|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby
Cytat:
![]() i udanej wigili
|
|
|
|
|
#4742 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedna psinka ![]() A faceta do więzienia powinni wziąć za znęcanie się nad zwierzętami - i to publiczne, gdzie są na to świadkowie, a oni co? jeszcze raz chcą to oglądać? to nie są ludzie tylko jakieś bestie ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Alunia jak wrócisz to pochwal się co to za pomysł był i jak było na Wigilii Monia, zdjęcia nie zrobię bo teraz to przekłamane wyjdą, jutro będą naolejowane, więc najwcześniej w niedzielę o ile nie zapomnę, ale farbę miałam tą: http://www.google.pl/search?q=wellat...iw=853&bih=393 i wyszła mi praktycznie tak samo - w moim subiektywnym odczuciu ![]() Adela, no niewesoło Wasz związek wygląda mam nadzieję że w rzeczywistości jest więcej pozytywnych stron niż wynika z Twoich postów |
||
|
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez adela50 Czas edycji: 2011-12-16 o 17:32 |
|
|
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
Kinia ja tez tak mam ze jak na cos czekam za dlugo to po pewnym czasie zaczyna mi byc wszystko jedno
no bo ile energii mozna wpakowac w to czekanie juz sie normalnie planowac odechciewa. Ja na razie mam takie fazy, czasem bardzo mi zalezy na pierscionku a czasami po prostu stwierdzam ze sie go nie doczekam![]() Moniq powiedzilam Mojemu ze nie zgodze sie na kredyt w konkubinacie ![]() jak przeczytalam watek o tej lasce co sie zgodzila na takie posuniecie to tym bardziej utwierdzam sie w tym ze to zla decyzja ![]() To prawda, nie porozmawialam konkretnie z TZ. Tak szczerze to mam nikla nadzieje na jego inicjatywe w NOwym Roku ![]() Fari moj nigdy nie interesowal sie pierscionkami |
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Jagódka ja trzymam kciuki abyś ujrzała pierścionek w nowy rok bo zasługujesz na tek krok
|
|
|
|
#4746 | |
|
Raczkowanie
|
Adela cięzka sprawa w Twoim związku
Z tego co piszesz nie spotykacie sie co dziennie. Wiec to troche bez sensu, jak macie sie zgrac?? Dziwne to bardzo ze Twoj TZ odwleka tak wspolne zamieszkanie. To co on chce miec zone w osobnym mieszkaniu ?? Oswiadczyl sie a zamieszkac nie chce razem?? ja tego nie rozumiem![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Natasia miejmy nadzieje ze po nowym roku ruszy fala zareczyn
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
ja również mam taką nadzieje i Wy wszystkie się zaręczycie
|
|
|
|
#4748 |
|
Raczkowanie
|
Clood bardzo nie lubie czytac takich rzeczy
![]() kiedys czytalam na temat traktowania psow w chinach.Jakis czas temu w necie byl zamieszczony inny film z chin ( tym razem chodzilo o dziecko, moze widzialas, w kazdym razie, nie polecam) I w glowie mi sie to nie miesci. Powiem Ci ze czuje sie tak bezsilna wobec takich psycholi ze wole nawet juz sie nie dowiadywac co oni robia. Bo na swiecie zawsze beda tacy ludzie niestety |
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam ten temat pierścionków i jak u Kini ślubu itp smutny temat zresztą
Ja jestem w trochę innej sytuacji jestem z TŻ mniej niż Wy i staram się oczekiwać spokojnie ( chciaż wiecie jak czasem wychodzi Bo chyba nie chcą aby ich ukochana zamiast tak odpowiedziała "no nareszcie " to samo dotyczy tematu ślubu u Kini![]() Laski wielki buziak dla Was na otuchę |
|
|
|
#4750 |
|
Raczkowanie
|
Ja im dluzej czekam tym bardziej zaczynam widziec w przyszlosci siebie sama. TZ nie spieszy sie z deklaracja, nie daje mi zadnej konkretnej '' podstawy'', a ja mimo wszystko nie chcialabym ciagle czekac, nie znosze takiego utkniecia w martwym punkcie, musze cos robic. Postanowilam, ze kredyt wezme sama ( wiem ze nie dostane wielkich pieniedzy jako samotna osoba) jednak aby kupic malenkie mieszkanko z rynku wtornego nie trzeba znowu kokosow
![]() Mi strasznie brakuje malzenstwa i wlasnego m. Skoro pierwszego nie moge miec postaram sie o drugie ![]() Ehh a TZ niech sobie mysli ciekawe co i kiedy moj kochany wymysli...---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Ehh ide jutro do banku zapytam ile ewentualnie moglabym dostac kredytu na siebie. Naprawde dosyc mam tej niepewnosci. Nie bede na sile napierala na slub. Jesli jestesmy razem to chyba nie tylko mi na tym powinno zalezec ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Mam dosyc czekania kiedy TZ sie zdecyduje. Móglby sie chodziaz konkretnie okreslic |
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Hi!
Coś się nam ostatnio smutno na wątku zrobiło Kochane trzymajcie się ![]() My w środę mieliśmy rocznicę i byliśmy w kinie a później u mnie na kolacji Było bosko ![]() Poza tym to po staremu - ciągle pracuję a popołudniami spotykam się z TŻ i tak leci
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
|
#4754 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
.Ja czesto wigilie spedzalam tylko z tata i babcia ,dopiero w 1 czy 2 dzien swiat przyjezdzala rodzina.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie widze sie dzis z tz ,bo sie lansuje w restauracji na wigilii firmowej,wkurzylam sie ,bo nawet do mnie nie zadzwonil dzis,ciekawe czy przez ta rozmowe wczorajsza
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie jakis wspólny wyjazd by Wam pomógł. Jagódka, a jesteś zdecydowana na to? Ja bym na Twoim miejscu najpierw powiedziała TŻ, że chciałabyś sama wziąć kredyt... Z drugiej strony on to może potraktować, jako coś takiego, że to Ty nie planujesz z nim spędzić całego życia, skoro nie chcesz z nim brać kredytu... Bardzo ciężka sytuacja i moim zdaniem bardzo ciężka decyzja do podjęcia ![]() Aq, fajnie, że rocznica się udała ![]() A my dzisiaj byliśmy w IKEI Przeszliśmy do niej chyba z 5-6 km więc jesteśmy wycieńczeni Ale kupiliśmy poduszki na krzesełka, żeby było bardziej miękko w tyłek Rozglądaliśmy się za biurkami jakimiś, ale odłożyliśmy zakup biurka na później ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Kinia, znając facetów, to pewnie on jest teraz obrażony... No bo jak mogłaś rzucić słuchawką i jeszcze mu marudzić... Skandal Jeśli mam być szczera, to tak naprawdę nie rozumiem, czemu nie moglibyście już teraz zamieszkać razem i do k*rwy nędzy bez tego ślubu... :/ Jego matka pogada, pogada, ale jej przejdzie i to zaakceptuje, no! Zbulwersowałam się, no!
|
|
|
#4756 |
|
Raczkowanie
|
Mutny wiesz, mysle ze jestem zdecydowana, jesli dostane kredyt to go wezme po prostu. Jestem juz za stara na to zeby zyc w takiej niepewnosci jutra. Nie zmusze mojego TZ do oswiadczyn ( nie mam zamiaru nawet probowac) a nie chce tez latami placic komus do kieszeni skoro moglabym na wlasne.
Zaczyna mi sie to wszystko powoli zbierac. Boje sie ze jak juz dojdzie miedzy nami do powaznej rozmowy to postawie wszystko na ostrzu noza. Jeszcze jest mi bardzo przykro, bo TZ-ta nie ma, mial wrocic wczesniej a skonczylo sie na to ze cale popolodnie i wieczor sama siedze
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no nie rzucilam sluchawka ,powiedzialam no to czesc ![]() Mutny i jakie tam ceny w ikei sa? A wy chyba w wigilie do Polski wyjezdzacie?? i na ile ?
|
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
Kinia Z tego wynika ze dla facetow slub to jakis przykry obowiazek skoro go tak odkladaja
chociaz Twoj sie przynajmniej zdeklarowal i tak mniej wiecej wiesz na czym stoisz. Ja bylam przekonana ze moj zwiazek posuwa sie do przodu malymi kroczkami a teraz to juz TZ nie poznaje momentami![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Mutny postaram sie poprowadzic rozmowe z TZ tak aby nie poczul ze nie chce z nim wiazac przyszlosci, tylko zeby dac mu do zrozumienia ze mam dosyc tkwienia w miejscu z facetem niezdolnym do podjecia zyciowych decyzji ehh zla jestem na niego
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Jagódka , jeśli jesteś zdecydowana, to działaj. A z czego wyniknęła ta jego propozycja o wspólnym kredycie? Chodzi mi o to, czy to była jego propozycja, czy takie w stylu na odczepnego właśnie?
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ceny no to są takie same jak w Polsce, generalnie Cały układ Ikei jest taki sam ![]() A na święta wracamy do Polski Wigilię spędzimy w samolocie, więc pewnie sobie zrobimy wspólną Wigilię 23-go. A do Włoch wracamy 3-go stycznia.
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Mutny to bylo tak ze juz od dawna planowalismy sobie nasze ''wspolne gniazdko'(takie nasze gadanie bez konkretow to bylo)'. A teraz niedawno moj TZ powiedzial mi ze moglibysmy wziac wspolny kredyt 50/50 Ehh ja potrzebuje bardziej konkretnego partnera zyciowego. Niech mi powie jasno ze nie zamierza brac slubu w ogole |
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Mutny;31095672] A czemu nie chce przyjsć do Ciebei mieszkać przed ślubem? Ja wiem, że nie chce zostawiać mamusi, ale przecież i tak w końcu ją zostawi ![]() [/ QUOTE] No to zes se odpowiedziala ,wi docznie pepowina nie jest jeszcze do konca oderwana
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja cos czuje ze jeszcze wylece z tego watku za niedlugo, z przyszlych narzeczonych przejde do watkow dla singli
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Kinia mysle ze w pewnych sytuacjach kobiety sa na straconej pozycji. Mozemy rozmawiac ale i tak ostatecznie to ON decyduje kiedy i jak. Wiesz ja tez tak mam, mialam 20 lat to marzylam o bialej sukni, teraz wystarczylby mi skromny cywilny a za pare lat pewnie bedzie mi juz wszystko jedno. Kinia ale to na pewno chwilowy przedslubny krysys. Zobaczysz ze bedziesz w siodmym niebie na slubnym kobiercu ![]() trzymaj sie mocno ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam nie pleć glupot ,tylko z nowym rokiem zacznij rozmowe z tz o tym kupnie mieszkania sobie,zobaczysz jak zareaguje ,swoja droga to chyba oczywiste ,ze jesli dziewczyna nie jest przeciwniczka slubow ,ani zwolenniczka wieloletniego konkubinatu ,to normalne ,ze nie bedzie chciala brac kredytu ot tak z "kolega".
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#4765 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super!Cytat:
moja Mama rodziła w wieku 21 i 29lat (druga ciąża późna ze względów zdrowotnych) a mama TŻ Jego urodziła mając trochę ponad 30 i TŻ, więc teraz mój TŻ twierdzi, że wszystko ok, w takim wieku rodzić jest spoko no właśnie, Twój brat ma łeb na karku ![]() Cytat:
to przykre że masz takiego doła w każdym zakątku zycia, w związku, rodzinie, pracy... eh, ale raz na wozie, raz pod wozem zobaczysz, będzie lepiej a na wyprawienie świąt wiele nie trzeba, teraz wszystko mozna kupic gotowe, rybę, pierogi, barszcz z kartonika i uszka, różne sałatki, jedynie kapustę wigilijną swieżą ugotować nie łam się :przytu: a co do związku... jedyna moja rada to porozmawiać z TŻ, bo samej nic nie zdziałasz, do szczęścia w związku trzeba dwojga nie szukaj w sobie winy, jeśli TŻ nie będzie się z Tobą spotykac to jak ma być lepiej?no i sorry... ale w łózku nigdy nie będzie dobrze jeżeli w innych sprawach będzie sie waliło... takie jest moje zdanie, łóżko i seks jest na końcu, najpierw musi byc partnerstwo! wyjazd to moim zdaniem dobry pomysł ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() rudy_kot niieee z zaręczynamy pustka... ;/ Fari całkiem fajny ten blond, choć moim zdaniem bardzo jasny ale może takie lubisz po za tym, Tobie ładnie w takim blondzie (pamietam ze zdjęcia)Jagodka przynajmniej Twój TŻ wie że kredyt bez małżeństwa odpada moim zdaniem to już coś, może da Mu do myślenia jednak jeżeli Ty nastawiasz sie na stały związek i małżeństwo, a TŻ będzie milczał, to myśle że w takie sytuacji niestety odpuściłabym sobie takiego faceta... (dałabym mu pół roku)i myśle że dobrym posunięciem jest staranie sie samej o mieszkanie może i TŻ zobaczy, że nie rzucasz słów na wiatr, że potrzebujesz konkretów ![]() aQ dobrze, że przynajmniej u Ciebie bardziej pozytywnie na czym byliście w kinie? kinia jak bym się nie odzywała na Twoim miejscu, a co!
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra rodzila w Anglii w wieku 34 lat i byla w szpitalu najmlodsza wsrod rodzacych ,a bylo tego dnia kilkanascie porodow.Niecaly rok pozniej siostra bratowej tz tez rodzila w Anglii tez w wieku 34 lat i tez byla jedna z najmlodszych.Jak rodza jakies po 20-tce tam to jest wielkie wow tylko w Polsce jak rodza 20 to nie ma zdziwienia ,bo juz czas,a rodzace po 30-tce to juz za stare.
|
|
#4767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jagódka, a przypomnij mi, ile jesteście razem i ile Twój TŻ ma lat? Hell yeah!
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam weekend pracujacy
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
oby ,bo jesli nie to ja ją oderwe ,ale boleśnie
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

dzisiaj w pracy mielismy akcje "prezent dla szefa"
powiem nieskromnie, ze zarzucilam pomyslem, ktory wszystkim sie spodobal 

biedna psinka
to nie są ludzie tylko jakieś bestie 
Ja bym go wzięła na porządny dywanik 

Bo chyba nie chcą aby ich ukochana zamiast tak odpowiedziała "no nareszcie