wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 12:43   #1651
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
miskowa, ciekawy pomysł
twój tata miał do czynienia z tańcem? to jest kurs jakiegoś określonego rodzaju tańca? czy na kursie będą różne style?

ja sama jestem kołek, nie lubię tańczyć, jak dowiedziałam się, że na studiach będę miała taniec to bardzo sceptycznie podeszłam do tego przedmiotu i o dziwo, bardzo mi się spodobał. Nawet miałam 5tkę, a potem nauczyłam TŻ (on też jest antytalent) walca angielskiego i również mu się podobała nauka.

dziewczyny, poproszę o opinię: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580470
zaczęły mi się podobać takie rozkloszowane sukienki, tylko nie wiem, czy nie wyglądałabym w takiej głupio
Mój tata nic nie miał do czynienia, ale może się przekona trochę i rozluźni po takim kursie. To jest kurs dla początkujących, dla dorosłych (ponoć nawet emeryci się zapisują) i mają uczyć różnych tańców. Trzy miesiące to trwa.

Mi się też takie sukienki podobają, ale to nie ma moją figurę. Myślę, że najlepiej będą w nich wyglądać filigranowe osoby, najlepiej chude, niskie i bez bioder.

Cytat:
kolejne pytanie
jadłyście pańską skórkę? zaintrygował mnie ten przepis i jestem ciekawa, czy to jest dobre: http://kotlet.tv/panska-skorka
czy słodkością, smakiem można to porównać bardziej do pianek, czy szczypy albo bezy
ja nie jadłam tego nigdy, to chyba w Krakowie jest popularne
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:50   #1652
hania811
Zakorzenienie

Przepis i wygląd tej pańskiej skórki kojarzy mi się z greckim loukoumi- a to wstrętne jest
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:03   #1653
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Mój tata nic nie miał do czynienia, ale może się przekona trochę i rozluźni po takim kursie. To jest kurs dla początkujących, dla dorosłych (ponoć nawet emeryci się zapisują) i mają uczyć różnych tańców. Trzy miesiące to trwa.

Mi się też takie sukienki podobają, ale to nie ma moją figurę. Myślę, że najlepiej będą w nich wyglądać filigranowe osoby, najlepiej chude, niskie i bez bioder.

w Warszawie było o tym w ddtvn, że to typowy przysmak sprzedawany 1.11. przy cmentarzach - taka tradycja

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:22   #1654
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Wy tu o kursach tańca, a ja powinnam swojego TŻta wysłać bo jemu w tańcu muzyka absolutnie nie przeszkadza. Jak zobaczyłam film z ostatniego wesela na jakim byliśmy to stwierdziłam, że lepiej byłoby go jednak nie oglądać
Stary 2011-12-16, 13:36   #1655
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Wy tu o kursach tańca, a ja powinnam swojego TŻta wysłać bo jemu w tańcu muzyka absolutnie nie przeszkadza. Jak zobaczyłam film z ostatniego wesela na jakim byliśmy to stwierdziłam, że lepiej byłoby go jednak nie oglądać

spoko, mój tż potrafi się tylko na dwa kiwać, jak pingwin raz w jedną, raz w drugą i nawet nie przeszkadza mu w tym, jak akurat jest piosenka na trzy (jakiś walczyk czy inny)
Na szczęście wytłumaczyłam mu to i teraz się zawsze mnie pyta, czy on umie do danej piosenki zatańczyć, czy nie ?
Stary 2011-12-16, 13:44   #1656
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

xzora fajna ta sukienka.

Misku jak najbardziej pomysł fajny. Moi rodzice 2 lata chodzili na taniec towarzyski.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:45   #1657
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
z opisu fajnie wygląda oferta, myślę że nawet jak będzie na początku sceptycznie nastawiony, to potem mu się to spodoba

Cytat:
spełniam jeden warunek na trzy ze szczupłością też by uszło, tylko że ja mam mięśnie czworogłowe uda bardzo wyraźne i to wszystko psuje

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Przepis i wygląd tej pańskiej skórki kojarzy mi się z greckim loukoumi- a to wstrętne jest
a jak te loukoumi smakuje? da się to do czegoś porównać?
gotowanie to zdecydowanie nie jest moje hobby, więc wolałabym żeby to co zrobię, było jadalne
pomyślałam też, że tą pańską skórkę dałabym rodzince w wigilię jako dodatek do prezentu. Nawet kupiłam taką folię z gwiazdkami podobną do tej z kotlet.tv

Cytat:
spoko, mój tż potrafi się tylko na dwa kiwać, jak pingwin raz w jedną, raz w drugą i nawet nie przeszkadza mu w tym, jak akurat jest piosenka na trzy (jakiś walczyk czy inny)
Na szczęście wytłumaczyłam mu to i teraz się zawsze mnie pyta, czy on umie do danej piosenki zatańczyć, czy nie ?
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:46   #1658
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ też ma dwie lewe nogi i kompletny brak poczucia rytmu w tańcu. Co jest dziwne w kontekście tego, że jest perkusistą

Mamy przyjaciela, który wiele lat tańczył towarzysko i uczył nas tańczyć przed weselem... i wyglądało to mniej więcej tak (do mojego TŻ) 'no to na 3, 1, 2, 3..1, 2, 3...nie tak, źle, na 3 mówię, jeszcze raz, 1, 2, 3, źle...co Ty ku.... nie umiesz do 3 liczyć?" Oczywiście nic dobrego z tego nie wyszło..

A ja strasznie żałuję, bo uwielbiam tańczyć...ale właśnie z partnerem, który umie tańczyć i umie prowadzić

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:52   #1659
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Słuchajcie o walcach i walczykach w przypadku mojego TŻ to nawet nie ma mowy.
On nawet gibając się nie potrafił skoordynować swoich ruchów i wyglądało to dziwnie.
Poza tym nie wiem czy to wpływ procentów ale oprócz swoich jakże zgrabnych ruchów był przechylony w moją stronę i wpatrywał się we mnie tak jakby miał stracić równowage jakby wzrok odwócił, normalnie paralityk
Stary 2011-12-16, 13:55   #1660
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
z opisu fajnie wygląda oferta, myślę że nawet jak będzie na początku sceptycznie nastawiony, to potem mu się to spodoba

spełniam jeden warunek na trzy ze szczupłością też by uszło, tylko że ja mam mięśnie czworogłowe uda bardzo wyraźne i to wszystko psuje

gotowanie to zdecydowanie nie jest moje hobby, więc wolałabym żeby to co zrobię, było jadalne
pomyślałam też, że tą pańską skórkę dałabym rodzince w wigilię jako dodatek do prezentu. Nawet kupiłam taką folię z gwiazdkami podobną do tej z kotlet.tv

xzora, to może zrobisz jakieś czekoladki/pralinki/trufle. Jak przeglądam blogi z przepisami, to nie wydaje mi się to trudne a na prezent na święta nadawałyby się jak najbardziej i jeśli z czekolady, to ryzyko, że ktoś nie lubi, jest niewielkie.

Co do kiecki, to może idź do sklepu, przymierz i sama zobaczysz. A nosisz krótkie spódnice normalnie, czy w ogóle nie?
Stary 2011-12-16, 14:05   #1661
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
xzora, to może zrobisz jakieś czekoladki/pralinki/trufle. Jak przeglądam blogi z przepisami, to nie wydaje mi się to trudne a na prezent na święta nadawałyby się jak najbardziej i jeśli z czekolady, to ryzyko, że ktoś nie lubi, jest niewielkie.

Co do kiecki, to może idź do sklepu, przymierz i sama zobaczysz. A nosisz krótkie spódnice normalnie, czy w ogóle nie?
inna opcja to jeszcze piernikowe muffiny, ale tak mnie ta pańska skórka zaintrygowała, że chciałabym właśnie ją zrobić

może i by mi się udało przymierzyć w sklepie taką sukienkę, tak bardzo jestem przyzwyczajona do zakupów netowych, że nawet o tym nie pomyślałam chodzę w krótkich sukienkach, spódnicach, tylko że w prostych, nigdy nie miałam krótkiej rozkloszowanej, a długą to chyba taką w kolano (beznadzieja) a nie przed
Stary 2011-12-16, 14:24   #1662
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Jak sprasowany lekko ciągnoący się cukier. Do tego w Grecji robią z zapachem różanym- ochytnie sztuczne to jest.

Nie chciałabym takiego prezentu. I jeszcze dodam ze nikt kogo znam tego nie lubi.
Lepiej upiecz ciasteczka cynamonowe.

Czy nawet muffinki - ja upiekłam wczoraj z czekoladą , jabłkami i przyprawą do piernika- Pycha
Stary 2011-12-16, 14:25   #1663
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
w Warszawie było o tym w ddtvn, że to typowy przysmak sprzedawany 1.11. przy cmentarzach - taka tradycja

Zuza ma rację. To tradycyjny przysmak w Warszawie sprzedawany przy cmentarzach w Święto Zmarłych chociaż ostatnio też widziałam chciałam spróbować ale w ciąży się bałam i teraz póki karmię też nie zaryzykuję,bo w sumie nie wiadomo z czego jest zrobione oraz kto i w jaki sposób to wyprodukował. Podobno smakuje bardzo słodko, owocowo i jest ciągnące.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Jak sprasowany lekko ciągnoący się cukier. Do tego w Grecji robią z zapachem różanym- ochytnie sztuczne to jest.

Nie chciałabym takiego prezentu. I jeszcze dodam ze nikt kogo znam tego nie lubi.
Lepiej upiecz ciasteczka cynamonowe.

Czy nawet muffinki - ja upiekłam wczoraj z czekoladą , jabłkami i przyprawą do piernika- Pycha
Zgadzam się z Hanią
Stary 2011-12-16, 19:47   #1664
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!
Kurcze, znowu mnie bierze przeziębienie, dwa tygodnie temu jakoś się z poprzednim uporałam i teraz znowu
To przez TŻta... najpierw ja go zaraziłam, teraz on mnie

Boli mnie bardzo gardło i znowu mam katar...

Biia, miałaś napisać w klubie o projekcie!
zapomniałam, już piszę!

Cytat:
Tu akurat byłabym ostrożna, jeśli chodzi o zioła. Wbrew pozorom ich stosowanie wcale nie jest tak bezpieczne jak się wydaje, a niektóre (nawet z tych popularnych) są wręcz trujące i mogą u niektórych skończyć się potrzebą przeszczepu wątroby.

Jestem taka mądra, bo jakiś czas temu byłam na ciekawy,m szkoleniu

Dziewczyny, czy kurs tańca dla rodziców jako prezent na rocznicę ślubu się nada?
moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. za chwilę o podobnym będzie można przeczytać w klubie
ogólnie to ostatnio mój ulubiony temat

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
to idźcie na początku są częste zmiany, dzięki czemu poćwiczy na innych, a ty przyjdziesz na gotowe

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mój TŻ też ma dwie lewe nogi i kompletny brak poczucia rytmu w tańcu. Co jest dziwne w kontekście tego, że jest perkusistą

Mamy przyjaciela, który wiele lat tańczył towarzysko i uczył nas tańczyć przed weselem... i wyglądało to mniej więcej tak (do mojego TŻ) 'no to na 3, 1, 2, 3..1, 2, 3...nie tak, źle, na 3 mówię, jeszcze raz, 1, 2, 3, źle...co Ty ku.... nie umiesz do 3 liczyć?" Oczywiście nic dobrego z tego nie wyszło..

A ja strasznie żałuję, bo uwielbiam tańczyć...ale właśnie z partnerem, który umie tańczyć i umie prowadzić
bo jest informatykiem
mój ma podobnie. jest po szkole muzycznej, a rytmu nic
ale wydaje mi się, że to się wyrabia z czasem.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Zuza ma rację. To tradycyjny przysmak w Warszawie sprzedawany przy cmentarzach w Święto Zmarłych chociaż ostatnio też widziałam chciałam spróbować ale w ciąży się bałam i teraz póki karmię też nie zaryzykuję,bo w sumie nie wiadomo z czego jest zrobione oraz kto i w jaki sposób to wyprodukował. Podobno smakuje bardzo słodko, owocowo i jest ciągnące.

Zgadzam się z Hanią
też to kiedyś jadłam w warszawie. słodkie i twarde. bez szału

---
już

Edytowane przez biia
Czas edycji: 2011-12-16 o 19:59
biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 07:40   #1665
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Mam mężula w domu bo zjazd ma dopiero w połowie stycznie

Stary 2011-12-17, 20:09   #1666
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
hahah..dokładnie.
Mnie to już dobija- a przecież będzie gorzej.

aż.
Ja o dziwo w nocy nie wstaję

Zdecydowanie na spacerach jest najgorzej- nie wiem czemu

U mnie nigdy nie było różnicy czy facet był czy nie Impreza była zawsze- jak facet nie nadąrzał odpadał

Od wina i kocyka jest maks jeden dzień w tygodniu.

No zdecydowanie

Zawsze twierdziłam ze w środę powinno być wole..szybko robiłby się czwartek
Ale byłoby fajnie

xzora pańskiej skórki nigdy nie jadłam, ale dla mnie nie wygląda smacznie może dlatego, że nie lubię takich rzeczy (bezy też nie lubię)
Stary 2011-12-18, 19:05   #1667
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Cały weekend przeleniłam się z mężem a wieczorkami byliśmy u znajomych. Nadrabiamy czas kiedy mąż jest na szkoleniach albo na studiach. Nawet sprzątanie mieliśmy gdzieś

A dziś kupiliśmy sobie nasz aparat cieszymy się jak dzieci. O ten: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-eos-600d-test

Stary 2011-12-19, 07:47   #1668
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Cały weekend przeleniłam się z mężem a wieczorkami byliśmy u znajomych. Nadrabiamy czas kiedy mąż jest na szkoleniach albo na studiach. Nawet sprzątanie mieliśmy gdzieś

A dziś kupiliśmy sobie nasz aparat cieszymy się jak dzieci. O ten: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-eos-600d-test
Fajny. Ja też myślałam o zmianie aparatu ale wiecznie ważniejsze wydatki są
Za to wzięłam się za wywoływanie zdjęć (już od ślubu się zbieramy a to ponad 3 lata) , zawsze fajnie mieć niektóre na papierze a nie tylko na płytach.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 08:55   #1669
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć... u mnie jeszcze 3 dni w pracy i 1,5 tyg. urlopu!! Strasznie tego potrzebuję

Wczoraj kupiliśmy choinkę, w całym domu pachnie. Dziś będę robić piernik...więc świąteczne zapachy będą w powietrzu

Kolokwium zaliczone, co prawda tylko na 3, ale było tak potwornie trudne, że uważam to za sukces

Hania

Stary 2011-12-19, 08:57   #1670
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć... u mnie jeszcze 3 dni w pracy i 1,5 tyg. urlopu!! Strasznie tego potrzebuję

Wczoraj kupiliśmy choinkę, w całym domu pachnie. Dziś będę robić piernik...więc świąteczne zapachy będą w powietrzu

Kolokwium zaliczone, co prawda tylko na 3, ale było tak potwornie trudne, że uważam to za sukces
Gratulacje

My też wczoraj choinkę kupiliśmy ale na razie stoi w garażu. Pod koniec tygodnia ubierzemy

A w sobotę świętowaliśmy roczek synka, jestem w szoku jak szybko to zleciało

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2011-12-19 o 09:08
Stary 2011-12-19, 09:12   #1671
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Gratulacje

My też wczoraj choinkę kupiliśmy ale na razie stoi w garażu. Pod koniec tygodnia ubierzemy

Dzięki

Santeko, to 100 lat dla synka
Faktycznie, czas leci niesamowicie szybko..czasem też mnie to bardzo dziwi...

Hania

Stary 2011-12-19, 09:20   #1672
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Nie nadrobiłam Was dokładnie. W czwartek i piątek miałam wolne. Oczywiście, jak mamusia jest w domu, to Ewa wstaje 6/7 Dziś w domu jest TŻ, ja w pracy - obudziła się po 8.

Odnośnie wagi - nie ważę tyle, ile przed ciążą, mam 5 kg na plusie. Rozumiem, że sylwetki są różne i BMI tego nie uwzględnia, ale bez jaj - niby przy moim nikczemnym wzroście waga np. 62 kg jest jeszcze prawidłowa (choć już na granicy), ale przecież wygląda się jak gruba świnia, za przeproszeniem (przed Dukanem tyle właśnie ważyłam). Co to w ogóle znaczy "waga prawidłowa"? Że niekoniecznie jesteś szczupła, ale aktualny wynik na wadze nie doprowadzi cię bezpośrednio do chorób związanych z nadwagą?

Ja wiem, czemu nie za bardzo potrafię się zmobilizować do ćwiczeń. To nie tylko lenistwo. Po prostu gdzieś głęboko tkwi przekonanie, że nie mam realnego wpływu na swoją sylwetkę/zdrowie/życie, że moje wybory niczego istotnego nie wnoszą

Xzora, nadal biegasz w taką pogodę, w wiatr? Kusi mnie ta kurtka z Tchibo, ale boję się trochę zamawiać na necie (mam sklep T. w Katowicach, może namówię T, żebyśmy tam podjechali). Mam możliwość zapisania się na pilates. Myślę, że byłoby to odpowiednie dla mnie. Zaczyna się o 20:30 - to najwcześniejsza godzina, jaką mogłabym wybrać ze względu na Ewę, musiałabym dojechać do innego miasta, ale próbuję namówić TŻ, żeby w tym czasie, w tym samym centrum fitness poszedł sobie z kumplem na siłownię.

W czwartek i piątek zrobiłam dwie sałatki z Kwestii Smaku. Wyszły super, bardzo smaczne
Pierwsza: http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...a/przepis.html TŻ był zachwycony. Ser kozi zastąpiłam fetą, orzeszki pinii - słonecznikiem
Druga: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...aczki_kalafior Też super, tylko jak na złość kalafior wyszedł mi trochę za miękki.

Butter, mam już składniki na ciasteczka czekoladowe Ile sztuk wychodzi z tych ilości podanych na blogu? Zdobisz je jakoś (lukrem, cukrowymi ozdobami), czy raczej najlepsze są takie "naturalne"?
Gratuluję zaliczenia kolokwium

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Sanetko, jejku, to już rok! Ewa też za chwilę go skończy, nawet nie zauważę, kiedy to minie.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:27   #1673
ButterBear
Zakorzenienie

Asiuk, dzięki

Ja postanowiłam, że wracam do diety też, wyglądam znowu jak knur. Masakra...
Właśnie zauważyłam, że nie napisałam na blogu ile ciasteczek wychodzi z przepisu i że znowu coś mi się rozjechało tam. TŻ musi to porobić
Ciasteczek wychodzi ok 15, 20 sztuk... zazwyczaj ich nie zdobię, nie lubię lukru. Raz zrobiłam polewę z białej czekolady i moczyłam w niej pół ciasteczka, żeby były dwukolorowe

Hania

Stary 2011-12-19, 09:33   #1674
hania811
Zakorzenienie

helo.

Cytat:
Fajny. Ja też myślałam o zmianie aparatu ale wiecznie ważniejsze wydatki są
Za to wzięłam się za wywoływanie zdjęć (już od ślubu się zbieramy a to ponad 3 lata) , zawsze fajnie mieć niektóre na papierze a nie tylko na płytach.
Ja się zbieram też jakoś od roku do wywołania zdjęć. Obiecałam sowbie że jak będę na ciążowym L4 to już na bank to zrobię..jeszcze mam 10 tygodni

Cytat:

Gratulacje. najważniejsze że masz to za sobą.Poprawki nie są fajne
Pokaźny urlop- fajowo

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Was.

Synek bez problemu pozwala zakładac szynę na noc??
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Nie nadrobiłam Was dokładnie. W czwartek i piątek miałam wolne. Oczywiście, jak mamusia jest w domu, to Ewa wstaje 6/7 Dziś w domu jest TŻ, ja w pracy - obudziła się po 8.

Odnośnie wagi - nie ważę tyle, ile przed ciążą, mam 5 kg na plusie. Rozumiem, że sylwetki są różne i BMI tego nie uwzględnia, ale bez jaj - niby przy moim nikczemnym wzroście waga np. 62 kg jest jeszcze prawidłowa (choć już na granicy), ale przecież wygląda się jak gruba świnia, za przeproszeniem (przed Dukanem tyle właśnie ważyłam). Co to w ogóle znaczy "waga prawidłowa"? Że niekoniecznie jesteś szczupła, ale aktualny wynik na wadze nie doprowadzi cię bezpośrednio do chorób związanych z nadwagą?

