|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
MałgosiaM8 szalejesz!
Natko - dobrze, że wyjaśniło się, co z Szymkiem. U nas obstawiam brzuszek, infekcja układu moczowego jest dla Frania zbyt niebezpieczna, nawet nie chcę o niej myśleć. Dziekuję wszystkim za kciuki kolosowe, oj jak bardzo są mi potrzebne
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie tż, tu mu wygodnie, wiec mam wrazenie ze nigdy nie pojdziemy na swoje
|
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodzinki słodzinki tylko natalka chciała pogadać z rodzicami a rodzice mieli ją "w nosie" i spali ![]() Cytat:
![]() tyle dobrze że pierwsi będziecie, oni są niepoważni, człowiek jedzie z dzieckiem a oni sobie mówią że pani doktor ma wolne, na kij biorą od nas wszędzie te numeru telefonu Cytat:
rodzice wyrodni spali dziecko sobie pogadało (chyba z puchatkiem na ścianie
|
|||
|
|
|
#3545 |
|
kosmitka
|
Danika polecilaś, poleciłaś, ale w tesco nic u nas nie znalazłam. Tuman ze mnie. Wkurzyłam się tylko.
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Anciu już kiedyś miałam o to pytać bo wspominalaś, że bardzo boisz sie tej infekcji u Frania. O co chodzi?
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3548 | |||||||
|
Zadomowienie
|
nio, poszło i 4 body
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie obczajam już tych dzieci czasemCytat:
![]() Cytat:
no to za wizytyki, obu udane były. aha, to będzie okres przeddświateczny to zaopatrz się w coś przeciwgorączkowego dla Małej, w razie jakby coś tam po szczepieniu zagorączkowała ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wyrzuty sumienia jak on sam w łóżeczku leży i patrzy w dal. Mam wrażenie że ma takie smutne oczka. Samotne To samo co u nas. Też pojechaliśmy pocałowac klamkę. Oni mają za nic ludzi. Szkoda nerwów.
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Franio coś chyba od porodu/ciąży miał z tym?
|
|
|
|
#3551 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Tak, zostało to zdiagnozowane jak byłam w ciąży.
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
. Gdzie u was to wisi? (bo ja ze wsi do tesco pojechałam, zwykle tam nie jeździmy i nie umiałam się odnaleźć).
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
może być dowolna
![]() Cytat:
w dzień sobie gugamy, gadamy a jak jej raz drugi w nocy pozwole na zabawe z mamusią to obawiam sie że jej sie za bardzo spodoba ![]() Cytat:
![]() Nie zasmęcasz, po to mamy wątek żeby dzielić się i radościami i smutkami
|
||
|
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3558 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam tak, że jak Młoda sobie nawet postękuje przez sen to zaraz sie budzę. Chyba to natura tak wymyśliła ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Fuck! Młoda po gadaniu z tatusiem, wypiciu flaszki wody i strzeleniu kupy (w końcu bo nie było od 3 dni, chyba przez to nie mogła usnąć cały dzień) w końcu usnęła ze smoczkiem na kanapie. A ja głupia matka wzięłam ją i przeniosłam do wózka |
||
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia ja też nic nie wiedziałam o Franiu
|
|
|
|
#3560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To dalej mocno trzymamy ![]() indygo79 no u dziewczynki pewnie gorzej ale też są woreczki dla dziewczynekCytat:
|
||||
|
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
a no to i my zaciskamy
![]() Cytat:
Ja nie wiem co oni mają z tym brakiem samodzielnosci ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cotka- jak Ci się chusta sprawuje?? |
||
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały nie umie w niej wysiedzieć jak czuje świeże mleczko pod nosem
|
|
|
|
|
#3563 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Acelinka, już ząbek ![]() Archi, ładnie upasłaś Piotrusia, prawie miesiąc młodszy od mojego, a prawie kilo cięższy ![]() Natka, dobrze, że się wyjaśniło Cytat:
Byłam w innym pomieszczeniu, a ten w ryk, buzia zalana krwią Zlokalizowałam, że krew leci właśnie spod języka, a teraz widzę, że to wędzidełko wygląda inaczej niż wcześniej.Myślę, że skoro sam sobie to zrobił, to ten zabieg to też będzie pestka Cytat:
Ja nie wiem czy to sprawka tego konkretnie mleka, czy zmiany mleka w ogóle ![]() Cytat:
Pediatra w każdym razie nic na to nie mówi, a za każdym razem ogląda tam małego, bo my czekamy na jajko ![]() Nie ma tak dobrze ![]() Cytat:
A kupy przez ten tydzień nie było? A Hipp jaki?Cytat:
Cytat:
Wczoraj pisałam z Malamutką, nie chciałabym pisać, bo mnie nie upoważniła, w każdym razie ma poważne problemy z chłopem Jej Zuzia za to ma się świetnie Ja już nie wiem, czy temu mojemu małemu w końcu lepiej? Brzuszek ok, tu już się ustabilizowało, ale skóra... Na buzi wydawało mi się, że jest lepiej, ale teraz znowu jakieś placki rumiane na polikach i krostki chyba dalej są. Placków suchych pojawiło się za to więcej. Jeszcze mi się kot pochorował (znowu pęcherz) i tata strzelił focha
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, jeszcze miałam zapytać - mamy trzymiesięczniaków, czy Wasze dzieci też się tak ślinią? Mały od paru dni robi bąbelki ze śliny i wydaje bulgoczące dźwięki (pluje przy tym na każdego), no i leci mu ta ślina z buzi na potęgę.
Dołączam zdjęcia Beniutka, bo ciocie na pewno zapomniały już, jak wygląda Oczy z niebieskich zrobiły mu się ciemnoszare
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-12-16 o 20:09 |
|
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój synek ma niezłe wyczucie
obudzi się za każdym razem kiedy jestem pod prysznicem i chce mu się straszliwie jeść i nic to, że pił godzinę wcześniej Ale to nic, ważne żeby nie płakał tak jak wczoraj![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakie on ma włoski
|
||
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój się ślini Masakra, zleciłam tż przebranie małego w śpiochy- woła mnie, bo śpiochy za małe. Przymierzyliśmy ok.5 i wszystkie małe! Tydzień temu były ok. To przerzucamy się na 67 - muszę kupić, byłam pewna, że do nich jeszcze trochę. Poza tym nie ma apetytu od wczoraj tylko by spał przy cycku, ale ssać to nie ma komu. Ale jak na skok to by było chyba za łagodnie
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja próbuję od dziś zmianę na Gerbera - niby jedna firma ale podobno różne mleka, zobaczymy czy coś to da ![]() odnośnie ślinienia, moja młodsza ale już od jakiegoś miesiąca się ślini na potęgę i puszcza banki pluć jeszcze nie pluje ale myślę, że kwestia czasu bo już się przymierza ![]() fajnego rampersa ma Benio ![]() Natka fajnie, że Szymkowi się poprawia Anciu dla Franusia cmok w czółko ja dziś tak z doskoku, czytam, ale łeb mnie tak napiernicza od rana, że masakra, ciśnienie leci na łeb na szyję, do tego halny i wystarczy
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
a podasz linka do tej swojej chusty?
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() bylismy na zakupach , mały pierwszy raz został nakarmiony i przewiniety w markecie ale zuch chłopak był bardzo grzeczny![]() z oblewania nici meża pije ale gripex bo cos go gardło boli i oblewamy 2 miechy herbatka co tam tez mozna ni nie hehemały lezy grzecznie w łożeczku i mam nadzieje zasypia, własnei cos tam steknoł ale ogólnei cisza wiec chyba bedzie spał ![]() Agnyska Benio jest cudny i jakie ma czadowe śpiochy)co do siusiaczka to mamy naciagac az bedzie opór i dalej nei w ten sposób ponoć napletek sobei ćwiczy i w końcu bedzie łatwo schodził-no zobaczymy a teraz drastycznie koleżanka opowiadała ze nei naciągała i kiedys poszła na wizyte kontrolną(taka miała byc) no i chirurg bez ostrzeżenia tak naciąnoł ze napletek pekł (kolezanka była wsciekła bo mówi ze jakby wiedziała to przygotowała by jakos małego bo ponoc mozana najpierw uelastycznic własnei ta skórke a potem nacignac dobrze) no i opowiadała ze mały strasznei krzyczał i ze była krew no i potem przy kazdym siusianiu mały płakał bo go szczypało, na drugi dzien ponoc siusiak był mocno spuchniety i siny-opowiadałą ze pare dni z tym walczyła i ze jakby wiedziała to od poczatku by naciągała i jej rada dl amnei była taka zeby ta skórkr ćwiczyc no a potem własnei chirurg mi kazała robic to robie no i jeszcze powiedziała ze jak sie zrośnie to czasem trzeba naprawiac operacyjnie-dlatego w sumei wole mu to robic na razie teraz póki mały i można zapobiec operacja czy takim przeżycia jak miała moja kolezanka![]() powiem szczerzez ze na poczatku nie chciałam tego robic a teraz sie przyzwyczaiłam i codziennie do oporu ściagam mu ten napletek ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Ancia ja tez nie wiedziałam o Franiu i wcale nei zaśmiecasz wątku-jak mozesz tak w ogóel myslec, Franio to taki nasz "pierworodny" watkowy i kazda informacja o nim jest jak najbardziej porzadana, a od cioci Asi mocno go utul i pocałuj w czółko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Stefcio postanowił rozmawiać z mamą o 6 rano
Nasze słodzinki 

nie obczajam już tych dzieci czasem
za wizytyki, obu udane były. aha, to będzie okres przeddświateczny to zaopatrz się w coś przeciwgorączkowego dla Małej, w razie jakby coś tam po szczepieniu zagorączkowała
za udany pobór, no ale zlapanie u dziewczynki to chyba gorsza sparwa