Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 16:37   #4741
Promyk03
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Weszlam na chwilke bo niedlugo trzeba sie na Wigilie szykowac dzisiaj w pracy mielismy akcje "prezent dla szefa" powiem nieskromnie, ze zarzucilam pomyslem, ktory wszystkim sie spodobal
gratuluję pomysłowości
i udanej wigili

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:21   #4742
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość

Ale wy przeciez ustaliliscie date slubu na 2012 ,wiec wiesz to duza roznica miedzy jagodka.
No wiem, ale odniosłam się tylko do pogrubionego, że mój Tż też nie szuka jakoś pierścionka
Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
czytałyście na pudlu -> http://www.pudelek.pl/artykul/37009/...dpisz_petycje/ co za po*****eb
O ja pierdzielę aż mnie dreszcze wzięły biedna psinka
A faceta do więzienia powinni wziąć za znęcanie się nad zwierzętami - i to publiczne, gdzie są na to świadkowie, a oni co? jeszcze raz chcą to oglądać? to nie są ludzie tylko jakieś bestie

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Alunia jak wrócisz to pochwal się co to za pomysł był i jak było na Wigilii

Monia, zdjęcia nie zrobię bo teraz to przekłamane wyjdą, jutro będą naolejowane, więc najwcześniej w niedzielę o ile nie zapomnę, ale farbę miałam tą: http://www.google.pl/search?q=wellat...iw=853&bih=393
i wyszła mi praktycznie tak samo - w moim subiektywnym odczuciu

Adela, no niewesoło Wasz związek wygląda mam nadzieję że w rzeczywistości jest więcej pozytywnych stron niż wynika z Twoich postów
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:29   #4743
adela50
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
A próbowałaś na spokojnie porozmawiać z TŻ? Tylko bez krzyków, obrażania się i tak dalej? Może on nie wie, czego od niego oczekujesz? Z tego co pamiętam, to kiedys on sam przecież proponował wspólne mieszkanie? A teraz się nagle ociąga? Dziwne to wszystko Ja bym go wzięła na porządny dywanik
ja już odpuściłam ten temat, bo on się wkurzał, powiedział,że najpierw to w łózku trzeba popracować...wiadomo takie posunięcie boli...wczoraj powiedział,że oziębła jestem, powiedziałam, że kręgosłup mnie boli...na jakiś czas muszę skończyć jego temat.Można z nim jeszcze normalnie porozmawiać,ale pewne tematy wydają się być ciężkie...Myślę,że wspólny wyjazd będzie najlepszym rozwiązaniem...

Edytowane przez adela50
Czas edycji: 2011-12-16 o 17:32
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:58   #4744
Jagodka1985
Raczkowanie

Kinia ja tez tak mam ze jak na cos czekam za dlugo to po pewnym czasie zaczyna mi byc wszystko jedno no bo ile energii mozna wpakowac w to czekanie juz sie normalnie planowac odechciewa. Ja na razie mam takie fazy, czasem bardzo mi zalezy na pierscionku a czasami po prostu stwierdzam ze sie go nie doczekam

Moniq powiedzilam Mojemu ze nie zgodze sie na kredyt w konkubinacie
jak przeczytalam watek o tej lasce co sie zgodzila na takie posuniecie to tym bardziej utwierdzam sie w tym ze to zla decyzja
To prawda, nie porozmawialam konkretnie z TZ. Tak szczerze to mam nikla nadzieje na jego inicjatywe w NOwym Roku
Fari moj nigdy nie interesowal sie pierscionkami
Jagodka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:05   #4745
Promyk03
Zakorzenienie

Jagódka ja trzymam kciuki abyś ujrzała pierścionek w nowy rok bo zasługujesz na tek krok

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2011-12-16, 18:09   #4746
Jagodka1985
Raczkowanie

Adela cięzka sprawa w Twoim związku Z tego co piszesz nie spotykacie sie co dziennie. Wiec to troche bez sensu, jak macie sie zgrac?? Dziwne to bardzo ze Twoj TZ odwleka tak wspolne zamieszkanie. To co on chce miec zone w osobnym mieszkaniu?? Oswiadczyl sie a zamieszkac nie chce razem?? ja tego nie rozumiem

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
Jagódka ja trzymam kciuki abyś ujrzała pierścionek w nowy rok bo zasługujesz na tek krok

Natasia miejmy nadzieje ze po nowym roku ruszy fala zareczyn
Stary 2011-12-16, 18:11   #4747
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagodka1985 Pokaż wiadomość

Natasia miejmy nadzieje ze po nowym roku ruszy fala zareczyn
ja również mam taką nadzieje i Wy wszystkie się zaręczycie

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2011-12-16, 18:22   #4748
Jagodka1985
Raczkowanie

Clood bardzo nie lubie czytac takich rzeczy
kiedys czytalam na temat traktowania psow w chinach.Jakis czas temu w necie byl zamieszczony inny film z chin ( tym razem chodzilo o dziecko, moze widzialas, w kazdym razie, nie polecam)
I w glowie mi sie to nie miesci. Powiem Ci ze czuje sie tak bezsilna wobec takich psycholi ze wole nawet juz sie nie dowiadywac co oni robia. Bo na swiecie zawsze beda tacy ludzie niestety
Stary 2011-12-16, 18:29   #4749
Promyk03
Zakorzenienie

Nadrobiłam ten temat pierścionków i jak u Kini ślubu itp smutny temat zresztą Ja jestem w trochę innej sytuacji jestem z TŻ mniej niż Wy i staram się oczekiwać spokojnie ( chciaż wiecie jak czasem wychodzi) ale Moniki i Jagódki i Fari TŻci powinni się ogarnąć(przepraszam jeśli kogoś pominełam) w sprawie zaręczyn Bo chyba nie chcą aby ich ukochana zamiast tak odpowiedziała "no nareszcie" to samo dotyczy tematu ślubu u Kini
Laski wielki buziak dla Was na otuchę

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2011-12-16, 19:26   #4750
Jagodka1985
Raczkowanie

Ja im dluzej czekam tym bardziej zaczynam widziec w przyszlosci siebie sama. TZ nie spieszy sie z deklaracja, nie daje mi zadnej konkretnej '' podstawy'', a ja mimo wszystko nie chcialabym ciagle czekac, nie znosze takiego utkniecia w martwym punkcie, musze cos robic. Postanowilam, ze kredyt wezme sama ( wiem ze nie dostane wielkich pieniedzy jako samotna osoba) jednak aby kupic malenkie mieszkanko z rynku wtornego nie trzeba znowu kokosow
Mi strasznie brakuje malzenstwa i wlasnego m. Skoro pierwszego nie moge miec postaram sie o drugie
Ehh a TZ niech sobie mysli ciekawe co i kiedy moj kochany wymysli...

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ehh ide jutro do banku zapytam ile ewentualnie moglabym dostac kredytu na siebie.
Naprawde dosyc mam tej niepewnosci. Nie bede na sile napierala na slub. Jesli jestesmy razem to chyba nie tylko mi na tym powinno zalezec

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Mam dosyc czekania kiedy TZ sie zdecyduje. Móglby sie chodziaz konkretnie okreslic
Stary 2011-12-16, 19:39   #4751
aQ01
Zadomowienie

Hi!

Coś się nam ostatnio smutno na wątku zrobiło Kochane trzymajcie się Waszym TŻtom należy się kop na oprzytomnienie! Takie fajne dziewczyny u ich boków tyle lat a oni co

My w środę mieliśmy rocznicę i byliśmy w kinie a później u mnie na kolacji Wzięłam sobie wolne na czwartek i dłuuuugo świętowaliśmy Było bosko A zaraz święta i moje urodziny i już się cieszę na to wszystko
Poza tym to po staremu - ciągle pracuję a popołudniami spotykam się z TŻ i tak leci

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 19:40   #4752
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Hi!

Coś się nam ostatnio smutno na wątku zrobiło Kochane trzymajcie się Waszym TŻtom należy się kop na oprzytomnienie! Takie fajne dziewczyny u ich boków tyle lat a oni co

My w środę mieliśmy rocznicę i byliśmy w kinie a później u mnie na kolacji Wzięłam sobie wolne na czwartek i dłuuuugo świętowaliśmy Było bosko A zaraz święta i moje urodziny i już się cieszę na to wszystko
Poza tym to po staremu - ciągle pracuję a popołudniami spotykam się z TŻ i tak leci
gratulacje rocznicy

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2011-12-16, 19:44   #4753
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje rocznicy
Dziękuję kochana

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:25   #4754
kinia860
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
o sylwestrze narazie nie rozmawialiśmy..u mnie w domu święt nie będziemy obchodzić, ponieważ jesteśmy tylko w 4-rkę. Rodzina albo daleko w Polsce albo za granicą i są stanowczo za duże koszta.
hola hola przeciez 4 osoby to jest rodzina , to jest nawet pełna rodzina powiedzmy rodzice+dwojka dzieci.Ja czesto wigilie spedzalam tylko z tata i babcia ,dopiero w 1 czy 2 dzien swiat przyjezdzala rodzina.
Cytat:
czytałyście na pudlu -> http://www.pudelek.pl/artykul/37009/...dpisz_petycje/ co za po*****eb
o rany za jaja bym takiego skur....powiesila
Cytat:
Weszlam na chwilke bo niedlugo trzeba sie na Wigilie szykowac dzisiaj w pracy mielismy akcje "prezent dla szefa" powiem nieskromnie, ze zarzucilam pomyslem, ktory wszystkim sie spodobal
jaki jaki?? na gwiazdke prezent dla szefa?? czy jakies imieniny/urodziny ma??
Cytat:
Kinia OMG, jakbym mojego słyszała - mój też ma brata 10 lat starszego i jego żona urodziła w wieku 35 lat - ale po prostu nie mogli mieć długo malucha i jakimś cudem się udało...
No tak tylko ,ze bratowa tz pierwsze dziecko urodzila w moim wieku 25 lat , tesciowej tez juz to byl 3 syn ,wczesniej w wieku 22 i 26 lat urodzila.
Cytat:
sprawie zaręczyn Bo chyba nie chcą aby ich ukochana zamiast tak odpowiedziała "no nareszcie" to samo dotyczy tematu ślubu u Kini
No w moim przypadku slub juz zaklepany ,nie da sie przesunac,tzn.kasa ,kasa ,kasa ,a skoro tz nie chce skromnie to wyszlo jak wyszlo.Szkoda bo mogl mi dac piekny prezent gwiazdkowy ,ktory kosztuje 84 zl.w USC.

Nie widze sie dzis z tz ,bo sie lansuje w restauracji na wigilii firmowej,wkurzylam sie ,bo nawet do mnie nie zadzwonil dzis,ciekawe czy przez ta rozmowe wczorajsza
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:34   #4755
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
ja już odpuściłam ten temat, bo on się wkurzał, powiedział,że najpierw to w łózku trzeba popracować...wiadomo takie posunięcie boli...wczoraj powiedział,że oziębła jestem, powiedziałam, że kręgosłup mnie boli...na jakiś czas muszę skończyć jego temat.Można z nim jeszcze normalnie porozmawiać,ale pewne tematy wydają się być ciężkie...Myślę,że wspólny wyjazd będzie najlepszym rozwiązaniem...
Może jestem dziwna, ale wydaje mi się, że poprawa w łóżku przychodzi zaraz po tym jak się popracuje nad innymi aspektami w związku
Może faktycznie jakis wspólny wyjazd by Wam pomógł.

Jagódka, a jesteś zdecydowana na to? Ja bym na Twoim miejscu najpierw powiedziała TŻ, że chciałabyś sama wziąć kredyt... Z drugiej strony on to może potraktować, jako coś takiego, że to Ty nie planujesz z nim spędzić całego życia, skoro nie chcesz z nim brać kredytu... Bardzo ciężka sytuacja i moim zdaniem bardzo ciężka decyzja do podjęcia

Aq, fajnie, że rocznica się udała

A my dzisiaj byliśmy w IKEI Przeszliśmy do niej chyba z 5-6 km więc jesteśmy wycieńczeni Ale kupiliśmy poduszki na krzesełka, żeby było bardziej miękko w tyłek Rozglądaliśmy się za biurkami jakimiś, ale odłożyliśmy zakup biurka na później

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Kinia, znając facetów, to pewnie on jest teraz obrażony... No bo jak mogłaś rzucić słuchawką i jeszcze mu marudzić... Skandal Jeśli mam być szczera, to tak naprawdę nie rozumiem, czemu nie moglibyście już teraz zamieszkać razem i do k*rwy nędzy bez tego ślubu... :/ Jego matka pogada, pogada, ale jej przejdzie i to zaakceptuje, no! Zbulwersowałam się, no!

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:41   #4756
Jagodka1985
Raczkowanie

Mutny wiesz, mysle ze jestem zdecydowana, jesli dostane kredyt to go wezme po prostu. Jestem juz za stara na to zeby zyc w takiej niepewnosci jutra. Nie zmusze mojego TZ do oswiadczyn ( nie mam zamiaru nawet probowac) a nie chce tez latami placic komus do kieszeni skoro moglabym na wlasne.
Zaczyna mi sie to wszystko powoli zbierac. Boje sie ze jak juz dojdzie miedzy nami do powaznej rozmowy to postawie wszystko na ostrzu noza.
Jeszcze jest mi bardzo przykro, bo TZ-ta nie ma, mial wrocic wczesniej a skonczylo sie na to ze cale popolodnie i wieczor sama siedze
Stary 2011-12-16, 20:44   #4757
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:

Kinia, znając facetów, to pewnie on jest teraz obrażony... No bo jak mogłaś rzucić słuchawką i jeszcze mu marudzić... Skandal Jeśli mam być szczera, to tak naprawdę nie rozumiem, czemu nie moglibyście już teraz zamieszkać razem i do k*rwy nędzy bez tego ślubu... :/ Jego matka pogada, pogada, ale jej przejdzie i to zaakceptuje, no! Zbulwersowałam się, no!
Ja tez tego nie rozumiem ,nie no mowil,zebym ja przyszla do niego mieszkac przed slubem ,a on do mnie po ,ale to nie bylo takie wiesz z jego inicjatywy ,"kochanie" i w ogole tylko takie na odczepnego.
Nie no nie rzucilam sluchawka ,powiedzialam no to czesc

Mutny i jakie tam ceny w ikei sa? A wy chyba w wigilie do Polski wyjezdzacie?? i na ile ?
Stary 2011-12-16, 20:58   #4758
Jagodka1985
Raczkowanie

Kinia Z tego wynika ze dla facetow slub to jakis przykry obowiazek skoro go tak odkladaja chociaz Twoj sie przynajmniej zdeklarowal i tak mniej wiecej wiesz na czym stoisz. Ja bylam przekonana ze moj zwiazek posuwa sie do przodu malymi kroczkami a teraz to juz TZ nie poznaje momentami

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Mutny postaram sie poprowadzic rozmowe z TZ tak aby nie poczul ze nie chce z nim wiazac przyszlosci, tylko zeby dac mu do zrozumienia ze mam dosyc tkwienia w miejscu z facetem niezdolnym do podjecia zyciowych decyzji ehh zla jestem na niego
Stary 2011-12-16, 20:59   #4759
Mutny
Zakorzenienie

Jagódka , jeśli jesteś zdecydowana, to działaj. A z czego wyniknęła ta jego propozycja o wspólnym kredycie? Chodzi mi o to, czy to była jego propozycja, czy takie w stylu na odczepnego właśnie?

Cytat:
Ja tez tego nie rozumiem ,nie no mowil,zebym ja przyszla do niego mieszkac przed slubem ,a on do mnie po ,ale to nie bylo takie wiesz z jego inicjatywy ,"kochanie" i w ogole tylko takie na odczepnego.
Nie no nie rzucilam sluchawka ,powiedzialam no to czesc

Mutny i jakie tam ceny w ikei sa? A wy chyba w wigilie do Polski wyjezdzacie?? i na ile ?
A czemu nie chce przyjsć do Ciebei mieszkać przed ślubem? Ja wiem, że nie chce zostawiać mamusi, ale przecież i tak w końcu ją zostawi

A jeśli chodzi o ceny no to są takie same jak w Polsce, generalnie Cały układ Ikei jest taki sam
A na święta wracamy do Polski Wigilię spędzimy w samolocie, więc pewnie sobie zrobimy wspólną Wigilię 23-go. A do Włoch wracamy 3-go stycznia.

Stary 2011-12-16, 21:08   #4760
Jagodka1985
Raczkowanie

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Mutny
to bylo tak ze juz od dawna planowalismy sobie nasze ''wspolne gniazdko'(takie nasze gadanie bez konkretow to bylo)'. A teraz niedawno moj TZ powiedzial mi ze moglibysmy wziac wspolny kredyt 50/50to ze tak powiem z d***y wziety pomysl...( bylam zdziwiona, bo dla mnie to oznacza odwleczenie slubu w nieskonczonosc albo w ogole zrezygnowanie z niego a wczesniej TZ mowil ze chcialby zebysmy zalegalizowali kiedys nasz zwiazek, dlatego teraz stwierdzam ze wcale go nie znam, nie poznaje go na prawde)
Ehh ja potrzebuje bardziej konkretnego partnera zyciowego. Niech mi powie jasno ze nie zamierza brac slubu w ogole
Stary 2011-12-16, 21:19   #4761
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Kinia Z tego wynika ze dla facetow slub to jakis przykry obowiazek skoro go tak odkladaja chociaz Twoj sie przynajmniej zdeklarowal i tak mniej wiecej wiesz na czym stoisz.
po 5 latach taka deklaracja ani ziębi ani grzeje szczerze mowiac.Po tylu latach to maja byc konkretne czyny ,kroki ,nie no dla mojego faceta krokiem wielkim bylo zaklepanie sali ponad dwa lata wczesniej,a dla mnie krokiem byloby wziecie slubu do roku od zareczy.
[QUOTE=Mutny;31095672]

A czemu nie chce przyjsć do Ciebei mieszkać przed ślubem? Ja wiem, że nie chce zostawiać mamusi, ale przecież i tak w końcu ją zostawi
[/ QUOTE]

No to zes se odpowiedziala,wi docznie pepowina nie jest jeszcze do konca oderwana
Stary 2011-12-16, 21:28   #4762
Jagodka1985
Raczkowanie

Dziewczyny ja cos czuje ze jeszcze wylece z tego watku za niedlugo, z przyszlych narzeczonych przejde do watkow dla singli

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Kinia mysle ze w pewnych sytuacjach kobiety sa na straconej pozycji. Mozemy rozmawiac ale i tak ostatecznie to ON decyduje kiedy i jak. Wiesz ja tez tak mam, mialam 20 lat to marzylam o bialej sukni, teraz wystarczylby mi skromny cywilny a za pare lat pewnie bedzie mi juz wszystko jedno.

Kinia ale to na pewno chwilowy przedslubny krysys. Zobaczysz ze bedziesz w siodmym niebie na slubnym kobiercu
trzymaj sie mocno

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Stary 2011-12-16, 21:46   #4763
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja cos czuje ze jeszcze wylece z tego watku za niedlugo, z przyszlych narzeczonych przejde do watkow dla singli
Oj tam nie pleć glupot ,tylko z nowym rokiem zacznij rozmowe z tz o tym kupnie mieszkania sobie,zobaczysz jak zareaguje ,swoja droga to chyba oczywiste ,ze jesli dziewczyna nie jest przeciwniczka slubow ,ani zwolenniczka wieloletniego konkubinatu ,to normalne ,ze nie bedzie chciala brac kredytu ot tak z "kolega".
Stary 2011-12-16, 21:46   #4764
HisHoney
Zakorzenienie

Cytat:
Hi!
No i fajnie

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:07   #4765
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Laski jak to konto dostanie bana stałego ( piekna1990 dostała) to ja już nie wracam chyba że coś mi się odwidzi 28 grudnia ale wątpie więc nie zdziwcie się
jednak jestes z Nami super!
Cytat:
Moniq ja chcialam miec dwojke dzieci z 10 letnia roznica wieku ,ale teraz to juz nie mozliwe bedzie.Tz to pewnei sobie mysli,ze jak go mama urodzila w wieku 38 lat ,zona jego brata urodzila corke w kwietniu tego roku tez w wieku 38 lat
to i ja bede rodzic w wieku prawie 40 lat ,chyba oci..pial.
Najlepiej to widze ulozylo sie mojemu bratu ,ma mieszkanie ,firme ,corke 10 letnia ,syna 4 letniego i dopiero 32 lata ,a juz tak duzo ma,dzieci juz prawie odchowane,a oni wciaz mlodzi.
również nie mam zamiaru rodzić w wieku 40 lat, w mam!
moja Mama rodziła w wieku 21 i 29lat (druga ciąża późna ze względów zdrowotnych) a mama TŻ Jego urodziła mając trochę ponad 30 i TŻ, więc teraz mój TŻ twierdzi, że wszystko ok, w takim wieku rodzić jest spoko
no właśnie, Twój brat ma łeb na karku
Cytat:
o sylwestrze narazie nie rozmawialiśmy..u mnie w domu święt nie będziemy obchodzić, ponieważ jesteśmy tylko w 4-rkę. Rodzina albo daleko w Polsce albo za granicą i są stanowczo za duże koszta.
to przykre że masz takiego doła w każdym zakątku zycia, w związku, rodzinie, pracy... eh, ale raz na wozie, raz pod wozem zobaczysz, będzie lepiej a na wyprawienie świąt wiele nie trzeba, teraz wszystko mozna kupic gotowe, rybę, pierogi, barszcz z kartonika i uszka, różne sałatki, jedynie kapustę wigilijną swieżą ugotować nie łam się :przytu: a co do związku... jedyna moja rada to porozmawiać z TŻ, bo samej nic nie zdziałasz, do szczęścia w związku trzeba dwojga nie szukaj w sobie winy, jeśli TŻ nie będzie się z Tobą spotykac to jak ma być lepiej?
no i sorry... ale w łózku nigdy nie będzie dobrze jeżeli w innych sprawach będzie sie waliło... takie jest moje zdanie, łóżko i seks jest na końcu, najpierw musi byc partnerstwo!
wyjazd to moim zdaniem dobry pomysł
Cytat:
powiesz jaki?
Cytat:
(...) Laski wielki buziak dla Was na otuchę
dzięki

rudy_kot
niieee z zaręczynamy pustka... ;/
Fari całkiem fajny ten blond, choć moim zdaniem bardzo jasny ale może takie lubisz po za tym, Tobie ładnie w takim blondzie (pamietam ze zdjęcia)
Jagodka przynajmniej Twój TŻ wie że kredyt bez małżeństwa odpada moim zdaniem to już coś, może da Mu do myślenia jednak jeżeli Ty nastawiasz sie na stały związek i małżeństwo, a TŻ będzie milczał, to myśle że w takie sytuacji niestety odpuściłabym sobie takiego faceta... (dałabym mu pół roku)
i myśle że dobrym posunięciem jest staranie sie samej o mieszkanie może i TŻ zobaczy, że nie rzucasz słów na wiatr, że potrzebujesz konkretów
aQ dobrze, że przynajmniej u Ciebie bardziej pozytywnie na czym byliście w kinie?
kinia jak bym się nie odzywała na Twoim miejscu, a co!

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:21   #4766
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
jednak jestes z Nami super!

również nie mam zamiaru rodzić w wieku 40 lat, w mam!
moja Mama rodziła w wieku 21 i 29lat (druga ciąża późna ze względów zdrowotnych) a mama TŻ Jego urodziła mając trochę ponad 30 i TŻ, więc teraz mój TŻ twierdzi, że wszystko ok, w takim wieku rodzić jest spoko
Pozna?? to przeciez nie jest pozna ciaza ,pozna ciaza to jest pod 40-tke ,ja jak dobrze pojdzie i Bog da to pierwsze bede miec w tym wieku.
Moja siostra rodzila w Anglii w wieku 34 lat i byla w szpitalu najmlodsza wsrod rodzacych ,a bylo tego dnia kilkanascie porodow.Niecaly rok pozniej siostra bratowej tz tez rodzila w Anglii tez w wieku 34 lat i tez byla jedna z najmlodszych.Jak rodza jakies po 20-tce tam to jest wielkie wow tylko w Polsce jak rodza 20 to nie ma zdziwienia ,bo juz czas,a rodzace po 30-tce to juz za stare.
Stary 2011-12-16, 22:28   #4767
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja im dluzej czekam tym bardziej zaczynam widziec w przyszlosci siebie sama. TZ nie spieszy sie z deklaracja, nie daje mi zadnej konkretnej '' podstawy'', a ja mimo wszystko nie chcialabym ciagle czekac, nie znosze takiego utkniecia w martwym punkcie, musze cos robic. Postanowilam, ze kredyt wezme sama ( wiem ze nie dostane wielkich pieniedzy jako samotna osoba) jednak aby kupic malenkie mieszkanko z rynku wtornego nie trzeba znowu kokosow
Mi strasznie brakuje malzenstwa i wlasnego m. Skoro pierwszego nie moge miec postaram sie o drugie
Ehh a TZ niech sobie mysli ciekawe co i kiedy moj kochany wymysli...

Mam dosyc czekania kiedy TZ sie zdecyduje. Móglby sie chodziaz konkretnie okreslic

Cytat:
gratuluję rocznicy
Cytat:

A my dzisiaj byliśmy w IKEI Przeszliśmy do niej chyba z 5-6 km więc jesteśmy wycieńczeni Ale kupiliśmy poduszki na krzesełka, żeby było bardziej miękko w tyłek Rozglądaliśmy się za biurkami jakimiś, ale odłożyliśmy zakup biurka na później
ikea jest super
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:40   #4768
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
No to zes se odpowiedziala,wi docznie pepowina nie jest jeszcze do konca oderwana
Aaaa, rozumiem, że za 1,5 roku pępowina magicznie odpadnie

Jagódka, a przypomnij mi, ile jesteście razem i ile Twój TŻ ma lat?

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
ikea jest super
Hell yeah!

Stary 2011-12-16, 22:44   #4769
sylvi_86
Zakorzenienie

a ja mam weekend pracujacy
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:44   #4770
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, rozumiem, że za 1,5 roku pępowina magicznie odpadnie
oby ,bo jesli nie to ja ją oderwe ,ale boleśnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości