|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
dałam zdjęcia brzucha na maila zrobione we wtorek.
oj trzeba iść zrobić obiadek |
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajna
Cytat:
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wszystko podoba i dekolt i zamek z tyłu i te rękawki
![]() a tż uwielbia jak mam sukienki z dekoltem ![]() a na święta mam kupioną bez dekoltu :P
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja nie daję radę Was nadrabiać w pracy dopiero teraz znalazłam parę minut aby odetchnąć ale w domu sporóbuję przysiąść .Ogólnie się czuję dobrze, dzisiaj byłam sobie upuścić krwi a we wtrorek mam wizytę i taką mam cichą nadzieję że dowiem się czy jest Ania czy Olek .
|
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
Ja dziś po wizycie w poradni diabetologicznej ale nie miałam konsultacji bo akurat nie było lekarza. Panie pielęgniarki dały mi glukometr i kazały mierzyc cukier a w poniedziałek iśc na wizytę do lekarza. Ciekawe jak mi będzie szło z tą dietą i w ogóle... Zaraz będę miec pierwszy poobiedni pomiar, przed obiadem było 55... |
|
|
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jesli to nie woda to moze ten tluszczyk, ktorego bedziesz potrezbowala podczas karmienia i biegania wokol dzidizusia, a wszystkie przeciez wiemy ze lezec do gory brzuchem nie bedziemy
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Ja również =p a mam bębenek jak bym mogła grać
Bardzo zgrabnie Ci z tym brzuszkiem
|
|
|
|
#4001 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosica oby wynik po obiadku byl dobry.
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi w niedziele stuknie 26tc póki co brzuch nie jest taki dużyy, ale przytyłam ładnie za tydzień powiem dokładnie ile bo teraz boje się stanąć na wage ale myślę, że z 8-9kg będzie jak nic
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka no brzus ladnie rosnie
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz nie pamiętam kiedy miałam taki brzuch mały |
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym już już moje maleństwo przytulić. W ogóle zastanawiam się (pytanie do mam mających dzieci) Jak to jest po porodzie ? tęskni się za kopniakami i za samym brzuszkiem?
|
|
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() a w którym jesteś tc ?? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
ja ostatnio ważyłam 68,9kg na czczo i jestem pewna, że teraz będzie ponad 70kg---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- idę robić ten obiad
|
||
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dessia za wizytę trzymam , mam nadzieję,że z nerką już będzie wszystko ok, a już na pewno do porodu to zniknie , trzymaj się ![]() A no i wyjęłaś mi z ust to co chciałam napisać....że jak widać jednak nie jest tak strasznie z maluszkami skoro przy jednym nie zostajemy, a jeszcze niektóre chcą trzecie zanim urodzą drugie ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Wczoraj do gina mówię,że już bym chciała Ją mieć po tej stronie ( oczywiście nie w tym wieku) , myślał,że zmęczona już jestem , ale własnie nie, tylko że ja już chcę tamtych emocji z porodu, pierwszego kontaktu itd. no i jak to będzie mieć dwie Córeczki mnie ciekawi , jak Nina zareaguje na Siostrę ( oooo jak mnie drażni ten brak imienia |
||
|
|
|
#4010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za takim brzuszkiem w 4, 5 m-cu to jeszcze moze i sie teskni ale za bebzolem (za przeproszeniem) to juz chyba nie ![]() Ale wiem ze ktoras z dziewczyn pisala ze tesknila wiec pewnie roznie to bywa Konia, dzieki wielkie, z kazda minuta czuje ze rosnie mi cisnienie i odliczam minuty! Oby tylko nereczki byly w porzadku to niech tam nawet jajeczka beda, co mi tam! ![]() Az sie boje jak mi zmierzy cisnienie to mnie chyba do szpitala wysle Ale wpadlam na pomysl i zabieram dzisiaj ze soba swoj cisnieniomierz zeby sprawdzic czy on popsuty albo cos nie jest czasami ![]() Bo ja juz nie wiem ze w domu mam normalnie tzn 117/75 nawet czasami a u niego tak wysokie, ja rozumiem ze nerwy itd, ale zeby az tak! wiec jak mi gin zmierzy swoim to ja zaraz po nim swoim i porownamy
|
|
#4011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizyte mam we wtorek 20 grudnia. |
|
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj jak juz bym chciala zeby bylo po i miec juz dzieciatko w ramionach Kobietki, ja spadam bo jeszcze po drodze jedziemy po Adasia do przedszkola i jedzie dzisiaj z nami! Odezwe sie wieczorkiem co i jak
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-12-15 o 14:29 |
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Desia a jakie cisnienie mialas u gina? Ja mialam zawsze ok 145/80 a w domu normalnie mam 115/50 najczesciej
ja zazwyczaj stresuje sie wizyta, poza tym wchodze do gina na 2 pietro i zawsze wybieram schody ostatnio mialam mniejszy stres o Julcie, bo ja ciagle czulam, wiec wiadomo ze spokojniejsza bylam i cisnienie bylo 135/70 chyba. Ale sama zaczelam prowadzic obserwacje cisnienia po przedostatniej wizycie i notowac kazdego dnia, pokazalam pielegniarkom i juz mi nie marudza i mnie nie strasza wysokim cisnieniem Co do tesknoty za brzuszkiem, to ja slyszalam od wielu kolezanek ze brakowalo im kopniakow i wiercenia dziecka ![]() Ja sobie dzisiaj upindole racuchy na obiadek, a co ! musze tylko podskoczyc do sklepu po smietane
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Desia trzymamy mocno kciuki
![]() ![]() ![]() Po obiadku wynik 94 ![]() ![]() Więc jest dobrze
|
|
|
|
#4016 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Niech je z serem. za wizytę ![]() Cytat:
. Chyba nawet bardziej mnie interesowały niż lalki . Jak szłam do prrzedszkola to stawałam pod kioskiem, żeby mama kupiła mi resoraka ![]() Cytat:
. A ja też mam dość różu.Cytat:
. za kolokwiumCytat:
jaki Tż .Cytat:
Ja mam katar...i to taki porządny . Mam nadzieję, że szybk przejdzie.Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
. Miała pomarańczowy kolor? ![]() Tyle z nadrabiania ![]() Dziewczyny śliczne macie brzuszki. Evvcia super wyglądasz z chrześniakiem ![]() Mała! śliczny prezent od męża Do twarzy Ci w tej sukience
|
||||||||||
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie, moja wygladala jak sok z porzeczek Lece chyba do sklepu bo glodna sie robie, a racuchy bez smietany mi nie smakuja
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
laski jak mnie suszy ostatnio
masakra jakbym tydzień piła u mnie na obiad dzisiaj znowu żurek a wyszło z 5L tego żuru
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam obiad
ziemniaki wstawiłam wcześniej więc były w sam raz na czas ![]() i zrobiłam pierś w panierce na którą miałam wielką ochotę ale mama zaczęła robić krokiety to pierś poszła w odstawke i jem krokiety ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- no to różni nas tydzień ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
mnie też czasem suszy, ale wtedy mam ochotę na gazowane |
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki, lecicie ze stronami ze ledwo nadazam czytac...
Wczoraj przezylam maly szok! Od kiedy jestem w ciazy mam obnizony apetyt na slodkie i malo slodkiego jadam, zazwyczaj jaks owoc, kanapke z dzemem albo kisiel. Wczoraj wieczorem mnie naszlo i objadlam sie bardzo platkami kukurydzianymi w polewie miodowej z orzechami (b slodkie!). I moje dziecie dostalo jakiegos kopa energetycznego chyba, przez godzine tak sie rzucala ze szok! Ledwo skonczylam zmywac naczynia bo tak kopala w spojenie lonowe od srodka i wogole po calym brzuchu gdzie tlyko siegala! Niby slyszalam ze po slodkim bobasy sie uaktywniaja ale nie wiedzialam ze z taka sila ![]() A w nocy z kolei mialam jakis mniej przyjemny epizod - obudzilam sie nagle z takim uczuciem paniki, dziwne uczucie jakbym nie mogla oddychac i musialam wstac, przejsc sie do kibelka, napic troche i uspokoic. Ciezko to wyjasnic, miala to ktoras z was tez? Wlasnie siedze w pracy i rpzetrawiam swiateczny lunch - zupe, wielkie drugie danie, deser i poncz w ktorym - jak se okazalo juz po wypiciu, podobno byla minimalna ilosc alkoholu Zaczelam lekko smutac ale nikt nie rozumial mojego przejecia w kraju gdzie szpitale poloznicze daja ciezarnym ulotki w ktorych pisze ze 1-2 drinki na tydzien w ciazy sa dozwolone ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
podziel wie przepisem kochana! Bo tak za mna chodza, apre meisiecy temu robilam i wyszla masakra! Tylko napisz jak smazysz, ja jakim tluszczu i patelni itp, plissss!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

.

, mam nadzieję,że z nerką już będzie wszystko ok, a już na pewno do porodu to zniknie , trzymaj się 
.