|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
usg zrobiła. musze zaraz o tym poczytac bo wczoraj czasu nie mialam i nawet nie wiem dokladnie co to ta cysta jest;p
Cytat:
hehe mój też mały krępy chociaz w 2 mies urósł 11cm ale musiał nadrobić bo sie urodził 51cm czyli mega krótki :PCytat:
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo pepco albo textil market tam są w miare fajne i w normalnej cenie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie mam skrupułów zostawić ich samych na 4h Ostatnio jak się z koleżankąumówiłam to P. mi mowi że zaraz po moim wyjściu był koncert I co? Dał radę. Można? Można ![]() Ja nie wiem skąd oni mają takie teorie. Albo jedna pediatra na takim "ostrym dyżuże pediatrycznym na słowo "espumisan" sie roześmiała i mówi, że jak chcemy na takie placebo wydawać pieniądze to owszem możemy, że to nas uspokoi, a nie dziecko. Na co mój Tż "i z czego się pani śmieje, dziecko się uspakaja po espumisanie, nie pręży się to mamy nie podawać tego PLACEBO?" Durni jacyś, a potem się dziwić że robimy coś na własną rekę bez konsultacji z lekarzem ![]() Daj znać jak Piotrusiowi po tym syropku A łeb go nei boli? Jak nir to może go trzasnij to o kręgosłupie zapomni ![]() Cytat:
Się zgadali czy jak? ![]() Nooo jaka grzeczna panna Zgadzam się i zamknij drzwi do łazienki na klucz! ![]() Dokladnie, K my też nie dajemy. Ciekawe czemu tak jest że D trzeba dać a K już nie? Może D jest za mało w mleku? ![]() Tak mnie pocieszacie z tym wedzidełkiem,
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Czytam Was na bieżąco, ale ostatnio naprawdę nie mam czasu odpisywać. Chyba pierwszy raz Ale cały czas coś. Próbuje pokonać mój antytalent kulinarny i coś pichcę. Wczoraj byłam u dentysty, ciągle coś z tymi zębami. Wyrasta mi ostatnia z czterech ósemka, oczywiście wszystkie do wyrwania.Dziś chciałabym posprzątać, ale nie wiem na ile Amelka mi pozwoli. Trzeba choinkę kiedyś w końcu ubrać, zrobić jakieś stroiki świąteczne, pomarańcze z goździkami.W nocy byłam na zakupach i powiem Wam, że było naprawdę dużo ludzi Z tego co pamiętam: Archi 3mam kciuki, żeby Piotrusiowi z tym spaniem tak zostało. Już dość dał Ci popalić mały skrzacik Natka jak dziś Szymek? Indygo jej straszny ból dla rodziców patrzeć na cierpienie swojego malucha. I ta bezradność. Czasem nachodzą mnie takie dziwne myśli, że muszę cieszyć się każdą chwilę z małą, bo nie wiadomo jak długo dane mi jest to szczęście. Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale boję się po prostu... Szczególnie, że słyszy się tyle wypadków - a i ja zaczęłam inaczej myśleć po tym naszym listopadowym zakrztuszeniu |
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małego kąpiemy ok 20-21, od tego czasu gaszę światło, kładę się obok małego i go karmię, aż odpłynie. Kiedy już wydaje mi się, że śpi to ten od nowa... i Tak potrafi być do 1 . Poza tym on wieczorem gorzej je i czasami ma swoje humorki- to wtedy to nawet przysypiania nie ma. Wiem, że to masakrycznie brzmi, ale co ja zrobię- jak on nie chce zasnąć wcześniej . Poza tym rano budzi się ok 6-7 a później ok 10-11, więc pewnie wtedy odrabia. Jak narazie mi to nie przeszkadza jakoś szczególnie, ale będę musiała nad tym popracować, bo później jak wrócę na studia to wolałabym jednak sen 21-7 niż 1-7 ![]() Dzięki za odpowiedź odnośnie kołderek. Ja od wczoraj jestem w domu na polu bitwy. Jak komuś krzywdy nie zrobię to będzie cud.
|
|
|
|
|
#3517 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry mamuśki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
bo chciałam małemu pośpiewać
|
|
|
#3518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż to za fantastyczna zabawka? ![]() Cytat:
![]() jasne że można mój tż daje rade cały dzień jak jestem w szkole, wiadomo też na początku były obawy, ale dał rade i jestem dumna, a co ![]() będzie dobrze synek koleżanki tez to miał nacinane, rachu ciacho poszło i po strachu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
JEdna łapka druga łapka ja jestem niedźwiadek jedna nóżka druga nóżka a to jest mój zadek lubie miodek kocham miodek i kradne go pszczółkom jedną łapką drugą łapką lub pociągam rurką
|
||||
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka - ja byłam ok. 21-22, więc może aż nie tak strasznie późno.
A zabawka szeleszcząca, kolorowa, z grzechotką TAKA Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-16 o 12:20 |
|
|
|
#3520 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właaaśnie. Muszę odbić nóżki i rączki do albumu bo potem się nie zmieszczą na 1 stronie ![]() Poka jak wyszło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ten devikap jest na receptę? Ja mam wit. d3 w kropelkach i jedna kropelka ma tyle samo co kapsułka. Muszę zapytać czy dawać poprostu więcej kropelek. No mi właśnie powiedziala, tak samo. 3 musi mieć skończone. Mamy zacząć od jabluszka i to najlepiej słoiczkowy bo ze sprawdzonych jablek. A banany po 6mc.Cytat:
![]() Cytat:
Jak ząbek? Jak robić żeby się nie narobić ale zrobić ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Kurcze nie wiem o co chodzi. Ululanie Stefka po jedzonku na drzemkę to istna męczarnia. Wygina się, stęka, wierzga, kopie, płacze, chwyta smoczka zamyka oczka, wypluwa i znowu...I tak to trwa jakieś 15 minut. Myślalam, że może spać mu się nie chce, ale jak go zabawiałam to robil się marudny i bylo jeszcze gorzej.. Jak pośpi to jest okej. Nie widze żeby go bolal brzuszek, jest pogodny tylko to usypianie... Macie jakieś koncepcje?
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 |
|
kosmitka
|
Nie mogę Was nadrabiać, tylko podczytuję.
Natka nie wiem, czy nie przerabiam tego samego, dzisiaj 2raz w tym tygodniu Franek urządzil scenę z wyciem, nie wiem od czego, chyba brzuszek, bo twardy i koopki robi z wysilkiem, stęka. Podalam mu sab simplex i przeszło. Może to kolki powróciły?
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i wkońcu mi mi mi udało się doprowadzić małego do śmiechu
Mój kochany 3-miesięczniak |
|
|
|
#3524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Filipkowi sto lat uśmiechów! ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Jaaacie Kwilon Skrzypczyk też za chwilę będzie miał 3 miesiące...Rosną rosną nam maluszki
|
|
#3525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
chyba dzieciaki sie zówiły bo ja mojemu tez dzis krople zapodałam bo mam wrazenie ze pierdziochów mniej niz zazwyczaj i ze jak ida to sie wkurza, a robił juz dzis dwie kupencje ech nie wiem moze gorszy dzien dzis maja hehe
![]() a wieczorem z mezusiem bedziemy oblewac dwa miesiaa słodziaka) |
|
|
|
#3527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnista ja byłam dzis w biedronce i kupiłam Niuni pod choinke te klocki pluszowe, mega fajne są Cytat:
![]() ząbek nadal się czai, ale dziąsełko coraz bielsze więc pewnie jeszcze troszke i się przebije. hmmm... koncepcje ... Natalka się tak zachowuje jak jest już bardzo zmęczona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zapomniałam Wam napisać, jakie nocne pogaduszki sobie Natalka urządziła jakoś po 1 sie obudziła na cycka, jak zjadła to ją odłożyłam do łóżeczka i się oczywiscie obudziła i jak sie rozgadała, i to na cały głos ammmm, aguuuuu, aaaaaa - tak głośno sobie gugała że aż tż'ta obudziła
|
||||
|
|
|
#3528 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej! To ja
![]() Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania, stąd mniej mnie tutaj. Wczoraj moje dziecko powaliło mnie na kolana, bo spało prawie cały dzień - najpierw rano po karmieniu usnęła na brzuszku po raz pierwszy, chociaż oczywiście najpierw podarła się trochę. Wstała, zjadła, poszłyśmy na spacer i jak usnęła tak spała do wieczora... Normalnie jak w 1 tyg...Za to dzisiaj już norma- rano niby usypiała, ale się budziła co chwila, usnęła na spacerze, ale po powrocie pół godzinki i po spaniu. Teraz wisi na cycku ![]() W przyszłym tyg czekają nas dwie ważne wizyty- w poniedz idę do gina na przegląd, a we czwartek na szczepienie z Kamcią. agnyska81 No heeeej! Zastanawiałam się ostatnio co u Ciebie, dawno Cię nie było. W sprawie mleczka nie pomogę, my mamy Hipp Combiotic. Tak w ogóle to jeszcze kilka dziewczyn gdzieś "wcięło": kasiakulecza, mamalutka... Nie wiecie co u nich? ![]() Malgosia1983 gratuluję męża i podziału obowiązków Normalnie zazdroszczę. Wprawdzie ja nie narzekam, bo mąż zajmuje się Kamilką bez problemu, ale w nocy tylko ja wstaję, ale to dlatego że cycem karmię to po co nam on![]() anuska_s Super, że u gina wszystko ok ![]() Martusiaaa21 Mam nadzieję, że z cycuchem będzie już tylko lepiej 19natka88 A co pediatra na te powiększone węzły? Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3529 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mały jest dużo weselszy dzisiaj, gada, śmiał się w głoś jak mlaskałam![]() Byliśmy u lekarza, bo w siuśkach wyszły nam podwyższone leukocyty i bakterie - dostaliśmy furagin do stosowania przez tydzień. Martusiaaa21, archinta, danika, acelinka Cytat:
![]() Cytat:
Miałam ten taki specjalny woreczekWspółczuję przebojów z zębami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Ponoć u dzieci to normalne, że jak jest jakaś infekcja to są wyczuwalne węzły no i u dzieci też łatwiej wogóle je wymacać niż u dorosłego bo mają miękkie ciałka
|
|||||
|
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Napisałam i cofnełam i mi wszystko wykasowało , no to od początku!
Natka jak Szymek ?? Cytat:
![]() mój też marudniejszyy, albo 2 godziny marudzi po spaniu albo 2 godziny prześmieje, nienadążam za dzieckiem o własnie mi kopsko walnął co by mama się nie nudziła na wizażuCytat:
![]() Cytat:
namiętny wieczór się szykuje ? my dziś chyba też bedziemy świętować -> poczęcie Stanisława ![]()
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
no no może będzie z tego siostrzyczka dla Stasia
![]() Natka w Tesco dobrze, że już z Szymkiem ok |
|
|
|
#3532 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmęczony raczej nie bo robi tak za każdym razem, a przed nocnym snem czyli po kapieli zasypia odrazu. Chyba tak jak Danika pisała - ten model tak ma Stefcio postanowił rozmawiać z mamą o 6 rano Nasze słodzinki Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Natka ciesze się, że jest poprawa
|
|
#3533 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to nei dobrze. Mi tez pajacy potrzeba. Mialam nadzieje,ze znajomi beda dawac po swoim synku, ktory jest starszy od naszego o 2 m-ce - ale ich wazy raptem 400g wiecej niz Piotrus, takze za duzo ciuszkow juz nam nie dadza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tych rosnących ósemek nie zazdroszcze Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Stanowczo lepiej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak, na receptę to jestCytat:
|
|||
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
hihi kto wie kto wie
|
|
#3536 | |||
|
Zakorzenienie
|
mielismy isc dzis na bioderka i wielkie g... bo pan doktor sobie wolne zrobił. Przeniosła nas baba na poniedziałek i mamy byc pierwsi - jeden plus ze nie bedziemy niewiadomo ile siedziec w poczekalni
zjadłam dzis rybe w sosie z "pomysłu na" ciekawe jak młodej brzuch to zniesie ![]() Cytat:
zebyscie sie juz oboje z Szymkiem nie meczyliCytat:
![]() Cytat:
![]() pajacyki bawełniane polecam z tesco (juz kiedys pisałam chyba Anci) bo sa tanie i dobrej jakości bawełna a welurowe fajne są w smyku ale by była kinder niespodzianka
|
|||
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
I 3mam kciuki za "pomysł na" - co by Guni tez smakował
|
||
|
|
|
#3538 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i buziaki dla MarcelkaCytat:
a niech trochę rodzice się ze mną pobawią w nocy skoro ja nie śpię![]() Cytat:
mocne za wizytyCytat:
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
Archi
Natka bardzo możliwe. Dzieciaczki takie delikatne. Będzie dobrze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

cud!
chociaz w 2 mies urósł 11cm ale musiał nadrobić bo sie urodził 51cm czyli mega krótki :P

i szukac promocji
a bebilonu nutrition nie mogę dawać bo kupy złe po tym

. Poza tym rano budzi się ok 6-7 a później ok 10-11, więc pewnie wtedy odrabia. Jak narazie mi to nie przeszkadza jakoś szczególnie, ale będę musiała nad tym popracować, bo później jak wrócę na studia to wolałabym jednak sen 21-7 niż 1-7

idę do innego pomieszczenia zawsze i czymś się "mocno" zajmuję 

klask i:
to nei dobrze. Mi tez pajacy potrzeba. Mialam nadzieje,ze znajomi beda dawac po swoim synku, ktory jest starszy od naszego o 2 m-ce - ale ich wazy raptem 400g wiecej niz Piotrus, takze za duzo ciuszkow juz nam nie dadza
zebyscie sie juz oboje z Szymkiem nie meczyli