Ja wiem, czemu nie za bardzo potrafię się zmobilizować do ćwiczeń. To nie tylko lenistwo. Po prostu gdzieś głęboko tkwi przekonanie, że nie mam realnego wpływu na swoją sylwetkę/zdrowie/życie, że moje wybory niczego istotnego nie wnoszą

Xzora, nadal biegasz w taką pogodę, w wiatr? Kusi mnie ta kurtka z Tchibo, ale boję się trochę zamawiać na necie (mam sklep T. w Katowicach, może namówię T, żebyśmy tam podjechali). Mam możliwość zapisania się na pilates. Myślę, że byłoby to odpowiednie dla mnie. Zaczyna się o 20:30 - to najwcześniejsza godzina, jaką mogłabym wybrać ze względu na Ewę, musiałabym dojechać do innego miasta, ale próbuję namówić TŻ, żeby w tym czasie, w tym samym centrum fitness poszedł sobie z kumplem na siłownię.
.
Ja na BMI w ogóle nie zwracam uwagi.
Też ważąc niby prawidłowo czuję się paskudnie.

Pomysł pilatesu i siłki super

Może się uda

-----------------------
Mu jurto wyjeźdzamy , a ja standardowo w proszku. W domu syf, nie spakowana, nie zrobione zakupy. Mamy dziś masę rzeczy do zrobienia

Trochę niefart bo mieliśmy jechać samochodem teściów- bo nowka sztuka i większy od naszego...no ale w piątek koleś wjechał im w dupę i samochód jest w warsztacie co najmniej do końca roku
Wątpię żeby zastępczy dali im tej samej klasy
Stary 2011-12-19, 09:44   #1675
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321;31121 797
A dziś kupiliśmy sobie nasz aparat :D cieszymy się jak dzieci. O ten: [URL
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12570&canon-eos-600d-test[/URL]
super, przyda się jak wasz dzidziol przyjdzie na świat

butter, gratuluje zaliczenia kolokwium

sanetka, no to już duży chłopak z twojego synka. 100 lat dla Bartka (dobrze zapamiętałam imię)?

Cytat:
samo BMI to mało, bo ono nie uwzględnia typu budowy ciała. Mi przy BMI 20,8 (czyli waga prawidłowa i to ta dolna wartość) wyszło, że mam nadwagę tłuszczową. Dzisiaj powinna przyjść przesyłka z zamówioną wagą, strasznie ciekawa jestem ile teraz ważę.

Cytat:
jak to nie masz? wpływ na swoją sylwetkę masz ogromny, pooglądaj sobie filmy albo zdjęcia gdzie dziewczyny pokazują swoją sylwetkę przed ćwiczeniami/dietą i po: http://www.youtube.com/watch?v=RwNNA...eature=related

Cytat:
biegam, dzisiejszy trening zaliczony jak biegam, to nie odczuwam tak wiatru, zimna, ale jak chodzę po dworze, to się cała trzęsę pomimo grubego ubrania
co do wizyty w sklepię Tchibo, większość ubrań jest tam sprzedawana w opakowaniach i nie wiem czy jest możliwość przymiarki. Może zanim specjalnie się do niego wybierzesz, to zadzwoń i zapytaj.
Stary 2011-12-19, 09:45   #1676
sanetka
Zakorzenienie

Haniu, butter, xzoro Dziękujemy

Haniu niby tak, siada spokojnie, mówimy że tacie/ mamie pomoże założyć, dostaję ten metal do rączki, pilnie obserwuje jak zakładamy.

Cyrk zaczyna się później bo płacze, że chce "brumbrum" czyli chodzić a już nie może Raczkuje, staje w niej i "chodzi" przy meblach ale to za mało.
No i przeszkadza mu już w spaniu, nie może się wygodnie położyć, wierci się wybudza przez nią. Tej nocy np wstawaliśmy do niego 10 razy
Był czas że spał ładnie, nawet myśleliśmy żeby przenieść go do jego pokoju ale teraz to nie ma sensu.

Asiuk Twoja Ewa nadal nie lubi się przytulać itp? Bo Bartek jak do tej pory nie znosił tak teraz uwielbia. Przychodzi, tuli się, chce żeby go całować. Bardzo mnie to podbudowało. Od razu lepiej się w roli mamy czuję

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2011-12-19 o 09:49
Stary 2011-12-19, 09:56   #1677
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuk, dzięki

Ja postanowiłam, że wracam do diety też, wyglądam znowu jak knur. Masakra...
Właśnie zauważyłam, że nie napisałam na blogu ile ciasteczek wychodzi z przepisu i że znowu coś mi się rozjechało tam. TŻ musi to porobić
Ciasteczek wychodzi ok 15, 20 sztuk... zazwyczaj ich nie zdobię, nie lubię lukru. Raz zrobiłam polewę z białej czekolady i moczyłam w niej pół ciasteczka, żeby były dwukolorowe
Do SB? Powiem szczerze - grzeszę ostatnio dość konkretnie, zwłaszcza w weekend (głównie alkohol i trochę słodyczy), ale dlatego, że nie mam motywacji. Rozumiem, że trzeba się ruszać, żeby widzieć lepsze efekty i żeby wymodelować ciało. Ale żeby efektów nie było żadnych? Absolutnie żadnych? Przez dwa miesiące samej diety nie schudłam nic, a jeśli nawet coś ubyło na wadze, to na drugi dzień przybywało, nie wiedzieć, czemu.

Planujesz jakieś ćwiczenia?

Dzięki za informację, zobaczę, czy starczy mi czasu na dekorację jakąkolwiek

Cytat:
Ja się zbieram też jakoś od roku do wywołania zdjęć. Obiecałam sowbie że jak będę na ciążowym L4 to już na bank to zrobię..jeszcze mam 10 tygodni

Ja na BMI w ogóle nie zwracam uwagi.
Też ważąc niby prawidłowo czuję się paskudnie.

Pomysł pilatesu i siłki super

Może się uda

-----------------------
Mu jurto wyjeźdzamy , a ja standardowo w proszku. W domu syf, nie spakowana, nie zrobione zakupy. Mamy dziś masę rzeczy do zrobienia

Trochę niefart bo mieliśmy jechać samochodem teściów- bo nowka sztuka i większy od naszego...no ale w piątek koleś wjechał im w dupę i samochód jest w warsztacie co najmniej do końca roku
Wątpię żeby zastępczy dali im tej samej klasy
Odkąd mam aparat cyfrowy, jeszcze nigdy nie wywoływałam zdjęć Masakra!

Mam nadzieję, że się uda, bo przeważnie coś sobie postanawiam, a potem niczego nie realizuję

Ale beznadziejnie z tym autem.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:04   #1678
ButterBear
Zakorzenienie

Haniu, ale kapa z autem, współczuję.

Asiuk, do SB, tak...
Chciałabym wrócić do ćwiczeń, ale nie cierpię ćwiczyć...
Co więcej, na jakieś dłuższe ćwiczenia na prawdę nie mam czasu. Najchętniej bym biegała, ale nie mogę...więc nie wiem.

Hania

Stary 2011-12-19, 10:12   #1679
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć.

Butter gratuluję!

Sanetko, sto lat dla Synka!

TŻ wczoraj kupił choinkę- w tym roku jodłę. Wieczorem ją ubraliśmy (żeby się nacieszyć zanim wyjedziemy). Jest piękna. Gdy wstałam w nocy na karmienie siedziałam zauroczona i poczułam, że idą święta jeszcze muszę pierniczki upiec ale muszę poczekać aż TŻ będzie miał urlop.
Stary 2011-12-19, 10:20   #1680
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć.

Butter gratuluję!

Sanetko, sto lat dla Synka!

TŻ wczoraj kupił choinkę- w tym roku jodłę. Wieczorem ją ubraliśmy (żeby się nacieszyć zanim wyjedziemy). Jest piękna. Gdy wstałam w nocy na karmienie siedziałam zauroczona i poczułam, że idą święta jeszcze muszę pierniczki upiec ale muszę poczekać aż TŻ będzie miał urlop.
Dzięki.

Twin, a z jakiego przepisu pieczesz pierniczki?
Ja dziś zrobię ciasto na piernik, jutro upiekę...

Musiałabym też dziś zrobić zakupy świąteczne, a jutro skoczyć po resztę prezentów - nie mam nic dla TŻ...co więcej, nikt nie ma nic dla nas, bo nic nie wymyśliliśmy

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości