|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
Mi się też takie sukienki podobają, ale to nie ma moją figurę. Myślę, że najlepiej będą w nich wyglądać filigranowe osoby, najlepiej chude, niskie i bez bioder. Cytat:
|
||
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis i wygląd tej pańskiej skórki kojarzy mi się z greckim loukoumi- a to wstrętne jest
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
Wy tu o kursach tańca, a ja powinnam swojego TŻta wysłać bo jemu w tańcu muzyka absolutnie nie przeszkadza. Jak zobaczyłam film z ostatniego wesela na jakim byliśmy to stwierdziłam, że lepiej byłoby go jednak nie oglądać
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, mój tż potrafi się tylko na dwa kiwać, jak pingwin raz w jedną, raz w drugą i nawet nie przeszkadza mu w tym, jak akurat jest piosenka na trzy (jakiś walczyk czy inny) Na szczęście wytłumaczyłam mu to i teraz się zawsze mnie pyta, czy on umie do danej piosenki zatańczyć, czy nie ? |
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() xzora fajna ta sukienka. Misku jak najbardziej pomysł fajny. Moi rodzice 2 lata chodzili na taniec towarzyski. |
|
|
|
#1657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ze szczupłością też by uszło, tylko że ja mam mięśnie czworogłowe uda bardzo wyraźne i to wszystko psujeCytat:
gotowanie to zdecydowanie nie jest moje hobby, więc wolałabym żeby to co zrobię, było jadalne pomyślałam też, że tą pańską skórkę dałabym rodzince w wigilię jako dodatek do prezentu. Nawet kupiłam taką folię z gwiazdkami podobną do tej z kotlet.tv Cytat:
|
||||
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy przyjaciela, który wiele lat tańczył towarzysko i uczył nas tańczyć przed weselem... i wyglądało to mniej więcej tak (do mojego TŻ) 'no to na 3, 1, 2, 3..1, 2, 3...nie tak, źle, na 3 mówię, jeszcze raz, 1, 2, 3, źle...co Ty ku.... nie umiesz do 3 liczyć?" Oczywiście nic dobrego z tego nie wyszło..A ja strasznie żałuję, bo uwielbiam tańczyć...ale właśnie z partnerem, który umie tańczyć i umie prowadzić
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie o walcach i walczykach w przypadku mojego TŻ to nawet nie ma mowy.
On nawet gibając się nie potrafił skoordynować swoich ruchów i wyglądało to dziwnie. Poza tym nie wiem czy to wpływ procentów ale oprócz swoich jakże zgrabnych ruchów był przechylony w moją stronę i wpatrywał się we mnie tak jakby miał stracić równowage jakby wzrok odwócił, normalnie paralityk
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
xzora, to może zrobisz jakieś czekoladki/pralinki/trufle. Jak przeglądam blogi z przepisami, to nie wydaje mi się to trudne a na prezent na święta nadawałyby się jak najbardziej i jeśli z czekolady, to ryzyko, że ktoś nie lubi, jest niewielkie. Co do kiecki, to może idź do sklepu, przymierz i sama zobaczysz. A nosisz krótkie spódnice normalnie, czy w ogóle nie? |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może i by mi się udało przymierzyć w sklepie taką sukienkę, tak bardzo jestem przyzwyczajona do zakupów netowych, że nawet o tym nie pomyślałam chodzę w krótkich sukienkach, spódnicach, tylko że w prostych, nigdy nie miałam krótkiej rozkloszowanej, a długą to chyba taką w kolano (beznadzieja) a nie przed
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym takiego prezentu. I jeszcze dodam ze nikt kogo znam tego nie lubi. Lepiej upiecz ciasteczka cynamonowe. Czy nawet muffinki - ja upiekłam wczoraj z czekoladą , jabłkami i przyprawą do piernika- Pycha
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuza ma rację. To tradycyjny przysmak w Warszawie sprzedawany przy cmentarzach w Święto Zmarłych chociaż ostatnio też widziałam ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
#1664 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ogólnie to ostatnio mój ulubiony temat ![]() Cytat:
na początku są częste zmiany, dzięki czemu poćwiczy na innych, a ty przyjdziesz na gotowe ![]() Cytat:
![]() mój ma podobnie. jest po szkole muzycznej, a rytmu nic ale wydaje mi się, że to się wyrabia z czasem. Cytat:
![]() --- już
Edytowane przez biia Czas edycji: 2011-12-16 o 19:59 |
|||||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mam mężula w domu bo zjazd ma dopiero w połowie stycznie
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() ![]() xzora pańskiej skórki nigdy nie jadłam, ale dla mnie nie wygląda smacznie (bezy też nie lubię)
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cały weekend przeleniłam się z mężem a wieczorkami byliśmy u znajomych. Nadrabiamy czas kiedy mąż jest na szkoleniach albo na studiach. Nawet sprzątanie mieliśmy gdzieś ![]() A dziś kupiliśmy sobie nasz aparat cieszymy się jak dzieci. O ten: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-eos-600d-test
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to wzięłam się za wywoływanie zdjęć (już od ślubu się zbieramy a to ponad 3 lata) , zawsze fajnie mieć niektóre na papierze a nie tylko na płytach.
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć... u mnie jeszcze 3 dni w pracy i 1,5 tyg. urlopu!!
![]() Wczoraj kupiliśmy choinkę, w całym domu pachnie. Dziś będę robić piernik...więc świąteczne zapachy będą w powietrzu ![]() Kolokwium zaliczone, co prawda tylko na 3, ale było tak potwornie trudne, że uważam to za sukces
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też wczoraj choinkę kupiliśmy ale na razie stoi w garażu. Pod koniec tygodnia ubierzemy A w sobotę świętowaliśmy roczek synka, jestem w szoku jak szybko to zleciało
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-12-19 o 09:08 |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Santeko, to 100 lat dla synka ![]() Faktycznie, czas leci niesamowicie szybko..czasem też mnie to bardzo dziwi...
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Nie nadrobiłam Was dokładnie. W czwartek i piątek miałam wolne. Oczywiście, jak mamusia jest w domu, to Ewa wstaje 6/7 Dziś w domu jest TŻ, ja w pracy - obudziła się po 8.Odnośnie wagi - nie ważę tyle, ile przed ciążą, mam 5 kg na plusie. Rozumiem, że sylwetki są różne i BMI tego nie uwzględnia, ale bez jaj - niby przy moim nikczemnym wzroście waga np. 62 kg jest jeszcze prawidłowa (choć już na granicy), ale przecież wygląda się jak gruba świnia, za przeproszeniem (przed Dukanem tyle właśnie ważyłam). Co to w ogóle znaczy "waga prawidłowa"? Że niekoniecznie jesteś szczupła, ale aktualny wynik na wadze nie doprowadzi cię bezpośrednio do chorób związanych z nadwagą? Ja wiem, czemu nie za bardzo potrafię się zmobilizować do ćwiczeń. To nie tylko lenistwo. Po prostu gdzieś głęboko tkwi przekonanie, że nie mam realnego wpływu na swoją sylwetkę/zdrowie/życie, że moje wybory niczego istotnego nie wnoszą ![]() Xzora, nadal biegasz w taką pogodę, w wiatr? Kusi mnie ta kurtka z Tchibo, ale boję się trochę zamawiać na necie (mam sklep T. w Katowicach, może namówię T, żebyśmy tam podjechali). Mam możliwość zapisania się na pilates. Myślę, że byłoby to odpowiednie dla mnie. Zaczyna się o 20:30 - to najwcześniejsza godzina, jaką mogłabym wybrać ze względu na Ewę, musiałabym dojechać do innego miasta, ale próbuję namówić TŻ, żeby w tym czasie, w tym samym centrum fitness poszedł sobie z kumplem na siłownię. W czwartek i piątek zrobiłam dwie sałatki z Kwestii Smaku. Wyszły super, bardzo smaczne ![]() Pierwsza: http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...a/przepis.html TŻ był zachwycony. Ser kozi zastąpiłam fetą, orzeszki pinii - słonecznikiem ![]() Druga: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...aczki_kalafior Też super, tylko jak na złość kalafior wyszedł mi trochę za miękki. Butter, mam już składniki na ciasteczka czekoladowe Ile sztuk wychodzi z tych ilości podanych na blogu? Zdobisz je jakoś (lukrem, cukrowymi ozdobami), czy raczej najlepsze są takie "naturalne"? ![]() Gratuluję zaliczenia kolokwium ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Sanetko, jejku, to już rok! Ewa też za chwilę go skończy, nawet nie zauważę, kiedy to minie. |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk, dzięki
![]() Ja postanowiłam, że wracam do diety też, wyglądam znowu jak knur. Masakra... Właśnie zauważyłam, że nie napisałam na blogu ile ciasteczek wychodzi z przepisu i że znowu coś mi się rozjechało tam. TŻ musi to porobić ![]() Ciasteczek wychodzi ok 15, 20 sztuk... zazwyczaj ich nie zdobię, nie lubię lukru. Raz zrobiłam polewę z białej czekolady i moczyłam w niej pół ciasteczka, żeby były dwukolorowe
|
|
|
|
#1674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
helo.
Cytat:
![]() Cytat:
Pokaźny urlop- fajowo ![]() Cytat:
Synek bez problemu pozwala zakładac szynę na noc?? Cytat:
Też ważąc niby prawidłowo czuję się paskudnie. Pomysł pilatesu i siłki super Może się uda ![]() ----------------------- Mu jurto wyjeźdzamy , a ja standardowo w proszku. W domu syf, nie spakowana, nie zrobione zakupy. Mamy dziś masę rzeczy do zrobienia ![]() Trochę niefart bo mieliśmy jechać samochodem teściów- bo nowka sztuka i większy od naszego...no ale w piątek koleś wjechał im w dupę i samochód jest w warsztacie co najmniej do końca roku Wątpię żeby zastępczy dali im tej samej klasy
|
|
#1675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
butter, gratuluje zaliczenia kolokwium sanetka, no to już duży chłopak z twojego synka. 100 lat dla Bartka (dobrze zapamiętałam imię)? Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak biegam, to nie odczuwam tak wiatru, zimna, ale jak chodzę po dworze, to się cała trzęsę pomimo grubego ubrania ![]() co do wizyty w sklepię Tchibo, większość ubrań jest tam sprzedawana w opakowaniach i nie wiem czy jest możliwość przymiarki. Może zanim specjalnie się do niego wybierzesz, to zadzwoń i zapytaj. |
||||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, butter, xzoro Dziękujemy
![]() Haniu niby tak, siada spokojnie, mówimy że tacie/ mamie pomoże założyć, dostaję ten metal do rączki, pilnie obserwuje jak zakładamy. Cyrk zaczyna się później bo płacze, że chce "brumbrum" czyli chodzić a już nie może Raczkuje, staje w niej i "chodzi" przy meblach ale to za mało.No i przeszkadza mu już w spaniu, nie może się wygodnie położyć, wierci się wybudza przez nią. Tej nocy np wstawaliśmy do niego 10 razy ![]() Był czas że spał ładnie, nawet myśleliśmy żeby przenieść go do jego pokoju ale teraz to nie ma sensu. Asiuk Twoja Ewa nadal nie lubi się przytulać itp? Bo Bartek jak do tej pory nie znosił tak teraz uwielbia. Przychodzi, tuli się, chce żeby go całować. Bardzo mnie to podbudowało. Od razu lepiej się w roli mamy czuję
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-12-19 o 09:49 |
|
|
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planujesz jakieś ćwiczenia? Dzięki za informację, zobaczę, czy starczy mi czasu na dekorację jakąkolwiek ![]() Cytat:
Masakra!Mam nadzieję, że się uda, bo przeważnie coś sobie postanawiam, a potem niczego nie realizuję ![]() Ale beznadziejnie z tym autem. |
||
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, ale kapa z autem, współczuję.
Asiuk, do SB, tak... Chciałabym wrócić do ćwiczeń, ale nie cierpię ćwiczyć... Co więcej, na jakieś dłuższe ćwiczenia na prawdę nie mam czasu. Najchętniej bym biegała, ale nie mogę...więc nie wiem.
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Butter gratuluję! Sanetko, sto lat dla Synka! TŻ wczoraj kupił choinkę- w tym roku jodłę. Wieczorem ją ubraliśmy (żeby się nacieszyć zanim wyjedziemy). Jest piękna. Gdy wstałam w nocy na karmienie siedziałam zauroczona i poczułam, że idą święta jeszcze muszę pierniczki upiec ale muszę poczekać aż TŻ będzie miał urlop.
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twin, a z jakiego przepisu pieczesz pierniczki? Ja dziś zrobię ciasto na piernik, jutro upiekę... Musiałabym też dziś zrobić zakupy świąteczne, a jutro skoczyć po resztę prezentów - nie mam nic dla TŻ...co więcej, nikt nie ma nic dla nas, bo nic nie wymyśliliśmy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.