|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
a tak naciskam guziczek i jest "pstryk" i kropelka krwi leci. Prawie bez bólu i paluszki nie bolą
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
A paluszki pewnie sie przyzwyczajaja....jednak ukluc w ciagu dnia macie duzo. Podziwiam Was, no ale nie macie wyjscia...
|
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko zależy od tego kiedy kto ma jajeczkowanie, przeważnie jest to 14 dni przed następnym okresem , ale tylko przeważnie , bo ja np. mam krótkie cykle 25 dni,a jajeczkowanie mam 10 dni przed okresem ( mierzyłam parę miesięcy temperaturę i robiłam testu owu), no i ciążę mi liczą jakbym miała 14 dni przed okresem, a ja mam 10 dni, czyli ciąża jest młodsza o tą różnicę u mnie i też tak było, urodziłam Ninę 3 dni po terminie. Wszystko zależy kiedy było jajeczkowanie a długość cyklu to sprawa drugorzędna wg mnie.---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
ale kobieta w ciązy była , więc to zrozumiałe ,że coś może się pomylić
|
||
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie jest dla mnie problemem Ma się urodzić zdrowa. I tyle tylko wymagam
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polozna i lekarz powiedzieli mi ze przepowiadajace skurcze powinny byc bezpolesne, ale czytalam gdzies ze niektore kobiety odczuwaja je jakby troszke bole menstruacyjne. masz je regularnie? u mnie pada desz ze sniegiem ogolnie pogoda barowa...brrr okropnie, a po pracy musze jechac na poczte i wyslac kartki swiateczne i zdjecia do rodzicow swojego brzuchola
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-12-16 o 11:51 |
|
|
|
|
#4297 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj mam o 16:30 wizytę! 3majcie kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku
bo się jakoś martwię a nie wiem czym..
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mina dziecka na widok choinki, prezentów jest bezcenna, uwielbiam święta za to ![]() Gwiazdora ( Mikołaja) nie zamawiamy na ten rok jeszcze, bo obawiam się ,że może się wystraszyć zbyt mocno ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
) jak widzę dzieci małe w tv, w reklamie, o "porodówkach " itp. nie wspomnę właśnie leci coś w tym stylu na tvn styleBabcia wzięła dziecko na spacer żebym mogła zrobić porządek w dokumentach a ja co ? forum |
||
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska super prezenty dla Filipka...moze maly mistrz kuchni Wam rosnie
|
|
|
|
#4301 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po jedzeniu nie mogę przekroczyć 120 po godzinie. Moja mama ma ustaloną normę na 140 przez diabetologa.
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze.Cytat:
![]() A ja tez uwielbiam ta radosc malego, dlatego dzis z mama sprzatamy a jutro ubieramy juz choinke ![]() W tym roku Filip widze ze ma wieksza swiadomosc, jak mu mama chciala dac na Mikolaja krecika pluszaka, to wymyslila, ze podrzuci za szybe w balkonie ze niby Mikolaj rzucil prezent a ogladal wczesniej na youtube taka piosenke i mikolaja rozrzucajacego prezenty, wiec az rumiencow dostal jak zrobilysmy z mama akcje z balkonem hehe Tak sie cieszyl i ciagle patrzal w okno czy leci Mikolaj ![]() A teraz juz nie moze sie doczekac ze gwiazdka mu podrzuci prezent pod choinke Ja lubie robic taka akcje zeby sie tak bardzo bardzo cieszyl, te wspomnienia zostaja na lataNo i ten blysk w oku dziecka tak jak mowisz bezcenne ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Ide gotowac barszczyk
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-16 o 12:18 |
||
|
|
|
#4304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie ma dzieci w czasie świąt to jest tak "pusto". Sama pamiętam jak jako dziecko czekałam na wigilię, prezenty, jak bardzo cieszyło mnie ubieranie choinki, wyczekiwanie pierwszej gwiazdki na niebie, wspólne śpiewanie kolęd. I cała ta świąteczna otoczka. Zapach choinki, pomarańczy (które dostępne w sklepach były tylko w czasie świąt!). Chciałabym, aby nasza mała Ewelinka też miała takie święta jakie ja pamiętam. A.. i podjadanie cukierków z choinki i ta radość jak przy jej rozbieraniu jeszcze jakiegoś się znalazło
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie, o ile w ciąży wszystko nie jest wszystko odwrotnie niż w normalnej cukrzycy to biały chleb podniesie cukier jeszcze bardziej, bo tu nie chodzi o to żeby chleb był ciemny (np.pumpernikiel z orzechami i śliwkami) tylko żeby był jak najmniej przetworzony, czyli węglowodany maja być jak najmniej rozłożone i bez dodatków cukrów prostych, a wierzcie mi bardzo trudno znaleźć taki chleb (pomijam sklepy dla cukrzyków) u nas najbardziej sprawdza się graham gruboziarnisty z otrębami, poza tym każdy chleb podniesie poziom cukru, bo to węglowodany. Chodzi o to że taki "ciemny" jest trawiony dłużej i nie "wywali" od razu (po tej godzinie) dużego wyniku
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje za
![]() Ale mnie bolą piersi.. znowu zaczęły a miałam miesiąc spokoju, poza tym nigdzie nie mam rozstępów bo oglądałam się a brzuszek spory, tylko na lewej piersi.. to jedyne miejsce..
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, jak po dwóch małych kromeczkach grahama miałam prawie 150 cukru po godzinie (z chudą wędliną i ogórkiem) a po zwykłym białym z tą samą wędliną i tym samym ogórkiem i to w ilości trzech normalnych kromek cukier miałam w normie to albo drugi glukometr mnie okłamuje albo mój organizm jest głupi Czytałam skład tego mojego białego chleba. Dwa rodzaje mąki - pszenna i żytnia oraz woda i drożdże. I nic więcej, nawet soli, zakwasu nic. Najzwyklejszy ze zwykłych chlebów jaki można kupić (piekarnia Auchan, swoją drogą całkiem smaczny chleb).
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
ja dostałam w aptece pomarańczową, mimo że nie prosiłam o smakową, zorientowałam sie dopiero podczas picia, była pyszna
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Aguśka super prezenty dla Filipka
Cytat:
Własnie u mnie też coś nie halo, miałam dłuższe cykle koło 31 dni, więc w ogóle u mnie się nie zgadza, za wcześnie owulację miałam czy jak? coś musiało się przesunąć akurat w tym jednym cyklu I słusznie, nieistotne jak to się stało, oby dziecię zdrowe się urodziło ![]() claudia trzymamy , wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
Nie pojmuje mojego TŻta, kilka dni temu uzgadnialiśmy że zawiezie mnie mój tata do ginekologa do Wrocka bo ten mój jeszcze nie ma samochodu zrobionego., No a poza tym pracuje, jak się okazuje ma wolne dzisiaj no i dzwoni do mnie "to jak jedziemy dzisiaj " mówię że no o 14 wyjeżdżam i tak jak się umawialiśmy tata mnie zawozi bo wziął dzisiaj wolne w pracy.. I mówię to jak już ma to wolne niech mnie zawiezie (byłam w szoku że rodzice TŻta dali mu auto swoje) To mówię po chwili do niego to jak się umawialiśmy widzimy się wieczorem jak będę wracać.. to on że czasu nie ma bo wyjeżdża to mówię "Jak chcesz" i się rozłączyłam
Tydzień już się z nim nie widziałam bo nie mieszkamy jeszcze razem a on ma jakieś wymówki - jestem wścikła teoretycznie bo praktycznie nie mogę ![]() Teraz mi napisał "skoro to ich dziecko to ja już się nie wtrącam" ;/ Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-16 o 12:42 |
|
|
|
#4312 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam pół godzinny spacer i jestem dotleniona ![]() A na co do teatru? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i trochę mnie martwi zachowanie Twojego TŻ z tego co piszesz już któryś raz... Heloł ![]() ja od 4.00 nie śpię! Wszystko przez tego kebaba! Normalnie tak mnie suszyło i takie miałam wzdęcia jak nigdy Dzisiaj jadę do domku więc muszę szybciutko się pakować. Jadę aż na 3 tygodnie, nie macie pojęcia jak się cieszę mogę góry przenosić normalnie
|
|
#4313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po glukozie, uwazam ze jest wstretna ,dostałam do wypicia duzy kubek i po walczyłam ze soba zeby nie zwymiotowac, odbijało mi sie strasznie, pozniej pielegniarka pozwolila popic woda mineralna ,wyszlam troche na powietrze i dałam rade.Zazdroszcze tych pomaranczowych orenzadek, bo ja mimo ze kocham slodycze to to nijak ma sie to do slodyczy
![]() ![]() jesli chodzi o moje wlosy to nie widzie roznicy, troche mi wypadaja ,ale jak sa dlugie to ich sie wydaje duzo nawet jak wypadna 3-4 wlosy i przyznaje sie ze zapominam o odzywce, a raczej jestem leniem![]() dzis wracajac mam z przystanku 15 minut pieszo do domu, poczułam ze nie dojde ,bo tak mi sie chce siku, a wszedzie ludzie , domy i juz bylam gotowa siusiac no chyab w majty ![]() az tu nagle piekne krzaczki i udalo sieDzis zaczynamy 25 tydzien ![]() Claudia troche niedojrzałe zachowanie Twojego TZ, sama nie wiem jakbym z nim postapiła, ale skoro sie umówiliscie ze zawiezie Cie twoj tata, a on teraz jakies fochy. a teraz ide spac
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-16 o 13:06 |
|
|
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Wyrobiłam ciasto na pierniczki, ale mi się teraz nie chce robić dalej, więc odstawiłam na razie, wieczorem z TŻ będziemy razem piekli. Ogarnęłam kuchnię, bo sajgon był, idę się wykąpać (o tej porze
) i trochę się zdrzemnę, bo mnie okropnie muli.
|
|
|
|
#4316 | |
|
Rozeznanie
|
Wow, czas tak szybko leci... ani się nie obrócimy a będziemy się "rozpakowywać" po kolei
Cytat:
Ja zaraz muszę się wybrać na pocztę wysłać L4, potem do apteki i do sklepu kupić kapustę kiszoną...dziś będzie na obiadek surówka z kapuchy, ziemniaczki i krupniok
|
|
#4317 |
|
Rozeznanie
|
Ja lecę się kąpać i zjeść obiadek i na wizytę jadę bo przejechać przez Wrocław to katorga !! Do Później !
opiszę co i jak
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Moje słodkie przyjaciółki mam dla was pewną wiadomość
![]() Chyba dobrą. Przetestowałam pieczywo chrupkie. Zjadłam 3 kanapki z twarogiem i ogórkiem, do tego kiwi. Po godzinie i krótkim spacerku z psem cukier na poziomi 75 ![]() Z tej okazji zjem pomarańcz
|
#4319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z resztą... mój organizm zawsze był dziwny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

a tak naciskam guziczek i jest "pstryk" i kropelka krwi leci. Prawie bez bólu

wczoraj wróciliśmy koło 23:00, dzisiaj przed 22:00... przeprowadzka przeniesiona na sobotę, niby wszystko zrobione-dzisiaj skończyliśmy resztę, można by było już dziś, ale spokojnie poprzewozimy, poukładamy rzeczy w szafkach sobie i w sobotę będzie pierwsza noc na nowym mieszkaniu

i nie było mi dobrze, ale gorączka odpuściła 

więc nie sądzę, żeby się to miało jakoś diametralnie zmienić... a na świąteczny stół tylko sobie popatrzę.... no ale chociaż się jakoś nie roztyje, tym bardziej, że już mam +11kg (29tc)
i dobrze