|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
.A to nie. %- jak w wojsku![]() Cytat:
![]() Cytat:
. jak ide na zabawy z nim to nie ubieram go ciepło, bo to jest 10 min od nas. Zresztą on głównie polarek ma założony na bodziaka i czapa na głowie. zapięty po pas w kokonie i jazda. a śpi pod grubym kocykiem, co teściowa skwitowała, że mu zimno. A chłopak gorący jak piec. i co Emil dostanie na gwiazdkę?Pierzynkę!!:mdle je:Cytat:
![]() Witam nowe mamusie, stare (nie wiekowo, lecz stażem) również 6 dzień bez kupy . czekam na nią jak na Boże Narodzenie. .Idziemy się dziś ważyc. Ciekawa jestem ile ten mój smyk waży.
|
||||
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Nasze 41 i mam wąską stope więc jak na szerokość dobre to za małe, a jak na długość dobre to często mi klapią
a poza tym jestem mega wybredna ![]() Cytat:
i się juz nie wysilam.Moja Agata obudziła się 3.30. Dałam jej pić ale nie chciała. Usnęła z nami na łóżku. Zastanawiam się o jest powodem jej nocnych pobudek Może kaszka albo jej zimno. Te opcje będę dziś sprawdzać ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- jeśli chodzi o herbatki to Agata pije granulowaną hipp na trawienie (niestety ma cukier ) i taką klik jest w tesco kosztuje chyba z 8-9 zł.Daje jej tez takie napoje z Babydream w plastikowej butelce, tez są bez cukru Znalazłam tez, ze w tesco są jeszcze takie granulowane, pisze niby bez cukru. klik ciekawam ich |
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Moja raczej wczesniej niz 6.30 nie wstawala
a teraz usnela na naszym lozku w sypialni, wiec umylam glowe i rozwiesilam pranie moze jakies sniadanko??kawa obowiazkowo juz wypita. Co do butow ja mam 39 ale tez mega wybredna jestem. Co do prezentow kupuje drobiazgi wszystkim, bo widze ze jak sie czlowie wysilal to wszyscy mieli w d..., wiec od tego roku symboliczne prezenty. Od tesciowej na mikolaja dostalam ocieplane kapcie - a nienawidze takich bo ja jestem mega ciepla dziewczyna i poca mi sie w zwyklych odkrytych stopy a co tu mowic w takich!!!!wiec sobie leza dla gosci i juz. Tesciowa nawet jak bylam w ciazy lazila za mna i ubierz sie ales sie wyrozbierala - ona mysli ze jak jej corka chowana w pierzynach i wiecznie poubierana to i ja. A mnie mama chowala "z glowa" i ja goraca dziewczyna jestem sama w sobie a nie prze to co mam na sobie MOja marysie tez tak chowam, bo ona to ma po mnie, ze nie lubi byc grubo ubrana i juz. Kombinezon zakladam jej tylko na dwor jak jest mega zimno, ale nawet jak zaloze kombinezon to pod spodem jest lekko ubrana.moja pije herbatke z kopru wloskieg z hipp, czytalam wlasnie ze zawiera cukier - hymm moze by ja przestawic na cos innego Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-16 o 08:39 |
|
|
|
#94 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko myślałam, że to pacynki na palce ![]() Cytat:
Cytat:
czasem zdarzy się dwa w nocy i nad ranem - np dzisiaj tak było ![]() Ale Radek tylko cycowy jest. Witajcie Radek dzisiaj wesolutki, uśmiecha się od rana Obudził się na jedzenie 0 00,30. Dałam mu cyca i .... obudziłam się o 2,30 bo Radziu się wiercił. Dałam drugiego i do 6 spaliśmy. Ja oczywiście z gołym cycusiem ![]() Jakby mi ktoś powiedział, że zasnę przy karmieniu to bym nie uwierzyła! Przynajmniej oboje jesteśmy wyspani i zadowoleni ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- A i to byłas pierwsza noc, kiedy Radek całą przetrzymał o jednym pampersie ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
no to gratulacje dla Radzia za pampersa
![]() ja mojej nie zmieniam w nocy, na poczatku zmienialam, ale teraz juz nie, bo wytrzymuje do rana i nie ma mega napompowanego, wiec i po co. A tak zawsze ja wybudzilam i pozniej ona usnac nie mogla a jak ona usnela to ja nie moglam. |
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Co pamiętam to napiszę a co nie pamiętam to nie Brumek ja też "kulać" poznałam na forum, u Nas się raczej turla. Ale kulanie mi się podoba Youyou co do słodzonych słoiczków, to też tak podchodzę. W ogóle to w moim przypadku, mam zamiar ograniczać Dominikowi słodycze ( no ale nie całkiem), ale na składy pokarmów nie patrzę, aż tak. A dlaczego? Bo sama nie jestem wzorem zdrowego odżywiania, więc trochę dziwne by było jakbym ja jadła danio, a moje dziecko jogurt naturalny bo jest zdrowy Zanetaa widzisz, tak może być z tym mlekiem. Domek też lubi chłodniejsze. On się nawet ciepłej herbaty nie napije ![]() Eveewe Dominik do niedawna też budził się dwa razy. Gdzieś od tygodnia budzi się raz. Scio wielka stopo Też mam 41, no czasem 40 Co do kombinezonu zimowego to też jeszcze nie ubierałam go Małemu Przeważnie miał kombinezon jesienny, a teraz kurteczkę. W ogóle to wolę go ubierać w kurtkę. Wtedy po spód kładę bodziaka, a na nogi rajstopy i spodnie i heja na spacer No ale może się jeszcze przyda na Sylwestra w Zakopanem. Dominik ucina sobie drzemkę. Dziś były już 2 koopy. Poobserwuję do 13tej, jak się nic nie zmieni to lecę po AR. No i chyba mu dam marchewkę, bo zapiera. Co myślicie? Miałam złapać dziś mocz na posiew, ale leżał 45 minut i nic. Poddałam się. Kolejna próba we wtorek.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-12-16 o 08:55 |
|
|
|
#97 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam nową mamusię Patiku kochany, nie martw się! Aniuu patrz wyżej, tylko imię zmień na Adaś Jacieeeeeeeńku ja obstawiam, że to mleko mu niestety nie służy, ale ja to tylko mogę obstawiać ![]() więcej napiszę jak położe Gałgana na drzemkę
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
W nocy 2 pobudki o 1 i 4. Wyspałam się. Zanetaa no jestem jakaś taka nie w sosie. Nie będę Cię bić, nie bój żaby Cookie to wstaw te linki, spróbuję poćwiczyć. Mam nadzieję że to z lenistwa rzeczywiście jej zachowanie. Babonik a co teżet narozrabiał? teściowa wzięła stronę synowej
|
#99 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie żebym chciała oszczędzać na dziecku, bo wiadomo, że jak trzeba to wrócimy do poprzedniego mleka, ale miesięcznie kosztuje Nas samo mleko około 270zł
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Agata dziś o 11.20 skończy 6 miesięcy
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ucaluj Agatke mocno mocno i daj buziaka od ciotkija mojej probowalam ostatnio dac bebiko - boze fonntanna wymiotowala, wiec nie robie eksperymentow, coz taki urok i musze sie wykosztowac, ale teraz jak zaczynamy jesc powoli inne dania, to mysle ze mniej mleka bedzie szlo. Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-16 o 09:42 |
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się w nowym wątku tylko , wpadnę później nadrabiać. czasu brak.
|
#103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Patik,
za egzamin! Cytat:
dzięki kochana ![]() Co ten TŻ narozrabiał? ![]() Cytat:
![]() mój piersiowy i też budzi się jak mu pasuje. Czasem 3 razy, czasem - jak dziś - raz.... Cytat:
A nie wpadła na to że to nie będzie trafiony prezent? Pewnie da tą pierzynkę i i tak liczy że się przekonasz ![]() Cytat:
wrzucisz jeszcze raz link? ![]() Sprzątam.....
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaa dziewczynki.... w zasadzie teściowej nic nie mówiłam,po prostu powiedziałam,że zrobiłam sobie z dziećmi wakacje od domu.a tż ma ciągle humory jak baba przed okresemi doprowadza mnie to do szału...bo tylko on może mieć problemy i być zmęczony...on pracuje a ja siedze w domu... i pewnie leżę na plaży,opalam się i piję zimne drinki
![]() wyjazd dobrze mi zrobił,dziś idę do pracy i jest mi lepiej ![]() miłego dnia wszystkim życzę |
|
|
|
#105 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA też się skuszę na niekapka. Cytat:
A tak to wodę. Mój nie pedant,ale ma takie dni że chce mieć czysto i koniec i mnie terror wprowadza ![]() Jak będę widziała, że za mocno wariuje i kiedy zacznie sama siadać bądź wykorzystywać szczebelki do podnoszenia się. Cytat:
Cytat:
to nie mogłam odmówić nię Cytat:
Boże tyle doświadczen co przeprowadzam to dawno w laboratorium powinnam pracować ![]() Miałam pisać, że właśnie podaj marchewkę to zrobi klocka ![]() A Ja jestem. 24,2:30,4:30,5:30 i o 7 witamy dzień, tzn Emi bo Ja dospałam do 8 leżała obok mnie i gaworzyła,gaworzyła. Ciągła mnie za piżamę ![]() Owsik mały. Okna musiałabym umyć... ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Witam, znowu fatalny dzień się zapowiada, ale co tam...
Wieczorem idę na masaż, nie mogę się doczekać ![]() Agatko wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#109 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Patiku, kciuki za egzamin ![]() Cytat:
![]() no to Dzień dobry ![]() poszalałyście na nowym wątkuu u nas zęby idą pełną parą.. dziąsła ma miękkie jak wata,,ale przebić sie coś nie mogą
|
|||
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
i My dawaliśmy Bebilon AR. Wychodzi 30zł za puszkę 400gr która starcza na 3 dni . Dominikowi pasuje to mleko
|
#111 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Oj surowa ![]() Cytat:
już jej mówiłam że nie ma kupować że mam swoje wygodne basenówki , i co na urodziny znów były kapcie ![]() Cytat:
Mój synek budzi sie raz w nocy właściwie nad ranem tylko dziś obudził sie o 8 Witam |
|||
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rana, Nati śpi i mogę cos skrobnąć,
juz prawie wszystko napisałam co mialam napisać i tabulator wcisnęłam i mi się skasowało babonik to przykre,że musisz przez to przechodzić, mam nadzieje,że będzie lepiej LiLi odnosnie herbatki ja narazie daję małej koperkową i jabłuszko z melisą, lae zamierzam dac z owoców leśnych i owocową, ale to później Patik jak tam Sarenka? zdrowa? Marina lepiej się czuje Igi po antybiotyku?? a gdzie jest Zanka, Beata, Bartessa, nerola, ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Patik masz egzamin? nie doczytałam ,kiedy?? ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- wiecie co ja w ogole nie czuję magii świąt, chyba dlatego,że nie ma śniegu tylko slońce świeci, ale w przyszłym tygodniu ubieramy choinkę tzn w piątek i może będzie lepiej, a no i zapachy z kuchni, ciast, i innych potraw
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
O losie, a ja w głowę zachodzę czemu nie mam ikonek do odpisania i zacytowania na poprzednim wątku!!! Sierota ze mnie
dopiero jak doszłam do ostatniej strony to zobaczyłam, że to chodzi o nowy wątek![]() Mam troszkę czasu by Was ponadrabiać, bo mam przykaz leżenia w łóżku a Alą zajmuje się mąż, przynosi mi ją tylko na karmienie. Niestety Ala dostała antybiotyk mnie wczoraj gorączka dopadła chodziłam po ścianach. Dziś już zdecydowanie lepiej!!To co rzuciło mi się w oczy jeszcze na starym wątku!! Telik dobrze, że facet okazał się w porządku, dobrze, że był do uchwycenia i sprawa szybko się rozwiązała! Kajool a może ta wysypka wokół buźki to tak jak u nas od słoiczków warzywnych w których jest olej w składzie? U nas to jest przyczyną krostek tam gdzie miała brudną buźkę od jedzonka. teraz na bieżąco wycieram jej buźkę po każdej łyżeczce, która nie trafi do buźki i krostki zmalały albo czasami w ogóle już nie ma ![]() Brawa dla Agatki za pół roczku, wczoraj chyba Adaś świętował nie wiem czy gratulowałam!! Buziaczki i mnóstwo uśmiechów na tych słodkich buźkach )Lecę nadrabiać już nowy wątek! |
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie i my na nowym watku
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Bry Laski
![]() Nie mam na nic czasu, bo Filipowi ten ząbek wychodzi, przebił się już w mikołajki chyba, a teraz idzie do góry i jest masakra :/ Wczoraj w nocy spałam łącznie może 4 h. Jak nie kolki to ząbki. Miałam dylemat z wózkiem bo Mały mi się w gondoli na styk mieścił bez kombinezonu bo my w kurtce chodzimy. No i kupiłam spacerówkę dużą na pompowanych kołach, a swój wózek sprzedałam
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie STAMPELKA ?
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Jaka kupiłaś spacerówkę ? |
|
|
|
|
#117 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Na takich włoskach można już kombinować z fryzurkami Śliczna Mała, taka śmieszka widać![]() Czytam dalej.... |
||
|
|
|
#118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za zabkiVaniliova11 Dziękujemy My dziś od rana tańcujemy przy Kidszet ![]() Poryczałam się jak leciało co powie tata
|
||
|
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pochwal się wózkiem ![]() No i żeby ten ząb w końcu wyszedł, a reszta poszła bezboleśnie ![]() A ja już jakiś czas temu wybrałam sobie spacerówkę, na "potem". Myślę o zakupie takiej, jak Dominik będzie miał 9-10 miesięcy. Choć pewnie na zimę przyszłą i tak wyciągnę jedo, bo ma duże koła. Wiem, że sporo wybiegam w przyszłość, ale zauroczył mnie ten wózek. Tylko ta cena ![]() http://allegro.pl/xbaby-slapi-2012-l...979535682.html
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee te koła są pompowane,bo nie umiem doczytać ? ładny,ale jak nie pompowane to nie dla mnie. Oglądam się za spacerówkami teraz i mam wrażenie, że jak nie sa koła pompowane tylko takie nie wiem jakieś płaske to ten wózek chodzi jak chce i skrzypi...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

mnie moja obudzila o 7, a cieszylam sie bo obudzila sie o 5 na jedzonko i tak sobie mysle "wstanie za 3 godziny, czyli po 8"a ona co?? 7 rano i gada w lozeckzu i kopie
.A to nie. %- jak w wojsku

a poza tym jestem mega wybredna
za egzamin
i się juz nie wysilam.
Może kaszka 

klaski: