|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
żabcia faktycznie troche mało tych usg, a prywatnie jak by Ci zrobił? Dużo musiałabyś dopłacić?
śliweńka tż ma za miesiąc urodziny to miałby fajny prezent ale ja nie robie sobie nadzieji...
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam przekonana ze tutaj tak jak w PL usg robia co miesiac na wizycie kontrolnej ... a gin mi od razu powiedzial ze robia max 3 chyba ze ciaza jest zagrozona ub wyniki badan sa nie tak to wtedy robia czesciej ... Prywatnie to raczej nie wchodzi w gre bo za pierwsze usg jak jeszcze nie wiedzialam co z moim ubezpieczeniem musiala zaplacic 580$ a teraz na miesiac place za ubezpieczenie 420$ wiec nie bardzo mi sie usmiecha jeszcze extra pol tysiaka wyciagac z kieszeni ..
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
To już wszystko wiem
![]() Zostajecie po świętach jeszcze u rodziców? Cytat:
W ogóle to szczerze powiem, że jak czytam o Twoich "przejściach" z służbą zdrowia, jak słucham opowieści mojego brata o służbie zdrowia w IE, to zaczynam doceniać naszą polską![]() Bo u nas nawet na nfz są 3 usg- w 12, 20 i chyba 36 tygodniu ciąży Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-12-16 o 16:25 |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sluzba zdrowia tutaj to lekka porazka niestety ![]() No ja mialam na poczatku usg pozniej na przeziernosc no i teraz bede miala polowkowe .. nie mam pojecia jak oni pozniej sprawdzaja ulozenie dziecka
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-12-16 o 16:29 |
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
sliwenka prawdziwy roczek jest w poniedzialek
![]() ![]() czkjawka jest fajna![]() gucia w zlotej jednak, zeby fioletowa sukienka Zu na fotkach sie ladnie odbijala, bo w tej rozowej moglaby sie zlewac ![]() a fotki moze dopiero po swietach dam, bo nie wiem czy jutro bede miala czas usiasc do kompa, a w niedziele po sniadaniu wyjezdzamy ![]() ktosia a dziekuje:d przyda sie , wracamy we wtorek po swietach, bo moj maz musi wracac do pracy w srode. ![]() a przeplywy w pepowinie j mialam chyba albo w 33t albo w 35t badane. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-12-16 o 16:48 |
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia mojemu to się chyba cały dzień czka
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-12-16 o 17:17 |
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
scio najlepszego dla Agatki
moja Ola w niedzielę kończy 8 msc ![]() ja spałam z Olą od 11-13 pozniej wybylkam do miasta z tż i kupiolismy Oli pod choinkę to nadal mnie mdli od decyzji, bo nie był tani ale strasznie się cieszę nie wiedzialam co jej kupic, chcialam pchacza, ale jak go dzisiaj zobaczylam, to mowie do meza ze to jest lepsze niz to co chcialam no i sie zgodzil , jeszcze rabat dostalismy bo kupowalismy inne prezenty jeszcze w tym sklepie :Ppamiętacie moją sukienkę z poprawin z wesela?? tą fioletową? kupilam ją za 470 zł a sprzedałam za 300zl ![]() znajomej z dziecinstwa tak sie na nią naparła, że wziela ja nie wypraną, ramiączka przy regulacji miala plastikowe i pękły, ale ona sobie zrobi ![]()
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Prszyszedl ostatni preznt-prostownik dla meza-Madzia - teraz mige go wyprostowac haha
Moje chlopaki pojechaly do babci wiec ja mam czas dla siebie czyli....zabieram sie za sprzatanie |
|
|
|
#2530 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2011-12-16 o 18:27 |
|
|
|
#2531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że się zdecydowaliście ![]() Cytat:
a z dyrą mam mam i ciesze się żeby mieć z nia dobre relacje nie trzeba się wysilać wystarczy robić to co do ciebie należy plus ciut pokazać że ci zależy ot wszystko![]() a Pat ma 49 cm też się ciesze ![]() Cytat:
lepiej oschle a służbowo niż bezczelnie ![]() nerwowa nerwowa ale ty cholernie lubisz takie akcje co ![]() no i pięknie!!!
|
|
|
#2532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem co gin Ci powie ![]() Cytat:
Powodzenia na jutrzejszej imprezceNo i Wesołych Świąt, bo pewnie już do tego czasu nie zajrzysz I oczywiście ucałowania dla Zuzanny z okazji jej wielkiego święta Aguś a Ola w poniedziałek nie kończy 8 m-cy? Bo ona tak jak Zuzia z 19-tego
|
||
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiu
fakt ![]() ![]() myslalam, ze 19 w niedziele jest
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Bo już myślałam, że coś mi się popitoliło
|
|
|
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
Żabcia - Ty chociaż na oczy gina widzisz, bo ja sobie będę musiała go wyobrazić
Dla pocieszenia - obowiązkowe jest jedno USG dla potwierdzenia ciąży a reszta zależy od fantazji położnej. Po porodzie w szpitalu (jak się tam już wbijesz - od tego trzeba zacząć) po paru godzinach wykopują Cię do domu, bo ciąża i poród to nie choroba. Bosko. Jak chcesz zostać dłużej to mamy takie cudo jak domy poporodowe gdzie za każdą dobę się płaci.Aguś - a się laska nakręciła na sukienkę - niezły biznes zrobiłaś!
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zaraz napiszę list pochwalny do naszego nfz
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutejsi są do tego przyzwyczajeni, a mi szczęka opada nawet po tych paru latach. W niektórych szpitalach możesz dostać znieczulenie tylko między 9 a 17 bo potem anestezjolog idzie do domu I nie ma zmiłuj Długo by wymieniać. Hitem dla mnie jest leczenie infekcji poprzez podmywanie się ciepła przegotowaną wodą (na zapalenie spojówek też to działa ), kumplowi drzazgę z palca wyciągali poprzez przykładania prętów srebrnych i kąpielach (nie żartuję, w końcu jak palec zaczął się robić siny i dostał gorączkę to mu go rozcięli i wyciągnęli to cholerstwo). Mogę tak długo ....Ale jest weekend, luz blues, jutro idziemy po choinkę
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc nie wiem ile może taki n-l sobie zawołać tak ![]() edit Zdaję relacje z wigilii- duża impreza ok 100 dzieci + ich rodzice także masówka. Dzieci mimo zmęczenia naprawdę dały z siebie wszystko i mnie to bardzo cieszy Niestety rodzice zachowali się nieładne, pozwolili starszym pociechom na bieganie po sali, częstowanie się smakołykami ze stołu szwedzkiego i niestety było przez to dość głośno.Prosiłam dzieci aby zostały po występie na ławkach, ale ja swoje a tu przychodzi matka jedna z druga i zabiera dziecko, którego potem nie pilnuje. No cóż przykra sprawa, ze rodzice występów dzieci nie uszanowali. Dobrze chociaż że maluszki moje ładnie wystąpiły- z tego jednego jestem mega zadowolona
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2011-12-16 o 19:57 |
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my narzekamy
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu nie nie moj błąd
iwka nooo
|
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
100zl dolozylam do Oli jeździka pod choinkę, 300 zl kosztowal, a ja się na niego naparłam więc dołożyłam ![]() a 200 zl na karnet na platforme wibracyjna i spacerem podcisnieniowym, w styczniu chce isc
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
iwka - ja piszesz o sluzbie zdrowia u Ciebie to szczena mi opada! zaczynam skladac hold naszemu NFZ
tym bardziej ze moja domowa sluzba zdrowia-mezul dostal dzis od sluzby zdrowia 13stke
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj mieliśmy niespodziewany wypad do Legnicy. II chwalę się, wygrałam kupon na 50 % zniżki do salonu kosmetycznego u nas w mieście i po Nowym roku pewnie wykorzystam bo teraz już brak kasy.
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez jestem ciekawa .. Cytat:
W glowie sie nie miesci ... ![]() Ja mam tak ze w jednym dniu widze sie z polozna a tydzien pozniej z ginem .. nie tak ze wszystko za jednym razem ...
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
heheZabcia szkoda, ze już potem nie będzie usg, jakby nie było jeszcze połowa ciąży będzie przed Tobą ech... |
|
|
|
|
#2547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wowwwww padam.. tragedia.. i powiem szczerze że jak słucham co robią w Isle of Man u mojej siostry szczególnie jak jadą z Alkiem i teraz co się dzieje u Ciebie to ja też zaczynam doceniać naszą służbe zdrowia... Cytat:
Cytat:
![]() upiekłam wczoraj 131 pierniczków są pyszne bo miękkie ale kruche (tzn nie łamią się za zwykłym dotknięciem ale nie są jak kamień tylko są takie idealne ) no i cudownie pierniczkowo korzenne ![]() szczerze mówiąc to moje pierwsze pierniki w karierze i jak mówiłam mamie że mam przepis i że ja w tym roku pieke to się za głowe łapała bo pierniki to miesiąc muszą leżeć etc.. i co i jej dziś zawioze rewelacja
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Marta wrzuć przepis
Ja dziś chyba muffinki na słono zrobię. Chodza za mną od długiego czasu ale dal samej siebie mi się nie chciało robić. Mąż pojechał do pracy a potem jedziemy oglądac nasz przyszły aparat bo chyba jeszcze przed świętami kupimy. Jak to mąż wczoraj powiedział "taki brzuszek to ja chcę codziennie fotografować a nie mam czym" aaaa i mieliśmy nie robić pokoju dla dziecka ale... ostatnio gdybaliśmy z mężem czy nie zrobić szafy komandora na całą ścianę w małym pokoju. mamy tylko taką małą z Ikei a jednak przyda się więcej miejsca. Mojej mamy brat robił ją sam. Zrobił wymiary, gdzies tam mu przygotowali i on składał i powiedział, ze by nam pomógł to by dużo taniej wyszło. Chcemy taką na całą ścianę i do sufitu. A to musimy zrobić przed narodzinami dzidziolka bo potem i wiercenie będzie i kurz i mąz zajęty więc Chyba po nowym roku się za to weźmiemy, bo czas leci
|
|
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
żabcia dlaczego u was takie drogie to usg skoro u nas wraz z wizytą kosztuje 100zł
![]() Iwka słyszałam że w Holandii kobiety rodzą w domach i zawsze sie zastanawiałam dlaczego nie wolałyby pójśc do szpitala, teraz wiem, masakra, chociaż u nas nie jest łatwo to tak tragicznie też nie, moja siostra wczoraj wyszła na własne żądanie bo sie okazało że połowa lekarzy juz na urlopach i cesarkę będzie mieć dopiero po świętach więc bez sensu leżeć tam i się nudzić, jej ginka kazała sie wypisać(sama tam pracuje więc wie jaka jest sytuacja). Baja super że wigilia udana, a zachowanie rodziców bez komantarza ![]() Marta koniecznie podziel się w k przepisem u nas zakładanie solarów ciag dalszy, wszędzie unosi się pył ze strychu, mam nadzieję że juz dzis skończą bo powoli mam dość, na początku mówili że to jeden dzień roboty a teraz zrobiły sie trzy, tak to jest jak sie co chwila wychodzi na papieroska lub kawe.
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
agus ja nie lubie zabawek o duzych gabarytach dla dzieci, a 300zl za takiego jak kupiliscie w zyciu bym nie dala
wowlalabym te 300zl odlozyc na rowerek 3w1 porzadny aluminiowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

ja bylam przekonana ze tutaj tak jak w PL usg robia co miesiac na wizycie kontrolnej ... a gin mi od razu powiedzial ze robia max 3 chyba ze ciaza jest zagrozona ub wyniki badan sa nie tak to wtedy robia czesciej ... Prywatnie to raczej nie wchodzi w gre bo za pierwsze usg jak jeszcze nie wiedzialam co z moim ubezpieczeniem musiala zaplacic 580$ 
Musze go zapytac 4go na wizycie 

no i sie zgodzil
, jeszcze rabat dostalismy bo kupowalismy inne prezenty jeszcze w tym sklepie :P

fajna lama
za zakupy
Chyba zaraz napiszę list pochwalny do naszego nfz 

tym bardziej ze moja domowa sluzba zdrowia-mezul dostal dzis od sluzby zdrowia 13stke