Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 13:32   #4321
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Moje słodkie przyjaciółki mam dla was pewną wiadomość
Chyba dobrą.
Przetestowałam pieczywo chrupkie. Zjadłam 3 kanapki z twarogiem i ogórkiem, do tego kiwi. Po godzinie i krótkim spacerku z psem cukier na poziomi 75
Z tej okazji zjem pomarańcz

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Żeby nie zapeszyć..."odpukuję w niemalowane" i mówię: Ale ja mam fajnych teściów jacyś tacy... np po prostu fajni ostatnio, że szok normalnie...

właśnie dwa razy mocno stwardniał mi brzuszek...w szpic się robi i twardy jak kamień!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-12-16 o 13:34
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:34   #4322
agator74
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cześc mamuski,
jakas dzis fajna pogoda mam zamiar zrobic rogaliki z dzemem zobaczymy czy mi wyjda
dzis odebralam wyniki glukozy na czczo wyszlo mi 71 mg, a po godzinie 50g glukozy wyszlo mi 72mg. Myslicie ze to normalne ze tylko jeden wyzej? Czytalam w necie ale glownie pisza o wynikach wyzszych. Mam sie martwic

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:35   #4323
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Żeby nie zapeszyć..."odpukuję w niemalowane" i mówię: Ale ja mam fajnych teściów jacyś tacy fajni ostatnio, że szok normalnie...
Niech tak zostanie

Mi jest niezmiernie przykro, że teść nie doczekał się wnuczki od nas... tak bardzo czekał na ten mały skarb i czasem wyobrażam sobie jak by ją rozpieszczał
Ehh... i się rozpłakałam :/

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Cześc mamuski,
jakas dzis fajna pogoda mam zamiar zrobic rogaliki z dzemem zobaczymy czy mi wyjda
dzis odebralam wyniki glukozy na czczo wyszlo mi 71 mg, a po godzinie 50g glukozy wyszlo mi 72mg. Myslicie ze to normalne ze tylko jeden wyzej? Czytalam w necie ale glownie pisza o wynikach wyzszych. Mam sie martwic
Masz w normie więc się nie przejmuj

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:41   #4324
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba dobrą.
Przetestowałam pieczywo chrupkie. Zjadłam 3 kanapki z twarogiem i ogórkiem, do tego kiwi. Po godzinie i krótkim spacerku z psem cukier na poziomi 75
Super
A które to pieczywo?

Ja posprzątałam mieszkanko, a po obiadku też spacerek
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:41   #4325
Mała!
Zakorzenienie

Karolca na pewno byłby cudownym dziadkiem Przykro faktycznie...

Kurcze u Was ładna pogoda a u mnie "barowa" i wieje straszliwie...tak mi dmucha w rurach, jakby burza była!

Stary 2011-12-16, 13:42   #4326
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No zupke juz ugotowalam

Cytat:
Bo w sumie święta są dla dzieci Jak nie ma dzieci w czasie świąt to jest tak "pusto".
Sama pamiętam jak jako dziecko czekałam na wigilię, prezenty, jak bardzo cieszyło mnie ubieranie choinki, wyczekiwanie pierwszej gwiazdki na niebie, wspólne śpiewanie kolęd. I cała ta świąteczna otoczka. Zapach choinki, pomarańczy (które dostępne w sklepach były tylko w czasie świąt!). Chciałabym, aby nasza mała Ewelinka też miała takie święta jakie ja pamiętam.
A.. i podjadanie cukierków z choinki i ta radość jak przy jej rozbieraniu jeszcze jakiegoś się znalazło
Dokladnie!
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Ja juz po glukozie, uwazam ze jest wstretna ,dostałam do wypicia duzy kubek i po walczyłam ze soba zeby nie zwymiotowac, odbijało mi sie strasznie, pozniej pielegniarka pozwolila popic woda mineralna ,wyszlam troche na powietrze i dałam rade.Zazdroszcze tych pomaranczowych orenzadek, bo ja mimo ze kocham slodycze to to nijak ma sie to do slodyczy

jesli chodzi o moje wlosy to nie widzie roznicy, troche mi wypadaja ,ale jak sa dlugie to ich sie wydaje duzo nawet jak wypadna 3-4 wlosy i przyznaje sie ze zapominam o odzywce, a raczej jestem leniem

dzis wracajac mam z przystanku 15 minut pieszo do domu, poczułam ze nie dojde ,bo tak mi sie chce siku, a wszedzie ludzie , domy i juz bylam gotowa siusiac no chyab w majty az tu nagle piekne krzaczki i udalo sie

Dzis zaczynamy 25 tydzien

Claudia troche niedojrzałe zachowanie Twojego TZ, sama nie wiem jakbym z nim postapiła, ale skoro sie umówiliscie ze zawiezie Cie twoj tata, a on teraz jakies fochy.

a teraz ide spac
hihihi
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:47   #4327
joanaros
Zakorzenienie

U mnie dziś pięknie,normalnie jak wiosną
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:48   #4328
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie dwa razy mocno stwardniał mi brzuszek...w szpic się robi i twardy jak kamień!
no to ja tez mam cos takiego
niezbyt to przyjemne.
Mala a Ty szyjke mialas badana i ok byla? Bo nie moge sobie przypomniec....
Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Cześc mamuski,
mysle ze nie musisz sie martwic
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:52   #4329
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Super
A które to pieczywo?

Ja posprzątałam mieszkanko, a po obiadku też spacerek
http://www.kmdelikatesy.pl/files/zdj...05080225_0.jpg
Wasa 3 zboża
średnio smaczne, ale zjadliwe.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-16, 14:07   #4330
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Chyba dobrą.

Cytat:
Niech tak zostanie

Mi jest niezmiernie przykro, że teść nie doczekał się wnuczki od nas... tak bardzo czekał na ten mały skarb i czasem wyobrażam sobie jak by ją rozpieszczał
Ehh... i się rozpłakałam :/
to przykre...
Ja często tak myślę o mojej mamie. Straciłam ją już dawno, bo w marcu minie 8 lat, nie zdążyła już być na moim ślubie, ale na szczęście poznała mojego wybranka...Szkoda, że nie może się cieszyć razem ze mną dzidziusiem
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:09   #4331
Mała!
Zakorzenienie

Aguśka Tak ostatnio szyjka była ok. ( ale nie wiem ile miała )ale za tydzień mam wizytę, poproszę lekarza żeby zbadał mnie wewnętrznie i powiem p tym, że mnie to niepokoi bo ja coś często mam, na pewno więcej niż 12 razy na dzień! teraz do 14 miałam już na pewno z 6-7 razy to twardnienie ...

Stary 2011-12-16, 14:13   #4332
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ale zamowilam Filipowi pod choinke w koncu wczoraj taka mala polmetrowa kuchnie: http://allegro.pl/show_item.php?item=1975971084
i mikserek, bo uwielbia miksowac:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1939272674
Fajowe wynalazłaś Aguśka prezenty dla Filipka Jak go tak nauczysz sprzątać i gotować to ja jestem chętna moją Gabi zeswatać z nim

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Super prezenty

Ja mam cały kciuk pokłuty, bo ciągle z niego biorę kropelkę Ja mam Contour TS firmy Bayer
Ten sam mam A ja na każde pobieranie wykorzystuję innego paluszka

Cytat:
Dla mnie lekarka normę na czczo okresliła jako 90, w laboratorium norma na czczo to 70-140, podobnie jak po obciązeniu.
Po jedzeniu nie mogę przekroczyć 120 po godzinie. Moja mama ma ustaloną normę na 140 przez diabetologa.
Ja mam te same normy

Cytat:
Chyba dobrą.
Bardzo dobrze Ja sobie właśnie dziś chrupkie pieczywo kupiłam, zobaczymy co będzie, zaraz będę pałaszować obiadek
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:13   #4333
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz to kiedys opisywalam. To takie uczucie jakby przeszywalo cos miesien brzucha i ten kawalek miesnia sie stawia, czuc w tym miejscu jakby brzuch byl z kamienia ale za chwile sie to rozluznia i jest juz normalnie. Ale brzuszek nie boli mnie jak na @.
Przy porodzie jak mi sie zaczynalo, to mialam to twardnienie brzuszka i do to do tego lekkie pobolewanie jak na @.
Ale pamietam w tamtej ciazy jak bylam w 12 tc przezylam stresujaca sytuacje i brzuch bolal mnie jak na @ przez 20 minut i to byl bardzo mocny bol, lezalam wtedy w szpitalu pare dni, okazalo sie ze mam skurcze przedwczesne.
No to ja tak nie mam .. brzuch jest normalny, miekki...
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
mi sie wtedy spina caly brzuch, robi sie twardszy, czuje takie napiecie w brzuszku (10-15 sekund) ale bolu nawet minimalnego nie czuje, to spinanie same w sobie mile tez nie jest. przewaznie jest jak siedze w biurze dluzszy czas lub wieczorem leze na kanapie i pozniej wstane.
polozna i lekarz powiedzieli mi ze przepowiadajace skurcze powinny byc bezpolesne, ale czytalam gdzies ze niektore kobiety odczuwaja je jakby troszke bole menstruacyjne. masz je regularnie?

u mnie pada desz ze sniegiemogolnie pogoda barowa...brrr okropnie, a po pracy musze jechac na poczte i wyslac kartki swiateczne i zdjecia do rodzicow swojego brzuchola
od wczoraj lekko to czuje. Teraz bylam na zakupach, troche pochodzilam i znowu czuje takie cmienie podobne do @....
Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam o 16:30 wizytę! 3majcie kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku bo się jakoś martwię a nie wiem czym..
a co do zachowania TZ... mogl sam wczesniej powiedziec ze sie postara z Toba pojechac, a nie robic takie 'niespodzianki' za plecami, wiedzac ze Twoj tata juz sie zaangazowal w to ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:27   #4334
julliczka
Rozeznanie

No i tak miałam po szybkiej kąpieli się zdrzemnąć, ale tu jeszcze wystawiłam przedmiot do sprzedania, i sobie krokiety z grzybami i kapustą podgrzewam plus barszczyk czerwony :sliny:

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:34   #4335
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba dobrą.
Zazdroszczę Ja po obiedzie właśnie jestem, po którym miałam spory wysiłek fizyczny (jak na ciążę ofkors), tzn. umyłam wszystkie drzwi miałam 135....

Mnie tak te ukłucia nie bolą, ale mnie to w ogóle mało co boli, tylko palec wygląda jak biedronka cały w czerowne kropki no i też mam oczywiście taki automacik z wyskakującą igiełką, tylko nie w kształcie długopisu
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:35   #4336
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Wieczorem po tym płaczu w ciągu godziny brzuszek stawiał mi się chyba z 8 razy!
I dlatego właśnie nie możesz płakać i się nadmiernie denerwować
dzidziolek też się na pewno martwi Twoim smutkiem.

Cytat:
Czesc dziewczynki
Wczoraj poszlam spac dobrze po 1 w nocy i dzis nie moglo mnie dziecko dobudzic.
O 9 obudzil mnie zapach kupy wpieluszce, wiec musialam wstac, ale polozylam sie dalej, bo bylam nieprzytomna i teraz niedawno sie zwleklam bo obudzilo mnie skakanie Filipa po lozku

Ale zamowilam Filipowi pod choinke w koncu wczoraj taka mala polmetrowa kuchnie: http://allegro.pl/show_item.php?item=1975971084
i mikserek, bo uwielbia miksowac:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1939272674
Czasem trzeba sobie odespać...

Prezenty świetne, ale ten zestaw do sprzątania tez był fajny trudne wybory..

Cytat:
Dzisiaj mam o 16:30 wizytę! 3majcie kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku bo się jakoś martwię a nie wiem czym..
Trzymam kciuki za wizytkę.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
ja dostałam w aptece pomarańczową, mimo że nie prosiłam o smakową, zorientowałam sie dopiero podczas picia, była pyszna
O dzięki , że mówisz. To teraz będę szukac takiej az znajdę.

Tynka
najważniejsze że to obrzydlistwo już za Tobą, teraz oby wyniki tylko były w porządku.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:43   #4337
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Będzie dobrze Trzymamy kciuki

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Bo w sumie święta są dla dzieci Jak nie ma dzieci w czasie świąt to jest tak "pusto".
Sama pamiętam jak jako dziecko czekałam na wigilię, prezenty, jak bardzo cieszyło mnie ubieranie choinki, wyczekiwanie pierwszej gwiazdki na niebie, wspólne śpiewanie kolęd. I cała ta świąteczna otoczka. Zapach choinki, pomarańczy (które dostępne w sklepach były tylko w czasie świąt!). Chciałabym, aby nasza mała Ewelinka też miała takie święta jakie ja pamiętam.
A.. i podjadanie cukierków z choinki i ta radość jak przy jej rozbieraniu jeszcze jakiegoś się znalazło
O tak, podjadanie cukierków z choinki a potem zawijanie papierków pustych w środku Moi rodzice potem już zrezygnowali z wieszania cukierków bo wszystko wyjadłam przed świętami. Ale byłam niedobra
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:44   #4338
MoniaHan
Wtajemniczenie

Emigra moze polez sobie dzisiaj, zero wysilku przez 1-2 dni i zobaczysz czy przejdzie, albo moze skonsultuj to z lekarzem. jestes pewna ze to nie jelita albo nie na kupke jak u Karolci?

Mala od nerwow tez mam skurcze....np. wczoraj jak te piekielne nieudane placuszki jablkowe wyprowadzily mnie z rownowagi...niby zaden powod do nerwow...a jednak organizm reaguje. nadenerwowalas sie pieskiem i pewnie dlatego...sprobuj sie jednak dla swojego dobra i dzidzi zrelaksowac w jakis sposob.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:45   #4339
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
ja dostałam w aptece pomarańczową, mimo że nie prosiłam o smakową, zorientowałam sie dopiero podczas picia, była pyszna
O , to też będę musiała zapytać o pomarańczową Glukoza jeszcze przede mną
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:55   #4340
karolca
Zakorzenienie

info dla cukrzyczek lubiących miód

Cytat:
Liczne badania wykazały, że miód tylko nieznacznie wpływa na podniesienie poziomu cukru we krwi w porównaniu z taką samą ilością chemicznie czystych cukrów prostych, które bardzo wyraźnie zwiększają zawartość cukru we krwi i obciążają funkcje trzustki do tego stopnia, że osoby z chorobą cukrzycową wymagają podania insuliny.
Jak do tej pory nauce nie udało się ustalić co jest tego przyczyną i który miód ma najlepsze pod tym względem właściwości.
W jednej z prac naukowych (lonescu-Tirgoviste et al. 1983) zbadano, że najmniejszy wpływ na wzrost poziomu cukru we krwi spośród różnych produktów (cukier gronowy, owocowy, mlekowy, jabłka, ziemniaki, chleb, ryż, miód i marchew) miało spożycie marchwi, ale tuż za nią uplasował się właśnie miód, mając mniejszy wpływ niż jabłka, ziemniaki, chleb czy ryż.
Wynika z tego, że miód o wiele bardziej nadaje się do słodzenia niż cukier. Oczywiście nie oznacza to, że chorzy na cukrzycę mogą do woli używać miodu, ale w niewielkich ilościach i pod ścisłą kontrolą mogą pozwolić sobie na trochę słodyczy
Będę próbowała

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-16, 15:53   #4341
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja sie nie mogę w ogole ogarnąć z niczym dzis taki rozmemłany ten dzis strasznie, wieczorem czeka mnie szkoła rodzenia
Stary 2011-12-16, 16:31   #4342
cziqua
Zadomowienie

a u mnie dzisiaj wiejeee

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 16:41   #4343
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Emigra moze polez sobie dzisiaj, zero wysilku przez 1-2 dni i zobaczysz czy przejdzie, albo moze skonsultuj to z lekarzem. jestes pewna ze to nie jelita albo nie na kupke jak u Karolci?

Mala od nerwow tez mam skurcze....np. wczoraj jak te piekielne nieudane placuszki jablkowe wyprowadzily mnie z rownowagi...niby zaden powod do nerwow...a jednak organizm reaguje. nadenerwowalas sie pieskiem i pewnie dlatego...sprobuj sie jednak dla swojego dobra i dzidzi zrelaksowac w jakis sposob.
pewnosci nie mam ale poleze i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie narazie troszke przeszlo
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:02   #4344
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ja po obiedzie właśnie jestem, po którym miałam spory wysiłek fizyczny (jak na ciążę ofkors), tzn. umyłam wszystkie drzwi miałam 135....

Mnie tak te ukłucia nie bolą, ale mnie to w ogóle mało co boli, tylko palec wygląda jak biedronka cały w czerowne kropki no i też mam oczywiście taki automacik z wyskakującą igiełką, tylko nie w kształcie długopisu
135 drzwi??

rrranyy jeszcze nie ma wyników z tych biznesplanów

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:11   #4345
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
135 drzwi??

rrranyy jeszcze nie ma wyników z tych biznesplanów

nieeee 135 cukier miałam po obiedzie, to o drzwiach to było wtrącenie drzwi mam 5 sztuk
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:51   #4346
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

od rana nie miałam czasu nawet aby do Was zajrzeć

byłam dzisiaj u fryzjera jestem mega zadowolona poza tym same zapaszki dzisiaj u mnie w domu - "robimy paszteciki" jakie one pyszne niebo w gębie

powoli będę nadrabiać ale nie wiem czy ogarnę bo zaraz idę szamać coś

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dobra jesteś sorki ale nie mogłam sie powstrzymać

życie zdarza się czasami

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Jolka Ty to jestes niesamowita z tymi lekami Ja rennie rozgryzam, mozna tez. No ale lykac to jeszcze nie lykalam? Z ciekawosci -pomoglo?
Obiecaj nam nastepnym razem jak bedziesz miala jakies tabletki to spytaj w jaki sposob sie je przyjmuje
Nie zlosc sie , nie moglam sie opanowac

Juz doczytalam ze pomoglo polkniecie rennie
Z globulkami to tak wyszło bo ja byłam świecie przekonana, że są doustnie i wydaje mi się, że w aptece się pomyliła i dała mi inne a ja nie czytając połknęłam

Rennie wczorajsze pomogło mimo wszystko i póki co wogóle nie mam zgagi no, ale ciekawe czy nie wróci wieczorem

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Jolka Ty chociaz za czopki sie nie bierznie przejmuj sie kazdemu moze sie zdarzyc, najwazniejsze aby pomoglo.

nie no czopek to bym nie brała bo widzę jak wygląda

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Wczoraj do 1 w nocy pakowałam prezenty Jakoś wyjątkowo dużo ich w tym roku wyszło, ale jestem bardzo zadowolona. Uwielbiam dawać prezenty

Ja też uwielbiam dawać prezenty jutro jak mi się uda pojadę na zakupy i zrobię reszte i w weekend będzie pakowanko

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
tylko unikajcie płatków kukurydzianych
a ja jem prawie codziennie

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra;31084297

[B
Jolkaa[/B], rennie sie ssie przynajmniej ten ktory ja znam

teraz to już wiem... wcześniej nie wiedziałam nigdy w życiu zgagi nie miałam

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Nie pojmuje mojego TŻta, kilka dni temu uzgadnialiśmy że zawiezie mnie mój tata do ginekologa do Wrocka bo ten mój jeszcze nie ma samochodu zrobionego., No a poza tym pracuje, jak się okazuje ma wolne dzisiaj no i dzwoni do mnie "to jak jedziemy dzisiaj " mówię że no o 14 wyjeżdżam i tak jak się umawialiśmy tata mnie zawozi bo wziął dzisiaj wolne w pracy.. I mówię to jak już ma to wolne niech mnie zawiezie (byłam w szoku że rodzice TŻta dali mu auto swoje) To mówię po chwili do niego to jak się umawialiśmy widzimy się wieczorem jak będę wracać.. to on że czasu nie ma bo wyjeżdża to mówię "Jak chcesz" i się rozłączyłam Tydzień już się z nim nie widziałam bo nie mieszkamy jeszcze razem a on ma jakieś wymówki - jestem wścikła teoretycznie bo praktycznie nie mogę
Teraz mi napisał "skoro to ich dziecko to ja już się nie wtrącam" ;/

Jak tak piszesz o swoim TŻcie to ja naprawdę czytam i nie wierzę jak tak można się zachowywać, on musi się zmienić.
A jeśli mogę zapytać ile on ma lat?

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Wyrobiłam ciasto na pierniczki, ale mi się teraz nie chce robić dalej, więc odstawiłam na razie, wieczorem z TŻ będziemy razem piekli. Ogarnęłam kuchnię, bo sajgon był, idę się wykąpać (o tej porze) i trochę się zdrzemnę, bo mnie okropnie muli.
a masz może jakiś fajny przepis na pierniczki??:

i czy któraś ma przepis na pierogi bo nigdy nie robiłam a chciałabym zacząć i na uszka

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:53   #4347
cziqua
Zadomowienie

a mnie własnie Seba zadzwonił i powiedział że mam się ubrac na to ja mu mówię że nago nie siedzę to on mi mówi że ubrac się tak żebym mogła z domu wyjsc i że czas operacyjny wynosi 20 min dzwonił 10 min temu a ja jestem gotowa ciekawe co znowu wykombinował bo nie powiedział gdzie mnie wywozi

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:59   #4348
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a mnie własnie Seba zadzwonił i powiedział że mam się ubrac na to ja mu mówię że nago nie siedzę to on mi mówi że ubrac się tak żebym mogła z domu wyjsc i że czas operacyjny wynosi 20 min dzwonił 10 min temu a ja jestem gotowa ciekawe co znowu wykombinował bo nie powiedział gdzie mnie wywozi
ooo...ciekawe
daj znać Co to za niespodzianka
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:10   #4349
tynka88
Zadomowienie

stres wdg mnie ma bardzo duzy wplywa na twardnienie brzucha i wszelkie bole, nic mi nigdy nie było, a po tym jak ostatnio posprzeczałam sie z ojcem i przeplakalam cały dzien, na dzien nastepny brzuch mi twardniał, kłuł i ciągnał, a tak jak ok i nic sie nie dzieje ,wiec mysle ze ma to bardzo duze znaczenie.

Ja sie dzis przez to ze musiałam wczesnie wstac i siedziec w tej dusznej przychodni i sie tam dusic nie za bardzo czuje, troche sie przespałam, ale bola mnie łydki i głowa. Pojadłam u tesciowej kapusniaczka i pierozkow, poprawiłam swoimki racuszkami ii jest w miare ok

ja juz nie moge sie doczekac tej szkoly rodzenia, mam tylko nadzieje ze zajecia beda w pozniejszych godzinach popoludniowych i TZ da rade ze mna chociaz na kilka zajec pojsc, a jak nie to moze mame namowie

Jolka licze na zdjecie w nowej fryzurce

jescze tak na temat glukozy, dodam ze ja nie mam wstretu do slodyczy i dzis zaraz po powrocie zjadłam ponad polowe czekolady i duze prince polo

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-16 o 18:14
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:18   #4350
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja odebrałam wyniki badania krwi i moczu i która mi powie co to znaczy jeżeli z boku mam napisane np. H albo L.

Bilirubina całkowita mam wynik 0,22 i przy tym mam napisane L
GT mam wynik 92 i napisane przy tym H
i mam białko w moczu 0,21 i przy tym też mam napisane H

Która mi pomoże

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości