Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 15:05   #4021
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Zrobiłam obiad ziemniaki wstawiłam wcześniej więc były w sam raz na czas
i zrobiłam pierś w panierce na którą miałam wielką ochotę ale mama zaczęła robić krokiety to pierś poszła w odstawke i jem krokiety

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

no to różni nas tydzień

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

mnie też czasem suszy, ale wtedy mam ochotę na gazowane

no ja własnie najchetniej cherry coke napiła takiej zimnej z cytryną

a w,łaśnie oglądam na HBO HD Tron-dziedzictwo i tam takie fajne ciasteczko gra

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:07   #4022
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

co do kopania moje dziecko ostatnio bardzo lubi kopać w nocy między 2-4

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

ale narobiłaś mi smaka zaraz pójdę i kupię

ja lubię też pepsi twist tą cytrynową

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:15   #4023
MoniaHan
Wtajemniczenie

zassyyypppiiaaaammmm!!!! pol nocy nie spalam przez dretwienie rak, bol biodra itd., wypisalam jakims cudem swiateczne kartki sluzbowe, mialam jechac na poczte wyslac prywatne kartki...a przypomnialam sobie ze jakas firma przyjezdza miedzy 12-17 (wcale nie duza rozbieznosc czasowa) sprawdzic licznik w biurze. normalnie pracuje do 15, wiec pojde sobie do domku a im zostawie kartke ze jestem w domu i niech przyjda i zapukaja to im otworze biuro. mam nadzieje ze w tydzien kartki dojda do Polski, skoro musze jutro wyslac a nie dzisiaj.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ciesze sie z wami że wszystkie wizyty udane i że z maluszkami wszystko ok

ja nie zaglądałam wczoraj bo podobnie jak tikki mam doła, bo też wszystko na mojej głowie, mąż w sobote imieniny sobie wyprawia a w piątek jedzie wieczorem na wigilie firmowa (a to jest jednoznaczne z piciem) i musze wszystko sama i posprzątać i jeszcze jego imieninki wyprawić a jak prosiłam że ma nie jechać na tą wigilie tylko mi pomóc bo nie mam tyle siły żeby wszystko sama ogarnąć to usłyszałam że raz na rok chce gdzieś wieczorem wyjść a ja go ograniczam

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Też widziałam ten filmik, to prawda trzymał w napięciu a wczoraj obejrzeliśmy "wyścig z czasem" też fajny
kochana ja bym nie przygotowywala sama tych imienin, musialby mi pomoc....a jak chcialby isc i sie bawic, to imieniny bylyby nieprzygotowane, ja bym tak zrobila.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:19   #4024
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Dobre, brawa dla malej!

A ja wlasnie ugotowalam zupe cebulowa z bialym winem i sie zamyslilam , mianowicie jak to jest z alkoholem w jedzeniu?
Niby wyparowywuje podczas gotowania, ale jednak postanowilam Was spytac - wie kots tak na 100% jak to jest?
Glupio byloby ubzdyngolonym na wizyte jechac
Nie no zartuje. az tyle tego wina nie ma
Ale jednak mam watpilowsci teraz...
Ja słyszałam, ze alkohol po obróbce termicznej odparowuje, więc możesz spokojnie dodawać wina do potraw
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:24   #4025
mag_99
Rozeznanie

Cytat:

ooooo... ja lubię tak coca-colę z cytrynką - szczególnie jak się najem i coś zalega mi na żołądku ale odkąd mój TŻ oglądał Galileo, w którym poinformowali, że w coli, spritach i innych 7upach i mirindach jest 36 kostek cukru w litrze napoju nie posiadamy w domu nic takiego

a co do Tronu? a który? bo ja obejrzałam cały tzn. tą serię co wyszła, teraz czekam na 2 ale to dopiero w kwietniu ma być podobno

no i czytam, że drętwieją Wam ręce w nocy - no i kurcze mi też - bierze się coś na to? jakiś magnez czy cuś?

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:24   #4026
MoniaHan
Wtajemniczenie

Tez mi tak mowila pani ktora gotuje na polowania, bo zawsze tez jem obiadek jak ona przyjezdza, a ze czesto jest wolowina, wiec pytalam czy to wino jest wyparowane, a ona mowila ze spokojnie moge jesc...mam nadzieje ze miala racje.

Stary 2011-12-15, 15:25   #4027
julliczka
Rozeznanie

Flowerbombka brzuszek supeeer

ups, muszę Was nadrobić na poczcie.

emigra racuchyyyy dawaj przepis jak robisz, jutro robię
Bo dziś filety z kurczaka z sosem pieczarkowym, ziemniaczki i brzoskwinie

Zia aa to nieźle miałaś salę gimnastyczną w brzuchu
Może Ci się coś śniło i dlatego byłaś taka zaniepokojona?

Byłam niedawno na niedużych zakupach, chodziłam sobie po sklepie i normalnie cały brzuch mnie rozbolał, wróciłam do domu i dalej mnie pobolewa, tak jakby od środka się chciało coś rozciągać. Troszkę poleżałam i teraz siedzę jest ciut lepiej. A TŻ dziś powiedział, że niesamowite jak teraz z dnia na dzień brzuszek mi rośnie

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:26   #4028
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ooooo... ja lubię tak coca-colę z cytrynką - szczególnie jak się najem i coś zalega mi na żołądku ale odkąd mój TŻ oglądał Galileo, w którym poinformowali, że w coli, spritach i innych 7upach i mirindach jest 36 kostek cukru w litrze napoju nie posiadamy w domu nic takiego

a co do Tronu? a który? bo ja obejrzałam cały tzn. tą serię co wyszła, teraz czekam na 2 ale to dopiero w kwietniu ma być podobno

no i czytam, że drętwieją Wam ręce w nocy - no i kurcze mi też - bierze się coś na to? jakiś magnez czy cuś?
ja nie biore nic dodatkowego oprocz swoich witamin ciazowych, zauwazylam ze jak przestaje pic kawe to troche pomaga...pije jedna slaba kawke rano....ale wiem ze niektore dziewczyny nie pija kawy a tez im rece dretwieja.

Stary 2011-12-15, 15:27   #4029
julliczka
Rozeznanie

Cytat:

ja wcześniej baaardzo rzadko piłam gazowane zwłaszcza cole, fanty itp. a teraz w ciąży często po nie sięgam, zwłaszcza po colę
Mam teraz dr Peppera, od kolegi dostałam, mniam

Stary 2011-12-15, 15:28   #4030
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

My ogólnie też nic takiego nie mamy chyba, że raz na jakiś czas od święta
Głównie to woda i soki
Od czasu do czasu właśnie coś gazowanego...ale dziś muszę wypić tą Cherry Cole

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-15, 15:29   #4031
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ja nie biore nic dodatkowego oprocz swoich witamin ciazowych, zauwazylam ze jak przestaje pic kawe to troche pomaga...pije jedna slaba kawke rano....ale wiem ze niektore dziewczyny nie pija kawy a tez im rece dretwieja.
no mi zaczęły w sumie dopiero wczoraj w nocy i dziś kilka razy mnie to obudziło

a co do kawy - ja piję tylko taką filiżankę pseudokawy - Ricore, raczej nie można nazwać tego kawą skoro 68% to cykoria, a reszta to kawa rozpuszczalna, więc też nie do końca kawa zapytam o to drętwienie gina, bo on już kilka razy pytał czy łapią mnie jakieś skurcze, no ale wizyta dopiero za tydzień

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-15, 15:31   #4032
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

do rozpakowania zostało mi 15tygodni i 4dni

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-15, 15:32   #4033
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
ja wcześniej baaardzo rzadko piłam gazowane zwłaszcza cole, fanty itp. a teraz w ciąży często po nie sięgam, zwłaszcza po colę
Mam teraz dr Peppera, od kolegi dostałam, mniam
o ja Pepper - a fuj i powiedz jeszcze, że lubisz te gumy cynamonowe

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-15, 15:32   #4034
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Flowerbombka brzuszek supeeer

ups, muszę Was nadrobić na poczcie.

emigra racuchyyyy dawaj przepis jak robisz, jutro robię
Bo dziś filety z kurczaka z sosem pieczarkowym, ziemniaczki i brzoskwinie

Zia aa to nieźle miałaś salę gimnastyczną w brzuchu
Może Ci się coś śniło i dlatego byłaś taka zaniepokojona?

Byłam niedawno na niedużych zakupach, chodziłam sobie po sklepie i normalnie cały brzuch mnie rozbolał, wróciłam do domu i dalej mnie pobolewa, tak jakby od środka się chciało coś rozciągać. Troszkę poleżałam i teraz siedzę jest ciut lepiej. A TŻ dziś powiedział, że niesamowite jak teraz z dnia na dzień brzuszek mi rośnie
dzisiaj robilam z paczki ''pomysl na racuchy''
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:33   #4035
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a u mnie na obiad dziś schabowy z ziemniakami
Stary 2011-12-15, 15:33   #4036
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
do rozpakowania zostało mi 15tygodni i 4dni
a mi 12 tygodni w sumie

Kupilam sobie kapuchy kiszonej i zjadlam juz prawie pol kg racuchy tez pochlonelam, chyba ze trzy
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-15, 15:35   #4037
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zgaga się zaczyna

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-15, 15:36   #4038
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki. Chyba nie jest za ciekawie
Bilirubina - 1,27 (norma jest do 1) na ostatnim badaniu było 1,49 czyli spadło troche.
ALAT - 134 (norma do 32)
ASPAT - 82 (norma do 31) na poprzednim badaniu miałam 71 czyli wzrosło
GGTP - 10 (norma jest 9-39)
oj Faktycznie wyniki kiepskie. Ale na pewno lekarz będzie wiedział co robić, głowa do góry

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
karolca, joanaros wczoraj na pogadance dietetyczka powiedziała, że można orzechy, bo mają tłuszcze NNKT tylko w niedużej ilosci, bo są bardzo kaloryczne i z tego co zapamiętałam to można garstkę orzechów włoskich, 5 orzechów laskowych, 8-10 migdałów.

karolca wiesz, że o tej godzinie cukier się nie liczy może rzeczywiście wróc do białego pieczywa jeśli ci służy, ja nie przepadam za białym chlebem cholerka idę robić obiad - pieczony kurzy cyc i surówka, ciekawe co z tego będzie
Rozmawiałam z mamą i pytałam jak to jest z tym ciemnym. Powiedziała, że po nim cukier uwielbia skakać i też zawsze miała bardzo wysoki, wyższy niż po zwykłym białym chlebie.
Orzechy można, wiadomo, nie chcę się objadać garściami, a mi kalorie nie szkodzą

W ogóle to porównałam działanie glukometru mojej mamy z tym, co dostałam ze szpitala. Różnica w pomiarze była ogromna! Akurat byłam dwie godziny po śniadaniu, na 'moim' cukier był 99 a na mamy 80. Mama pożyczyła mi swój glukometr (ma jakieś pół roku dopiero). I każdy pasek jest osobno pakowany a nie w buteleczce gdzie trzeba dotykać w miejscu pomiaru.

Poza tym skusiłam się na eksperyment i zjadłam wafelek w czekoladzie. Godzinę po zjedzeniu tego słodkiego świństwa cukier miałam 68
Więc śmiem twierdzić, że jest dobrze

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Desia a jakie cisnienie mialas u gina? Ja mialam zawsze ok 145/80 a w domu normalnie mam 115/50 najczesciej ja zazwyczaj stresuje sie wizyta, poza tym wchodze do gina na 2 pietro i zawsze wybieram schody ostatnio mialam mniejszy stres o Julcie, bo ja ciagle czulam, wiec wiadomo ze spokojniejsza bylam i cisnienie bylo 135/70 chyba. Ale sama zaczelam prowadzic obserwacje cisnienia po przedostatniej wizycie i notowac kazdego dnia, pokazalam pielegniarkom i juz mi nie marudza i mnie nie strasza wysokim cisnieniem
U diabetologa miałam ciśnienie 130/70 to pani powiedziała mi "oj, zdecydowanie za wysokie!" :/ ale jak do gabinetu wchodzi się na drugie piętro (nie ma widny!) i do tego pani była niemiła to się zestresowałam. I się dziwi.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:36   #4039
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej dziewczynki!
Nareszcie chwila oddechu. Wczoraj zaliczyliśmy basen, fajnie było sobie popływać. Wagowo-codziennie mi przybywa, nie wiem, czy tłuszcz, czy zatrzymana woda czy może masa dzidzi się zwiększa. Niemniej ponad 7 kg na koniec 27 tc. Ale nie jem przecież zupełnie odmiennie niż przed ciążą, słodyczy owszem, jem trochę, ale przed ciążą także jadłam a teraz nawet mniej-jeśli nie mam napadu na słodkie Także widać, tak musi być, i waga będzie rosnąć.
Zia, nie marwt się, ostanio przydarzyło mi się to samo-napad paniki w środku nocy. Tzn obudziłam się jakaś zdenerwowana, śnił mi się koszmar, dłuższą chwilę nie mogłam dojśc do siebie, ale spacer do wc i z powrotem i w ramionka TŻ szybko pomogły

No i zaczął mnie okropnie swędzieć brzuch z jednej strony, a do tego czułam lekkie drętwienie ręki i ból w kręgosłupie, nawet, jak tylko poruszałam w łózku nogą zmieniając pozycję. Ale dziś już lepiej, i tylko coraz ciężęj mi się schylać

Zaraz pora iść nastawić na obiad-dziś gotuję pyszną zupkę

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktoras z Was uzywa balsamu z Palmersa??? Bo wlasnie wyczytalam na jakims forum cudowne efekty kosmetykow z tej firmy na rozstepy - zwlaszcza swieze - ponoc ladnie wygladzaja, wybielaja i splycaja rozstepy. Dziewczyny byly zachwycone. Nie wiem ile w tym prawdy... a przyznam ze kusi ... chodzi konkretnie o Palmer's Cocoa Butter Formula Fragrance Free Lotion i serum z wyciagiem z rekina czy cos takiego
Ja używam cały czas Palmersa, ale nie tego dokładnie, tylko skoncentrowanego kremu na rozstępy dla ciężarnych-już zakupiłam 3 tubkę. Bardzo fajnie się rozsmarowuje i wchłania, nawet przy używaniu go 1* na dzień skóra super nawliżona. Stosuję go na biust i brzuch, rozstępów jak dotąd żadnych. Uzywałam także balsamu z tej firmy na rozstępy do całego ciała, oraz masełka na brzuch-bardzo tłuste, co trochę mi przeszkadzało. Ogólnie jestem zadowolona z tej serii dla ciężarnych, chociaż nie pałam miłościa do ich zwykłcyh balsamów do ciała. Teraz muszę się rozejżeć za tym balsamem, o którym piszesz

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
ja mam teraz 25TC4D =) i 10kg na plusie.. Teraz już poleci z górki te 3.5 miesiąca Chciałabym już już moje maleństwo przytulić. W ogóle zastanawiam się (pytanie do mam mających dzieci) Jak to jest po porodzie ? tęskni się za kopniakami i za samym brzuszkiem?
Właśnie mi dziś koleżanka pisała, że jeśli o nią chodzi, to 9 mieś był najgorszy-głównie już tylko się oczekuje na wyjście dziecka, brzuch ciąży, ciężko znaleść pozycję do spania etc. Ale po porodzie, mówiła, że uczucie dziwne-zamiast balonika z przodu wisi flak.... I że brakowało jej właśnie brzuszka, kopniaczków a cała ciąża ogólnie była dla niej cudownym przeżyciem

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-12-15 o 15:37
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:37   #4040
iw32
Rozeznanie

A ja zrobiłam sobie hamburgery domowej roboty Pyyycha
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:41   #4041
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Nareszcie chwila oddechu. Wczoraj zaliczyliśmy basen, fajnie było sobie popływać. Wagowo-codziennie mi przybywa, nie wiem, czy tłuszcz, czy zatrzymana woda czy może masa dzidzi się zwiększa. Niemniej ponad 7 kg na koniec 27 tc. Ale nie jem przecież zupełnie odmiennie niż przed ciążą, słodyczy owszem, jem trochę, ale przed ciążą także jadłam a teraz nawet mniej-jeśli nie mam napadu na słodkie Także widać, tak musi być, i waga będzie rosnąć.
Zia, nie marwt się, ostanio przydarzyło mi się to samo-napad paniki w środku nocy. Tzn obudziłam się jakaś zdenerwowana, śnił mi się koszmar, dłuższą chwilę nie mogłam dojśc do siebie, ale spacer do wc i z powrotem i w ramionka TŻ szybko pomogły

No i zaczął mnie okropnie swędzieć brzuch z jednej strony, a do tego czułam lekkie drętwienie ręki i ból w kręgosłupie, nawet, jak tylko poruszałam w łózku nogą zmieniając pozycję. Ale dziś już lepiej, i tylko coraz ciężęj mi się schylać

Zaraz pora iść nastawić na obiad-dziś gotuję pyszną zupkę

Ja używam cały czas Palmersa, ale nie tego dokładnie, tylko skoncentrowanego kremu na rozstępy dla ciężarnych-już zakupiłam 3 tubkę. Bardzo fajnie się rozsmarowuje i wchłania, nawet przy używaniu go 1* na dzień skóra super nawliżona. Stosuję go na biust i brzuch, rozstępów jak dotąd żadnych. Uzywałam także balsamu z tej firmy na rozstępy do całego ciała, oraz masełka na brzuch-bardzo tłuste, co trochę mi przeszkadzało. Ogólnie jestem zadowolona z tej serii dla ciężarnych, chociaż nie pałam miłościa do ich zwykłcyh balsamów do ciała. Teraz muszę się rozejżeć za tym balsamem, o którym piszesz

Właśnie mi dziś koleżanka pisała, że jeśli o nią chodzi, to 9 mieś był najgorszy-głównie już tylko się oczekuje na wyjście dziecka, brzuch ciąży, ciężko znaleść pozycję do spania etc. Ale po porodzie, mówiła, że uczucie dziwne-zamiast balonika z przodu wisi flak.... I że brakowało jej właśnie brzuszka, kopniaczków a cała ciąża ogólnie była dla niej cudownym przeżyciem
dziekuje za opinie w takim razie po swietach napewno go sobie zamowie, teraz czekam az mi przyjdzie zamowiony olejek Frei Bio p/rozstepom, ale to tylko 100 ml jest wiec tak ze dwa, dwa i pol tygodnia i zuzyje wlasnie ponoc te serum z wyciagiem z rekina czy czegos tam dziala takie cuda... ciekawa jestem. Sprobowac napewno nie zaszkodzi, zwlaszcza ze to nie sa drogie kosmetyki
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-15, 15:49   #4042
koniakonia
Zakorzenienie

Zaraz sobie chlapnę colusi
A na obiad zrobię znowu szpinak z makaronem tż się smieje,że chyba Papaya urodzę,bo jak usuwał smsy to w co drugim smsie z zapytaniem co chce na obiad była propozycja szpinaku

ooo racuchy to sobie też bym zjadła, a to może jutro
racuchy na drożdżach oczywiście, bo już słyszałam o takich bez, ale bez to nie racuchy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:53   #4043
DIDA22
Raczkowanie

Hej dziewczyny, a propo Plkmersa to tez dziś szukałam tych kosmetyków, a tu mowa o nich na forum. Ja znalazłam stronę http://maslokakaowe.com/pl/c/Formula-Maslo-Kakaowe/1 i chyba z niej zamówię.

Ja już po glukozie, w smaku mniej słodka niż miód więc można wytrzymać. Bałam się strasznie wyników, bo zaczynam 25 tc a już mam 10 kg do przodu, i strasznie chce mi się pic od kilku tygodni, więc byłam pewna że mam cukrzycę. A wyniki mam takie : 74 na czczo, po godzinie 67, po dwóch godzinach 57. Normy to 74 - 106. Ale mi ulżyło, bo już zaczęłam się schizować. W ogóle mam fajne laboratorium we Wrocku, wyniki mam dostępne online i nie muszę się fatygować po ich odbiór.

Co do kosmetyków Palmersa to koleżanka używała po ciąży olejku z serii na rozstępy i podobno nieźle sobie poradził. Ja póki co używam olejku z Rosmana i tez jest ok, ale chyba dokupię jeszcze balsam jakiś co będzie lżejszy niż oliwka. Z KWC mi wychodzi, że balsam na rozstępy z Rosmana tez ma dobre opinie. I teraz nie wiem czy kupić ten rosmanowy czy palmersowy
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:54   #4044
Mała!
Zakorzenienie

cześć ale jestem padnięta! po troszku nadrobiam dzisiejsze rozmowy...

wiecie co...??? dziś mam pierwszy raz taki mega wielki ból kręgosłupa... łaziłam może z 2h po mieście ( ale na obcasach ) i postanowiłam, że czas na wymianę na płaskie w końcu! Przy każdym kroku i ruchy boli mnie kręgosłup!

* kupiłam prezent chrześnicy autko z tej bajki "Samochody" tego czerwonego z nr95 bardzo chciała!!!
Teściowej tusz do rzęs też chciała więcej weny nie miałam

* na obiad dziś łazanki od mamusi Najlepsze na Świecie

* fryzjer zaliczony wyszło fajnie, krótko ale fajnie ( odrosną szybko jak zwykle więc OK!) Mężowi się podoba Zrobiłam fotki, ale popsułam fryz zakładając czapkę więc na zdjęciach fryz jest już popsuty ale co tam... no i mam maga duży brzuszek też dam fotki to idę na e-mail

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-12-15 o 15:56
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:56   #4045
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
o ja Pepper - a fuj i powiedz jeszcze, że lubisz te gumy cynamonowe
Oo pierwsza osoba, która dr peppera nie lubi :-P gumy cynamonowe? hm nie wiem nigdy nie próbowałam

emigra aa to na łatwiznę poszłaś to może będą jutro naleśniki, jak nie racuchy (bo to zależy czy będzie mi się chciało do sklepu po drożdże czy paczkę pójść)

Stary 2011-12-15, 15:57   #4046
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
* na obiad dziś łazanki od mamusi Najlepsze na Świecie

łazanki chodzą za mną od długiego czasu ajjj czas chyba je zrobić
albo poczekać do świąt

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-15, 15:57   #4047
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
oj Faktycznie wyniki kiepskie. Ale na pewno lekarz będzie wiedział co robić, głowa do góry

Rozmawiałam z mamą i pytałam jak to jest z tym ciemnym. Powiedziała, że po nim cukier uwielbia skakać i też zawsze miała bardzo wysoki, wyższy niż po zwykłym białym chlebie.
Orzechy można, wiadomo, nie chcę się objadać garściami, a mi kalorie nie szkodzą

W ogóle to porównałam działanie glukometru mojej mamy z tym, co dostałam ze szpitala. Różnica w pomiarze była ogromna! Akurat byłam dwie godziny po śniadaniu, na 'moim' cukier był 99 a na mamy 80. Mama pożyczyła mi swój glukometr (ma jakieś pół roku dopiero). I każdy pasek jest osobno pakowany a nie w buteleczce gdzie trzeba dotykać w miejscu pomiaru.

Poza tym skusiłam się na eksperyment i zjadłam wafelek w czekoladzie. Godzinę po zjedzeniu tego słodkiego świństwa cukier miałam 68
Więc śmiem twierdzić, że jest dobrze

U diabetologa miałam ciśnienie 130/70 to pani powiedziała mi "oj, zdecydowanie za wysokie!" :/ ale jak do gabinetu wchodzi się na drugie piętro (nie ma widny!) i do tego pani była niemiła to się zestresowałam. I się dziwi.
Ja po obiedzie (pieczona pierś kurczaka, ziemniak i surówka z pekińskiej) miałam 155 suuuuuuper.... może ja też spróbuję zjeść słodycza i zmierzę cukier? ja już nie wiem co mam robić
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:57   #4048
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Ja już po glukozie, w smaku mniej słodka niż miód więc można wytrzymać. Bałam się strasznie wyników, bo zaczynam 25 tc a już mam 10 kg do przodu, i strasznie chce mi się pic od kilku tygodni, więc byłam pewna że mam cukrzycę. A wyniki mam takie : 74 na czczo, po godzinie 67, po dwóch godzinach 57. Normy to 74 - 106. Ale mi ulżyło, bo już zaczęłam się schizować. W ogóle mam fajne laboratorium we Wrocku, wyniki mam dostępne online i nie muszę się fatygować po ich odbiór.
Dlaczego po glukozie wyniki masz mniejsze niż norma dopuszcza?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:58   #4049
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

emigra aa to na łatwiznę poszłaś to może będą jutro naleśniki, jak nie racuchy (bo to zależy czy będzie mi się chciało do sklepu po drożdże czy paczkę pójść)
na naleśniki też mam ochotę choć nie tak dawno jadłam...
najchętniej zjadłabym z serem posmarowane z góry nutellą

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-15, 16:02   #4050
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dlaczego po glukozie wyniki masz mniejsze niż norma dopuszcza?
No właśnie też teraz na to wpadłam ??? Nieźle.
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości