Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 11:36   #4291
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziekuje, wiem ze malec sie ucieszy, bo on lubi te sprawy
A Ty zmieniaj paluszki

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

A powiedzcie boli troszke uklucie czy sie przyzwyczailyscie?
Wiem, ze igielka jest cieniutka i krociutka, jednak uklucie w palec nie nalezy do przyjemnych...
jakby nie ten "pen" to bym się sama nie ukłuła a tak naciskam guziczek i jest "pstryk" i kropelka krwi leci. Prawie bez bólu i paluszki nie bolą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:39   #4292
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
jakby nie ten "pen" to bym się sama nie ukłuła a tak naciskam guziczek i jest "pstryk" i kropelka krwi leci. Prawie bez bólu i paluszki nie bolą
Peny sa super pomyslem
A paluszki pewnie sie przyzwyczajaja....jednak ukluc w ciagu dnia macie duzo. Podziwiam Was, no ale nie macie wyjscia...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:46   #4293
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Nie mam kiedy wpadać wczoraj wróciliśmy koło 23:00, dzisiaj przed 22:00... przeprowadzka przeniesiona na sobotę, niby wszystko zrobione-dzisiaj skończyliśmy resztę, można by było już dziś, ale spokojnie poprzewozimy, poukładamy rzeczy w szafkach sobie i w sobotę będzie pierwsza noc na nowym mieszkaniu

Jestem zła, bo nie mam kiedy nawet zacząć przygotowywać na święta, czyli krokiety robić, pierogi uszka... mam nadzieję, że jutro kupię resztę składników i coś zacznę robić, bo potem mi czasu braknie

Gratuluję wszystkim poznanych płci, wizyt itp itd

Uciekam spać, bo jutro pracy mnie sporo czeka

p.s. jeszcze Wam sprzedam 'niusa'. może któraś z Was już to słyszała, może nie, ale powiem Wam bo może Was to zaciekawi
dzisiaj się dowiedziałam, że duży wpływ na termin porodu ma długość cyklu., czyli te które mają cykle 30 dniowe powinny urodzić w terminie, te co mają 26-28 dni- to przed, a te co więcej niż 30 dniowe-jest duże prawdopodobieństwo na po terminie i u kilku osób się to sprawdziło ponoć jak pytałam
powiem Wam, że trochę mnie to zaciekawiło, dlatego piszę to tutaj, bo zastanawia mnie czy to prawda czy głupi zabobon ?! to pytanie bardziej do dziewczyn, które już rodziły jak to u Was z tym było ?

a teraz lecę spać, dobrej nocki, do jutra
Hej hej,
wszystko zależy od tego kiedy kto ma jajeczkowanie, przeważnie jest to 14 dni przed następnym okresem , ale tylko przeważnie , bo ja np. mam krótkie cykle 25 dni,a jajeczkowanie mam 10 dni przed okresem ( mierzyłam parę miesięcy temperaturę i robiłam testu owu), no i ciążę mi liczą jakbym miała 14 dni przed okresem, a ja mam 10 dni, czyli ciąża jest młodsza o tą różnicę u mnie i też tak było, urodziłam Ninę 3 dni po terminie. Wszystko zależy kiedy było jajeczkowanie a długość cyklu to sprawa drugorzędna wg mnie.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Jolka a jak się czujesz teraz? może rennie w żołądku coś pomogła już?

I naprawdę się nie przejmuj, ja kiedyś też połknęlam czopek, tak jak ten dziadziuś co opowiadała Aguśka i nie było mi dobrze, ale gorączka odpuściła
Znam przypadek aplikacji środka przeciwbólowego w czopku do pochwy ale kobieta w ciązy była , więc to zrozumiałe ,że coś może się pomylić
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:47   #4294
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej,
wszystko zależy od tego kiedy kto ma jajeczkowanie, przeważnie jest to 14 dni przed następnym okresem , ale tylko przeważnie , bo ja np. mam krótkie cykle 25 dni,a jajeczkowanie mam 10 dni przed okresem ( mierzyłam parę miesięcy temperaturę i robiłam testu owu), no i ciążę mi liczą jakbym miała 14 dni przed okresem, a ja mam 10 dni, czyli ciąża jest młodsza o tą różnicę u mnie i też tak było, urodziłam Ninę 3 dni po terminie. Wszystko zależy kiedy było jajeczkowanie a długość cyklu to sprawa drugorzędna wg mnie.
Też prowadziłam obserwacje i u mnie się nie terminy nie zgadzają ale to nie jest dla mnie problemem Ma się urodzić zdrowa. I tyle tylko wymagam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-16, 11:47   #4295
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Czyli niewymagajacego masz synka
Fajnie ze lubi gotowac i sprzatac, adas juz troche z tego wyrosl i potrafi mi powiedziec jak mu kaze zabawki posprzatac : wszystko musze sam robic
Ciekawe od kogo to uslyszal

Jolka Ty to jestes niesamowita z tymi lekami Ja rennie rozgryzam, mozna tez. No ale lykac to jeszcze nie lykalam? Z ciekawosci -pomoglo?
Obiecaj nam nastepnym razem jak bedziesz miala jakies tabletki to spytaj w jaki sposob sie je przyjmuje
Nie zlosc sie , nie moglam sie opanowac

Juz doczytalam ze pomoglo polkniecie rennie
Obstawiam Mamusię
Stary 2011-12-16, 11:49   #4296
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ktore maja skurcze jak je odczuwacie?
Bo ja od wczoraj mam chwilami takie uczucie, hm jak to opisac... pobolewa mnie podbrzusze podobnie jak na @, ale o wiele wiele slabiej, tak minimalnie. Boli na wysokosci spojenia lonowego. Brzuszek nie twardnieje ani nic. Nie wiem czy sie martwic?
mi sie wtedy spina caly brzuch, robi sie twardszy, czuje takie napiecie w brzuszku (10-15 sekund) ale bolu nawet minimalnego nie czuje, to spinanie same w sobie mile tez nie jest. przewaznie jest jak siedze w biurze dluzszy czas lub wieczorem leze na kanapie i pozniej wstane.
polozna i lekarz powiedzieli mi ze przepowiadajace skurcze powinny byc bezpolesne, ale czytalam gdzies ze niektore kobiety odczuwaja je jakby troszke bole menstruacyjne. masz je regularnie?

u mnie pada desz ze sniegiemogolnie pogoda barowa...brrr okropnie, a po pracy musze jechac na poczte i wyslac kartki swiateczne i zdjecia do rodzicow swojego brzuchola

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-12-16 o 11:51
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:49   #4297
19claudia91
Rozeznanie

Dzisiaj mam o 16:30 wizytę! 3majcie kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku bo się jakoś martwię a nie wiem czym..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:55   #4298
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
też lubię dawać prezenty, a już w ogóle sprawia mi to przyjemność jak widzę, że obdarowany się z tego cieszy
ja też uwielbiam prezenty, mamy teraz tak,że wszystkie muszą być ładnie zapakowane w kolorowy papier i leżą pod choinką,żeby Nina od najmłodszych lat miała takie wspomnienia ze świąt , mina dziecka na widok choinki, prezentów jest bezcenna, uwielbiam święta za to

Gwiazdora ( Mikołaja) nie zamawiamy na ten rok jeszcze, bo obawiam się ,że może się wystraszyć zbyt mocno

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Bry dziewczynki,
u mnie dzis rano snieg na balkonie lezy, zimno
Do sniadania ogladalam sobie odcinek brytyjskiej 'porodowki', oczywiscie ryczalam jak babce robilli cesarke, tzn jadlam kanapke i ryczalam w recznik jednoczesnie. Obraz nedzy i rozpaczy normalnie
Ja teraz ryczę na zawołanie, jak Ninę myję, przewijam, usypiam ( tak delikatnie płaczę, ale wiecie o czym wtedy myślę ) jak widzę dzieci małe w tv, w reklamie, o "porodówkach " itp. nie wspomnę właśnie leci coś w tym stylu na tvn style

Babcia wzięła dziecko na spacer żebym mogła zrobić porządek w dokumentach a ja co ? forum
Stary 2011-12-16, 12:01   #4299
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczynki
Wczoraj poszlam spac dobrze po 1 w nocy i dzis nie moglo mnie dziecko dobudzic.
O 9 obudzil mnie zapach kupy wpieluszce, wiec musialam wstac, ale polozylam sie dalej, bo bylam nieprzytomna i teraz niedawno sie zwleklam bo obudzilo mnie skakanie Filipa po lozku

Ale zamowilam Filipowi pod choinke w koncu wczoraj taka mala polmetrowa kuchnie: http://allegro.pl/show_item.php?item=1975971084
i mikserek, bo uwielbia miksowac:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1939272674
super prezenty dla synka

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam o 16:30 wizytę! 3majcie kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku bo się jakoś martwię a nie wiem czym..
nic sie nie martw będzie dobrze
Stary 2011-12-16, 12:06   #4300
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aguska super prezenty dla Filipka...moze maly mistrz kuchni Wam rosnie

Stary 2011-12-16, 12:10   #4301
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie

Niestety nie mogę mierzyć 2 godziny po posiłku, bo to się nie liczy wg mojej poradni diabetologicznej... Muszę mierzyć godzinę po posiłku. Przez pierwszy tydzień diety mierzyłam 2h po posiłku to położna nawet nie chciała spojrzeć na wyniki, za to w drugim tygodniu mierzyłam w złych godzinach wg niej... więc ten tydzień będę mierzyć dokładnie w tych godzinach, które oni chcą, ale już podświadomie wiem, że czeka mnie insulinoterapia, bo w tamtym tygodniu pomimo tych złych godzin cukier miałam dobry tylko 4 razy więc nie sądzę, żeby się to miało jakoś diametralnie zmienić... a na świąteczny stół tylko sobie popatrzę.... no ale chociaż się jakoś nie roztyje, tym bardziej, że już mam +11kg (29tc)

Kurcze, tak mnie ostatnio zaczął brzuch swędzieć, że masakra - smaruje go normalnie co 15 minut, i co chwila tak swędzi, że wariuje, ale rozstępów o dziwno nie mam i dobrze
współczuję ci bardzo i w ogóle dziewczynom z cukrzycą ciążową, wiem z doświadczenia że myśl o codziennych zastrzykach z insuliną jest dołująca, ale przecież większości kobiet to mija po porodzie, trzeba myśleć pozytywnie i trzymam kciuki żeby u was też minęło
Cytat:
W ciązy należy mierzyć cukier godzinę po posiłku. Ciężarna z cukrzycą ciążową na diecie powinna mieć poziom cukru tak jak zdrowy człowiek. Dla mnie to lekka przesada, ale tak mi wytłumaczono.

Dzis z rana cukier miałam 90, więc na granicy. Zjadłam pół jabłka i poszłam spać
tak dla ciekawości: czy wiecie że górna granica poziomu cukru we krwi jest co roku obniżana o 5? jak mojemu tż wykryli to granica była 120 (on miał 240 - 5-6 lat temu) jak mojemu tacie wykryli to było 110 (on miał 160) na moich obecnych drukach z lab jest max granica 100. A skoro piszesz że u ciebie jest 90, a ja mam 91 to też mam leczyć? a rok temu jeszcze musiałabym? a 3 lata temu ten wynik byłby idealny? O co chodzi?

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:12   #4302
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
współczuję ci bardzo i w ogóle dziewczynom z cukrzycą ciążową, wiem z doświadczenia że myśl o codziennych zastrzykach z insuliną jest dołująca, ale przecież większości kobiet to mija po porodzie, trzeba myśleć pozytywnie i trzymam kciuki żeby u was też minęło

tak dla ciekawości: czy wiecie że górna granica poziomu cukru we krwi jest co roku obniżana o 5? jak mojemu tż wykryli to granica była 120 (on miał 240 - 5-6 lat temu) jak mojemu tacie wykryli to było 110 (on miał 160) na moich obecnych drukach z lab jest max granica 100. A skoro piszesz że u ciebie jest 90, a ja mam 91 to też mam leczyć? a rok temu jeszcze musiałabym? a 3 lata temu ten wynik byłby idealny? O co chodzi?
Dla mnie lekarka normę na czczo okresliła jako 90, w laboratorium norma na czczo to 70-140, podobnie jak po obciązeniu.
Po jedzeniu nie mogę przekroczyć 120 po godzinie. Moja mama ma ustaloną normę na 140 przez diabetologa.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-16, 12:18   #4303
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno! Bedzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam prezenty, mamy teraz tak,że wszystkie muszą być ładnie zapakowane w kolorowy papier i leżą pod choinką,żeby Nina od najmłodszych lat miała takie wspomnienia ze świąt , mina dziecka na widok choinki, prezentów jest bezcenna, uwielbiam święta za to
Ja pamietam jak bylismy mali z bratem i w nocy wstawalismy i wyciagalismy spod choinki prezenty iw nocy sie nimi bawilismy juz bo tak sie doczekac nie moglismy
A ja tez uwielbiam ta radosc malego, dlatego dzis z mama sprzatamy a jutro ubieramy juz choinke
W tym roku Filip widze ze ma wieksza swiadomosc, jak mu mama chciala dac na Mikolaja krecika pluszaka, to wymyslila, ze podrzuci za szybe w balkonie ze niby Mikolaj rzucil prezent a ogladal wczesniej na youtube taka piosenke i mikolaja rozrzucajacego prezenty, wiec az rumiencow dostal jak zrobilysmy z mama akcje z balkonem hehe Tak sie cieszyl i ciagle patrzal w okno czy leci Mikolaj
A teraz juz nie moze sie doczekac ze gwiazdka mu podrzuci prezent pod choinke Ja lubie robic taka akcje zeby sie tak bardzo bardzo cieszyl, te wspomnienia zostaja na lata
No i ten blysk w oku dziecka tak jak mowisz bezcenne

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ide gotowac barszczyk
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-16 o 12:18
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:21   #4304
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
sie robi kciuki zacisniete

Stary 2011-12-16, 12:21   #4305
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno! Bedzie dobrze.

Ja pamietam jak bylismy mali z bratem i w nocy wstawalismy i wyciagalismy spod choinki prezenty iw nocy sie nimi bawilismy juz bo tak sie doczekac nie moglismy
A ja tez uwielbiam ta radosc malego, dlatego dzis z mama sprzatamy a jutro ubieramy juz choinke
W tym roku Filip widze ze ma wieksza swiadomosc, jak mu mama chciala dac na Mikolaja krecika pluszaka, to wymyslila, ze podrzuci za szybe w balkonie ze niby Mikolaj rzucil prezent a ogladal wczesniej na youtube taka piosenke i mikolaja rozrzucajacego prezenty, wiec az rumiencow dostal jak zrobilysmy z mama akcje z balkonem hehe Tak sie cieszyl i ciagle patrzal w okno czy leci Mikolaj
A teraz juz nie moze sie doczekac ze gwiazdka mu podrzuci prezent pod choinke Ja lubie robic taka akcje zeby sie tak bardzo bardzo cieszyl, te wspomnienia zostaja na lata
No i ten blysk w oku dziecka tak jak mowisz bezcenne

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ide gotowac barszczyk
Bo w sumie święta są dla dzieci Jak nie ma dzieci w czasie świąt to jest tak "pusto".
Sama pamiętam jak jako dziecko czekałam na wigilię, prezenty, jak bardzo cieszyło mnie ubieranie choinki, wyczekiwanie pierwszej gwiazdki na niebie, wspólne śpiewanie kolęd. I cała ta świąteczna otoczka. Zapach choinki, pomarańczy (które dostępne w sklepach były tylko w czasie świąt!). Chciałabym, aby nasza mała Ewelinka też miała takie święta jakie ja pamiętam.
A.. i podjadanie cukierków z choinki i ta radość jak przy jej rozbieraniu jeszcze jakiegoś się znalazło

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-16, 12:24   #4306
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Pempek, zmierzyłam cukier po sniadaniu... z ciemnym chlebem. I wiem na 100%, że to on podniósł mi cukier (bo przecież nie ogórek czy wędlina).
Trzy kromeczki a do tego rozcieńczony (!) sok jabłkowy i cukier 142.
Czyli wracam do białego chleba.
słuchajcie, o ile w ciąży wszystko nie jest wszystko odwrotnie niż w normalnej cukrzycy to biały chleb podniesie cukier jeszcze bardziej, bo tu nie chodzi o to żeby chleb był ciemny (np.pumpernikiel z orzechami i śliwkami) tylko żeby był jak najmniej przetworzony, czyli węglowodany maja być jak najmniej rozłożone i bez dodatków cukrów prostych, a wierzcie mi bardzo trudno znaleźć taki chleb (pomijam sklepy dla cukrzyków) u nas najbardziej sprawdza się graham gruboziarnisty z otrębami, poza tym każdy chleb podniesie poziom cukru, bo to węglowodany. Chodzi o to że taki "ciemny" jest trawiony dłużej i nie "wywali" od razu (po tej godzinie) dużego wyniku

Stary 2011-12-16, 12:29   #4307
19claudia91
Rozeznanie

Dziękuje za

Ale mnie bolą piersi.. znowu zaczęły a miałam miesiąc spokoju, poza tym nigdzie nie mam rozstępów bo oglądałam się a brzuszek spory, tylko na lewej piersi.. to jedyne miejsce..

Fabianek
Stary 2011-12-16, 12:29   #4308
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
słuchajcie, o ile w ciąży wszystko nie jest wszystko odwrotnie niż w normalnej cukrzycy to biały chleb podniesie cukier jeszcze bardziej, bo tu nie chodzi o to żeby chleb był ciemny (np.pumpernikiel z orzechami i śliwkami) tylko żeby był jak najmniej przetworzony, czyli węglowodany maja być jak najmniej rozłożone i bez dodatków cukrów prostych, a wierzcie mi bardzo trudno znaleźć taki chleb (pomijam sklepy dla cukrzyków) u nas najbardziej sprawdza się graham gruboziarnisty z otrębami, poza tym każdy chleb podniesie poziom cukru, bo to węglowodany. Chodzi o to że taki "ciemny" jest trawiony dłużej i nie "wywali" od razu (po tej godzinie) dużego wyniku
Powiedz to mojemu organizmowi :/
Wiesz, jak po dwóch małych kromeczkach grahama miałam prawie 150 cukru po godzinie (z chudą wędliną i ogórkiem) a po zwykłym białym z tą samą wędliną i tym samym ogórkiem i to w ilości trzech normalnych kromek cukier miałam w normie to albo drugi glukometr mnie okłamuje albo mój organizm jest głupi
Czytałam skład tego mojego białego chleba. Dwa rodzaje mąki - pszenna i żytnia oraz woda i drożdże. I nic więcej, nawet soli, zakwasu nic. Najzwyklejszy ze zwykłych chlebów jaki można kupić (piekarnia Auchan, swoją drogą całkiem smaczny chleb).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-16, 12:31   #4309
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy w Polsce można gdzieś kupić taką smakową...muszę się rozejrzeć...
ja dostałam w aptece pomarańczową, mimo że nie prosiłam o smakową, zorientowałam sie dopiero podczas picia, była pyszna

Stary 2011-12-16, 12:37   #4310
julliczka
Rozeznanie

Aguśka super prezenty dla Filipka

Cytat:
Też prowadziłam obserwacje i u mnie się nie terminy nie zgadzają ale to nie jest dla mnie problemem Ma się urodzić zdrowa. I tyle tylko wymagam

Własnie u mnie też coś nie halo, miałam dłuższe cykle koło 31 dni, więc w ogóle u mnie się nie zgadza, za wcześnie owulację miałam czy jak? coś musiało się przesunąć akurat w tym jednym cyklu I słusznie, nieistotne jak to się stało, oby dziecię zdrowe się urodziło

claudia trzymamy , wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:37   #4311
19claudia91
Rozeznanie

Nie pojmuje mojego TŻta, kilka dni temu uzgadnialiśmy że zawiezie mnie mój tata do ginekologa do Wrocka bo ten mój jeszcze nie ma samochodu zrobionego., No a poza tym pracuje, jak się okazuje ma wolne dzisiaj no i dzwoni do mnie "to jak jedziemy dzisiaj " mówię że no o 14 wyjeżdżam i tak jak się umawialiśmy tata mnie zawozi bo wziął dzisiaj wolne w pracy.. I mówię to jak już ma to wolne niech mnie zawiezie (byłam w szoku że rodzice TŻta dali mu auto swoje) To mówię po chwili do niego to jak się umawialiśmy widzimy się wieczorem jak będę wracać.. to on że czasu nie ma bo wyjeżdża to mówię "Jak chcesz" i się rozłączyłam Tydzień już się z nim nie widziałam bo nie mieszkamy jeszcze razem a on ma jakieś wymówki - jestem wścikła teoretycznie bo praktycznie nie mogę
Teraz mi napisał "skoro to ich dziecko to ja już się nie wtrącam" ;/

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-12-16 o 12:42
Stary 2011-12-16, 12:41   #4312
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Zaczynamy dziś 30 tydzień

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ale słonko w wawie

Dzień dobry!

Zaraz zbieramy się na cmentarz do Dziadków męża.

Potem do pracy po bony (woow, po 3,5 roku pracy dostałam w końcu bony świąteczne! i na zakupy..

A wieczorem do teatru

Intensywny dzień

Miłego dzionka Mamusie
No piękna dziś pogoda w stolicy ja miałam pół godzinny spacer i jestem dotleniona
A na co do teatru?

Cytat:
Mnie tak okresowo pobolewa jak ma być kupa albo ja inaczej skurcze jelitowe odczuwam
Ja też tak mam

Cytat:
i trochę mnie martwi zachowanie Twojego TŻ z tego co piszesz już któryś raz...

Heloł
ja od 4.00 nie śpię! Wszystko przez tego kebaba! Normalnie tak mnie suszyło i takie miałam wzdęcia jak nigdy już więcej nie zjem na noc tak ciężko.
Dzisiaj jadę do domku TŻ już po mnie zasuwa z Mazur, za mniej jak 3 godzinki będzie więc muszę szybciutko się pakować. Jadę aż na 3 tygodnie, nie macie pojęcia jak się cieszę mogę góry przenosić normalnie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:54   #4313
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

No piękna dziś pogoda w stolicy ja miałam pół godzinny spacer i jestem dotleniona
A na co do teatru?

Ja też tak mam

i trochę mnie martwi zachowanie Twojego TŻ z tego co piszesz już któryś raz...

Heloł
ja od 4.00 nie śpię! Wszystko przez tego kebaba! Normalnie tak mnie suszyło i takie miałam wzdęcia jak nigdy już więcej nie zjem na noc tak ciężko.
Dzisiaj jadę do domku TŻ już po mnie zasuwa z Mazur, za mniej jak 3 godzinki będzie więc muszę szybciutko się pakować. Jadę aż na 3 tygodnie, nie macie pojęcia jak się cieszę mogę góry przenosić normalnie
Ja już nie mam sił

Fabianek
Stary 2011-12-16, 13:02   #4314
tynka88
Zadomowienie

Ja juz po glukozie, uwazam ze jest wstretna ,dostałam do wypicia duzy kubek i po walczyłam ze soba zeby nie zwymiotowac, odbijało mi sie strasznie, pozniej pielegniarka pozwolila popic woda mineralna ,wyszlam troche na powietrze i dałam rade.Zazdroszcze tych pomaranczowych orenzadek, bo ja mimo ze kocham slodycze to to nijak ma sie to do slodyczy

jesli chodzi o moje wlosy to nie widzie roznicy, troche mi wypadaja ,ale jak sa dlugie to ich sie wydaje duzo nawet jak wypadna 3-4 wlosy i przyznaje sie ze zapominam o odzywce, a raczej jestem leniem

dzis wracajac mam z przystanku 15 minut pieszo do domu, poczułam ze nie dojde ,bo tak mi sie chce siku, a wszedzie ludzie , domy i juz bylam gotowa siusiac no chyab w majty az tu nagle piekne krzaczki i udalo sie

Dzis zaczynamy 25 tydzien

Claudia troche niedojrzałe zachowanie Twojego TZ, sama nie wiem jakbym z nim postapiła, ale skoro sie umówiliscie ze zawiezie Cie twoj tata, a on teraz jakies fochy.

a teraz ide spac

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-16 o 13:06
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:05   #4315
julliczka
Rozeznanie

Wyrobiłam ciasto na pierniczki, ale mi się teraz nie chce robić dalej, więc odstawiłam na razie, wieczorem z TŻ będziemy razem piekli. Ogarnęłam kuchnię, bo sajgon był, idę się wykąpać (o tej porze) i trochę się zdrzemnę, bo mnie okropnie muli.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:06   #4316
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Zaczynamy dziś 30 tydzień
Wow, czas tak szybko leci... ani się nie obrócimy a będziemy się "rozpakowywać" po kolei

Cytat:
trzymam kciuki, będzie dobrze! ja też mam zawsze stresa przed każda wizytą...

Ja zaraz muszę się wybrać na pocztę wysłać L4, potem do apteki i do sklepu kupić kapustę kiszoną...dziś będzie na obiadek surówka z kapuchy, ziemniaczki i krupniok
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:07   #4317
19claudia91
Rozeznanie

Ja lecę się kąpać i zjeść obiadek i na wizytę jadę bo przejechać przez Wrocław to katorga !! Do Później ! opiszę co i jak

Fabianek
Stary 2011-12-16, 13:14   #4318
karolca
Zakorzenienie

Moje słodkie przyjaciółki mam dla was pewną wiadomość
Chyba dobrą.
Przetestowałam pieczywo chrupkie. Zjadłam 3 kanapki z twarogiem i ogórkiem, do tego kiwi. Po godzinie i krótkim spacerku z psem cukier na poziomi 75
Z tej okazji zjem pomarańcz

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-16, 13:22   #4319
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Powiedz to mojemu organizmowi :/
Wiesz, jak po dwóch małych kromeczkach grahama miałam prawie 150 cukru po godzinie (z chudą wędliną i ogórkiem) a po zwykłym białym z tą samą wędliną i tym samym ogórkiem i to w ilości trzech normalnych kromek cukier miałam w normie to albo drugi glukometr mnie okłamuje albo mój organizm jest głupi
Czytałam skład tego mojego białego chleba. Dwa rodzaje mąki - pszenna i żytnia oraz woda i drożdże. I nic więcej, nawet soli, zakwasu nic. Najzwyklejszy ze zwykłych chlebów jaki można kupić (piekarnia Auchan, swoją drogą całkiem smaczny chleb).
powiedziałabym żeby się nie wygłupiał i żeby Ci takich numerów nie robił i żeby ci trzymał dobry poziom cukru

Stary 2011-12-16, 13:25   #4320
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
powiedziałabym żeby się nie wygłupiał i żeby Ci takich numerów nie robił i żeby ci trzymał dobry poziom cukru

Otóż to, ale coś się słuchać nie chce
z resztą... mój organizm zawsze był dziwny

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości