczko wydaje mi się, że za grugo go ubierasz... Domcio śpi w bawełnianym pajacyku i w śpiworku- takim cieńszym. Cytat:
dla Zuziaka !
|
|
|
|
|
#4936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a i u nas ze spaniem jest identycznie - dziecko po kąpieli rozbudzone, zjada cyca i zabawa w najlepsze do 22. już nawet doła miałam, jak się naczytałam, że inne dzieci zasypiają po 19 i mąż mi zabronił forum czytać ale teraz odpuszczam..widocznie tak Hania ma i już. a z wiekiem pewnie z tego wyrośnie ![]() w ogóle to witam się Hania własnie się wybudziła z drzemki, nakarmiłam więc dziecia, teraz się bawi na macie, a ja szybko daje znać, że żyjemy i lecę zmywać gary i zabieram małą na spacer. dla wszystkich potrzebujących ![]() za nowe tygodnie i miesiące
|
|
|
|
|
#4937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
Natka - a tego czy mieli to ja nie wiem, się nie dopytałam. Sam fakt dawania 4miesięcznemu dziecku normalnych obiadów mnie przeraża.
Ellika - na takie świerze ząbki to są szczoteczki zakłądane na palec, a i pasta specjalna musi być. Agadus - parówki smażone na patelni z jajkiem sadzonym. Ja osobiście tego nie lubie dla Zuzi
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jabłuszko z jagodami? brzmi apetycznie ![]() z czego to masz? Marcheweczke z ryżem czuje że zje, ale dynia z ziemniaczkami jej nie smakowała i zupa jarzynowa. Można podawać już kalafior? zrobie swoją jarzynową ? Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Mnie też te parówy nie zainteresowały. Dla mnie nawet apetycznie to nie wygląda... U mojego męża to nie przejdzie, nie je ani parówek ani jajek. |
||
|
|
|
#4941 |
|
Rozeznanie
|
parówki - UWIELBIAM
![]()
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, pytanko do Was w K( rozszerzenie diety)
|
|
|
|
#4943 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
jestem trochę zła sama na siebie, miałam pojechać do CH ale się nie mogłam wybrać a teraz nie chce się pchać w korki, a i w CH będzie już dużo ludzi (tym bardziej, że wyprawa miała być z Małą). Nocka nam minęła standardowo (1 budzenie - ale ja spać poszłam przed 3 ) i już wiadomo dlaczego nie mogłam się wybrać przed południem - dzisiaj muszę iść wcześniej spać!![]() ![]() Cytat:
... czyżby ząbki ?Cytat:
Moja ciocia ciągle się dziwi jak ja mogę kawy nie pić, (ma to związek z moim zawodem - kojarzonym nie wiem dlaczego z kawą - ale o tym cicho sza) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, po powrocie z pracy i była tam ledwo widoczna druga kreska - i oczywiście nie wytrzymałam i od razu do męża czy też ja widzi, czy tylko ja mam zwidy. |
||||
|
|
|
#4944 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta - ja mialam ten Sam problem ze wstawaniem co dwie godz , bylam u hv I powiedziala mi ze dziecko teraz potrzebuje wiecej I jesli w dzien nie zje wystarczajaco to wtedy w nocy sie tak budzi , no I ja teraz karmie co dwie godz ,a wieczorem o 7 I o 8 kapiel I znow karmie I teraz spi lepiej . Sprobuj
![]() A ja chora , gardlo , myslalam ze dzisiejsza noc sie nie skonczy , masakra ..... Pozdrawiam Was wszystkie I sorki ze sie nie odzywam .... |
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że może faktycznie o to chodzi. Tylko, że ona zazwyczaj po 2h mi idzie spać. Dzisiaj sprawdzam czy chodzi o butle czy o smak MM. Jutro ewentualnie zacznę co 2h jej dawać UU. Zdrowiej ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Ja wiem
|
|
|
|
|
#4947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Adasiu brawa!!! ![]() To co Aniu, startujesz juz z jakims powaznym jedzeniem, czy jeszcze nie? Juz zaciskam! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No widzisz na kazde dziecko przychodzi jeg czas! |
||
|
|
|
#4948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje dla ZuzyA u nas zonk, maly dostal wysypki na brodzie, wokol ust i troche na policzkach. Nie wiem od czego, obstawiam sloiczki, bom przeciez na diecie. Na szczescie mama juz zamowila warzywa ze wsi wiec sama mu pogotuje,. Tylko co ja zrobie z tym zapasem sloikow, co go zrobilam
|
|
|
#4949 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku nie pijam kawy bo boję się że kofeina może działać na małego pobudzająco i mi spać nie pójdzie .. pijam tylko inke i zwykłej herbaty też nie piję tylko tą laktacyjną i mnóstwo wody niegaz ![]() a mój mały nie bardzo śpi w nocy w łóżeczku ale przy cycku nawet nie obudzi się na zmianę pieluchy .... w ogóle najlepiej mu się śpi z cycem w buzi ... a jak chcę oszukać i dać mu smoczka to wypycha językiem ... więc nie daje na siłę bo po co wolę się położyć obok niego i spać z nim ![]() Beatko, Marinko może spotkałybyśmy się na jakiejś kawce/herbatce ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

fuj jak to śmierdzi.
- a chciałam mu to w jakiś fajny sposób przekazać...

brakowało Cię wieczorami na pasku
dla męża, po takim tekście ciężko się dalej wykręcać

musze zrobic